当前位置:首页 >> 英语 >>

北京市海淀区2015届高三上学期期中练习 英语


海淀区 2015 高三年级第一学期期中练习 英 语

本试卷共 12 页,共 150 分。考试时间 120 分钟。 注意事项: 1. 考生务必将答案答在答题卡上,在试卷上作答无效。 2. 答题前考生务必将答题卡上的姓名、准考证号用黑色字迹的签字笔填写。 3. 答题卡上选择题必须用 2B 铅笔作答,将选中项涂满涂黑,黑度以盖住框内字母为准,修改 时用橡皮擦除干净

。非选择题必须用黑色字迹的签字笔按照题号顺序在各题目的答题区域内作 答,束在对应的答题区域内作答或超出答题区域作答的均不得分。 第一部分:听力理解(共三节,30 分) 第一节(共 5 小题;每小题 l 5 分,共 7 5 分) 听下面 5 段对话。每段对话后有一道小题,从每题所给的 A、B、C 三个选项中选出最 佳选项。听完每段对话后,你将有 10 秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对 话你将听一遍。 1. How does the woman feel now? A.Nerous B.Well C. Bad 2. Where does the man plan to go? A. France B. Australia C. Korea 3. What was the stadium used for in the past? A Basketball matches B Football matches C Racing events 4. What kind of vegetable is expensive in the woman's country? A Onions B Carrots C Peas 5. When should the speakers hand in the project? A On Friday afternoon B On Monday morning C On the weekend 第二节(共 10 小题;每小题 l_5 分,共 15 分) 听下面 4 段对话或独自。每段对话或独白后有几道小题,从每题所给的 A、B、C 选项中选出最佳选项。听每段对话或独自前,你将有 5 秒钟的时间阅读每小题。听完后 小题将给出 5 秒钟的作答时间。每段对话或独白你将听两遍。 听第 6 段材料,回答第 6 至 7 题。 6. How much does the man need to pay for the deposit(押金)? A 5.000 yuan B 2,500 yuan C 500 yuan 7. Where does the conversation probably happen? A At a local market B 1n a downtown apartment C In a rental management office
听第 7 段材料,回答第 8 至 9 题。 8. Why is the man surfing the Intemet7 A To apply 吣 a university B To choose from 3 majors C To get information about universities 9. What will the man probably major in?

A Engineering B Economics C Medicine. 听第 8 段材料,回答第 10 至 12 题。 10. Who is Mr. Thomas7 A Their teacher B Their boss C Their friend Il. What is the woman like7 A Patient B.Strict C Considerate 12. What will the man do next? A Call the doctor B Go home C Co to hospital 13. When will people light the Christmas tree on Trafalgar Square? A. On December 61h. B. On Decemher 10th. C. On December 23rd. 14. How do people in London celebrate the coming of the New Year? A. By watching fireworks show. B. By singing Christmas songs. C. By watching the march on TV 15. What is the purpose of this speech? A. To invite people to sing Christmas songs. B To introduce two shopping streets in London. C. To welcome people to visit London in December. 第三节(共 5 小题;每小题 1 5 分,共 7 5 分) 听下面一段对话,完成第 16 至 20 五道小题,每小题仅填写一个词。听对话前,你将有 20 秒钟的时间阅读试题,听完后,你将有 60 秒钟的作答时间。这段对话你将听两遍。 Telephone Message
Caller's name Contact number Purpose Interview time Other people involved 16 17 T0 18 the interview with Mr. Thomas 19 Brown

4 p.m. this A

20,a camera man and an intern(实习生)

第二部分:知识运用【共两节,45 分) 第一节单项填空(共 15 小题;每小题 1 分,共 15 分) 从每题所给的 A. B. C.D 四个选项中,选出可以填人空白处的最佳选项,并在答题 卡上将该项涂黑。 21. it was very dark, ____Jane seemed to know which way 佃 take at the crossroads. A or B.and C but D s。 22. About an hour after sunrise, I rode across the countryside——birds were singing. A where B which C that D when 23. -Where are you exactly? I_ ___to you from a small town about 50 miles away from your city A will speak B am speaking C have spoken D speak 24. This kind of music ____ fifty years ago is still popular today A having created B creating C. being created D created

25.

Look! I haven't worn the dress for nearly ten years and it A was still fitting B is still fitting C still fitted D still fits 26. -Where's Amy7 -I'm not sure. She ____ be in the laboratory A might B can c must D should 27.____amazed me most was the young boy handling 8 pen with his feet A That B.What C As D Who 28. 1 was watching Time of Chief Editor__—Phoenix Satellite TV at that time A at B to C for D on 29. We will have six-day holiday during the coming APEC meetings traffic on the roads. A to ease B easing C ease D having eased 30. –He ____ the Most Popular Teacher in his hometown, right? -Yes. ten years before he came to this school A is awarded B has awarded C was awarded D. awarded 31.____carefully for a long time, the opening wasa great success A To have been prepared B. Having been prepared C To be prepared D Being prepared 32. In his youth, Ma Yun finally attended Hangzhou Teacher's Institute he failed the entrance exam twice A unless B after C. since D until 33 0ut how to put our furniture or we'll have to wait for another week to move in . A Figuring B To figure C.Figure D Figured 34. There is often disagreement on ____ is the better student. James or Celina? A who B what C that D whose 35. -What life be like without cell phones? -I cannot imagine it! A. may B can C. will D would

第二节完形填空(共 20 小题;每小题 1 5 分,共 30 分) 阅读下面短文,掌握其大意,从每题所给的 A、B、c、D 四个选项中,选出最佳选项, 并在答题卡上将该项涂黑。 Somebody Loves You One miserable rainy night,a man named Mark decided to end his life. In his mid-fifties, Mark had never been married.__ 36 一 the joy of having children or spent holidays with his family. Wet and unhappy, he walked along the streets, feeling as if there was 37 in the entire world that cared whether he lived or died __ 38,1 was sitting in my room watching the rain hit my window. When I heard the doorbell ring, I jumped from my chair and 39 0ut. But my mother was already at the door. Opening it, she found herself face-to-face with a very dirty-looking man with tears streaming down his face. My mother, overcome by__ 40 一,invited the man inside, and he sat with my parents in our living room. __ 41 一,1 walked secretly downstairs so that I could get a better look. I couldn't understand what they were saying,but the 42 0f the man, holding his head in hss hands and crying, made my chest ache. I raced back upatairs to my room and__ 43 一 my hand into

my money jar. Pulling out my only half-dollar coin,I ran back downstairs. When I 44 the door of the living room, I walked right in .The three adults looked at me in 45 as I quickly made my way over the stranger. I put the half-dollar in his hand and told him that I wanted him to have it. Then I gave him a 46,turned and ran as fast as I could out of the room and back upstairs. I felt excited but happy Downstairs, Mark sat quietly with his head 47 .Tears streamed down his face as he tightly held that coin. Finally looking up at my parents, he said, "It’s _48 that I thought nobody cared. For the last twenty years,I have been so 49 . That is the first hug I have ever got. It’s hard to believe that somebody _50.” Mark's life changed that night. When he left our house, he was__ 51 to live instead of die.__ 52 一 we never saw Mark again, we received letters from him every once in a while, letting us know that he was doing fine My life changed that night, too, as I witnessed the hue healing power of _53 一.even if it’s only a gift of fifty cents. Before Mark left, my parents asked him why he had knocked on our door. Mark said that____ 54 一 he'd walked along the streets that rainy night, helpless and ready to—55 一,he had noticed a sticker on the car. It read: SOMEBODY LOVES YOU. 36.A believed B noticed C. experienced D. understood 37.A. eve17body B. somebody C anybody D nobody 38.A Later B First C Afterwards D Meanwhile 39. A looked B. raced C. spoke D. broke 40.A pity B. anxiety C guilty D. fear 41. A. Worried B. Curious C. Puzzled D. Annoyed 42. A. sense B. thought C. sight D. look 43. A. shook B. Luck . C. pushed D. forced 44. A: answered B. fixed . C. found D. reached 45. A. anger B. delight C. peace D. surprise 46. A. hug B. kiss C. smile D. handshake 47. A. held B. turned C. bowed D. raised 48. A. just B. still C. also D. even 49. A. anxious B. stressed C. lonely D. bored 50. A. cares B. gets C. makes D. knows 51. A. lucky B. proud C. hesitant D. ready 52. A. Since B. When C. Although D. Unless 53. A. receiving B. giving C. loving D. taking 54. A. if B. as C. until D. before 55. A. die B. cry C. leave D. regret

第三部分:阅读理解(共两节.40 分) 第一节(共 15 小题;每小题 2 分,共 30 分) 阅读下列短文,从每题所给的 A、B、C、D 四个选项中,选出最佳选项,并在答题卡 上将该项涂黑。 A I may not be the wisest person on this planet. but I will tell you a little secret

to happiness: Help other,, and live life. It is that simple. Just help a friend study for a test, or volunteer at a nursing home . I learned this after a long, hard search. I was feeling really down because my long4ime friend had died. Then I started a six-week volunteering at a nursing home all day every Saturday. My routine was to serve the meal and clean up. After that, I would wait for the head nurse to tell me what to do. One day I was told to go to Room 117 to make sure the patient was all righL. In the room I found a boy of eight sitting in his bed watching a movie. I was shocked to see a child in this seemingly forgotten nursing home for the old. He was so small and weak that you had to look closely to find him. He motioned for me to sit down. I grabbed his medical chart from which later I found out he had a terminal illness. We started to talk, and I found out that his family rarely visited, and all he did ever7 day was watch TV. I wanted to cry for him, and for my lost friend. As we talked, he had a smile on his face, and I asked him why. "The entire two hours I've been here you've never lost that smile. With this horrible disease, how do you still manage to stay happy?" He thought for a moment, and then said that too many people are dead even before they die. They walk around feeling that God has cursed (诅咒) them and that they have nothing to live for. The boy said that he would not be like that. He wakes every morning thankful to see another sunrise. He keeps his window open so that he can smell the flowers and feel the heat of the sun. He also said that he has hope. "Too many people haven't seen much of that around here," he said," Life is full of hope and we need to live life before it is gone. " I don’t know what happened to him. I assume he passed away, but his lesson lives on. I now wake up and live each day to the fullest. The key to life is not money or fame, but the lessons we learn from it. 56. The nursing home in the passage is mainly for _ A. the elderly B. the homeless C. the disabled D. the abandoned 57. The boy stayed happy mainly due to . A. wonderful TV programs B. his positive attitude C. good medical condition D. others' encouragement 58. The writer participated in the volunteering job in order to . A. find out the secret B. search for help C. enrich experiences D. get out of sadness 59. What would be the best title for the passage? A. A Lesson in Hope B. The Life of a Sick Boy C. A Voluntary Job D. The Meaning of Life B In the last few years the popularity of eBooks has exploded. The advantages are clear: You can carry as many hooks with you as you want. You can simply download ever7 book you like and instantly start reading instead of having to wait for the book to arrive by mail. However, one thing hadn't changed. If you wanted to rent a book you were still forced to use hardcopy hooks. Until now that is. Amazon. com recently announced the start of a

new program where you can rent eBooks. Where to rent eBooks? As mentioned before, Amazon. com is the first and currently the only retailer (零 售商) that has a program in place for renting eBooks. Luckily, Amazon is the largest online retailer in the world and their eBook assortment (分类) is massive. They are also the producer of the Kindle, the most popular eReader, which means you can be sure that the eBooks you rent will work. You can currently only rent eTextbooks. But this is likely to change as soon as the word gets out that you can save money by renting eBooks. Why rent eBooks at Amazon? . ~ Save money: Save up t0 80% of the normal price of the eBook. ~ Decide how long you rent: From 30 days t0 360 days, you decide how long you want it. You can extend the time by as little as a day. Or simply buy the eBook if you want to keep it after all. ~ Use any device: If you rent an eBook from Amazon, you can read it on your PC, Mac, iPad, iPhone, Android device, Windows Phone 7. Blackberry. or Kindle. . ~ Keep your notes: Do you like to keep annotations (注释) and highlights in your eBooks? Don't worry. You can always revisit your notes and highlights through Amazon. com. How to rent eBooks? Simply search for the eBook you want to rent on Amazon. com and select the "Rent eBooks" option. After that, a new page will open where you can select how long you’d like to rent the eBook. You can read eBooks for a period of 30 t0 360 days. You decide how long you need the eBook. 1f you later find out you need it for longer. you can simply extend the time. Or buy it for the normal price whenever you want. Once you've chosen the Lime you want to rent the eBook, you simply go to checkout. Or you can use the "Rent now" button. 60. According to the passage, _ A. eBooks will be changed into other types by Amazon. com B. eBooks will replace hardcover hooks in the next few years C. readers get a discount of at least 20% of the normal price D. readers are able to rent eBooks only at Amazon. com now 61. To rent an eBook online, which of the following goes last? A. open a new page B. select the "Rent eBooks" option c choose a rental date D. press "Rent now" button 62. The main purpose of the passage is to _. A. inform and explain B. discuss and assess C. compare and evaluate D describe and argue c The Purpose of Boredom Being bored can encourage people's creativity-partly to escape the horrible, frustrated. And meaningless feeling of boredom-recent studies find. It could even be true

at work. Psychologists at the University of Central Lancashire had participants copy numbers out of the telephone book for 15 minutes,while others went straight into a standard creativity task. Both groups were asked to come up with as many different uses as they could for a plastic cup. The group that felt more bored came up with more uses. Dr. Sandi Mann, one of the study's authors said. " Boredom at work has always been seen as something to he removed. hut perhaps we should be welcoming it in order to encourage our creativity. What we want LO do next is to see what the practical implications of this finding are. Do people who are bored at work become more creative in other areas of their work-or do they go homeand write novels?" In a later study, Dr. Sandi Mann found that creativity was reduced when people were still bored but didn't have the chance to daydream. While we tend to think of boredom as something; that certainly leads to trouble-drinking, gambling. and antisocial behavior, this research suggests differer possibilities. More than anything, the feeling of boredom is a 8trong signal that we are stuck in some kind of rut and we need to seek out new goals. In the study above, this research led participants to new ideas. Usually people will do anything to avoid being bored. as it's such an aversive experience. But creative people, like writers, sometimes talk ahout seeking out boredom. Here is the comedy writer Graham Linehan talking about boredom Lo The Cuardian. "I have to use all these programs that cut off the Internet,force me to be bored, because being bored is an essential part of writing, and the Internet has made it very hard to be bored. The creative process requires a period of boredom ,of being stuck. That's actually a very uncomfortable period that a lot of people mistake for writer's block, but it's actually just part of a long process. " So, when you start to feel bored , instead of g7ancing at your smartphone.,try being bored for a bit. Who knows what creative thought might come of it? 63. From the study of Dr. Sandi Mann, we can learn thaL . A. boring tasks make people creative B. daydreaming may increase creativity C. plastic cups can be used very creatively D. copying numbers might be very interesting 64. The underlined word "aversive" in Paragraph 8 probably means _ A. common. B. unpleasant C. unusual D. personal 65. According to Craham Linehan. _ . A. glancing at a smartphone is a solulion. B. he is forced to feel bored by the Internet C. the boredom period is a block for writers D. being stuck for a period benefits him a lot 66. What is the author's attitude towards boredom? A. Critical. B. Cautious. C. Positive D. Unclear.

D Cheerleading is the fastest growing girls' sport, yet more than half of Americans do not believe it is a sport. Actually, competitive cheerleading is a sport. A sport is a “ physical activity against/with an opponent, governed by rules and conditions under which a winner is declared, and the primary purpose of the competition is a comparison of the relative skills of the participants. "Because cheerleading follows these guidelines, it is a sport. Competitive cheerleading includes lots of physical activities. Like gymnasts, cheerleaders must learn to tumble (翻滚) . They perform lifts and tosses. This is where the "flied' are thrown in the air, held by "bases" in different positions that require strength and cooperation with other teammates. Just as basketball and football have guidelines for competitive play, so does competitive cheerleading. The whole routine has to be completed in less than 3 minutes and 15 seconds and the cheerleaders are required to stay within a certain area. Competitive cheerleaders' goal is to be the best. Just like gymnasts, they are awarded points for difficulty, creativity and sharpness. The more difficult a mount, the sharper the motions, the better the score. Cheerleading is a team sport so without cooperation, first place is out of reach. Cheerleading is the number-one cause of serious sports injuries to women. Emergency room visits for cheerleading are five times the number of those for any other sport, partially because they do not wear protective gear. While many athletes are equipped with hip pads or helmets, smiling cheerleaders are tossed into the air and spiral down into the arms of trusted teammates. The fliersmust remain tight at all times so that their bases can catch them safely. Also, because cheerleading is not yet recognized as a sport by many schools, neither proper matting nor high enough ceilings are provided to ensure safety. Instead, the girls use whatever space is available. More recognition of competitive cheerleading as a sport would decrease the number of injuries. So why do many Americans not think cheerleading is a sport? Some people argue that cheerleaders are just "flirts in skirts" with their only job to entertain the crowd, but cheerleaders today work just as hard as other athletes. Hopefully, cheerleading will become as well-known a sport as football and basketball, and even appear in the Olympics since cheerleaders are just as athletic and physically fit as those involved in the more accepted sports. 67. What does the underlined word "bases" in Paragraph 3 refer to? A. Strength and cooperation. B. Lifts and tosses. C. Supporting teammates. D. Physical activities 68.Gymnasts are mentioned in the passage to _ A. explain the dangers of cheerleading B. show their similarities with cheerleaders C. suggest cheerleaders learn to do gymnastics D. present the guidelines of gymnastic movements

69.It can be leamed from the passage that cheerleading A. is a good sport for all people B. lacks necessary guidelines to follow C. is more than a form of entertainment D. enjoys greater popularity than other sports 70. This passage is written mainly to A attract more girls to cheerleading B draw people's attention to cheerleading C call for more recognition of competitive cheerleading as a sport D criticize some Americans who do not think cheerleading as a sport A B C D 第二节(共 5 小题;每小题 2 分,共 10 分) 根据短文内容,从短文后的七个选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为 多余选项。 That someone has gone to college and perhaps even earned a postgraduate degree in education does not mean he is or will be a good teacher. The measure of a good teacher is found in the results he sees in his students. Also, the attitude towards teaching, the school in which one teaches,students and parents will greatly affect those results. Their attitude must be positive. The teacher must approach education is doing will affect the world. They must have an attitude of belief in their the natural ability in learning of their students. Their attitude must be one that is open to continuous and constantly be learning more about the subjects that they teach with a belief that what he students regardless of then ever-ending learning;. Teachers must 73 And even if a teacher is a history teacher (not too many current events when studying, say, ancient history) they need to stay up-to-date on any current discoveries that perhaps haven't been known in the past. For example, in the USA, there has been a long held belief that Christopher Columbus " discovered" America. However, many are refuting ( 驳斥 ) the so-called "facts" today basing on new findings. 74 The farmer doesn't expect a harvest to appear immediately after he plants the seeds. He does, however, "see" the harvest in his mind. The same is necessary for the teacher.They know the harvest will come but today is a day to plant seeds and cultivate the crop, which can't be achieved within days. Their attitude must be one of perseverance. It's not always easy or fun to be a teacher. 75 Much of a teacher's stress comes from having to deal with the administration of schools,and facing students of different characters. It can be a pain sometimes. Teaching is a "calling", not just a vocation. You must have the vision to look into your students' eyes and see their futures. Not only is teaching an investment in children's lives, but, it is an investment in the future of our world. Therefore, it is rewarding. A There are times when it is difficult. B Their attitude must be one of patience. C Here are some attitudes of great teachers.

D E F G

Those who take a negative attitude can't make it. Here are some suggestions about how to be a great teacher. Their attitude must be one of investments in children's lives. They need to be reading the latest discoveries in their field.

第四部分:书面表达(共两节,35 分) 第一节(15 分) 请你给外籍教师 David Hill 写一封信,内容包括: 1 你班计划于 11 月 14 日(星期五)下午 4:00-5:30 举行一场英语演讲比赛 2 邀请他担任评委,并请他于当天下午 3:45 到达 306 教室; 3 期待他能应邀前来,并为占用他的休息时间表达歉意。 注意:1 词数不少于 50; 2 可适当增加细节,以使行文连贯; 3 开头和结尾已给出,不计人总词数。 Dear Mr. Hill’

Kind Regards Anthony

请务必将作文写在答题卡指定区域内
高三英语试题第 11 页(共 l2 页)

第二节(20 分) 假设你是红星中学高三(1)班的学生李华,请根据以下四幅图的先后顺序,为校刊 “英语园地”写一篇短文,记述你和同学们今年为老师庆祝教师节的过程。 注意:1.词数不少于 60; 2.短文的开头已给出,不计入总词数。

We had a special Teachers' Day this year.

(请务必将作文写在答题卡指定区域内)

海淀区高三年级第一学期期中练习 英 语
2014.11

参考答案及评分标准
第一部分:听力理解(共三节,30 分) 第一节(共 5 小题;每小题 1.5 分,共 7.5 分) 1. A 2. B 3. C 4. A 5. B

第二节(共 10 小题;每小题 1.5 分,共 15 分) 6. A 7. C 8. C 9. B 10. B 11. C 12. B 13. A 14. A 15. C

第三节(共 5 小题;每小题 1.5 分,共 7.5 分) ★每小题超过一个词不计分; ★拼写错误不计分; ★16、19 题的首字母不大写不计分。 16. Erik 17. 888-653-271 18. rearrange 19. Thursday 20. reporter

第二部分:知识运用(共两节,45 分) 第一节 单项填空(共 15 小题;每小题 1 分,共 15 分) 21. C 31. B 22. A 32. B 23. B 33. C 24. D 34. A 25. D 35. D 26. A 27. B 28. D 29. A 30. C

第二节 完形填空(共 20 小题;每小题 1.5 分,共 30 分) 36. C 46. A 37. D 47. C 38. D 48. A 39. B 40. A 41. B 42. C 43. B 44.D 45. D 54. B 55. A 49. C 50. A 51. D 52. C 53. B

第三部分:阅读理解(共两节,40 分) 第一节 (共 15 小题;每小题 2 分,共 30 分)

56. A 66. C

57. B 67. C

58. D 68. B

59. A 69. C

60. D 70. C

61. D

62. A

63. B

64. B

65. D

第二节(共 5 小题;每小题 2 分,共 10 分) 71. C 72. D 73. G 74. B 75. A

第四部分:书面表达(共两节,35 分) 第一节(15 分) 一、评分原则: 1.本题总分 15 分,按 4 个档次给分。 2.评分时,先根据文章的内容和语言质量初步确定其档次,然后以档次的要求来衡量,确定或 降低档次,最后给分。 3.评分时应考虑:内容是否完整,条理是否清楚,交际是否得体,语言是否准确。 4.拼写、标点符号或书写影响内容表达时,应视其影响程度予以考虑。英、美拼写及词汇用法 均可以接受。 5.词数少于 60,从总分中减去 1 分。 二、内容要点: 1. 你班计划于 11 月 14 日下午 4:00—5:30 举行一场英语口演讲比赛; 2. 邀请他担任评委,并请他于当天下午 3:45 分到达 306 教室; 3. 致谢并为占用他的周末休息时间表达歉意。 三、各档次的给分范围和要求: 分值 第一档 (13 分--15 分) 评分标准说明 完全完成了试题规定的任务。 内容完整,条理清楚; 交际得体,表达时充分考虑到了交际的需求;体现出较强的语言运用 能力。 完全达到了预期的写作目的。 第二档 (9 分--12 分) 基本完成了试题规定的任务。 内容、条理和交际等方面基本符合要求; 所用语法和词汇满足了任务的要求; 语法和用词方面有一些错误,但不影响理解。 基本达到了预期的写作目的。

第三档 (4 分--8 分)

未恰当完成试题规定的任务。 内容不完整; 所用词汇有限,语法或用词方面的错误影响了对所写内容的理解。 未能清楚地传达信息。

第四档 (1 分--3 分)

未完成试题规定的任务。 写了少量相关信息; 语法或用词方面错误较多,严重影响了对所写内容的理解。

0

未能传达任何信息;写的内容与要求无关。

One possible version: Dear Mr Hill, We would like to invite you to be a judge at an English speech competition. The event will take place between 4:00pm and 5:30pm on Friday 14th November. We apologise for this being at this time, but due to our busy schedule it was the only time available. If you are able to attend, please arrive at 3:45pm on the day. We are looking forward to your reply. Kind Regards, Anthony Weston 第二节(20 分) 一、评分原则: 1.本题总分为 20 分,按 5 个档次给分。 2.评分时,先根据文章的内容和语言质量初步确定其档次,然后以该档次的要求来衡 量,确 定或调整档次,最后给分。 3.评分时应考虑:内容要点的完整性、上下文的连贯、词汇和句式的多样性及语言的准确性。 4.拼写、标点符号或书写影响内容表达时,应视其影响程度予以考虑。英、美拼写及词汇用法 均可接受。 5.词数少于 80,从总分中减去 1 分。 二、内容要点: 1.讨论方案; 2.录制视频; 3.编辑视频; 4.播放视频。

三、各档次的给分范围和要求: 第一档 完全完成了试题规定的任务。

18 分-20 分

第二档

15 分-17 分 第三档 12 分-14 分 第四档 6 分-11 分 第五档 1 分-5 分 0分

·覆盖了所有内容要点; ·运用了多样的句式和丰富的词汇; ·语法或用词方面有个别错误,但为尽可能表达丰富的内容所致;体现 了较强的语言运用能力; ·有效地使用了语句间的连接成分,所写内容连贯、结构紧凑。 完全达到了预期的写作目的。 完全完成了试题规定的任务。 ·覆盖了所有内容要点; ·运用的句式和词汇能满足任务要求; ·语法和用词基本准确,少许错误主要为尽可能表达丰富的内容所致; ·使用了简单的语句间连接成分,所写内容连贯。 达到了预期的写作目的。 基本完成了试题规定的任务。 ·覆盖了内容要点; ·运用的句式和词汇基本满足任务要求; ·语法和用词方面有一些错误,但不影响理解。 基本达到了预期的写作目的。 未恰当完成试题规定的任务。 ·漏掉或未描述清楚主要内容; ·所用句式和词汇有限; ·语法或用词方面的错误影响了对所写内容的理解。 未能清楚地传达信息。 未完成试题规定的任务。 ·明显遗漏主要内容; ·句式单调、词汇贫乏; ·语法或用词方面错误较多,严重影响了对所写内容的理解。 未能传达任何信息;所写内容与要求无关。

四、One possible version: We had a special Teachers’ Day this year. Several days before Teachers' Day, some of my classmates and I had a group meeting in order to decide how we could celebrate it. My classmate came up with the idea of making a short video, so a few hours after the meeting we went outside and filmed it in front of the school entrance. The evening before Teachers' Day, I edited the movie on my computer and added some music. When we eventually showed everybody the video on Teachers' Day, our teacher was very moved and the r est of the class really enjoyed it.

听力录音稿
Text 1 M: Hello! Laura, how are you today? W: Hi, Bob. I’m feeling very nervous. I just had a test and I’m not sure how well or how badly I did. Text 2 W: What countries have you been to? M: I’ve been to most European countries, like France and Italy, several countries in Asia—China,

Korea and… W: I thought you had been to Australia, too. M: No, but I’m planning on going there soon. Text 3 M: Look, this is the world’s largest sports stadium. W: Wow, it’s great architecture. What sports do they play there, basketball? M: It says that it’s mainly used for world football matches. But, it used to be for racing events.

Text 4 M: Do you eat more vegetables in your country? W: Yes, we do. The most popular vegetables are carrots and peas. Unfortunately, we need to import some other vegetables, like onions, so they are quite expensive in my country. Text 5 W: Take your time on this project. We don’t want to make any mistakes. M: Ok. I should finish it before Friday afternoon. Then I can check it over the weekend. We need to hand it in on Monday morning, right? W: That’s right. Text 6 W: Hi, can I help you? M: Yes, we’re looking for a three-bedroom apartment in the downtown area. W: We do have some apartments in that area. M: What’s the rent? W: 2500 yuan a month for a three-bedroom apartment. M: How much is the deposit? W: The deposit is equal to two months’ rent. M: When can I get the deposit back? W: One week before you move out. M: How long can I rent the house? W: At least one year. Text 7 W: What are you doing, Mark? M: I’m surfing the Internet for information about universities. W: So you are thinking about applying to a university? M: Right. The early bird catches the worm. W: Which university do you prefer? M: Three universities are within my choice. Oxford, Manchester and Liverpool. W: Oh, all are famous. What do you wish to major in? M: My mother wants me to take up medicine, my father prefers engineering, while I prefer economics. W: Have you decided yet?

M: I’ll follow my own mind. Text 8 W: John, I think you should go to a doctor. You've been sneezing ever since you entered the office this morning. Why don't you take this afternoon off? If you don't want to see a doctor, at least you can go home and have a good rest. M: I can't. I'm already behind schedule. Besides, you know Mr. Thomas. He would get angry with me. W: You didn't do anything but sneeze this morning, and you can't do anything this afternoon like this. (She places her hand on John's forehead.)Gee! You've got a fever! M: Do I ? ...Oh, no. W: Listen to me. You go home now. I'll call my doctor and have him go over, OK? M: What about Mr. Thomas? W: I'll handle him. Now go home. I'll call you after work. M: Thanks a lot, Eveline. Good-bye. Text 9 M: Welcome to London this December! There’s plenty going on this month. For example, on December 1st, Oxford Street and Regent Street are completely closed to cars and buses. Shoppers will be able to move around the streets, visiting our famous department stores, and having a bite at one of the many cafes and restaurants in the area. Trafalgar Square’s Christmas tree, a gift to London from Norway, will be lit at 6 p.m. on December 6th to the sounds of traditional Christmas songs. Then, every evening from December 10th until December 23rd, 5:00 p.m. to 9:00 p.m., people will sing Christmas songs in this beautiful setting. Lastly, celebrate the coming of the New Year with the capital’s largest fireworks show. Although the fireworks will be set off at the British Airways London Eye, they can be enjoyed from across London and will also be broadcast on television at the same time. Then, just a few hours later, come out and see London’s colorful New Year’s Day marching, when performers from around the world pass through the capital’s streets. Enjoy your time in our city. Text 10 W:Good morning. Wilson Association. M:This is Erik Brown from People’s Magazine. I am sorry that we need to rearrange our interview with Mr. Thomas due on tomorrow afternoon. W:I’m sorry, but Mr. Thomas is having a conference at this moment. But I can help you with the re-arrangement. M:Thank you so much. Our camera man came down with flu and won't be back for work in two days. W:I am sorry to hear that. So when do you want to put it off to? M:I was wondering if this coming Thursday would work for Mr. Thomas. I hope this won’t cause too much trouble.

W:I think it will work for him. Your name again please? M:It is Erik Brown. E-R-I-K, Brown. W:Erik Brown. Well, I will rearrange your interview with him at 4:00 p.m. Is that alright with you? And how many people will you bring with you? M:Sure. I will bring a reporter, a camera man and an intern with me. W:So altogether four, let me note it down... Would you mind leaving me a number so that I can contact you in case of any emergency? M:Sure. My office number is 888-653-271. If you cannot reach me at this number, leave a message with my secretary. W: Got it! M: Sorry for the trouble. W: No problem. Bye, Mr. Brown. M: See you.


相关文章:
海淀区2016届高三上学期期中考试英语试题
海淀区高三年级第一学期期中练习英语 第一部分:听力理解(共三节,30 分) 2015.11 第一节(共5 小题;每小题1.5 分,共7.5 分) 听下面5 段对话。每段对话后...
北京市海淀区2015届高三上学期期中练习英语试题
北京市海淀区2015届高三上学期期中练习英语试题_英语_高中教育_教育专区。海淀区 2015 高三年级第一学期期中练习 英语 本试卷共 12 页,共 150 分。考试时间 120...
北京市海淀区普通中学2015-2016学年度第一学期高三期中英语试题
北京市海淀区普通中学 2015-2016 学年度第一学期高三期中英语试题 ___班 姓名___ 学号___ 得分___ 第一卷(选择题,共 115 分) 本试卷分第一卷(选择题)...
2015-2016学年度第一学期_北京市海淀区高三英语期中试卷及答案
2015-2016学年度第一学期_北京市海淀区高三英语期中试卷及答案_高三英语_英语_高中教育_教育专区。海淀区高三年级第一学期期中练习英语 2015.11 第二部分:知识运用...
北京市海淀区2015届高三第一学期期末练习英语试题
北京市海淀区2015届高三第一学期期末练习英语试题_英语_高中教育_教育专区。北京...2015海淀期中 北京市海淀... 暂无评价 18页 ¥0.50 北京市海淀区2015届高三...
北京市海淀区2016届高三上学期期中考试英语试题_Word版含答案
北京市海淀区2016届高三上学期期中考试英语试题_Word版含答案_高三英语_英语_高中教育_教育专区。2016海淀区期中英语测试卷 海淀区高三年级第一学期期中练习英语 2015...
北京市海淀区2015届高三上学期期中练习 英语
北京市海淀区2015届高三上学期期中练习 英语_英语_高中教育_教育专区。海淀区 2015 高三年级第一学期期中练习 英语 本试卷共 12 页,共 150 分。考试时间 120 分...
北京市海淀区2014-2015届高三上学期期中练习英语试题
北京市海淀区2014-2015届高三上学期期中练习英语试题_英语_高中教育_教育专区。海淀区 2015 高三年级第一学期期中练习 英语 第二部分:知识运用【共两节,45 分) ...
海淀区2015届高三上学期期中练习英语试题
海淀区2015届高三上学期期中练习英语试题_高三英语_英语_高中教育_教育专区 暂无评价|0人阅读|0次下载|举报文档 海淀区2015届高三上学期期中练习英语试题_高三英语_...
更多相关标签: