当前位置:首页 >> 高中教育 >>

【2014届高三一轮复习英语精品资料 强化练习(新课标专用)Book 2 Unit 2 Word版含解析]


Unit 2

The Olympic Games

Ⅰ.单项填空 1.Don’t try to make a________with me.I’m the one who has the final say. A.bargain 答案 A 解析 make a bargain 讨价还价。句意为:别想和我讨价还价,我说了算。 B.apolog

y C.promise D.experiment

2.Doves________peace. A.bring about 答案 D 解析 句意为:鸽子代表和平。stand for 代表,象征,表示,符合句意。bring about 导 致,引起;take in 包括,吸收,欺骗;bring in 引进,引来,都不符合句意。 3.He was very careless in his work,so he really________to be fired. A.disagreed 答案 B 解析 由前面提到的他工作极不小心可知,他被解雇是应该的。deserve 应受,值得,符 合句意。 4.Thousands of jobs________if there is a financial crisis. A.lose C.are lost 答案 B 解析 考查将来时的被动语态。根据句意可知,工作将被失去,要用将来时态的被动语 态,因此排除答案 A、C 和 D,答案选 B。 5.Tom is the best one in our team.If he is injured, nobody can________him. A.replace C.instead of 答案 A 解析 按照句意可知此处有“代替”之意并且需要动词作谓语,replace=take the place of。instead of 是介词短语,不能作谓语。 B.take place D.in the place of B.will be lost D.will lose B.deserved C.hated D.agreed B.take in C.bring in D.stand for

6.The patient is supposed to go to the hospital for________checks. A.common 答案 C 解析 考查形容词辨析。regular checks“常规检查”。句意为:(医生)建议这位病人应该 到医院进行常规检查。这里指的是定期的检查,所以选 regular。 7.Bill wasn’t happy about the delay of the report by Jason, and ________. A.I was neither C.I was either 答案 B 解析 句意为:Bill 对 Jason 耽误了报告的事不高兴,我也是(我也不高兴)。表示“某人 也不……时”,应该用“neither/nor+助动词/be 动词/情态动词+主语”。 8.It is________great honor for China to develop________fastest computer in today’s world. A.a;the C.an;an 答案 A 解析 an honor 一件荣耀的事; fastest 最高级前加 the。 B.an;the D.a;a B.neither was I D.either was I B.normal C.regular D.usual

9.Our Greek cities used to ________ against each other just for the honour of winning. A.run for 答案 B 解析 句意为:我们希腊各个城市之间曾经为了赢得的荣誉而彼此竞争。run for 竞选; compete 竞争;complete 完成;beat 打败。 10.We know playing computer games for long time can harm one’s ________health. A.regular 答案 C 解析 考查形容词辨析。句意为:我们知道长时间玩电脑游戏对我们的身体健康有害。 physical health 指的是身体健康。regular 定期的;magical 魔术的;reliable 可靠的。 11.The footballer has ________ breaking the rule. A.admitted 答案 A 解析 只有 admit 后跟 v.ing 形式作宾语。 12.No need to push.Let’s get on the train ________. B.promised C.permitted D.committed B.magical C.physical D.reliable B.compete C.complete D.beat

A.each other C.one by another 答案 B

B.one after another D.one after the other

解析 句意为:没必要挤,让我们一个接一个地上火车。one after another 陆续地,一个 接一个地。 13.Tired and disappointed, the rescue team finally reached________used to be a village. A.where 答案 D 解析 what 引导宾语从句,并在从句中作主语。where 和 when 为连接副词,不能作 B.that C.when D.what

主语。that 引导宾语从句时不充当句子成分。 14.The young man who killed six policemen was ________ with killing. A.charged 答案 A 解析 charge sb.with doing sth.指控某人做某事,此处是该结构的被动形式。 15.—Do you know the school________in your university? —Yes.It’s “Never lose hope”. A.motto 答案 A 解析 考查名词辨析。这里表示“校训”,即“座右铭,警句”,所以用 motto。句意 为:——你知道你们大学的校训吗?——知道。是“Never lose hope”。 16.My interests include football,bowling and surfing the web________studying my favorite subjects. A.instead of C.less than 答案 B 解析 此处是用来连接两个同等的成分,且由句意知此处应是“除……之外还 有……”,故选 B 项。 17.Would you please give us an example________your opinion on “Two Olympics, Equal Splendor”? A.in charge of C.in favor of B.in need of D.in honor of B.as well as D.rather than B.speech C.expression D.matter B.given C.sentenced D.punished

答案 C 解析 句意为:请你给我们举个例子来支持你的观点——两个奥运,平等光彩,好吗? in charge of 掌管;in need of 需要;in favor of 支持;in honor of 纪念。由句意可知 C 项 正确。 18 . The writer goes to the library every________days and he’ll finish the novel within________days. A.a few;a few C.few;a few 答案 C 解析 every few days 每几天; few 前不加 a, 因为 every 修饰 few。 a few 表示“一些”。 19.As a matter of fact,getting rid of a bad habit is________forming a good one. A.an effort much as C.as an effort much as 答案 D 解析 在 as(so)...as 中,第一个 as(so)为副词,后接形容词;第二个 as 是连词后跟名 词或从句,该题正确的语序是 as much an effort as。 20.—When can I know the result? —Be patient!It________until 6 o’clock. A.has not been announced C.will be announced 答案 D 解析 由“Be patient!”可以看出,结果还没有宣布,应该用将来时,所以排除 A 项。 此句中用了 not...until 结构,答语句意为:耐心点,结果六点钟才会宣布。故选 D 项。 Ⅱ.阅读理解 A I live in Mumbai,India,a big city,but I came from a remote Kerala village.When I was a boy,hardly anyone spoke English around me.So,at the age of nine,Dad sent me to Montfort, an exclusive boarding school.There,I had to speak English or be punished.My uniform was typical of English public school:grey jacket,tie,and black leather shoes—so different from the clothes most people in my village wore.And our official school sport was cricket( 板球 ) , something I’d never heard of,let alone played,before arriving. B.should be announced D.will not be announced B.much an effort as D.as much an effort as B.few;few D.a few;few

Montfort had been built for the children of the British officials who once ruled India,but by the time I arrived in 1961,nearly all the students were from powerful Indian families.Its English traditions,however,continued. When I returned home for the holidays still wearing my uniform,people stared at me like I was an alien.“Speak some English,”they teased.Looking back,I unwittingly brought a bit of English culture to my village. But English and too much Western influence are precisely what many traditionalists and politicians fear.They ask:Will such influences finish off our own culture? Various leaders have tried to erase the British traditions,pulling down old British statues and replacing many Britishrule city names with older native names.Some even advocate changing our weekly day of rest from the “Western” Sunday to the “Hindu” Tuesday. Extreme responses I say.You can’t change history,and it’s only natural for foreign influences to affect a nation’s culture.So Indian culture, as it is today, is really a mixture derived from centuries of foreign invasions. Add to that the massive changes of the 20th century resulting from the television,jetage travel,the Internet,etc. Everything from clothes and language to food keeps changing, yet we remain Indian.I believe that Asian cultures are too ancient and deeprooted to be weakened by foreign influences. Allow me to illustrate my point.Some time ago, I took my visiting Singaporebornandraised cousin to a Chinese restaurant for dinner.Later,while driving home,I talked about the fine Chinese food we’d just had. “Was that Chinese food?”my cousin exclaimed.“Oh,I didn’t know.” It must have tasted too Indian for him to realise it. Meanwhile,like countless others,my village has transformed over the past decades.Many people wear modern clothes and TV brings cricket into local homes.There’s even an Englishlanguage school,where you can hear kids giggling,yelling,flirting—all in English,but with an Indian accent.Just like the Chinese food you get in India. Are these foreign influences something to worry about?I don’t think so.India’s Chinese food tastes pretty good to me! 1.What can we infer about the author? A.He was a supporter of British rule in India. B.He came from a wealthy family. C.His family was unpopular in the village. D.He was partly educated in Britain. 答案 B

解析 推理判断题。由文章第二段可知作者上的学校里“nearly all the students were from powerful Indian families”(几乎所有的学生都是来自印度很有权利的家庭), 可推断作者来 自一个富裕的家庭,故选 B。 2.Which of the following are mentioned by the author as British influences on Indian society? a.Place names e.Sport A.a,b,d,e C.a,b,e,f 答案 C 解析 事实细节题。根据文章第一段中“There,I had to speak English” (在那里我必须 说英语)和“our official school sport was cricket(板球)”,第二段中“Its English traditions, however,continued.”(学校里延续了英国的传统),第五段中“replacing many Britishrule city names with older native names”(说明之前许多城市的名称在英国统治印度期间被改 变了),可知英国曾影响了印度的语言(b)、运动(e)、教育(f)以及地名(a),故选 C。 3.Why does the author use the example of Chinese food in India? A.To show how foreign customs are adapted to suit local conditions. B.To argue that overseas influences have enriched the lives of local people. C.To explain why foreign influences on local culture should be limited. D.To indicate the loss of local cultural traditions resulting from foreign influences. 答案 A 解析 推理判断题。由文章倒数第三段最后一句“It must have tasted too Indian for him to realise it.”(对他而言这一定是太印度化了,都意识不到这是中餐了。)可推断,作者举中 餐的例子是为了说明国外的文化已与当地的情况相融合,适应了当地的情况,故选 A。 4.In the last part of the passage,the author again refers to his village to show________. A.life there has improved a lot B.its culture has become less Indian C.culture continues to change over time D.his disapproval of modern youth 答案 C 解析 推理判断题。由文章倒数第二段第一句中“...my village has transformed over the b.Language f.Education B.b,d,e,f D.b,c,e,f c.Food d.Architecture

past decades.”(我的家乡在过去几十年里也改变了很多),可推断文化也是随着时间一直 变化的,故选 C。 5.The main purpose of the passage is to________. A.inform 答案 B 解析 目的意图题。由文章最后一段可知作者对外国文化的影响持积极的态度,认为不 必担心外国文化的影响。联系全文大意,可知作者写这篇文章的目的是说服大家接受外 国文化,故选 B。inform 通知;describe 描述;criticise 批评。 B In college I didn’t appreciate the value of money,and spent every last cent I made.To make things worse,I also managed to get 12 credit cards by the time I was 21.Tired of having no money,I needed to find my way to stand out.Rather than finding productive ways to use my money or save it for the future, I decided to blow it all on designer purses and any good high heels I could find.I only worked one day a week at a gas station with low pay.Within a year,I got $18,000 of the credit card debt. For the next two years,I paid only minimum payments since I couldn’t afford to pay much more than that.The total of minimum payments was about $600 a month,so it was impossible to make ends meet.I began to feel like a hamster(仓鼠) running on a wheel.In 2008,I decided to reduce my debt.I didn’t want to take out a loan but wanted my debt to be one monthly payment with lower interest. I was somewhat smart and found Consumer Credit Counseling Services of Greater Milwaukee (CCCS).It is offered through a local reputable healthcare provider and is a part of the National Foundation for Credit Counseling.With CCCS,my debts were still with my creditors, but the interest rates were all lowered and CCCS acted somewhat like a debt management company.I would pay them,and they’d disperse(分散) payments to all my creditors.They charged me $35 a month, which is a small fee considering how much interest they were saving me for being in the program. It has been a struggle since I am still a part of the program and currently pay $410 a month.I started the program in January 2008 with a balance of $18,000, and I am now down to $1,200.This should be paid off by the end of this summer.Sure,it has taken three years.That’s like paying off a car!I can’t imagine what my balances would be if I had not entered this program. The good thing about having had a debt management plan is not only that I am getting rid of my debt,but also that I learned how to better manage my money.I haven’t had a credit card in B.persuade C.describe D.criticise

three and a half years and have done well without it. 6.What do we know about the author from Paragraph 1? A.She knew how to invest with her money. B.She worked at a gas station to save money. C.She got into debt because of over consumption. D.She got used to the hard life in college. 答案 C 解析 细节理解题。根据第一段“In college I didn’t appreciate the value of money,and spent every last cent I made.”可知,答案为 C 项。A 项表示作者会投资,不符合主题;B 项以偏概全;D 项与事实相反。 7.When she couldn’t make ends meet,the author ________. A.wanted to leave college B.was calm and didn’t mind it C.wanted to find a good job D.was very anxious about it 答案 D 解析 细节理解题。根据第二段“I began to feel like a hamster running on a wheel.”可知 作者面临困境,着急万分,忧心忡忡,所以答案为 D 项。 8.What benefit did the author get with the help of CCCS? A.It allowed her to pay lower interest. B.It paid the debt for her. C.It reduced the number of her creditors. D.It helped her put off paying off her debt. 答案 A 解析 推理判断题。根据第三段“With CCCS,my debts were still with my creditors,but the interest rates were all lowered...”可推断,答案为 A 项。B、C、D 三项均与文意不符。 9.When did the author pay off her debt? A.In March 2011. C.In December 2011. 答案 B 解析 推理判断题。作者从 2008 年 1 月加入 CCCS 的还款计划,当时的债务是$18,000, B.In August 2011. D.In June 2010.

每月还款$410,根据计算,还完债务需三年零八个月,即 2011 年 8 月。故答案为 B 项。 10.What do we infer from the author’s experience? A.It is important to learn how to better manage money. B.We had better stop using credit cards. C.Only by saving money as much as possible can we become rich. D.We should not borrow a lot of money from the bank. 答案 A 解析 推理判断题。根据末段“The good thing...is not only that I am getting rid of my debt,but also that I learned how to better manage my money.”可推断, 答案为 A 项。


相关文章:
【2014届高三一轮复习英语精品资料 强化练习(新课标专用)Book 2 Unit 2 Word版含解析]
【2014届高三一轮复习英语精品资料 强化练习(新课标专用)Book 2 Unit 2 Word版含解析]_高中教育_教育专区。【2014届高三一轮复习英语精品资料 强化练习(新课标...
【2014届高三一轮复习英语精品资料 题库强化练习(新课标专用)Book 2 Unit2 Word版含解析
【2014届高三一轮复习英语精品资料 题库强化练习(新课标专用)Book 2 Unit2 Word版含解析_高中教育_教育专区。【2014届高三一轮复习英语精品资料 题库强化练习(新...
【2014届高三一轮复习英语精品资料 题库强化练习(新课标专用)Book 1 Unit 2 Word版含解析
【2014届高三一轮复习英语精品资料 题库强化练习(新课标专用)Book 1 Unit 2 Word版含解析_高中教育_教育专区。【2014届高三一轮复习英语精品资料 题库强化练习(...
【2014届高三一轮复习英语精品资料 课时作业(新课标专用)Book2 Unit2 Word版含解析
【2014届高三一轮复习英语精品资料 课时作业(新课标专用)Book2 Unit2 Word版含解析_高中教育_教育专区。【2014届高三一轮复习英语精品资料 课时作业(新课标专用)...
【2014届高三一轮复习英语精品资料 强化练习(新课标专用)Book 1 Unit 2 Word版含解析]
【2014届高三一轮复习英语精品资料 强化练习(新课标专用)Book 1 Unit 2 Word版含解析]_高中教育_教育专区。【2014届高三一轮复习英语精品资料 强化练习(新课标...
【2014届高三一轮复习英语精品资料 题库强化练习(新课标专用)Book 1 Unit 2 Word版含解析]
【2014届高三一轮复习英语精品资料 题库强化练习(新课标专用)Book 1 Unit 2 Word版含解析]_高中教育_教育专区。【2014届高三一轮复习英语精品资料 题库强化练习...
【2014届高三一轮复习英语精品资料 强化练习(新课标专用)Book 6 Unit 2 Word版含解析]
【2014届高三一轮复习英语精品资料 强化练习(新课标专用)Book 6 Unit 2 Word版含解析]_高中教育_教育专区。【2014届高三一轮复习英语精品资料 强化练习(新课标...
【2014届高三一轮复习英语精品资料 题库强化练习(新课标专用)Book 6 Unit2 Word版含解析
【2014届高三一轮复习英语精品资料 题库强化练习(新课标专用)Book 6 Unit2 Word版含解析_高中教育_教育专区。【2014届高三一轮复习英语精品资料 题库强化练习(新...
【2014届高三一轮复习英语精品资料 题库强化练习(新课标专用)Book 4 Unit2 Word版含解析
【2014届高三一轮复习英语精品资料 题库强化练习(新课标专用)Book 4 Unit2 Word版含解析_高中教育_教育专区。【2014届高三一轮复习英语精品资料 题库强化练习(新...
【2014届高三一轮复习英语精品资料 题库强化练习(新课标专用)Book 3 Unit2 Word版含解析]
【2014届高三一轮复习英语精品资料 题库强化练习(新课标专用)Book 3 Unit2 Word版含解析]_高中教育_教育专区。【2014届高三一轮复习英语精品资料 题库强化练习(...
更多相关标签: