当前位置:首页 >> 英语 >>

2014届高考英语第一轮强化复习检测题5


Unit 1

Cultural relics

Ⅰ.单项填空 1.The necklace the woman bought is________,because it is made of glass. A.priceless C.valuable 答案 D B.worthwhile D.worthless

[考查

形容词词义辨析。priceless 无价的;值钱的;

worthwhile 值得花(时间、钱等);valuable 有价值的;worthless 没用 的;无价值的。由从句内容可知,the necklace 不值钱。句意:那位 女士买的项链不值钱,因为那是用玻璃做的。] 2. ____makes the peasant worker proud is______he has set up a new bridge for the villagers. A.What; that C.That; what 答案 B.What; because D.That; because

A [考查名词性从句。________makes the peasant worker

proud 是主语从句部分, 该部分缺少主语, 因此选起双重作用的 what; 第二空________he has set up a new bridge for the villagers 是表语从句 部分,该部分不缺少主干成分,且句意完整,因此选只起连接作用的 that。] 3.—How do you find the match between Spain and Switzerland? —________Powerful Spain lost the game by 0-1. A.I watched it on TV. C.You guessed it! 答案 B.It's amazing! D.Congratulations!

B [考查情景交际。 由答语可知, 答话人认为很不可思议。

It's amazing!太不可思议了!句意:——你认为西班牙和瑞士的比赛

怎么样?——太不可思议了!实力很强的西班牙队以 0:1 输了。] 4.—Why not meet Diana today? —I am sorry to tell you that she has been________from our company. A.removed C.explored B.rolled D.interrupted

答案 A [句意:“今天为何没见 Diana?”“很遗憾地告诉你,她 已经被公司开除了。”remove“使离去;把……免职;撤去”。再如: He was removed from the post. 他被解雇了。] 5. With your brother's help, I've made great progress in English and I really want to do something for him________. A.in turn C.in return 答案 B.by turns D.in answer

C [考查介词短语的辨析。 turn 反过来, in 反之; turns by

轮流;in return 作为回报;in answer 无此搭配形式。句意:在你哥哥 的帮助下,我的英语取得了很大进步,因此我很想做点事情来报答 他。] 6.The news was so________that all of us were________at it. A.amazing; amazed C.amazing; amazing B.amazed; amazing D.amazed; amazed

答案:A 考查现在分词和过去分词的区别。该句意为消息令人 惊讶(amazing),我们对此深感惊讶(amazed)。 7. that time, his country was________Japan, so hearing from him At was extremely difficult.

A.at war with C.at war against

B.at the war with D.during the war with

答案 A [考查固定短语的用法。be at war with 意为“与……交 战”,war 前为零冠词,故排除 B,D;介词应该用 with,故排除 C。] 8.—How do you find the British Museum? —Great! It's________worth________. A.very; visiting B.well; a visit C.quite; being visited D.very much; visiting 答案 B [考查短语的搭配。worth 的修饰语常用 well;worth 后可接名词或动名词。句意:——你觉得大英博物馆怎么样?——好 极了!它很值得一看。] 9.—Jenny took the 8:00 bus to Guangzhou this morning. —Really? She________the 9:00 train. It's much more comfortable and safer to travel by train. A.could have taken C.must have taken 答案 B.should take D.can take

A [考查情态动词的用法。 上句表示珍妮已乘坐 8 点的汽

车去广州了。答句意思是:她本可以坐 9 点的火车去,坐火车舒服得 多,安全得多。“情态动词 could + 完成式”表示“本来可以”,而实 际上并没有那么做。] 10.—Did Peter fix the computer himself? —He________, because he doesn't know much about computers. A.has it fixed C.had it fixed 答案 B.had fixed it D.fixed it

C [考查句型的用法。由语境可知,彼得应该是找人修的

电脑,故用句型 have sth done,意为“ 让别人干某事”。句意:——彼

得是自己修的电脑吗?——他让别人修的, 因为他对电脑了解的并不 多。] 11.—I regret to say that I________have shouted at you the other day. —Forget it. I was a bit out of control myself. A.shouldn't C.couldn't 答案 A B.mustn't D.mightn't

[考查情态动词。shouldn't have done“过去本不该做某

事”;couldn't have done“不可能已经做了某事”;无 mustn't have done 句式。由句意可知,选 A。] 12.Ladies and gentlemen, please remain______until the plane has come to a complete stop. A.seated C.to seat 答案 下来。] 13.While there is no life on Mars now, some scientists think that there________some form of life. A.must be C.may have been 答案 B.can have been D.would be B.seating D.seat

A [remain 为系动词,后接形容词或名词作表语。remain

seated 坐好,表示状态。句意:女士们先生们,请坐好等飞机完全停

C [考查情态动词的用法。must be 表示对现在情况的推

测,意为“一定是”;may have been 对过去情况的推测,意为“可 能……”。句意:尽管现在火星上没有生命,一些科学家认为火星上 可能存在过一些生命形式。] 14.—What does the notice say? —All the storytellers should meet at the same hall________won the

first three prizes. A.what C.who 答案 B.as D.which

C [在交际用语中考查分隔式定语从句的引导词。 先行词

为 storytellers,且从句中缺少主语,故用 who 引导。句意:——通知 上写着什么?——获得前三名奖的作者都要在同一个大厅集合。] 15.A violent flood struck the city where a lot of houses________to the local residents were badly damaged. A.belonging C.belong 答案 A B.belonged D.are belonged [考查非谓语形式作后置定语。belong to 为不及物动

词短语,无被动形式,故用现在分词形式。句意:严重的洪灾袭击了 这个城市,城市里的许多当地居民的房屋受到了严重的破坏。] Ⅱ.完形填空 Mr.Glen is a millionaire.Five years ago,after returning from abroad to his motherland,he __16__ his small company.Speaking of success, Glen often tells us a story about his extra expensive “school”fees.He always __17__ his success to it. At that time, Glen, who already got a Ph.D.degree, __18__ to return to his homeland,starting a company.Before leaving,he bought a Rolex watch with the __19__ made through years of work after school and the scholarships.At the airport he had to accept the __20__ customs check.The watch on his wrist was also required to be taken off for __21__.Glen knew that carrying the specific goods from abroad to his motherland had to pay the tax,and he worried about paying __22__ for his watch.So when he was checked,he told a lie that his watch was a __23__ fake(假货).When he was __24__ of his “smarts”,immediately, in the presence of Glen,the officers hit the watch,__25__ cost nearly ¥ 100,000 , into pieces __26__ hearing Glen's words.Glen was __27__.Before he understood why,he was taken to an office to be

examined __28__.For many times of entry- __29__ he knew that only exit those people in the “blacklist” would “enjoy” this special treatment.The officers looked over everything carefully in the box,and __30__ him no matter what time of entry and exit he must accept the check and that if he were to be __31__ reusing and carrying fake and shoddy goods, would he be __32__ according to law!Suddenly,his face turned red,and he had nothing in mind after boarding the plane for long. After returning to his homeland,he often told the story to his family,and his employees,too.He said that this made a deep __33__ on him,because the extra expensive“school”fees that he had ever paid made him realize the value of __34__,which he would remember as the __35__ of his success forever. 【解题导语】 本文讲述的是 Mr.Glen 从国外回来经过机场海关 时,将在国外高价购买的一只手表谎称是假货而想逃避关税,结果被 当做假货当场粉碎的故事。这个故事告诉人们诚实是非常重要的。 16.A.set up C.went up 答案 B.took up D.picked up

A [考查短语的辨析。由下文中的“starting a company”可

知 Glen 在回国后成立了一家公司。set up 意为“创建,开办”;take up 意为“占用,占据”;go up 意为“被建造,被兴建”;pick up 意为“(偶 然)得到,听到”。] 17.A.honors C.brings 答案 历。] 18.A.decided C.objected 答案 B.refused D.asked D B.mentions D.owes [考查语境与固定短语。owe...to...意为“把……归功

于……”。Glen 把自己的成功归功于那次交了“额外的昂贵学费”的经

A [考查上下文语境。根据后面的“Before leaving”可知他

决定回国。decide to do sth 意为“决定做某事”。]

19.A.books C.savings 答案 和奖学金。故 C 项正确。] 20.A.ordinary C.regular 答案

B.things D.pounds

C [考查常识。买表要用钱,这里指放学后打工挣的积蓄 B.routine D.common

B [考查形容词。根据上文可知 Glen 要回国,当然要经

过机场常规的海关检查。ordinary 意为“普通的”;routine 意为“例行公 事的,常规的”;regular 意为“有规律的”;common 意为“常见的”。B 项正确。] 21.A.look C.test 答案 B.inspection D.experiment

B [考查名词。根据上文中的“customs check”可知此处表 B.it D.these

示要把手表摘下来检查,因此用 inspection。] 22.A.one C.them 答案

B [考查代词的区别。it 指代上句中的“the tax”,而 one B.useful D.valuable

泛指可数名词单数;them 及 these 都是复数形式。] 23.A.priceless C.worthless 答案

C [考查形容词。 既然是假货, 应该是无价值的, 故选 C, B.proud D.hard

worthless 表示“无价值的”;priceless 表示“无价的,极珍贵的”。] 24.A.afraid C.ashamed 答案 对自己的聪明感到自豪。] 25.A.that C.as 答案 B.what D.which D [考查语法知识。 此处应用 which 引导非限制性定语从

B [考查上下文语境。根据下文的“his ?smarts'”可知 Glen

句,修饰先行词 watch。] 26.A.on C.of 答案 B.at D.in A [考查固定用法。on hearing Glen's words 意为“一听到 B.delighted D.satisfied

Glen 的话”。“on+名词/动名词“表示”一……就”,为固定用法。] 27.A.disappointed C.amazed 答案 C

[考查上下文语境。根据上文中的“工作人员当着他的

面把劳力士表砸碎”以及后面的“还没明白怎么回事, 他就被带到了一 间办公室”可知 Glen 很吃惊。] 28.A.strictly C.quickly 答案 应该是严格的。] 29.A.conditions C.experiments 答案 B B.experiences D.chances B.quietly D.curiously

A [考查上下文语境。 由语境可知,工作人员对他的检查

[考查上下文语境。由“Glen 在国外读书并获得学位” B.hoped D.urged

可知,他应该有过很多次的出入境的经历。] 30.A.stopped C.warned 答案

C [考查上下文语境。根据上文中的“examined strictly”以

及后面的“according to law”可知,该工作人员的语气应该是严厉的, 故 warn 最佳。] 31.A.came out C.sent out 答案 的语境。] 32.A.hit B.blamed B.found out D.set out

B [考查上下文语境。 如果他再次被发现使用假冒伪劣商

品, 将根据法律受到起诉。 find out 符合“warn”和“according to law” 用

C.praised 答案

D.charged

D [考查上下文语境。 既然携带假冒伪劣商品是违法的事 B.idea D.impression

情,那么此处应该是指被起诉(charged)。] 33.A.expression C.thought 答案 留下了印象”,是一个固定短语。] 34.A.honesty C.goods 答案 Glen 意识到了诚实的价值。] 35.A.secret C.choice 答案 A B.lesson D.belief [考查上下文语境。他将永远记住这个成功的秘密。 B.lies D.bravery

D [考查固定短语。 make an impression on sb 意为“给某人

A [考查上下文语境。 由于撒谎付出了昂贵的代价,因此

secret 意为“秘诀,秘密”,符合语境。lesson 意为“教训”;choice 意为 “选择”;belief 意为“信仰,信念”。] III.阅读理解 A Stonehenge(巨石阵)may have been a prehistoric health center rather than a site for observing stars or a temple in honor of the dead, scientists said yesterday. New evidence unearthed at the World Heritage Site in more than 40 years suggests that the monument was a place where the diseased and injured went in groups, seeking cures. After a twoweek dig, scientists have concluded that Stonehenge was “the ancient healthcare centre of southern England” because of the existence of “bluestones”—the smaller columns of dolerite(辉绿岩)that

formed an earlier stone structure. By dating pieces of remains to around 7330BC, Tim Darvill, of Bournemouth University, and Goff Wainwright, of the Society of Amtiquaries have found that huntergatherers were at the site on Salisbury Plain 4,000 years earlier than thought. The first stage of Stonehenge, a round earthwork structure, was built around 3000BC. Professor Wainwright added: “I did not expect the degree of complexity we discovered. We're able to say so much more about when Stonehenge was built and why—all of which changes our previous understanding of the monument.” The research reveals the importance of the henge's famous bluestones. Hundreds of bluestone chips gathered at the site have led the team to conclude that the bluestones were valued for their curing effects—the key reason that about 80 of them, each weighing up to 4 tons and a half, were dragged more than 150 miles from the Preseli Hills to Wiltshire. After years of research, Professors Darvill and Wainwright have concluded that, for thousands of years, the Preseli mountain range was home to magical health centers and holy wells. Even today there are those who believe in the curing powers of the springs for coughs and heart disease, and people who use crystals and bluestones for selfcuring. Radiocarbon tests have also revealed that the construction of the original bluestone circle took place around 2300BC,

three centuries later than originally thought. Interestingly, on the same day died the “Amesbury Archer”—a sick traveler from the Swiss or German Alps who had an infected knee—whose remains were discovered about five miles from Stonehenge. The professors believe that he was a devoted religious person who was hoping to benefit from the curing powers of the monument. 文章大意:巨石阵研究又出新结果。巨石阵是一处史前康复中心 而非原先所认为的观星台或庙宇。 1. Stonehenge is recently believed to be a place for people________. A.to recover from poor health B.to observe star movements C.to hold religious ceremonies D.to gather huge bluestones 答案 A [细节理解题。由第一段第一句话“Stonehenge(巨石

阵)may have been a prehistoric health center”可知。] 2.What can be inferred about Stonehenge from the passage? A.The springs could cure coughs and heart disease best. B.The new discovery was the same as what had been expected. C.Some huge bluestones were not produced at Stonehenge. D.The original bluestone circle was thought to be constructed around 2000BC. 答案 C [推理判断题。由第四段第二句话可推知。]

3.The sick traveler in the passage is supposed to be______. A.a devoted religious person from Stonehenge B.one of the earliest discoverers of Stonehenge C.the first explorer to test the magical power of bluestones D.a patient trying to cure his infection at Stonehenge 答案 D [细节理解题。由最后一段最后一句话 “...he was a

devoted religious person who was hoping to benefit from the curing powers of the monument.”可知。] 4.Which of the following might be the best title for the passage? A.Stonehenge: A New Place of Interest B.Stonehenge: Still Making News C.Stonehenge: Heaven for Adventurers D.Stonehenge: Still Curing Patients 答案 B [主旨大意题。由文章大意可知。] B Nick Goldsmith remembers the moment he decided to become a hospice(收容所)volunteer.His mother was telling him a story about a friend who worked at a hospice, about how one day, she was walking past a patient's door when the patient cried out to her.But there was nothing wrong, he only wanted some companionship.He didn't want to be alone, so she sat with him.Goldsmith thought to himself, “There's no reason I can't do that.”

Not only did he do it, but he started a student volunteer program at Dowling Catholic High School to ensure the work he started at Taylor House Hospice will continue after he graduates.Last month, Iowa Health Hospice honored Goldsmith, 18, for his volunteer work with the organization by naming a $500 annual scholarship for him, which will be open to any student who volunteers with Iowa Health Hospice. “That was by far the least we could do to recognize Nick,” Susie Flood said.“He hasn't just given of his own time and energy, but he's encouraged others to do the same.” Goldsmith hadn't had any experience with hospice before entering the door of Taylor House.He chose it because his mother's friend, whose story had forced him to volunteer, works there. “They're really excited about my being there and there's a real need for teen volunteers, Goldsmith said.“The principal at Dowling approved ” my being able to offer service hours to anyone who would like to volunteer.”Students must earn a certain number of service, or community—service, hours to graduate from Dowling.When Goldsmith leaves Des Moines next fall to attend college, he'll give up leading the hospice service—learning program.“I want us, as Dowling students, to keep making a difference,”he said.“It's easy to talk about things you can do to help people,but what many teenagers don't realize is how good it can make you feel inside.”

文章大意:中学生 Nick 受母亲朋友的故事启发,进入了志愿者 活动,并用行动和努力为更多的中学生树立了榜样。 5.Nick Goldsmith's mother's story________. A.taught him how to be a volunteer B.inspired him to be a hospice volunteer C.forced him to work at a hospice D.made him learn to accompany the old 答案 B [推理判断题。 根据第一段最后一句及第二段开头可知, 母亲所讲的故事激励了他成为志愿者。故 B 项符合题意。] 6.Why did Goldsmith start the student volunteer program? A.To meet his school's requests. B.To make more students work for him. C.To help himself to graduate. D.To help more patients at a hospice. 答案 D [推理判断题。根据第二段第一句中的“to ensure the

work...will continue after he graduates”可知,是要使其志愿者活动继 续。A、C 可很容易排除;B 项“为他工作”,也不符合原文;D 项“帮 助更多病人”正确。故选 D。] 7.Which of the following is true of Susie Flood? A.She worked for Iowa Health Hospice. B.She taught at Dowling Catholic High School. C.She acted as one of Des Moines' officials.

D.She was a patient at Taylor House Hospice. 答案 A [细节理解题。根据第三段第一句和第二段第二句中的

“Iowa Health Hospice honored Goldsmith”可判断出 Susie Flood 应为 Iowa Health Hospice 的成员。故选 A。] 8.Who will be the new leader of Goldsmith's volunteer program? A.One worker at a hospice. B.A teacher at Dowling school. C.His future college student. D.Some Dowling student. 答案 D [推理判断题。 根据最后一段中的“I want us, Dowling as students,to keep making a difference”可推断出,他将其职位传递给本 校其他同学。故 D 项正确。] IV.短文改错 假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文, 请你修改你同桌 写的以下作文。文中共有 10 处语言错误,每句中最多有两处。错误 涉及一个单词的增加、删除或修改。 增加: 在缺词处加一个漏字符号(∧), 并在其下面写出该加的词。 删除:把多余的词用斜线(\)划掉。 修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。 注意:1. 每处错误及其修改均仅限一词; 2. 只允许修改 10 处,多者(从第 11 处起)不计分。 Attention please, everyone. We have accepted the weather forecast on the radio this morning that there will have a heavy rain tonight. Be sure shut the windows and doors until you leave your classrooms. The sports meet that we planned to hold on tomorrow will be put off. After it becomes fine, we'll make other announcement. We will have classes on Wednesday as usually. Since it is colder tomorrow, please dress on more clothes in time. Those who came to school by bike, don't keep your umbrella open while riding. 答案:

Attention please, everyone. We have accepted the weather forecast received on the radio this morning that there will have a heavy rain tonight. Be be sure ∧ shut the windows and doors before/when you leave your until to classrooms. The sports meet that we planned to hold on tomorrow will be put off. After it becomes fine, we will make other announcement. We another will have classes on Wednesday as usually. Since it is colder tomorrow, usual please dress on more clothes in time. Those who came to school by put come bike, don't keep your umbrella open while riding. umbrellas


相关文章:
2014届高考英语第一轮强化复习检测题5
2014届高考英语第一轮强化复习检测题5_英语_高中教育_教育专区 暂无评价|0人阅读|0次下载|举报文档 2014届高考英语第一轮强化复习检测题5_英语_高中教育_教育...
2014届高考英语第一轮强化复习检测题6
2014届高考英语第一轮强化复习检测题6_英语_高中教育_教育专区。Unit 2 Ⅰ.单项填空 The Olympic Games 1.I'm more nervous right now than when I___, Jan...
2014届高考英语第一轮强化复习检测题11
10页 免费 2014届高考英语一轮复习... 13页 免费2​0​1​4​届​...A. evening dawn 1-5 BCAAD B. cures C. removes D. B. useful C. ...
2014届高考英语第一轮强化复习检测题10
2014届高考英语第一轮强化复习检测题10_英语_高中教育_教育专区。Unit 1 Ⅰ.单项...] 5.Sam had to be reminded many times___he could calm down and focus...
2014届高考英语第一轮强化复习检测题12
2014届高考英语第一轮强化复习检测题12_英语_高中教育_教育专区。Unit 3 Ⅰ.单项...] 5.—Do you know how I can___him? —On his mobile phone. A.lear...
【2014届高三一轮复习英语精品资料 题库强化练习(新课标专用)Book 5 Unit5 Word版含解析]
2014届高三一轮复习英语精品资料 题库强化练习(新课标专用)Book 5 Unit5 Word版含解析]_高中教育_教育专区。【2014届高三一轮复习英语精品资料 题库强化练习(...
【2014届高三一轮复习英语精品资料 题库强化练习(新课标专用)Book 5 Unit1 Word版含解析
2014届高三一轮复习英语精品资料 题库强化练习(新课标专用)Book 5 Unit1 Word版含解析_高中教育_教育专区。【2014届高三一轮复习英语精品资料 题库强化练习(新...
【2014届高三一轮复习英语精品资料 题库强化练习(新课标专用)Book 5 Unit4 Word版含解析]
2014届高三一轮复习英语精品资料 题库强化练习(新课标专用)Book 5 Unit4 Word版含解析]_高中教育_教育专区。【2014届高三一轮复习英语精品资料 题库强化练习(...
【2014届高三一轮复习英语精品资料 题库强化练习(新课标专用)Book 1 Unit 5 Word版含解析
2014届高三一轮复习英语精品资料 题库强化练习(新课标专用)Book 1 Unit 5 Word版含解析_高中教育_教育专区。【2014届高三一轮复习英语精品资料 题库强化练习(...
2014届高三一轮复习英语精品资料 题库强化练习(新课标专用)Book 6 Unit5 Word版含解析
1/2 相关文档推荐 2014届高三一轮复习英语... 暂无评价 5页 1下载券 2014...​题​库​强​化​练​习​(​新​课​标​专​用​...
更多相关标签: