当前位置:首页 >> 高中教育 >>

【广东】2013版高中英语全程复习方略 素能提升演练(五)必修1 Unit 5(人教版) Word版含解析]


素能提升演练(五)
必修 1 Unit 5 Ⅰ. 单词拼写 1. It was ________ (慷慨的, 大方的) of her to contribute such a large sum of money. 2. He intends to take _____(法律的)action. 3. There is a newspaper article ______

__(抨击)the Prime Minister. 4. The little boy _______ (乞求)his father to stay at home. 5. People’s ___________ (观点) differ on this matter. 6. We should take an ______(积极的)part in after-class activities. 7. He examined the _______(质量)of the furniture carefully. 8. The ________ (暴力) and bad language in the program shocked many of the viewers. 9. The world is a _____ (舞台), and everyone has their part. 10. It is not the way to ________(教育)a child by making him do things against his will. Ⅱ. 完成句子 1. Mother Teresa, ________________________________ the poor, received the Nobel Peace Prize in 1979 and died in 1997. (devote) 特雷莎妈妈一生都致力于帮助穷人,于 1979 年获得诺贝尔和平奖,死 于 1997 年。 2. The economic crisis in 1939 was very severe, and many people

_______________ _______ died of hunger. (work) 一九三九年的经济危机非常严重,许多人失去工作饥饿而死。 3. In the United Nations General Assembly, many countries are for the proposal, while the US ______________. (vote) 在联合国大会上,许多国家都支持这个建议,而美国却投票反对。 4. It was pouring outside. There wasn’t a single person to ___________________. (turn) 外面雨下得很大,她无人可以求助。 5. The ancient castle, ___________________ by the terrorists, fell down in no time. (attack) 这座古城堡受到了恐怖分子的攻击,很快就倒塌了。 6. Only when he showed his pass to the guard ______________ enter the office building. (allow) 只有当他把通行证让卫兵看了之后才被允许进入办公大楼。 7. ___________________ called Jane Eyre, I was attracted by Charlotte Bronte’s works. (time) 当我第一次读到小说《简· 爱》时,就被 Charlotte Bronte 的作品吸引住 了。 8. After the new political party _________________, great changes have taken place in this country. (power) 这个新政党上台执政以后,这个国家发生了巨大的变化。

9. How could you forget the days _________________________________ ? (spend) 你怎么会忘记我们一起在乡村的日子呢? 10. I think our education should give all children ______________ to develop their special gift.(equal) 我认为我们的教育应该给所有的孩子平等的机会来发展他们的特殊天 赋。 Ⅲ. 阅读理解 More women are graduating from college than men.The situation is causing some people to worry about the future.The trend could cause social problems,according to a report on July 8 by the Washington Post. Women received about 57 percent of the bachelor’s degree awarded this year from colleges and universities in the United States.The figure of 57 percent has been the highest since World WarⅡended in 1945.During the war,many men were in the military. The gap between men and women is greater among

African-Americans and Hispanics.Two African-American women receive a degree for every African-American man.Only 40 percent of Hispanics who get a degree are males. The USA Department of Education estimates 698, 000 females received bachelor’s degree this year.The number of male graduates was 529 , 000 . The trend toward more female graduates began in the

mid-1980s.Nobody seems to know why.However,many theories exist. Researchers say the trend could lead to social problems. They also say this may indicate two things.It may reflect the increasing success of women.But it also may show the educational problems affecting men. High school graduation rates are slightly lower for men than for women .Males also make up the vast majority of students in special education classes. The Business Roundtable is studying the trend .The group is an organization of chief executives of some of the nation’s largest companies . Susan Traiman is the director of the group’s education policy.Traiman said the nation couldn’t afford to let half its population fail to develop skills needed for the future. 1. Some people worry about the future because ________. A.there are many social problems in America B.more and more men don’t like the life in college C.more African-American women receive a degree D.fewer and fewer men receive a degree than women in America 2.Which one of the following statements is RIGHT according to this passage? A.There must be something wrong with the education system. B.40% of the Hispanics get a degree in America. C.Nobody knows the reason why more women get a degree than men.

D.More than half of the men received bachelor’s degree this year. 3 . The underlined word“estimates”in the fourth paragraph means ________. A.guesses C.introduces B.explains D.discovers

4.What Susan Traiman said means that ________. A.the nation should prevent the women from receiving further education B.the nation would be too poor to develop its education C.the nation didn’t have enough money for women’s further education D.the nation should encourage men to develop skills for the future 5.What is the main subject discussed in the text? A.Women are more successful in America than men. B.More women than men are graduating from college. C.Men are more successful in America than women. D.There are two kinds of social problems in America. 6. 请用 30 词左右概括文章大意 ____________________________________________________________ ____________________________________________________________ ____________________________________________________________ ________________________ Ⅳ. 读写任务

阅读下面短文,然后按要求写一篇 150 词左右的英语短文。 I have a friend Monty Roberts who owns a horse ranch ( 牧马场) in San Ysidro. When he was a senior, he was asked to write a paper about what he wanted to be and do when he grew up. The next day he handed it in to the teacher. On the front was a large red F. The boy with the dream asked, “Why did I receive an F? ” The teacher said, “This is an unrealistic dream for a young boy like you. You have no money. You come from an itinerant (四处奔波的) family. You have no resources. Owning a horse ranch requires a lot of money. You have to buy the land. You have to pay for the original breeding stock and later you’ll have to pay large stud fees. There’s no way you could ever do it. ” He stated, “You can keep the F and I’ll keep my dream. ” The best part of the story is that two summers ago that same schoolteacher brought 30 kids to camp out on his ranch for a week. When the teacher was leaving, he said, “Look, Monty, I can tell you this now. When I was your teacher, I was something of a dream stealer. During those years I stole a lot of kids’ dreams. Fortunately you had enough belief not to give up yours. ” 【写作内容】 学校最近组织了一次中美学生交流活动,你参加其中的 “坚守信 念”的讨论。读完 Monty Roberts 的故事之后,你准备写一份发言稿,

题目是 “Belief can change one’s fate” ,内容要点包括: 1. 以约 30 个词概括 Monty Roberts 的成长故事; 2. 然后以约 120 个词谈谈你对信念的看法,内容包括: (1) 坚守信念对一个人成长的重要性; (2) 举一两个例子去论证“坚守信念能改变人的命运”; (3) 你的感想。 【写作要求】 1. 作文中可以使用自己亲身的经历或虚构的故事,也可以参照阅 读材料的内容但不得直接引用原文中的句子; 2. 作文中不能出现真实姓名和学校名称。 【评分标准】 概括准确,语言规范,内容合适,语篇连贯。

答案解析
Ⅰ. 1. generous 5. opinions/views 9. stage 2. legal 6. active 3. attacking 7. quality 4. begged 8. violence

10. educate

Ⅱ. 1. who devoted her whole life to helping 2. (who were) out of work 3. votes against it

4. whom she could turn for help 5. (which had been) attacked 6. was he allowed to 7. The first time I read the novel 8. came into/to power 9. (which/that) we spent in the countryside 10. equal opportunities Ⅲ. 1. 【解析】选 D 。细节理解题。第一段第一句 “More women are graduating from college than men.”的大意是“相对于男性而言,更多的 女性从大学毕业”, 这是解答本题的重要根据。 A 项提到许多社会问题; B 项说男性不喜欢大学生活;C 项提到更多的非裔美国女性拿到学位, 这些选项都和文章的主题没有联系,文中也没有相关的情节。 2. 【解析】选 C。推理判断题。根据第四段可以确定答案。人们并不 知道关于上文提到的现象出现的原因,全文也没有就此给出肯定的回 答。文章不能肯定教育制度有问题,所以 A 是错误的;B 项所提到的 内容与原文不符,原文中说的是 40%的男性;由第二段可知,女性拿 走了一半多的学位,那么男性拿到的学位就不到一半,所以 D 项也不 对。 3. 【解析】选 A。词义猜测题。该词的意思在这里是“估计,估算”,A 项和这个意思最接近。本句句意:美国的教育部估算今年有 698,000 名女性获得了学士学位。explain 解释;introduce 介绍;discover 发现, 均与此处的语境不相符。

4. 【解析】选 D。推理判断题。根据最后一段的最后一句话可知,“这 个国家承担不起其半数人掌握不了未来所需要的技能的风险”,对此我 们可以理解为国家应该鼓励男性去学习深造。国家不能阻止女子接受 大学教育,所以 A 项不对;国家太穷不能发展教育,这个意思原文没 有提到,所以 B 项也不对;C 项和原文也没有联系。故答案为 D 项。 5. 【解析】选 B。主旨大意题。本文讨论的主题是:在美国,相对于 男性而言,更多的女性从大学毕业或者获得学位。文章围绕这一点, 从各个角度进行了分析讨论。 6. The passage mainly tells us that more women than men are graduating from college. Some people are worried about this and some researchers say the trend could lead to social problems. Ⅳ.【参考范文】 Belief can change one’s fate This passage tells us that Monty Roberts, who had such strong belief that he didn’t give up his dream all the time, eventually succeeded in owning a horse ranch. For a person, belief always plays an important

role in his/her life. As a saying goes, “Where there is a will, there is a way. ” Anyone who has strong belief can enjoy a colorful life. Otherwise, he will lose himself in his way of life. Belief is so important that it can change one’s fate. As a deaf man, Beethoven went on working with his strong belief in the last year of his life, though he was not able to hear his own fine music. Marie Curie, a famous

scientist, also has set a good example. In 1898, Marie found a new element in the pitchblende. In order to improve her discovery, Marie and her husband worked hard. At last they saw the dim blue light of new element—radium. Her dream had come true. From my personal point of view, it can be seen that one with firmly-held belief is likely to get successful and master his/her own life.


相关文章:
【广东】2013版高中英语全程复习方略 素能提升演练(二...
【广东】2013版高中英语全程复习方略 素能提升演练(二十五)必修5 Unit 5(人教版) 温馨提示: 此套题为 Word 版,请按住 Ctrl,滑动鼠标滚轴,调节合适 的观看...
...素能提升演练(五)必修1 Unit 5(人教版)...
【广东】2013版高中英语全程复习方略 素能提升演练(五)必修1 Unit 5(人教版)...s degree this year. 3 . The underlined word“estimates”in the fourth ...
【广东】2013版高中英语全程复习方略 素能提升演练(十...
【广东】2013版高中英语全程复习方略 素能提升演练(十五)必修3 Unit 5(人教版) 隐藏>> 温馨提示: 此套题为 Word 版, 请按住 Ctrl,滑动鼠标滚轴, 调节合适的...
【广东】2013版高中英语全程复习方略 素能提升演练(二...
【广东】2013版高中英语全程复习方略 素能提升演练(二十一)必修5 Unit 1(人教版) Word版含解析]_高中教育_教育专区。【广东】2013版高中英语全程复习方略 素能...
【广东】2013版高中英语全程复习方略 素能提升演练(二...
【广东】2013版高中英语全程复习方略 素能提升演练(二十)必修4 Unit 5(人教版) Word版含解析]_高中教育_教育专区。【广东】2013版高中英语全程复习方略 素能...
【广东】2013版高中英语全程复习方略 素能提升演练(三...
【广东】2013版高中英语全程复习方略 素能提升演练(三十五)选修7 Unit 5(人教版) Word版含解析]_高中教育_教育专区。【广东】2013版高中英语全程复习方略 素能...
【广东】2013版高中英语全程复习方略 素能提升演练(十...
【广东】2013版高中英语全程复习方略 素能提升演练(十六)必修4 Unit 1(人教版)_高中教育_教育专区。【广东】2013版高中英语全程复习方略 素能提升演练(十六)必修...
【广东】2013版高中英语全程复习方略 素能提升演练(二)...
【广东】2013版高中英语全程复习方略 素能提升演练()必修1 Unit 2(人教版) Word版含解析]_高中教育_教育专区。【广东】2013版高中英语全程复习方略 素能提升...
【广东】2013版高中英语全程复习方略 素能提升演练(十...
【广东】2013版高中英语全程复习方略 素能提升演练(十一)必修3 Unit 1(人教版) Word版含解析]_高中教育_教育专区。【广东】2013版高中英语全程复习方略 素能提升...
【广东】2013版高中英语全程复习方略 素能提升演练(十...
【广东】2013版高中英语全程复习方略 素能提升演练(十一)必修3 Unit 1(人教版)_高中教育_教育专区。【广东】2013版高中英语全程复习方略 素能提升演练(十一)必修...
更多相关标签: