当前位置:首页 >> 英语 >>

2014高考英语阅读理解抓分精品练习(11)


2014 高考英语阅读理解抓分精品练习(11)及答案
阅读理解 A篇 One night Mrs. Riley, an elderly woman, was walking along a dark London street. She was carrying her handbag in one hand and a plastic carrier bag in t

he other. There was nobody else in the street except two young men. They were standing in a dark shop doorway. One of them was very tall with fair hair, the other was short and fat with a beard. The two young men waited for a few moments, and then ran quickly and quietly towards M rs. Riley. The tall one held her from behind while the other one tried to seize her handbag. Suddenly Mrs. Riley threw the tall one over her shoulder. He crashed into the other one and they both landed on the ground. Without speaking, Mrs. Riley struck both of them on the head with her handbag and walked calmly away. The two surprised young men were still sitting on the ground when Mrs. Riley crossed the street towards a door with a lighted sign above it. Mrs. Riley paused, turned round, smiled at them and walked into the South West London Judo (柔道) Club. 46. The two young men were standing in a dark shop doorway because A. they had nothing to do C. they were waiting for a victim 47. How did the story end? A. The woman was robbed of her handbag. B. The woman taught the two young men a lesson. C. The woman reported the two young men to the police. D. The woman sent the two young men to a judo club. 48. The story tells about an elderly woman who A. went shopping at night B. was on her way home C. had just left a shopping center . .

B. they were homeless D. they were guarding the shop

-1-

D. had a skill of self-defense

参考答案 46—48、CBD

This is our country, America. The country where everyone is supposed to have a shot at financial success. The country of dreams and ambition. Yet, caused by the endless pursuit of individual profit, our country is a mess. And we owe it all to capitalism. We live in a society where people are forced to live without health coverage. A country where the poor can hardly feed themselves while the rich decide which one of their 10 homes to stay at for the night. All of these sad things arise out of capitalism. Sadly, our country values little more than money. It motivates our decisions and even influences entire political parties. We have gotten to the point in society where a human life comes secondary to our financial security. Any rational society would value life above all else and realize that health is a basic human right. Yet in our world, money comes first. I never once have claimed to be an economist and have no interest in debating the financial advantages of any economic system. Yet socialism surely looks better than what we have. If we lived in a socialist society, we would be a country without such an unfair wealth distribution. We would value friendship over business and we would treat one another as humans. Most importantly, however, is that money would stop controlling our lives and we could act how humans should act. Capitalism has created an “every man for himself” existence. Everything is a battle for limited resources and fuels. We have become so accustomed to the life value that we will do whatever we have to look out for ourselves. Yet is this really the kind of life we want? We have become so illusioned. We are tired of the misdirection. All economic systems have their issues, but I feel like ours is turning our country into something
-2-

it shouldn’t be. The good of man falls secondary to money. In our world, it is all about dollars and cents, which, unfortunately for most, makes no sense. 51. In the author’s opinion, the root cause of the present situation in his country is __________. A. money 【答案】D 【解析】细节理解题。根据 we owe it all to capitalism 所有的一切都是因为是资本主义 社会,也就是他们国家的制度,故选 D。 52. According to the passage, which is NOT the characteristic of capitalism? A. individualism C. humanism 【答案】C 【解析】细节理解题。individualism 个人利己主义; endless pursuit of wealth 无休止 追求财富;humanism 人道主义;great gap between the rich and the poor 富人和穷人的 距离拉大;根据 Capitalism has created an “every man for himself” existence.利己 主义;caused by the endless pursuit of individual profit, 无休止追求财富;If we lived in a socialist society, we would be a country without such an unfair wealth distribution. 财富分配不均;这些都是资本主义的特征,只有人道主义是社会主义的特征, 故选 C。 53. How does the author feel about his country? A. concerned 【答案】A 【解析】细节理解题。concerned 关心的; angry 生气的; skeptical 怀疑的; hopeless 绝望的。根据 Yet is this really the kind of life we want? I feel like ours is turning our country into something it shouldn’t be.这里显示出作者很关心自己的国家,故选 A。 54. Which of the following would the author agree with? A. Life should be placed at the top of our considerations. B. Socialism is perfect. C. Health is equally important as wealth. D. The pursuit for wealth should be restricted.
-3-

B. people’s value

C. social unfairness

D. social system

B. endless pursuit of wealth D. great gap between the rich and the poor

B. angry

C. skeptical

D. hopeless

【答案】A 【解析】细节理解题。根据 Any rational society would value life above all else 及 The good of man falls secondary to money.作者同意钱放在第二位,生命放在第一位,故 选 A。 55. Which of the following might be the best title of the passage? A. How to Save America C. Why Is America in Trouble 【答案】C 【解析】标题归纳题。根据本文的内容叙述了美国为什么处于困境之中,故选 C。 B. Capitalism Is in Trouble D. America Is in Trouble

A lot of interesting things have happened in the past several months as people from all walks of life learn how to stretch their money. A lot of changes have been accelerated by the fuel shocks during the summer of 2008; in a lot of ways we seem to be reverting to the frugal(economical) sensibilities of a past generation. More people are choosing to be more picky when they swipe their credit cards even if that means not buying things until they have money in their bank accounts, the days of the $0-down mortgage(抵押贷款)seem to be murdered, and there is a lot more acceptance of environmentally-friendly technologies that promise to reduce our overall dependency on foreign oil even if it means taking a hit to the excesses that used to define our quality of living. An interesting new trend being taken by small businesses is the practice of offering discounted prices to customers willing to pay in cash. This is not the same as paying “under the table”---rather, the store saves its merchant processing fees and passes those savings on to the customers. The idea is a good one in principle---paying in cash forces consumers to take stock of what they are spending as much as it saves stores from transaction(交易) fees. Of course there are drawbacks to the plan. When people pay in cash, they tend to be more conservative with their spending since they tangibly(really) feel their
-4-

money leave their possession. That will cause stores to lose profits because customers will think twice before buying high—margin “impulse” products at checkout whereas before they might not have thought twice before charging it. Increased volume of cash handling opens stores to loss through employee theft at the till(抽屉), not to mention controls that need to be put into place to count and deposit physical currency. Our family has saved a fortune by switching to cash. When getting to the bottom of your change jar means no more purchase power until your next pay period, you really start to appreciate the fine art of merchandising(做买卖) and the expertise applied to make you want to buy more and more. Cold hard cash feels more organic, and helps us to appreciate the effort it takes to maintain our lifestyle. 56. From the passage, we can learn that __________. A. customers are in a more favorable position by paying in cash. B. people will not be allowed to use their credit cards if there is no money in their bank account. C. people have adjusted their way of living to the new situation. D. people are living better than before by paying in cash. 【答案】C 【解析】 细节理解题。根据全文的内容可知出现了新的现象时,人们会慢慢地去适应, 故选 C。 57. By saying “people from all walks of life learn how to stretch their money”, the author means that _________. A. people walk to work in order to save money. B. people of all professions learn to make the best use of their money. C. people of the whole society learn to earn more money. D. all people learn to extend money so that it is worth more. 【答案】B 【解析】句意理解题。all walks of life 各行各业;stretch their money 充分利用钱;这 句应该是来自各行各业的人们都充分利用他们自己的钱, 也就是让钱发挥最大的作用, 故选 B。 58. When the customers pay their goods in cash, the stores will be affected in the following ways EXCEPT ___________. A. the sale of their goods will decrease as the customers are more reluctant to buy
-5-

things. B. there is a potential danger of money loss by their staff. C. it brings a burden to the stores as they need to deal with the cash. D. the stores make less money as they need to give some money back to the customers. 【答案】D 【解析】细节理解题。根据 That will cause stores to lose profits because customers will think twice 因为顾客不是情愿地去买东西所以商店的销售量会有所下降,选项 A 符合原文; Increased volume of cash handling opens stores to loss through employee theft at the till(抽屉), not to mention controls that need to be put into place to count and deposit physical currency. 有大量地现金使员工处理现金时负担增大,同时也增加了员工丢失钱的危险,选项 CD 符合原 文;只有选项 D 没有提到,故选 D。 59. What caused people to start to use cash instead of credit cards? A. The rising prices. B. High unemployment. C. The fuel shocks. 【答案】C 【解析】细节理解题。根据 A lot of changes have been accelerated by the fuel shocks during the summer of 2008; in a lot of ways we seem to be reverting to the frugal(economical) sensibilities of a past generation.由于燃料的冲击,我们为了节 俭,又开始使用现金来代替信用卡,故选 C。 60. What’s the author’s attitude towards the practice of paying in cash? A. Approving 【答案】A 【解析】细节理解题。approving 赞成的; ridiculous 荒谬的; uninterested 不感兴趣的; opposed 反对的。根据 Cold hard cash feels more organic, and helps us to appreciate the effort it takes to maintain our lifestyle.可知作者对于现金支付是赞成的,故选 A。 B. Ridiculous C. Uninterested D. Opposed D. The economic crisis.

阅读理解------B 篇 Any mistake, which is made in the printing of a stamp, raises its value to stamp
-6-

collectors. A mistake on a two-penny stamp has made it worth a million and a half times its face value. Do you think it possible? However, it is true. The mistake was made more than 100 years ago in Mauritius, a small island in the Indian Ocean, which was a British colony(殖民地)at that time. In 1847, an order (定单)for stamps was sent to London. Thus Mauritius became the fourth country in the world which had the stamps made in other countries. Before the order was filled ,that is, the stamps arrived from England, a big dance party was planned by the commander-in-chief (总司令) of all the armed forces on the island. The party would be held in his house and letters of invitation would be sent to all the important people in Mauritius. So stamps were badly needed to post the letters. Therefore, an islander, who was a good printer, was told to copy the pattern of the stamps. He carelessly put the words “Post Office” instead of “Post Paid”, two words seen on the stamps at that time, on several hundred that he printed. Today, there are only 26 of these misprinted stamps left: fourteen One-penny Reds and twelve Two-penny Blues. Because of so few Two-penny Blues and because of their age, collectors have paid as much as $16,800 for each of them. 49. Which of the following can be a title for the passage? A. How can a Stamp Be Worth $16,800? C. Stamp-collection Calls for Much Money. B. Printer Made a Mistake. D. A Dance Party Planned.

50. When a mistake is made in the printing of a stamp, the stamps will_____ . A. be no use value C. be thrown away face value 51. Mauritius is_____ . A. still the colony of Britain island C. the name of a country in the Indian Ocean commander-in-c hief
-7-

B. be of more

D. be worth only its

B. an Indian

D. the name of the

52.Which of the following statements is TRUE according to the passage? A. The commander-in-chief invited many important people of Mauritius. B. The face value of a stamp raises its value. C. The two valuable stamps were printed in Mauritius. D. The two kinds of stamps were at that time not so badly needed 53. In the passage the word “misprint” may mean_____ . A. print with a miss C. use greater letters to print B. print without permission D. make a mistake in printing

参考答案 49---53、ABCAD

-8-


相关文章:
2014高考英语阅读理解抓分精品练习(11)
2014高考英语阅读理解抓分精品练习(11)_英语_高中教育_教育专区。2014 高考英语阅读理解抓分精品练习(11)及答案阅读理解 A篇 One night Mrs. Riley, an elderly...
2014高考英语阅读理解抓分精品练习(24)
2014 高考英语阅读理解抓分精品练习(24)及答案 阅读下列短文,从每题所给的四个...She said they have been together for nearly 11 years after she took him ...
2014高考英语阅读理解抓分精品练习(18)
11页 1下载券 2014高考英语阅读理解抓... 9页 1下载券2​0​1​4​...2014 高考英语阅读理解抓分精品练习(18)及答案 阅读理解猜测词义 Passage *** ...
2014高考英语阅读理解抓分精品练习(46)
2014 高考英语阅读理解抓分精品练习(46)及答案 FRIDAY, Dec.5, 2008—College students who think all-night study sessions will help them remember facts might...
2014高考英语阅读理解抓分练习题(68)
2014 高考英语阅读理解抓分练习题(68)及答案 Maps and statistics can tell us...enables an applicant to gain advantage over others in job competition 11. ...
2014高考英语阅读理解抓分练习精品(48)
11页 1下载券 2014高考英语阅读理解抓... 11页 免费 2014高考英语阅读理解抓...2014 高考英语阅读理解抓分练习精品(48)及答案阅读理解 A famous teacher was ...
2014高考英语阅读理解抓分精品练习(9)
2014高考英语阅读理解抓分精品练习(9)_英语_高中教育_教育专区。2014 高考英语阅读...they just want an inexpensive tent - 11 - to provide a little shade fr...
2014高考英语阅读理解抓分精品训练(34)
2014 高考英语阅读理解抓分精品训练(34)及答案阅读下列短文,从每题所给的A、B...11. London Mayor boris Johnston launched the new bike scheme in order to ...
2014高考英语阅读理解抓分精品练习(19)
1家有宝宝贡献于2013-11-27 0.0分 (0人评价)暂无用户评价 我要评价 ...2014 高考英语阅读理解抓分精品练习(19)及答案 阅读理解猜测词义 Passage *** ...
2014高考英语阅读理解抓分练习精品(31)
2014 高考英语阅读理解抓分练习精品(31)及答案阅读理解--- D Dear Malia and...B. seeds C. scientists D. storage lockers - 10 - - 11 - ...
更多相关标签: