当前位置:首页 >> 英语 >>

【步步高】2017版高考英语一轮复习 Module 5 A Trip Along the Three Gorges 外研版必修4


Module 5
I. 单项填空

A Trip Along the Three Gorges

1.We forbid________here.Who has permitted you________here? A.to smoke;smoking C.smoking;smoking B.smoke;smoking D.smo

king;to smoke

答案 D [第一空考查 forbid doing sth“禁止干某事”这一用法;第二空考查 permit sb to do sth“同意某人干某事”这一结构。句意:我们不许在这儿抽烟,谁允许你在 这儿吸烟的?] 2.There are days when we feel especially upset.When you are________ such a difficult period,it often helps to talk to someone. A.going through C.seeing through 答案 A B.breaking through D.looking through

[句意为:有时候我们会感觉特别沮丧。当你经历这样的困难时期时,通常跟

别人交谈会有所帮助。go through 经历;通过,符合题意。break through 突破,突围; see through 帮助??渡过(困难等);看穿;look through 识破。] 3.The final score of the basketball match was 93-94.We were only________beaten. A.nearly C.narrowly 答案 B.slightly D.lightly

C [句意为:这场篮球赛的最终比分为 93∶94。我们只是以微弱的劣势落败。

nearly—not quite or not completely 几乎,差不多,将近,如用 nearly 则表示几 乎被击败,与题干中 93∶94 不符,故排除 A 。 slightly( 轻微地 ) 常用以表程度; lightly(轻松, 不慎重)常表力度、 情绪。 只有 narrowly(勉强)可用以表双方比分接近, 故选 C。] 4.In modern times, many youths like to________others on the Internet. A.trade in C.exchange 答案 B B.trade with D.exchange with

[ 考查动词。trade in“做??生意”;trade with“与??做生意”;

exchange“交换”;exchange with“与??交换”。句意:在现代,很多年轻人喜欢在 网上与他人做生意。] 5.The man is________a serious nervous breakdown because he is unable to deal with pressure from daily life.

1

A.in front of C.on behalf of 答案

B.in favor of D.on the edge of

D [句意:那个人由于不能处理来自日常生活的压力而处于心理崩溃的边缘。on

the edge of“在??的边缘”;in front of“在??前面”;in favor of“赞成”; on behalf of“代表”。] 6.Everything________into consideration, they thought the car was good enough though it was heavy on oil. A.to take C.taken B.was taken D.to be taken

答案 C [考查独立主格结构。根据 everything 与 take 之间的动宾关系可排除 A 项; 根据主句的结构可知选 B 时两句之间缺少连词; 根据语意可知此处不是即将发生的动作, 由此可排除 D 项。] 7.—Did you tell Tom about the good news? —Oh,no,I forgot.I________him now. A.will be calling C.call 答案 B B.will call D.am to call [句意为:——你告诉汤姆这个好消息了吗?——噢,没有,我忘了。我这就

给他打电话。此处表示“马上要打电话,属于将来时,A 项为将来进行时;C 项为一般 现在时(一般表示习惯性、经常性的动作),故排除;be to do sth.也可表示将来,但 是它表示按计划或安排即将发生的事情;will do 表示临时决定要做某事,符合题意。] 8.Standing on the top of the mountain, we can get a wonderful________. A.scene 答案 B B.view C.sight D.look

[考查名词词义辨析。view 指在某个特定位置所能欣赏到的所有“景物,景

致”。scene 指景色时包括人和活动在内;sight 指人们游览观光的风景;look 指外表。 根据句意可知选 B。] 9.—Do you get a ________out of teaching English to little children? —No, they are monsters.I'd rather be a babysitter changing diaper. A.kick 答案 B.fun C.success D.view

A [句意:“你从教授小孩英语中得到乐趣了吗?”“没有,他们是些怪物,我

宁愿当保姆为他们换尿布。”get a kick out of 是固定搭配,意为“从??中得到乐 趣”。]
2

10.—Can you see something red floating in the________on the water? —Sorry, I can't. A.event 答案 B.way C.distance D.end

C [句意:“你看见在远处有个红色的东西漂浮在水上吗?”“对不起,我看不

见。”in the distance 意为“在远处”,符合题意。in the event“结果,到头来”; in the way“挡道,碍事”;in the end“最后”。] 11 . The police arrived at the________where the car accident happened and took pictures. A.location C.section B.region D.spot

答案 D [句意: 警察赶到车祸发生地点并拍了照。 location“位置”; region“区域”; section“部分”;spot“地点”。spot 常用来表示“现场”,此处符合句意语境,故 D 项正确。] 12.The New Year is coming.The air________joy and smell of fireworks. A.is heavy with C.are full of 答案 B.was heavy with D.was filled with

A [考查短语辨析。句意:新年快到了。到处充满快乐和爆竹的味道。be heavy

with“充满”;C 和 D 应改为:is full of 和 is filled with,由句意可知 A 正确。] 13.Every student as well as teachers who ________the museum tomorrow is asked to be at the school gate on time. A.are to visit C.will visit 答案 B.is to visit D.are about to visit

A [句意:明天去博物馆参观的老师和每一个学生都要准时在校门口集合。分析

句子可知 who 引导的定语从句的先行词为 teachers,故谓语动词用复数;由 tomorrow 可知该动作表示一种根据安排即将发生的动作,故用 be to do。] 14.Peter________be really difficult at times even though he's a nice person in general. A.shall B.should C.can D.must

答案 C [考查情态动词。句意:即使 Peter 总的来说是个友善的人,但有时候他会很 难相处。注意题干中的 at times“有时候”是个信息提示,与后面的 in general“一般
3

来说,总的说来”形成对比,can 用于肯定的陈述句表示一时的可能性。A、B、D 三项均 无此用法。] 15.The biggest problem for most plants, which______just get up and run away when threatened, is that animals like to eat them. A.shan't 答案 B.can't C.needn't D.mustn't

B [句意:大部分植物受到威胁时不能站起来逃跑,对它们来说最大的问题是动

物喜欢吃它们。can't“不能”;shan't“不愿意”;needn't“不必”;mustn't“不允 许,禁止”。] II. 阅读理解 A We awoke on a lovely morning.I cooked breakfast outside and we ate comfortably.I very rarely have breakfast at home, let alone a cooked breakfast, but there's just something about having a cooked breakfast when we are away in the caravan(旅 行拖车). We decided to go in the direction of St Margaret's Bay today, and had lunch down there after having a drink in “The Coastguard”.My wife and daughter went for a short walk along the front while I sat on the front taking in the sea air.The weather was unbelievably warm—I got a fold?up chair out the back of the car and was quite happy sitting out on the seafront. Later we drove up to the National Trust area—“White Cliffs”,where we spent a little time looking around, and enjoyed cakes and a drink in the cafe.I had to say, as National Trust cake goes, this was not up to their usual standards and I was slightly disappointed. Before returning to the caravan for tea, I thought it would be a nice idea to try and find a shop that sold cheese made by the Snowdonia Cheese Company.I tried this cheese at a stand at the NEC Exhibition just a week or so ago and really like it.After searching the company website for suppliers, somewhere in a lay?by, we found a place listed for Dover, so we went off in search.Unfortunately, the store was out of stock so we decided to ring around.
4

It was still warm enough to eat tea out in the awning(凉篷),after cooking outside for the second time today on the Cadac.We sat out in the awning for a while after our meal, before eventually retiring into the van to watch TV. 1.What is the purpose of the author in the passage? A.To share his experience with readers. B.To show it is hard to travel in the wilderness. C.To express his complaint about the weather. D.To explain why he made breakfast for the family. 2.When the author was preparing breakfast,________. A.he and his family were staying at home B.his family members were all sound asleep C.he and his family were on holiday D.his family members were visiting other places 3.While the author was sitting out on the seafront,________. A.his wife and child were having lunch B.his wife and child were walking along the beach C.his wife and child were preparing chairs for outing D.his wife and child were enjoying the sunshine with him 4.The author felt disappointed because________. A.White Cliffs isn't worth paying a visit B.he wasted too much time eating cakes C.the cakes fall short of the reality D.National Trust is out of his control 5.Where did the author stay at night in his story? A.He stayed at a local hotel. B.He slept in the awning. C.He drove his car to Densole. D.He stayed in his caravan. 【语篇解读】 作者和家人在假日开着私家车外出旅行,享受着大自然给予的美好景色。 1.A [主旨大意题。作者在文中讲述了和家人在假日旅游的乐趣,把他的美好经历分享给
5

读者。故选项 A 正确。] 2.C [推理判断题。根据文中的 in the caravan 和 St Margaret's Bay 可知,作者和家人 正在自驾车旅游,由此可知选项 C 正确。] 3.B [细节理解题。根据文章第二段的 My wife and daughter went for a short walk along the front 可知,当作者坐在海边享受阳光时,他的妻子和孩子在海边散步。故选项 B 正确。] 4.C [细节理解题。根据文章第三段的 this was not up to their usual standards and I was slightly disappointed 可知,作者对在这里食用的蛋糕感到不满意。由此可知 选项 C 正确。] 5.D [细节理解题。根据文章最后的 We sat out in the awning for a while after our meal, before eventually retiring into the van to watch TV 可知,作者和家人住 在自家的车内。故选项 D 正确。] B Occasional sleepwalking does not tend to present a problem and must children grow out of it.If it happens every night and causes problems,then sleep disorder specialists suggest that parents spend a week noting the time when the sleepwalking tends to happen,and then gently wake the child about fifteen minutes before this time.This will often break the cycle. So what should you do if you find your relative sleepwalking?For a start, they are in such a deep sleep that they will probably not notice you,even if you try to wake them.If you do succeed in waking them , they will become distressed.Everyone has experienced that feeling of confusion when the alarm awakens you from deep sleep,instead of the lighter sleep we are usually experiencing by the time our alarms sound.I once had the shock of being woken by a crash and found myself in the kitchen,standing barefoot and surrounded by broken glass.I’d tried to get a glass of water while sleepwalking,but like most sleepwalkers I failed to turn on the light,and had smashed the glass against the tap. Waking a sleepwalker will not cause them to have a heart attack,but the kindest thing to do is not to try to wake them at all.Lead them gently back to bed so that they do not hurt themselves.They will remain deeply asleep,and it is likely that they will not remember a thing in the morning. 6 . What do the specialists advise the parents to do to avoid their children’s

6

sleepwalking? A.Go to bed with their children at the same time. B.Keep a record of the time when children wake up. C.Take 15 minutes to wake children from sleepwalking. D.Try some time to break the cycle of the sleepwalking. 7.When a sleepwalker is suddenly woken,he is most likely to________. A.die from heart attack C.feel lost B.do some cooking D.become relaxed

8.What should we do to deal with a sleepwalking relative? A.Do nothing but take him back to bed. B.Try every means to wake him at once. C.Leave your relative where he stays. D.Send him to a specialist immediately. 9.What is the best title for the text? A.Sleep Disorder C.Sleep Advice B.Sleepwalking D.Sleepwalkers

【语篇解读】 你或者周围的人有梦游症吗?如果有的话, 该怎么办呢?本文给出了几 点建议。 6.D [ 细 节 理 解 题 。 根 据 第 一 段 中 的 “then sleep disorder specialists suggest

that...before this time.This will often break the cycle.”可知,当孩子经常梦 游时, 专家建议家长花一周的时间记录梦游发生的时间, 然后在梦游前 15 分钟轻轻地叫 醒孩子,这样孩子就不会发生梦游了。] 7.C [细节理解题。根据第二段中的“...they will become distressed.Everyong has

experienced that feeling of confusion”可知,答案选 C。lost 意为“困惑的、不知 所措的”。] 8.A [细节理解题。根据最后一段中的“but the kindest thing to do is not to try to wake them at all.Lead them gently back to bed so that they do not hurt themselves.”可知,答案选 A。] 9.B 当。] III. 短文改错 I joined in a program call the “Happy School” in the holidays.It was given to some volunteers from the universities in our city.There were many courses ,
7

[主旨大意题。本文主要建议人们该如何正确处理梦游症,sleepwalking 做标题最恰

including photography,painting,basketball training for us to choose from.These courses were intended to help us left?behind middle school student in the countryside,our parents are working in other cities,make use of our holidays.The volunteers took good care of us,showed them how to do our homework and make sure of our safety.I learned a lot from the interested program.I will attend such programs again the next summer if there is some. 答案 I joined in a program call the “Happy School” in the holidays.It was given
called

to some volunteers from the universities
by

in our city.There were many courses,

including photography, painting,∧ basketball training for us to choose from.These
and

courses were intended to help us left?behind middle school student in
students

the

countryside, our parents are working in other cities, make use of our holidays.The
whose

volunteers took good care of us,showed them how to do our homework and make sure
us made

of our

safety.I learned a lot from the interested program.I will attend
interesting

such

programs again the—— next summer if there is some.
any

8


相关文章:
...轮复习 Module 5 A Trip Along the Three Gorges跟...
【三维设计】2017版高考英语大一轮复习 Module 5 A Trip Along the Three Gorges跟踪检测 外研版必修4_英语_高中教育_教育专区。Module 5 A Trip Along the ...
...Module 5 A Trip Along the Three Gorges
2017版高考英语大一轮复习讲义外研必修4 Module 5 A Trip Along the Three Gorges_高考_高中教育_教育专区。Module 5 A Trip Along the Three Gorges I.单项...
...Module 5 A Trip Along the Three Gorges 外研版必...
【高优指导】2017版高三英语一轮复习 考点规范练23 Module 5 A Trip Along the Three Gorges 外研版必修4_英语_高中教育_教育专区。考点规范练 23(Module 5) ...
...Module 5 A Trip Along the Three Gorges课时作业 ...
【师说】2017高考英语一轮复习 Module 5 A Trip Along the Three Gorges课时作业 外研版必修4_英语_高中教育_教育专区。Module 5 A Trip Along the Three ...
...Module5ATripAlongtheThreeGorges课时作业外研版必...
2018高考英语一轮复习构想Module5ATripAlongtheThreeGorges课时作业外研版必修4_高三英语_英语_高中教育_教育专区。2018高考英语一轮复习 ...
...Module5 ATripAlongtheThreeGorges 外研版必修4
【志鸿优化设计】2014届高考英语一轮复习 Module5 ATripAlongtheThreeGorges 外研版必修4_英语_高中教育_教育专区。《志鸿优化设计》2014 届高考英语(外研版 全国)...
...Module 5 A Trip Along the Three Gorges 外研版必...
【创新设计】2014高考英语一轮复习 Module 5 A Trip Along the Three Gorges 外研版必修4_英语_高中教育_教育专区。Module 5 A Trip Along the Three Gorges 1...
...英语大一轮复习ModuleATripAlongtheThreeGorges跟踪...
【三维设计】版高考英语大一轮复习ModuleATripAlongtheThreeGorges跟踪检测外研版必修-精_英语_高中教育_教育专区。Module 5 A Trip Along the Three Gorges “阅读...
...Module 5 A Trip Along the Three Gorges练习 外研...
2015届高考英语一轮总复习 Module 5 A Trip Along the Three Gorges练习 外研版必修4_高三英语_英语_高中教育_教育专区。Module 5 A Trip Along the Three Gor...
...Module 5 A Trip Along the Three Gorges 外研版必...
2015届高考英语一轮复习素能过关测试Module 5 A Trip Along the Three Gorges 外研版必修4_高三英语_英语_高中教育_教育专区。2015届高考英语一轮复习素能过关测试...
更多相关标签: