四川省 2015 高考英语冲刺阅读完型写作自练 8
阅读理解。 (2014· 西安模拟) If you’re a dog lover, you probably know about the Westminster Kennel Club Dog Show. Held annually in New York City, the event attracts thous
ands of dogs and their handlers, each competing for the top prize, Best in Show. Westminster is so popular that some people call it a Canine(犬科)Super Bowl. But did you know that lots of smaller—and very different—dog shows take place each year across the country? One of them was held recently in Jacksonville, Florida. It was the Pals and Paws Agility Trial. About 100 dogs took part in the three-day event, held March 8—10 at the Jacksonville Equestrian Center. In a dog contest, dogs compete on an obstacle course. They run through tunnels, weave through poles and jump through hoops and over hurdles. Handlers direct the dogs through obstacles. Dogs are judged on how long it takes them to complete the obstacle course and how well they perform each of the challenges. Ribbons and titles are awarded as dogs complete different events. Dog agility( 灵活 )is a popular sport, widely practiced around the world. Participants say it strengthens the bond between handler and dog while providing exercise for both. Does your dog have what it takes to compete? Liz McGuire says preparation is key. “You can keep your dog in condition by exercising them and feeding them the right foods, ”she said. “The dog has to train, sort of like a football player. ”McGuire competes in agility trials with five Australian shepherds(牧羊人). Suzanne Wesley’s gray poodle(狮子狗), Raya, was in top shape at the Jacksonville event: Raya won the Agility Dog Champion title. It is one of the competition’s highest awards. Other owners and dogs taking part in the trials included Terry Herman and her miniature poodle, Idgie, and Stuart Mah with his four-year-old border collie, Ares. For dog owners like Hunter Moore, however, the Pals and Paws Agility Trial was pure entertainment. He has a pug named Bessie, but he doesn’t compete. What did Moore like most about the Jacksonville event? “Seeing everyone try their best, even the dogs! ” 【文章大意】这是一篇新闻报道, 介绍流行在美国佛罗里达州的 Pals and Paws Agility Trial 大赛 的情况。 1. The first paragraph is mainly intended to . A. advertise the dogs B. introduce the topic C. entertain the readers D. attract more visitors 【解析】 选 B。 推理判断题。 第一段介绍纽约家喻户晓的 the Westminster Kennel Club Dog Show 引出话题, 然后第二段进一步介绍小型的犬类比赛。 2. The underlined word“hurdles”in Paragraph 3 is closest in meaning to . A. ribbons B. channels C. trainers D. barriers 【解析】选 D。词义猜测题。依据第三段内容推断其中一项障碍赛要求狗和主人密切配合通过 各种障碍, 时间最短, 表现最好者获奖。
3. Which of the following is NOT true about the Pals and Paws Agility Trial? A. It is held every year in New York City. B. There’re about 100 dogs involved this year. C. Ribbons and honors are given to best dogs. D. Dog agility is one of the most popular items. 【解析】选 A。细节理解题。A 项是张冠李戴错误, 这与原文第二段不一致; 其余选项与全文 信息一致。 4. According to the passage, who went to the Pals and Paws Agility Trial simply for fun? A. Liz McGuire B. Suzanne Wesley C. Terry Herman D. Hunter Moore 【解析】选 D。细节理解题。依据最后一段 For dog owners like Hunter Moore, however, the Pals and Paws Agility Trial was pure entertainment. 得知 Hunter Moore 参与的目的纯粹是娱乐而不是 获奖。
阅读理解。 Can people change their skin color without suffering like pop king Michael Jackson? Perhaps yes. Scientists have found the gene that determines skin color. The gene comes in two versions, one of which is found in 99 per cent of Europeans. The other is found in 93 to 100 per cent of Africans, researchers at Pennsylvania State University report in the latest issue of Science. Scientists have changed the color of a dark-striped zebrafish （斑马鱼） to uniform gold by inserting a version of the pigment (色素) gene into a young fish. As with humans, zebrafish skin color is determined by pigment cells, which contain melanin (黑色素). The number, size and darkness of melanin per pigment cell determine skin color. It appears that, like the golden zebrafish, light-skinned Europeans also have a mutation (变异) in the gene for melanin production. This results in less pigmented skin. However, Keith Cheng, leader of the research team, points out that the mutation is different in human and zebrafish genes. Humans acquired dark skin in Africa about 1.5 million years ago to protect bodies from ultra-violet rays of the sun (太阳光紫外线), which can cause skin cancer. But when modern humans leave Africa to live in northern latitudes, they need more sunlight on their skin to produce vitamin D. So the related gene changes, according to Cheng. Asians have the same version of the gene as Africans, so they probably acquired their light skin through the action of some other gene that affects skin color, said Cheng. The new discovery could lead to medical treatments for skin cancer. It also could lead to research into ways to change skin color without damaging it like chemical treatment did on Michael Jackson. 16. The passage mainly tells us that ________. A. people can not change their skin color without any pain B. the new discovery could lead to research into ways to change skin color safely C. pop king Michael Jackson often changed his skin color as he liked D. scientists have found out that people’s skin color is determined by the gene 17. It can be inferred from the passage that ________. A. nowadays people who want to change their skin color have to suffer a lot from the damage
caused by the chemical treatment B. Europeans and Africans have the same gene C. the new discovery could help to find medical treatments for skin cancer D. there are two kinds of genes 18. Scientists have done an experiment on a dark-striped zebrafish in order to ________. A. find the different genes of humans’ B. prove the humans’ skin color is determined by the pigment gene C. find out the reason why the Africans’ skin color is dark D. find out the ways of changing people’s skin color 19. The reason why Europeans are light-skinned is probably that _____ A. they are born light-skinned people B. light-skinned Europeans have mutation in the gene for melanin production C. they have fewer activities outside D. they pay much attention to protecting their skin 20. The writer’s attitude towards the discovery is ________. A. neutral（中立的） B. negative C. positive D. indifferent（冷漠）
阅读下列短文，从每题所给的 A.B.C 和 D 项中，选出最佳选项。 Internet dating has become one of the biggest and most successful business ventures on the Internet．Basically, Internet dating is a way to meet people for either friendship or dating without actually having to meet them in person first． The first thing to do it you decide to try Internet dating is to build your profile （简介） which can include your hobbies, hopes for the future, and so on．A photograph is optional, but many sites claim that a photograph increases the number of people who look at your profile．Many Internet dating sites will charge a one-lime registration fee to use their services. Internet dating makes it possible to meet people from all over the world．You can even narrow the search down to your area by zip code．Another advantage is that you can communicate by e-mail before you meet in person．Thousands of people have met, fallen in love, and married through Internet dating．It is an excellent way for shy people to meet．It is also a way for people with busy lives to connect with others, and an easy way to meet people who share your interests． Just as in traditional dating and love, there are some pitfalls to be aware of in Internet dating．The person you have been talking to on the Net may not be who they say they are, Be very aware that there are some people who misrepresent their appearance or private details, such as marital status, income, and so on, for their own reasons．It would not be the first time that someone has been taken in, and talk shows are full of cheating partners who have been caught dating over the Internet in their spare time．Nevertheless, taking a few simple precautions should help ensure that your Internet dating experience is fun． 1．The purpose of writing the passage is to _____． A．persuade readers to go dating on the Internet B．inform us how to date on the Internet
C．warn readers against web love D．introduce Internet dating to us 2．Which of the following is a must to make an Internet dating possible? A．A photo． B．A profile． C．Money． D．Business experience． 3．One advantage of Internet dating is that _____． A．you can avoid a face-to-face meeting in the beginning B．you're sure to find a partner with the same interests C．you'll find absolutely dependable information of others D．you'll gain fame and money overnight 4．What is probably talked about following the last paragraph? A．Traditional dating． B．Hidden advantages． C．Safety measures． D．Romantic love． 5．The underlined word "pitfalls" in Paragraph 4 most probably means ______ A．rules B．trends C．problems D．skills 【参考答案】1—5、DBACC
（2014 重庆卷 ）写作二 (满分 20 分） 青少年研究专家 Susan Beacham 在自己的英文网站上开辟专栏,邀请大家分享心目中的“最 好 礼物”。她认为,礼物贵在心意，应为之付出时间和精力。 假设你是李华，请用英文发帖,内容应包括： 赞同 Susan 的看法 你收到或送出的最好礼物是什么 该礼物的意义 期待大家回复 注意:（1)词数不少于 80; （2）符合语言规范； （3）在答题卡上作答； （4）开头已给出（不计入总词数)。 I am a high school student from China.___________________________ 【考点】考察半开放性作文 【写作指导】 本文要求你以李华的口吻描述你对于 Susan 持有的“礼物贵在心意，应为之付出时间和经历” 观点的态度。属于议论文写作，所以使用一般现在时和第一人称。 要点：1.赞成 Susan 的看法。2.举例说明你收到的最好的礼物（朋友之间用心做的一张生日卡 片）等；3.该礼物说明朋友对我的感情是真挚的，生虽然礼物不贵重，但是情义很重。4.期待 大家的回复。 【一句多译】 一天，当我打开书本的时候，我发现了附在第一页上一张漂亮的卡片，给了我最好的祝福。 One day, when I opened my book, I found a beautiful card attached to the first page, giving me best wishes. One day, when I opened my book, I found a beautiful card attached to the first page, which gave me best wishes.
书面表达 (2014· 温州模拟) 阅读下面漫画, 先描述漫画的内容, 然后重点描述这一现象并发表自己的看法。 注意: 1. 词数要求: 100 个词左右。 2. 参照图中文字所给提示, 作必要的发挥、想象。 3. 作文中不得提及考生所在学校和本人姓名。
_________________________________________________________________________________ _______________________________________________________ 【参考范文】 As is vividly shown in the cartoon, while the boy is still in sound sleep, the father is observing his watch and saying to the mother who is carrying the breakfast, “It’s time to wake him up. . . ” As a Senior Three student, study time seems limited. So many students try to work hard or even stay up too late. Parents are worried about the college entrance exams, so they have to stop their child from sleeping. In my opinion, enough sleep is necessary for us Senior Three students. Otherwise we would feel tired and can’t work effectively. Try to strike a balance between work and leisure, and we will get an unexpected harvest.