当前位置:首页 >> 高中教育 >>

【2014届高三一轮复习英语精品资料 强化练习(新课标专用)Book 3 Unit 1 Word版含解析]


Book 3

Unit 1

Festivals around the world

Ⅰ.单项填空 1.I am sure he will ________,so we had better wait. A.turn up C.turn on 答案 A 解析 考查动词短语辨析。turn up 出现;turn down

拒绝(某人);turn on 打开;turn off 关闭。由句意可知 A 项正确。 2.—I often fall asleep at work. —Why not drink some tea?Tea can keep you________. A.energetic C.adequate 答案 A 解析 考查形容词辨析。energetic 精力充沛的,符合句意。normal 正常的;adequate 足 够的,充分的;sensitive 敏感的,灵敏的。 3.Nobody shall enter his office without his________. A.permission C.instruction 答案 A 解析 考查名词辨析。permission 允许,许可。connection 连接,关系;instruction 指示, 说明;introduction 介绍。 4.—Call me at 9∶00.I can’t afford to miss such a conference. —Don’t worry,sir.You’ll surely be________. A.reminded C.informed 答案 A 解析 考查动词词义辨析。remind 提醒,使想起;warn 警告,告诫;inform 告诉,通 B.warned D.remembered B.connection D.introduction B.normal D.sensitive B.turn down D.turn off

知;remember 记住,牢记。选项 A 符合题意。 5.We held a family party to________our parents’ silver wedding. A.celebrate C.congratulate 答案 A 解析 考查动词词义辨析。celebrate 庆祝,庆贺;memorize 记住;congratulate 道贺, 恭喜;welcome 欢迎,迎接。因此答案选 A。 6.Eric came running into the room,________. A.out of breath C.in the same breath 答案 A 解析 由前面 running into the room 可知,应是“气喘吁吁”,故选 A 项,介词短语作 状语。 7.The boys like playing tricks________their classmates. A.of 答案 B 解析 考查固定短语 play a trick/tricks on sb.取笑某人;捉弄某人。 8.—Have you made an apology________him________breaking his MP5? —Yes.I did yesterday. A.for;to C.for;for 答案 D 解析 考查固定短语 make an apology to sb. for (doing) sth.因做了某事而向某人道歉。 9.I really________you for your way of making decisions. A.accept 答案 D 解析 句意为:我真的佩服你做决定的方式。admire sb.for...佩服某人……。 10.Is it true ________ the rain stops,it will be as hot as in summer here? A.when C.whenever 答案 B B.that when D.that B.absorb C.advise D.admire B.to;to D.to;for B.on C.about D.in B.under his breath D.taking a deep breath B.memorize D.welcome

解析

that 引导的为主语从句,这个主语从句中含有一个时间状语从句 when the rain

stops,故选 B 项。 11.There must be somebody in Tom’s home.I’m sure that either Tom or his parents ________ at home now. A.are 答案 A 解析 either...or...连接并列主语时采取就近原则,且指现在的情况。 12.Now that you have begun to work, you should learn to be________of your parents. A.energetic 答案 C 解析 句意为:既然你已经开始工作了,就应当学着不依靠父母。independent 独立的, 自主的,be independent of 不依赖,为固定搭配。energetic 精力充沛的,积极的;obvious 明显的,显而易见的;religious 信奉宗教的,虔诚的,宗教上的。 13.It is widely accepted that young babies learn to do things because certain acts lead to________. A.rewards 答案 A 解析 考查名词词义辨析。句意为:人们普遍认为,婴儿之所以学会做事是因为某些行 为可以得到奖赏。reward 指因为做出了牺牲或做了好事后得到的“报偿”;prize 指竞 赛、竞争或抽奖获胜者所得到的“奖赏”或者“奖品”,可以引申为“为之奋斗的目 标”; award 指因为竞赛获胜、 工作成绩卓著而获得的“奖赏”以及“荣誉称号”; result 指“结果”。因此答案选 A。 14.________ it is to jump into the river to have a swim in hot summer! A.What a fun C.What fun 答案 C 解析 fun 为不可数名词,故应用 what 修饰。 B.How a fun D.How fun B.prizes C.awards D.results B.obvious C.independent D.religious B.is C.will be D.is to be

15.I arrived late at the airport, but________for me,the plane was also late. A.suddenly C.obviously B.naturally D.luckily

答案 D 解析 考查副词词义辨析。 suddenly 突然地; naturally 自然地; obviously 明显地; luckily 幸运地。由语境知 D 项正确。 16.When I talked about the thing,I felt Jane watching me uncomfortably,looking________she wished to speak. A.as though C.so that 答案 A 解析 考查连词。句意为:当我谈论这件事时,我觉得 Jane 不安地看着我,看起来想 要说什么。as though 好像,符合句意。even though 尽管;so that 以致于,结果;in case 假使,以防。 17.A growing anxiety is disturbing the public________ the economy will continuously decline. A.which C.why 答案 B 解析 考查名词性从句。that 在句中引导同位语从句与前面的 anxiety 构成同位语,解 释说明前面的 anxiety 的内容。 18.This book tells ________ life story of John Smith,who left ________ school and worked for a newspaper at the age of 16. A.the;the C.the;/ 答案 C 解析 前一空表特指,故用定冠词;leave school 意思是“离校,毕业”,不用冠词。 19.—Excuse me,could you tell me where I could make a call? —Sorry,I’m a stranger here. —________. A.Thanks a lot C.Thanks anyway 答案 C 20.I’m sure the university,________now,will train a great number of outstanding figures. A.being founded C.founded B.founding D.to be founded B.That’s a pity D.I’m sorry to hear that B.a;the D.a;/ B.that D.where B.even though D.in case

答案 A 解析 句意为: 我确信现在正在被创建的这所大学将会培养出许多杰出人物。 根据句意 及时间状语 now 可知,此处作定语的非谓语动词应是一个正在进行的被动动作(being done),故选 A 项。 Ⅱ.完形填空 Although I love my life,it hasn’t been a lot of fun as I’ve been ill for 28 years. Music has always been a great love of mine and,in my 20s,when my __1__ was more manageable,I __2__ ten years as a professional singer in restaurants,playing and singing folk songs.__3__ that was years ago and times have changed.__4__ I live with mother on a country farm. Two years ago,I decided that I would need to have some kind of extra work to __5__ my disability pension(残疾抚恤金).__6__ I needed to sleep in the afternoons,I was limited in my __7__.I decided that I would consider __8__ to singing in restaurants. My family are all musicians,so I was __9__ when I went into our local music store.I explained that I wanted to sing again but using recorded karaoke music.I knew that discs were very expensive and I really didn’t have a lot of __10__ to get started.And __11__ you find only three to four songs out of ten on a disc that you can __12__ use. When I told the owner of the shop about my __13__,he gave me a long thoughtful __14__.“This means a lot to you,doesn’t it?” he said.“Come with me.” He led me __15__ the crowded shop and to a bench with a large professional karaoke box on it.He placed his large hand __16__ on his treasure and said,“I have 800 karaoke songs in here.You can take your __17__ and I’ll record them for you.That should get you started.” I __18__ cried.Thanking him,I made a time with him to listen to all the songs and choose __19__ that I could sing.I have come full circle with his help. His __20__ still warms my heart and makes me do just that bit extra, when I have the chance. 1.A.loneliness 答案 D 解析 首句中出现 ill,此选项应是 ill 的同义表达,故选 sickness。 2.A.set 答案 B 解析 上句出现病情可以 manageable, 所以作者应该是享受过去的那段美好时光, 故选 enjoyed。 3.A.Gladly B.Eventually C.Unfortunately D.Surprisingly B.enjoyed C.kept D.shared B.sadness C.tiredness D.sickness

答案 C 解析 下文出现发生改变,结合首句作者生病,可推出作者表达的是不幸的情绪,故选 unfortunately。 4.A.Now 答案 A 解析 上文出现 years ago 和 changed,因此推出此题应回归现实,故选 now。 5.A.add up to C.get rid of 答案 B 解析 add up to 总计;make up for 弥补,补偿;get rid of 处理,摆脱;take advantage of 利用,此题应选 make up for。 6.A.If 答案 B 解析 as 多用于句子与句子之间,起连词的作用。因为作者下午需要睡觉,所以选择 受到限制,故选 As。 7.A.movements C.choices 答案 C 解析 第三段首句提到作者打算做某事,但由于病情,下午需要睡觉,所以选择受限, 故选 choices。 8.A.reaching out C.getting on 答案 D 解析 上文提到几年之前唱歌的事实,此处再次出现要去唱歌,故选 going back。 9.A.recognized C.found 答案 A 解析 全家都是音乐家,所以走进音像店会被认出,故选 recognized。 10.A.money 答案 A B.time C.energy D.knowledge B.interviewed D.invited B.living up D.going back B.conditions D.positions B.As C.Though D.Before B.make up for D.take advantage of B.Then C.Sometime D.Meanwhile

解析 这是并列结构, 要求前后词性与词义要相似, 几乎在每年的高考完形中都会考查 这个知识点。本题 and 之前说东西很贵,之后理应推出没有足够的钱,故选 money。 11.A.thus 答案 D 解析 四个选项中有一组反义词,答案多在这组反义词中出现。此题 C 项和 D 项构成 反义结构,根据文章信息,故选 often。 12.A.actually 答案 A 解析 实际上一张光盘里的十首歌也只有三四首可以用,故选 actually。 13.A.job 答案 C 解析 上文中作者提到有过想再次唱歌的这个想法,故选 idea。 14.A.face 答案 C 解析 view 强调眺望风景;look 强调看的眼神;sight 强调视力,本文店主深深地看了 B.view C.look D.sight B.family C.idea D.offer B.hardly C.nearly D.formerly B.once C.seldom D.often

作者一眼,属于眼神之间的交流,故选 look。 15.A.over 答案 D 解析 店主带领作者穿过拥挤的店铺,从空间穿过,故选 through。 16.A.unhappily C.pitifully 答案 B 解析 下文出现 treasure,因此可以推出店主对自己的宝物爱不释手,心爱地触摸,故 选 lovingly。 17.A.pick 答案 A 解析 take your pick 美国俚语,“随你挑选”的意思,故选 pick。 B.ought to D.could have B.turn C.role D.step B.lovingly D.gratefully B.along C.towards D.through

18.A.had to C.should have 答案 D

解析 近几年高考完形填空部分逐步淡化语法点考查,一般只会涉及一道题。should have, 本应该做的事情而没有做, 放在原文中过于牵强, 而本题是作者受到店主的帮助, 非常感动,本想哭但没有哭,故选 could have。 19.A.more C.few 答案 B 解析 11 空与 12 空之间曾出现 only three to four songs...use,对应...could sing,故选 the ones。 20.A.courage 答案 C 解析 所选选项要与原文中心相一致。 本文详细描述了店主对作者的帮助, 店主的善举 感动作者,故选 kindness。 Ⅲ.阅读理解 How do you know if your home is an easy aim for thefts?Around the holidays,many families don’t consider taking proper measures to prevent their homes from suffering holiday thefts.With just a few simple steps,you can better make sure of the safety of your home during all of the holiday celebrations.Here are a few tips for making it difficult to tell you are away from home. Either have a trusted neighbor pick up your mail and newspapers,or tell your mailperson to hold your mail until you return.Nothing says “Hey, we are not home! ” like when your postbox is filled with all kinds of mails and you have many different newspapers in your driveway. Set several different lights in your house on random timers(随机定时器).Don’t leave your outdoor lights on all the time.Instead,put your outside lights on timers to be on during the nights.If an outdoor light remains on for days at a time, it means that nobody is home to turn it off. If you have pets that you are not taking with you on vacation, leave them with a friend, rather than having someone come into your house every day to take care of them.When thefts see a neighbor or friend entering your house every day,they will know you are not home. Close all your curtains when you leave town.This is effective to deter possible thefts,as no one can see what is in your house.If they don’t know what there is to take,then the risk is even greater for them to break in. This article just has suggested a few tips to help you keep your house safe while you are on holiday.Nothing can truly protect your home unless you have it monitored by a professional home B.devotion C.kindness D.trust B.the ones D.the rest

security system. 1.What is the main idea of the passage? A.To tell us how to prevent the thefts around the holidays. B.To let the outdoor lights on all the time. C.To tell us many families suffering from the thefts while they are on holiday. D.To tell you to have your neighbor go to your house to take care of your pet. 答案 A 解析 主旨大意题。通读全文可知,文章告诉我们假期如何防盗。 2.If you are on holiday in other places,the lights in your house should________. A.be lit in an irregular way B.be kept on all the night C.be replaced by random timers D.be turned on only once one day 答案 A 解析 事实细节题。根据第三段“Set several different lights in your house on random timers.”可知,让房子里的灯不规律地亮。其中的“random”与选项中的“irregular” 吻合。 3.To make sure your home is well protected,what does the writer advise you to do? A.Have all the curtains closed. B.Stop your mail service at once. C.Turn to your close neighbors or friends. D.Equip your home with security system. 答案 D 解析 事实细节题。根据最后一段中“Nothing can truly protect your home unless you have it monitored by a professional home security system.”可知,确保假期防盗的最好方 法是安装一个专业家庭安全系统。 4.Most of the tips mentioned in the text seem to ________. A.be very popular with families B.have no effect on preventing thefts C.give a false impression on thefts D.be a little hard to be brought into effect 答案 C

解析 事实细节题。根据第一段中“Here are a few tips for making it difficult to tell you are away from home.”可知,文章列出的防盗措施是通过混淆窃贼的判断力,即给窃贼 以假象来达到防盗的目的。 5.The underlined word “deter” in Paragraph 5 probably means “________”. A.discover C.surprise 答案 B 解析 词义猜测题。根据下文“...as no one can see what is in your house.”(……因为没 人知道房子里的情况)可推知 deter 意为“阻止”。 B.discourage D.attract


相关文章:
【2014届高三一轮复习英语精品资料 题库强化练习(新课...
【2014届高三一轮复习英语精品资料 题库强化练习(新课标专用)Book 1 Unit 3 Word版含解析]_高中教育_教育专区。【2014届高三一轮复习英语精品资料 题库强化练习...
...题库强化练习(新课标专用)Book 3 Unit3 Word版含解...
【2014届高三一轮复习英语精品资料 题库强化练习(新课标专用)Book 3 Unit3 Word版含解析]_高中教育_教育专区。【2014届高三一轮复习英语精品资料 题库强化练习(...
...强化练习(新课标专用)Book 3 Unit 4 Word版含解析]
【2014届高三一轮复习英语精品资料 强化练习(新课标专用)Book 3 Unit 4 Word版含解析]_高中教育_教育专区。【2014届高三一轮复习英语精品资料 强化练习(新课标...
...题库强化练习(新课标专用)Book 3 Unit4 Word版含解...
2014届高三一轮复习英语精品资料 题库强化练习(新课标专用)Book 3 Unit4 Word版含解析_英语_高中教育_教育专区。Unit 4 Ⅰ.单项填空 Astronomy: the science of...
【2014届高三一轮复习英语精品资料(新课标专用)Book1 U...
【2014届高三一轮复习英语精品资料(新课标专用)Book1 Unit3 Word版含解析]_高中教育_教育专区。【2014届高三一轮复习英语精品资料(新课标专用)Book1 Unit3 Word...
【2014届高三一轮复习英语精品资料 课时作业(新课标专...
【2014届高三一轮复习英语精品资料 课时作业(新课标专用)Book3 Unit1Word版含解析]_高中教育_教育专区。【2014届高三一轮复习英语精品资料 课时作业(新课标专用)...
【2014届高三一轮复习英语精品资料 题库强化练习(新课...
【2014届高三一轮复习英语精品资料 题库强化练习(新课标专用)Book8 Unit3 Word版含解析]_高中教育_教育专区。【2014届高三一轮复习英语精品资料 题库强化练习(新...
【2014届高三一轮复习英语精品资料 题库强化练习(新课...
【2014届高三一轮复习英语精品资料 题库强化练习(新课标专用)Book 4 Unit3 Word版含解析]_高中教育_教育专区。【2014届高三一轮复习英语精品资料 题库强化练习(...
【2014届高三一轮复习英语精品资料 题库强化练习(新课...
【2014届高三一轮复习英语精品资料 题库强化练习(新课标专用)Book 7 Unit3 Word版含解析]_高中教育_教育专区。【2014届高三一轮复习英语精品资料 题库强化练习(...
【2014届高三一轮复习英语精品资料 题库强化练习(新课...
【2014届高三一轮复习英语精品资料 题库强化练习(新课标专用)Book8 Unit3 Word版含解析_高中教育_教育专区。【2014届高三一轮复习英语精品资料 题库强化练习(新...
更多相关标签: