当前位置:首页 >> 英语 >>

【步步高】2015届高中英语外研版(通用)【WORD题库】:必修3 Module 3 The Violence of Nature


Module 3
I. 单项填空

The Violence of Nature

1.—I'm sorry I stepped outside for a smoke.I was very tired. —There's no________for this while you are on duty. A.re

ason 答案 B B.excuse C.cause D.explanation

[考查词语辨析。第一句表示“我”对因累脱岗抽烟而抱歉。第二句意为值勤期

间没有任何借口可以离岗。excuse“借口”,符合题意。reason“原因,理由”;cause“原因”; explanation“解释”。] 2.His________voice shows that he's greatly________. A.terrified;terrified C.terrifying;terrifying B.terrified;terrifying D.terrifying;terrified

答案 A [句意:他害怕的声音表明了他非常害怕。terrified 表示人内心的害怕,可修饰 look/expression/voice,表示“害怕的表情/声音”。terrifying look/expression/voice“令人害怕 的表情/声音”。] 3.A month had passed, but the government didn't find the________of the mine accident. A.reason B.result C.effect D.cause

答案 D [句意: 一个月过去了, 政府还是没有找出这起煤矿事故的起因。 此句要用 cause 表示“(事故的)起因”。reason“理由”;result“结果”;effect“影响”。] 4. The reason why I ________the third paragraph of the composition was that I think it was off the point. A.made out C.left out B.put out D.brought out

答案 C [句意:我删去这篇作文第三段的原因是我觉得它不切题。make out“辨认出, 理解”;put out“伸出,扑灭”;leave out“删去,省略”;bring out“取出,出版”。] 5.The idea of a way out of the trouble had never________to anyone. A.happened C.appeared 答案 B B.occurred D.flashed

[句意:没有人想到一个摆脱这个僵局的方法。此句要用 occurred 构成 sth

occurred to sb 句式,意为“某人想到了……”。] 6.The campers began to make________fire from the dry branches to cook their lunch, which made their tent catch________fire. A.a;a B./;a C.a;the D.a;/

答案 D [考查冠词。句意:露营者开始用干树枝生火做午饭,结果他们的帐篷着火了。 make a fire 生火;catch fire 着火,失火。] 7.To buy some salt, the careless housewife went downstairs,________the fish________over the gas. A.left;cooked C.leaving;cooking B.leaving;being cooked D.left;being cooked

答案 B [由第二个逗号可知,第一个空要填的不是并列谓语,而 housewife 与 leave 为 主动关系,故应用现在分词 leaving;fish 与 cook 为动宾关系,且强调的是“在下楼时”, 正在进行的动作,故应用现在分词的被动形式。正确答案为 B 项。] 8.My study of biology has________much of my spare time, but it has given me a great deal of enjoyment. A.taken up C.taken off B.taken down D.taken away

答案 A [句意:生物学习占据了我的很多业余时间,但却给了我很多乐趣。take up“占 据,从事”;take down“写下”;take off “脱掉,起飞”;take away“带走,拿走”。故 A 项 符合句意。] 9 . He________his head under his pillow because of the noise from upstairs.But he still couldn't________asleep. A.buried;go C.buried;fall 答案 C B.placed;fall to D.laid;go to

[考查动词用法。句意:由于楼上的噪音,他把头压在枕头底下,但还是不能

入睡。第一个空不是简单的“放臵”,用 bury;fall asleep“入睡”,是固定短语。] 10.If you keep driving so fast, you'll________in hospital sooner or later. A.round up C.turn up B.end up D.send up

答案 B [句意:如果你开车老是这么快的话,你迟早会去住院的。round up“集拢,围

捕”;end up“终究,总归,结束,结局”;turn up“出现,露面”;send up“使(价格)上升, 发射”。故 B 项符合句意。] 11. Similar experiments________in some European countries by the time we began to work on the project in the 1990s. A.have been carried out C.had been carried out B.is being carried out D.was being carried out

答案 C [考查动词时态。 句意为: 当我们在二十世纪九十年代开始进行这个项目的时 候,一些欧洲国家就已经开展这种实验了。根据题干中时间状语从句可知,动作发生在 过去,发生在状语从句动作之前的动作要用过去完成时态。] 12. While studying, fix your mind on what is really important, or you will________remembering nothing. A.end up C.lead to B.take up D.stick to

答案 B [考查动词短语。句意为:在学习的时候,应该关注重要的内容,否则你什么 都记不住。end up doing sth.以……结束。take up 占据,开始从事;lead to 导致,造成; stick to 坚持。] 13.Hello,you________7856321.But I?m sorry,right now I?m unable to answer your questions. A.reached C.have reached B.were reaching D.had reached

答案 C [句意为:您好!您已拨通了 7856321。但是很抱歉,此刻我不能回答您的问 题。根据 I?m sorry 可知谈论的是现在的情况;根据语境可知“已经拨通”,所以用现在 完成时。] 14.When he came back,he found the bag he had________over the seat was gone. A.left to hang C.left hung B.left hanging D.to leave hanging

答案 B [句意为: 当他回来时, 他发现挂在座位上的提包不见了。 这里的句型是: leave sth.doing。] 15.—You must get a high income by doing that kind of job. —Oh,my income?s rather variable,but I earn 100 yuan a day________. A.on average C.in all 答案 A B.in common D.on the whole 答句的意思是:噢,我的收入相当不固定,但是我平均一天挣 100 元。on

average 平均;in common 共同的/地;in all 总共,总计;on the whole 从整体上看。

II. 阅读理解 Super Typhoon Megi crashed into the Philippines on Monday, leaving a trail of destruction in its path.Thousands of residents fled to safety as heavy rains and strong winds caused flooding, collapsed trees and cut off power.It was the strongest storm to hit the island nation in four years. At least seven people died in the storm, and at least six others were injured by falling trees, broken rooftops and glass, officials said.More than 4,150 residents were forced to take shelter in schools, town halls, churches and relatives' homes. A typhoon is a tropical cyclone, or hurricane, that occurs in the western Pacific or Indian Oceans.The storm is named a “super typhoon” when winds exceed 150 mph.Megi crashed ashore in the Isabela province of the northern Philippines with whipping winds that reached 162 mph.The storm created big waves in Palanan Bay.All ships and fishing boats were advised to stay in ports.Several airline flights were canceled. Luckily, the winds blew high from the ground, sparing many rice fields from damage, says Alvaro Antonio, the governor of Cagayan province.The region also took a hard hit from the storm. Thousands of military reserve officers and volunteers stood by to help with relief efforts.Evacuations and emergency preparations for the storm were made days in advance.Retired army Major General Benito Ramos heads the Philippines' disasterpreparedness agency.He said readying for the typhoon was like“preparing for war.” Notes: ① tropical cyclone 热带气旋 ② evacuation n.疏散 ③ collapsed adj.倒塌的 1.How many people were homeless in this natural disaster? A.At least six. B.At least seven. C.About 13. D.More than 4,150. 2.Which of the following description about typhoon is RIGHT? A.It is a tropical cyclone occurs in the eastern Pacific. B.It is a hurricane occurs in the Atlantic Ocean. C.When winds exceed 100 mph, the storm is named a “super typhoon”. D.It can bring a great destruction.

3.What does the underlined word mean? A.Avoiding. B.Loosing. C.Taking. D.Protecting. 4.Which of the following didn't get involved in this disaster? A.Military reserve officers. B.Volunteers. C.Army. D.Disasterpreparedness agency. 5.What can we infer from the major General's words? A.The preparing work is all done by soldiers. B.The preparing work is a hard and responsible task. C.The army should get into the relief efforts. D.They did the same thing with soldiers. 【语篇解读】 本文是一篇记叙文,主要讲述了星期一发生的席卷菲律宾的台风。这次 台风给受灾区带来了极大的损失,数千人无家可归,大量房屋倒塌。 1.D [细节理解题。由第二段第二句“More than 4,150 residents were forced to take shelter in

schools, town halls, churches and relatives' homes.”可知,目前多于 4 150 个居民无家可归, 他们被迫居住在学校、政府大楼、教堂和亲戚家里。因而 D 项正确。由第二段第一句“At least seven people died in the storm, and at least six others were injured by falling trees...”可 知,至少有七人死亡,六人被倒下的树伤到。因而排除 A 项和 B 项,C 项的数据在文中 未提及。] 2.D [推理判断题。由台风带来的后果可知,它的破坏性极强,可带来极大的危害。A 项

应该是 western Pacific Ocean;B 项应该是 western Indian Ocean;C 项应该是 150 mph。] 3.A [词义猜测题。由前文中的“Luckily, the winds blew high from the ground”可知,幸运的 是风从离地面很高的高空刮过,避免了稻田被摧残。B 项和 C 项放在此处不合逻辑;D 项感情色彩不恰当。] 4.C [细节理解题。由最后一段第一句“Thousands of military reserve officers and volunteers stood by to help with relief efforts.”可知,military reserve officers 和 volunteers 都曾参与到 这次活动中,排除 A 项和 B 项;由最后两句“Retired army Major General Benito Ramos heads the Philippines' disasterpreparedness agency.He said readying for the typhoon was

like?preparing for war.?”可知,disasterpreparedness agency 也为这次台风做了准备工作, 排除 D 项。只有 C 项未提及。] 5.B [推理判断题。由语境可知,为迎接台风而做的准备工作像为战争而做的准备工作,

因而可推测这项工作十分艰难且任务艰巨。] III. 根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余 选项。 Earthquake Safety Procedures An earthquake is a natural disaster which occurs when the surface of the earth experiences some kind of shaking.This happens when the plates of the Earth move together, putting so much pressure on it that it causes the breakage of the earth's crust.__1__Whatever be the reason of the earthquake, it not only has the ability to destruct and damage buildings, houses,electric poles, trees, etc., but also to take the lives of living beings.Therefore, it is important for people to know about earthquake safety procedures.__2__ One of the main reasons due to which people lose their life during an earthquake is because they get panicky.Though it is very difficult to remain calm when the earth under you is shaking,it is very important to be so.__3__If you are inside your house or office when the earthquake begins, do not try to run out of the building.This is because it has been reported that most of the deaths are caused when people try to move outside the building.When you start experiencing the vibration, the first thing that you should do is to get under a strong bed or table.__4__You can use pillow, newspapers, blanket, big boxes, etc., to protect yourself from falling remains.Another thing that you have to remember is that you should stay away from china cabinets, tall shelves, mirrors, huge furniture, glass windows, sliding doors, etc., during an earthquake.This is because the shaking and vibration can cause them to fall.__5__However, even if you do so, never use the elevator during an earthquake because the electricity may go off, leaving you stuck in there. A.They will help them to be safe during an earthquake. B.You should ensure that you and your family are safe. C.Make sure that you stay inside the car till the earthquake stops. D.As I said earlier, it is best to avoid trying to run out of the building. E.Sometimes, volcanic activity can also give rise to an earthquake, too. F.Other than this, it would also be a good idea to cover your head and face.

G.The best thing that you can do is to stay at a place till the earthquake stops. 【语篇解读】 今年全球大型地震层出不穷, 如何防震是我们每个人都应该了解的常识, 也是我们应该掌握的技巧,本文从几个方面着手告诉了我们一些防震妙招。 1. E [本段前两句说的是地震的形成原因, 第四句的 Whatever be the reason of the earthquake

说明本句说的也是地震的一种起因。该项的 volcanic activity can also give rise to an earthquake 与文义吻合。] 2.A [该项的 They will help them to be safe 就是指上一句的 earthquake safety procedures,

只有了解了这些常识,才能有效防震。] 3.B [本段第一句的 get panicky 和第二句的 it is very important to be so 说明地震时应保持 镇静,确保自己和家人安全,和该项的 ensure that you and your family are safe 吻合。] 4.F [该项的 cover your head and face 和下一句的 use pillow, newspapers, blanket, big boxes 吻合,说明护头和护脸的方法。] 5.D [本句的 trying to run out of the building 和下一句的 even if you do so, never use the

elevator 吻合,说明尽量避免往建筑物外面跑。] IV. 短文改错 Jack had gone to a university to study the—— history,but at the end of his first year,his history professors failed him in his examinations.He was told why he would have to leave the professor that university. But ,his father decided to see the professor to urge him to let Jack continue his However

studies the followed year.“He?s a good boy, ∧ if you let him pass this time,I?m sure he?ll following and improve a lot next year and pass the examinations by the end of it.” said Jack?s father.“No, at no, that?s quite impossible, ” replied the professor immediate .“Last month I asked him when immediately Napoleon died.He didn?t know!”“Please,sir,give him other chance,” said Jack?s another father.“You see,we didn’t have any newspapers in our house,so none of us even know that don’t Napoleon was ill.”


相关文章:
【步步高】2015届高中英语外研版(通用)【WORD题库】:必修3 Module 3 The Violence of Nature
【步步高】2015届高中英语外研版(通用)【WORD题库】:必修3 Module 3 The Violence of Nature_英语_高中教育_教育专区。Module 3 I. 单项填空 The Violence of ...
【步步高】2015届高中英语外研版(通用)【WORD题库】:必修2 Module 3 Music
【步步高】2015届高中英语外研版(通用)【WORD题库】:必修2 Module 3 Music_英语...by two people 3.According to the passage, which of the following is TRUE...
【步步高】2015届高中英语外研版(通用)【WORD题库】:必修3 Module 1 Europe
] 3. B [细节理解题。 第三段中有“We will assess your level of English...study with students of the same ability”,可见并非必须通过英语考试才能入学,...
【步步高】2015届高中英语外研版【WORD题库】:必修3 Module 2 Developing and Developed Countries
【步步高】2015届高中英语外研版【WORD题库】:必修3 Module 2 Developing and ...the conference was peace education.The idea grew out of the violence in ...
【步步高】2015届高中英语外研版(通用)【WORD题库】:必修3 Module 6 Old and New
高中教育 英语【​步​步​高​】​2​0​1​5​​高​...D.the influence of Hinduism on their culture 7.The underlined word “...
【步步高】2015届高中英语外研版(通用)【WORD题库】:选修7 Module 1 Basketball
【步步高】2015届高中英语外研版(通用)【WORD题库】:选修7 Module 1 Basketball_英语_高中教育_教育专区。Module 1 Ⅰ.单项填空 Basketball 1.—Our family are ...
【步步高】2015届高中英语外研版(通用)【WORD题库】:选修6 Module 1 Small Talk
【​步​步​高​】​2​0​1​5​届​高​中​英​语​外​研​版​(​通​用​)​【​W​O​R​D​题...
【步步高】2015届高中英语外研版(通用)【WORD题库】:必修5 Module 1 British and American English
【步步高】2015届高中英语外研版(通用)【WORD题库】:必修5 Module 1 British and American English_英语_高中教育_教育专区。Module 1 I. 单项填空 British and ...
【步步高】2015届高中英语外研版(通用)【WORD题库】:选修8 Module 6 The Tang Poems
【步步高】2015届高中英语外研版(通用)【WORD题库】:选修8 Module 6 The Tang Poems_英语_高中教育_教育专区。Module 6 Ⅰ.单项填空 The Tang Poems 1.Hosting...
【步步高】2015届高中英语外研版(通用)【WORD题库】:专题六 数词
倍数+as+adj.+a/an+单 数可数名词+as+被比对象;2)倍数+形容词或者副词的比较级+than+被比对象; 3)倍数+the+size/width/depth/length/height+of+被比对象...
更多相关标签:
the rule of violence | module10 the weather | the http gzip module | module 3 music | 外研社必修一module3 | 外研版必修一 module3 | module 3 sports | dyned module3 |