当前位置:首页 >> 英语 >>

Unit 3 Travel journal-Revision


[在此处键入]

Unit 3 Travel journal Period 7 Revision? (Summing up and Learning tip)? 整体设计 从容说课 This is the seventh (also the last)teaching period of this unit. The emphasis should be pl

aced on going over what has been learned in this unit. It mainly includes two parts:Summing up and Learning tip. Summing up summarizes the whole contents of this unit from the aspects of topics, vocabulary and grammar. The teacher can first use this part to let the students sum up what they have learned and then explain what the students couldn’t understand very well in this unit. An experienced teacher should design some exercises for the students to do in order that they can learn to use and grasp all the contents. Learning tip encourages students to keep a travel journal when they go on a journey. Not only does it make for developing students’ writing ability, but also many people enjoy reading about journey and seeing the world through somebody else’s eyes. So, make sure that the students have a try. In this period, the teacher can also add more practices to consolidate what the students have learned in this unit. Finally, ask the students to finish Checking yourself on Page 61 in the Workbook. This part aims at encouraging students to make a self-assessment after they finish learning this unit. It is very important to improve their learning. 教学重点?Get the students to review and consolidate what they have learned in this unit. 教学难点?Get the students to turn what they have learned into their ability. 教学方法?Summarizing, discussing and practicing 教具准备?A projector and other normal teaching tools 三维目标 Knowledge aims: 1. Get the students to go over useful new words and expressions. 2. Have the students review the grammar:the Present Continuous Tense for future actions. Ability aims: 1. Develop the students’ ability to use the important language points. 2. Enable the students to learn to express good wishes and farewells. Emotional aims: 1. Get the students to keep a travel journal when they go on a journey. 2. Enable the students learn to make a trip plan and find a place to travel. 教学过程 设计方案(一) →Step 1 Revision 1. Check the homework exercises. 2. Dictate some new words and useful expressions. →Step 2 Lead-in Tell the students:Up to now, we have finished Unit 3. Have you learned and grasped all in this unit? Turn to Page 24. You can check yourself by filling in the blanks in the part Summing
第 1 页 共 6 页

[在此处键入]

Up. →Step 3 Summing Up Five minutes for the students to sum up by themselves. Then check and explain something where necessary. Suggested answers: Write down what you have learned about traveling. (The students’ answer may vary. )We have mainly learned about planning for a trip and solving problems after the trip has begun. From this unit you have also learned useful verbs:transport, cycle, persuade, insist, determine, camp, record useful nouns:journal, fare, transport, Vietnam, altitude, valley, attitude, shorts, camp, record, topic useful adjectives:stubborn, proper, determined, familiar, brave other expressions:change one’s mind, give in new grammar item:the Present Continuous Tense for future actions →Step 4 Word and expression exercises 1. Show the following exercises on the screen or give out the exercise papers. 1)Fill in the blanks to complete the following sentences. (1)Mary is such a______________ (固执的)girl that no one can______________ (说服)her to do anything. (2)He______________ (坚持)that she be invited to the party. (3)I want you to tell me the main points now; leave the______________ (详情)till later. (4)When I told her that our journey would begin at an______________ (海拔)of more than 4500 meters, she seemed to be excited. (5)He______________ (记录)the important events and his afterthoughts in his travel journey. (6)Once she___________ ___________ ___________ ____________ (拿定主意), she’ll never_________ ____________ ____________ (改变主意). (7)The enemy is surrounded, and must soon______________ (投降). (8)The people in that country fought bravely for freedom and they____________ _____________ (决心)to drive the enemy out of their land. (9)The topic of a travel journal can__________ _____________ ____________ (与……不 同)a diary, often including people, things, and events less__________ ___________ (为……所 熟悉)the readers. (10)_________ _________ (与……比起来)what she had already, the new stamps were not very interesting. 2)Fill in the blanks to complete the passage. Mekong River begins______________ a glacier on a Tibetan mountain. At first, the river is______________ and the water is______________. Then it begins to move______________. It becomes __________as it passes ______________deep______________, traveling___________ western Yunnan Province. Sometimes the river______________ wide valley and becomes a______________ . We were both surprised to learn that half of the river is in China. After it leaves China and the high______________, the Mekong becomes______________, brown and warm. As it enters Southeast Asia, it travels slowly ______________hills and low valleys, and the______________ where rice grows. At last the river’s______________ enters the South China
第 2 页 共 6 页

[在此处键入]

Sea. 2. Ask the students to do the exercises. Several minutes later, check the answers and deal with any problems where necessary. Suggested answers: 1)(1)stubborn; persuade (2)insisted (3)details (4)altitude (5)recorded (6)makes up her mind; change her mind (7)give in (8)were determined (9)be different from; familiar to (10)Compared with/to 2)at; small; clear and cold; quickly; rapids; through; valleys; across; enters; waterfall; altitudes; wide; through; plains; delta →Step 5 Grammar exercises Show the following exercises on the screen or give out the test papers. 1. It is your duty to check when he______________ for New York. A. has left? B. is leaving? C. had left? D. would leave 2. Selecting a mobile phone for personal use is no easy task, because technology______________ so rapidly. A. is changing B. has changed? C. will have changed D. will change 3. —Is everybody here? —No, the speaker______________ soon. A. came?B. has come?C. comes?D. is coming 4. —Is this raincoat yours? —No, mine______________ there behind the door. A. is hanging?B. has hung?C. hangs?D. hung 5. I don’t really work here; I______________ until the new secretary arrives. A. just help out B. have just helped out C. am just helping out D. will just help out 6. —Hi, Tom. What’s up? —I______________ for someone to go to the movies with me. A. look B. have looked? C. looked D. am looking 7. Since I won the big prize, my telephone hasn’t stopped ringing. People______________ to ask how I am going to spend the money. A. phone B. will phone? C. were phoning D. are phoning 8. The old professor has such a bad memory that he looks for the watch while he is______________ .
第 3 页 共 6 页

[在此处键入]

A. having it on B. having on it? C. wearing it D. putting it on 9. —Are you still busy? —Yes, I______________ my work, and it won’t take long. A. just finish B. am just finishing C. have just finished D. am just going to finish 10. —What’s that unpleasant noise? —Oh, the road before the main gate______________. A. is repairing B. is being repaired C. is repaired D. has been repaired Ask the students to do the exercises. Several minutes later, check the answers and deal with any problems where necessary. Suggested answers: 1. B 2. A 3. D 4. A 5. C 6. D 7. D 8. C 9. B 10. B →Step 6 Discussion and talk Imagine you are planning your trip with your classmates. Have a group discussion to discuss the following questions:1. What are you preparing for the trip? 2. Where are you going? 3. What are you planning to do each day? 4. How are you getting there? 5. When you leave home, what will your family and your friends say to you? Sample sentences: 1. I am taking a big bag. I am putting some clothes in it. I am taking an umbrella. I am buying a mountain bike. I am taking a map. ... 2. We are going to Laos, Thailand. . . 3. On the first day we are setting off early from home. We are spending every night in a village on the way. We are setting out early the next morning. We are writing our journal every evening after supper. ... 4. We are flying/going by plane/going by air. We are taking a train/going by train. We are cycling/going by bike. We are walking/going on foot. We are going by boat/ship. ...
第 4 页 共 6 页

[在此处键入]

5. When we leave home, my family and my friends will say, “Have a good trip. /Have a good journey. /Have a good time. ” →Step 7 Learning tip Go through the passage on Page 24. Encourage students to keep a travel journal when they go on a journey. →Step 8 Assessment 1. Checking yourself (on Page 61 in the Workbook) First get the students to think about these questions individually. Then they can discuss in groups sharing their experience. The teacher can join in and give them advice and suggestions where necessary. 2. Testing assessment Show the exercises on the screen or give out test papers. 1)Choose words in the brackets to fill in the blanks. (1)They bought the truck for______________ illegal arms. It is easier to go hiking if we have our own______________ . (transport, transporting) (2)People here only drink locally______________ beer. For Anne, talking to Kitty is a great______________ of enjoyment. (source, sourced) (3)Let’s set up our______________ near the small brook! Every summer, our family go______________ in the Alps mountains. (camp, camping) 2)Choose suitable words below in their proper forms to complete the short passage. source persuade topic stubborn insist altitude Vietnam (Vietnam’s) Tibet (Tibetan) attitude Where to travel for the winter holiday has been the only______________ of conversation for weeks. All of us want to go to the beach in Hainan, but Xiaogang______________ on going to______________ . He said he wants to know how he will feel at an______________ of 4000 meters in______________ plateau! We have been trying to______________ him, however, he is as______________ as a mule. I think we will be soon persuaded by him. First get the students to do the exercises. Then the answers are given. The teacher can give them explanations where necessary. Suggested answers: 1)(1)transporting; transport (2)sourced; source (3)camp; camping 2)topic; insists; Tibet; altitude; Tibetan; persuade; stubborn →Step 9 Homework 1. Review and summarize what you have learned in Unit 3. 2. Preview the next unit. 板书设计
Unit 3 Travel journey Unit Revision Write down what you have learned about traveling. We have mainly learned about planning for a trip and solving problems after the trip has begun. From this unit you have also learned useful verbs:transport, cycle, persuade, insist, determine, camp, record useful nouns:journal, fare, transport, Vietnam, altitude, valley, attitude, shorts, camp, record, topic useful adjectives:stubborn, proper, determined, familiar, brave other expressions:change one’s mind, give in new grammar item:the Present Continuous Tense for future actions 第 5 页 共 6 页

[在此处键入]

活动与探究 Work in groups of three. Imagine you and two of your classmates run a travel agency. Make a travel brochure and share your brochure with other classmates and decide which the best one is. The following evaluation table can give you a reference. The one that gets the highest mark will certainly be the winner.
item Did the group use correct sentences? Did the group organize information logically? Did the group make the handwriting easy to read? Did the group use proper colors? Was the description attractive and interesting? Was the description clear enough for readers? Did you like the general design of the brochure? What do you think should be improved? 5 5 5 5 5 5 5 5 4 4 4 4 4 4 4 4 score 3 3 3 3 3 3 3 3 2 2 2 2 2 2 2 2 1 1 1 1 1 1 1 1

第 6 页 共 6 页


相关文章:
Unit 3 Travel journal-Revision
Unit 3 Travel journal-Revision_英语_高中教育_教育专区。[在此处键入] Unit 3 Travel journal Period 7 Revision? (Summing up and Learning tip)? 整体设计 ...
2014-2015高中必修一unit 3 Travel journal课后练习题及答案4套-Unit 3 section 4
2014-2015高中必修一unit 3 Travel journal课后练习题及答案4套-Unit 3 section 4_英语_高中教育_教育专区。Unit 3 Travel journal Unit Revision SectionⅣ Ⅰ....
Unit 3 Travel journal课程目标与教材处理
Unit 3 Travel journal课程目标与教材处理_英语_高中教育_教育专区。Unit 3 ...and Listening 7th Period Speaking and Writing 8th Period Revision and workbook...
高中英语 Unit3 Travel journal Period 7 Revision 优质教学案 新人教版必修1
高中英语 Unit3 Travel journal Period 7 Revision 优质教学案 新人教版必修1_英语_高中教育_教育专区。Unit 3 Travel journal Revision? Period 7 (Summing up ...
高中英语 Unit 3《Travel Journal》教案5 新人教版必修1
高中英语 Unit 3Travel Journal》教案5 新人教版必修1_初一语文_语文_初中教育...Reading & Writing Summing Up Revision & Exercises 4th 5th 6 7 th th 4....
必修一(Unit3 Travel journal the 5th period)
必修一(Unit3 Travel journal the 5th period)_英语_高中教育_教育专区。The ...Revision T: Yesterday you did a quite good job.So today I’ll show ...
Unit3Travel journal 旅行计划
Unit3Travel journal 旅行计划_英语_高中教育_教育专区。Warming up and Reading...Revision (Summing up and Learning tip) Period 1 Warming up and Reading ...
新人教版必修一-Unit-3-Travel-journal-Listening
新人教版必修一-Unit-3-Travel-journal-Listening_英语_高中教育_教育专区。高一...教学过程 Step 1 Revision 1. Check the homework exercises. 2. Ask some ...
高一英语必修一 Unit3 Travel Journal 说课稿
高一英语必修一 Unit3 Travel Journal 说课稿_英语_高中教育_教育专区。说课高一...& Speaking Reading & Writing Period Revision & Exercises Summing Up7th 4. ...
更多相关标签:
unit3 travel journal | unit3 travel journey | travel journal | travel journal ppt | travel journal教案 | travel journal 课件 | travel journal作文 | travel journal 课文 |