当前位置:首页 >> 高中教育 >>

【广东省2013-2014学年高一寒假作业英语(二) Word版含答案


绝密★ 启用前 高一英语寒假作业 一、单项选择 1.The artist, along with his friends, __________on the ground in the setting sun. A. playing B. is playing C. play D. are playing 2._____ large number of teenagers fin

d ______ hard to learn English well. A. The; that B. A; that C. A; it D. The; this 3.Hurry up! The train _______ . You know it _______at 7:30. A. leaves; leaves B. is leaving; leaves C. leaves; is leaving D. is leaving; is leaving 4.Is this the reason ________ at the meeting for his carelessness in his work? A. how he explained B. what he explained C. he explained D. why he explained 5.I didn’t believe them at first but in fact everything _________ was true. A. that said B. what they said C. whose they said D. they said 6.Bears often hide themselves in places ________ can’t be found by humans. A. that B. in which C. where D. / 7.Do you remember the place ________ we visited last year? A. in which B. where C. when D. that 11. 8.There is a lovely ________ from each window of the wooden house on the hill. A. scene B. view C. scenery D. sight 9.Eco-travel is a form of travel ___ combines normal tourism with learning, _____ a way to find out what can be done to help animals, plants and people . A.what; as well as B.that, as well C.which; as well as D.which; as well 10.— Did Jack come back early last night? — Yes. It was not yet eight o’clock ______ he got home. ks5u A. before B. when 11.Can you tell me __________ the railway station? A. how can I get to B. how I can get to to A. which A. came up B. it B. came up with C. that C. where can I get to D. until D. where I can get

12.Luckily we had a map, without ________ we would have got lost. C. that C. put up D. what D. set up 13.The boss ________ this question at the meeting. 14.The housing of teachers used to be worse than ________ of today. A. those B. that C. ones D. the ones 15.Every minute should be made full ____ of ____ our lessons well. A. to use; study B. use; studying C. use; to study D. used; studying 二、完形填空(共 15 小题;每小题 2 分,满分 30 分) 阅读下面短文,掌握其大意,然后从 16-30 各题所给的 A,B,C 和 D 四个选项中,选出 最佳选项。

“Two reporters will visit our new school. And some of you will be in the photo.” Ms. Myers told Room 5. The kids were excited and started doing their hair except Brad. He knew he wouldn’t be in the __16__. Brad was small. Kids were always making jokes about how __17__ he was. “They won’t put Brad in or you’d need a magnifying glass (放大镜) to see him,” Charlotte said. The other kids laughed. Brad tried to smile, even though what Charlotte said was __18__. He believed they didn’t mean to __19__ him. Two reporters named Rick and Tegan __20__half an hour later. “Time to __21__ photos,” Tegan said. “Who do you__22__, Rick?” “I’ll have these three girls and those three boys.” Then he pointed to Jocob, Eddie, and Brad. Brad could hardly__23__ it. Rick set up the six kids in front of the new library’s big painting. It’s big?” he said. We’ll get you guys to kneel (跪) in front of it, so it looks even __24__.” “Is that why you picked Brad?” said one of the Room 5 kids. “So it looks __25__ big?” Some people laughed. Brad also gave a __26__ as he usually did. But Rick __27__ his head. “No,” he said. “I __28__ him because he’s got a huge smile two miles wide.” He looked at Brad and said, “Plus, this guy is big inside, where it __29__ . Right?” This time, Brad spoke before he could think. “In my __30__ , I’m three miles wide.” Room 5 laughed again. But Brad knew that they were laughing with him, not at him. 16. A. school B. photo C. play D. painting 17. A. foolish B. short C. nervous D. fat 18. A. sad B. true C. interesting D. worrying 19. A. stop B. encourage C. congratulate D. hurt 20. A. returned B. started C. called D. arrived 21. A. take B. develop C. send D. buy 22. A. recognize B. remember C. want D. tell 23. A. hear B. believe C. accept D. change 24. A. taller B. thinner C. bigger D. simpler 25. A. already B. really C. only D. usually 26. A. hand B. smile C. speech D. chance 27. A. shook B. nodded C. held D. lowered 28. A. chose B. understood C. ignored D. hated 29. A. happens B. hides C. matters D. appears 30. A. experience B. family C. life D. heart 三、阅读理解(共 15 小题;每小题 2 分, 满分 30 分) A A Book Review—The Snake-Stone by Berlie Doherty The setting: Urban England (the cities), but also rural England (the countryside) including remote English villages. The theme: The main theme is a teenage research of self-discovery, in this case the search for a mother from whom the hero was separated at an early age.Its other concerns are love, getting on with others, being persistent and courageous and trying to deal with doubts, troubles and worries. As the book moves to a close, James’ swimming coach says to him: “You are not like

a kid obeying instructions any more.You are diving like a young man who knows where he is going.” The characters: James is the hero of the story.He is a championship diver, and has a comfortable life with his foster parents (养父母).Yet he also has the qualities to take him on a long journey to find his birth mother. The other characters in The Snake-Stone, James’ parents, his diving instructor, best friend, the villagers, people he meets on his journey, are pictured realistically. The turning point: The turning point in the story comes while James’ foster parents are away in London, and he wonders about the identity of his birth mother.The only clue he has is a fossil, “the snake stone” which she left behind along with a note on which she had written: “Take good care of Sammie.It was written on a torn envelope with parts of an address still there. The journey: Instead of going to London, James decides to find his birth mother.With help from his geography teacher, James sets out for the remote country village where his mother might be found.James has painful, challenging, but also humorous and happy travels.The mother he finally meets, Anne, has a minor yet powerful voice in the novel. He comes to understand why she left him at a stranger’s door fifteen years before.Although the meeting is not long, it leaves him with a feeling of completeness.As a journey of self-discovery The Snake-Stone also provides its readers with a happy ending.Its hero says, on returning to his foster parents, “I was home.” 31.What is the main theme of the novel? A.A journey of self-discovery. C.Life with foster parents. A.James is a successful diver. C.James is an outgoing young man. 33.The snake stone in the novel is A.a stone with an address on it C.a clue left by the birth mother A.The story has a sad ending. B.The story takes place in the city of London. C.The characters are vividly described. D.The turning point comes after the hero meets his birth mother. 35.It can be concluded that James’ journey is _________. A.disappointing B.boring B All schoolchildren should have “happiness” lessons up to the age of 18 to combat growing levels of depression, according to a senior government adviser. “Pupils should study subjects such as how to manage feelings, attitudes to work and money, channeling (疏导) negative emotions and even how to take a critical view of the media,” said Lord Richard Layard, a Labor peer and professor of economics at the London School of Economics. The proposal comes only days after the Government said that lessons in manners—including respect for the elderly and how to say “please” and “thank you”—should be taught in secondary schools to combat bad behavior. C.comfortable D.worthwhile . B.a gift from the swimming coach D.a fossil left by the foster parents B.Life in the world of diving. D.A travel around the country. B.James is an independent young man. D.James is a hopeful swimmer.

32.What do the coach’s words in Paragraph 2 suggest?

34.Which of the following is true about the novel? ks5u

Lord Layard, the director of the wellbeing program at the LSE’s Center for Economic Performance, said: “Learning hard things takes an enormous amount of practice. To play the violin well takes 10,000 hours of practice. How can we expect people to learn to be happy without large amounts of practice and repetition?” It is believed that at least two percent of British children under 12 now struggle with significant depression. Among teenagers, the figure rises to five percent. A UNICEF study involving 21 developed countries showed that British children were the least satisfied with their lives, while the World Health Organization predicts that childhood psychiatric (精神的) disorders will rise by 50 percent by 2020. In a speech at Cambridge University, Lord Layard said the Government’s lessons in manners did not go far enough. “We need a commitment to producing a major specialism in this area, with a serious teacher training program,” he said. However, happiness lessons have been criticized by academics. Frank Furedi, a sociology professor at Kent University and author of Therapy Culture, said: “In pushing emotional literacy, what some teachers are really doing is abandoning teaching. They are giving up and talking about emotions instead, so that children value all this non-discipline-led activity more than maths, English or science. What is amazing about this is that time and time again, research says that it does not work.” 36. What does Lord Layard think of the Government’s lessons in manners? A. They can hardly meet the special demands of education. B. They are quite enough to solve the present problem. C. They only focused on a major specialism. D. They will probably end in failure. 37. What do we know about British children from the passage? A. They suffer depression at an earlier age. B. They are the least happy among the 21 developed countries. C. They are the easiest to suffer childhood psychiatric disorders. D. Their standard of living is the lowest among the 21 developed countries. 38. We can conclude from the passage that ______. A. the British Government hasn’t fully realized the problems with British students B. Lord Layard thinks little of the Government’s lessons in manners C. British students are not well-behaved enough D. lessons in manners have brought about positive changes in British students 39. Which of the following method does Lord Layard use to show learning to be happy takes practice? A. Analysis. B. Description. C. Argument. D. Comparison. 40. Frank Furedi believes that ______. A. happiness lessons should be taught to children B. happiness lessons are just a waste of time C. formal teaching can go side by side with happiness lessons D. formal teaching should not give way to happiness lessons C

19.Patti Page, the top-selling female artist of the 1950s with more than 100 million records sold, died on January 2nd, 2013, when she was 85. She was one of the most beloved singers of the post-war era. Take her “Tennessee Waltz” for example, it sold more than 10 million copies and was her biggest hit (成功). Born in Claremore, Oklahoma, a small town near Tulsa, Page once dreamed of a career in commercial art. Her first job in the art department at a local radio station soon led to her performing 15-minute program on her own. At age 20, Page was discovered by big-band leader Jack Rael, who gave up his job to become her manager. The next year, she signed her first recording contract with Mercury Records and enjoyed her first hit record soon. She stayed with Mercury for the next 14 years and recorded hit after hit including: “With My Eyes Wide Open, I’m Dreaming” and “Old Cape Cod”. Her last hit was “Hush… Hush, Sweet Charlotte” , recorded for the Bette Davis movie of the same name. And then, there was “Doggie in the Window”. The creative tune was a huge hit, but with its repeated barking sounds and silly lyrics (歌词), the song has been used by many people as an example of all that was wrong with pop music in the early 1950s. Throughout the 1950s, Patti Page made regular appearances on a variety of television shows and in 1957 she was chosen to host the musical program “The Big Record”. The following year, Page appeared in her own CBS television series “The Patti Page Show”. She continued to record and perform into the 21st century, most recently releasing an album of songs for children, a Christmas record, and a new “best of” collection. Besides music, Patti Page did a bit of acting. She co-starred with the Oscar-winning Burt Lancaster in “Elmer Gantry”, and also starred on stage in the musical play “Annie Get Your Gun”. 41. According to the passage, Patti Page ______. A. wanted to be a singer as a child B. was born in a small town in 1927 C. was known mainly for her acting skills D. started her work as a TV program hostess 42. According to the passage, which one of her following recorded songs was criticized(批评)? A. “Old Cape Cod” B. “Hush…Hush, Sweet Charlotte” C. “Doggie in the Window” D. “With My Eyes Wide Open, I’m Dreaming” 43. The “Tennessee Waltz” is mentioned in the passage in order to show that ________. A. Patti Page was a beloved singer

B. Patti Page had talents for singing C. Patti Page’s songs are pleasant to hear D. Patti Page was good at recording songs 44. We can know from the passage that Patti Page ______. A. got to know Jack Rael in 1945 B. left Mercury Records at the age of 35 C. appeared in “The Patti Page Show” in 1957 D. wrote all songs for children in her late life 45. It is inferred from the passage that _______. A. Patti Page gave up singing in public in her late life B. Patti Page’s gift for music began to be shown in her childhood C. Patti Page’s great success was because of her luck and others’ help D. Patti Page was not only a successful singer but also an actress D 20.It is difficult for parents of nearly every family to teach their children to be responsible for housework, but with one of the following suggestions, you really can get your children to help at home. If you give your children the impression that they can never do anything quite right, then they will regard themselves as unfit or unable persons. Unless children believe they can succeed, they will never become totally independent. My daughter Carla's fifth-grade teacher made every child in her class feel special. When students received less than a prefect test score, she would point out what they had mastered and declared firmly they could learn what they had missed. You can use the same technique when you evaluate (评价) your child's work at home. Don't always scold and give lots of praise instead. Talk about what he has done right, not about what he hasn't done. If your child completes a difficult task, promise him a Sunday trip or a ball game with Dad. Learning is a process of trying and failing and trying and succeeding. If you teach your children not to fear a mistake of failure, they will learn faster and achieve success at last. ks5u 46. The whole passage deals with _______. A. social educationks5u B. school education C. family education D. pre-school education 47. The author thinks that ________.

A. there is no way to get children to help at home B. the more encouragement and praise you give, the more responsible and helpful children will become C. it is very difficult to make children responsible for housework D. children can be forced to help with housework 48. The article gives us a good suggestion about how to evaluate your child's work at home. That is to ________. A. praise his success B. promise him a trip C. give him a punishment D. promise him a ball game 49. The author advises readers to ________. A. learn from himself, for he has a good way of teaching B. be proud of Carla's fifth-grade teacher C. do as Carla's teacher did in educating children D. follow Carla's example because she never fails in the test 50. Having read the last paragraph, we can conclude that ________. A. pride goes before a fall B. practice makes perfect C. no pains, no gains D. failure is the mother of success 四、信息匹配(共 5 小题;每小题 2 分,满分 10 分。 ) 阅读下列应用文及相关信息,并按照要求匹配信息。 首先,请阅读下面几个网站的介绍: A. www.moviefan.com ks5u If you are a super fan of movies, TV series and cartoons, please visit this website. You can watch them online. You can also download them from the Internet. B. www.nba.com This is a website about American National Basketball Association, where you can find all the information about the NBA teams and the scores of basketball matches. If you are interested in basketball stars you can also find a lot of introduction about them. C. www.utoronto.ca/writing/advise.html This online writing course provides a number of resources for intermediate ESL learners who want to improve their writing skills. The site provides varieties of topics, sample essays, and writing suggestions. D. www.wiseshpper.com If you like shopping online, it is the best website for you. Here you can find anything you want, such as food, clothes, books and so on. We're sure that you can enjoy the same shopping pleasure

as in the shopping center! E. www.rollingstone.com This is a music website and you can find a lot of latest songs. The most interesting thing about this website is that you can even record your song in the website and allow others to enjoy your voice! It's wonderful, isn't it? F. www.bookcom.cn Do you like reading? Do you want to write your own books? If yes, it is the very website for you. Here you can not only read others' books but also write your own books. Besides, you can ask famous writers for advice on how to improve your writing skills. 请阅读以下人物的信息,然后为他/她匹配感兴趣的网站。 51. Amy is taking ESL soon. But she is still not sure about her writing ability, so she is eager to look for a website with various writing materials. 52. Charles likes watching movies on the Internet at home instead of going out with his friends. He says he wants to be a director (导演) in the future. 53. Mary is a basketball fan. Now she is a member of School Basketball Club, where she meets many students who are talented in playing basketball. They often exchange information about the famous basketball stars. 54. Alice likes writing and she wants to be a writer like J.K. Rowling. She wants to find a website for people who like writing and reading. 55. Janet works in a big company and is well-paid. Though she likes shopping very much, she is very busy and can't spare(抽出) any time for shopping. 五、翻译句子。 (共 5 个句子,每个句子 3 分,满分 15 分) 56. 他看起来像是个善良又可靠的人,可实际上他在乎的东西只有钱。 57 我们学校有 70% 的学生喜欢去图书馆学习, 在那里他们可以按时完成学习任务。 ( where 引导的定语从句) 58. 正是这位年轻人在被埋废墟中三天后幸存下来了。(用强调句). 59. 我有一个朋友的姐姐是个有决心的人, 她说服了她的很多朋友不要放弃希望。 (whose 引 导的定语从句; who 引导的非限制性定语从句) 60. 地震之后,许多医生和士兵参与救灾工作,大量的受伤人员被及时送往医院。(rescue, in time) 六、书面表达。 (共 20 分).阅读下面的短文,然后按照要求写一篇 150 词左右的英语短文。 English has been getting more and more popular in the last decade. Many countries have made English taught as the second language in schools. But why do students need English? If they do need, what do they need it for? Different students learn English for different purposes. Most of the students learn English because they need to read English textbooks or journals and attend English lectures, while a few students use it to talk to English-speaking visitors, attend seminars(研讨会), or write letters and reports. Whatever the purposes are, one thing is certain: Students need English, and English teaching

should be strengthened in universities. However, the current teaching methods should be improved and the teaching materials should be updated to satisfy their needs. I think the number one problem is vocabulary. I believe that we can learn English words by heart through reading. If we read so many articles, we can remember lots of words. And we also can watch English movies and listen to the English songs to enlarge our vocabulary and increase our listening skills. In language learning, the sense of language is important than grammar, so it is important for us in reading comprehension. What’s more, we can try to communicate with people in English. This is good for our oral English. In a word, in English learning, we need to persistently practise our listening, speaking, reading and writing. Let's do it now. [写作内容] (1) 以约 30 个词概括短文的要点; (2) 然后以约 120 个词就 “纯英语课堂好,还是英汉兼用课堂好” 的主题发表看法, 并包括如下要点: ① 你认为纯英语课堂好,还是英汉兼用课堂好?请选择其一,并说出其以下优缺点:

优点 纯英语课堂 英汉兼用课堂 ② 你的结论。 [写作要求] 有助于提高听说能力等 易于理解等

缺点 不易听懂等 英语氛围不浓等

(1) 可以使用实例或其它论述方法支持你的论点, 也可以参照阅读材料的内容, 但不得 直接引用原文中的句子; [评分标准] 概括准确,语言规范,内容合适,篇章连贯。 试卷答案 1.B 2.C 3.B 31-35 ABCCD 51-55CABFD 4.C 5.D 6.A 7.D 8.B 9.C 10.B 11.B 12.A 13.B 14.B 15.C

36—40 ABCDD 41-45 BCABD 46-50 CBACD

56. He looks like a nice and reliable man, but in fact the only thing he cares about / what he only cares about is money. 57. 70% of the students in our school are fond of studying in a/the library/ libraries, where they can finish their tasks/assignments on time. 58. It was the young man who survived after he had been buried under / in the ruins for three days. 59. I have a friend whose sister is a determined person, who has persuaded many of her friends not to give up hope/ out of giving up hope. ks5u 60. After the earthquake, many doctors and soldiers took part in the rescue work, and a great number of injured people were sent to hospital in time. 书面表达


相关文章:
【广东省2013-2014学年高一寒假作业英语(二) Word版含答案
【广东省2013-2014学年高一寒假作业英语(二) Word版含答案_高中教育_教育专区。【广东省2013-2014学年高一寒假作业英语(二) Word版含答案 ...
【广东省2013-2014学年高二寒假作业英语(二) Word版含答案
【广东省2013-2014学年高二寒假作业英语(二) Word版含答案_高中教育_教育专区。【广东省2013-2014学年高二寒假作业英语(二) Word版含答案 ...
【广东省2013-2014学年高一寒假作业英语(三) Word版含答案]
【广东省2013-2014学年高一寒假作业英语(三) Word版含答案]_高中教育_教育专区。【广东省2013-2014学年高一寒假作业英语(三) Word版含答案] ...
【广东省2013-2014学年高二寒假作业英语(一) Word版含答案]
【广东省2013-2014学年高二寒假作业英语(一) Word版含答案]_高中教育_教育专区。【广东省2013-2014学年高二寒假作业英语(一) Word版含答案] ...
【广东省2013-2014学年高一寒假作业英语(五) Word版含答案
【广东省2013-2014学年高一寒假作业英语(五) Word版含答案_高中教育_教育专区。【广东省2013-2014学年高一寒假作业英语(五) Word版含答案 ...
【广东省2013-2014学年高一寒假作业英语(五) Word版含答案]
【广东省2013-2014学年高一寒假作业英语(五) Word版含答案]_高中教育_教育专区。【广东省2013-2014学年高一寒假作业英语(五) Word版含答案] ...
【广东省2013-2014学年高一寒假作业英语(四) Word版含答案
【广东省2013-2014学年高一寒假作业英语(四) Word版含答案_高中教育_教育专区。【广东省2013-2014学年高一寒假作业英语(四) Word版含答案 ...
【广东省2013-2014学年高二寒假作业英语(五) Word版含答案]
【广东省2013-2014学年高二寒假作业英语(五) Word版含答案]_高中教育_教育专区。【广东省2013-2014学年高二寒假作业英语(五) Word版含答案] ...
【广东省2013-2014学年高二寒假作业英语(三) Word版含答案
【广东省2013-2014学年高二寒假作业英语(三) Word版含答案_高中教育_教育专区。【广东省2013-2014学年高二寒假作业英语(三) Word版含答案 ...
【广东省2013-2014学年高二寒假作业英语(五) Word版含答案
【广东省2013-2014学年高二寒假作业英语(五) Word版含答案_高中教育_教育专区。【广东省2013-2014学年高二寒假作业英语(五) Word版含答案 ...
更多相关标签:
高一寒假作业 | 广东省寒假放假时间 | 广东省2017年寒假 | 广东省高一数学教材 | 广东省高一教材 | 广东省高一物理教材 | 广东省特种作业操作证 | 广东省特种作业证查询 |