阅读提升作业 十九 Module 5
Ⅰ. 阅读理解 People who like travelling have their reasons. They believe that travelling can help them expand their field of view, especially in the geographical and histor
ical sense. They also think that touring will give them more chances to enjoy different kinds of food and experience new things that would never be brought by other activities. But those who dislike travelling also have some reasons. Travelling, in my opinion, does more good than harm. Most importantly, it broadens( 使扩大 )our mind. We can get in touch with other civilizations( 文明 ), cultures, customs and ideas. Through history, most people travelled because of necessity(必要性)—not for pleasure. People travelled just in order to remain alive. They searched for food to eat or places to live in. They sometimes ran away from enemies. This is not to say that no one ever travelled just for fun of it. In ancient times, for example, rich Romans travelled all the ways to Greece to take part in the Olympic Games and festivals. Of course, some people decided to travel just out of curiosity(好奇心). They wanted to find out what it looked like beyond the horizon(地平线). Also business travel has been going on for centuries. Traders could not only make money but also learn to speak several languages and be introduced to different cultures. So, travelling does enrich our mind and draw new ideas to us. There is no doubt that we can get much from it. 【语篇概述】本文主要介绍了人们喜欢旅行的几种原因, 即扩大心胸、丰富思想、增加体验 等。 1. The underlined word“expand”in Paragraph 1 can be replaced by“ _______ ”. A. widen B. protect C. lose D. decide
【 解 析 】 选 A 。 词 义 猜 测 题 。 由 第 一 段 “their field of view, especially in the geographical and historical sense. ”可知答案选 A。 2. According to the passage, in the past most people travelled _______ .
A. for fun C. to get experience
B. for knowledge D. to make a living
【解析】选 D。细节理解题。由第三段第一、二句“. . . most people travelled because of necessity-not for pleasure. People travelled just in order to remain alive. ” 可知答案选 D。 3. How many reasons for travelling are mentioned in Paragraph 3? A. Three. C. Five. B. Four. D. Six.
【解析】选 B。细节理解题。由第三段“People travelled just in order to remain alive” 和“just for fun of it”和“some people decided to travel just out of curiosity” 和“Also business travel. . . for centuries. ”可知答案选 B。 4. What’s the main idea of this passage? A. Different kinds of travelling. B. Travelling enriches our mind. C. Ways to enjoy yourself while travelling. D. The advantages and disadvantages of travelling. 【解析】 选 B。 推理判断题。 纵观全文可知, 本文主要讲述了“旅游可以扩大我们的心胸”, 可知答案选 B。 Ⅱ. 阅读填句 根据短文内容, 从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项 , 选项中有两项为多 余选项。 1 One of the best things you can possibly do is start your own club. It’s
great fun especially if you are the sort of person who feels there’s never anything to do during the school holidays. The first thing you need to come up with is an idea for your club. 2 Pets, clothes,
pop music or dancing groups, sports, making things?The list is endless. Next you need some friends to be in your club with you. 3 All you need is three
or four other people who are interested in the same thing as you. 4 You should all sit down somewhere together with lots of pieces of paper
and write down every name you can think up. That’ll keep you busy for ages.
At your first meeting you should make up a rule book. And the first rule should be no grown-ups or little/big brothers or sisters!The best clubs are always secret! Now you have just about everything you need, except membership cards. These are very important and again you can spend a lot of time making them. 5 Why not leave
some space for a photo of yourself?That will make the membership cards really look like it. So there you are, get clubbing!Once you get started you’ll think of loads of more interesting things to do! A. That’s easy. B. Enjoy your own club! C. Invite a designer to join you. D. What are you interested in? E. Some vacation is just around the corner. F. Then you need to pick a name for your club. G. Use a bright thick pen to make a special design. 1. 【解析】选 E。根据下文“在假期期间, 如果无事可做, 创办自己的俱乐部是非常有趣 的”, 可知, 选项 E 是正确的, 引出本文话题。 2. 【解析】选 D。根据下文举例, “俱乐部的目的有很多, 列举的名单无穷无尽”, 这是 对选项 D 所提出的问题的回答。 3. 【解析】选 A。根据上下文, “下一步你需要几个朋友, 这仅需要三四个和你有同样爱 好的人”, 所以那是很容易的。故选 A。 4. 【解析】选 F。根据下文, “坐下来, 拿出纸张, 写下你能想出的任何一个名字”, 说 明第三步是要为自己的俱乐部挑选名字。 5. 【解析】选 G。根据上下文, 需要制作会员卡, 即需用明亮的粗笔画出特别的设计。故 选 G。