当前位置:首页 >> 英语 >>

高一期末复习广东双语报专版 第20期含详细答案


(2014 秋)高一外研(第 20 期) 期末测试题 I 语言知识及应用(共两节,满分 45 分) 第一节完形填空(共 15 小题;每小题 2 分,满分 30 分) 阅读下面短文,掌握其大意,然后从 1-15 各题所给的 A、B、C 和 D 项中,选出最佳 选项。 One day, I was doing housework as usual when my daughter J

ulie walked in carrying a small box. "I hope you don't mind," she said as she put the box on the floor. She __l__ the box and I saw a bright-purple Easter chick It had something __2__ with its left leg. "Mom, the Smiths didn't want to take care of it," Julie said. "I was afraid it would __3__, so I asked if I could have it, and they said“ ‘yes’ ” We just moved there then. My husband hadn't found work yet. With __4__ enough money to buy food for the family, the last thing I needed was a fourth mouth to __5__. I touched the poor chick. It struggled to stand up. Both Julie and the chick looked up with __6 __ eyes. What could I do? Well, I wasn't__7__, but I was kind. I looked again at this poor chick. “It __8__ needs us," I thought. So I agreed to __9__it. Julie jumped in great__10__. Julie took very good care of it in the following days. Days passed. The __11__ loved our feed and the safe home. Eventually a magical thing happened to my family. We__12__ worrying about our poor situation and we often laughed. We all became much __13__ and gained a positive attitude toward life. One month later, my husband __14__ a good job and we no longer needed to worry about food. Now the chick has grown up and still lives with us. It has become a member of our __15 __We are all glad that we decided to keep it in the inst place. 1. A. hid C. broke 2. A. difficult C. wrong 3. A. die C. cry 4. A. sometimes B. checked D. opened B. easy D. fast B. suffer D. escape B. probably

C. hardly 5. A. feed C. support 6. A. dear C. pretty 7. A. rich C. poor 8. A. urgently C. really 9. A. settle C. remove 10. A. shock C. interest 11. A. son C. chick 12. A. stopped C. continued 13. A. calmer C. funnier 14. A. offered C. changed 15. A. family C. society

D. often B. watch D. grow B. sad D. big B. brave D. honest B. directly D. possibly B. solve D. keep B. joy D. pity B. daughter D. baby B. finished D. admitted B. happier D. healthier B. lost D. found B. group D. neighborhood

第二节语法填空(共 10 小题;每小题 1.5 分,满分 15 分) 阅读下面短文, 按照句子结构的语法性和上下文连贯的要求, 在空格处填入一个适当的 词或使用括号中词语的正确形式填空。 Last week, I visited my grandparents and met my aunt there. My aunt has three little boys and also has __16__ serious heart problem, so she was living from hand to mouth. My grandparents told me__17__ sad my aunt was when she couldn't afford vitamins for her kids. My grandparents also told me how happy she was when she found $2 jeans at Walmart, though they didn't__18 __

(actual) fit her, and then how she took a long walk to a market __19__ she could buy much cheaper vegetables and fruits. Since __20__ birthday was just the other week, I had some extra money __21__ (chat) with my aunt and her kids on the bed, I put $40 under the bed sheet secretly. I didn't want to give the money directly __22__her, because knew she __23__ (refuse) it. I'm very happy with __24__ I did. Although I do not know if she could find the money, I know that it is more __25__(help) for her. II 阅读(共两节,满分 50 分) Have you ever heard of soap operas? They are fictional series on television or radio that follow a group of families and show us the events of their everyday life. Soap operas take their strange name from the past, when soap manufacturers(制造商) used to pay for the programmes. Here are some of the most famous soap operas in the UK today: Coronation Street Coronation Street was first aired on the British television in 1960 and has been running ever since, several times a week. The street is located in the fictional town of Weather field, in the North of England. Some important places in the TV series are the cafe, the corner shop and the Rovers Return pub where lots of characters meet up for a drink and a chat. East Enders Coronation Street's main rival is called East Enders, set in East London. It began later in the 1980s, and follows the residents of Albert Square in their life at home and at work. In this soap opera, there is a lot of drama, including murder and romantic stories. The opening theme for this programme shows the River Thames. Emmerdale Emmerdale is based on a town in the Yorkshire Dales, the green countryside of the North of England. The series follows a group of families in the small village of Emmerdale, mostly working on farms. The setting of this series is similar to the one of The Archers, another long-running soap opera broadcast on BBC radio. It's the second oldest soap opera in the UK, first aired in 1972. Soap operas are usually not realistic at all but they are a chance to see some elements of British culture. The characters of ten have quite strong accents. They also speak very quickly, so it makes for some challenging listening exercises for English learners. Their storylines can be so

attractive that some people never miss an episode(集) of the show. 26. Coronation Street, one of the most famous soap operas _______. A. first appeared on TV in the UK in 1960 B. lies in the countryside in the North of England C. is similar to The Archers in the setting of the series D. is famous for the places in this opera for a drink and a chat 27. Which of the following is full of so much drama? A. Coronation Street. C. Emmerdale. B. EastEnders. D. Weatherfield.

28. Which is the second oldest soap opera in the UK? A. Emmerdale. C. EastEnders. B. The Archers. D. Coronation Street.

29. From the last paragraph, we can see that _______. A. watching British soap operas may help with English learning B. soap operas are attractive because of their backgrounds C. British soap operas are always based on true stories D. characters speak Standard English in the operas 30. The passage is mainly about ______. A. the history of British soap operas B. the popularity of British soap operas C. the characters of some famous British soap operas D. the information of some famous. British soap operas B My dad is by no means the only person who avoids books. I know lots of people would rather relax on their computers or in front of the TV. Everyone is different and has their own interests, but I think there are lots of benefits of reading books, which screen-based activities (games, films, TV, etc.) don't have: Firstly, it's better' for your eyes. Looking at screens can be very stressful for your eye muscles, and to, get a good night's sleep, you should avoid looking at screens for an hour before bed. One thing I personally love about reading is being transported to another world. Reading is a

great way to switch off before you go to bed, because you think more about the world of the book, rather than the real world and the problems you have during the day and you can truly relax. I know you can be transported to a different world in a film or a TV show, but I think books do it better. While seeing a film, I often talk to my flat mates, send texts, or paint my nails. A book, on the other hand, controls your full attention. I also love people. I am nosy and enjoy hearing what people are doing and finding out what people think about. Reading gives you the chance to get to know hundreds of new people! It also teaches you to see things from other people's points of view, and understand other people's decisions or opinions. With a book, you can learn everything a character is thinking about or feeling. You really can be inside someone else's head! So give it a go! Take 15 minutes when you wake up, go to bed, eat lunch, or have a coffee. If you read a lot, why not try 15 minutes of an English book, or pass the challenge on to someone else? Good luck and happy reading! 31. What do we know about the author's father? A. He doesn't like relaxing. B. He doesn't enjoy reading books. C. He enjoys screen-based reading. D. He has different ways of reading. 32. Which of the following is NOT a screen-based activity? A. Playing online games. B. Seeing films on TV. C. Reading a novel on the computer. D. Reading a novel from a book. 33. The author prefers reading books to watching TV because ______. A. watching TV cannot make her relax B. reading books helps her be more focused C. watching TV cannot take her to another world D. reading books improves communication with her flat mates 34. According to Paragraph 4, a nosy person is someone Who________. A. has a big nose

B. enjoys asking other people questions C. is curious about other people's doings D. sees thing from other people's points of view 35. The last paragraph is written to _______. A. show the reasons of reading books B. explain the benefits of reading C. tell people to read English books D. call on people to read books C He's overseen the recycling of 300,000 pounds of e-waste. He's successfully persuaded the Rhode Island state lawmakers to prevent the public from throwing away electronics. He's used renovated (翻新的) computers to create media centers in developing countries like Cameroon and Sri Lanka to improve computer ability. He's Alex Lin, a 16-year-old environmental activist. In 2004, Lin happened to read an article in the Wall Street Journal which alerted(使警觉) him to the e-waste problem, and warned of an e-waste tsunami to come. E-waste, or electronics garbage, is the fastest growing section of the U.S. trash stream. In 2007, Americans threw away more than 112,000 computers daily, according to the Environmental Protection Agency. Even worse, just 18 percent of thrown-away televisions and computer products were collected for recycling. Almost all electronic devices contain various amounts of dangerous chemicals and heavy metals which are harmful to the human body. E-waste, if not dealt with properly, can cause damage to the environment. While there is no federal law banning e-waste, 20 states have passed laws permitting statewide e-waste recycling. Alex Lin has taken e-waste matters into his own hands. "Reduce, reuse, and recycle" are the so-called 3Rs of eco-friendly behaviour. To start, Lin and his student-led community service team, Westerly Innovations Network (WIN), concentrated their efforts on recycling. However, once Lin and his team discovered that reusing computers was much more efficient than recycling, they decided to create a computer-refurbishing (翻新) program. They worked with the Westerly School System to incorporate computer refurbishing into the A+ Certified Computer Repair class's curriculum.

More than 300 refurbished computers were donated to low-income students without home computer access. "It was an eye-opening experience," says Jeff Brodie, 16, of the moment when he, Lin, and other WIN teammates walked into one Westerly residence to set up a computer. "The kids were running around very excitedly." 36. From Paragraph 2, we can know that e-waste______. A. is the most serious environmental problem in the U.S. B. can pollute the environment under any conditions C. is often collected for reusing in the U.S. D. can do harm to human health 37. The underlined word "banning" in Paragraph 3 is closest in meaning to “_______” A. favouring C. recreating B. recycling D. forbidding

38. In the beginning, WIN focused on_______. A. repairing waste computers B. recycling waste computers C. reducing the use of computers D. creating a computer-renovating program 39. What can be inferred from the passage? A. Lin helped the U.S. improve computer ability. B. To solve the e-waste problem, Lin read the Wall Street Journal for help. C. Not every state has passed laws allowing e-waste recycling. D. A computer-refurbishing program helped recycle waste computers. 40. What is the best title of the passage? A. WIN, a community service team B. The recycling of used computers C. Alex Lin, a teenage activist D. The problem of e-waste D A survey of 2,462 Advanced Placement (AP) and National Writing Project (NWP) teachers finds that digital technologies have become helpful tools for teaching writing to middle and high school

students. At the same time, they also describe the challenges of teaching writing in the digital age. Overall, these AP and NWP teachers see digital technologies benefiting students' writing in several ways: 96% agree that digital technologies allow students to share their work with a wider and more varied audience. 79% agree that these tools encourage greater collaboration (合作) among students. 78% agree that digital technologies encourage students' creativity and personal expression. At the same time, these AP and NWP teachers shared some concern and challenges they face when teaching writing in today's digital environment. Some say that students use informal language and styles in formal writing assignments. 68% say digital tools make students more likely to take shortcuts (捷径) and not put effort into their writing. 46% say these tools make students more likely to write too fast and be careless. While they see writing forms and styles expanding in the digital world, AP and NWP teachers continue to place great value on "formal writing". Nine in ten teachers describe formal writing assignments as an "essential" part of the learning process, and 91% say that "writing effectively" is an "essential" skill that students need for future success. Almost all AP and NWP teachers surveyed (94%) encourage students to do some of their writing by hand. Many teachers noted that because students are required to write by hand on standardized tests, it is an essential skill for them. Besides, writing by hand discourages any temptation to copy others’ work. Asked to assess (评价 ) their students' performance on nine specific writing skills, AP and NWP tended to rate their students "good" or "fair" as opposed to "excellent" or "very good". 41. What do the teachers surveyed think of using digital tools? A. It has both advantages and disadvantages. B. It brings more challenges than benefits. C. It is absolutely effective. D. It is quite fashionable. 42. Using digital technologies in students' writing can________. A. make students more intelligent B. keep students from copying others' work C. encourage students to cooperate with each other

D. help students learn to comment on others' work 43. In today's digital environment, writing teachers are worried that _______. A. informal language and styles will affect students' formal writing B. writing forms and styles expand in the digital world C. some students are not good at using digital tools. D. students are not effective 44. Students are encouraged to write by hand because ______. A. they can try different writing forms and styles in this way B. they are more likely to copy others' work by doing so C. they have to write by hand on standardized tests D. they can write more effectively by hand 45. The underlined phrase "as opposed to" in the last paragraph can be replaced by “_______”. A. as well as C. apart from B. instead of D. in addition to

第二节信息匹配(共 5 小题;每小题 2 分,满分 1 0 分) 请阅读下列应用文及相关信息,并按照要求匹配信息。 首先,请阅读以下的招聘海报: A. Taco Cabana Jobs for 16 years old teenagers and above at Taco Cabana, an American fast casual restaurant chain. Apply for teen jobs as Cook, Team Member, Host / Hostess and Cleaning Crew. B. Mile High Youth Corps Jobs for teens at Mile High Youth Corps (youth conservation corps) in C06Jorado. Each summer and fall, 18-24 years olds are hired for conservation work for the protection of nature. C. Vera Bradley Jobs at Vera Bradley stores which sell a variety of products, including luggage, handbags and accessories. Similar work experience required. Minimum age is 18 years old. D. Merry Maids Jobs for teens at Merry Maids (home service company). Minimum age is 16 years old. Send your job application for Clerk, Teammate, or Office Assistant. E. Carmike Cinemas

Jobs for teens at Carmike Cinemas (movie theatre). Minimum age is 14 years old. Send online job applications for Usher, whose job is to take customers to their seats. F. 7-Eleven Jobs for teens at 7-Eleven (convenience store). Minimum age is 18 years old. Send online job applications for Sales Associates. Evening work (9 pm-11 pm) required. 以下为求职者的个人信息,请为他们选择合适的职位。 46. Cathy is a 20-ycar-old university student who pays for her education by working part-time. She used to do different jobs, but spent the longest time working in stores that sell women's handbags and accessories. She likes working there because she thinks she could help ladies find the right things. Now she's looking for a summer part-time job again. Wish her good luck! 47. Philip works very hard and he's one of the top students at university. He has been working for his study since he was 18 years old, and now he's doing a part-time job in a restaurant during the daytime. Since he's planning a visit to China next year with a few friends, he wants to find another part-time job in the evening and he may get better pay from that job. 48. Michael moved to the USA with his parents from Mexico two years ago when he was 16. He's studying at a university. Now he wishes to find a job in order to earn some money for a trip to Hawaii next year. He used to work in a restaurant and is quite familiar with work there, so he wishes to find a part-time job in one of those fast food restaurants. 49. Lisa is 15 and she has just finished middle school. She plans to visit Britain with several friends next-year, so she needs to start saving and earning money. As she hasn't worked before, she doesn't know what job she can be offered, but she's determined to do whatever she can. She wishes she could find one that will not be too hard for her. 50. Ben is a nature lover. He and his friends at university often take part in different kinds of activities about nature protection. As the summer vacation is drawing near, as usual, Ben plans to find a part-time job. But different from the past, he wishes to find one that is closely related to nature protection so that he can get some kind of satisfaction while working. III 写作(共两节,满分 40 分) 第一节基础写作(共 1 小题;满分 15 分) 你接到一项写作任务,要为英语月刊写一份调查报告。 【写作内容】

请根据以下中文提纲,写一篇英语调查报告。 调查背景 燃放缘由 春节期间燃放烟花,我国大部分地区空气严重污染 1.辞旧迎新,增加喜庆气氛; 2.历史悠久,是过年的传统之一。 专家观点 1.大规模地燃放必定严重污染空气; 2.建议生产新型的、环保的烟花。 你的建议 1.燃放烟花既花钱又有污染,应当禁止; 2.提倡广泛使用电子烟花。 *烟花:firework 【写作要求】 只能使用五个句子表达全部内容。 【评分标准】 句子结构准确,信息内容完整,篇章结构连贯。 _______________________________________________________________________________ _______________________________________________________________________________ _______________________________________________________________________________ _______________________________________________________________________________ 第二节读写任务(共 1 小题;满分 25 分) 阅读下面的短文,然后按照要求写一篇 150 词左右的英语短文。 There are different means of learning English, each of which may have its own advantages. Nowadays, some experts suggest learning English through news programs. According to their research, this kind of learning has the following advantages. First of all, news programs are written clearly and directly, which makes them perfect for language learning. The news can be your own personal English classroom. Also, language is about making sense of real life problems. News is called news for the reason that news is fresh and current by its name. News programs focus on problems that you care about and on how you live your life. It makes sense to learn English in a situation where you can actually be. Learning English is not just about improving your vocabulary, but also about being able to connect with English speakers. When you know what's going on in their world, then you'll be able to speak their 大规模:on a large scale

language better. Therefore, it is highly suggested that students and adults learn English through news programs on the radio or on TV. 【写作内容】 1.以约 30 个词概括上文的主要内容。 2.以约 120 个词就“怎样学英语才有效?”这个话题谈谈自己的看法。内容包括: (1)评赞上文方法的优势及原因; (2)说明方法可能存在的弊端; (3)你的看法,并陈述你的理由。 【写作要求】 1.你可以参照阅读材料的内容但不得直接引用原文中的句子。 2.作文中不能出现真实姓名和学校名称。 【评分标准】 概括准确,语言规范,内容合适,篇章连贯。 _______________________________________________________________________________ _______________________________________________________________________________ _______________________________________________________________________________ _______________________________________________________________________________ PART A: Reaching Aloud 模仿朗读(满分 20 分) In this part, you are required to watch a video clip, and read after the speaker in the video. Late winter, the growing strength of the sun causes the first cracks in the ice. Even in this white west land there is life - Baikal seals. Four weeks ago, the females bore their young in snow holes. In the meantime the protective roof is melting. And the pub is thus lying in the open near the water hole waiting for his mother. She only comes once or twice a day to suck her young. PART B: Role Play 扮演(满分 16 分) In this part, you are required to act as a role and complete three communicative tasks: listen to the conversation, ask three questions and then answer five questions. 角色:你是文中的男子。 任务:(1)向文中的女子提问; (2)根据对话内容回答问题。

1. Please get ready to ask three questions according to the following Chinese tips. 问题 1:现在请准备提出,第一个问题。 (中文提示:你怎样回家?) Q: ______________________________________________________________ 问题 2:现在请准备提出第二个问题。 (中文提示:你想找什么样的工作?) Q: ______________________________________________________________ 问题 3:现在请准备提出第三个问题。 (中文提示:需要我帮忙吗?) ’ Q: ______________________________________________________________ 2. Please get ready to answer five questions in English. 问题 1:现在请准备回答第一个问题。 A: ______________________________________________________________ 问题 2:现在请准备回答第二个问题。 A: ______________________________________________________________ 问题 3:现在请准备回答第三个问题。 A: ______________________________________________________________ 问题 4:现在请准备回答第四个问题。 A: ______________________________________________________________ 问题 5:现在请准备回答第五个问题。 A: ______________________________________________________________ PART C: Retelling 故事复述(满分 24 分) In this part, you are required to listen to a monologue, and then retell it based on what you have heard. 故事梗概:Mike 认为他一生中最美好的时光已经过去了,但是 Smith 先生却让他明白人生 中任何一个阶段都是最美好的时光。 关键词:birthday(生日) unhappy(不高兴的)best(最好的) explain(解释)realize(意识到) _______________________________________________________________________________ _______________________________________________________________________________ _______________________________________________________________________________ _______________________________________________________________________________

学生双语报

2014-2015 学年度上学期高一英语听说训练· 广东专版
第 20 期
PART A: Reading Aloud In this part, you are required to watch a video clip, and read after the speaker in the video. Late winter, the growing strength of the sun causes the first cracks in the ice. Even in this white west land there is life — Baikal seals. Four weeks ago, the females bore their young in snow holes. In the meantime the protective roof is melting. And the pub is thus lying in the open near the water hole waiting for his mother. She only comes once or twice a day to suck her young. PART B: Role Play 角色扮演(满分 16 分) In this part, you are required to act as a role and complete three communicative tasks: listen to the conversation, ask three questions and then answer five questions. 角色:你是文中的男子。 任务: (1)向文中的女子提问; (2)根据对话内容回答问题。 1. Please get ready to ask three questions according to the following Chinese tips. 问题 1:现在请准备提出第一个问题。 (中文提示:你怎样回家?) Q: ___________________________________________________________ 问题 2:现在请准备提出第二个问题。(中文提示:你想找什么样的工作?) Q: ___________________________________________________________ 问题 3:现在请准备提出第三个问题。(中文提示:需要我帮忙吗?) Q: ___________________________________________________________ 2. Please get ready to answer five questions in English. 问题 1:现在请准备回答第一个问题。 A: ___________________________________________________________ 问题 2:现在请准备回答第二个问题。 A: ___________________________________________________________ 问题 3:现在请准备回答第三个问题。 A: ___________________________________________________________ 问题 4:现在请准备回答第四个问题。

A: ___________________________________________________________ 问题 5:现在请准备回答第五个问题。 A: ___________________________________________________________ PART C: Retelling 故事复述(满分 24 分) In this part, you are required to listen to a monologue, and then retell it based on what you have heard. 故事梗概:Mike 认为他一生中最美好的时光已经过去了,但是 Smith 先生却让他明白人生 中任何一个阶段都是最美好的时光。 关键词:birthday(生日)unhappy (不高兴的) best(最好的)explain(解释)realize(意识 到) _______________________________________________________________________________ _______________________________________________________________________________ _______________________________________________________________________________ _______________________________________________________________________________

学生双语报 2014-2015 学年度上学期高一英语听说训练· 广东专版 第 20 期原文及参考答案
听说训练 20 原文及参考答案 PART A: ↗Late winter, the growing strength of the sun / causes the first cracks in the ice↘. | Even in this white west land there is life↘ — Baikal seals↘. | Four weeks ago, the females bore their young / in snow holes↘. | In the meantime / the ↗protective roof is melting↘. | And the pub is ↗thus lying in the open near the water hole / waiting for his mother↘. | She ↗only comes once or twice a day / to ↗suck her young↘. | PART B: Role Play 角色扮演 M: Why do you want to leave now? I thought you were having fun at the party. W: Not exactly. They are all your friends. I don’t know any of them. No one came to talk to me. I felt so bored. M: I’m so sorry. I thought you’d have fun here. W: I really appreciate it that you invited me to the party. I know you just wanted to help me cheer

up. M: Do you feel any better now? W: Yes, I feel much better now. I’m sure I’ll find a new job soon. Don’t be worried about me.

1. Please get ready to ask three questions according to the following Chinese tips. Q1: How will you get back home?(M) A1: I came in Mike’s car, but he doesn’t leave now. So I’ll just take the subway. It takes me only about half an hour to get home. It’s really convenient. (W) Q2: What kind of job do you want to find? (M) A2: I like kids, so I guess I’ll teach in a language school. I don’t want to work in an office. I want to be with happy kids every day. (W) Q3: Do you need any help from me? (M) A3: I guess so. There is something wrong with my notebook now. I cannot check e-mails with it. Could I borrow your old notebook? I’ll return it to you as soon as I find a new job. (W) 2. Please get ready to answer five questions in English. Q1: Why did the woman feel bored at the party? A1: Because she didn’t know anybody and no one came to talk to her. Q2: Why did the man ask the woman to the party? A2: Because he wanted to cheer her up. Q3: How did the woman get there? A3: In Mike’s car. Q4: Where does the woman want to teach? A4: In a language school. Q5: What does the woman want the man to do to help her? A5: She wants him to lend her the old notebook. PART C: Retelling 故事复述 录音内容: The next day was Mike’s 30th birthday. But he wasn’t happy about it at all. He always thought that the 20s was the best years of people’s lives. He thought the best years of his life were gone. That afternoon, he went to take a walk in the park. Mr Smith, who was in his sixties, came to

him. He asked, “What’s wrong, Mike? Why are you wearing such a long face today?” Mike told him the reason. Hearing his words, Mr Smith laughed and said, “Well, Mike, I think I’m still enjoying the best time of my life.” Mike was surprised. He couldn’t understand why. Mr Smith explained why. He said when he was a child, his parents loved him and that was the best time of his life. When he went to school or work, he could learn new things and that was the best time of his life. Now, though he is old, he is still healthy and can enjoy himself with his family and it’s still the best time of his life. Hearing his words, Mike knew that every part of his life could be the best time of his life. He was no longer worried and was ready to enjoy his life.

Summary: The next day was Mike’s 30th birthday, but he wasn’t happy about it. He thought his best years in life were gone. When he was walking in the park that afternoon, Mr Smith who was in his sixties came to him, and asked him why he was unhappy. Mike explained why. Mr Smith told him that when he was a child, the years were the best time of his life, and so were the years when he went to school or work. He also said the time now was still the best time of his life. Mike realized that every part of his life was the best time of his life. 2014-2015 学年高一 W 版· 广东专版第 20 期测试题参考答案及部分解析 第 20 期测试题参考答案 1-5 DCACA 6-10 BACDB 11-15 CABDA

16-25 (One possible version) 16. a 19. where 22. to 24. what 26-30 ABBAD 36-40 DDBCC 17. how 20. my 18. actually 21. Chatting

23. would refuse 25. helpful 31-35 BDBCD 41-45 ACACB 46-50 CFAEB

基础写作 (One possible version) It’s surveyed that setting off too many fireworks during the Spring Festival causes serious air pollution in many parts of our country. Usually, fireworks are set off to say goodbye to the past year and welcome the new year and add more happiness to the festival. Besides, it is also a long

tradition of the Spring Festival. According to experts, setting off fireworks on a large scale surely leads to serious pollution, so they suggest producing new-type and environment-protected fireworks. But my suggestion is that setting off fireworks should be banned since it both costs too much money and pollutes the air, and that electronic fireworks should be encouraged to put into wide use. 读写任务 (One possible version) The passage tells us that learning English through news programs has some advantages. Therefore, we are advised to learn English through news on the radio or on TV. It is quite clear that the method is quite helpful for students because news stories are real and easy to understand. In most cases, students have already read the news stories in their own language and are able to understand the news better. Just as a famous saying goes, “Every coin has two sides.” This new method also has some disadvantages. For example, the stories in the real world cannot provide all the grammar and vocabulary that we need to master. Nevertheless, I’m quite in favour of this new method of learning since news stories are interesting to us all. Besides, we should read more original novels online to improve our English. 听力练习 20 1-5 ABBCB 6-10 BBCAB 11-15 CBCAA

16-20 (One possible version) 16. Plans 18. in the country 20. part-time 第 20 期测试题部分答案解析 完形填空 作者一家收养了一只小鸡, 这只小鸡给她们一家带来了快乐, 改变了她们的处境。 1. D。根据 I saw a bright-purple Easter chick 可知,作者的女儿“打开”了盒子。 2. C。根据下文内容可知,小鸡的左腿“有问题”。 3. A。根据上下文可知,作者的女儿担心小鸡会“死”。4. C。根据上下文可知,这里是指“几 乎没有”足够的钱给家人买食物。 5. A。feed 意为“喂养”,这里是指“喂养”小鸡。 17. improve 19. Sydney

6. B。作者当时还没答应要养那只小鸡,故女儿跟那只小鸡都用“难过的”眼神看着她。 7. A。根据上文作者没钱没食物可知,作者并不“富裕”。 8. C。作者最终答应收养那只小鸡,是因为她觉得那只小鸡“确实”需要她们。 9. D。根据下文语境可知,作者同意“收养”那只小鸡。 10. B。作者同意收养那只小鸡,她女儿非常“高兴”。11. C。那只“小鸡”很喜欢作者提供的 食物和住所。12. A。根据下文作者一家都变得更快乐的语境可知,作者一家“停止”担心她 们的处境了。 13. B。根据 gained a positive attitude toward life 可知作者一家都变得“更快乐”了。 14. D。根据 we no longer needed to worry about food 可知,作者的丈夫“找到”了工作。 15. A。小鸡是跟作者一家住在一块,故应该是成为了她们“家”的一员。 语法填空 作者的姑姑家里很贫穷,为了养家糊口不得不非常节俭,作者就把生日余留的钱 悄悄地放在了床单下面。 16. a。考查冠词。a serious heart problem 意为“一个严重的心脏问题”。 17. how。考查连词。句意为:祖父母告诉作者当姑姑买不起孩子吃的维他命时她是如何难 过。 18. actually。考查词形转换。修饰谓语动要用副词形式。 19. where。考查定语从句。where 引导的定语从句修饰先行词 market。 20. my。考查代词。根据下文 I 可知,这里指“我的”的生日。 21. Chatting。考查非谓语动词。谓语动词 chat 和主语 I 之间是主动关系,故用现在分词作 伴随状语。 22. to。考查介词。give sth to sb 意为“给某人某物”。23. would refuse。考查动词时态。根据 语境可知,这里要用所给动词的过去将来时。 24. what。考查宾语从句。what 引导宾语从句,作 with 的宾语。 25. helpful。考查词性转换。根据 more 可知,此处用所给动词的形容词形式。 阅读理解 A 本文是一篇说明文。说起肥皂剧大家都不陌生,英国的肥皂剧大家知道多少呢?

本文介绍了英国较为有名的三部肥皂剧。 26. A。细节理解题。根据 Coronation Street 部分的第一句 Coronation Street was first aired on the British television in 1960...可知,Coronation Street( 《加冕街》 )这部肥皂剧于 1960 年,

首次出现在英国电视上。 27. B。 细节理解题。 根据 EastEnders 部分的 In this soap opera, there is a lot of drama, including murder and romantic stories.可知,《伦敦东区》这部肥皂剧中有许多戏剧性的故事。 28. B。推理判断题。根据 Emmerdale 最后部分的 The setting of this series is similar to the one of The Archers, another long-running soap opera broadcast on BBC radio. It’s the second oldest soap opera in the UK, first aired in 1972.可知答案为 B。 29. A。推理判断题。根据最后一段 They also speak very quickly, so it makes for some challenging listening exercises for English learners.可知,看英国肥皂剧有利于英语学习。句 中的 make for 是“有好处;走向;可造成”的意思。 30. D。主旨大意题。本文主要介绍了英国当今较为有名的三部肥皂剧。 B 本文是一篇夹叙夹议的文章。作者告诉我们:读书有很多看电脑、看电视等屏

幕活动所没有的益处,作者撰写此文的目的是号召大家去读书。 31. B。细节理解题。根据第一段的 My dad is by no means the only person who avoids books. 可知,父亲是一个不喜欢读书的人,故答案为 B。 32. D。 细节理解题。 根据第一段最后一句 which screen-based activities (games, films, TV, etc.) don’t have.可知,读书并不依赖于荧屏,故答案为 D。 33. B。 细节理解题。 根据第三段的 While seeing a film, I often talk to my flat mates, send texts, or paint my nails. A book, on the other hand, controls your full attention 可知,看书可以让作者 精力更加集中。 34. C。推理判断题。根据第四段的 I am nosy and enjoy hearing what people are doing and finding out what people think about.及后文的 It also teaches you to see things from other people’s points of view, and understand other people’s decisions or opinions.可判断出,a nosy person 是一个爱打听事的、对他人的事好奇的人。 35. D。作者意图题。根据最后一段第一句 So give it a go!及整段内容可知,作者是想号召 大家读书。 C 本文是一篇夹叙夹议的文章, 主要讲述了 16 岁的 Alex Lin 在电子垃圾处理方面

做的努力。电子垃圾处理不当,会影响健康、破坏环境。16 岁的 Alex Lin 以及他的团队对 废旧电脑有好的处理办法:回收和重新利用。Lin 重新利用废旧电脑不仅保护了环境,而 且开发项目,将技术引入学校电脑维修班课程;他们将废旧电脑重装后捐出,使低收入家 庭的孩子有电脑可用。

36. D。细节理解题。根据第二段的 Almost all electronic devices contain various amounts of dangerous chemicals and heavy metals which are harmful to the human body.可知,电子设备含 有对人体有害的物质,所以电子废旧物也有可能对人身健康有危害。 37. D。词义猜测题。根据上段内容及后文的...20 states have passed laws permitting statewide e-waste recycling.可推断出,banning 的意思接近于 forbidding,“禁止”。 38. B。细节理解题。根据第四段的 To start, Lin and his student-led community service team, Westerly Innovations Network (WIN), concentrated their efforts on recycling.可知,Lin 及 WIN 一开始关注的是“回收”。 39. C。推理判断题。根据第三段的 20 states have passed laws permitting statewide e-waste recycling 可知,并不是所有的州都通过了这样的法律。 40. C。主旨大意题。本文主要介绍了 Alex Lin, 一个 16 岁的少年积极从事对废旧电脑进行 回收以及重新利用的事迹。 D 本文是一篇说明文。根据对 AP 和 NWP 老师的调查发现,运用数码技术对学生

的写作有很多益处,但同时也对写作教学提出挑战,也有一些令人担忧的情况。接受调查 的老师还谈到了应对方法。 41. A。推理判断题。根据第一段的 digital technologies have become helpful tools for teaching writing to middle and high school students. At the same time, they also describe the challenges of teaching writing in the digital age. 及后文的内容可知,接收调查的老师们肯定 digital technologies 对学生写作带来益处的同时,又指出对写作教学带来了挑战与担忧。据此可看 出老师们的态度是认为它既有优点又有缺点。 42. C。细节理解题。根据第二段的 these tools encourage greater collaboration among students 可知,将数码技术用于写作可以鼓励学生们相互合作。 43. A。细节理解题。根据第三段的 shared some concern and challenges 以及 Some say that students use informal language and styles in formal writing assignments 可知,这一点是老师们 的一个担忧。 44. C。细节理解题。根据第五段的 Many teachers noted that because students are required to write by hand on standardized tests, it is an essential skill for them. Besides, writing by hand discourages any temptation to copy others’ work.可知,鼓励学生手写的一个原因是标准化考 试是要求手写的。 45. B。 词义猜测题。 通过比较“good” or “fair”与“excellent” or “very good”可知, “as opposed to”

的意思是“而不是”。


相关文章:
高一期末复习广东双语报专版 第20期含详细答案
高一期末复习广东双语报专版 第20期含详细答案_英语_高中教育_教育专区 暂无评价|0人阅读|0次下载|举报文档 高一期末复习广东双语报专版 第20期含详细答案_英语_...
(2015.1)高一期末复习·广东双语报专版(第19期)含详细答案
(2015.1)高一期末复习·广东双语报专版(第19期)含详细答案_英语_高中教育_教育专区。期末复习,广东双语报专版 ,高一上学期 (2014 秋)高一外研(第 19 期) ...
高一期末复习广东双语报专版(第18期)含详细答案
高一期末复习广东双语报专版(第18期)含详细答案_其它课程_高中教育_教育专区。(2015.1)期末复习,广东双语报专版 ,高一上学期(2014 秋)高一外研(第 18 期) 必修...
(2015.1)高一期末复习·广东双语报专版(第17期)含详细答案
(2015.1)高一期末复习·广东双语报专版(第17期)含详细答案_英语_高中教育_教育专区。(2015.1)高一期末复习·广东双语报专版(第17期)含详细答案 高一上学期必修...
报纸答案--高一广东(第20期)(A版)
报纸答案--高一广东(第20期)(A)_高一英语_英语_高中教育_教育专区。《双语报广东高一版2010-2011 学年高一配合外研新标准 广东专版广东专版第 20 期...
报纸答案--高一广东(第20期)(B版)
关键词:双语报广东高一英语答案 1/2 同系列文档 报纸答案--高一广东(第19期....广东专版广东专版第 20 期测试题答案解析 B Bl Keys: 词语专练 一...
报纸答案--高一广东(第19期)(A版)
关键词:双语报广东高一英语答案 1/2 同系列文档 报纸答案--高一广东(第19期....报纸答案--高一广东(第20期... 4页 免费 (2013春)高三广东专版(A... ...
报纸答案--高一广东(第22期)(A版)
报纸答案--高一广东(第22期)(A)_高一英语_英语_高中教育_教育专区。《双语报广东高一版2010-2011 学年高一外研版 学年高一外研 广东专版第 广东专版第 ...
学生双语报高一30答案
学生双语报高一30答案_英语_高中教育_教育专区。2013-2014 学年高一 RX ·广东...2013-2014 学年高一 RX ·广东专版第 30 期测试题参考答案及部分解析 第 ...
报纸答案--高一广东(第19期)(B版)
报纸答案--高一广东(第19期)(B)_高一数学_数学_高中教育_教育专区。《双语报广东高一版2010-2011 学年高一配合外研新标准版 学年高一配合外研新标准 外研新...
更多相关标签: