当前位置:首页 >> 英语 >>

高中英语必修四期中测试模拟卷及详细答案


高中英语必修四期中测试模拟卷
第二部分:英语知识运用(共两节, 满分 35 分)
第一节 单项选择(共 15 小题;每小题 1 分,满分 15 分) 21.As _______ unemployment is very high at the moment, it’s very difficult for people to find _______ work

. A. the, 不填 B.不填,不填 C. the, a D. an, the 22.The train ______ at the present speed until it reaches the foot of the mountain at about nine o’clock tonight. A. went B. is going C. goes D. will be going 23.You’d better not phone the boss between 7 and 8 tomorrow morning;he ________ an important meeting then. A.would have B.will be having C.will have had D.will have 24.—The headmaster is ill in the hospital. —Who’s taking ________ of your school? A.charge B.place C.part D.position 25.They _____ money and had to ask for help. A. ran out B. had run out C. ran out of D. use up 26. Do you mind if I _____ the light? A. turn down B. switched on C. switch off D. turn away 27.——How about putting some pictures into the articles? ——______ A picture is worth a thousand words. A. No way. B. Why not ? C. All right. D. No matter. 28. Please come whenever it is _________ to you, I want to talk about business with you . A. convenient B. fair C. easy D. comfortable 29. —I don’t care what people say about me. —Well, you ____. A. could B. would C. should D. might 30. —What fine weather, _____? —Yeah. How about going out for a vacation to the country? A. is it B. isn’t it C. does it D. doesn’t it 31. —Will you help me do this? —_____, young man. You have to rely on yourself. A. On the way out B. By the way C. No way D. Out of the way 32. I’ll eat _____ you give me. A. whatever B. no matter what C. wherever D. no matter where 33. —Sorry, I have to ____ now. It’s time for meeting. —OK, I’ll call back later. A. hang up B. break up C. give up D. hold up 34. We tried to find a table for four, but they were all ____. A. given away B. kept away C. taken up D. used up 35. The field research will take them about five months;it will be a long time ________ we meet them again. A.after B.before C.since D.when
1

第二节,完型填空 (共 20 小题, 每小题 1 分, 满分 20 分) 阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项(A、B、C、和 D)中,选出可以填入空白处 的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。 In 1883, a creative engineer, John Roebling, was inspired to build a splendid bridge connecting New York with Long Island. However, experts throughout the world thought that this was 36 . Even so, Roebling could not 37 the idea in his mind. After much discussion, he 38 convince his son Washington, an up-and-coming engineer, that the bridge in fact could be built. They hired their 39 and began to build their dream bridge. Only a few months 40 the project was underway a tragic on-site accident killed John Roebling and 41 injured his son, leaving him brain-damaged and unable to move or 42 . Surely now the project would have to be 43 . Though Washington Roebling lay in his hospital bed, he was not 44 and his mind remained as 45 as it was before the accident. Suddenly an idea 46 him. All he could move was one finger, so he 47 the arm of his wife with that finger, 48 to her that he wanted her to call the engineers again. Then he used the same method of tapping her arm to tell the engineers what to do. For 13 years Washington tapped out his 49 with one finger until the bridge was 50 completed. Perhaps this is one of the best examples of never-say-die attitude that 51 a terrible physical disability and achieves an impossible 52 . Often when we face difficulties in our daily lives, our problems seem very small 53 what many others have to face. The Brooklyn Bridge shows us that even the most 54 dream can be realized with 55 no matter what the chances are. 36. A. impossible B. unnecessary C. hard D. excellent 37. A. recognize B. accept C. ignore D. believe 38. A. attempted to B. sought to C. failed to D. managed to 39. A. family B. crew C. class D. team 40. A. since B. before C. after D. when 41. A. severely B. slightly C. poorly D. hardly 42. A. work B. say C. eat D. talk 43. A. continued B. abandoned C. interrupted D. accomplished 44. A. defeated B. hurt C. frightened D. destroyed 45. A. sharp B. broad C. noble D. advanced 46. A. beat B. occurred C. happened D. hit 47. A. waved B. felt C. touched D. held 48. A. appealing B. speaking C. indicating D. advising 49. A. orders B. instructions C. suggestions D. movements 50. A. quickly B. partly C. eventually D. slowly 51. A. overcomes B. acquires C. fights D. removes 52. A. award B. fortune C. status D. goal 53. A. combined with B. separated from C. compared to D. concerned about 54. A. primary B. distant C. lifelong D. good 55. A. determination B. knowledge C. confidence D. strength 第三节. 阅读理解(20 小题,每题 2 分,共 40 分)

2

A In recent years many countries of the world have been faced with the problem of how to make their workers more productive. Some experts claim the answer is to make jobs more varied. But do more various jobs lead to greater productivity? There is evidence to suggest that while variety certainly makes the worker’s life more enjoyable, it does not actually make him work harder. As far as increasing productivity is concerned, then variety is not an important factor. Other experts feel that giving the worker freedom to do his job in his own way is important, and there is no doubt that this is true. The problem is that this kind of freedom cannot easily be given in the modern factory with its complicated machinery which must be used in a fixed way. Thus while freedom of choice may be important, there is usually very little that can be done to create it. Another very important consideration is how each worker contributes to the product he is making. In most factories the worker sees only one part of the product. Some car factories are now experimenting with having many small production lines rather than one large one, so that each worker contributes more to the production of the cars on his line. It would seem that not only is degree of the worker contribution an important factor, therefore, but it is also one we can do something about. To what extent does more money lead to greater productivity? The workers themselves certainly think this is important. But perhaps they want more money only because the work they do is boring. Money just lets them enjoy their spare time more. A similar argument may explain demands for shorter working hours. Perhaps if we succeed in making their jobs more interesting, they will neither want more money, nor will shorter working hours be so important to them. 56. Which of the following is the best way to make workers work harder according to the author? A. Increasing their pay. B. Giving them more spare time. C. Making the work itself meaningful. D. Replacing large production lines with small ones. 57. The reason why a worker cannot have freedom in doing the job in his own way is that _______. A. the machinery is so complex that it should be fixed B. the production lines are too large in modern factories C. the bosses can create very little freedom of choices for workers D. the machines must be operated strictly according to instructions and rules 58 For a worker on an assembly line in a car factory, the job is not enjoyable because _______. A. he can only make a part of a car B. he does not know what he is doing C. his life in spare time is more interesting D. the importance of his job is not clear to him 59. In the article, the word “productivity” means _______. A. the activity of producing something B. the production volume in a time unit
3

C. the plan and the method of production D. both the quantity and quality of a product 60. The best title for this passage may be _______. A. Problems of Modern Workers B. Making Jobs More Interesting C. Pushing Workers to Produce More D. How to Improve Labor Conditions B It seems that politicians around the world are thinking about the health of their countries. While in China, Chen Zhu has announced his plans for a universal health service and reform across health services. Gordon Brown, the UK Prime Minister, has also announced he is planning to make some changes in our health service. The crux of Mr. Brown's proposals are related to giving the NHS (National Health Service) a greater focus on prevention, rather than just curing patients. He is planning to introduce increased screening for common diseases such as heart disease, strokes, and cancer, for example, breast cancer. In Britain there are 200,000 deaths a year from heart attacks and strokes, many of which might have been avoided if the condition had been known about. Initially, the diagnostic (诊断的) tests will be available for those who are vulnerable, or most likely to have the disease. One example is a plan to offer all men over 65 an ultrasound test to check for problems with the main artery (动脉), a condition which kills 3,000 men a year. The opposition have criticized Mr. Brown's proposals, saying that they are just a trick, and claiming that there is no proper timetable for the changes. They also say that Mr. Brown is reducing the money available for the treatment of certain conditions while putting more money towards testing for them. The NHS was founded in 1948, and is paid for by taxation. The idea is that the rich pay more towards the health service than the poor. However in recent years there has been a great increase in the use of private healthcare, because it’s much quicker. NHS waiting lists for operations can be very long, so many people who can afford it choose to pay for medical care themselves. 61. The underlined word vulnerable in the fourth paragraph probably means ________. A. sick B. weak C. wounded D. old 62. All the following statements are true except that _________. A. all people should pay for their healthcare at the NHS. B. some people are against the reform of the healthcare. C. the writer is likely to come from Britain. D. more money will be spent on testing people than before. 63. Which of the following is the reason for the increasing private healthcare? A. People are paying more attention to their own health. B. People are well off enough to pay their healthcare. C. The NHS was not available for most of the people. D. It’s not so convenient for people to go to the NHS for their healthcare.
4

64. According to the passage, the purpose of the health reform plan in the UK is to _______ A. encourage more private healthcare. B. focus on the prevention rather than on curing the patient. C. deal with the main artery problems. D. fight against the opposition in the UK. 65. The author of this passage intends to tell us _________. A. the NHS should be reformed right away. B. more and more people are dying from diseases. C. the plan to reform the NHS in the UK. D. the criticism of Mr. Brown's proposals. C The reasons for going to college has been accepted without question for more than a generation. All high school graduates ought to go, says conventional wisdom and statistical evidence, because college will help them earn more money, become “better” people, and learn to be more responsible citizens than those who don't go. But college has never been able to work its magic for everyone. And now that close to half our high school graduates are attending, those who don't fit the pattern are becoming more numerous, and more obvious. College graduates are selling shoes and driving taxis;college students interfere with each other's experiments and write false letters of recommendation in the intense competition for admission to graduate school. Others find no stimulation in their studies, and drop out—often encouraged by college administrators. Some observers say the fault is with the young people themselves—they are spoiled and they are expecting too much. But that's a criticize of the students as a whole, and doesn't explain all campus unhappiness. Others blame the state of the world, and they are partly right. We've been told that young people have to go to college because our economy can't absorb an army of untrained eighteenyearold either. Some adventuresome educators and campus watchers have openly begun to suggest that college may not be the best, the proper, the only place for every young person after the completion of high school. We may have been looking at all those surveys and statistics upside down, it seems, and through the rosy glow of our own remembered college experiences.Perhaps college doesn't make people intelligent, ambitious, happy, liberal, or quick to learn things —maybe it's just the other way around, and intelligent, ambitious, happy, liberal quick? learning people are merely the ones who have been attracted to college in the first place.And perhaps all those successful college graduates would have been successful whether they had gone to college or not. This is heresy (异端邪说) to those of us who have been brought up to believe that if a little schooling is good, more has to be much better. But contrary evidence is beginning to gradually increase in amount. 66.What does the author believe according to the passage? A. People used to question the value of college education. B. People used to have full confidence in higher education. C. All high school graduates went to college. D. Very few high school graduates chose to go to college.
5

67. In the second paragraph, “those who don't fit the pattern” refers to . A. high school graduates who aren't suitable for college education B. college graduates who are selling shoes and driving taxis C. college students who aren't any better for their higher education D. high school graduates who failed to be admitted to college 68. Why does the drop out rate of college students seem to go up? A. Young people are disappointed with the conventional way of teaching at college. B. Many young people are required to join the army. C. Young people have little motivation in pursuing a higher education. D. Young people don't like the intense competition for admission to graduate school. 69.According to the passage, the problems of college education partly arise from the fact that . A. society can not provide enough jobs for properly trained college graduates B. high school graduates do not fit the pattern of college education C. too many students have to earn their own living D. college administrators encourage students to drop out 70.In this passage the author argues that . A. more and more evidence shows college education may not be the best thing for high school graduates B. college education is not enough if one wants to be successful C. college education benefits only the intelligent, ambitious, and quick?learning people D. intelligent people may learn quicker if they don't go to college D Dear Chicken Soup for the Teenage Soul, Most people don't really know what pressures a typical teenager has to go through. Sure,our parents and grandparents were once teens,but things are so different now. It has never been tougher to be a teenager. It had never been more important to be in the “right group” or to have the “right brand” of shoes. And those are the easy things to deal with. We also face problems with family,friends, relationships and school pressures. When it gets to be too much,I turn to my friends. One friend I could not live without is Chicken Soup for the Teenage Soul. Your books have been so inspiring to me and have helped me to deal with and understand the problems I go through. For example,I went through a confusing time with my friends when we got to junior high. I had known these friends since kindergarten,and when we began junior high it seemed like some of them began to change. We started hanging out with different groups,and we slowly grew so far apart that it seemed as if we had never been friends. I felt confused and hurt. Sometime during this period I read the story Friends Forever in Chicken Soup for the Teenage Soul Ⅱ.I felt so much better after reading it.It was like a weight had been lifted from me when I
6

realized that many friendships went through changes and that we weren't the only friends to experience them. People change,but that doesn't mean we have to lose the friendships we once shared. My friends and I still spend time together when we can and care about each other a lot. That things are different doesn't mean I have to forget about all the good times we had. I will always keep the memories in a safe place in my heart. Sincerely, Peter 71.According to the author,parents and grandparents . A. didn't have to overcome difficulties when in their teens B. don't fully understand the pressures of being a teenager now C. can easily deal with things such as choosing friends and shoes D. don't need to give help to teenagers with pressures and problems 72.The author turns to Chicken Soup for the Teenage Soul . A. after he has quarrelled with friends B. when he couldn't deal with the pressures C. before he goes to a new environment D. when he has spare time after school 73.Why did the author feel confused and hurt when he got to junior high? A. Because he and his friends weren't in the same school. B. Because his friends refused to hang out with him. C. Because he was too busy to be with his friends. D. Because he was afraid that he had lost his friends. 74.What does the underlined word “them” in Para.5 refer to? A. Friendships. B. Changes. C. Friends. D. Pressures. 75.In the letter the author mainly tells us that . A. people will go through many changes in life B. people change but friendships always last C. changes sometimes cause hurt and confusion D. friendships should be kept with skills 第四节. 短文改错(共 10 小题;每小题 1.5 分,满分 15 分) 下面短文中有 10 处语言错误。请在有错误的地方增加、删除或修改某个单词。 增加:在缺词处加一个漏字符号(∧) ,并在其下面写上该加的词。 删除:把多余的词用斜线(\)划掉。 修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写上修改后的词。 注意: 1.每处错误及其修改均仅限一词; 2.只允许修改 10 处,多者(从第 11 处起)不计分。 例如: It was very nice to get your invitation to spend ∧ weekend with you.Luckily I was the am
7

completely free then, so I’ll to say “yes” .I’ll arrive in Bristol at around 8p.m.in Friday evening . on My sister saw a lovely cup when we are shopping the other day.She liked it at once.Then she bent down and picked up to look at a price on it.As she did this, lots of tea splashed on his T-shirt! I had to try hardly not to laugh at her shocked face! My sister was about get out of the shop as quickly as she could while a shop assistant came over to us.It was turned out to be her own cup, that she’d left on the shelf by mistake.The assistant was clearly as embarrassing as my sister, but I just thought it was funny! 第五节:写作(30 分) 假如你是李华,你们学校最近开展了创建“平安校园”的活动。你们班为此组织主题班会, 请你用英语写一篇发言稿,谈一谈你对如何创建“平安校园”的一些想法。短文应该包括下 面的内容: 1.安全意识的重要性; 2.在运动中要注意安全; 3.在校内要注意人身安全; 4.同学间发生矛盾时,一定要保持冷静、理智; 5.逐步将“平安校园”活动转化为全体师生的实际行动。 注意: 1.不要逐句翻译,可适当增加细节使行文连贯; 2.词数 100 个左右; 3.文章开头已给出,不计入总词数。 注释:校园安全 safety at school My classmates, There is no denying that safety plays an important part in our daily life. Recently our school has carried out a program aimed at making our campus a safe place to stay on.

Thank you for your listening!

8

参考答案
听力材料原文: 1. M: I had a hard time getting through this novel. W: I know how you feel, who can remember the names of 35 different characters? 2. M: Mrs. Turner, I didn’t do my homework because I didn’t understand it. W: Sit down now, Ken, I will explain it as soon as everyone is quiet. 3. W: What time did yesterday’s football game start? M: It was supposed to start at 3:00, it was delayed an hour because of the rain. 4. M: Open wide, let me see, show me where it hurts. W: Here, on the bottom, especially when I bite into something hot or cold. 5. M: For such a small room, I have to pay you 300 pounds a month, don ’t you think it’s a little expensive? W: Well? but it’s a nice room with modern furniture.And the rent includes electricity. M: I see. Anyway it costs too much 6-8 M: Hello, may I send a parcel to Toronto here? W: Yes, what is inside your parcel? M: Two shirts, a tie and a suit. W: By regular mail or airmail? M: How long does it take to go by regular mail from here to Toronto? And how long to go by airmail? W: Ah—, it takes two weeks by regular mail, while it takes three or four days by air mail. M: How much for regular mail? W: It depends on the weight of your parcel. Let me weigh it first. It ’s three pounds and eight ounces, so it costs eleven dollars and twelve cents by regular mail and eighteen dollars and twenty five cents by air mail. M: By air, please. Here is the money. 9-11 M: What a lovely place! Walking around here is just like going back in time. Imagine all those noblemen and ladies having huge parties here, dancing in the halls and gardens.

9

W: Or how about Mozart? He gave a concert here when he was only six. Isn ’t that unbelievable? M: It is the colors that really impress me. The yellow walls and the green window frames. It is like a fairy-tale world W: What about the rooms full of paintings? And the huge lights hanging from the ceilings? Aren ’t they magnificent? Don’t you wish we were millionaires? M: You don’t need money to enjoy a view like that. You only need eyes. W: Still, wouldn’t it be nice to live in a place like this one here? Imagine, 200 different rooms. M: It would be nice as long as I didn’t have to clean them. 12-14 M: Have you read the story < The Gift of the Magi > written by O. Henry? W: Yes, I enjoy reading his short stories. What I admire most about him is that he started to write stories while he was in prison. Who is your favorite American writer, Mark Twain, Ernest Hemingway, or Jack London? M: Jack London. He was born of a poor family in San Francisco in 1876. He left school at fourteen, and became a sailor, a hunter, and an explorer. In 1897 he went to the Klondike in Canada. London found adventures that he put into his most famous stories and novels. London continued to travel until a few years before his death in 1916. Now I’m reading his story <Love of Life>. I’m sure you will like his works. W: Great! Can you lend it to me after you finish? M: No problem. 15-16 W: Hello, George, I wanted to speak to you yesterday, but you weren ’t at your usual place for lunch. M: No, I had a free day from the office because I worked so much overtime last week. W: Oh, I see, you had a holiday. M: Well! I stayed at home and looked after the baby. W: What? You took care of the baby? M: Oh, it was my sister’s baby. She wanted to go shopping in the morning, so I stayed at home and did a lot of useful things. W: Oh? M: Yes, I mended my radio, washed a shirt and some socks, and cleaned out the drawers of my desk. W: I don’t call that a holiday. I wanted to ask you to a concert last night-the one at the Town Hall near where we lived. M: That’s funny! My office called me in the afternoon and asked me to go and write an article about the concert. I noticed that you weren’t there, but your friend Mary was. W: Was she indeed? That’s very strange. 17-20 There are 6 people in my family. Beside me they are grandpa and grandma, mum and dad, and my kid brother Chris. Grandpa and grandma are so old that I keep forgetting how old they are. My dad seldom talks, but my mum did the opposite. My younger brother Chris is, well, ok, but sometimes he’s such a trouble maker. When I’m watching a variety show, he wants to watch a cartoon. When I ’m listening to Ricky Martin, he shouts “Quiet!” because he wants to study for a test, he says. Well, who knows what he does in his room, after he swears to Mom he’d study hard. Anyway, Mom often catches him playing computer games in his room. So, I usually just go next door where Aunt Daisy and Uncle Tim and my two cousins live. My cousins are my age; Alice is 14 and Tracy’s 13, too. We go to the same school, (and after school) we usually hang out together. Sometimes we see a movie or go window shopping.

10

1—5 CBBAC

6—10 BACBC

11—15 AABCC

16—20 ABACB

21. 选 B。unemployment 和 work 均为不可数名词,表示一般意义时其前不用冠词。 22. D。题意为“火车将一直以目前的速度行驶直到今晚 9 点到达山脚下” 23. B。此题考查时态。由“between 7 and 8 tomorrow evening”可以知道这里应该用将来进 行时。 24. A。 take charge of 是 “管理” 的意思。 选项 B、 C、 D 的介词搭配分别是: take the place of(代 替);take part in(参加);take position as...(担任??)。 25. C. 本题考查短语。 run out“用光、 花光”, 无被动语态, 为不及物。 Sb. run out of sth. 表示“某人用完某物” 。又因语境为过去式。所以 C 正确。 26. C。考查短语。句意:我关掉灯你介意吗? turn down 关小; switched on 打开;switch off 关掉; turn away 把 ... 打发走,由句意知 C 正确。 27. C. 考查交际用语。句意在文章中插一些图片怎么样?好吧,一幅图片胜过好多语言。 No way.没门; Why not ? 为什么不?;All right. 好吧;No matter.无论,由句意知 C 正确。 28. A。 本题考查形容词。 句意: 你方便的时候请过来, 我想和你谈论生意。 fair 公平的; easy 容易的;comfortable 舒服的,由句意知 A 正确。 29. C。考查 should 用于表示建议。 句意为:——我不介意别人怎么说我。 ——噢,你应 该那么做。should 意为“应该”,表示一种建议,劝说。 30. B. 感叹句后的反意疑问句中,动词用 be 动词的现在时态,主语根据具体内容而定。此 处指天气, 故用 isn’t it。 31.C.考查短语。 由“You have to rely on yourself”知 “不帮助年青人”,故选 C。no way 没门;on the way out 即将被淘汰;by the way 顺便问一下;out of the way 不顺路。 32. A。但“no matter+疑问词”结构只能引导让步状语从句,而“疑问词-ever”还可以引导 名词性从句。在句中 whatever 引导的是宾语从句。 33. A. hang up 挂断电话;break up 分解,分裂;拆散;give up 放弃;hold up 支撑;耽搁。由语境 中出现的 call back later 可知,此处应选择与打电话 有关的短语。 34.C.. 句意为:我们想要找到一个四人餐桌,但它们都被占用了。give away 泄露;分发;keep away 使离开;use up 用尽,均不合题意。take up 占据, 符合题意。 35. B.本题考查时间状语从句。 “It will be+一段时间+before...”表示“过一段时间之后 才??” 。after 意为“在??之后” ;since 意为“自从” ,一般与完成时态连用;when 意为 “当 ??的时候” 。句意为:野外考查将花它们大约五个月的时间,在很长一段时间之后我 们才能再见面。 第二节,完型填空 36.A. 从上文的 however 和下文可知,其他专家认为这项工程困难太大,不可能完成,故 impossible 正确。 37. C. 由上下文可知, John Roebling 认为工程是可以完成的, 所以不愿放弃, 故 C 项 ignore 符合文意,此时,应特别注意空前的否定词 not。 38.D. 由下文可知,父子二人共同开始这项工程,说明 John Roebling 说服了儿子,只有 managed to 能表达这一含义。Attempt to 和 seek to 都可表示“试图” ,但并不一定成功。 39.B. Crew 指“ (有专门技术的)一组工作人员” ,而建设桥梁这样的工作正需要这样的人, 所以 B. crew 为正确答案。其它选项与文意显然不符。 40.C. 由下文可知,工程刚开始不久就发生了事故,父子二人一死一伤,连词 after 最符合 文意。 41. A. 由下文 leaving him brain-damaged and unable to move 可知, 儿子 Washington Roebling 伤势严重,故选 A. severely。
11

42.D. 由下文 Washington Roebling 用敲打手指的方法来传递信息可知事故使他失去了行走 及说话能力,故选 D. talk。注意 say 及物动词,要有宾语,从语法角度可以被排除。 43.B. 由文意可知,既然工程的两位工程师都无法指挥,那么工程应该放弃了,故 B 项 abandon 正确。 44.A. 由上下文可知,儿子 Washington 身体受到极大创伤,但(精神)没有被厄运打败,故 defeat 正确。 45.A. A 选项 sharp 可以用来指人的头脑、眼睛等敏锐,由上下文可知,Washington 身在医 院,但头脑仍十分敏锐,所以能成功地指挥工人完成桥梁建设。其它选项与文意不符。 46.D. 由上下文可知,Washington 无法走动和谈话,但他想到可以用手指敲打来传递信息。 D 项 hit 表示“使(某人)突然想起” ;occur to 也可表达此意,但要注意介词 to 丢掉是错误 的。 47.C. 由上下文 tapping her arm 可知,Washington 开始用手指敲打来传递信息,所以 C.项 touched 正确。 48.C. 由文意可知,Washington 用手指敲打,是想“告诉”妻子如何去做,indicating 符合 此意。 49.B. 由文意可知,Washington 作为桥梁的工程师, “指挥”完成了工程,所以 instructions 正确。 50.C. 由上文可知,工程浩大而困难,但最终他们完成了,此处只有 eventually 能表示此 含义。 51.A. 由上文可知,Washington 身残志坚,克服了重重困难完成了工程。正是这种永不言 弃(never-say-die)的精神,使其克服了身体的残疾,所以 A 项 overcome 最符合文意。 52.D. 由文意和 achieves 可知,Washington 达到了一个原本不可能完成的目标,故 goal 正 确。 53.C. 由文意可知,作者在从此事中告诉读者,很多情况下,我们的问题和其他人面临的 问题相比较是微不足道的,故 compared to 正确。 54.B. 由上下文可知,即使是看起来不可能的梦想只要有决心就会实现的,故 distant 正确。 55.A. 这个故事告诉我们要想成功,要有顽强的决心,故 determination 符合文意。 第三节. 阅读理解 A 本文分析的是专家们就如何提高工人劳动生产率的问题所提出的不同观点。 56. C。推理判断题。根据最后一段最后一句 Perhaps if we succeed in making their jobs more interesting, they will neither want more money, nor will shorter working hours be so important to them 可推断如果工作本身有意义,更多的钱和更短的工作时间对工人们来说就不那么重要 了。因此可推出答案为 C。 57. D。推理判断题。根据第 2 段 The problem is that this kind of freedom cannot easily be given in the modern factory with its complicated machinery which must be used in a fixed way 中 must be used in a fixed way(必须按固定的方式) ,可推知答案为 D。 58. D。 推理判断题。 根据第 3 段 In most factories the worker sees only one part of the product? 工人看到的只是产品的一部分,而没有意识到做出的贡献,即不清楚工作的重要性,因此认 为工作不令人愉快。由此可推出答案为 D。 59. B。 推理判断题。 推断词义。 文章中多次出现这个词。 根据第 1 段第一句 how to make their workers more productive (多产的) , 怎样使工人的在一定时间内生产出更多产品。 But do more various jobs lead to greater productivity?和 To what extent does more money lead to greater productivity?由此可猜测该词指产品数量,故答案为 B。
12

60.C。主旨大意题。根据第 1 段第 1 句 the problem of how to make their workers more productive(如何使工人的工作更有效),即如何提高劳动生产率。故答案为 C。 B 61、答案为 B.词意猜测题。根据其后一句“or most likely to have the disease”可知为“体 弱者” 。 62、答案为 A.细节理解题。根据文章最后一段可知,能够自己负担地起费用的人们常常自 己花钱去看病,这也就是说人们本来可以不用花钱的。故选项 A 不正确,为答案。选项 B 根据文章倒数第二段可知,反对党对这个建议进行了批判;选项 C 根据文章第一段最后一 句可知;选项 D 根据文章倒数第二段最后一句可反推出来。 63、答案为 D.细节理解题。根据文章最后一段可知,人们自己掏钱看病的原因是因为在 NHS 的等待时间太长,所以对人们来说不方便,故答案为 D。 64、答案为 B.细节理解题。根据文章第二可知。 65、答案为 C.主旨大意题。根据文章第一段最后一句可知。事实上,本文作者重点介绍了 英国的医疗改革计划,文章大量篇幅都在说明英国的医疗状况。 C 语篇解读:因为大学没有如人们想象的那样给每个人创造奇迹,加上大学毕业生工作难找, 传统高中生上大学的思想受到质疑。 一些教育者和校园观察家认为大学校园并不是高中毕业 生的最佳选择。 66. B. 细节理解题。根据短文第一段可以知道作者认为人们过去对高等教育充满信 心。 67. C. 细节理解题。根据“College graduates are selling shoes and driving taxis...Others find no stimulation in their studies,and drop out...”暗示“those who don't fit the pattern”指不适合接受高等教育的学生。 68. C. 细节理解题。文章第二段由于大学没有给每个人创造奇迹,有的大学生卖鞋子 开出租车,有的没有学习的动机,所以退学的人越来越多。 答案:C 69. A. 判断推理题。文章第二段“College graduates are selling shoes and driving taxis”由此推断出大学存在的问题是:社会不能给受到专业训练的大学生提供足够的 工作岗位。 70. A. 确定作者观点题。通读文章可知第一段引出本文话题;第二、三两段阐述大学 存在的问题;第四段结论:大学并不是高中毕业生的最佳选择,并作正反论证。所以 作者认为越来越多的证据表明大学教育可能不再是高中毕业生的最佳选择。D 语篇解读:作者通过阅读《心灵鸡汤》丛书,对友谊有了正确的认识,从而摆脱了困惑。 71. B. 细节理解题。根据文章第一段“Sure,our parents and grandparents were once teens,but things are so different now” , 可知作者认为大多数人(包括父母和祖父母)都不了解现在的青少 年所面临的压力。 72.B. 细节理解题。根据第三段“When it gets to be too much,I turn to...Chicken Soup for the Teenage Soul.” ,可知答案为 B。 73.D. 细节理解题。根据第四段“...it seemed as if we had never been friends.I felt confused and hurt” ,可知 D 项为正确答案。 74.B. 文章结构题。此处指前面“many friendships went through changes”中的 changes。
13

75.B. 主旨大意题。文章最后一段点明了主旨:People change,but that doesn't mean we have to lose the friendships we once shared。第四节. 1.are 改 were 2.picked 后加 it 3.a 改 the 4.his 改 her 5.hardly 改 hard 6.about 后加 to 7.while 改 when 8. it was turned out 改 it turned out 9.that 改 which 10.embarrassing 改 embarrassed 第五节:写作 My classmates, There is no denying that safety plays an important part in our daily life. Recently our school has carried out a program aimed at making our campus a safe place to stay on. I consider this as indeed a good practice, which will make us aware that safety should always come first in our daily life, whether when we stay at school or outside it. When we are doing sports, we should attach importance to the safety and avoid being hurt. Furthermore, when we get into trouble with our classmates, we should remain calm and avoid any form of fighting, which may only bring suffering and pain to us mentally and physically. As far as I’m concerned, I feel all the students and teachers should work hard and creatively to keep the “safety at school” activity in mind. Besides, we supposed to observe the law discipline where we are at any moment. Thanks.

14


相关文章:
最新人教版高中英语必修四单元测试题全套及答案一
最新人教版高中英语必修四单元测试题全套及答案一_英语_高中教育_教育专区。最新人教版高中英语必修四单元测试题全套及答案一 必修四 笔试部分: I. 单项选择 21. ...
最新人教版高中英语必修四单元测试题全套带答案1
最新人教版高中英语必修四单元测试题全套带答案1_英语_高中教育_教育专区。最新人教版高中英语必修四单元测试题全套带答案 1 必修四 笔试部分: I. 单项选择 21. ...
最新人教版高中英语必修四单元测试题全套及答案二
最新人教版高中英语必修四单元测试题全套及答案二_英语_高中教育_教育专区。最新人教版高中英语必修四单元测试题全套及答案二 必修四 笔试部分: I. 单项选择 1....
最新外研版高一英语必修四单元测试题全套带答案解析
最新外研版高一英语必修四单元测试题全套带答案解析_高一英语_英语_高中教育_教育专区 暂无评价|0人阅读|0次下载最新外研版高一英语必修四单元测试题全套带答案解析_...
最新人教版高中英语必修四单元测试题全套带答案2
最新人教版高中英语必修四单元测试题全套带答案2_英语_高中教育_教育专区。最新人教版高中英语必修四单元测试题全套带答案 2 必修四 笔试部分: I. 单项选择 1....
高中英语必修四book-4-unit-3单元测试及详细答案
高中英语必修四book-4-unit-3单元测试及详细答案_英语_高中教育_教育专区。Unit 3 A taste of English Humour Revision 赵路莎 I.用括号里所给单词的适当形式...
人教版高中英语必修四Unit5单元测试题及答案
人教版高中英语必修四Unit5单元测试题及答案_英语_高中教育_教育专区。人教版高中英语必修四 Unit5 单元测试题第二部分英语知识运用(共两节,满分 45 分) 第一节...
【8份】高中英语人教版必修4阶段质量检测及期中期末测...
【8份】高中英语人教版必修4阶段质量检测及期中期末测试题答案_英语_高中教育...192 阶段质量检测(一) A卷 Unit 1 学业水平达标 Living well (时间:120 ...
高中英语必修四book 4 unit 3单元测试及详细答案
高中英语必修四book 4 unit 3单元测试及详细答案_英语_高中教育_教育专区。BOOK...brought up 第三部分:阅读理解(共 10 小题;每小题 2 分,满分 20 分) ...
最新人教版高中英语必修四复习测试题全套及答案解析
最新人教版高中英语必修四复习测试题全套及答案解析_英语_高中教育_教育专区。最新人教版高中英语必修四复习测试题全套及答案解析 考点规范练 16(必修 4 Unit 1) ...
更多相关标签:
高中历史必修二期中 | 生物必修一最详细笔记 | 化学必修二期中测试题 | 物理必修二期中测试题 | 地理必修二期中试题 | 必修二化学期中测试 | 历史必修二期中试题 | 生物必修二期中测试题 |