当前位置:首页 >> 英语 >>

【高优指导】2017版高三英语一轮复习 考点规范练18 Module 6 Old and New 外研版必修3


考点规范练 18(Module 6)
Ⅰ.阅读理解 A Machu Picchu is so well-known and so certain to fill travelers with high expectation.No other South American place of interest comes close when it comes to th

e visitor number and broad attraction.Only Sacsayhuamon in Cuzco,which is usually part of a Machu Picchu tour route,is comparable for size and the architectural style. Just with a bit of careful planning and the right approach,you will find the site as attractive as any on the planet.The charm of Machu Picchu,which means the “old mountain”in the local language,is obvious.It is a 550-year-old castle.It is high:7,973 feet above the sea level.It is large:the ruins are the size of a village,and combined with nearby forests and wild parks,the “historical santuary”,as UNESCO describes it,covers more than 116 square miles.It is also mysterious:we know it is partly used for people to live in and partly used for religious activities,but we are still guessing about its academic importance to the ancient people. Machu Picchu is set in subtropical forests,providing a protected habitat for several endangered species,such as spectacled bears(眼镜熊) and cat-like pumas(美洲 狮).If lucky,you will enjoy American camels wandering in the mountain and you have a memorable trip that can last 14 days.You just have to work out how to catch that quiet moment and find the right time for a tourist-free photograph. Machu Picchu is busiest in July and August,the peak tourist season and also the not-quite-so-wet season.It is never totally dry in the Andean foothills and you’ll probably get showers and thin fog surrounding the peaks at some stage of your visit during this period. November to April is the rainy season,with January and February the wettest months,so the actual months of November and April are ideal if you want to avoid the heaviest crowds and heaviest rains. 【语篇导读】本文是一篇说明文。主要介绍了一个叫 Machu Picchu 的南美古代建筑遗迹,该地除 了人文景观丰富之外,自然景观也是可圈可点,文中还介绍了去该地旅游的最佳时间。 1.What can we learn from the first paragraph? A.Machu Picchu is a natural landscape. B.Machu Picchu is the best-known site in America. C.People often enjoy Sacsayhuamon when they visit Machu Picchu. D.Sacsayhuamon can match Machu Picchu in the visitor number and broad attraction. 答案:C 解析:细节理解题。根据第一段的“which is usually part of a Machu Picchu tour route”可 知,Sacsayhuamon 是 Machu Picchu 旅游路段的一部分,所以选 C 项。 2.Which of the following is NOT the feature of Machu Picchu? A.It has a history of 550 years. B.Its height is 7,973 feet above the sea level. C.It is partly for living and partly for religion. D.Its ruins cover more than 116 square miles. 答案:D 解析:细节理解题。根据第二段的“the ruins are the size of a village,and combined with nearby forests and wild parks,the ‘historical santuary’,as UNESCO describes it,covers more than 116 square miles.”可知 D 项不是 Machu Picchu 的特点。 3.Which of the following is TRUE according to Paragraph 3? A.Machu Picchu is a tourist attraction in tropical forests. B.Camels are one of the endangered species in Machu Picchu.

1

C.You can find cat-like pumas when you travel in Machu Picchu. D.It is not permitted to take photographs in Machu Picchu. 答案:C 解析:细节理解题。根据第三段的“providing a protected habitat for several endangered species,such as spectacled bears(眼镜熊) and cat-like pumas(美洲狮)”可知,C 项正确。 4.What is the main purpose of the passage? A.To warn people not to get lost in subtropical forests. B.To make a comparison between Machu Picchu and Sacsayhuamon. C.To introduce the hidden beauty of Machu Picchu for possible tourists. D.To call on people to protect several endangered species in Machu Picchu. 答案:C 解析:写作意图题。本文讲述的是 Machu Picchu 旖旎的风光和厚重的人文景观,目的是向潜在的游 客介绍,吸引他们前来游览。 B For decades,the San Francisco Bay area has been the heart of the computer technology industry.Many of the biggest technology companies have their headquarters in the area called Silicon Valley.But the area has not always been associated with charity(慈善). Now,a new generation of entrepreneurs(企业家) appears to be changing Silicon Valley.One example is Marc Benioff,a donor(捐赠者),who has called on wealthy donors to give more to their communities.He also is the founder of Salesforce.com,a computer service company in San Francisco which has helped build a children’s hospital and given millions of dollars to non-profit organizations in the city. Money from the technology industry has also started to change the face of charity.Benjamin Soskis writes about the history and ideas behind charity in America.His articles have appeared in The Atlantic magazine and a number of major publications.He says,traditionally,donors gave after they spent much of their lives building up wealth.Usually donors are in their 70s.But an increasing number of people appearing on the list of top donors are younger than 40 years of age.Benjamin Soskis says that is something new.“There’s a whole new model that’s appearing in which people give and accumulate at the same time.” Some of the young donors on this year’s top 50 list have started to change in the way people see charity.That is especially the case in the San Francisco area,where giving money and making money appear to be coming together.“I think it’s fair to say that charity is now a part of the Silicon Valley identity.” 【语篇导读】本文主要介绍了美国硅谷的慈善新形象。 5.What is true of Marc Benioff? A.He joined a non-profit organization. B.He advised donors to build hospitals. C.He made San Francisco a city of charity. D.He set up the company of Salesforce.com. 答案:D 解析:考查细节理解。根据第二段的第三句“He also is the founder of Salesforce.com,a computer service company in San Francisco which has helped build a children’s hospital and given millions of dollars to non-profit organizations in the city”可 知,Marc Benioff 成立了 Salesforce.com 公司,即 D 项正确。 6.What is special about the donors of Silicon Valley? A.They prefer to give rather than make money. B.They give after accumulating a lot of wealth. C.They are much younger than the usual donors.

2

D.They donate more money to their communities. 答案:C 解析:考查细节理解。根据第三段中的“Usually donors are in their 70s.But an increasing number of people appearing on the list of top donors are younger than 40 years of age.Benjamin Soskis says that is something new”可知,硅谷捐献者比普通的捐献者要年轻许 多,即 C 项正确。 7.Which of the following can be the best title for the text? A.The age of charity. B.The changing face of charity. C.In search of new faces. D.From a computer base to a charity centre. 答案:B 解析:考查标题概括。第三段的第一句“Money from the technology industry has also started to change the face of charity”点题,结合全文的整体内容可推知,本文主要讲述的是 硅谷慈善事业的新形象,即 B 项正确。 Ⅱ.七选五 (2015 山东潍坊五模) What is your favorite color?Do you like yellow,orange,or red? 1. Do you prefer gray and blue?Then you are probably quiet,shy,and you would rather follow than lead.You tend to be a pessimist.At least,this is what psychologists tell us,and they should know,because they have been seriously studying the meaning of color preference,as well as the effect that colors have on human beings.2. If you happen to love brown,you did so,as soon as you opened your eyes,or at least as soon as you could see clearly. 3. A yellow room makes most people feel more cheerful and more relaxed than a dark green one;and a red dress brings warmth and cheer to the saddest winter day.4. A black bridge over the Thames River,near London,used to be the scene of more suicides(自杀)than any other bridge in the area—until it was repainted green.The number of suicide attempts immediately fell sharply.Perhaps it would have fallen even more if the bridge had been done in pink or baby blue. 5. It is an established fact that factory workers work better,harder,and have fewer accidents when their machines are painted orange rather than black or grey. A.On the other hand,black is depressing. B.They tell us,among other facts,that we do not choose our favorite color as we grow up—we are born with our preference. C.The rooms are painted in different colors as you like. D.If you do,you must be an optimist,a leader,an active person who enjoys life,people and excitement. E.Light and bright colors make people not only happier but more active. F.Life is like a picture or a poem,full of different colors. G.Colors do influence our moods—there is no doubt about it. 答案与解析: 【语篇导读】本文讲述了颜色与人们的性格和情绪的关系,很多不同的颜色都是对应着不同的性格 和情绪。 1.D 解析:考查对上下文的理解和推理判断。根据下一句“Do you prefer gray and blue?Then you are probably quiet,shy,and you would rather follow than lead.You tend to be a pessimist.”说明喜欢灰色系的人是悲观主义者;那么喜欢这些亮颜色的人很可能是乐观主义者。 故 D 项符合上下文。 2.B 解析:考查对上下文的理解和推理判断。根据下文内容说明人们对颜色的偏爱是天生的,是生 来就有的,后天无法培养出来。故 B 项解释符合上下文。

3

3.G 解析:考查对上下文的理解和推理判断。根据下文黄色能让人感觉更兴奋更放松,说明颜色可 以影响我们的情绪。故 G 项符合上下文。 4.A 解析:考查对上下文的理解和推理判断。根据下文的例子——泰晤士河上的黑颜色的桥过去 常常是人们自杀的地方。说明黑色代表着压抑。故 A 项正确。 5.E 解析:考查对上下文的理解和推理判断。根据下面的例子机器被粉刷成橙色而不是黑色或者 灰色,说明淡的颜色会让人感觉更开心更积极。 Ⅲ.语篇填空 Years ago,when I was a poor artist trying to sell my paintings in local galleries,I 1. (live) in the heart of a city.The rent for my apartment was really cheap 2. it was in the middle of one of the busiest neighborhoods in town.People who visited me used to ask me 3. I could sleep.“Doesn’t the sound of the traffic bother you?How can you get 4. (use)to so much noise?”You see,there were also rows and rows of shops and bars playing loud music day and night and my apartment was above a really loud and noisy 5. .But I found it all fascinating.If I were ever short 6. cash and couldn’t afford to do anything much,which in those days was usually the case,I could always go outside and take 7. look around.You see,there were always a great number of tourists visiting the shops,so I could always find someone 8. (interest) to talk with.And Joe,the owner of the bar below me,could always give me a little money to survive on in exchange for 9. (do) a few odd jobs for him.At the time,I suppose,I thought I was poor.Sometimes,we don’t realize how 10. (fortune) we are,do we? 答案与解析: 【语篇导读】作者曾是一个穷困潦倒的画家,住在嘈杂的闹市区。难以继日时,Joe 会施以援手,这 让作者感到非常幸运。 1.lived 解析:考查一般过去时。本文描述的是多年前的事,因此用一般过去时。 2.because 解析:考查连词。“我”的公寓的房租很便宜,因为“我”住在最繁忙之一的街区里。 3.how 解析:考查引导词。根据语境可知,此处表示“拜访我的人常问我是怎样睡着的”。 4.used 5.one 解析:考查代词。“我”住的公寓在一个很吵闹的商店/酒吧上面。one 代指商店或酒吧。 6.of 解析:考查介词。be short of 意为“缺少/短缺??”。 7.a 解析:考查固定短语。take a look 意为“看一看”,是固定结构。 8.interesting 解析:考查形容词。根据语境可知,此处表示“我找到某个有趣的人去交谈”。 9.doing 解析:考查非谓语动词。介词“for”后应跟动词-ing 形式。 10.fortunate 解析:考查词性转换。根据语境可知,此空应填其形容词形式。 ?导学号 03110018?

4


相关文章:
【高优指导】2017版高三英语一轮复习 考点规范练20 Mod...
【高优指导】2017版高三英语一轮复习 考点规范练20 Module 2 Traffic Jam 外研版必修4_英语_高中教育_教育专区。考点规范练 20(Module 2) Ⅰ.阅读理解 A For...
【高优指导】2017版高三英语一轮复习 考点规范练18 Uni...
【高优指导】2017版高三英语一轮复习 考点规范练18 Unit 3 Understanding each other 牛津译林版选修6_英语_高中教育_教育专区。考点规范练 18( Ⅰ.阅读理解 ...
【高优指导】2017版高三英语一轮复习 考点规范练22 Mod...
【高优指导】2017版高三英语一轮复习 考点规范练22 Module 4 Great Scientists 外研版必修4_英语_高中教育_教育专区。考点规范练 22(Module 4) Ⅰ.阅读理解 A ...
【高优指导】2017版高三英语一轮复习 考点规范练7 Modu...
【高优指导】2017版高三英语一轮复习 考点规范练7 Module 1 Our Body and Healthy Habits 外研版必修2_英语_高中教育_教育专区。考点规范练 7( Module 1) Ⅰ...
【高优指导】2017版高三英语一轮复习 考点规范练25 Mod...
【高优指导】2017版高三英语一轮复习 考点规范练25 Module 1 British and American English 外研版必修5_英语_高中教育_教育专区。考点规范练 25(Module 1) Ⅰ....
【高优指导】2017版高三英语一轮复习 考点规范练4 Modu...
【高优指导】2017版高三英语一轮复习 考点规范练4 Module 4 A Social Survey-My Neighbourhood 外研版必修1_英语_高中教育_教育专区。考点规范练 4(Module 4) ...
【高优指导】2017版高三英语一轮复习 考点规范练5 Modu...
【高优指导】2017版高三英语一轮复习 考点规范练5 Module 5 A Lesson in a Lab 外研版必修1_英语_高中教育_教育专区。考点规范练 5( Module 5) Ⅰ.阅读...
【高优指导】2017版高三英语一轮复习考点规范练:Unit 1...
【高优指导】2017版高三英语一轮复习考点规范练:Unit 1 Laughter is good for you(牛津译林版选修6)_英语_高中教育_教育专区。考点规范练 16(模块Ⅰ.阅读...
【高优指导】2017版高三英语一轮复习 考点规范练16 Uni...
【高优指导】2017版高三英语一轮复习 考点规范练16 Unit 1 Laughter is good for you 牛津译林版选修6_英语_高中教育_教育专区。考点规范练 16( Ⅰ.阅读理解 ...
【高优指导】2017版高三英语一轮复习考点规范练:Unit 3...
【高优指导】2017版高三英语一轮复习考点规范练:Unit 3Understanding each other 含解析_英语_高中教育_教育专区。考点规范练 18(模块Ⅰ.阅读理解 Unit 3) ...
更多相关标签: