当前位置:首页 >> 英语 >>

2014-2015学年高三英语 Unit3 Inventors and inventions单元测试 新人教版选修8


Unit 3 Inventors and inventio ns 单元测试
(满分:120 分,时间:120 分钟) 第一部分 英语知识运用 (共两节,满分 45 分) 第一节 单项填空(共 15 小题;每小题 1 分,满分 15 分) 从 A、B、C、D 四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。 1.Tomorrow the mayor is to________a

group of Canadian businessmen on a tour of the city. A.coordinate C.accompany B.cooperate D.associate

解析 句意:明天,市长将陪同一行加拿大商人在这个城市旅行。coordinate(使)协调,(使)一致,(使) 同等;cooperate 合作;accompany 陪同,陪伴;associate 联系。 答案 C 2.I________you here. What are you here for? A.don't expect C.didn't expect B.won't expect D.wouldn't expect

解析 句意:我没想到你在这儿。你到这儿干什么?“没想到”只是过去的事,故选 C。 答案 C 3.Not until it began to rain________how late it had been. A.didn't I realize C.I didn't realize B.did I realize D.I realized

解析 句意:直到开始下雨,我才意识到天多晚了。not until 位于句首,后面主句使用部分倒装,故 选 B。 答案 B 4.Your products look very beautiful,but not very________so our company doesn't want to buy them. A.real C.practical B.true D.actual

解析 句意:你们的产品看起来美观,但不是很实用。因此我们公司不想买。real 真的;true 真正的; practical 实用的;actual 实际的。 答案 C 5.John enjoys watching the TV programs on________events while his wife is fond of American plays. A.now C.actual B.current D.practical

解析 考查形容词辨析。句意:约翰喜欢看关于时事的电视节目,但他妻子喜欢看美剧。current 意为 “现在的,当前的”,current events“时事”,符合句意。now“现在”;actual“真实的”; practical“实际的”。

答案 B 6.It is not________for me to return all the books to t he library now because I still need some of them for my research. A.continuous C.convenient B.difficult D.sufficient

解析 句意:我现在不方便把所有的书归还到图书馆,因为为了研究,我仍然需要其中的一部分。It is convenient for sb to do sth 某人方便做某事。 答案 C 7.It is________that women should be paid less than men for doing the same kind of work. A.abrupt C.adverse B.absurd D.addictive addictive 上

解析 abrupt 突然的,唐突的;absurd 荒谬的;adverse 不利的,逆向的,有害的; 瘾的。 答案 B 8.—It's a good idea.But who's going to________the plan? —I think Tom and John will. A.get on C.get through B.get off D.go through

解析 句意:——这是个好主意,但将由谁来完成这个计划?——我认为汤姆和约翰可以。get through 接通,完成。 答案 C 9.He decided to________the moment and ask her to borrow him some money. A.achieve C.seize B.keep D.finish

解析 考查动词辨析。句意:他决定抓住时机向她借钱。此处 seize 是“抓住(时机)“的意思。 答案 C 10.The moment she came back from work, she________to clean the kitchen thoroughly. A.set about C.set off B.set out D.set up

解析 考查 set 相关短语的辨析。 句意:她下班回来,就开始彻底打扫厨房。表示“开始(做)”可以 用 set about 或 set out,但 set about 后跟动名词,set out 后跟不定式。set off 表示“动身,出发”; set up 表示“建立”。 答案 B 11.The car was in good working________when I started out this morning.

A.order C.state

B.form D.circumstance

解析 考查名词辨析。 句意: 今天早晨我出发时, 它性能良好。 form 意为“形态, 形状, 外型”; state 意为“状态,情形”,一般指“思想,社会,道路,健康等”情况;circumstance 指“环境”;working order 指的是机器的工作状态,故选 A。 答案 A 12.Friendship is like money:easier made than________. A.kept C.keeping B.to be kept D.being kept

解析 考查非谓语动词。句意:友谊就像金钱:容易得到但是却不容易保存。句子主语 friendship 与动 词 keep 之间为被动关系,根据前后并列的原则可知选 A。 答案 A 13.Think carefully before you answer his questions. You may be________into giving away vital information. A.caught C.seized B.captured D.trapped

解析 句意:答题前要三思,你也许会上当从而泄露重要信息。trap sb into doing sth 意为“使某人 陷入圈套;使陷于困境”。catch 意为“捉住,捕获,逮住”;capture 意为“俘虏;捕获”;seize 意为“抓住”。 答案 D 14.I can't bear________food thrown away, because there are so many people suffering from hunger in other parts of the world. A.see C.being B.seeing D.to be seen

解析 考查 bear 的用法。 句意: 我不忍看到食物被扔掉, 因为在世界上的其他地方还有很多人正在挨饿。 bear 作动词意为“忍受,容忍”,后接名词、代词或动名词形式作宾语。 答案 B 15.It is important to________between the rules of grammar and the conventions of written language. A.determine C.explore B.identify D.distinguish

解析 distinguish between ...and ...区分??和??。 答案 D 二、完形填空 (共 20 小题;每小题 1.5 分,满分 30 分) 阅读下面两篇短文,掌握大意,然后从 16~35 各题所给的四个选项(A、B、C 和 D)中,选出最佳选项。

(A) The car,running along the well?lit road,now sank in darkness.I broke the__16__on purpose, for fear that the driver was too tired to drive.“When do you go back home in the evening?”“9 o'clock after this trip.”“Then when do you come out in the morning?”I threw out another question.“9 o'clock,too-just as if I worked at an office.”His__17__surprised me,because every time I ride a taxi,what I hear from the driver are only complaints that they have to work from morning till night,it's hard to earn money,they're often__18__by the police,or that their leaders are seated lazily,__19__the fruits.But this driver told me,“I find it tiring to be a section chief as I was before.I like driving just for__20__.It's fortunate that I hardly drive without a passenger.So I earn two or three thousand yuan a month with ease.Yes,I never__21__an empty taxi.If it goes southward,I go northward.If it goes along a highway,I__22__into a narrow street.” His words showed his__23__with his life and the pride he took in his job.Such feelings are so__24__among people nowadays as oxygen in high mountains.As an ancient saying goes,“Neither joy in material__25__nor grieve(悲痛)over personal setbacks.”How many people nowadays can show high ideals by__26__living and go far with a calm mind?I couldn't help feeling curious when finding such a state of mind in a stranger on a cold__27__. 16.A.window B.stillness C.quietness D.silence

解析 根据 for fear that the driver was too tired to drive 可知,作者有意打破沉 默 , 以 免 司机因为疲劳而出问题。 答案 D 17.A.easiness B.confidence C.attitude D.character 这让“我”感到十

解析 从这个司机的回答看,他不像别的出租车司机那样辛苦,他如此自在, 分诧异。这里用 easiness 表示“自在,自如”。 答案 A 18.A.fined B.ordered C.detected D.seized

解析 赚钱很难,而且经常被警察罚款。从语境和选项看,出租车司机应是 被 警 察 “ 罚 款 (fined)”。 答案 A 19.A.keeping B.tasting C.enjoying D.choosing 实。

解析 或者埋怨说,领导懒洋洋地坐在办公室里享受(enjoying)他们的劳动果 答案 C 20.A.freedom B.pleasure C.hobby D.company

解析 从前面的叙述可推知,这个人觉得当出租车司机很惬意:他每天不用 早起,不用晚归,而且 自己每个月能赚到足够的钱。

答案 B 21.A.meet B.admire C.envy D.follow

解析 我从来不跟在(follow)跑空车的出租车后面。 答案 D 22.A.look B.knock C.turn D.crash turn into 意为“拐

解析 这样的车向南开,我就开车往北去。它走大路,我就拐入狭窄的街道。 入,驶入”。 答案 C 23.A.intelligence C.competition B.satisfaction D.honesty

解析 从上文这个司机的叙述看,他很满意(satisfaction)自己开出租车的生活。 答案 B 24.A.common C.serious B.regular D.rare

解析 如此自足感在现代人中比高山上的氧气还要稀少(rare)。 答案 D 25.A.gains C.supports B.concerns D.loss

解析 就像一句老话所说的,“不以物喜,不以己悲”,即不以物质的收获 (gains)为喜,不以个人 的挫折为痛苦。 答案 A 26.A.special B.happy C.original D.simple

解析 simple 与前面的 high 相对,符合语境。 答案 D 27.A.morning B.night C.moment D.season

解析 文章开头就暗示了故事发生的时间是晚上(night)。 答案 B (B) Throughout history man has had to accept the fact that all living things must die.But people now live longer than they used to.Yet,all living things still show the__28__of aging,which will eventually result in death. Aging is not a disease,but as a person passes maturity(成熟期),the cells of the body and the__29__they form do not function as well as they did in childhood and teenage years.The body provides less__30__against diseases and is more__31__to have accidents.

A number of related causes may__32__to aging.Some cells of the body have a fairly long life, but they are not__33__when they die.As a person ages,the number of brain cells and muscle cells decreases.Other body cells die and are replaced by new cells.In an aging person the new cells may not be as__34__or as capable of growth as those of a young person. Aging may affect the__35__and change the information?carrying molecules so that they do not transmit the information as well. 28.A.function B.effect C.affect D.sign

解析 根据下文中的定语从句所表示的意义进行判断,这里所填入的单词应 该表示“衰老的结果” 这一意义。effect 意为“结果,影响”,正是此义。 function 功能,机能,作用;affect 影响,感动, 是动词;sign 标记。 答案 B 29.A.hands B.feet C.heart D.organs 指的都是身体的具

解析 根据上下文及信息词 cells 可确定句中是指所有的器官。而其他三项所 体部位。 答案 D 30.A.energy C.vigor B.protection D.power

解析 protection 保护,保护物,和介词 against 或 from 连用,译为“保护?? 免遭??”。身体 此时的免疫力下降,易于患病;energy 精力,活力;vigor 力量,活力;power 权力,力气。 答案 B 31.A.likely 解 析 B.probable C.possible D.alike

likely , possible 和 probable 三 者 都 表 示 可 能 , 均 可 以 构 成 : It is

possible/probable/likely + that 从 句 。 但 probable 和 possible 不 能 用 于 sb.is possible/probable to do sth.句型中。alike 相似的,不符合题意。 答案 A 32.A.attend B.contribute C.add D.devote 成,符合题意。

解析 有一些相关的原因可能促使人衰老。contribute to 有助于,起作用,促 attend to 专心于;add to 增加,把??添加到??;devote to 答案 B 33.A.replaced B.reborn C.recovered D.surrendered

致力于,献身于。

解析 此句与下文相对应,根据下文出现的 replaced(代替)可确定该空选 复活;recovered 恢复;surrendered 屈服。 答案 A 34.A.new B.strong C.workable D.old

replaced; reborn 新生,

解析 老年人的新细胞的工作能力和生长能力不如年轻人强。其他选项明显 意义不当。 答案 C 35.A.improvement C.approach B.procession D.process

解析 从通篇文章所叙述的人的衰老的过程分析,我们 应该在此处选填 process 。 表 示 “ 自 然 的 过 程,进程”,符合上下文意义;improvement 改良; 答案 D 第二部分 阅读理解 (共 20 小题;每小题 2 分,满分 40 分) 阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C 和 D)中,选出最佳选项。 A An online post listing office people's four most?hated modern inventions is gaining popularity. Read on to discover what modern professionals dislike. Number one: The punch(打卡) machine. 32?year?old Mr.Zhang works for an IT company. He lists the punch machine as his number one workday enemy after a number of unavoidable procession 队伍,行列;approach 方式,方法。

incidents made him late to punch in for work. Zhang says most of his colleagues are hard?working people, but they feel like the boss doesn't trust them when he uses a machine to evaluate their performance. Zhang plans to find another job at a company that does not use a punch machine. Number two: Instant noodles. More and more people today realize that instant noodles do not make a healthy meal, but lack of time forces many white?collar workers to eat them instead of a regular dinner. 27?year?old Mr.Zhu is a salesperson who is so busy at work that he doesn't even have time to wash his socks. He regularly eats fast food takeaways or instant noodles for dinner. Number three: Mattresses. Some elder employees tell newcomers that having a mattress at work is just like having a home at the company. To encourage their employees to work overtime, a number of companies have issued their employees with mattresses so that they can take rest under their desks at any time of a day. People have started refusing the mattress and taking better care of their health after the media reported on a a

number of people who died due to overwork last year. And last, but not least, the mobile phone. A surgeon from a Beijing hospital says more and more white?collar workers are turning up with a strange disease which they call “mobile phone elbow”. The patients' elbows are painful, and sometimes they can't even raise their hands. The doctor says the disease occurs when patients spend more than 4 hours on their mobiles. 【语篇解读】 你想知道白领最痛恨的四个现代发明吗?请看网上公布的结果。 36.Why do some employees want to find a job in a company without punch machines? A.They often meet with unavoidable incidents on his way to work. B.They feel less trusted when evaluated with the punch machine.

C.It is unnecessary for them to punch in for work every day. D.They can work less hard in companies without punch. 解析 细节理解题。从第二段的第三句中的“but they feel like the boss doesn't trust them when he uses a machine to evaluate their performance”可知,当使用机器来评估他们的工作表现时,雇 员们会有一种老板不信任他们的感觉。 答案 B 37.White?collar workers have to eat instant noodles because they________. A.can't make a healthy meal B.can't afford a regular dinner C.don't have time to wash their socks D.are always so busy at work 解析 细节理解题。从第三段的第一句可知,白领们吃方便面是因为工作忙,没有时间。 答案 D 38.In the eyes of the boss, the mattresses can________. A.make employees work more time B.make the new comers love the company C.make employees have a good rest at any time D.take care of the employees'health 解析 细节理解题。从第四段的第二句中”To encourage their employees to work overtime”.可知, 老板把床垫放在办公室是为了让雇员延长工作时间。故选 A 项。 答案 A 39.According to the doctor,________.

A.the painful elbow caused by mobile phone can't be cured B.only white?collar workers turn up with the painful elbow C.long time of using mobile phones possibly causes the painful elbow D.if your elbows are painful, or you can't raise your hands, you catch the disease 解析 细节理解题。从最后一段的最后一句可知长时间使用手机的人易患”手机肘”这种病。 答案 C B If cars had wings,they could fly and that just might happen, beginning in 2011.The company Terrafugia, based in Woburn, Massachusetts, says it plans to deliver its the Transition, to customers by the end of 2011. “It's the next‘wow’vehicle,”said Terrafugia vice president Richard Gersh.“Anybody can buy a Ferrari, but as we say, Ferraris don't fly.” The car plane has wings that unfold for flying—a process the company says takes one minute—and fold back up for driving.A runway is still required to take off and land. The Transition is being marketed more as a plane that drives than a car that flies, although it is both.The company has been working with FAA to meet aircraft regulations, and with the National Highway Traffic Safety Administration to meet vehicle safety regulations. The company is aiming to sell the Transition to private pilots as a more convenient and cheaper way to fly.They say it saves you the trouble from trying to find another mode of transportation to get to and from airports: You drive the car to the airport and then you're good to go.When you land, you fold up the wings and hit the road.There are no expensive parking fees because you don't have to store it at an airport—you park it in the garage at home. The car?plane is designed to fly primarily under 10,000 feet.It has a maximum takeoff weight of 1,430 pounds, including fuel and passengers.Terrafugia says the Transition reduces the potential for an accident by allowing pilots to drive under bad weather instead of flying into marginal(临界)conditions. The Transition's price tag: $194,000, But there may be additional charges for options like a radio, transponder or GPS.Another option is a full?plane parachute. “If you get into a very awful situation, it is the necessary safety option,”Gersh said. So far,the company has more than 70 orders with deposits.“We're working very closely with them, but there are still some remaining steps,”Brown said. 【语篇解读】 大千世界,无奇不有。一种既能够在陆地上行驶,又可以在空中飞 行的汽车式飞机即将诞生。 car?plane,

40.We can learn from the first paragraph that________. A.car?planes will be popular in 2011 B.people might drive a car?plane in 2011 C.both Transition and Ferrari can take off and land D.Richard Gersh is the vice president of Massachusetts 解析 推理判断题。 第一段提到这家公司计划在 2011 年的年底之前推出这款新产品, 由此可推测 B 项正 确。 答案 B 41.It takes the car?plane one minute to________. A.fold and unfold its wings B.unfold wings for flying C.land in the airport D.meet flying safety regulations 解析 细节理解题。根据第三段可知它打开飞行用的机翼需要一分钟的时间。 答案 B 42.According to the passage, which of the following is NOT true? A.The car?plane needs a runway to take off and land. B.To mcet aircraft regulations, the company has been working with FAA. C.The car?plane may fly as high as normal planes. D.People can park the car?plane in the garage at their home. 解析 推理判断题。第六段的第一句提到这款产品设计的起初飞行高度是一万英尺以下,由此可知它不 能和正常的飞机飞行同样的高度。 答案 C 43.The underlined word“it”in the last but one paragraph refers to________. A.the radio C.the GPS B.the transponder D.the full?plane parachute

解析 词义猜测题。 根据本句前半句中的内容可推测此处指代的是上—段最后一句中提到的 full?plane parachute(降落伞)。 答案 D C The iPhone, the iPad: each of Apple's products sounds cool and has become a fad(一时的风尚). Apple has cleverly taken advantage of the power of the letter “i” —and many other brands are suit. The BBC's iPlayer —which allows Web users to watch TV following

programs on the Internet —adopted the title in 2008. A lovely bear —popular in the US and UK—that plays music and video is called “iTeddy”. A slimmed?down version of London's Independent newspaper was launched last week under the name “i”.In general, single?letter prefixes(前缀) have been popular since the 1990s, when terms such as e?mail and e?commerce first came to use. Most “i” products are targeted at young people and considering the major readers of Independent's “i”, it's no surprise that they've selected this fashionable name. But it's hard to see what's so special about the letter “i”. Why not use “a”, “b”, or “c” instead? According to Tony Thorne, head of the Language Center at King's College. London, “i” works because its meaning has become ambiguous. When Apple uses “i”, no one knows whether it means Internet, information, individual or interactive, Thorne told BBC Magazines.” Even when Apple created the iPod, it seems it didn't have one clear definition,” he says. “However, thanks to Apple, the term is now associated with portability(轻便),” adds Thorne. Clearly the letter “i” also agrees with the idea that the Western World is centered on the individual. Each person believes they have their own needs, and we love personalized products for this reason. Along with “Google” and “blog”, readers of BBC Magazines voted “i” as one of the top 20 words that have come to define the last decade. But as history shows, people grow tired of fads. From the 1900s to 1990s, products with “2000” in their names became fashionable as the year was associated with all things advanced and modern. However, as we entered the new century, the trend inevitably disappeared. 【语篇解读】 本文为说明文。苹果公司推出的带有 i?前缀的产品销售得异常火爆, 你知道为什么吗?本文就介绍了这方面的取名知识。 44.People use iPlayer to________. A.listen to music B.make a call C.watch TV programs online D.read newspapers 解析 细节理解题。根据第一段第三句 The BBC's iPlayer——which allows Web users to watch TV programs on the Internet ——adopted the title in 2008.可知 iPlayer 是用来在网上看电视节目的。 答案 C 45.We can infer that the Independent's “i” is aimed at________. A.young readers B.old readers

C.fashionable women

D.engineers

解析 推理判断题。根据第三段的内容可判断 Independent's “i”主要针对的读者群是年轻人。 答案 A 46.The underlined word “ambiguous” means________. A.popular C.definite B.uncertain D.unique

解析 词义猜测题 。根据第四段最后两句所讲的例子可以判断 ambiguous 是“不明确的模棱两可的”的 意思。 答案 B 47.Nowadays, the “i” term often reminds people of the products which are________. A.portable B.environmentally friendly C.advanced D.recyclable 解析 细节理解题。根据第五段的 However , thanks to Apple , the term is now associated with

portability(轻便),可知带有前缀 i?的产品通常与轻便联系在一起。故选 A 项。 答案 A D Who would have thought that millions of people would buy a product containing living insects? A businessman named Milton Levine did. He created the Uncle Milton Ant Farm more than a half century ago. Today, grandchildren of the first ant colony owners watching ants working hard on the farm. Milton Levine was not trained in the study of ins ects, also known as entomology. But he about ants, and he designed an appealing way to share his knowledge. Mr.Levine began his career as a maker of unusual toys after World War Two. He had returned to his birthplace in Pittsburgh, Pennsylvania, after serving in the United States military. He got the idea for his future career from a business newsletter, which suggested that the best chances for jobs at the time were in toys. He decided to make toys. They understood that American society was about to change. The huge population increase known as the Baby Boom was beginning. There would be a huge demand for children's toys. One day, he saw ants parading around a swimming pool.The sight made Mr.Levine remember how much he had liked watching and collecting ants as a boy on his uncle's farm. Those thoughts gave him knew a lot are

the idea for the Uncle Milton Ant Farm. Milton Levine developed a narrow, green plastic container. The top looked like a farm, showing a farmhouse, a barn, a bridge and a windmill. Under those images was a divider that separated the ants' underground and above?ground areas. Under that was the sand where people could watch the ants digging passageways. The first Uncle Milton Ant Farms were an immediate success. They were sold in 1956.Two years later, two million of the educational toys had sold. Through the years the toys continued to attract ant?watchers. People buy Uncle Milton Ant Farms from stores and order from websites.During his life, Mr.Levine saw the sale of more than twenty million of his ant colonies. The Uncle Milton Ant Farm tells far more than how to care for the ants. For example, people: receiving an Uncle Milton Ant Farm learn that the little insects are strong. Some can carry loads fifty times heavier than they are.A writer remembers owning an Uncle Milton Ant Farm when he was about five years old. He says he became very good at numbers by counting the ants. 【语篇解读】 本文介绍了 Uncle Milton Ant Farm(蚂蚁农场玩具)的发明者 Milton evine。 48.Which of the following words can best describe Milton Levine? A.Strong. C.Loyal. B.Creative. D.Humorous.

解析 推理判断题。从他设计玩具 Uncle Milton Ant Farm 的相关信息可以看出他极具创新精神。 答案 B 49.________may be studied in the science of entomology. A.Roses C.Tigers B.Butterflies D.Sharks

解析 推理判断题。根据第一段中的“Milton Levine was not trained in the study of insects, also known as entomology.”可知,entomology 是“昆虫学”之意。根据常识可知只有 butterflies(蝴蝶) 属于昆虫,会在昆虫学中学到,故 B 项正确。 答案 B 50.Which of the following is TRUE of Milton Levine? A.He used to be a soldier. B.He was a Baby Boomer. C.He was fond of collecting ants when he was young. D.He majored in biology in college. 解析 细 节 理 解 题 。 根 据 第 二 段 中 的 “He had returned to his birthplace in Pittsburgh,

Pennsylvania, after serving in the United States military,”可知,他曾当过兵。

答案 A 51.Milton Levine got his idea from the following EXCEPT________. A.a business newsletter C.ants parading 解析 B.the Baby Boom D.a farmhouse

细节理解题。根据第二段中的“He got the idea for his future career from a business

newsletter.”“The huge population increase known as the Baby Boom was beginning. There would be a huge demand for children's toys.”以及第三段中的“he saw ants parading around a swimming pool.”等信息可知,他从商务通讯、婴儿潮及蚂蚁搬家中得到启发,发明了这个蚂蚁农场玩具。D 项没 有提到。 答案 D E Amid a critical period for economic recovery,China's top leadership has been busy traveling across major manufacturing cities to diagnose(诊断) the health of the country's economy. The result of its recent visits to six cities in both northern and central China proves an earlier judgment by the State Council that the country's economy is showing signs of stabilizing(稳定) and is at a critical phase(时期) of recovery. In Qinhuangdao,a major port city close to Beijing,where Premier Wen visited during June 19~ 20,he was told that coal shipping at the port had steadily climbed in recent months.The premier called it “a proof of the country's economic recovery”. “China will carry on with the proactive(积极的) fiscal(财政的) and moderately loose monetary policies,” Wen reiterated(重申) on his tour to Tangshan and Qinhuangdao. Despite a positive attitude toward the economy,China's top leadership had also shown great concern for manufactures and also on employment issues. The premier urged manufacturers to rely on technology and innovation for further growth after visiting some leading manufacturers including Tangshan Railway Vehicle Company,one of China's biggest railway transportation equipment manufacturers and Tangshan Iron and Steel Company. “The steel industry faces a huge task of structural adjustment.And this adjustment should include technology upgrade,cutting back on outdated capacity and merger(合并) and reshuffling(改 组),” Wen said. Employment is also a top concern for the leaders. During a previous visi t to Hunan province in central China,Wen toured three job fairs and talked with students on their job?seeking difficulties. “Employment will expand as long as the economy starts to recover,” he said. 【语篇解读】 本文选自《China Daily》 。文章通过对温总理六市之行的描述显示:

中国经济已经开始复苏,中国高层领导态度乐观,但又非常清醒地明白制造业和 就业是中国所面临的难题。 52 . To recover the country's economy , the major challenges China's top leadership faces are ________. A.manufacturing and employment B.technology and innovation C.adjustment and capacity D.employment and transportation 解析 细节理解题。根据文章第五小节。 答案 A 53.Which of the following is TRUE according to the text? A.Manufacturing further growth will result in technology and innovation. B.Cutting back on outdated capacity is a huge task manufacturers face. C.Structural adjustment will contribute to further growth of the steel industry. D.China's top leadership had never thought of the country's economic recovery. 解析 细节理解题。根据文章第七小节。 答案 C 54.After reading the passage,we can conclude that the attitude of China's top leadership toward the economic crisis is ________. A.worried C.optimistic B.pessimistic D.negative

解析 推理判断题。尽管文章着重叙述了中国高层领导对制造业和就业表示了极大的关注,但从第二小 节可以看出,中国高层领导对中国经济的复苏是乐观的。 答案 C 55.Which of the following is the most suitable title for this passage? A.Premier Wen Jiabao's Recent Visits to Six Cities. B.China's Economy Starts to Recover. C.China's Economy Makes Steady Progress. D.China's Leadership Diagnoses the Health of the Country's Economy. 解析 确定标题题。尽管本文所记述的是温总理对六市 的访问,但作者真正要表达的是政府采取一系列 措施所带来的结果。 答案 B 四、写作 (共两个写作任务,满分 35 分) 写作一(满分 15 分)

请根据下面提示,写一篇短文。词数不少于 60。 In your spoken English class,your teacher shows you the following picture.You are asked to describe the picture and explain how you understand it.

______________________________________________________________________ ______________________________________________________________________ ______________________________________________________________________ ______________________________________________________________________ ______________________________________________________________________ 【参考范文】 As can be seen in the picture,two birds are singing at the top of their voices,deeply absorbed in their own songs.However,when we examine the picture more closely,we can see that the white bird is singing beautifully,with perfect musical notes coming out of its mouth,in contrast, the black bird can only make unpleasant/noisy sounds. I think this picture conveys the message-be the best of yourself.Indeed,there are so many people a round us,like the white bird,who are blessed with talents and can excel in whatever they want to do.On the other hand , there are also people , like the black bird , who are unfortunate.Whatever they do,their results are just the average.In my opinion,if we cannot change our birth,why bother?Just be our best selves.If we are born clever,be outstanding.If we are born average,try to be b etter.Just enjoy the life as it can be. 写作二(满分 20 分) 假设你是李华,下学期升入高三后,老师和家长都想让你住校学习,而你却不愿意,双方各持己见。 请用英语把这个情况写信告诉《中学生英语报》请求帮助。有关信息如下: 老师和家长的理由 1.方便问问题 2.节省路上的时间 3.培养独立生活的能力 你的理由 1. 有更好的学习环境 2.学习内容可以自由决定

注意:1.词数不少于 80,信的开头和结尾已为你写好; 2.可以适当增加细节,以使行文连贯。 Dear Sir,

I'll be a student of Senior 3 next term.______________________________________ _____________________________________________________________________ ______________________________________________________________________ ______________________________________________________________________ ______________________________________________________________________ ______________________________________________________________________ Yours, Li Hua 【参考范文】 Dear_Sir, I'll_be_a_student_of_Senior_3_next_term.My parents and teachers ask me to board in the school,but I'd like to come back home after school.So I am writing to tell you about our discussion about it.They say if I board in school,it will be very convenient for me to ask questions whenever and wherever,and it will save a lot of time spent on the way.Besides,I can also develop the ability to look after myself.However,I have my own thought.Staying at home in the evening will guarantee me a much quieter place for study.At the same time,I can learn what I think I'm not good at.I really don't know what to do.Please give me your advice! Yours, Li_Hua


相关文章:
2014-2015学年高中英语 Unit 3 Inventors and inventions单元综合测试(I) 新人教版选修8
2014-2015学年高中英语 Unit 3 Inventors and inventions单元综合测试(I) 新人教版选修8_高三英语_英语_高中教育_教育专区。2014-2015 学年高中英语 Unit 3 Inve...
2014-2015学年高三英语 Unit3 Inventors and inventions单元测试 新人教版选修8
2014-2015学年高三英语 Unit3 Inventors and inventions单元测试 新人教版选修8_英语_高中教育_教育专区。Unit 3 Inventors and inventio ns 单元测试 (满分:120 ...
(课标卷)2014-2015学年高中英语 Unit 3 Inventors and inventions综合检测 新人教版选修8
(课标卷)2014-2015学年高中英语 Unit 3 Inventors and inventions综合检测 新人教版选修8_高一英语_英语_高中教育_教育专区。Unit 3 Inventors and inventions (时...
(山东卷)2014-2015学年高中英语 Unit 3 Inventors and inventions综合检测 新人教版选修8
(山东卷)2014-2015学年高中英语 Unit 3 Inventors and inventions综合检测 新人教版选修8_高一英语_英语_高中教育_教育专区。Unit 3 Inventors and inventions (时...
(广东卷)2014-2015学年高中英语 Unit 3 Inventors and inventions综合检测 新人教版选修8
(广东卷)2014-2015学年高中英语 Unit 3 Inventors and inventions综合检测 新人教版选修8_高一英语_英语_高中教育_教育专区。Inventors and inventions (时间:100 ...
2014-2015学年高中英语 Unit 3 Inventors and inventions Language points quiz练习 新人教版选修8
2014-2015学年高中英语 Unit 3 Inventors and inventions Language points quiz练习 新人教版选修8_英语_高中教育_教育专区。2014-2015 学年高中英语 Unit 3 Inven...
(湖北卷)2014-2015学年高中英语 Unit 3 Inventors and inventions综合检测 新人教版选修8
(湖北卷)2014-2015学年高中英语 Unit 3 Inventors and inventions综合检测 新人教版选修8_高一英语_英语_高中教育_教育专区。Unit 3 Inventors and inventions (时...
2014-2015学年高中英语 Unit 3 Inventors and inventions Listening练习 新人教版选修8
2014-2015学年高中英语 Unit 3 Inventors and inventions Listening练习 新人教版选修8_英语_高中教育_教育专区。Using Language GOOD DESIGN IS PRACTICAL Zhou Rui...
2014-2015学年高中英语 Unit 3 Inventors and inventions Reading quiz II练习 新人教版选修8
2014-2015学年高中英语 Unit 3 Inventors and inventions Reading quiz II练习 新人教版选修8_英语_高中教育_教育专区。2014-2015 学年高中英语 Unit 3 Inventors...
更多相关标签:
unit 4 inventions | 选修六unit1 | 英语选修6unit1 | 高中英语选修6unit1 | 高中英语选修6unit2 | 英语选修6unit2 | 选修六unit2 | 选修6 unit1 |