当前位置:首页 >> 英语 >>

英语必修4同步练习:Unit5 section Ⅲ(人教版)


世纪金榜

圆您梦想

www.jb1000.com

Ⅰ.单词拼写 1.Artistic people are in a tiny 答案:minority 2.This 答案:creature 3.England is an 答案:advanced 4.What 答案:brand 5.Must we pay for 答

案:admission Ⅱ.短语填空 in advance;admit...into/to...;come to life;get close to;in the minority 1.After the treatment,the wounded driver 答案:came to life 2.Mr.Smith often climbs mountains on weekends,because he is fond of 答案:getting close to 3.He likes to make plans for what he will do 答案:in advance 4.Only ticketholders 答案:were admitted into 5.We are ;more are against us than with us. the theatre. . nature. . (入场费)? (牌子)of vegetable oil are you using? (先进的)industrial country. (生物)lives in the depth of the ocean. (少数)in this country.

答案:in the minority Ⅲ.单项填空 1.The opening policy makes many great ideas and new technology A.lead a life C.come to life B.make a living D.come to live .

解析:句意:改革开放的政策使许多伟大的思想和科技活跃起来。come to life“复活,活跃起来”,符 合句意。 答案:C 2.My grandpa is in his late 90s,
第 1 页(共 7 页)

100.
山东世纪金榜科教文化股份有限公司

世纪金榜
A.get close to C.get closely to

圆您梦想
B.getting close to D.closely to

www.jb1000.com

解析:get close to“接近于”,是固定短语;根据句子结构可知需用现在分词作状语。 答案:B 3.We'll inform you as soon as tickets become A.present C.preci ous . B.available D.convenient

解析:句意:一有票我们就会通知你。present“目前的;在场的”;available“可获得的,可买得到的”; precious“宝贵的”;convenient“方便的”。根据句意,应选 B 项。 答案:B 4. forest. A.Not only they brought B.Not only did they bring C.Not only brought they D.Not only they did bring 解析:句意:当他们在森林中野餐的时候,他们不仅带去了点心和饮料,还带去了娱乐用的扑克牌。 “not only...but(also)...”连接两个分句,且 not only 放在句首时前一分句要用部分倒装结构。 答案:B 5.My new apartment is A.beyond C.near easy reach of the city library,so I often go there after supper. B.within D.around snacks and drinks,but they also brought cards for entertainment when they had a picnic in the

解析:句意:我的新公寓离市图 书馆很近,所以晚饭后我经常去那里。within easy reach of“离……很 近”,为固定搭配。 答案:B 6.You can call me f or help A.if necessary C.if so .I'll be always ready. B.if possible D.if not

解析:句意:如果需要,你可打电话找我帮忙。随时都行。if necessary“如果需要”,若有必要符合句 意。if possible“如果可能的话”;if so“如果是这样”;if not“如果不……”。 答案:A 7.He is one of the luckiest students who have won A.connection C.profession to the best university.

B.admission D.assessment

第 2 页(共 7 页)

山东世纪金榜科教文化股份有限公司

世纪金榜

圆您梦想

www.jb1000.com

解析:考查名词词义辨析。句意:他是最幸运的学生之一,被最好的大学录取了。A 项意为“连接”; B 项意为“允许进入;承认”;C 项意为“职业,专业”;D 项意为“评估”。根 据句意,应选 B 项。 答案:B 8.When you leave school,you should tell the headmaster A.in advance C.in advanced B.in no way D.sooner or later .

解析:句意:当你离校时,你应该提前告诉校长。A 项意为“提前,事先”;B 项意为“决不”;C 项搭 配错误;D 项意为“迟早”。根据句意,应选 A 项。 答案:A 9.The reporter will do a A.face to face C.face- face tointerview with the popular singer. B.heart to heart D.hand- hand in-

解析:句意:记者将对这位流行歌手进行一次面对面的采访。face to face“面对面地”,常作状语。 face- face“面对面的”,常作定语。B、D 两项不符合句意。 to答案:C 10.—Have you heard that Tom,together with his parents, —Really?No wonder I haven't seen him these days. A.has been C.have been B.has gone D.have gone to Japan?

解析: 句意: “汤姆和他父母一起去日本了, 你听说了吗?”“真的吗?怪不得这几天我都没有见到他。 ” 当主语后有“together with+n./pron.”结构时,其谓语动词的单复数应与主语保持一致。因 Tom 作主语,故 应用单数谓语动词;根据题意应是“到日本去了”,故用 has gone to。has been to 表示“曾经去过某地”。 答案:B 11.The early A.settlers C.translators of Australia lived on the east coast of the continent. B.performers D.divers

解析:考查名词词义辨析。句意:澳大利亚的早期移民定居在大陆的东海岸。settler“移民”,符合句意。 B 项意为“表演者”;C 项意为“翻译者”;D 项意为“潜水者”。 答案:A 12.—What's your favourite —Nike. A.equipment C.theme B.amusement D.brand of sports clothing?

解析:考查名词词义辨析。句意:“你最喜欢什么牌子的运动服?”“耐克。”A 项意为“设备”;B 项意 为“娱乐”;C 项意为“主题”;D 项意为“商标”。
第 3 页(共 7 页) 山东世纪金榜科教文化股份有限公司

世纪金榜
答案:D 13.There are 55 A.major C.minorities

圆您梦想

www.jb1000.com

in China as well as Han. B.majorities D.minor

解析:句意:除了汉族外,中国还有 55 个少数民族。A 项意为“主要的;主修”;B 项意为“大多数”; C 项意为“少数民族;少数”;D 项意为“较小的,较少的”。 答案:C 14.A new amusement park in our city has opened with A.up- date toC.nearsighted B.manmade D.peaceloving computer techniques.

解析:句意:一个新的带有最新电脑技 术的娱乐公园在我们城市开放了。A 项意为“现代的,最新的”; B 项意为“人造的”;C 项意为“近视的”;D 项意为“热爱和平的”。 答案:A 15.How disappointed! They have finished A.no more than C.more than 5% of the work. B.no less than D.not less than

解析: 依据前句“How disappointed! ”排除 B、 D 三项。 more than 后接数词, C、 no 表示“仅仅”“只有”(only), 含有“少”之意。 答案:A Ⅳ .阅读理解 A Almost all theme park accidents can be prevented.Here,based on coverage of theme park safety,are some tips to help you and your family stay safe on your next visit. If you are visiting with a child,take a moment to explain the ride to them,and tell them how they should behave.They are depending upon you to keep them safe.Set a good example for them by following the rules of the park,and make sure that they kn ow you expect them to follow those rules,too. Tell them to stay seated,to hold the grab bar or put their hands in the laps,and not to stick their knees and feet outside a ride vehicle.Make them look to you for the okay to get on or off a ride,too. And never put a crying child on a ride.If your child starts to cry,let others pass you in line until your child is calmed.Or,gently exit the queue and find something more relaxing to do. Young kids can't keep an adult's pace in a them e park.Let th em take plenty of breaks. “Kids get tired,”said TPI reader Matt Johnson,a father of four.“Tired kids make parents even more tired.And tired kids and parents may get hurt—physically and emotionally.”He advises that parents plan a mid- break, day perhaps a swim back at the hotel, avoid mid- heat and crowds.“You will see cranky families to day having a miserable time while you are refreshed and having a grea t evening.”
第 4 页(共 7 页) 山东世纪金榜科教文化股份有限公司

世纪金榜
1.The second paragraph tells readers that

圆您梦想
.

www.jb1000.com

A.children should be trained to be more independent B.adults should tell children some safety rules firstly C.adults should set a good example to behave well in a theme park D.there is a danger to take young children to visit a theme park 解析:段落大意题。根据第二段可知,与孩子一起去游乐园时,家长应教给孩子安全知识,并亲身示 范遵守公园中的安全规定。 答案:B 2.Which of the following is NOT right for children who are taking the rides? A.They can put their hands away from the grab bar. B.They are forbidden to put their knees or feet outside. C.They should ask adults' permission first to get on a ride. D.Without adults' okay sign,children shouldn't get off a ride. 解析:细节理解题。根据第三段可知,孩子们乘坐主题公园中的游乐设施时要紧握把手;不要把膝盖 露在外面;要得到大人的许可才可以上下游乐设施,故 A 项错误。 答案:A 3.If your child begins to cry just when he is going to take a ride,you should A.tell him to be relaxed B.make him share your interest C.give up the present activity D.encourage him to be brave 解析:细节理解题。根据第四段的陈述可知:千万不要把哭闹的孩子放到游乐设施上去,而应该退出 队列,找点儿相对放松的事做。故 C 项正确。 答案:C 4.We may i nfer from Matt Johnson's words that A.he doesn't like to visit a theme park with his children B.parents with many children may be tired of visiting a theme park C.not all the families are relaxed or happy when they visit a theme park D.visitors should arrange everything carefully before starting 解析:推理判断题。根据最后一段迈特· 约翰逊的话可以看出:带孩子游玩主题公园时,常常因为疲惫 的孩子的哭闹而使游玩不尽兴。 答案:C B . .

第 5 页(共 7 页)

山东世纪金榜科教文化股份有限公司

世纪金榜

圆您梦想

www.jb1000.com

Canyonlands National Park,a famous tourist attraction in Utah where visitors can see beautiful rock formations(岩石结构), a wild, is lonely area of rocks, rivers and desert plants.Only native Americans, cowboys, and explorers entered this area before the park was set up in 1964.Even today,it is difficult to walk or ride through the park.The roads are still made of dirt.Driving requires a special vehicle.The National Park Service says Canyonlands National Park is wild America. Rivers created the area as they cut rocks into many different formations.At the centre of the park are two deep canyons(峡谷)carved(冲刷)by the Green and Colorado Rivers.Three areas that surround these rivers are included in the park. One of these areas is called the Maze District.This area includes rock art made by people who lived there more than 2,000 years ago.Yet many people today cannot see the Maze District because it is so difficult to reach.The area is one of the loneliest and wildest in the USA. Another area of the park is called the Needles.It includes long,thin,red and white rocks that reach high into the air like fingers on a hand. A good way to see all the areas of Canyonlands National Park is to fly over it.A onehour trip in a smal l airplane makes it possible to see the park's red rocks and flat areas where ancient Indian people once lived. From high in the air,visitors can clearly see the third area of the park—a high broad flat rock known as the Island in the Sky.The island was formed between two rivers. Another interesting formation is called the Upheaval Dome.This is a big hole about 450 meters deep and 1.5 kilometers wide.It is considered to be the most unusual geological(地质的) structure in the area.

5.Why is Canyonlands National Park referred to as wild America? A.No vehicle can go through the park. B.The park today almost remains as it was in the past. C.There are many wild animals and plants in it. D.The dirt roads make it hard for anyone to go there. 解析:推理判断题。根据第一段中的内容可知,美国犹他州的峡谷地国家公园路况原始、交通不便, 是人迹罕至的地方,基本保持了它的历史原貌,因此被称为 wild America。 答案:B 6.What do we know about the Maze District? A.No one is allowed to explore the area. B.It remains unknown to the outside world. C.Its rock art dates back over 2,000 years.
第 6 页(共 7 页) 山东世纪金榜科教文化股份有限公司

世纪金榜

圆您梦想

www.jb1000.com

D.It is the loneliest and wildest place in the world. 解析:细节理解题。根据第三段第二句可知,在 the Maze District 有 2,000 多年前当地人创造的岩画。 答案:C 7.To have a good view of the whole park,the author suggests you go sightseeing A.by air C.by boat B.by car D.on foot .

解析:细节理解题。根据第五段第一句可知,作者认为欣赏公园全貌的最佳方式是乘坐飞机。 答案:A 8.Which of the following ha s the most unusual geological structure in the park? A.The Island in the Sky. B.The Upheaval Dome. C.The Needles. D.The Maze District.

第 7 页(共 7 页)

山东世纪金榜科教文化股份有限公司


相关文章:
...高中英语人教版必修4同步练习:Unit 5 Section 2]
【成才之路】2014-2015高中英语人教版必修4同步练习:Unit 5 Section 2]_高中...devotion 9.Musicians 10.truth Ⅲ.选词填空 passerby, whatever, whichever, easy...
英语必修4同步练习:Unit3 section Ⅲ(人教版)
英语必修4同步练习:Unit3 section Ⅲ(人教版)_英语_高中教育_教育专区。世纪...答案:D 5.They decided to hold the party ___ instead of in the house...
英语必修4同步练习:Unit4 section Ⅲ(人教版)
英语必修4同步练习:Unit4 section Ⅲ(人教版)_英语_高中教育_教育专区。世纪金榜...5.The best title for the passage should be “___”. A.Learn to read...
英语必修4同步练习:Unit4 section Ⅱ(人教版)
英语必修4同步练习:Unit4 section(人教版)_英语_高中教育_教育专区。世纪金榜...解析:根据下文可知,这个故事说明 人是如何用身势 答案:A 5.A.Japanese C....
英语必修4同步练习:Unit3 section Ⅱ(人教版)
英语必修4同步练习:Unit3 section(人教版)_英语_高中教育_教育专区。世纪金榜...答案:broke into Ⅲ.单项填空 1.The ___ look on his face showed that h...
人教版高中英语同步练习:必修4 unit 5 section ⅰ(含答...
人教版高中英语同步练习:必修4 unit 5 section ⅰ(含答案)_英语_高中教育_教育...4.variety 6.or 7.how 8.lived 10.attract 7.attraction Ⅲ.翻译与仿写 8...
英语必修4同步练习:Unit2 section Ⅱ(人教版)
英语必修4同步练习:Unit2 section(人教版)_英语_高中教育_教育专区。世纪...。 答案:C 5.A.man C.plants B.trees D.animals 解析:依靠土壤而生存的...
人教版高中英语必修四强化练习:unit 5 section 3(含答案)
人教版高中英语必修四强化练习:unit 5 section 3(含答案)_英语_高中教育_教育专区 暂无评价|0人阅读|0次下载 人教版高中英语必修四强化练习:unit 5 section 3(...
人教版高中英语同步练习:必修4 unit 5 section ⅱ(含答...
人教版高中英语同步练习:必修4 unit 5 section ⅱ(含答案)_英语_高中教育_教育...make a decision 作决定; make a permission 允许。 ] Ⅲ.完成句子 1.他们的...
【成才之路】2014-2015高中英语 Unit 5 Section1 Warmi...
【成才之路】2014-2015高中英语 Unit 5 Section1 Warming up Reading同步练习人教版必修4_高三英语_英语_高中教育_教育专区。Warming up Ⅰ.用所给词的适当形...
更多相关标签: