阅读下列四篇短文，从每小题后所给的 A,B,C 或 D 四个选项中，选出最佳选项。
In a recent announcement, Harvard and the Massachusetts Institute of Technology(MIT) said that they have
joined forces to offer free online courses in an effort to attract millions of online learners worldwide.
Beginning this fall, a number of courses developed by teachers at both universities will be offered online through a new $60 million program, known as edX. “Anyone with an Internet connection anywhere in the world can use our online courses, ” Harvard President Drew Faust said during a meeting to announce the plan.
MIT has offered a program called OpenCourseWare for ten years that makes materials from more than 2, 000 classes free online. It has been used by more than 100 million people. In December, the school announced it also would begin offering a special certificate, known as MITx, for people who complete certain online courses. Harvard has long offered courses to a wider population through a similar program.
The MITx will serve as the foundation for the new learning platform.
MIT President Susan Hockfield said more than 120, 000 people signed up for the first MITx course. She said Harvard and MIT hope other universities will join them in offering courses on the open- source edX platform.
“Fasten your seatbelts, ” Hockfield said.
Other universities, including Stanford, Yale and Carnegie- Mellon, have been experimenting with teaching to a global population online.
The Harvard- MIT program will be monitored by a not- for- profit ( 非 盈 利 的 ) organization based in Cambridge, to be owned equally by the two universities. Both MIT and Harvard have provided $30 million to start the program. They also plan to
use the edX platform to research how students learn and which teaching methods and tools are most successful.
1. According to this text, edX is
A. a part of the free MIT OpenCourseWare
B. a free computer program by MIT and Harvard
C. a Harvard- MIT platform of free online courses
D. a free program online for universities worldwide
2. What is said about online education in the text?
A. Universities have been trying online courses.
B. About 2, 000 online courses have been offered.
C. Over 100 million people have finished courses online.
D. Stanford and Yale together have courses similar to edX.
3. The underlined part in the text probably means “
A. Get ready for the difficulties
B. Get ready for this educational change
C. Get prepared to complete the online courses
D. Get prepared to make materials for the edX courses
4. What can be said about MITx according to the text?
A. It is first offered as part of the edX learning program.
B. It is another free MIT- Harvard online learning program.
C. It is a standard to recognize online learners’achievement.
D. It is a new kind of free online course of Harvard and MIT.
阅读理解。 Love, success, happiness, family and freedom----how important are these values to you? Here is one interview which explores the fundamental questions in life. Question: Could you introduce yourself first? Answer: My name is Misbah, 27 years old. I was born in a war-torn area. Right now I'm a web designer. Q: What are your great memories? A: My parents used to take us to hunt birds, climb trees, and play in the fields. For me it was like a holiday because we were going to have fun all day long. Those are my great memories. Q: Does your childhood mean a lot to you? A: Yes. As life was very hard, I used to work to help bring money in for the family. I spent my childhood working, with responsibilities beyond my age. However, it taught me to deal with problems all alone. I learnt to be independent. Q: What changes would you like to make in your life? A: If I could change something in my life, I'd change it so that my childhood could have taken place in another area. I would have loved to live with my family in freedom. Who cares whether we have much money, or whether we have a beautiful house? It doesn't matter as long as I can live with my family and we are safe. Q: How do you get along with your parents? A: My parents supported me until I came of age. I want to give back what I've got. That's our way. But I am working in another city. My only contact with my parents now is through the phone, but I hate using it. It filters(过滤) out your emotion and leaves your voice only. My deep est feelings should be passed through sight, hearing and touch. ( ) 1. In Misbah's chi ldhood, _______________.
A. he was free from worry B. he liked living in the countryside C. he was fond of getting close to nature D. he often spent holidays with his family ( ) 2. What did Misbah desire most in his childhood? B. A beautiful house. D. Money for his family.
A. A colorful life. C. Peace and freedom. (
) 3. How would Misbah prefer to communicate with his parents? B. By calling them sometimes. D. By writing them letters.
A. By chatting on the Internet. C. By paying weekly visits. (
) 4. If there were only one question le ft, what would it most probably be?
A. What was your childhood dream? B. What is your biggest achievement? C. What is your parents' view of you? D. What was your hardest experience in the war? 【语篇解读】本文通过一个采访,把 Misbah 这个人的生活,成长展示给我们. 1. 答案 C 【解析】细节理解题.由 My parents used to take us to hunt birds, climb trees, and play in the fields. For me it was like a holiday because we were going to have fun all day long. Those are my great memories.可知,Misbah 喜爱大自然.所以答案选 C 项. 2. 答案 C 【解析】 推理判断题. 根据文中 I would have loved to live with my family in freedom. Who cares whether we have much money, or whether we have a beautiful house? It doesn't matter as long as I can live with my family and we are safe. 可知,作者 向往和平自由的生活.故选 C 项. 3. 答案 C 【解析】 细节理解题. 根据 My only contact with my parents now is through the phone, but I hate using it. It filters out your emotion and leaves your voice only. My deepest feelings should be passed through sight, hearing and touch. 可知, Misbah 讨厌在电话里与父母联系,因为它只剩 下了声音,而 Misbah 想要的是与父母面对面 的交流.四个选项中只有 C 项能够让 Misbah 与父母面对面.由此判断选 C 项. 4. 答案 B 【解析】推理判断题.其它三个问题在上文中都有所涉及,只有 B 项没有.所以如
果还剩 一个问题,很有可能就是 B 项.
【由山东省 2014 模拟改编】 阅读下列短文，从每题所给的四个选项（A、B、C 和 D）中，选出最佳选项。 Welcome to Australia The Great Outdoors Australia is the world’s oldest continent and indigenous Australians have one of the world’s oldest culture． In Australia you will see unique plants and animals and some of the most beautiful scenery in the world．Many parks have information centres offering advice on where to go, what to see and how to see it--for both your personal safety and to protect our sensitive, natural environment． Banks and Money Matters Banks are generally open between 9:30am and 4pm on Monday to Thursday and 9:30am and 5pm on Friday． Foreign currency or traveller’s cheques can be changed at all banks and some of the larger hotels．There are currency exchange facilities at all international airports． ___________________ Take care! Our sunlight is very strong and you can get sunburnt． For best sun protection, it is advisable to wear: ? ? ? A broad-brimmed hat A shirt with a collar and sleeves Sunscreen with high protection factor．
Swimming We have so many beautiful places to swim--beaches, lakes, rivers and creeks． ? Many of our waters are safe for swimming, but if you have any doubts, ask
before entering the water． ? Most of our popular ocean beaches have patrols with life-saving service．Red
and yellow flags mark the area that you are advised to swim within． ? If there are no flags and no life guards on the beach, talk to local people
about the best areas to swim．
Staying Safe on the Roads ? ? ? ? Australians drive on the left-hand side of the road． For safety, everyone in the car, including children, must wear a seat belt． Motor cyclists and bicyclists are required to wear a helmet． Watch out for native animals crossing the roads, especially at night．Road
signs are erected in places where animals are commonly seen． 1．What is the best title of the third part of the passage? A．The Sun C．Warning B．Enjoy the Sun D．Outdoor Activities
2．If you arrive in Sydney at 5:10pm on Friday, where can you probably get your money changed on that day? A．At a bank． C．At a store B．At any hotel． D．At the airport
3．What advice can you get at the park information centre? A．Advice on how to wear a broad-brimmed hat． B．Advice on how to drive safely in the park． C．Advice on how to protect our environment D．Advice on where to go to see a kangaroo． 4．How can you ensure your safety when swimming? A．You can swim in whichever lake you like B．You should swim with the life guard． C．You can swim where there are red flags． D．Always find a local person to ask about how to swim． 5．Which of the following word might be the closest in meaning with the underlined word “erected”? A．set up 【参考答案】1---5 ADDCA B．protected C．stood D．noticed
短文改错 文中共有 10 处语言错误，每句中最多有两处。错误涉及一个单词的增加、删除或修改。 增加：在缺词处加一个漏词符号（∧） ，并在其下面写出该加的词。
删除：把多余的词用斜线（＼）划掉。 修改：在错的词下划一个横线，并在该词下面写出修改后的词。 注意：1.每处错误及其修改均仅限一词； 2、 只允许修改 10 处，多者（从十一处起）不计分。 I watch TV until 12 o’clock, so I couldn’t go over my lessons. This morning I got up very late that I had to go to school without breakfast in hurry, but I was still late for the first class. When I entered the classroom, the maths teacher had to stop explain an important problem, and all the eyes were fixed upon me. My face turned red. Something even worse was happened to me in English class. The teacher asked me recite the text. However, I could say nothing and sorry, for I did not spend some time preparing my lessons. The teacher looked at me with his coldly eyes. I stood at my bench without daring to raise my head. How a terrible day I had! I will never do anything like this. 【参考答案】4. I watch TV until 12 o’clock, so I couldn’t go over my lessons. This morning I got up very late watched so
that I had to go to school without breakfast in∧ hurry, but I was still late for the first class. When a I entered the classroom, the maths teacher had to stop explain an important problem, and all the explaining eyes were fixed upon me. My face turned red. Something even worse was happened to me in 去掉 English class. The teacher asked me∧ recite the text. However, I could say nothing and sorry, for to but
I did not spend some time preparing my lessons. The teacher looked at me with his
coldly eyes. I any cold
stood at my bench without daring to raise my head. How a terrible day I had! I will never do What anything like this.
短文改错 假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文，请你修改你同桌写的以下作文。文中共 有 10 处错误，每句中最多有两处。错误涉及一个单词的增加、删除或修改。 增加：在缺词处加一个漏词符号（^） ，并在此符号下面写出该加的词。 删除：把多余的词用斜线（＼）划掉。 修改：在错的词下划一横线，并在该词下面写出修改后的词。 注意：1．每处错误及其修改均仅限一词； 2．只允许修改 10 处，多者（从第 11 处起）不计分。 As we know, when senior students finish their school, most of their reference books are thrown away, which are still in good conditions．What a great waste it is! I suggested that we should recycle all this books．On the one hand, recycling them can save a lot of natural resources, which are used to make textbooks．On the other hand, the notes on the books are helpful to whoever need them． In fact, recycling textbooks has been increasing popular in such countries as America and Australia．We should learn from them, but make every effort to build energy-saving society．In my opinion, it is of many benefit both to our present and to our future． 【参考答案】5. As we know, when senior students finish their school, most of their reference
books are thrown away, which are still in good conditions. What a great waste it is! condition I suggested that we should recycle all this books. On the one hand, recycling them suggest these
can save a lot of natural resources, which are used to make textbooks. On the other hand, the notes on the books are helpful to whoever need them. in needs
In fact, recycling textbooks has been increasing popular in such countries as increasingly America and Australia. We should learn from them, but make every effort to and build∧energy-saving society. In my opinion, it is of many benefit both to an our present and to our future. much
6. 短文改错 Mrs. Williams, my next-door neighbor, have a big house with a beautiful
garden in front of them. She is very proud of her house because of it is always
clean and tidy. While cleaned the carpets one day she suddenly saw a little mice run
across her dining room. She felt terrible ashamed, for she used to telling others that
mice were found only in dirty houses. She quickly asked her daughter Jenny help
catch the mouse. It takes them almost half an hour to catch the mouse. Afraid of
being laughed at by other people around her, Mrs. Williams wanted her daughter to
keep it the secret. 【参考答案】6. 1.have—has 4.cleaned—cleaning 5. mice—mouse 8. help 前加 to 6.terrible—terribly 9.takes—took 7.telling—tell 10.the—a 2.them—it 3.of 去掉