当前位置:首页 >> 英语 >>

人教版高中英语同步练习:选修7 unit 2 单元测试(含答案)


英语大师 en.eywedu.net

Unit 2 Robots 单元测试 (人教新课标选修 7, 课标通用)
第 I 卷(共 115 分) 第一部分 听力(共两节,满分 30 分) 第一节(共 5 小题;每小题 1.5 分,满分 7.5 分) 听下面 5 段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的 A,B,C 三个选项中选 出最佳选项。听完每段对

话后,你都有 10 秒钟时间来回答有关小题和阅读下一小 题。每段对话仅读一遍。 1.What did the man do before lunch? A.He swam with John. B.He went away. C.He played tennis. Text 1 W:Hello,and how did you spend the holiday? M:I played tennis till lunch time and went for a swim with John. 答案 C

2.How many countries has the woman been to so far? A.Four. Text 2 M:Have you ever been to Canada? W:I wish to someday.So far I've been to Japan,Korea and China. M:Canada is really worth visiting. 答案 B B.Three. C.Two.

3.When would Elvis and Susan like to leave? A.Tomorrow. B.Next Monday or Tuesday. C.This Tuesday. Text 3

http://www.xiexingcun.com/ http://www.eywedu.net/

英语大师 en.eywedu.net

M:Have Elvis and Susan set a date for leaving? W:No,they haven't.But Elvis said they'd like to leave next Monday or Tuesday. M:I'd like to see them off at the airport.Will you go with me? W:Sure.I'll ask for a day off on Friday. 答案 B

4.What does the woman mean? A.She won't go to the concert tonight. B.She wants to go to the concert alone. C.She doesn't think the concert is interesting. Text 4 M:Would you like to go to the concert with me tonight? W:I'm sorry,but I have an exam tomorrow. M:What a pity! You'll miss a lot. 答案 A

5.When does the bakery close? A.At 7:00. B.At 6:55. C.At 7:30. Text 5 M:Kate,are we going home now? W:I was hoping to get some bread from the bakery before it closes. M:My watch says 6:55,so we have about 35 minutes left to get there. 答案 C

第二节(共 15 小题;每小题 1.5 分,满分 22.5 分) 听下面 5 段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每 小题 5 秒钟;听完后,各小题将给出 5 秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。 听第 6 段材料,回答第 6 至 7 题。 6.What did the man do at the weekend? A.He watched TV. B.He went to the cinema. C.He visited his parents.
http://www.xiexingcun.com/ http://www.eywedu.net/

英语大师 en.eywedu.net

7.What does the man think about his roommate? A.He's stupid. B.He's strange. C.He's shameless. Text 6 W:Hey,Jack.How was your weekend? M:Not bad.I went downtown to watch a film with my roommate. W:How was it? M:Oh,it was wonderful,but my companion wasn't. W:What do you mean? M:Well,I liked the film,but my roommate talked about this and that,and he thought the Titanic was some boat the Japanese sank during World War Ⅱ. W:Oh,not a very bright man. 答案 6.B 7.A

听第 7 段材料,回答第 8 至 10 题。 8.When is the man going to see Dr. Carter? A.On Tuesday. B.On Wednesday. C.On Thursday. 9.Why does the man want to see Dr. Carter? A.He was hit by a ladder. B.He broke his leg. C.He hurt his foot. 10.What does the woman tell the man to do in the end? A.Wait for Dr.Carter at home. B.Come to the office right away. C.Take off the paint can himself. Text 7 W:Dr.Carter's Office. M:Yes,I'd like to make an appointment to see Dr.Carter,please.
http://www.xiexingcun.com/ http://www.eywedu.net/

英语大师 en.eywedu.net

W:OK.Could I have your name,please? M:Yes.My name is Ronald Schuller. W:Ronald Schuller.OK.How about the day after tomorrow on Wednesday at 4:00 p.m.? M:Do you happen to have an opening this morning? W:Um... how about tomorrow at 8:00 a.m.or Thursday at 8:15 a.m.? M:Uh,do you have anything earlier? W:No,I'm sorry. M:Well,in that case,tomorrow would be fine. W:What's the purpose of your visit? M:Well,to tell the truth,I fell from a ladder two days ago while painting my house,and my foot landed in a paint can and it was badly hurt. W:So you took off the paint can... Sir,sir,are you still there? M:Well,the paint can is still on my foot. W:Oh,please come now.I don't think your case can wait. 答案 8.A 9.C 10.B

听第 8 段材料,回答第 11 至 13 题。 11.What is the relationship between the two speakers? A.Companies. B.Neighbours. C.Friends.

12.Who is visiting the woman for the weekend? A.Her sister. B.Her student. C.Her teacher.

13.How does the woman know Bob? A.He has just been introduced to her. B.She has taken lessons from him. C.They have met at a party before. Text 8 W:Hi,Dave.Good to see you could come a long way.Come on in. M:Wow.Looks like the party is at high point. W:Yeah.And they're eating all of my food.Oh,I'd like you to meet my sister, Carol.She's visiting for the weekend.
http://www.xiexingcun.com/ http://www.eywedu.net/

英语大师 en.eywedu.net

M:Oh.Which one is she? W:She's sitting on the sofa over there. M:You mean the woman with long black hair? W : That's right.Let me introduce her to you.You're both so friendly and adventurous. M:And who's the man sitting next to her?Uh,the man wearing the suit jacket? W:Oh,that's Bob,my ballet teacher. M:Ballet teacher!I never knew you were into ballet. W:I started about two months ago.Come on.I'd like you to meet them. M:I'm coming. 答案 11.C 12.A 13.B

听第 9 段材料,回答第 14 至 17 题。 14.What is the new product used to do? A.Do some housework. B.Settle family problems. C.Manage money matters. 15.What is the robot programmed to do? A.Shopping and figuring. B.Repairing and guarding. C.Cleaning and washing. 16.How does the woman like the product? A.It's safe enough. B.It's too expensive. C.It's worth buying. 17.What is the probable relationship between the speakers? A.Reporter and manager. B.Customer and salesman. C.Housewife and shopkeeper. Text 9 W:Hello,Mr.Tompkins.Our newspaper will carry some information about new
http://www.xiexingcun.com/ http://www.eywedu.net/

英语大师 en.eywedu.net

products.Now, will you tell us about the new home your company has built? It promises to be a model for the houses of the future. M:Certainly.The idea is not to have a house full of different things.This is a complete home system.It will make people's lives easier. W:OK.So tell me how this house will make my life easier? M: When you arrive at the front door, you won't need a key.The door will open with a touch of your finger.You'll be able to call your refrigerator when you're in the supermarket and find out how much you need to buy.Isn't it wonderful? W:Can I call the washing machine as well? M:Sure.But you won't need to.The house comes with a robot.It is programmed to do cleaning and washing. W:And what's the price of the new home? M:A million dollars. W:A million dollars! It will be the 22nd century before I can afford to buy one! 答案 14.A 15.C 16.B 17.A

听第 10 段材料,回答第 18 至 20 题。 18.Who is the speaker most probably talking to? A.News reporters. B.Foreign students. C.Language learners. 19.What would the speaker use his notebook to write? A.News and radio reports. B.Useful words and expressions. C.Language learning experience. 20.What does the speaker suggest doing? A.Making good goals. B.Trusting in one's ability. C.Learning in a real situation. Text 10 Now I'd like to tell you something about my language learning.OK,first of all,I

http://www.xiexingcun.com/ http://www.eywedu.net/

英语大师 en.eywedu.net

place myself in the language, the language that I want to learn.Uh, for example, I watch a film in that language,which would force me to learn words and expressions.Uh,you can watch TV news reports,or listen to radio reports.You know,anything is really helpful,as long as you can hear the language regularly. Next, I keep a situational notebook.For example, in a restaurant, you use a certain word or an expression over and over again.So if you can remember just a particular one in each situation,you can immediately speak that language and have more trust in your ability.In this way you get more out of learning the language,I think. 答案 18.C 19.B 20.C

第二部分 英语知识运用(共两节,满分 45 分) 第一节 单项填空(共 15 小题;每小题 1 分,满分 15 分) 从 A、B、C、D 四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。 21.All the leading media in China ________General Secretary Hu Jintao' s official visit to America. A.reported C.announced 答案 A B.printed D.declared

[考查动词辨析。句意:中国的所有主流媒体报道了胡锦涛总书记对

美国的官方访问。句子主语是 media“媒体”,其谓语搭配自然应是“报道”,故 选择 report。print 刊登,(在刊物上)发表;announce 宣布、公布;declare 宣告。 故选 A。] 22.Try to________at least an hour each day for learning new vocabulary. A.set off C.set aside 答案 C B.set out D.set down

[句意为:争取每天至少抽出 1 小时时间学习新词汇。set aside 为某

种目的留出、拨出(金钱、时间)等,符合句意。] 23.When a friend invited me to the party, I ________. A.couldn't C.can't 答案 A help but go B. couldn't D.can't help but going

help but go

help but going

[考查固定搭配, 句意: 当朋友邀请我参加聚会时, 我不得不去。 can't

help but do sth “不得不做某事”。选 A。]
http://www.xiexingcun.com/ http://www.eywedu.net/

英语大师 en.eywedu.net

24.Is this the museum ________ the exhibition was held? A.where 答案 A B. that C.on which D.the one

[主、 谓、 宾俱全, 从句部分为句子的状语表地点, 既可用副词 where,

又因 in the museum 词组,可用介词 in + which 引导地点状语。选项 C 中, 介词 on 错误,所以选 A。] 25.People have been complaining about SK-II recently and think the advertisements always persuade people ________the products which are not so good. A.buy 答案 B.to buy C.buying D.bought

B [说服某人做某事的表达法有:persuade sb into doing 或 persuade sb

to do sth。故选 B。] 26.You need to take your job________if you want to keep it. A.curiously C.nervously 答案 B.seriously D.harmorously

B [考查固定短语。 句意: 如果你想拥有这个工作, 你必须认真对待它。

take sth seriously 意为“认真对待某事”,是固定短语。故选 B。] 27.Claire had her luggage________an hour before her plane left. A.check 答案 D B.checking [考查 have sth done 结构。 C.to check D.checked

句意:claire 在飞机起飞前一小时通过

了行李检查。故选 D。] 28.It's unnatural for a mother to leave her child ________to enjoy herself. A.alone C.lone 答案 A B.lonely D.loneliness [考查 leave 的固定短语。句意:作为母亲,让孩子独自一个人玩是

不合常理的。leave...alone 表示“丢下……不管”,是固定短语,故选 A。] 29.Tom often travelled,so that he never stayed in one place ________a week. A.other than C.rather than 答案 B.more than D.or rather

B [考查固定短语辨析。句意:汤姆经常旅行,以至于他待在一个地方

从未超过一个星期。other than 除了……之外;more than 多于;rather than 而不 是;or rather 更确切地说。 根据句意选 B。]
http://www.xiexingcun.com/ http://www.eywedu.net/

英语大师 en.eywedu.net

30.Mrs. Old White showed her students some old maps______from the library. A.to borrow C.borrowed 答案 C B.to be borrowed D.borrowing

[borrow 和 maps 是被动关系且该动作已经完成,故用过去分词形式

作后置定语。故选 C。] 31.They desired that they________the right to attend the meeting. A.had 答案 B.have C.are D.were

B [考查 desire 的用法。句意:他们渴望有参加会议的权力。desire 后

的宾语从句的谓语动词要用 “should +动词原形 ” 的形式表示虚拟语气,其中 should 可以省略,选 B。] 32.I didn't get much ________from the doctor when I told him about my pains. A.sorrow C.discouragement 答案 B.sympathy D. suffering

B [考查名词辨析。句意:当我把我的痛苦告诉那个医生时,没有得到

太多的同情。sorrow 悲伤,悲痛;sympathy 同情心;discouragement 泄气,灰 心;suffering 痛苦。故选 B。] 33.—What about the meeting? —The two sides were unable to reach an agreement, ____________, they lost the chance of working together. A.In all C.On the contrary 答案 B.In other words D. After all

B [考查用作插入语的介词短语辨析。句意:——会议结果如何?——

双方没能达成协议。换句话说,他们失去了合作的机会。in all 总共;in other words 换句话说; on the contrary 相反地; after all 毕竟; 到底, 别忘了。 故选 B。 ] 34.All these gifts must be mailed immediately ________in time for Christmas. A.in order to have received B.in order to receive C.so as to be received D.so as to be receiving 答案 C [考查不定式的被动形式。句意:所有礼物必须立即寄走,(以便于)
http://www.xiexingcun.com/ http://www.eywedu.net/

英语大师 en.eywedu.net

这些礼物可以在圣诞节准时 ( 被收到 ) 。 用动词不定式的被动语态 to be received。故选 C。] 35.Premier Wen Jiabao inspected the disaster area,________by many high officials. A.cooperated C.accompanied 答案 C B.supported D.connected

[考查动词辨析。 句意: 温家宝总理在许多高官的陪同下视察了灾区。

cooperate 合作;support 支持,养活,支撑;accompany 陪伴,陪同;connect 连接,联系。故选 C。] 第二节 完形填空(共 20 小题;每小题 1.5 分,满分 30 分) 阅读下面短文,掌握其大意,然后从各题所给的四个选项(A、B、C 和 D)中,选 出最佳选项。

What would life be like without television? Would you spend more time __36__, reading, or studying? Well, now it's your chance to turn off your TV and __37__! TVTurnoff Week is here. The goal of TVTurnoff Week is to let people leave their TV sets __38__and participate in activities __39__ drawing to biking. The event was founded by TVurnoff Network, a nonprofit organization which started the event in 1995. In the __40__, only a few thousand people took part. Last year more than 7.6 million people participated, __41__ people in every state in America and in more than 12 other countries! This is the 11th year in which __42__ are asking people to “turn off the TV and turn on__43___ ”. According to the TVTurnoff Network, the average __44__ in the US spend __45___ time in front of the TV (about 1,023 hours per year) than they do in school (about 900 hours per year). Too much TV __46__ has made many kids grow fat. __47__ , in 2001's TV?Turnoff Week, US Surgeon General David Satcher said, “We are raising the most __48__ generation of youngsters in American history. This week is about saving lives.” Over the years, studies have shown that watching a lot of TV__49__ poor eating
http://www.xiexingcun.com/ http://www.eywedu.net/

英语大师 en.eywedu.net

habits, too little exercise, and violence. Frank Vespe of the TVTurnoff Network said that turning off the TV “is or __50__ , part of a healthy lifestyle”. “One of the great lessons of __51__ TVTurnoff Week is the realization that__52__ I turn on the TV, I'm deciding not to do something else,” Vespe said.

TVTurnoff Week seems to be making a __53__ . Recent US Census(人口普 查)data__54__ that about 72 percent of kids under 12 have a limit on their TV time. That's __55__ about 63 percent ten years ago. 【语篇解读】 36.A.drinking C.washing 答案 D 关掉电视,走出家门,过更健康的生活吧! B.sleeping D.playing outside

[ 根据上下文考查合适的动名词。从文章大意可知是希望人们有健

康的生活方式,参加一些 activities(第二段中),因此选 playing outside 最合适。 后面的 reading 和 studying 都是室内活动。 ] 37.A.find out C.look out 答案 A B.go out D.keep out

[ 根据上下文考查合适的动词。上文提出了一个问题,所以选 find

out“发现、找到(答案)”。 ] 38.A.away C.on 答案 B.off D.beside B [ 根据上下文考查意义正确的搭配。leave...off“关掉”,这是 leave 复

合宾语结构。 ] 39.A.like 答案 40.A.end 答案 C C B.as C.from D.such as

[考查搭配。由下文的 to 可见这里只能填 from。 ] B.event C.beginning D.total

[ 根据上下文考查合适的词组。这两句话讲的是参与这个活动的人

数的变化,因此先说的是“一开始”in the beginning。] 41.A.besides 答案 C B.except for C.including D.except

[根据上下文考查意义正确的词。这句话是对前一句话的补充说明,

根据后文的 and in more than 12 other countries 可见是对所有参与者的一个说 明,用 including“包括”。 ]
http://www.xiexingcun.com/ http://www.eywedu.net/

英语大师 en.eywedu.net

42.A.governments C.organizers 答案 C

B.parents D.businessmen

[ 考查符合上下文的名词。进一步陈述组织者的目的。 ] B.the radio D.the Internet [考查符合文章中心思想的词义选择。 组织者的目的就是希望人们有

43.A.the light C.life 答案 C

健康的生活方式,用 turn on life“点亮生活”很形象地阐明了中心。 ] 44.A.grownups C.clerks 答案 B.kids D.parents

B [考查符合上下文的名词。下文的数据明显是针对学生而言,因此用

kids。 ] 45.A.less B.enough C.little D. more

答案 D [根据上下文提供的数据,当然看电视的时间更多。 ] 46.A.programmes C.hours 答案 D B.screen D.watching [考查符合上下文的词。这里表示“看电视过多”。 ] B.On the contrary D.As a result [ 考查符合上下文的关联词。下文是对上文作更具体的说明, in

47.A.However C.In fact 答案 C

fact“实际上”。 ] 48.A.overweight C.overgrown 答案 A B.overeaten D.overseeing

[ 根 据上 文的 grow fat , 这 里 应该 是 overweight“ 超 体 重 的 ” 。

overeating“吃得过多”;overgrown“成长过快的”,overseeing“监督”。 ] 49.A.leads to C.develops 答案 A B.results from D.keeps away

[ 根据上下文及搭配考查合适的动词词组。从逻辑上看首先排除

result from“由于”,keep away“不接触”,再根据后面的 too little exercise, and violence 从搭配上排除 develops。 ] 50.A.will be B.should be
http://www.xiexingcun.com/ http://www.eywedu.net/

英语大师 en.eywedu.net

C.may be 答案

D.could be

B [根据中心思想, 组织者认为从道理上说这样做“应该是”健康生活的

一部分。] 51.A.organizing C.participating 答案 B.taking part in D.asking for

B [从下文来看 Vespe 是作为一个电视观众,即一个参与本次活动的参

与者,讲自己的体会,而不是一个组织者,因此选 taking part in,而 participate 后面需要加 in。 ] 52.A.wherever C.every time 答案 C B.every day D.this time

[ 结合句意考查名词引导的时间状语从句。从主句的现在进行时,

可以判断选 every time“每次”最合适。 而 every day 后面要加 when, this time“这 次”不合题意。 ] 53.A.living C.difference 答案 C B.choice D.sense

[结合上下文考查固定搭配。make a difference “产生了影响”。 ] B.says D.writes [根据句意考查名词与动词搭配。下文不是列举 data“数据”具体是多

54.A.shows C.reads 答案 A

少,所以不能用 says 或 reads,应该用 shows 表示数据说明的情况。 ] 55.A.rising C.up to 答案 D B.down from D.up from [ 根据上下文考查词义。从前后数字来看是在 63 percent 的基础上

的上升,选 up from。] 第三部分 阅读理解(共两节,满分 40 分) 第一节(共 15 小题;每小题 2 分,满分 30 分) 阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C 和 D)中,选出最佳选项。 A One evening in February 2007, a student named Paula Ceely brought her car to a stop on a remote road in Wales. She got out to open a metal gate that blocked her
http://www.xiexingcun.com/ http://www.eywedu.net/

英语大师 en.eywedu.net

path.That's when she heard the whistle sounded by the driver of a train. Her Renault Clio was parked across a railway line. Seconds later, she watched the train drag her car almost a kilometre down the railway tracks. Ceely's near_miss made the news because she blamed it on the GPS (导航仪). She had never driven the route before. It was dark and raining heavily. Ceely was relying on her GPS, but it made no mention of the crossing. “I put my complete trust in the device and it led me right into the path of a speeding train,” she told the BBC. Who is to blame here? Rick Stevenson, who tells Ceely's story in his book When Machines Fail Us, points the finger at the limitations of technology. We put our faith in digital devices, he says, but our digital helpers are too often not up to the job. They are filled with small problems. And it's not just GPS devices: Stevenson takes us on a tour of digital disasters involving everything from mobile phones to wireless keyboards. The problem with his argument in the book is that it's not clear why he only focuses on digital technology, while there may be a number of other possible causes. A mapmaker might have left the crossing off a paper map. Maybe we should blame Ceely for not paying attention. Perhaps the railway authorities are at fault for poor singalling system. Or maybe someone has studied the relative dangers and worked out that there really is something specific wrong with the GPS equipment. But Stevenson doesn't say. It's a problem that runs through the book. In a section on cars, Stevenson gives an account of the advanced techniques that criminals use to defeat computerbased locking systems for cars. He offers two independent sets of figures on car theft; both show a small rise in some parts of the country. He says that once again not all new locks have proved reliable. Perhaps, but maybe it's also due to the shortage of policemen on the streets. Or changing social circumstances. Or some combination of these factors. The game between humans and their smart devices is amusing and complex. It is shaped by economics and psychology and the cultures we live in. Somewhere in the mix of those forces there may be a way for a wiser use of technology. If there is such a way, it should involve more than just an awareness of the shortcomings of our machines. After all, we have lived with them for thousands of years. They have probably been fooling us for just as long. 【语篇解读】 作者在文中讲述了 Ceely 的 GPS 出现错误而引发的事故,提到了

Rick Stevenson 的观点,作者对他的观点提出了不同的意见,从而揭示了人类与科 技之间的关系。
http://www.xiexingcun.com/ http://www.eywedu.net/

英语大师 en.eywedu.net

56.What did Paula Ceely think was the cause of her accident? A.She was not familiar with the road. B.It was dark and raining heavily then. C.The railway workers failed to give the signal. D.Her GPS device didn't tell her about the crossing. 答案 D [细节理解题。根据第二段中的 Ceely was relying on her GPS,but it

made no mention of the crossing.可知 D 项正确。 ] 57.The phrase “near miss” (Paragraph 2) can best be replaced by________. A.close hit C.narrow escape 答案 C B.heavy loss D.big mistake

[词义猜测题。 根据第一段的描述可知, Ceely 没在车上, 所以有 She

watched the train drag her car almost a kilometre down the railway tracks.因此 Ceely 当时是“幸运逃脱”的,故 C 项正确。] 58.Which of the following would Rick Stevenson most probably agree with? A.Modern technology is what we can't live without. B.Digital technology often falls short of our expectation. C.Digital devices are more reliable than they used to be. D.GPS error is not the only cause for Ceely's accident. 答案 B [推理判断题。根据文章第三段的描述,我们可以知道:我们的数字

仪器经常达不到工作的要求,所以,B 项应为 Rick Stevenson 的态度。 ] 59.In the writer's opinion, Stevenson's argument is ________. A.onesided C.puzzling 答案 A B.reasonable D.wellbased

[细节理解题。根据第四段中的 The problem with his argument in the

book is that it's not clear why he only focuses on digital technology, while there may be a number of other possible causes.可知作者认为 Stevenson 的观点是片面 的,所以 A 项正确。] B Why should mankind explore space? Why should money, time and effort be spent exploring and researching something with so few apparent benefits? Why should

http://www.xiexingcun.com/ http://www.eywedu.net/

英语大师 en.eywedu.net

resources be spent on space rather than on conditions and people on Earth? These are questions that, understandably, are very often asked. Perhaps the best answer lies in our genetic makeup(基因构成)as human beings. What drove our ancestors to move from the trees into the plains, and on into all possible areas and environments? The wider the spread of a species, the better its chance of survival. Perhaps the best reason for exploring space is this genetic tendency to expand wherever possible. Nearly every successful civilization has explored, because by doing so, any dangers in surrounding areas can be identified and prepared for. Without knowledge, we may be completely destroyed by the danger. With knowledge, we can lessen its effects. Exploration also allows minerals and other potential(潜在的)resources to be found. Even if we have no immediate need of them, they will perhaps be useful later. Resources may be more than physical possessions. Knowledge or techniques have been acquired through exploration. The techniques may have medical applications which can improve the length or quality of our lives. We have already benefited from other spinoffs including improvements in earthquake prediction, in satellites for weather forecasting and in communications systems. Even nonstick pans and mirrored sunglasses are byproducts( 副 产 品 )of technological developments in the space industry! While many resources are spent on what seems a small return, the exploration of space allows creative, brave and intelligent members of our species to focus on what may serve to save us. While space may hold many wonders and explanations of how Without the ability to reach out across the universe was formed or how it works, it also holds dangers. The danger exists, but knowledge can help human being to survive. space, the chance to save ourselves might not exist. While Earth is the only planet known to support life, surely the adaptive ability of humans would allow us to live on other planets. future. 【语篇解读】 人类为什么要进行太空探索?随着这一问题的提出,作者从人类 It is true that the lifestyle would be different, but human life and cultures have adapted in the past and surely could in the

天性的角度深入剖析了人类进行太空探索的动机以及从中获得的益处 ——太空探 索可以帮助我们避免地球上潜在的一些问题。 60.Why does the author mention the questions in Paragraph 1?
http://www.xiexingcun.com/ http://www.eywedu.net/

英语大师 en.eywedu.net

A.To express his doubts. B.To compare different ideas. C.To introduce points for discussion. D.To describe the conditions on Earth. 答案 C [ 推理判断题,是对作者写作目的和意图的推断。作者提出这些问

题是为了引出下文要讨论的观点,故选 C。 ] 61.What is the reason for exploring space based on Paragraph 2? A.Humans are natureborn to do so. B.Humans have the tendency to fight. C.Humans may find new sources of food. D.Humans don't like to stay in the same place. 答案 A [细节理解题。由第二段第一句话 Perhaps the best answer lies in our

genetic makeup( 基因构成 )as human beings. 和此段最后一句 Perhaps the best reason for exploring space is this genetic tendency to expand wherever possible.可 知 A 项正确。 ] 62.The underlined word “spinoffs” in Paragraph 4 probably refers to________. A.survival chances C.unexpected benefits 答案 C B.potential resources D.physical possessions

[词义猜测题。由第四段中的 We have already benefited from other

spinoffs including improvements in earthquake prediction,in satellites for weather forecasting and in communications systems. 可推出,此处 spinoffs 意为“意想不 到的好处 ” 。 survival chances 生存机会; potential resources 潜在的资源; unexpected benefits 意想不到的好处;physical possessions 物质财产。故选 C。] 63.What makes it possible for humans to live on other planets? A.Our genetic makeup. B.Resources on the earth. C.The adaptive ability of humans. D.Byproducts in space exploration. 答案 C [细节理解题。由倒数第二段最后一句 Without the ability to reach out

across space, the chance to save ourselves might not exist.和最后一段中的 It is
http://www.xiexingcun.com/ http://www.eywedu.net/

英语大师 en.eywedu.net

true that the lifestyle would be different, but human life and cultures have adapted in the past and surely could in the future.可以得出人类的适应能力使得人类居住 在其他星球成为可能。 ] C

Researchers in Britain are driving the environmental movement to a whole new level. A team from the University of Warwick has built what it calls the world's first completely environmentally friendly Formula Three racing car. The car is made mainly of sustainable and renewable materials, like plants and vegetables. The structure around the car is made from natural plant fibers and potatoes. The steering wheel is made from root vegetables like carrots. The engine uses biofuel made from vegetable oil and waste chocolate. The new race car is extremely fast. The car has a top speed of two hundred fifteen kilometers an hour. And it can go from zero to ninetyfive kilometers an hour in just two and one half seconds. The race car meets all of the Formula Three racing requirements except for its biodiesel(生质柴油) engine. The car resulted from the efforts of the University of Warwick's Manufacturing Group and the Warwick Innovative Manufacturing Research Center. They developed the car because of criticism of the racing industry. Automobile racing is one of the most widely watched sports in the world. But it also is considered one of the least friendly to the environment. Race cars burn a lot of fuel, and create a lot of air pollution. In recent years, the racing industry has taken steps to protect the environment. More racing companies are now producing cars that use less energy. These cars produce less pollution than vehicles that depend on traditional fuels, like gasoline. Last year, two American government agencies and an international organization announced a number of policies for environmentallyfriendly racing. They are known as the Green Racing Protocols(协议). The two agencies are the United States Department of Energy and the Environmental Protection Agency. The organization SAE International represents
http://www.xiexingcun.com/ http://www.eywedu.net/

英语大师 en.eywedu.net

engineers and technical experts in the transportation industry. Officials from the American Le Mans Series also were involved in the effort. The American Le Mans Series became the first racing event to use the protocols in its Green Challenge competition. The race was held in October of last year. Last month, the World First Formula Three racing car was set to run in its first competitive race at the Formula Three Championship Final at Brands Hatch. It would have been the first biodieselpowered car to race at Formula Three. Current Formula Three rules let only gasolinepowered cars compete. Officials needed permission from all of the other Formula Three racers for the biodiesel World First car to compete. They were unable to contact one of the drivers, so the World First car was barred from the event. In test runs, the World First car was the fifth fastest among Formula Three race cars. Supporters are hoping to have the fuel issue resolved in time to compete next season. 【语篇解读】 英国研究者使环境保护再上一个新台阶:最近他们研制出一款新

型的节能环保赛车,这种赛车的速度丝毫不逊色于传统赛车。 64.Which of the following can be used to describe the new racing car? A.Ecofriendly, energyconserving, gasolinepowered. B.Biodieselpowered, fast, environmentallyfriendly. C.Fast, easilydamaged, intelligent. D.Green, fast,costeffective. 答案 B [推理判断题。 根据文章内容可知, 这种新型的赛车靠生质柴油驱动,

速度快且有利于环保。故选 B 项。] 65.The underlined word “barred” in the passage can be replaced by “________” . A.destroyed C.saved 答案 B B.forbidden D.excused [词义猜测题。根据所在的语境判断,如果这种赛车想要参赛必须

得到其他所有参赛运动员的许可,而他们无法和其中的一名参赛选手取得联 系,所以这辆车最终被禁止参赛。] 66.Which of the following statements is TRUE according to the passage? A.The new racing car was built by Britain and America jointly. B.The new racing car is made completely from sustainable and renewable

http://www.xiexingcun.com/ http://www.eywedu.net/

英语大师 en.eywedu.net

materials. C.The Green Racing Protocols are aimed at reducing pollution. D.The new racing car was the first biodieselpowered car to race at Formula Three. 答案 C [细节理解题。根据文章第六段和第七段的内容可知,这一协议旨在

让赛车减少油耗以达到降低环境污染的目的。] D

It is 7 o'clock in the morning. You check yourself in the mirror, adjust your collar, and consider the hectic day ahead. But at least you know that the stress won't damage your health, for this is no ordinary set of clothes you are wearing. Embedded within the fabric are numerous sensors, constantly monitoring your vital signs. If danger signs are detected, the garment is programmed to contact your doctor and send a text message telling you to take it easy. Garments that can measure a wearer's body temperature or trace their heart activity are just entering the market, but the European project BICEX weaves new functions into smart textiles. Miniaturised biosensors in a textile patch can now analyse body fluids, even a tiny drop of sweat, and provide a much better assessment of someone' s health.

Jean Luprano, a researcher at the Swiss Centre for Electronics and Micro technology (CSEM), coordinates the BIOTEX project. “One of the most obvious applications for smart fabrics is in the medical field,” he says. “There has been a good deal of progress with physiological measurements, body temperature or electrocardiograms( 心 电 图 ). But no one has yet developed biochemical sensing techniques that can take measurements from fluids like sweat and blood. We are developing a suite of sensors that can be integrated into a textile patch. The patch is a sensing and processing unit, adaptable to target different body fluids and biochemical species. At the very least, some basic biochemical analyses could complement the
http://www.xiexingcun.com/ http://www.eywedu.net/

英语大师 en.eywedu.net

physiological measurements that can already be monitored. In some circumstances, fluidic analysis may be the only way to get information on a patient's health status.” 【语篇解读】 本文是科技阅读。高科技智能服装可以检测出穿着者的身体状况, 这种服装刚刚进入市场。 67.What is the text mainly about? A.Smart clothes that track your health. B.How to make your day stress free. C.New advancement in the medical field. D.Biochemical sensing techniques. 答案 A [主旨大意题。通读全文可知,本文主要介绍能够检测出穿着者健康

状况的智能服装,故答案为 A。] 68.The first paragraph is written to________. A.describe a common scene in people's life B.introduce the topic of the passage C.tell us to have a smooth start of our day D.predict the new garments to appear 答案 B [ 推理判断题。分析文章第一段可知,作者通过描述引出本文的话

题,使文章更具有趣味性。] 69.The new function of the smart garment is that it can____________. A.make physiological measurements of a patient B.take one' s body temperature C.take electrocardiograms of a patient D.take measurements from fluids 答案 D [ 细节理解题。从文章最后一段可知, A、B、C 三项都是原先已

有的功能,D 项是高科技智能服装刚具有的新功能。] 70.Garments mentioned in the passage are probably most useful in the field of ________. A.education C.environment 答案 B.medicine D.fashion

B [细节理解题。从文章最后一段可知,智能服装最大的用途是在医学
http://www.xiexingcun.com/ http://www.eywedu.net/

英语大师 en.eywedu.net

领域。] 第二节(共 5 小题;每小题 2 分,满分 10 分) 根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项 为多余选项。 Getting your children to study can be a little like getting them to eat their vegetables. __71__Make a study time and have it at the same time every day.This will help your kids to learn to schedule their day and will give them a sense of control over how they spend their time. Allow them to study in blocks of time,such as for half an hour with a fiveminute break in the middle. __72__Ideal(理想的)study times are after dinner or right after school before dinner. Never allow your children to study in front of the television,as that will encourage passive activity.__73__ You'll also need to help your kids find the right place to study.After you've set up a good study time for little learners,set up a good place where they can get those creative juices flowing. __74__Make sure there is a table or a desk and a comfortable chair. __75__This includes helping them out with their homework sometimes and being there for them with the answers to any questions.The input you give your children during study periods will help form a bond and help make studying enjoyable. A.Pick a place where your children can study properly. B.Hold them to the schedule they create for themselves. C.Finally,spend time with your kids when they're studying. D.Keep the atmosphere light and offer lots of encouragement,too. E.Instead,use TV as a treat or a reward when the homework is completed. F.Try to stop this bed habit by offering some sort of reward. G.One of the best ways to form good study habits for your kids is to design a schedule that they keep to. 答案 71.G [从第一段“”我们可以看出本段主要讲述对学习时间的安排,故

选 G,从全文来衡量,防止误选 B。]

http://www.xiexingcun.com/ http://www.eywedu.net/

英语大师 en.eywedu.net

72.B [从第二段“”,可知本段主要讲述的是孩子自己支配的时间,故选 B。] 73.E [从第三段“”可知对看电视的安排,而 E 项讨论的也是电视并且和上 文意思相反,符合题意,故选 E。防止误选 F。] 74.A [由第六段和第七段中叙述可知此处是为孩子找到一个适合他们学习 的场所,A 符合题意。] 75.C [按照最后一段的意思家长应该陪伴孩子,帮助孩子解决学习上的问

题,故选 C。] 第 Ⅱ 卷 (共 35 分) 第四部分 写作(共两节,满分 35 分) 第一节 短文改错(共 10 小题;每小题 1 分,满分 10 分) 假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。 文中共有 10 处语言错误,每句中最多有两处。错误涉及一个单词的增加、删除或 修改。 增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在其下面写出该加的词。 删除:把多余的词用斜线(\)划掉。 修改:在错的词下面划一横线,并在该词下面写出修改后的词。 注意:1.每处错误及其修改均仅限一词; 2.只允许修改 10 处,多者(从第 11 处起)不计分。 Dear Jin Jing, Your problem is common one among middle school students.Maybe the following advices can help you.First in all,believe in yourself.Your greatest problem is that you lack selfconfidence.The first thing you must do is to smile at your classmates.One smile speaks loud about your wish to make friends than any word.Your smile will show that you are friendly to him.Next,trying talking with a student who is as shy as you or who share the same interest as you.You can discuss your studies with a classmate,and you can also talk about your hobbies as well.Unless anyone is in trouble,you should be ready to help him or her.Once you have confidence,you can make as many friends as possibly. Yours, Lily

http://www.xiexingcun.com/ http://www.eywedu.net/

英语大师 en.eywedu.net

答案 Dear Jin Jing, ∧ Your problem is a common one among middle school students.Maybe the following advices in can help you.First advice of all,believe in yourself.Your greatest problem is that you lack selfconfidence.The first thing you must do is to smile at your classmates.One loud smile speaks louder about your wish to make friends than any word.Your smile will show that you are friendly to him trying .Next, talking with a student who is as shy as them try

share as you or who shares the same interest with you.You can discuss your studies with a classmate,and you can also talk about your hobbies as well. Unless anyone is in If

trouble,you should be ready to help him or her.Once you have confidence,you can possibly make as many friends as possible. Yours, Lily 第二节 书面表达(满分 25 分) 假设你是红星中学高三(1)班的班长李华,你们全班同学在暑假期间开展了“体验 一天低碳生活”的活动。请你根据以下四幅图的先后顺序,写一篇英文短文,介 绍同学们这一天的体验活动,并谈谈自己的感受。短文的开头已为你写好。词数 100 左右。 提示词:disposable chopsticks 一次性筷子 lunch box 餐具盒

http://www.xiexingcun.com/ http://www.eywedu.net/

英语大师 en.eywedu.net

_____________________________________________________________________ _____________________________________________________________________ _____________________________________________________________________ _____________________________________________________________________ _____________________________________________________________________ _____________________________________________________________________ _____________________________________________________________________ _____________________________________________________________________ _____________________________________________________________________ _____________________________________________________________________ 【参考范文】 The students in our class took part in an activity of “Experience a Lowcarbon Day” during the summer vacation.In the morning, we went to the park by bus instead of going by car.At noon, when we dined out in a restaurant, we refused to use the disposable chopsticks served there.Instead, we each took with us a lunch box in which there was a pair of chopsticks and a spoon.In the afternoon, we went shopping at a supermarket.To avoid the damage to the environment caused by the free plastic bags, we put what we had bought into cloth bags.It was hot at night but we didn't turn on the air conditioners when doing our homework, instead, we used electric fans to cool ourselves down. Although the activity lasted only one day, we have learned a lot from it.We realize that we should take proper action for our earth from the small things around us. In this way, we're sure to live in a better world.

http://www.xiexingcun.com/ http://www.eywedu.net/


相关文章:
人教版高中英语同步练习:必修1 unit 2 单元测试卷(含答...
人教版高中英语同步练习:必修1 unit 2 单元测试(含答案)_英语_高中教育_教育...答案 1.C 2.A 3.B 4.A 5.B 6.B 7.C 8.A 9.B 10.C 11.C 12...
选修7 Unit2 单元测试题
选修7 Unit2 单元测试题_高二英语_英语_高中教育_教育专区。平时单元练习2013 级高二下单元训练选修七 Unit2 Robots I. 单选选择 1. She was so sad because ...
人教版高中英语同步练习:选修7 unit 3 单元测试(含答案)
人教版高中英语同步练习:选修7 unit 3 单元测试(含答案)_英语_高中教育_教育...答案 B 第节(共 15 小题;每小题 1.5 分,满分 22.5 分) 听下面 5 ...
人教版高中英语同步练习:必修2 unit 2单元测试卷(含答案)
人教版高中英语同步练习:必修2 unit 2单元测试(含答案)_高一英语_英语_高中...答案 13.C 1.A 2.C 3.A 16.C 4.A 5.C 6.C 7.A 8.C 20.A 9...
人教版高中英语同步练习:必修2 unit 2单元测试卷(含答案)
人教版高中英语同步练习:必修2 unit 2单元测试(含答案)_英语_高中教育_教育专区。英语必修 2 第一部分 第一节 单项填空 1.—What do you think of the ...
高二英语人教课标选修7 Unit1-Unit2 单元综合测试卷
高二英语人教课标选修7 Unit1-Unit2 单元综合测试卷_英语_高中教育_教育专区。...高二英语选修 7Unit1-2 综合测试卷参考答案: 一,单项选择 1-5 A B B A ...
人教版高中英语同步练习:必修2 unit 2单元测试卷(含答案)
人教版高中英语同步练习:必修2 unit 2单元测试(含答案)_英语_高中教育_教育...unit 2 The Olympic Games 单元测试卷 (满分:150 分 时间:120 分钟) 第Ⅰ...
人教版高中英语同步练习:必修3 unit 2 单元测试(含答案)
人教版高中英语同步练习:必修3 unit 2 单元测试(含答案)_英语_高中教育_教育专区...答案 6.B 7.C ,please? 听第 7 段材料,回答第 8 至 9 题。 8.What...
高二英语人教版模块8unit 2单元测试7
高二英语人教版模块8unit 2单元测试7_英语_高中教育_教育专区。中山一中高二年级...中山一中高二年级英语单元测试(选修 8 Unit 2) Class___Name ___Number ___...
人教版高中英语同步练习:必修5 unit 2 period 2(含答案)
人教版高中英语同步练习:必修5 unit 2 period 2(含答案)_英语_高中教育_教育...7.take the place of 8.on show 9.make a list 10.on special occasions ...
更多相关标签: