当前位置:首页 >> 高中教育 >>

【成才之路】2014-2015高中英语人教版必修2同步练习:unit 2 section 1 Word版含答案]


Unit 2
Ⅰ.单词拼写

Section Ⅰ

1.Most of the relief work was done by ________(志愿者). 2.Companies must be able to ________(竞争)in the marketplace. 3.This is a ________(定期的)bu

s service to the airport. 4.The Olympic winner received a gold ________(牌)as an award. 5.Her word has a ________(不可思议的)effect on us. 6.Robots are________(取代)people on assembly lines. 7.He finally________(承认)that he had stolen a purse. 8.________(现今)young people like to wear their hair long. 9.Now you are 18, you should have more sense of________(责任). 10.We will all have a course in________(古代的)history next term. 答案: 1.volunteers 大部分的救援工作都是由志愿者完成的。 2.compete 公司必须学会在市场经济中竞争。 3.regular 这是定时开往飞机场的公交班车。 4.medal 奥运会上的获胜者得到一枚金牌作为奖赏。 5.magical 她的话对我们有不可思议的影响力。 6.replacing 机器人在生产线上正在取代人。 7.admitted 他最后承认他曾偷过一个钱包。 8.Nowadays 现在的年轻人喜欢留长发。 9.responsibility 你已年满 18 岁,你应该有更多的责任感。 10.ancient 下学期,我们将会开设古代史这一门课程。 Ⅱ.单项填空 1.(2014· 六安高一检测)He will compete ________ his old friends ________ the first place. A.in;in C.with;for B.for;for D.against;in

答案:C 考查 compete 的用法。句意:他将和他的老朋友们争夺第一名。compete with sb.for sth.为某事/物和某人竞争。 2. (2014· 济南高一检测) There is one thing I dislike about him. He never admits ________ a mistake. A.making C.being made B.to make D.makes

答案:A 考查 admit 的用法。句意:关于他有一件事我不喜欢。他从不承认犯错误。

admit 作“承认”讲时, 后常接动名词, 此处 he 和 make 之间为主动关系, 故选 A。 3.I'm sure nothing can ________ Mother's love and care in the world, even money or power cannot, either. A.remove C.recreate B.replace D.recycle

答案:B 考查动词词义辨析。句意:我确信世界上没有任何东西能代替母亲的爱和关 心,甚至金钱和权力也不能。remove 移动,搬开;replace 取代,替换,代替;recreate 再造; recycle 循环。 4.Your decision will affect your future study in college and your future job ________. A.as though C.as well B.as if D.as well as

答案:C 此题考查 as 短语辨析。as though/if“仿佛;好像”;as well“也”,用于肯 定句中句末;as well as“既……又……”,连接两个并列结构。由句意可知,C 项符合题意。 5.Some children want to challenge themselves by learning a language different from ________ their parents speak at home. A.what C.which B.that D.one

答案:A 考查连接词。句意:一些孩子想通过学习不同于他们父母在家里所讲的一门 语言挑战自己。介词 from 后缺少一个宾语,从句 their parents speak at home 中 speak 也缺少 一个宾语,故用 what 引导宾语从句。 6.What do the letters BBC stand ________? A.at C.to B.of D.for

答案:D 考查固定搭配。句意:字母 BBC 代表什么?stand for 代表,符合句意。 7.(2014· 天水高一检测) The competition is fierce. No women or children are allowed to ________. A.join C.compete for B.take part in D.attend

答案:B 考查词义辨析。句意:竞争是激烈的。不允许妇女和孩子参加。take part in 指参加群众性的活动并在其中发挥积极作用; join 指加入某一组织或团体; compete for 为……竞争;attend 出席。 8.(2013· 天津高一检测) These plants are watered ________. A.each other day C.each of two days B.every other day D.every of two days

答案:B 考查固定用法。句意:这些植物每隔一天就要被浇一次水。“every+基数词

+复数名词”表示“每……,每隔……”,every other day 每隔一天,符合句意。 9. (2013· 福建高考)The famous musician, as well as his students, ________ to the opening ceremony of the 2012 Taipei Flower Expo. A.were invited C.have been invited B.was invited D.has been invited perform at

答案:B 考查主谓一致。句意:著名的音乐家及其学生受邀在 2012 年台北花博会开 幕式上表演。as well as 连接两个并列的名词作主语,谓语动词应和前面的名词一致,故排 除 A、C 两项。本题只是陈述在过去的时间发生的事,故用一般过去时,由于 the famous musician 和 invite 之间是被动关系,故选 B。 10.—I don't think I can walk any further! —________. Let's stop here for a rest. A.Neither am I C.I don't think so B.Neither can I D.I think so

答案:B 考查倒装。句意:——我认为我不能再走一步了!——我也不能走了。让我 们停在这儿休息一会儿吧。若要表达前面否定的情况也适用于后者,常用“neither/nor+系 动词/助动词/情态动词+另一个主语”,同时也构成部分倒装,由于第一句从句谓语用的是 can,故第二句也要用 can,因此选 B。 Ⅲ.完形填空 Don't Take the Fun out of Youth Sports When I joined a private football league a few years ago, the sport meant everything to me. My coach (教练)said that I had lots of potential (潜力), and I became captain of my__1__. That was before all the fun was taken out of__2__. At first, everyone on the team got__3__playing time. Then the team moved up to the top division after winning all its games, and the__4__started. Some parents, who had paid the coach extra so their daughters could have__5__oneonone training, got angry when she didn't give them more playing time in our__6__. The coach was replaced. The new coach, however, took all the fun out of the game. All we did during practice was__7__. I always wished to God that it would rain so we would not have the__8__. Of course, all teams run drills; they are__9__. But we ran so much that, afterwards, we had trouble__10__. Younger people shouldn't be doing exercises__11__for 18yearolds. I was very thin__12__I started football, but as a member of this team I wouldn't eat much, because I was afraid of being too__13__to run. I feared making mistakes, and the added pressure caused me to make more than my usual__14__. Is all this pressure necessary? I__15__up leaving the football team. Four other girls did the same, and two of them stopped playing football completely. That's__16__, because they had so much potential. They were just burnedout with all the pressure they __17__from the coach or

their parents. I continued playing football at school and__18__my love for it. I joined a private team coached by my school coach. When I started playing__19__him, he told me I needed to relax because I looked nervous. After I__20__down, I played better. When you enjoy something, it's a lot easier to do it well. 1.A.class C.team B.club D.board

答案:C 句意:教练说我很有潜力,并且让我担任了球队的队长。下文多次提到 team 这个词。 2.A.playing C.learning B.living D.working

答案:A 句意:这件事情发生在我踢球还很开心之前。此句为过渡句,用来引出下文。 此处的 playing 是 playing football 之意。 3.A.great C.right B.equal D.extra

答案:B 句意:最初,球队的每一名队员都得到了均等的上场比赛机会。注意 at first, then 在本段中的应用。 equal 表示“相等的; 相当的; 均等的”。 例如: Everybody had an equal chance. 人人机会均等。 4.A.business C.attempt B.struggle D.pressure

答案:D 句意:在球队赢得了所有的比赛胜利而成为强队之后,压力开始出现了。 5.A.free C.good B.private D.basic

答案:B 句意:一些队员的父母支付额外的费用给我们的教练,让其对他们的女儿进 行一对一的单独训练; 当他们得知教练并没有在比赛中给予他们的女儿更多的上场比赛时间 时,他们愤怒了。private 表示“私人传授的;个别传授的”。 6.A.matches C.lessons B.courses D.programs

答案:A match 表示“比赛;竞赛”;例如:Our side beat the other in the match. 我方 在竞赛中击败了对方。 7.A.jump C.run B.play D.shoot

答案:C 句意:然而新来的教练使我们失去了足球比赛所带来的快乐。我们在球队训 练时所做的全部事情就是进行跑步训练。 run 表示“跑步;跑;跑步的时间或距离”;例 如:I take a tenminute run before breakfast every day. 我每天早饭前跑步十分钟。

8.A.duty C.operation 答案:D

B.meeting D.training

句意:我总是祈求上帝,希望天降大雨,我们就不用进行训练了。training

是名词, 表示“训练; 锻炼; 培养”; 例如: She was given some quick training at the vocational school. 她在职业学校受过速成训练。 9.A.necessary C.scientific B.boring D.practical

答案: A 句意: 当然了, 所有的球队都进行跑步训练; 它们是必需的训练内容。 necessary 表示“必要的;必需的”;例如:Oxygen is necessary for life.氧气是生命所必需的。 10.A.speaking C.sleeping B.moving D.breathing

答案:D 句意:但是我们的跑步训练量太大了;后来,我们呼吸都有些困难了。注意: 本句含有句式:...have trouble/difficulty/problems(in)doing sth.“做……有困难”。 11.A.used C.made B.intended D.described

答案:B 句意:年幼的孩子不应该练习那些专为 18 岁的成年人所设计的训练内容。 intended for 在此为过去分词短语作定语,相当于定语从句 which are intended for,表示 “为……而准备的;为……而设计的”。例如:The chair was intended for you, but she took it away. 那把椅子原本是为你准备的,但是被她拿走了。 12.A.till C.before 答案:C B.since D.because 句意:在我开始踢足球之前,我非常瘦弱,……; 本句说明参加足球队以

前的情况,后面一句介绍入队以后的情况。注意:选用 till 暗示“我”在从事足球运动后就 不再瘦了,不合语境。 13.A.full C.lazy B.tired D.big

答案:A 句意:但是作为球队的一名队员,我不敢吃得过多,因为我害怕吃得太饱, 从而跑不动了。full 表示“吃饱的”;例如:I can't eat any more; I'm full up. 我不能再吃了; 我已经饱了。 14.A.size C.space B.share D.state

答案:B 句意:我惧怕犯错误,然而由于内心压力加大,我在比赛中所犯的错误比往 常多。share 表示 “(在多人参加的活动中所占的)一份”。例如:Everyone must accept their share of the blame. 每个人都必须承担自己那份责任。

15.A.gave C.ended

B.kept D.picked

答案:C 句意:所有的压力都是必不可缺少的吗?我最终离开了足球队。end up 表示 “结束”;例如:Our game always ends up in a quarrel. 我们总是在吵闹中结束比赛。 16.A.sad C.silly B.shameful D.serious

答案:A 句意:真是太令人难过了,因为她们非常具有潜质。sad 表示“令人悲哀的; 令人难过的”。 17.A.received C.brought B.suffered D.felt

答案:D 句意:来自教练和父母的压力使她们感到疲惫不堪。压力是一种心理行为, 所以采用 feel 而不是 receive。 18.A.reconsidered C.reformed B.rediscovered D.replaced

答案:B 句意:我继续在学校踢足球并且重新发现了我对足球运动的挚爱。rediscover 表示“重新发现;再发现”。 19.A.at C.for B.by D.around

答案:C 句意:当我开始为他踢球时,他告诉我需要放松,因为我看起来有些紧张。 for 表示“为了”;例如:They fought for national independence.他们为民族独立而战。 20.A.fell C.slowed B.stepped D.calmed

答案: D 句意: 在我内心平静之后, 我的球踢得更好了。 calm down 表示“平静下来”; 例如:What was the matter with the baby? It took her an hour or so to calm down. 小宝宝怎么 啦?她闹了大约一小时光景才平静下来。

Ⅳ.阅读理解

The Olympic Games

are the greatest festival of sport in the world. Every four years, a sports. For the winners, there are gold medals

hundred or more countries send their best sportsmen to compete for the highest honours in sports. As many as 6,000 people take part in over 20 Olympics to take part is what matters. and glory. But there is honour, too, for all who compete, win or lose. That is in the spirit of the

The Olympic Games always start in a bright color and action. The teams of all the nations parade in the opening ceremony and march round the track. The custom is for the Greek team to march in first. For it was in Greece that the Olympics began. The team of the country where the Games are being held—the host country—marches in last. The runner with the Olympic torch then enters the stadium and lights the flame. A sportsman from the host country takes the Olympic oath (宣誓) on behalf of all the competitors. The judges and officials also take an oath. After the sportsmen march out of the stadium, the host country puts on a wonderful display. The competitions begin the next day. There are usually more than twenty sports in the Games. The rule is that there must be at least fifteen. The main events are in track and field, but it is a few days before these sports start. Each day the competitors take part in a different sport—riding, shooting, swimming, and crosscountry running. Points are gained for each event. Medals are awarded for the individual winners and for national teams. More and more women are taking part in the Games. They first competed in 1900, in tennis and golf. 文章大意:本文主要讲夏季奥运会的情况,包括运动员、裁判、开幕式、各大项目等。 1.Why is there honour for the losers as well as for the winners? A.Because failure is the mother of success. B.Because losers need encouragement, too. C.Because losers and winners should be equally treated.

D.Because what really matters is to take part in the Olympic Games. 答案:D 细节理解题。根据第一段的“That is in the spirit of the Olympics to take part is what matters.”可知,答案选 D。 2.Which of the following is a longestablished practice in the opening ceremony? A.Runners enter the stadium with torches. B.Each team has to put on a wonderful display. C.Greek team marches in first. D.Men and women wear magnificent clothes. 答案:C 细节理解题。根据第二段的第三、四句话可知答案选 C。 3.Who takes the Olympic oath? A.A judge from the host country. B.An official from the host country. C.A Greek sportsman. D.A sportsman from the host country. 答案: D 细节理解题。根据第三段的 “A sportsman from the host country takes the

Olympic oath on behalf of all the competitors.”可知答案选 D。 4.What are the most important events in the Olympic games? A.Track and field events. C.The swimming events. B.The riding events. D.The boatracing events.

答案: A 细节理解题。 根据第四段的“The main events are in track and field, but it is a few days before these sports start.”可知答案选 A。 5.When did women start taking part in the Olympic Games? A.In 1912. C.In 1928. B.In 1900. D.In 1924.

答案:B 细节理解题。根据最后一段可知答案选 B。


相关文章:
【成才之路】2014-2015高中英语人教版必修2同步练习:unit 1 section 1 Word版含答案]
【成才之路】2014-2015高中英语人教版必修2同步练习:unit 1 section 1 Word版含答案]_高中教育_教育专区。【成才之路】2014-2015高中英语人教版必修2同步练习:unit...
【成才之路】2014-2015高中英语人教版必修2同步练习:unit 2 section 1 Word版含答案]
【成才之路】2014-2015高中英语人教版必修2同步练习:unit 2 section 1 Word版含答案]_高中教育_教育专区。【成才之路】2014-2015高中英语人教版必修2同步练习:unit...
【成才之路】2014-2015高中英语人教版必修2同步练习:unit 2 section 1
【成才之路】2014-2015高中英语人教版必修2同步练习:unit 2 section 1_高中教育...5.Her word has a ___(不可思议的)effect on us. 6.Robots are___(取代...
【成才之路】2014-2015高中英语人教版必修2同步练习:unit 2 section 2 Word版含答案]
【成才之路】2014-2015高中英语人教版必修2同步练习:unit 2 section 2 Word版含答案]_高中教育_教育专区。【成才之路】2014-2015高中英语人教版必修2同步练习:unit...
【成才之路】2014-2015高中英语人教版必修2同步练习:unit 1 section 2 Word版含答案]
【成才之路】2014-2015高中英语人教版必修2同步练习:unit 1 section 2 Word版含答案]_高中教育_教育专区。【成才之路】2014-2015高中英语人教版必修2同步练习:unit...
【成才之路】2014-2015高中英语人教版必修2同步练习:unit 1 section 2
【成才之路】2014-2015高中英语人教版必修2同步练习:unit 1 section 2_高中教育_教育专区。【成才之路】2014-2015高中英语人教版必修2同步练习:unit 1 section 2 ...
【成才之路】2014-2015高中英语人教版必修2同步练习:unit 5 section 1
【成才之路】2014-2015高中英语人教版必修2同步练习:unit 5 section 1_高中教育...。 3.The word “sitar” in the passage is a name of___. A.a string...
【成才之路】2014-2015高中英语人教版必修2同步练习:unit 3 section 1
【成才之路】2014-2015高中英语人教版必修2同步练习:unit 3 section 1_高中教育...。 2.In the passage, the word “Internet” means___. A.校园网 C.英特...
【成才之路】2014-2015高中英语人教版必修2同步练习:unit 4 section 2
【成才之路】2014-2015高中英语人教版必修2同步练习:unit 4 section 2_高中教育...Ⅱ.完成句子 1.Let's go to have breakfast. It ___ in the hall.(serve...
【成才之路】2014-2015高中英语人教版必修2同步练习:unit 2 section 4 Word版含答案]
【成才之路】2014-2015高中英语人教版必修2同步练习:unit 2 section 4 Word版含答案]_高中教育_教育专区。【成才之路】2014-2015高中英语人教版必修2同步练习:unit...
更多相关标签: