当前位置:首页 >> 英语 >>

[精题分解] 阅读理解汇编(5)(复习类)2012届


世纪金榜

圆您梦想

www.jb1000.com

[精题分解] 阅读理解汇编(5) (复习类)2012 届
广东省惠州市 2013 届高三第一次调研考试(英语) 第一节阅读理解(共 20 小题;每小题 2 分,满分 40 分) 阅读下列短文,从每题所给的 A, B, C 和 D 项中,选出最佳选项,并在答

题卡上将该项涂黑。 A February 4, 2012 saw the take-off of a new rising NBA star-Jeremy Lin. Among professional basketball players, Jeremy Lin's background is not typical. He graduated from Harvard University, which sends few players to the NBA, and he is the only Chinese-American NBA player. But when you watch him on the court, there is no doubt that he belongs there. He moves with speed and grace that demonstrate years of faithful practice, which is fueled by a love for basketball. Lin's enjoyment of basketball actually began in Taiwan. When Lin's father moved to U.S., his interest in the sport only grew and he passed on this love of basketball to his son, introducing him to the game at the age of five. The young Lin spent much of his youth playing basketball for fun. In high school, Lin dreamed of playing in the NBA. When he applied for college, he was not offered a single sports scholarship. However, after his admission to Harvard, he was offered a place on its college basketball team. During Lin's time at Harvard, his basketball career began to speed up. He scored 1,482 points, making him one of the highest scorers in Ivy League history. When he graduated, no professional teams offered Lin a contract, but he was invited to play in the NBA Summer League. He played well and ended up eagerly signing a contract with the Golden State Warriors. At first,playing in professional games filled Lin with excitement. He treasured opportunities to meet players he had been watching on TV for years. But slowly, the excitement wore off and was replaced by anxiety. In a few very difficult months, he was cut by two teams before the New York Knicks picked him up. But he had the courage and determination to stick to his dream, so he put himself into hard training to get ready for his opportunity to come. Then his moment arrived on February 4, 2012,on which his excellent performance made him famous overnight. After that, he led the Knicks to their fifth straight victory. The Associated Press called Lin "the most surprising story in the NBA". Knicks fans developed the nickname for him "Linsanity" (林发疯). Time magazine released its 2012 list of the 100 "Most Influential People in the World", Jeremy Lin included. No doubt, Lin fever is continuing to spread if you haven't already caught "Linsanity", get ready. 26. Which of the following elements is of little help in Lin's success?
第 1 页(共 62 页) 山东世纪金榜科教文化股份有限公司

世纪金榜

圆您梦想

www.jb1000.com

A. his father's influence B. his devotion to basketball C. his years of hard work D. his graduation from Harvard University 27. What does the phrases "wore off" in seventh paragraph probably mean? A. arose B. disappeared C. grew D. remained 28. Which of the following statements is TRUE according to the passage? A. Lin learned to play basketball when he was eight. B. Before Lin there was no Chinese-American NBA players. C. Lin was excited for professional games and did a good job at the beginning. D. Lin is the most outstanding player in NBA. 29. Which is the right order for Lin's life? a He made an excellent performance on Feb,4. b He was fired by the Golden State Warriors. c He was invited to play in the NBA Summer League. d He graduated from Harvard University. e He became famous overnight. A. a, d, c, b, e B. d, b, c, a, a C. d, c, b, a, e D. a, e, d, c, b

30. It can be inferred from the passage that ______. A. NBA prefers graduates from Harvard University. B. Lin got an easy entry into NBA. C. Lin didn't show his basketball talents in Harvard University. D. Lin didn't have a smooth road in NBA. B A firm handshake is key to interview success. As any serious job-hunter knows, it helps to dress smartly and smile at that all-important interview. But research has showed that a firm handshake is what really matters when it comes to impressing potential employers. The US research looked at 98 undergraduates taking part in mock (模拟) interviews with businesses. As each undergraduate was graded on their overall performance, five "handshake raters" also marked them on their grasp, strength, duration, vigor and eye contact. Professor Greg Stewart, from the University of Iowa, who led the study, said those who scored highly with the handshake raters were also considered to be the most hirable by the interviewers. Students with " wimpy"
第 2 页(共 62 页) 山东世纪金榜科教文化股份有限公司

世纪金榜

圆您梦想

www.jb1000.com

shakes were judged to be more timid and less impressive. The study also found women with a firm handshake were likely to be evaluated more favorably than their male counterparts. Professor Stewart said: "We've always heard that interviewers make up their mind about a person in the first two or three minutes of an interview. But we found that the first impression begins with a handshake that sets the tone for the rest of the interview. We don't consciously remember a person's handshake but it is one of the first non-verbal clues we get about the person's overall personality, and that impression is what we remember." Women were less likely to have a highly rated handshake, partly because traditionally they shake hands less than men. But when women did possess a firm handshake, they were likely to be evaluated more favorably than their male counterparts. Body language experts warn, however, that the firmness needs to be just right, - as an over enthusiastic "bone crusher" handshake can indicate self-importance, a controlling personality and a lack of trustworthiness. The handshake is thought to have originated in medieval Europe as a way for kings and knights to show that they did not intend to harm each other and possessed no hidden weapons. 31. The passage is probably intended for ______. A. job-hunters B. an undergraduate C. employers D. handshake raters 32. From the first paragraph we know that in an interview ______. A. dressing smartly is more important than a firm handshake B. smile has no effect on impressing potential employers C. a firm handshake is more important than dressing smartly, and smile D. dressing smartly, smile and a firm handshake are of the same importance 33. Which of the following statements is NOT true according to the passage? A. The firmer your handshake is the better impression you leave. B. The undergraduates without a firm handshake are thought to be less impressive. C. Generally speaking, women shake hands less with others. D. It's said that the handshake dates back to medieval Europe. 34. Professor Greg Stewart probably disagrees that ______. A. a "bone crusher" handshake gives an unfavorable impression B. the scores by the handshake raters were not related to the employment of the undergraduates C. an undergraduate highly scored by the handshake raters was more likely to be hired
第 3 页(共 62 页) 山东世纪金榜科教文化股份有限公司

世纪金榜

圆您梦想

www.jb1000.com

D. interviewers often decided whether to employ a person in the first two or three minutes of an interview 35. What is the main idea of the passage? A. Women with a firm handshake were likely to leave a. better impression than men. B. A successful job interview starts with a firm handshake. C. Dressing, smile and a firm handshake are all important to a successful job interview. D. Job interview success depends on interviewees' body language. C It's really true what people say about English politeness: it's everywhere. When squeezing past someone in a narrow passage, people say "sorry". When getting off a bus, English passengers say "thank you" rather than the driver. In Germany, people would never dream of doing these things. After all, squeezing past others is sometimes unavoidable, and the bus driver is only doing his job. I used to think the same way, without questioning it, until I started traveling to the British Isles, and here are some more polite ways of interacting (交往) with people in UK. People thank each other everywhere in England, all the time. When people buy something in a shop, customer and retail assistant in most cases thank each other twice or more. In Germany, it would be exceptional to hear more than one thank you in such a conversation. British students thank their lecturers when leaving the room. English employers thank their employees for doing their jobs, as opposite to Germans, who would normally think that paying their workers money is already enough. Another thing I observed during my stay was that English people rarely criticize others. Even when I was working and mistakes were pointed out to me, my employers emphasized several times but none of their explanations were intended as criticism. It has been my impression that by avoiding criticism, English people are making an effort to make others feel comfortable. This also is showed in other ways. British men still open doors for women, and British men are more likely to treat women to a meal than German men. However, I do need to point out here that this applies to English men a bit more than it would to Scottish men! Yes, the latter are a bit tightfisted. 36. What is the author's attitude towards English politeness? A. He thinks it is artificial. C. He appreciates it very much. 37. What can be inferred from the passage? A. The author think it's unnecessary to say "thank you" to the bus driver. B. In Germany, employers often say "thank you" to employees for their job.
第 4 页(共 62 页) 山东世纪金榜科教文化股份有限公司

B. He thinks little of it. D. He thinks it goes too far.

世纪金榜
C. German men never treat a woman to dinner.

圆您梦想

www.jb1000.com

D. Germans think it is unnecessary to thank workers because payment is enough. 38. We can learn from the last paragraph that Scottish men _______. A. are more likely to be involved in a fighting B. are as generous as English men C. treat women in a polite way D. are unwilling to spend money for women 39. Which of the following statements is true according to the passage? A. English drivers often say "thank you" to passengers when they get off the bus. B. In Germany, passengers sometimes say "thank you" to bus drivers. C. English people try to avoid criticizing others in the daily life. D. Germans are more considerate and polite than Englishmen. 40. The author develops the text through the method of A. making comparisons C. giving comments B. telling stories D. giving reasons/examples D Every hour spent in watching TV, DVDs and videos as an adult reduces life expectancy by almost 22 minutes, a study suggests. And viewing TV for an average of six hours a day can cut short your life by five years. The research claims that a sedentary lifestyle is as bad for health as smoking and obesity, because of the dangers caused by inactivity and the greater opportunities it offers for unhealthy eating. The academics conducting the study set out to calculate the overall risk to life expectancy from watching television. Their research involved more than 11,000 people over the age of 25. Writing in the British Journal of Sports Medicine, they concluded. "TV viewing time may be associated with a loss of life, which is similar to other major chronic disease risk factors such as physical inactivity and obesity." The researchers, from the University of Queensland, used information from the Australian Diabetes, Obesity and Lifestyle Study, together with population and death rate data. But they said: "Although we used Australian data, the effects in other industrialized and developing countries are likely to be similar, considering the large amounts of time spent watching TV and similarities in disease patterns." In the United Kingdom, the average amount of time spent watching TV is four hours a day,
第 5 页(共 62 页) 山东世纪金榜科教文化股份有限公司

世纪金榜
compared with five hours in the United States.

圆您梦想

www.jb1000.com

Earlier this year, a separate study suggested the risk of developing type 2 diabetes and heart disease, or dying early, rises by as much as 20 percent after just two hours a day in front of the box. England's Chief Medical Officer, Sally Davies, said: "Physical activity offers huge benefits and these studies back what we already know - that a sedentary lifestyle carries additional risks. We hope these studies will help more people realize that there are many ways to get exercise." 41. We can learn from the passage that A. whether you watch TV or not has nothing to do with how long you will live B. if an adult watches TV for six hours every day, he will die five yew earlier C. physical inactivity and obesity won't shorten your life D. a sedentary lifestyle offers huge benefits. 42. The word "it" in the second paragraph refers to A. a sedentary lifestyle B. eating 43. The passage implies that _______. A. The longer one watches TV every day, the shorter he lives. B. The conclusion of the study is unbelievable because it's based on American data. C. Watching TV does greater harm to health than smoking and obesity D. Watching TV harms children as much as adults. 44. What do we know from the last three paragraphs? A. People in the United Kingdom watch TV longer than those in the United States. B. That a sedentary lifestyle carries additional risks isn't supported by other studies. C. Watching TV for two hours a day will increase the risk of illnesses or dying early by 20%. D. It is through these studies that we know a sedentary lifestyle carries additional risks. 45. The passage is intended to _______. A. inform the readers of a research on watching TV B. warn the readers of the harm of watching TV and hope they do sports C. tell the readers watching TV is also a good way to relax D. tell the readers large amounts of people often watch TV 阅读理解 26--30 DBBCD 31-35 ACABB 36-40 CDDCA 41-45 BAACB
第 6 页(共 62 页) 山东世纪金榜科教文化股份有限公司

C. smoking

D. obesity

世纪金榜

圆您梦想

www.jb1000.com

浙江省重点中学协作体2013届高三摸底测试(英语) 第一节:阅读下列短文, 从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项, 并在答题卡上将 该选项标号涂黑。 A From good reading we can derive pleasure, companionship, experience, and instruction. A good book may absorb our attention so completely that for the time being we forget our surroundings and even our identity. Reading good books is one of the greatest pleasures in life. It increases our contentment when we are cheerful, and lessens our troubles when we are sad. Whatever may be our main purpose in reading, our contact with good books should never fail to give us enjoyment and satisfaction. With a good book in our hands we need never be lonely. Whether the characters portrayed are taken from real life or are purely imaginary, they may become our companions and friends. In the pages of books we can walk with the wise and the good of all lands and all times. The people we meet in books may delight us either because they resemble human friends whom we hold dear or because they present unfamiliar types whom we are glad to welcome as new acquaintances. Our human friends sometimes may bore us, but the friends we make in books need never weary us with their company. By turning the page we can dismiss them without any fear of hurting their feelings. When human friends desert us, good books are always ready to give us friendship, sympathy, and encouragement. One of the most valuable gifts bestowed by books is experience. Few of us can travel far from home or have a wide range of experiences, but all of us can lead varied lives through the pages of books. Whether we wish to escape from the seemingly dull realities of everyday life or whether we long to visit some far-off place, a book will help us when nothing else can. To travel by book we need no bank account to pay our way; no airship or ocean liner or stream-lined train to transport us; no passport to enter the land of our heart's desire. Through books we may get the thrill of hazardous adventure without danger. We can climb lofty mountains, brave the perils of an Antarctic winter, or cross the scorching sands of the desert, all without hardship. In books we may visit the studios of Hollywood; we may mingle with the gay throngs of the Paris boulevards; we may join the picturesque peasants in an Alpine village or the kindly natives on a South Sea island. Indeed, through books the whole world is ours for the asking. The possibilities of our literary experiences are almost unlimited. The beauties of nature, the enjoyment of music, the treasures of art, the triumphs of architecture, the marvels of engineering, are all open to the wonder and enjoyment of those who read. 41. Why is it that we sometimes forget our surroundings and even our identity while reading? A. No one has come to disturb you.
第 7 页(共 62 页) 山东世纪金榜科教文化股份有限公司

世纪金榜
B. Everything is so quiet and calm around you.

圆您梦想

www.jb1000.com

C. The book you are reading is so interesting and attractive. D. Your book is overdue; you are finishing it at a very fast speed. 42. How would you account for the fact that people like their acquaintances in books even more? A. They resemble human friends exactly. C. They never desert us. 43. Which of the following is true? A. Your wish to visit some far-off place can be realized through the pages of the books. B. To escape from the dull realities of everyday life you should take up reading. C. Books can always help you to live a colorful life. D. You may obtain valuable experience from reading good books. 44. The word ―weary‖ means ______. A. ―to attract someone‘s attention‖ C. ―to make someone very tired‖ B. ―to distract someone‘s attention‖ D. ―to make someone interested‖ B. They are unfamiliar types we like. D. They never hurt our feelings.

45. ―... the whole world is ours for the asking‖ implies that ____________. A. in books the world is more accessible to us B. we can ask to go anywhere in the world C. we can make a claim to everything in this world D. we can make a round-the-world trip free of charge

B Have you ever picked a job based on the fact that you were good at it but later found it made you feel very uncomfortable over time? When you select your career, there's a whole lot more to it than assessing your skills and matching them with a particular position. If you ignore your personality, it will hurt you long-term regardless of your skills or the job's pay. There are several areas of your personality that you need to consider to help you find a good job. Here are a few of those main areas; 1) Do you prefer working alone or with other people? There are isolating(使孤立)jobs that will drive an outgoing person crazy and also interactive jobs that will make a shy person uneasy. Most people are not extremes in either direction but do have a tendency that they prefer. There are also positions that are sometimes a combination of the two, which may be best for someone in
第 8 页(共 62 页) 山东世纪金榜科教文化股份有限公司

世纪金榜
the middle who adapts easily to either situation. 2) How do you handle change?

圆您梦想

www.jb1000.com

Most jobs these days have some elements of change to them, but some are more than others. If you need stability in your life, you may need a job where the changes don't happen so often. Other people would be bored of the same daily routine. 3) Do you enjoy working with computers? I do see this as a kind of personality characteristic. There are people who are happy to spend more than 40 hours a week on a computer, while there are others who need a lot of human interaction throughout the day. Again, these are extremes and you'll likely find a lot of positions somewhere in the middle as well. 4) What type of work environment do you enjoy? This can range from being in a large building with a lot of people you won't know immediately to a smaller setting where you'll get to know almost all the people there fairly quickly. 5) How do you like to get paid? Some people are motivated by the pay they get, while others feel too stressed to be like that. The variety of payment designs in the sales industry is a typical example for this. Anyway, these are a great starting point for you. I've seen it over and over again with people that they make more money over time when they do something they love. It may take you a little longer, but making a move to do what you have a passion for can change the course of your life for the better. 46. Which of the following is TRUE according to the passage? A. Isolating jobs usually drive people mad B. Interactive jobs make people shy easily. C. Extreme people tend to work with others. D. Almost everyone has a tendency in jobs. 47. What does the underlined sentence in paragraph one mean? A. Before you select your job, you should assess your skills and match them with your position B. There are more important things than assessing skills and match them with the position when you select job. C. Nothing is important than assessing skills and match them with the position when you select job. D You should ignore your skills when you select job. 48. What is the missing word about a job search in the following chart?
第 9 页(共 62 页) 山东世纪金榜科教文化股份有限公司

世纪金榜
A. Design. B. Changes.

圆您梦想
C. Cooperation. D. Hobbies.

www.jb1000.com

skills ?

Stability Jobs Environment

Motivation

49.What is the best title for this passage? A. Lifestyles and Job Pay C. Job Skills and Abilities B. Jobs and Environment D. Personalities and Jobs C Jack London had endured more hardships by the age of twenty-one than most people experience in a lifetime. His struggles developed in him sympathy for the working class and a lasting dislike of hard work and provided inspiration for his career as a writer. London grew up in San Francisco in extreme poverty. At an early age, he left school and supported himself through a succession of un skilled jobs ----working as a paper boy, in bowling alleys, on ice wagons, and in canneries 罐头食品厂) and mills. Despite working long hours at these jobs, London was able to read constantly, ( borrowing travel and adventure books from the library. The books London read inspired him to travel, and his job experiences led him to become active in fighting for the fights of workers. He sailed to Japan on a journey aiming at catching seals and joined a cross-country protest march with a group of unemployed workers. After being arrested for vagrancy near Buffalo, New York, London decided to educate himself and reshape his life. He quickly completed high school and entered the University of California. After only one term, however, the appeal of fortune and adventure proved uncontrollable. London gave up his studies and traveled to the Alaskan Yukon in 1897 in search of gold. Jack London was among the first of these miners. He may have searched for more than gold, however. London once commented, ― True, the new region was mostly poor; but its several hundred thousand square miles of coldness at least gave breathing space to those who else would have choked at home.‖ Although he was unsuccessful as a miner, London‘s experiences in Alaska
第 10 页(共 62 页) 山东世纪金榜科教文化股份有限公司

世纪金榜

圆您梦想

www.jb1000.com

taught him about the human desire for wealth and power and about humankind‘s inability to control the forces of nature. While in Alaska, London also absorbed memories and stories that would make him known one hundred years later. Once back in California, London became determined to earn a living as a writer. He rented a typewriter and worked up to fifteen hours a day, spinning his Alaskan adventures into short stories and novels. According to legend, London‘s piles of rejection slips from publishers grew to five feet in height! Even so, London preserved. In 1903, he earned national fame when he published the popular novel The Call of the Wild. He soon became the highest paid and most industrious writer in the country. During his career, he produced more than fifty books and earned more than a million dollars. Several of his novels, including The Call of the Wild(1903),the Sea-Wolf(1904),the White Fang(1906),have become American classics. In fact, he was a creative writer whose fiction explored several regions and their cultures: the Yukon, California, Hawaii, and the Solomon Islands. He experimented with many literary forms, from traditional love stories and dystopias(反面乌 托邦小说)to science fantasy. His noted journalism included war communication, boxing stories, and the life of Molokai lepers(麻风病患者). He was among the most influential figures of his day, who understood how to create a public persona and use the media to market his self-created image of poor-boy-turned-success. London's great passion was agriculture, and he was well on the way of creating a new model for spreading through his Beauty Ranch when he died of kidney disease at age 40. He left over fifty books of novels, stories, journalism, and essays, many of which have been translated and continue to be read around the world. His best works describe a person‘s struggle for survival against the powerful forces of nature. ―To Build a Fire‖, for example, tells the story of a man‘s fight to survive the harsh cold of the Alaskan winter. 50._________made Jack London reconsider his life in the future. A. His job experience C. Being arrested 51. What is TRUE about Jack London? A. Jack London was poor all his life. B. Jack London got enough money while in the search of gold. C. The books Jack London read inspired him to travel and become active. D. The experience of gold searching made Jack London determined to write novels about Alaska adventures. 52. After the experience in Alaska, Jack London ________________.
第 11 页(共 62 页) 山东世纪金榜科教文化股份有限公司

B. The books he read D. Long-hour work

世纪金榜
A. realized the nature of human beings. B. knew people could control the nature finally. C. regretted being there. D.thought highly of himself.

圆您梦想

www.jb1000.com

53. In paragraph 4, the sentence ―True, the new region was mostly poor; but its several hundred thousand square miles of coldness at least gave breathing space to those who else would have choked at home.‖ implies_______________________________. A. Jack London regarded Alaska a poor place as he never got any gold there. B. people would have been ill at home if they had never been Alaska. C. People searching for gold there still have chance to win. D. Alaska was a poor but large region. 54. Which one of following works doesn‘t belong to Jack London according to the passage? A. love stories B. poetry C. journalism D. essays

55. What can we learn from Jack London‘s final success? A. Failure is the mother of success. B. Practice makes perfect. C. Knowledge is powerful. D. All of above. D If your preschoolers turn up their noses at carrots or celery, a small reward like a sticker for taking even a taste may help get them to eat previously disliked foods, a UK study said. Though it might seem obvious that a reward could encourage young children to eat their vegetables, the idea is actually controversial, researchers wrote in the American Journal of Clinical Nutrition. That‘s because some studies have shown that rewards can backfire and cause children to lose interest in foods they already liked, said Jane Wardle, a researcher at University College London who worked on the study. Verbal praise, such as ―Brilliant! You‘re a great vegetable taster,‖ did not work as well. The study found t hat when parents gave their small children a sticker each time they took a ―tiny taste‖ of a disliked vegetable, it gradually changed their attitudes. The children were also willing to eat more of the vegetables-either carrots, celery, cucumber, red pepper, cabbage or sugar snap peas-in laboratory taste tests, the study said.
第 12 页(共 62 页) 山东世纪金榜科教文化股份有限公司

世纪金榜

圆您梦想

www.jb1000.com

Researchers randomly assigned(分派)173 families to one of these groups. In one, parents used stickers to reward their children each time they took a tiny sample of a disliked vegetable. A second group of parents used verbal praise. The third group, where parents used no special vegetable-promoting methods, served as a ―control‖. Parents in the reward groups offered their children a taste of the ―target‖ vegetable every day of 12 days, Soon after, children in the sticker group were giving higher ratings to the vegetables-and were willing to eat more in the research lab, going from an average of 5 grams at the start to about 10 grams after the 12-day experience. The turnaround also seemed to last, with preschoolers in the sticker group still willing to eat more of the once disliked vegetable three months later. Why didn‘t the verbal praise work? Wardle said the parents‘ words may have seemed ―insincere‖ to their children. 56.The purpose of writing the passage is .

A.to introduce a practical method of making children eat vegetables B.to show the procedure of an experiment on children‘s diet C.to explain why children hate to eat vegetables D.to present a proper way of vernal praise to parents 57.The underlined word ―backfire‖ in Paragraph 2 probably means ― A.shoot from behind the back C.produce an unexpected result ‖.

B.make a lire in the hackyard D.achieve what was planned

58.According to the passage, which of the following statements is true? A.Most children are born to dislike carrots or celery. B.It remains a question whether rewarding is a good way to get children to eat vegetables. C.Oral praise wokrs quite well in encouraging children to eat vegetables. D.Children in the sticker group will never lose interest in eating vegetables. 59.How did the researchers get their conclusion from the experiment? A.By comparison. C.By giving examples, 60.What can we learn from the last paragraph? A.Children like rewards, not verbal praise. B.Parents should praise their children in a sincere tone. C.Children are difficult to inspire.
第 13 页(共 62 页) 山东世纪金榜科教文化股份有限公司

B.By asking questions. D.By discussion.

世纪金榜
D.Parents should give up verbal praise. 题号 答案 题号 答案 41 C 51 D 42 C 52 A 43 D 53 C 44 C 54 B 45 A 55 D

圆您梦想

www.jb1000.com

46 D 56 A

47 B 57 C

48 C 58 B

49 D 59 A

50 C 60 B

浙江省杭州十四中 2012 届高三 12 月月考(英语) 第二部分:阅读理解(第一节 20 小题;第二节 5 小题。每小题 2 分,满分 50 分) 第一节:阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C 和 D)中,选出最佳选项,并在答题纸上将该选 项标号涂黑。 A Expressing Yourself in English is an interesting new textbook with some variations from the traditional in its approach. It would seem appropriate for self-study, especially when used in conjunction(联合)with the cassette, but is primarily intended for classroom use. Indeed, the text itself contains notes to the teacher, rather than those appearing in a separate teacher's guide. Each unit contains three readings, all of which, except for those appearing in the ninth and final unit, are illustrated. The teacher's notes indicate that the teacher should refrain (避免, 克制) from answering students' questions about these readings until each student has worked through all the reading comprehension exercises without help. Among the book's distinctive features is the fact that it contains a more extensive list of affixes than any other written for this level, while exercises are provided which allow students to be creative with the English they learn. Again, unlike most comparable texts, Expressing Yourself in English does not formally introduce the verb "to be" until unit 3. One hint for teachers and students alike is that students should not expect to be successful with the examinations offered in the body of the text unless they study outside of class and memorize the dialogue that introduces each unit. In order to keep the price low, the book is paperbound(平装书)and all pictures and illustrations are in black and white. The textbook will be accompanied by a workbook to be published later this year. 41. The aim of Expressing Yourself in English is to_____________. A. present some changes in its approach to learning English B. present a more traditional approach to learning English C. present different materials from traditional D. present a more variable approach to learning English
第 14 页(共 62 页) 山东世纪金榜科教文化股份有限公司

世纪金榜

圆您梦想

www.jb1000.com

42. Teacher's notes are available to any one who_____________. A. wants to use it for self-study B. teaches this book C. finishes reading the whole book D. buys this book 43. Those students who will score highly on the tests_________________. A. study more hours than only in class and memorize the dialogues introducing the unit B. simply memorize the dialogues from the unit introductions C. control a more extensive list of affixes D. do all the provided exercises creatively 44. Teachers are instructed_______________. A. not to answer any student's questions about reading comprehension B. to help students do all the reading comprehension questions C. to answer students' questions only after they have finished all the exercises D. not to help students with these exercise at all 45. The illustrations are not in color in order to make the book_____________. A. look black and white C. easier to study B Let us now consider a modern case of telepathy. A girl of about ten years of age was walking along a country lane, reading a book on geometry. Quite suddenly her surroundings seemed to fade away, and she saw her mother lying apparently dead on the floor of a little used room at home, known as the "white room". Near her on the floor was a handkerchief. The child was so upset by this vision that instead of going straight home she rushed to the doctor's house and persuaded him to go home with her. They found the woman lying on the floor of the "white room" suffering from a severe heart attack. Beside her was the handkerchief. The doctor arrived in time to save her life. The case is a good one. The story is not one that a child of ten would be expected to invent in a crisis. Moreover, it was verified that she did visit the doctor before going home. Quite possibly, however, the tale was "helped" by the addition of details after the event. The mention of the handkerchief may have been added later to make the story sound more impressive, or it may even have been a distortion of memory. What is most important is that the child acted on her vision and went straight to the doctor.
第 15 页(共 62 页) 山东世纪金榜科教文化股份有限公司

B. more affordable D. come out sooner and cheaper

世纪金榜

圆您梦想

www.jb1000.com

Quite recently in the New York Times Magazine a physician tried to discredit the case by suggesting that the child's mother may have been a hysteric who frequently imagined she was having heart attacks, and so there would be nothing very remarkable in the child's inventing vision of her parent suffering from such a seizure. The suggestion does not seem very likely. Had the woman been subject to such attacks, genuine or imagined, the doctor would surely have mentioned the fact. Moreover, later in her life the girl frequently spoke about the incident as something unique in her experience, which she would scarcely have done had the vision been a mere exercise of the imagination. 46. While the young girl was walking along the lane _____________. A. she suddenly fainted B. she had a vision of a white handkerchief C. she thought she saw her mother lying dead on the floor D. she remembered the day when her mother had died of a heart attack 47. When the doctor and the girl reached the house_______________. A. the mother was already dead B. the mother was recovering from a heart attack C. the mother was pretending to have a heart attack D. the mother was still suffering from a heart attack 48. A physician in the New York Times Magazine suggested that_______________. A. the child's mother might have been a hysteric B. she frequently imagined she was having heart attacks C. the mother's imagined illness caused the child to have such a vision D. all of the above 49. The fact that the child went straight to the doctor proves that_________________. A. the whole story was an invention B. she could not have added the details later C. she believed in the truth of her vision D. her memory could not be trusted 50. What was the author's attitude toward the physician's argument? A. He agreed with it. C
第 16 页(共 62 页) 山东世纪金榜科教文化股份有限公司

B. He liked it. C. He disagreed with it. D. He disliked it.

世纪金榜

圆您梦想

www.jb1000.com

Another common type of reasoning is the search for causes and results. want to know whether cigarettes really We do cause lung cancer, what causes malnutrition, the decay of cities, or the decay of teeth. are equally interested We in effects: what is the effect of sulphur or lead in the atmosphere, of oil spills and raw sewage in rivers and the sea, of staying up late on the night before an examination? Causal reasoning may go from cause to effect or from effect to cause.Either way, we reason from what we know to what we want to find out. Sometimes we reason from an effect to a cause and then on to another effect. Thus, if we reason that because the lights have gone out, the refrigerator won't work, we first relate the effect (lights out) to the cause (power off) and then relate that cause to another effect (refrigerator not working) .This kind of reasoning is called, for short, effect to effect.It is quite common to reason through an extensive chain of causal relations . When the lights go out we might reason in the following causal chain: lights out—power off—refrigerator not working—temperature will rise—milk will sour. other words, we diagnose a succession of In effects from the power failure, each becoming the cause of the next. Causes are classified as necessary, sufficient, or contributory.A necessary cause is one which must be present for the effect to occur, as combustion (燃烧) is necessary to drive a gasoline engine.A sufficient cause is one which can produce an effect unaided, though there may be more than one sufficient cause; a dead battery is enough to keep a car from starting, but faulty spark plugs or an empty gas tank will have the same effect.A contributory cause is one which helps to produce an effect but cannot do so by itself, as running through a red light may help cause an accident, though other factors — pedestrians or other cars at the crossroads — must also be present. In establishing or refuting a causal relation it is usually necessary to show the process by which the alleged (声称 的) cause produces the effect.Such an explanation is called a causal process. 51. What the author discussed in the previous section is most probably about_______. A. relationships between causes and results B. classification of reasoning C. some other common types of reasoning D. some special type of reasoning 52. According to the passage, to do the "effect to effect" reasoning is to reason_______. A. from cause to effect C. from effect to effect and on to cause 53. A necessary cause is____________. A. one without which it is impossible for the effect to occur
第 17 页(共 62 页) 山东世纪金榜科教文化股份有限公司

B. from effect to cause D. from effect to cause and on to another effect

世纪金榜
B. one of the causes that can produce the effect C. one that is enough to make the effect occur D. none of them

圆您梦想

www.jb1000.com

54. Your refrigerator is not working and you have found that the electric power has been cut off. The power failure is a______________ A. necessary cause C. contributory cause D Everyone knows about straight-A students. see them frequently in TV situation comedies and in movies like We Revenge(报复)of the Nerds.They get high grades, all right, but only by becoming dull laborers, their noses always stuck in a book.They are not good at social communication and look clumsy while doing sports. How, then, do we account for Domenica Roman or Paul Melendres? Roman is on the tennis team at Fairmont Senior High School.She also sings in the choral group, serves on the student council and is a member of the mathematics society.For two years she has maintained A‘s in every subject.Melendres, a freshman at the University of New Mexico, was student-body president at Valley High School in Albuquerque. played soccer and basketball well, exhibited at the science fair, and meanwhile worked He as a reporter on a local television station.Being a speech giver at the graduation ceremony, he achieved straight A‘s in his regular classes, plus bonus points for A‘s in two college-level courses. How do super-achievers like Roman and Melendres do it? Brains aren‘t the only answer.―Top grades don‘t always go to the brightest students, ‖ declares Herbert Walberg, a professor of education at the University of Illinois at Chicago, who has conducted major studies on super-achieving students.―Knowing how to make the most of your innate(天生的)abilities counts for more.Much more.‖ In fact, Walberg says, students with high IQ sometimes don‘t do as well as classmates with lower IQ.For them, learning comes too easily and they never find out how to get down. Hard work isn‘t the whole story, either.―It‘s not how long you sit there with the books open, ‖ said one of the many-A students we interviewed. ―It‘s what you do while you‘re sitting. Indeed, some of these students actually ‖ put in fewer hours of homework time than their lower-scoring classmates. The kids at the top of the class get there by mastering a few basic techniques that others can readily learn. 55. The underlined word ―nerds‖ can probably be _______ . A. dull bookworms lacking sports and social skills
第 18 页(共 62 页) 山东世纪金榜科教文化股份有限公司

B. sufficient cause D. none of them

世纪金榜

圆您梦想

www.jb1000.com

B. successful top students popular with their peers C. students with certain learning difficulties D. born leaders crazy about social activities 56. What can we conclude from the first paragraph? A. Most TV programs and films are about straight-A students. B. People have unfavorable impression on straight-A students. C. Everyone knows about straight-A students from TV or films. D. Straight-A students are well admired by people in the society. 57. Some students become super-achievers mainly because ________ . A. they are born cleverer than others B. they work longer hours at study C. they make full use of their abilities D. they know the shortcut to success 58. What will be talked about after the last paragraph? A. The interviews with more students. B. The role IQ plays in learning well. C. The techniques to be better learners. D. The achievements top students make. 59. What can we infer from the passage? A. IQ is more important than hard work in study. B. The brightest students can never get low grades. C. Top students certainly achieve all-around developments. D. Students with average IQ can become super-achievers. 60. What is the best title for the passage? A. Higher IQ, better performance B. Diligence leads to genius C. Following your own course D. Being the best of whatever you are

山东省冠县武训高中 2012 届高三考前最后一次模拟试题(英语)
第 19 页(共 62 页) 山东世纪金榜科教文化股份有限公司

世纪金榜

圆您梦想

www.jb1000.com

第三部分 阅读理解(共 20 小题;每小题 2 分,满分 40 分) 阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C 和 D)中选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。 A The website FarmersOnly.com calls itself an online dating and friendship finder. The idea started in the mind of a man, Jerry Miller in Ohio. He wondered how farmers could meet new people who understand the life of a farmer. Jerry Miller is not a farmer but he represents a lot of farmers. As he tells it, the idea for the site was planted when a farmer told him one day that she was recently divorced and would like to date. But someone would invite her to meet for coffee at nine o‘clock at night, when she had to start her day at five the next morning. So, in 2005, Jerry Miller launched his website. ―You don‘t have to be a farmer to be on FarmersOnly.com, but you do have to have the good old-fashioned traditional values of America‘s Heartland.‖ You also have to live in the United States or Canada to be a member of the site. Some services are free, but a full membership costs fifty dollars for a year. As of last week the site listed more than 58,000 members. Many of them are farmers in the United States. Others are students or workers involved in some way with agriculture. Jerry Miller tells us about thirty marriages in the last year have resulted from his website. Some farmers have also found love through a group, Singles in Agriculture, which was formed as a nonprofit organization in 1986. It organizes gatherings that usually end with a dance, but is not a dating service. The purpose is to support educational and social activities that offer people a chance for friendship. Its website, singlesinag.org, says there are more than 1,000 members across the nation and as far away as France. 56. Jerry Miller started singlesinag.org in order to A. help farmers C. understand farmers .

B. support traditions D. represent farmers

57. What does the underlined sentence in Paragraph 2 indicate? A. She dislikes city lifestyle. B. She prefers late night coffee. C. Country life isn‘t well understood. D. It‘s tiring to get up early. 58. Which of the following is true of singlesinag.org? A. Its services are free. B. It provides dating services.
第 20 页(共 62 页) 山东世纪金榜科教文化股份有限公司

世纪金榜
C. Only farmers can become its members. D. Farmers in France can‘t benefit from it. 59. The author of the text intends to A. advertise for the two websites B. introduce two websites C. encourage social activities D. urge readers to help farmers 60. It can be inferred from the text that A. all farmers desire marriage B. farmers are easy to meet new people C. more farmers get divorced in the USA D. the Internet helps improve farmers‘ social life . .

圆您梦想

www.jb1000.com

B Brenda Bongos was a happy, artistic girl. She had one big ambition—to play the drums in a band. But one big obstacle lay in her way. To be good enough to play in a band, Brenda had to practice a lot, but she lived next-door to a lot of old people. Many of them are sick. She knew that the sound of beating drums would really get on their nerves. So, she had tried playing in the strangest places: a basement, a kitchen, and even in a shower. But there was always someone it would annoy. One day, while watching a science documentary on TV, she heard that sound cannot travel in space, because there's no air. At that moment, Brenda Bongos decided to become a sort of musical astronaut. With the help of a lot of time, books and work, Brenda built a space bubble. This was a big glass ball connected to a machine which sucked out all the air inside. All that would be left inside was a drum kit(成套设 备) and a chair. Brenda got into the space suit she had made, entered the bubble, turned on the machine, and played those drums like a wild child. It wasn't long before Brenda Bongos came very famous. Many people came to see her play in her space bubble. Shortly afterwards she came out of the bubble and started giving concerts. Her fame spread so much that the government suggested that she be part of a unique space journey. Finally, Brenda was a real musical astronaut, and had gone far beyond her first ambition of playing drums in a band. Years later, when asked how she had achieved all this, she thought for a moment, and said: ''If those old
第 21 页(共 62 页) 山东世纪金榜科教文化股份有限公司

世纪金榜

圆您梦想

www.jb1000.com

people next – door hadn't mattered so much to me, I wouldn't have found a solution, and none of this would have ever happened.'' 61. Why did Brenda try to play in the strangest places? A. Because she didn't want others to hear her play. B. Because she didn't mean to disturb others. C. Because she didn't have her own room. D. Because she didn‘t like her neighbors. 62. Brenda started to give concerts _______. A. after she practiced in her space bubble B. when she became part of the unique space journey C. after she became a real musicalastronaut D. when people came to see her in the space bubble 63. Brenda became famous because _______. A. she was good at music and science B. she became a real musical astronaut C. she invented a special way of practice D. she played well and had a talent 64. Which of the following can be used to describe Brenda? A. Kind, hardworking andclever. B. Brave, kind and hardworking. C. Lovely, brave and kind. D. Nervous, kind and clever. 65. It can be inferred from the text that: " _______". A. He laughs best who laughs last B. It's never too old to learn C. Two heads are better than one D. One good turn deserves another C

第 22 页(共 62 页)

山东世纪金榜科教文化股份有限公司

世纪金榜

圆您梦想

www.jb1000.com

Eating a diet high in processed food increases the risk of depression, research suggests. What's more, people who ate plenty of vegetables, fruit and fish actually had a lower risk of depression, the University College London team found. Data on diet among 3,500 middle-aged civil servants were compared with their emotional state five years later, a British journal reported. They split the participants into two types of diet--those who ate a diet largely based on whole food, which includes lots of fruit, vegetables and fish, those who ate a mainly processed food and diet, such as sweetened desserts, fried food, processed meat,refined grains and high fat dairy products After accounting for factors such as gender, age, education, physical activity, smoking habits and chronic(慢性的) diseases, they found a significant difference in the future depression risk with the different diets. Those who ate the most wholefood had a 26% lower risk of future depression than those who ate the least wholefood. By contrast, people with a diet high in processed food had a 58% higher risk of depression than those who ate a diet low in processed foods. Study author Dr. Archana Singh Manoux pointed out there was a chance that the finding could be explained by lifestyle factor they had not accounted for. He also pointed in a paper that a Mediterranean diet was associated with a lower risk of depression, but the problem with that is if you live in Britain, the likelihood of you eating a Mediterranean diet is not very high. Dr. Andrew McCulloeh, chief executive of the Mental Health Foundation, said, this study adds to an existing body of solid research that shows the strong links between what we eat and our mental health. He added people's diets were becoming increasingly unhealthy. The UK population is consuming less nutritious, fresh produce and more saturated fats and sugars. 66. The text is mainly about .

A. the increasingly unhealthy diet of the UK population B. the link between processed food and depression C. the relationship between physical and mental health D. the emotional state of the British People 67. What do we know about the participants? A. They are of different ages from young to old. B. They are from different walks of life. C. They chose the diet they preferred. D. Their state are also affected by other factors.
第 23 页(共 62 页) 山东世纪金榜科教文化股份有限公司

世纪金榜

圆您梦想

www.jb1000.com

68. What can we learn from what Dr. Archana Singh Manoux said? A. It is difficult for most British people to have a Mediterranean diet. B. The Mediterranean diet is the most healthy in the world. C. Many studies have been done on the Mediterranean diet before. D. The Mediterranean diet is not good for depression. 69. Dr. Andrew McCulloch agrees that .

A. our diets are closely related to our mental health B. the present study needs more facts and other information C. the UK population will become ill in the near future D. more saturated fats and sugars should be taken in 70. Why might the author have written this text? A. To tell people what a healthy diet actually is. B. To prove people‘s diets are increasingly unhealthy. C. To encourage people to cut down on processed food. D. To introduce some experts on the research team. D "It's this time of year when the weather starts warming up and frogs start breeding - but they haven't been breeding," says John Wilkinson, research and monitoring officer at the Amphibian and Reptile Conservation Trust (ARC). Amphibians (两栖动物) are just one of the groups of animals that nature observers fear may have problems reproducing this year, as groundwater levels are even lower now than in the infamously dry summer of 1976, according to the Department for Environment, Food and Rural Affairs (Defra). According to the UK's Centre for Hydrology and Ecology the average rainfall so far this winter has been the lowest since 1972. "If ponds dry up totally," says Mr. Wilkinson, "you could have lots of dead tadpoles." Drier and windier conditions could also make it more difficult for juvenile amphibians to survive their journeys between wet habitats. But Peter Brotherton, the biodiversity manager for Natural England, says that "drought is part of nature's cycle", and, at present, a lot of animals, plants and insects are still in hibernation. This means that the population picture is unclear. "However, when we get extreme events, we get animals dying," he says. "And what is worrying is that normally at this time of year we expect soil to be near saturation(湿润)after winter."
第 24 页(共 62 页) 山东世纪金榜科教文化股份有限公司

世纪金榜

圆您梦想

www.jb1000.com

Charlie Kitchin, the RSPB's site manager of the Nene Washes in Cambridgeshire, says the 2,000-acre wetland and grassland area is now struggling following two winters with relatively little winter rain and no flooding. One species that could suffer, he says, is the black-tailed godwit(黑尾豫). "There are only 50 breeding pairs in the country, and we have 40 of them, and everything is bone-dry," Mr Kitchin says. But one bad nesting season, he says, is "not the end of the world". "One of the features of flood plains is that they're volatile anyway," he adds. "But if they fail to breed another year, the population is likely to dip again." 71. According to the passage animals may have problems reproducing this year mainly due to ________. A. drought C. windier conditions B. hibernation D. extreme events

72. What really worries Peter Brotherton is that ________. A. drought is part of nature‘s cycle B. animals are still in hibernation C. soil at this time is far from saturation D. the population of animals is still unclear 73. Which of the following is NOT true of Charlie Kitchin‘s words? A. Drought has so far continued for two winters. B. Animals could survive one bad nesting season. C. The black-tailed godwit is in danger of extinction. D. 40 black-tailed godwits live in the Nene Washes. 74. The underlined word volatile in the last paragraph can be replaced by ________. A. losing water C. breeding animals B. undergoing changes D. suffering flood

75. It can be learnt from the text that ______________. A. groundwater levels this summer are lower than those of 1976 B. the average rainfall this year has been the lowest since 1972 C. windier conditions could also cause some amphibians‘ death D. flooding plays no useful role in wetlands and grasslands

山东省宁阳四中 2012 届高三 5 月高考冲刺题
第 25 页(共 62 页) 山东世纪金榜科教文化股份有限公司

世纪金榜

圆您梦想
(英语)

www.jb1000.com

第三部分 阅读理解(共 20 小题;每小题 2 分,满分 40 分) 阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C 和 D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂 黑。 A Health,Wellness and the Politics of Food 9∶00—9∶45a.m.Blue Tent Panelists (专题讨论小组成员) :Jami Bernard,David Kamp,Marion Nestle and Peter Singer. Moderated (主持) by Denise Grady,science writer for The New York Times. How does what we eat not only affect our bodies,but also the world?This group of food and nutrition experts global health and food politics. Sports Writing:For the Love of the Game 9∶50—10∶35 a.m.Blue Tent Panelists:Christine Brennan,Ira Rosen,Joe Wallace and Joe Drape. Moderated by William C.Rhoden,sports writer for The New York Times. Whether catching that key moment of victory or defeat,or covering breaking news,sports writers are anything but audience. Listen as some of the industry‘s professionals discuss the special experience in reporting of sports news. The Art of the Review 11∶15—12∶00 a.m.Green Tent Panelists: John Freeman,Barry Gewen,David Orr,Celia McGee and Jennifer Schuessler. Moderated by Sam Tanenhaus,editor for The New York Times Book Review. How much of an effect does the book review have on book sales?Join this group of critics as they discuss the reality of book review and bestseller lists,and how they choose books for review. New York Writers,New York Stories 3∶00—3∶45 p.m.Green Tent Panelists: Cindy Adams,Richard Cohen,Ric Klass and Lauren Redniss. Moderated by Clyde Haberman,columnist (专栏作家) for the City section of The New York Times. Join this inspired group of New York-centric writers as they talk about why New York is a gold mine of ideas for their work. 56.We can learn from the passage that________. A.according to New York-centric writers,The New York Times is a gold mine of ideas B.book reviews may affect book sales C.in the first topic,the experts will mainly discuss the fact what you eat may weaken your health D.sports writers are also a type of audience
第 26 页(共 62 页) 山东世纪金榜科教文化股份有限公司

世纪金榜
57.Sam Tanenhaus moderated________. A.Health,Wellness and the Politics of Food B.New York Writers,New York Stories C.The Art of the Review D.Sports Writing:For the Love of the Game

圆您梦想

www.jb1000.com

58.About the four activities,we know that they________. A.are all about writing C.can all be attended freely B.will all last 45 minutes D.will attract many readers

59.If you are free in the afternoon,you can only attend________. A.Health,Wellness and the Politics of Food B.New York Writers,New York Stories C.The Art of the Review D.Sports Writing:For the Love of the Game 60.If you like sports writing,you will most probably________. A.attend The Art of the Review C.listen to Christine Brennan B.enjoy Jami Bernard‘s talk D.go to Blue Tent at 11∶15 B Baby girls make their way directly for dolls as soon as they can crawl,while boys will head for cars,a study has shown.The findings,the first to show differences in very young babies,suggest there is a biological basis to their preferences. Psychologists Dr Brenda Todd from City University London carried out an experiment involving 90 babies aged 9 months to 36 months. The babies were allowed to choose from seven toys. Some were typically boys' toys ---- a car, digger, ball and a blue teddy. a a The rest were girls' toys: a pink teddy, doll and a cooking set. a They were placed a meter away from the toys;and could pick whichever toy they liked their choice and the amount of time they spent playing with each toy were recorded. Of the youngest children (9 to 14 months) ,girls spent significantly longer playing with the doll than boys,and boys spent much more time with the car and ball than the girls did. Among the two and three-year-olds, girls spent 50 percent of the time playing with the doll while only two boys briefly touched it.The boys spent almost 90 percent of their time playing with cars,which the girls barely touched.There was no link between the parents‘ view on which toys were more appropriate for boys or girls,and the children's choice. Dr Brenda Todd said,"Children of this age are already exposed to much socialization.Boys may be given?toys that go‘while girls get toys they can care for,which may help shape their preference .But these findings agree with the former idea that children show natural interests in particular kinds of toys.There could be a biological basis for their choices.Males through evolution have been adapted to prefer: moving objects, probably through hunting instincts 本能) while girls prefer warmer colors such as pink, colour of a newborn ( , the
第 27 页(共 62 页) 山东世纪金榜科教文化股份有限公司

世纪金榜
baby."

圆您梦想

www.jb1000.com

61.Baby boys and girls have different toy preferences probably because____ A.baby boys are much more active B.baby girls like bright colours more C.their parents treat them differently D.there is a natural difference between them 62.Both baby boys and baby girls like to play with____ according to the study. A.a ball B.a teddy C.a car D.a doll .

63.What can we infer from Paragraph 3? A.Nine-month-old baby boys don't play with dolls at all. B.Two-year-old baby girls sometimes play with cars and balls. C.The older the babies are,the more obvious their preference is. D.Parents should teach their babies to share each other's toys. 64.What conclusion did Dr.Brenda Todd draw from the results of the study? A.Adults purposely influence their babies' preference. B.Babies' preference isn't affected by social surroundings. C.Baby boys preferring to moving toys will be good at hunting. D.Baby girls preferring warmer colors will be warm-hearted. 65.We may read this article in a______section of a newspaper. A.science B.health C.education C Children don't come with an instruction manual (手册) but now their grades in school do! Finally, , parents can stop worrying about what their child's next school year will bring and get a glimpse of what's coming. Education.com,an easy-to-use,one-stop online destination with over 4,000 articles,that helps parents and educators take an ever more active role in their children's education,unveiled Grade Specific Cheat Sheets for grades pre-school through grade 5.From academic expectations,developmental milestones,and typical social issues,to fun learning activities that literally bring it all home,parents can now find it all in one place. "As the school year approaches,parents struggle to find time to adequately prepare themselves and their children for what's ahead," said Ron Fortune,CEO of Education.com."Every grade is different.Whether it's helping parents understand what their third grader should be reading or how they should be talking to their teen about peer pressure, goal is to provide parents with a grade and developmental stage-specific user manual that our helps parents find authoritative information as quickly as possible." The start of a new grade means many new questions.Now,a parent with a child about to embark (开始) on a new school year can go to Education.com's new Grade Specific Cheat Sheets and find age-specific information and content including what their child should be learning in math,reading,writing,and science,
第 28 页(共 62 页) 山东世纪金榜科教文化股份有限公司

D.entertainment.

世纪金榜

圆您梦想

www.jb1000.com

as well as physical and language milestones.Parents can find over forty articles per grade,on everything from peer relationships to self-esteem,how gender affects development,to ideas for using goldfish crackers for math practice or making a homemade fossil. Education.com's new Grade Specific Cheat Sheets provide parents with articles and content from trusted sources such as teachers,child psychologists,parents,and guidance counselors. 66.The passage wants to tell us __________. A.something about Education.com B.how to cheat in the exam C.new studying method for children D.cheating is a good thing in the school 67.The goals of Education.com are the following except __________. A.helping parents and educators educate children B.providing parents with authoritative information C.providing children with some cheating skills D.giving parents some useful articles 68.The role of Education.com is __________. A.passive B.big C.small D.active

69.From the passage,we can know __________. A.the content includes what should be learned in many subjects B.the content does not come from trusted sources C.the content is intended mainly for the children D.the content is not related with pre-school students 70.The words ―unveil‖ in the second paragraph is closest to __________ in meaning. A.cover B.uncover C.discover D It is probably the strangest sport anyone has ever invented .And at first sight , it looks like the easiest. Competitors have to do two things. The first is to stand still. The second is to place their hands anywhere on the body of a car,and keep it there. This is where things start getting difficult.Lots of people are doing the same thing.And the winner of the ―handathon‖ contest is the person who can carry on doing it for the longest time.That person gets to own the car. It still seems to be an easy thing to do.At the beginning it is.Anyone can stand still.But when the contest has been going for four or five days,standing still seems like the most difficult job in the world.And keeping the hand in place over this time becomes an act of serious attention.After a few days,the hand seems to belong to someone else—someone who wants to go home and get some sleep. Competitors are allowed to take a five-minute break every hour to eat,drink or do whatever else is
第 29 页(共 62 页) 山东世纪金榜科教文化股份有限公司

D.invent

世纪金榜

圆您梦想

www.jb1000.com

necessary.No one is allowed to lean on the car for support.Winners need to be able to show great powers of attention.They also need to be able to develop special skills. Maybe the popularity of the handathon is due to the fact that it is not necessary to be a trained athlete to enter.Entrants in the Longview handathon certainly don‘t seem to do much preparation.Most say they will prepare by ―getting lots of sleep‖.Others say they will ―eat healthy food‖ or ―pray for success‖.The whole event gives ordinary people the chance to do something interesting and win something in the end. Handathons are competitions, there is little rivalry (敌对) between competitors. but They help each other out and keep each other‘s spirits up.People who drop out early return with food,drink and encouragement. 71.The reason why the sport is called ―handathon‖ is that competitors ______. A.cover a long distance B.keep hands in place for long C.wave hands as long as possible D.do the same thing as in a marathon 72.What ability is likely to be needed most in a handathon? A.Standing without any support. B.Not leaning on the car. C.Eating and drinking in five minutes. D.Having strong powers of attention. 73.Why is handathon popular? A.Someone can win with special training. B.It doesn‘t need to make any preparation. C.Anyone who is interested can join in it. D.People get along well with each other in it. 74.What is the writer‘s opinion about handathon? A.It is not as easy as it looks at first. B.It is the easiest of all sports. C.It can purify people‘s spirits. D.It is not good competing in a handathon. 75.Which of the following about handathon is not right? A.The person who takes part in it should stand still. B.The person who takes part in it has to place his hands anywhere on the body of a car,and keep it there. C.The person who takes part in it can have a break during the course of the competition. D.Handathons are competitions,so competitors don‘t encourage each other. 56.B 推理判断题。最后一段中的 New York 应该指的是 New York City,而不应该是 The New York Times, 故 A 项不对。 在第一个话题中, 专家们将会谈饮食在个人、 全球健康中的作用和食物方面的政治观点,
第 30 页(共 62 页) 山东世纪金榜科教文化股份有限公司

世纪金榜

圆您梦想

www.jb1000.com

因而 C 项错误。 在第二个话题中, sports writers are anything but audience 说明 sports writers 并不是观众, 故 D 项不正确。在第三个话题中,从 How much of an effect does the book review have on book sales?可 推知书评对书的销售应该有影响。 57.C 细节判断题。由文章的第四个活动介绍可知,The Art of the Review 是由 Sam Tanenhaus 所主持的。 58.B 细节理解题。文章所列四个活动的具体时间都是持续 45 分钟。选项 A、C 与文章事实不符,而选 项 D 则无从判断。 59.B 细节判断题。四个活动中只有 New York Writers,New York Stories 是在下午举行的。 60.C 推理判断题。因为是关于体育写作的,所以要参加文章的第二个活动内容。 61.D 根据第一自然段 ― The findings, the first to show differences in very young babies, suggest there is a biological basis to their preferences.‖可知孩子的选择有天性因素。 62. 根据第二自然段―Some were typically boys' toys ---- a car, a digger, a ball and a blue teddy. B The rest were girls' toys: a pink teddy, a doll and a cooking set.‖可得答案。 63.C 根据第三自然段可知 AB 项错误,D 项没出现。 64.B 根据第四段―But these findings agree with the former idea that children show natural interests in particular kinds of toys.There could be a biological basis for their choices.‖可知答案为 B。 65.A 由文中多次出现 a study ,the findings 等词语可知应是关于科学研究的文章。 66.A 主旨大意题。本篇文章主要讲述的是 Education.com 的一些情况。 67.C 细节理解题。文章中―our goal is to provide parents with a grade and developmental stage-specific user manual that helps parents find authoritative information as quickly as possible.‖已经说出了目标。而 C 项 说跟学生提供作弊技巧显然不合适。 68.D 细节理解题。从这句话―that helps parents and educators take an ever more active role in their children's education‖可以看出 Education.com 的积极作用。 69.A 推理判断题。从文章的第四段不难得出所涉及的内容的广泛。而 BCD 的表述和文章不相吻合。如 C 项应是 for parents and educators。 70.B 词义猜测题。unveil 是―揭露,揭开‖的意思,只有 uncover 与之相吻合。 71.D 推理判断题。由第二段可知,这种运动在形式上和马拉松是一样的。 72.D 推理判断题。根据第三段的最后一句:Winners need to be able to show great powers of attention.可 以得到答案。 73.C 细节理解题。由第五段中的 Maybe the popularity of the handathon is due to the fact that it is not necessary to be a trained athlete to enter.一句可知,它流行的原因是因为不需要进行专门的训练,换句 话说,只要有兴趣就可以参加。 74.A 主旨大意题。在第一段作者就说―它好象是很容易‖,第三段―那仍然看起来是很简单的事情‖,但 是马上来了个转折―but…, standing still seems like the most difficult job in the world.‖,由此可知作者的 观点:它不象看上去那么简单。 75.D 细节理解题。根据最后一段可知 D 项错误。
第 31 页(共 62 页) 山东世纪金榜科教文化股份有限公司

世纪金榜

圆您梦想

www.jb1000.com

新疆兵团二中 2012 届高三第六次月考(英语) III 阅读理解(15 小题,每题 2 分,共 30 分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C 和 D)中, 选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。 A A year ago, at the annual pre-Grammy party, Whitney Houston, the great star, walked on stage and closed the evening with a brilliant performance. Last Saturday, Houston was once again the focus before the Grammy, but her presence was a regrettable one. Earlier that day, the pop music's former queen was found dead in her hotel room. was 48. She This, no doubt, is sad news to the whole music industry and her fans all over the world. At her peak, Houston was the golden girl of the music world.From the mid-1980s to the late 1990s, she was one of the world's best-selling artists.She impressed audiences with her effortless, powerful and peerless performance. Besides multi-million record sales, Houston made countless hits such as The Greatest Love of All, I Have Nothing , and the mostly famous I Will Always Love You.She also influenced a generation of younger singers, from Christina Aguilera to Mariah Carey. But by the end of her career, there was a shocking fall for this superstar.Houston had been addicted to drugs.Her album sales declined and the hits stopped coming and her once beautiful voice became hoarse (嘶哑 的), unable to hit the high notes as she used to. In 2009, Houston staged a successful comeback with the album I Look To You, which fell on top of the charts.But hoarse voice, canceled concerts, and continuous illness-Houston's comeback trail wasn't smooth at all.In an interview with Oprah Winfreyin2009, Houston admitted: "It (show business) is too much for me and I wanted out." Now that Houston has finally taken a break from all the chaos, may she rest in peace. 36.Whitney Houston died ______. A.shortly before the Grammy this year C.a year ago B.earlier last Sunday D.at the annual pre-Grammy party

37.The underlined word "peerless" in Paragraph 3 most probably means ______. A.having great power B.having no equal C.requiring no effort D.leaving no impression

38.The cause of the fall of Whitney Houston was that _____ . A.her album sales declined
第 32 页(共 62 页)

B.show business was too much for her
山东世纪金榜科教文化股份有限公司

世纪金榜
C.her once beautiful voice became hoarse

圆您梦想
D.she had been addicted to drugs .

www.jb1000.com

39.Whitney Houston's achievements include the following except that

A.She made countless hits such as I Have Nothing B.She influenced a generation of younger singers C.She became the focus before the Grammy this year B Celebrate the arts at Harvard ARTS FIRST: April 28 - May 1, 2012 Harvard ARTS FIRST FESTIVAL 74 Mt. Auburn Street Cambridge, MA 02138 D.She staged a successful comeback in 2009

Experience non-stop art ! Over 200 performances, exhibitions, films, and multimedia presentations highlighting student and faculty creativity at Harvard.

Schedule of events: www. ofa. fas. harvard, edu/arts, or call 617 495 8676 to request a program guide.

Join us in honoring Susan Meiselas, winner of the 2012 Harvard Arts Medal Photographer Susan Meiselas will be awarded the Arts Medal by President Drew Gilpin Faust and will take part in a conversation organized by John Lithgow.

Friday, April 29, 4 pm New College Theatre, 10 - 12 Holyoke St., Cambridge

Admission free: tickets required. Those who receive this announcement may request up to two tickets by emailing www. ofa. fas. harvard, edu/arts or calling 617 495 8676. Please indicate one or two tickets, and reply by April 25.

40. How long will Harvard ARTS FIRST FESTIVAL last? A. For two days. B. For three days. C. For four days. D. For five days.

41. Who is a photographer?
第 33 页(共 62 页) 山东世纪金榜科教文化股份有限公司

世纪金榜
A. Susan Meiselas. B. Drew Gilpin Faust.

圆您梦想
C. John Lithgow. D. Holyoke Johnson.

www.jb1000.com

42. What do you know about the event at New College Theatre? A. People must buy tickets for it. C. It begins at 10 am on April 29. B. Everyone can go to it. D. One can get two tickets at most.

C About 1,500 years ago the Japanese imported many aspects of Chinese culture : the writing system, political institutions, and perhaps the most important, Buddhism. Buddhist priests were expected to eat only vegetables, and tofu‘ made from the soybean, was a very important food in their diet. When Buddhism was introduced from China‘ tofu was also brought to Japan. Tofu developed in different ways in China and Japan. While the Chinese often changed the taste of tofu by mixing it with strongly-flavored vegetables or meat,the Japanese preferred to eat it using only a simple sauce. Even now,traditional Japanese cooking preserves the original delicacy of tofu, though the way it is served may change from season to season. In summer, for example, it is simply served cold, while in winter it is often eaten as part of a hot dish. The soybean was introduced to the West in the 18th century, but little interest was taken in it. Only scientists recognized its high food value. During the Second World War, when meat was in short supply, the US government encouraged the American people to eat soybean products. However, they never became very popular and, after the war, interest in them dropped off as the supply of meat became plentiful again. In recent years,people in the West have become increasingly aware of the dangers of eating too much animal fat, and as a result, they have turned more and more to soybean products. This is mainly because the soybean provides almost the same food value as meat, and in addition it is a lot more healthful. Much of the margarine (人 造黄油),salad oil and cooking oil in daily use is now produced from soybean oil. Tofu, a representative soybean product and originally one of the main foods in the diet of Chinese priests, is considered to be one of the healthiest foods available to man. 43. Tofu came to Japan together with Buddhism because ______. A. Buddhist priests ate tofu rather than vegetables B. it was a very important food in the diet of Buddhist priests C. the religion came to Japan together with political institutions D. the religion was the most important aspect of Chinese culture
第 34 页(共 62 页) 山东世纪金榜科教文化股份有限公司

世纪金榜

圆您梦想

www.jb1000.com

44. How are Japanese tofu dishes different from Chinese tofu dishes? A. They are preserved in the original taste. B. They are served the same way throughout the year.

C.They have a better taste than Chinese tofu dishes. D.They have a greater variety than Chinese tofu dishes. 45. Why did the US government encourage its people to eat soybean products in wartime? A. Americans recognized their high food value. C. Meat was less available than before. B. Little interest was taken in the soybean products. D. They were found to taste very good.

46. The Western people become interested in tofu and other soybean products because ______. A. they have become tired of eating meat C. these products are more readily available , B. meat has become too expensive to buy D. eating too much animal fat is considered unhealthy D Why should mankind explore space? Why should money, time and effort be spent exploring and researching something with so few apparent benefits? Why should resources be spent on space rather than on conditions and people on Earth? These are questions that, understandably, are very often asked. Perhaps the best answer lies in our genetic makeup as human beings. What drove our ancestors to move from the trees into the plains, and on into all possible areas and environments. The wider the spread of a species, the better its chance of survival. Perhaps the best reason for exploring space is this genetic tendency to expand wherever possible. Nearly every successful civilization has explored, because by doing so, any dangers in surrounding areas can be identified and prepared for. Without knowledge, we may be completely destroyed by the danger. With knowledge, we can lessen its effects. Exploration also allows minerals and other potential resources to be found. Even if we have no immediate need of them, they will perhaps be useful later. Resources may be more than physical possessions. Knowledge or techniques have been acquired through exploration. The techniques may have medical applications which can improve the length or quality of our lives. We have already benefited from other spin-offs including improvements in earthquake prediction, in satellites for weather forecasting and in communications systems. Even non-stick pans and mirrored sunglasses are by-products of technological developments in the space industry. While many resources are spent on what seems a small return, the exploration of space allows creative, brave and intelligent members of our species to focus on what may serve to save us. While space may hold many wonders and explanations of how the universe was formed or how it works, it also holds dangers. The danger exists, but knowledge can help human being to survive. Without the ability to reach out across space, the chance
第 35 页(共 62 页) 山东世纪金榜科教文化股份有限公司

世纪金榜
to save ourselves might not exist.

圆您梦想

www.jb1000.com

While Earth is the only planet known to support life, surely the adaptive ability of humans would allow us to live on other planets. It is true that the lifestyle would be different, but human life and cultures have adapted in the past and surely could in the future. 47.What is the reason for exploring space based on Paragraph2? A. Humans are nature-born to do so. C. Humans may find new sources of food. B. Humans have the tendency to fight. D. Humans don‘t like to stay in the same place.

48.The underlined word ―spin-offs‖ in Paragraph 4 probably refers to ______. A. survival chances B. potential resources C. unexpected benefits D. physical possessions

49.What makes it possible for humans to live on other planets? A. Our genetic makeup. C. The adaptive ability of humans. B. Resources on the earth. D. By-products in space exploration.

50.Which of the statements can best sum up the passage? A. Space exploration has created many wonders. B. Space exploration provided the best value for money. C. Space exploration can benefit science and technology. D. Space exploration may help us avoid potential problems on Earth.

四川省成都市2013届高三摸底考试(英语) 第一节 阅读短文(共15小题, 每小题2分,满分30分) A ―Get out of the plane!‖ Justin shouted. Teddy and he dropped to the ground,… When Kathy and Victor reached the edge of the meadow(农场), flames of the fire were shooting more than five meters into the air. Kathy couldn‘t believe what she was seeing. One glance told her they needed medical attention immediately. She questioned Victor, ―Are you able to find someone nearby for help?‖ ―There are no farmers, nor villagers nearby,‖ he replied. ―I‘m a distance runner, and I‘ll go for help.‖ Looking at the seriously injured men, Kathy said to Victor, ―It may take me several hours to get out.‖ she started out. When she was 23, Kathy set a women‘s record in a Marathon of 42 kilometers. But now she was running the
第 36 页(共 62 页) 山东世纪金榜科教文化股份有限公司

世纪金榜

圆您梦想

www.jb1000.com

race of life. She had nearly 30 kilometers of hard wilderness to over to get help. Kathy had been running for two hours. This was far back into the wilderness. The country path was growing vague(模糊). She stopped to take a quick compass(指南针) reading. Yes, she had run almost for more than 20 kilometers. Her heart fell, her muscle aching. And finally she saw her car in the distance. She jumped into the car and sped away. She reached a holiday house and called the police. During the wait, she walked around, relaxing her legs and drinking water. It took almost two hours for a police helicopter to reach her at the trail(小路) end. They needed her for one more task. 51. Who actually had the airplane accident? A. Justin himself C. Justin and Teddy B. Kathy and Victor D. Kathy herself

52. The underlined part ―But now she was running the race of life‖ means that _______. A. Kathy would set up a new record B. Kathy was running for the lives of others C. Kathy would run a race alone D. Kathy couldn‘t rely on Victor this time 53. Kathy stopped to have a look at her compass because ________. A. the country path was getting vague C. she wasn‘t sure of her own memory 54. What do you think Kathy‘s final task would be? A. Giving the injured food and drinks. C. Going back to put out the big fire. B. Taking the injured to the hospital. D. Showing the police the crash site. B. she had completely lost her way D. there was only the wilderness

B How many coins do you have in your pocket right now? Three? Two? Or one? With a phone card, you can make up to 200 calls without any charges at all. ★What do you do with it? Go to a telephone box marked ―Phone-card‘. Put in your card to start, make your phone call and when you have finished, the screen will tell you how much is left on your card. It costs no extra for the cards, and the calls cost 10 p(便士) per unit, the same as any other pay-phone call. You can buy it in units of 10, 20, 40, 50, or 100. ★Appear in a shop nearby.
第 37 页(共 62 页) 山东世纪金榜科教文化股份有限公司

世纪金榜

圆您梦想

www.jb1000.com

Near each card-phone place, you will find a shop where you can buy one. They are at bus, train or metro stations. At universities, hospitals, clubs, restaurants and shopping centers, you can also buy it. ★No more broken pay-phones. It is possible that many pay-phones don‘t work because they have been damage. There are no coins in a card-phone to excite the thieves‘ interest in it. So you are not probably to find a broken one. Get a phone-card yourself and try it out. Or get a bigger wallet. 55. The passage is most probably ________. A. a warning C. an advertisement 56. The underlined word ―one‖ means _________. A. a shop B. a coin C. a pay-phone D. a phone-card B. a notice D. an announcement

57. It is suggested in the passage that you buy a phone-card because ______. A. you have got a bigger wallet than others B. it‘s convenient to make calls with a phone call C. the phone box might have been damaged D. there are many different kinds of phone-cards C Have you ever wondered why birds sing? Maybe you thought that they were just happy .After all ,you probably sing or whistle when you are happy. Some scientists believe that birds do sing some of the time just because they are happy .However ,they sing most of the time for a very different reason .Their singing is actually a warning to other birds to stay out of their territory. Do you know what a ―territory‖ is ?A territory is an area that an animal ,usually the male, claims as its own .Only he and his family are welcome there .No other families of the same species are welcome .Your yard and house are your territory where only your family and friends are welcome . If a stranger should enter your territory and threaten you ,you might shout .Probably this would be enough to frighten him away. If so ,you have actually scared the stranger away without having to fight him .A bird does the same thing. But he expects an outsider almost any time ,especially at nesting(筑巢)season. So he is screaming(高声尖叫) all the time ,whether he can see an outsider or not .This screaming is what we call a bird‘s song ,and it is usually enough to keep an outsider away.
第 38 页(共 62 页) 山东世纪金榜科教文化股份有限公司

世纪金榜

圆您梦想

www.jb1000.com

Birds sing loudest in the spring when they are trying to attract a mate and warn others not to enter the territory of theirs. You can see that birds have a language all their own .Most of it has to do with attracting mates and setting up territories. 58. Some scientists believe that most of the time birds‘ singing is actually A. an expression of happiness C. an expression of anger 59. What is a bird‘s ―territory‖? A. A place where a bird may shout at the top of its voice. B. A place where other bird families are not accepted. C. An area for which birds fight against each other. D. An area which a bird considers to be its own. 60. Why do birds keep on singing at nesting season? A. Because their singing helps frighten outsiders away. B. Because their singing helps get rid of their fears. C. Because they want to find outsiders around. D. Because they want to invite more friends. 61. How does the writer explain birds‘ singing? A. By comparing birds with human beings. B. By reporting experiment results. C. By describing birds‘ daily life. D. By telling a bird‘s story. D With five beakout(破纪录的) games, Jeremy Lin has become the NBA‘s newest star. In the New York Knicks‘ 92-85 won over the Los Angles Lakers last Saturday, Lin had a career-high 38 points. A day later, he led the Knicks to their fifth victory, 100—98 to Minnesota Timberwolves. In his previous games, Lin, 23, had 23 points against the Washington, 25 points against New Jersey and 28 points against Utah in his first start. Lin is smart. Before graduating from high school in California, he had sent his application to all the Ivy League Schools(常青藤联盟). He only got into Harvard and Brown, and the chose Harvard. In 2010, Lin graduated with a degree in economics.
第 39 页(共 62 页) 山东世纪金榜科教文化股份有限公司

.

B. a way of warning D. a language of their own

世纪金榜

圆您梦想

www.jb1000.com

Lin is the first Chinese—American player in the NBA. He was born in the US and his family is Asian. Although not born in China, Lin has attracted nearly all Yao Ming‘s old fans, who see him as a powerful role model. He started off on the Golden State Warriors. Lin first signed with the Warriors in July, 2010, but seldom played in games before the start of the fourth quarter. His first time on the court for the Warriors earned his seven points, three rebounds(篮板球) and two assists in just 11 minutes. He is really perfect for the Knicks. The New York Knicks has been in need of a reliable point guard and to Mike D‘Antoni, the Knicks coach who‘s going through a difficult season, Lin is a most unexpected figure. ―Lin just does everything easy and he rest of the guys around him are playing the way we want to,‖ D‘Antoni said. ―I think it‘s for real, and it can only get better.‖ 62. In which team did Lin start his career in NBA? A. the New York Knicks. C. Minnesota Timberwolves. 63. From the passage, we learn that _______. A. the New York Knicks has never been defeated B. Lin is an American-Chinese basketball player C. most of Yao Ming‘s fans take Lin as a great role model D. after graduation from Harvard, Lin signed with the Knicks 64. From the passage, it can be inferred that _______. A. Lin is the team leader of the Knicks B. the Knicks‘ success only depends on Lin C. the Knicks‘ coach puts strong hopes on Lin D. the Knicks is sure to win the season this year 65. The author‘s purpose of writing the report is _______. A. to show his support for the Knicks B. to express his love for Jeremy Lin C. to report the progress of the Knicks D. to introduce a newest ring NBA star 51-54 CBAD 55-57 CDB 58-61 BDAA 62-65 BCCD B. The golden State Warriors. D. The Los Angles Lakers.

江西省永丰中学 2013 届高三第一次周考试题(英语)
第 40 页(共 62 页) 山东世纪金榜科教文化股份有限公司

世纪金榜

圆您梦想

www.jb1000.com

第三题 阅读理解(共 20 小题,每小 题 2 分,满分 40 分) A Do you know anything about the history of weather? Don‘t look at the sky.Don‘t look for old weather reports. Looking at the tree rings is more important. Correct weather reports date back only one century, but some trees can provide an exact record of weather even further back. It is natural that a tree would grow best in a climate with plenty of sunlight and rainfall. It is also expected that little sunlight or rainfall would reduce the growth of a tree.The change from a favorable to an unfavorable climate can be found out by the reading pattern of rings in a tree trunk.To find out the weather of ten years ago, you can count the rings of a tree trunk from the outside to the inside.If the tenth ring is far from the other rings, then it is certain that plenty of sunny and rainy weather occurred.If the rings are close together, then the climate was bad for the tree. Studying trees is important not only for the history of weather, but also for the history of man. an area of In New Mexico you can find only sand — no trees or people. However, many centuries ago a large population lived there.They left suddenly.Why? A scientist studied the pattern of the rings of dead trees that had grown there. made up his mind that the He people had to leave because they had cut down all the trees. Trees were necessary to make fires and buildings. So, after the people destroyed the trees, they had to move. In this example studying tree rings uncovered an exciting fact about the history of man. 36. We can find out the weather of five years ago by counting the rings of a tree trunk ____. A. from the left to the right C. from the inside to the outside B. from the right to the left D. from the outside to the inside

37. If the ring was far from the others, we can conclude that the weather of that year was ______. A. bad B. sunny C. favorable D. rainy

38. By studying the rings of dead trees in an area of New Mexico, the scientist found _______. A. why the people had to leave C. what the people had to eat B. where the people had to go D. how the people left

39. The ancient people usually lived where there were plenty of trees mainly because ______. A. trees provided an exact record of weather B. trees could supply them with fruit and food C. trees could supply them with shades
第 41 页(共 62 页) 山东世纪金榜科教文化股份有限公司

世纪金榜
D. trees were materials for fires and buildings

圆您梦想

www.jb1000.com

40. By giving the example of an area of New Mexico, the author tries to prove A. trees can‘t live in the area without population B. that studying trees is important for the history of man C. what the relation is between tree rings and the history of man D. the history of man is important for the history of trees B



Like distance runners on a measured course, all of us will move through time in a roughly predictable pattern. In the first stage of our lives, we develop and grow, reaching toward the top of physical vitality (活力,生气). After we grow up, however, the body begins a process of gradually wearing out. A new awareness of physical fitness may help lengthen our years of health and vitality, yet nothing we do will work to stop the unavoidable force of aging. Most of the changes of aging take place deep inside the body. The lungs become less able to take in oxygen. Powerful muscles gradually lose their strength. The heart loses power and pumps less blood. Bones grow easier to break. Finally, we meet a stress, a stress that is greater than our physical resistance. Often, it is only a minor accident or chance infection (a disease caused by virus), but this time, it brings life to an end. In 1932, a classic experiment nearly doubled the lifetime of rats, simply by cutting back the calories in their diet. The reason for the effect was then unknown. Today, at the University of California at Berkley, Dr. Paul Seagle has also greatly lengthened the normal lifetime of rats. The result was achieved through a special protein limited diet, which had a great effect on the chemistry of the brain. Seagle showed that within the brain, specific chemicals control many of the signals that influence aging. By changing that chemical balance, the clock of aging can be reset. For the first time, the mystery of why we age is being seriously challenged. Scientists in many fields are now making striking and far-reaching discoveries. An average lifetime lasts 75 years, yet in each of us lies a potential for a longer life. If we could keep the vitality and resistance to disease that we have at age twenty, we would live for 800 years. 41. What does the underlined word ―it‖ refer to? A. Physical vitality.
第 42 页(共 62 页)

B. Stress.

C. Aging.

D. Physical resistance.
山东世纪金榜科教文化股份有限公司

世纪金榜
42. Which of the following is not a change of aging? A. The lungs become unable to take in oxygen. B. People gradually lose their muscle strength. C. The heart loses power and pumps less blood. D. Bones tend to break more easily.

圆您梦想

www.jb1000.com

43. The author believes the following except that ________. A. human‘s life pattern is predictable B. physical fitness can‘t stop the force of aging C. human‘s lifetime will last longer than 75 years D. all of the changes of aging take place deep inside the body 44. How did Dr. Paul Seagle lengthen the lifetime of rats in his experiment? A. By limiting the protein in their diet. C. By resetting their clock of aging. 45. What is probably the best title for the article? A. Two Great Experiments C. Ways to lengthen Human Life B. The Mystery of Human Life D. The Breakthrough in the Study of Aging C The Pacific island nation of Nauru used to be a beautiful place. Now it is an ecological disaster area. Nauru‘s heartbreaking story could have one good consequence — other countries might learn from its mistakes. For thousands of years, Polynesian people lived the remote island of Nauru, far from western civilization. The first European to arrive was John Fearn in 1798. He was the British captain of the Hunter, a whaling ship. He called the island Pleasant Island. However, because it was very remote, Nauru had little communication with Europeans at first. The whaling ships and other traders began to visit, bringing guns and alcohol. These elements destroyed the social balance of the twelve family groups on the island. A ten-year civil war started, which reduced the population from 1,400 to 900. Nauru‘s real troubles began in 1899 when a British mining company discovered phosphate (磷酸盐)on the island. In fact, it found that the island of Nauru was nearly all phosphate, which a very important fertilizer for farming. The company began mining the phosphate. A phosphate mine is not a hole in the ground; it is a strip mine. When a company strip-mines, it removes the
第 43 页(共 62 页) 山东世纪金榜科教文化股份有限公司

B. By cutting the calories in their diet. D. By keeping their physical fitness.

世纪金榜

圆您梦想

www.jb1000.com

top layer of soil. Then it takes away the material it wants. Strip mining totally destroys the land. Gradually, the lovely island of Nauru started to look like the moon. In 1968, Nauru became one of the richest countries in the world. Every year the government received millions and millions of dollars for its phosphate. Unfortunately, the leaders invested the money unwisely and lost millions of dollars. In addition, they used millions more dollars for personal expenses. Soon people realized that they had a terrible problem — their phosphate was running out. Ninety percent of their island was destroyed and they had nothing. By 2000, Nauru was financially ruined. Experts say that it would take approximately $433,600,000 and more than 20 years to repair the island. This will probably never happen. 46. What might be the author‘s purpose in writing the text? A. To seek help for Nauru‘s problems. C. To show the importance of money 47. What was Nauru like before the Europeans came? A. Rich and powerful B. Modern and open C. Peaceful and attractive D. Greedy and aggressive B. To give a warning to other countries D. To tell a heartbreaking story of a war.

48. The ecological disaster in Nauru resulted from _______. A. soil pollution B. phosphate overmining C. farming activity D. whale hunting

49. Which of the following was a cause of Nauru‘s financial problem? A. Its leaders misused the money C. Its phosphate mining cost much money B. It spent too much repairing the island D. It lost millions of dollars in the civil war.

50. What can we learn about Nauru from the last paragraph? A. The ecological damage is difficult to repair. C. The island was abandoned by the Nauruans B. The leaders will take the experts‘ words seriously. D. The phosphate mines were destroyed D We lived in a very quiet neighborhood. One evening I heard a loud crash in the street. Earlier that evening my wife had asked me to go to the store to get some soft drinks. It seemed like this would be a good time to let my teenage daughter Holly practice her driving, so I sent her to the store in my truck. At dinner my son talked about how much he liked my truck. I enjoyed having it, but I said, ―Guy, my heart is not set on that truck. I like it but it is just metal and won‘t last forever. Never set your heart on anything that won‘t last.‖ After hearing the loud noise, the whole family ran outside. My son shouted, ―Dad! Dad, Holloy crashed your
第 44 页(共 62 页) 山东世纪金榜科教文化股份有限公司

世纪金榜
truck.‖

圆您梦想

www.jb1000.com

My heart sank and my mind was flooded with conflicting thoughts. Was anyone hurt? Who else was involved? As I ran to the door, I heard a voice in my heart say, ―Here is a chance to show Holly what you really love. She‘ll never forget it.‖ The accident had occurred in my own driveway. Holly had crashed my truck into our other vehicle, the family van (搬运车). In her inexperience, she had confused the brakes and the gas pedal. Holly was unhurt physically, but when I reached her, she was crying and saying, ―Oh, Dad, I‘m sorry. I know how much you love this truck.‖ I held her in my arms as she cried. Later that week a friend stopped by and asked what had happened to my truck. I told her the whole story. Her eyes moistened and she said, ―That happened to me when I was a girl. I borrowed my dad‘s car and ran into a log that had fallen across the road. I ruined the car. When I got home my dad knocked me to the ground and began to kick me.‖ Over 40 years later, she still felt the pain of the night. It was a deep wound on her soul. I remember how sad Holly was the night she crashed our truck, and how I comforted her. One day, when Holly thinks back on her life, I want her to know that I love her a thousand times more than any piece of property. I repaired the van, but the dent (凹痕) in my truck is still there today. Every day it reminds me of what really matters in my life. 51. Which of the following can best serve as the title of the passage? A. All Is Well That Ends Well C. What Really Matters B. How to Educate Children D. He Who Makes No Mistakes Makes Nothing

52. According to the passage, the underlined word ―moistened‖ can be replaced by ― ______ ‖. A. lit up B. became wet C. were wide open D. were closed

53. According to the passage, it was because _______ that the crash was caused. A. something was wrong with the brakes B. Holly mistook the gas pedal for the brakes C. Holly was drinking a soft drink while driving D. the family van was parked in the wrong place 54. What happened to the author‘s friend after she ruined her dad‘s car? A. She suffered physical pain for a long time. B. She didn‘t dare to drive for a long time.
第 45 页(共 62 页) 山东世纪金榜科教文化股份有限公司

世纪金榜
C. Her father drove her out of the house.

圆您梦想

www.jb1000.com

D. Her father lost his temper and was violent toward her. 55. The main purpose of the text is to inform readers that .

A. it makes no sense to punish the children when they make mistakes B. it is dangerous to let children drive at an early age C. love is more important than possessions D. we should always forgive others‘ mistakes 36—40 DCADB 41—45 BADAD 46—50 BCBAA 51—55 CBBDC

湖南省浏阳一中 2012 届高三六月(适应性)模拟考试(英语) Part III Reading Comprehension (30 marks) Directions: Read the following three passages.Each passage is followed by several questions or unfinished statements. each of them there are four choices marked A, B, C and D. For Choose the one that fits best according to the information given in the passage. A ―Colour‖ and ―color‖, ―favourite‖ and ―favorite‖… Have you ever wondered why Americans spell those words without a ―u‖? Is it because they are lazy? Of course not. In fact, the difference in spelling was created by Noah Webster(1758-1843). He is a teacher who reformed English to make American identity stronger. Linguists (语言学家) celebrated his 250th birthday on October 16. After the Revolutionary War(1775-1783), Webster believed that Americans should have their own dictionary, rather than rely on British versions 版本) He dropped the British ―u‖ in some words. And he changed ( . ―centre‖ into ―center‖ for children to learn English by spelling words more like they sounded. Webster wasn't shy about expressing his opinions. In defining (定义) preposterous unreasonable) he wrote: ( , ―A Republican government in the hands of females is preposterous.‖ Webster spent 28 years on the project before completing the 70,000-word dictionary in 1828 with his American-style spellings. He also added local words. His dictionary was widely used in schools. Linguists believed it helped a new nation achieve unity and cultural independence at a time when most were focused on political freedom. ―He was the shaper of our language and the shaper of American identity,‖ said Joshua Kendall, who is working on a biography(传记)about Webster. ―He at last bonded(联合)us through our language. ‖
第 46 页(共 62 页) 山东世纪金榜科教文化股份有限公司

世纪金榜

圆您梦想

www.jb1000.com

56. According to the passage, when he worked on his dictionary,Noah Webster did all of the following EXCEPT _____. A. dropping ―u‖ in all the British words B. changing ―centre‖ into ―center‖ C. adding local words D. voicing his opinion 57. When did Noah Webster probably begin his project of the dictionary? A. In 1758. B. In 1783 C. In 1800. D. In 1828.

58. Why did Noah Webster create these differences in his dictionary? A. Because he wanted to make English simple and easy. B. Because he wanted American English to have its own characteristics. C. Because he wanted to achieve political freedom. D. Because he wanted to show that the USA is stronger than the UK. 59. Which of the following word can best describe Noah Webster‘s work? A. Interesting B. Boring C. Unfinished D. Meaningful

60. Which of the following would probably be the best title for the passage? A. Webster's dictionary B. American identity C. The shaper of American English D. Spelling differences between American and British English

B Machines in the home have a short history. Sewing machines, washing machines and tumble dries are common enough today, but a hundred years ago few people could even imagine such things. However, inventors have designed and built a wide range of household machines since then. In most cases the inventor tried to patent (申请专利)his machine, to stop anyone copying it. Then he tried to produce a lot of them. If the machine became popular, the inventor could make a lot of money. In 1790 the first sewing machine was patented. The inventor was an Englishman called Thomas Saint. There was nothing to match his machine for forty years, and then someone built a similar device. He was a Frenchman, Bartelemy Thimonier. Neither of these early machines worked very well, however. It wasn‘t until 1846 that an
第 47 页(共 62 页) 山东世纪金榜科教文化股份有限公司

世纪金榜

圆您梦想

www.jb1000.com

inventor came up with a really efficient sewing machine. He was an American, Elias Howe and his machine was good enough to beat five skilled sewing women. He didn‘t make much money from it, however. The first commercially successful sewing machine was patented by Isaac Singer five years later. Today, we take washing machines for granted, but there was none before 1869. The revolving drum (旋转桶) of that first machine set a pattern for the future, but it was crude by today‘s standards. The drum was turned by hand, and needed a lot of effort. Eight years passed before someone produced an electric washing machine. The world had to wait even longer for a machine to dry clothes. The first spin-drier was another American invention, patented in 1924; but it was 20 years before such machines were widely used. It was yet another American, called Bissell, who introduced the carpet sweeper. He patented the original machine back in 1876. It didn‘t pick up dirt very well, but it was quicker than a dustpan and brush. Thirty-six years later, even the carpet sweeper was old-fashioned: modern homes now have a vacuum cleaner with an electric motor to suck the dust.

61. Inventors patent the inventions so as to __________ . A. produce more machines C. make the inventions more popular B. avoid being copied by others D. make more money

62. Whose sewing machine could do far more than the work that was done by five skilled sewing women? A. Thomas Saint‘s. C. Elias Howe‘s. B. Bartelemy Thimonier‘s. D. Isaac Singer‘s.

63. According to the article, modern inventors __________. A. followed the pattern of the first revolving drum but improve it much B. only imitated the first washing machine C. powered the first ever-made washing machine by electricity D. had to wait for the first spin-drier for a long time 64. The underlined word ―crude‖ in the sentence ―but it was crude by today‘s standards.‖ probably means __________. A. useless B. ugly-looking C. rough D. not skillfully made

65. The article mainly tells us about __________. A. the great inventors in the world B. the important inventions in the world
第 48 页(共 62 页) 山东世纪金榜科教文化股份有限公司

世纪金榜
C. the short history of household machines D. the importance of the machines used in the home

圆您梦想

www.jb1000.com

C Abby Subark is a mother of two from Boston. ―For my kids, I‘m nervous. I don‘t know if they‘ll be able to achieve their American dream. ‖ She may be right. More than hard work or education, the best way to get rich in America is to be born rich. It is the case that somebody who is in the upper third of income, poor scores, in the bottom on tests when they are in eighth grade, is more likely to go to college and finish college than a poor kid with the top scores. That‘s what the working person‘s children are up against. The Economic Policy Institute finds it would take a poor couple with 2 children 9 or 10 generations to achieve middle class status. That‘s about 200 years. The hallmark 特征) American opportunity has always been ( of the ability to do better than your parents. But compared with similar developed countries, the United States ranks fifth out of six for so-called intergenerational mobility(变动). If you look at the mechanisms(机制)for upward mobility that were so readily available 50 years ago, they are becoming out of reach, like plentiful factory jobs with good wages and affordable education and health care. White families are twice as likely as blacks to be upwardly mobile. For most people in America today, where you end up depends on where you start. If you started in the middle-income class, about 40 to 45 percent of what you are making right now is due to the fact that your parents were in the middle-income class. The rest is up to you. But for the millions of people who find themselves below the poverty line(贫困线)and the millions more who are the working poor, their starting point for the American dream leaves them painfully far away from the middle class. 66. The main idea of the passage is _______. A. How the middle class comes about in the U. S. B. It‘s hard to realize the American dream for the poor. C. Wealth and social status depend on family background. D. Upward mobility in America is never easy. 67. Which of the statements is NOT true according to the passage? A. People used to have job opportunities and welfare for upward mobility. B. A great many poor people can hardly realize their American dream.
第 49 页(共 62 页) 山东世纪金榜科教文化股份有限公司

世纪金榜

圆您梦想

www.jb1000.com

C. You can make all your dreams come true in America if born rich. D. Rich kids are more likely to go to college than poor kids 68. The underlined sentence ―where you end up depends on where you start‖ most probably means ____. A. Your starting point cannot determine your destination. B. Only a high goal can ensure success. C. One‘s birth has nothing to do with his fate. D. One‘s family lays solid foundation for his future achievements. 69. Why is Abby Subark nervous? A. Her kids don‘t want to compare with other rich kids in achievements. B. Her kids don‘t want to achieve success at all. C. Her kids can achieve success through hard work and education. D. Her kids can‘t reach their goal without a rich family. 70. What can we infer after reading the passage? A. Poverty causes people much pain. B. People below the poverty line can never be in the middle class. C. Lower starting point makes it hard for people to realize their dream. D. Poor people‘s starting point is too low. 阅读理解 56-60 ACBDC 61-65 BDADC 66-70 BCDDC 四川省成都七中 2012 届高三适应性考试试题 第二部分 阅读理解(共两节,满分50分) 第一节 阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项,并在答题卡 上将该项涂黑。(共20小题;每小题2分,满分40分) A Beijing (Xinhua): When she appeared on stage, singing a Japanese song, hundreds of excited teenagers crowded around shouting, "Curarpikt (酷拉皮卡)!Its Curarpikt!" At the Beijing Comic and Animation Expo last week, that‘s exactly who Shi Jia was. The Senior 1 girl was cosplaying "Curarpikt", a character from the popular Japanese comic book Hunter X Hunter (《猎人》) by Yoshihiro Togashi. "I cosplay Curarpikt because I like him," said the pretty 15-year-old girl. "I‘m moved by his sad story and
第 50 页(共 62 页) 山东世纪金榜科教文化股份有限公司

世纪金榜
I‘m attracted by his courage and personality."

圆您梦想

www.jb1000.com

In the adventure comic story, Curarpikt, a handsome and kind-hearted boy, struggles to become a hunter so he can capture the people who killed his tribe. Shi has read all the comic books and is a big fan of the animated series of Hunter X Hunter. Then last year she saw a real "Curarpikt" in a cosplay show. "I had watched cosplay shows before but only for fun," she explained. "It‘s really exciting to see young people wearing the make up and costumes of characters that you‘ve read about and are familiar with." "But that time I just fell in love with cosplaying, probably because I like Curarpikt so much. I thought I could play the character better, so I decided to have a go." Shi bought some cloth and asked a tailor to make a Curarpikt costume for her. She was delighted to find out there was a cosplay show in Beijing in October. "It‘s a great way to spend the national holiday. Posing on the stage for all the comic book fans, I knew I was doing something I had always wanted to do," she said. But she never talks about her hobby with her parents. "They think it will distract me from my studies. I don‘t want to upset them, that‘s my secret hobby," she said. "It‘s also why I don‘t dye my hair for cosplaying like all the others." 41. What‘s cosplay according to the passage? A. When cosplaying, comic fans wear costumes and pretend to be their favourite comic characters. B. Cosplay is a kind of performance in which you play a Curarpikt. C. Cosplay is a character from the popular Japanese comic book Hunter X Hunter by Yoshihiro Togashi. D. When cosplaying, some funny teenagers play some characters in the animated series. 42. Shi Jia cosplayed Curarpikt ______. A. in order to attract her fans B. because she liked animated series C. because she was greatly attracted by that role D. because it‘s her secret hobby 43. The underlined word "distract" means _____. A. get rid of C. give courage to 44. Which of the following is WRONG?
第 51 页(共 62 页) 山东世纪金榜科教文化股份有限公司

B. keep out of D. draw away attention of

世纪金榜

圆您梦想

www.jb1000.com

A. Curarpikt was created by a Japanese cartoonist. B. Shi Jia‘s parents were in favor of her performance. C. Shi Jia cosplayed Curarpikt successfully. D. Cosplay is popular with some teenagers.

B In the West, advertisements are the fuel that makes mass media work. Many TV stations, newspapers, magazines, radio stations are privately owned. The government does not give them money. So where does the money come from? From advertisements. Without advertisements, there would not be these private businesses. Have you ever asked yourself what advertising is? Through the years, people have given different answers to the question. For some time it was felt that advertising was a means of ―Keeping your name before the public‖. And some people thought that advertising was ―truth well told‖. Now more and more people consider it in this way: Advertising is the paid, non-personal, and usually persuasive presentation of goods, services and ideas by some certain sponsors (发起人) through various media. First, advertising is usually paid for. Various sponsors pay for the advertisements we see, read, and hear over the various media. Second, advertising is non-personal. It is not face-to-face communication. Although you may feel that a message in a certain advertisement is aimed directly at you, in reality, it is directed at large groups of people. Third, advertising is usually persuasive. Directly or indirectly it asks people to do something. All advertisements try to make people believe that the product, idea, or service advertised can benefit them. Fourth, the sponsors of the advertisement must show their names. From the advertisement, we can see if the sponsor is a company, or a single person. Fifth, advertising reaches us through old and modern mass media. Included in the old media are newspapers. magazines, radio, television, and films. Modern media include emails, matchbox covers, and boards on top of buildings. 45. The existence of the privately owned mass media depends on the support of _____ . A. the government C. advertisements B. their owners‘ families D. the TV stations

46. The passage seems to say that different ideas of advertising are given due to _______. A. the change of time C. people's age difference B. the subject of the advertisements D. peoples different opinions

47. Which of the following is considered modern mass media?
第 52 页(共 62 页) 山东世纪金榜科教文化股份有限公司

世纪金榜
A. Newspapers. B. Emails.

圆您梦想
C. Magazines. D. Films.

www.jb1000.com

48. According to the passage, which of the following statements about advertisements is NOT true? A. The sponsors are always mentioned. B. Advertising must he honest and humorous. C. There is the description of things advertised. D. Advertising is meant for large groups of people.

C When nature is left alone, a balance is reached among the animals and plants living in one area. But when man starts his work in nature, the balance is likely to be destroyed. He grows a crop and takes it away to eat; then there are no dead leaves to fall on the ground, holding water while it sinks into the surface, or decaying(腐烂) and adding humus(腐殖质) to the soil. Unless a farmer acts with knowledge and skill, he is therefore most likely to make the land poorer. To take the place of the useful matter in the crops that he removes, he uses some kind of fertilizer. Chemical fertilizers are of great help, but the waste products of animals and decaying remains of plants should also be put on the land. In some places, it is a habit to burn waste material lying about, but such burning destroys the useful matter in the dead plants. Although the ashes that are left are valuable when put on the land, a better practice is to bury the waste so that it decays and increases the humus in the soil. In the past, when the world population was much lower than it is now, a man had little difficulty in ordinary times in growing the food that was needed. When a field had been used some years and had become tired, the farmer could move to another place. The tired land then slowly recovered. Gradually grasses and other plants would appear on it and its productive power would slowly return to normal through their decay. But nature, left alone, would take a long time to bring back the land to its former state; the length of time required would depend on local conditions, but it might well be ten years. It is a bad practice to grow the same crop in a field year after year. If the crop is changed, the land will suffer less because it is treated and used in a different way. Different plants have different effects on the soil. Therefore, a change of crop will do less harm than the growing of the same crop year after year and a regular change to grass will do good to the soil. Much will therefore be gained if different crops are grown one after another, a method known as the rotation(轮作) of crops.

49. According to the passage, the land will become poorer, _________.
第 53 页(共 62 页) 山东世纪金榜科教文化股份有限公司

世纪金榜
A. if all the dead leaves are cleared away B. if the humus is increased after the harvest C. if dead leaves decay in the soil by themselves D. if waste plant material lying about is buried

圆您梦想

www.jb1000.com

50. We can learn from the passage that the tired land has gradually recovered _________. A. when grasses and other plants appear again B. when the treatment is given by nature alone C. after new grasses and other plants have decayed again D. after nature has been left alone for several months 51. A modern farmer can hardly move to another place as he did before because _________. A. the productive power of a new field isn't higher than that of an old one B. there are few free fields left for him to do farming C. it takes a farmer more than ten years to start farming in a new field D. there will be too many grasses in a new field to grow crops 52. It is most likely that the author will go on to _______ in the paragraph following the passage above. A. introduce other methods of planting crops B. deal with how to prevent land getting tired C. start another topic of how to make use of land D. further explain what the rotation of crops is

D One of the United States‘ social problems is the breakdown of the two-parent family. Today, millions of American children grow up without fathers. Too often, these children lack the love and help they badly need and which they would ordinarily receive from not one but two parents. In the old days, American parents placed the needs of their children above their own. At present, however, nearly one half of all new marriages end in divorce, with often troubling results for their children. Worse, every year, thousands of teenage, unmarried Americans become mothers outside marriage, with generally terrible results for the mothers and children alike and for American society more generally. However, Chinese continue to value whole marriages. This is not to say that Chinese marriages are all perfect. They certainly are not, judging from increasing rates of divorce and extramarital
第 54 页(共 62 页) 山东世纪金榜科教文化股份有限公司

世纪金榜

圆您梦想

www.jb1000.com

affairs-but the willingness of Chinese to set aside their own needs and stay together for the sake of the children is admirable and worthy of study. Families, in whatever form they may take, are important to Americans. If one was to ask a group of Americans what is the dearest to them, the majority would say―family‖.And yet, so many Americans spend much more time at work, that is, beyond the formal forty-hour work week-than they do with their own families. Obviously, the USA is one of the most powerful in the world, owing in large measure to―workaholism‖ 工作狂) ( . It seems to me that Chinese generally find a better balance between work and family needs than many Americans do. I don‘t see the number of workaholics in China that I do in the United States(or American organizations in China).Instead, average Chinese usually head home right after work(in the office or field), have meals together, and spend time with their family members. What‘s more, Chinese try to make more time for grandparents, uncles, aunts and cousins than many Americans; in many cases, multigenerational families live together. Of course, like many facts of Chinese society, this is all changing; increasing numbers of―New Chinese‖are working longer hours and spending less time with their families than ever before. Still, while Americans do value their loved ones, I think we have something to learn from the Chinese about finding the proper balance between work and family. 53.The main point of the passage is .

A.family plays a very important role in America B.there is something about family for Americans to learn from China C.a proper balance between work and family needs to be found for Chinese D.the Chinese have a proper balance between work and play 54.According to the passage, the American family value in the past is that A.Americans love their families more than their jobs B.Americans often set aside their children‘s needs C.Americans have a strong work desire D.American parents place the needs of their children above their own 55.It can be concluded from the passage that . .

A. the author‘s eyes, the breakdown of the two-parent family in China will be more serious than that in the in U. S. in the future B.today young Americans should reduce their material comforts in the interests of their children‘s future
第 55 页(共 62 页) 山东世纪金榜科教文化股份有限公司

世纪金榜
C.Chinese marriage is said to be all perfect

圆您梦想

www.jb1000.com

D.at present, nearly one half of all new marriages end in divorce in China 56.What does the author think according to the passage? A.Children living in one-parent families badly need their parents‘ love and help B.Children with one-parent need their parents‘ money badly. C.Chinese value whole marriage more than before. D.Work is the dearest to most Chinese.

E In many ways, the earliest periods of photography are the most satisfying. Learning to use the controls is easy and comes quickly, and you can measure the results in terms of sharp and correctly developed pictures. Once you have mastered that, you can start on the second step of your photographic work. Using these basic skills in a wide variety of situations to give the pictures you want, noticing what you see through the viewfinder and turning that into the most effective picture becomes totally interesting. All good photographs have one thing in common; there is no doubt what the subject of the picture is meant to be. Every photographer must use those same standards to his or her work, not only to the finished results but to the subject before he or she takes it. Always work out quite clearly what the subject of the picture is to be and why you are taking the picture. For example,―I am going to take a picture of this street to show the different styles and ages of the buildings and that people have been living, working and shopping in them since time began.‖By doing this you have a better idea of what to include in the picture and what to leave out. How often have you been shown photographs taken by people away on a trip somewhere? The judgment is always similar, something about―the car park is out of the picture to the left‖, or―you can‘t quite see from this picture but if you go up the street‖. The photographs are usually collections of buildings, people, parked cars, possibly a distant look of an ancient church, and best of all, a figure which you are told is Aunt Henrietta, disappearing in the middle distance. When photographers show you their pictures, they have a clear idea of what they want to bring to your attention, but it often does not appear in the picture. If they had given just a little of their time to think about their future judgment before taking the picture, then the picture would relate its own story. Good pictures can show their subjects quickly and easily. 57.What does the author mean by saying―in many ways, the earliest periods of photography are the satisfying‖?
第 56 页(共 62 页) 山东世纪金榜科教文化股份有限公司

most

世纪金榜

圆您梦想

www.jb1000.com

A.The skills of photography are not as satisfactory nowadays as before B.The earliest pictures were the best pictures people have ever taken C.The present-day photography depends more on technology than on art D.Learning to produce a sharp and correctly developed picture is only the first step in photography and is easily learned. 58.What will it bring you if you decide the purpose of the photograph in advance? A.Allows you to leave out unnecessary material B.Allows you to stand in the best place

C.Helps you to vary the subjects of your pictures D.Means you waste less time. 59.Many photographers fail because .

A. their pictures include the buildings and people B. the details are not clear in their pictures C. the subjects of their pictures are not obvious D. the explanation given for their pictures is mistaken 60.What book is this passage most likely taken from? A.A book on photography for news reporters. B.A book on how to photograph people C.A book on choosing the right camera. D.A book on improving photographic techniques. 阅读理解: 41-44 ACDB 45-48 CABB 49-52 ACBD 53-56 BDBA 57-60 DACD 四川省成都

市 2013 届高三摸底考试 第三部分:阅读理解(共两节,20小题,每题2分,满分40分) 第一节:阅读短文(共15小题,每题2分,满分30分) A "Get out of the plane!" Justin shouted.Teddy and he dropped to the ground,... When Kathy and Victor reached the edge of the meadow (牧场)flames of the fire were shooting more than five meters into the air. Kathy couldn't believe what she was seeing . One glance told her they needed medical attention immediately.She questioned Victor, "Are you able to find someone nearby for help?" "There are no farmers, nor villagers nearby," he replied.
第 57 页(共 62 页) 山东世纪金榜科教文化股份有限公司

世纪金榜

圆您梦想

www.jb1000.com

"I'm a distance runner, and I'll go for help." Looking at the seriously injured men, Kathy said to Victor, "It may take me several hours to get out." She started out. When she was 23, Kathy set a women's record in a Marathon of 42 kilometers.But now she was running the race of life.She had nearly 30 kilometers of hard wilderness to cover to get help. Kathy had been running for two hours. This was far back into the wilderness. The country path was growing vague (模糊) She stopped to take a quick compass (指南针) reading. . Yes, she had run almost for more than 20 kilometers.Her heart fell, her muscle aching.And finally she saw her car in the distance. She jumped into the car and sped away.She reached a holiday house and called the police. During the wait, she walked around, relaxing her legs and drinking water.It took almost two hours for a police helicopter to reach her at the trail (小路) end.They needed her for one more task. 51.Who actually had the airplane accident? A.Justin himself C.Justin and Teddy B.Kathy and Victor D.Kathy herself

52.The underlined part "Now, she was running the race of life" means that ____. A.Kathy would set up a new record B.Kathy was running for the lives of others C.Kathy would run a race alone D.Kathy couldn't rely on Victor this time 53.Kathy stopped to have a look at her compass because ____. A.the country path was getting vague C.she wasn't sure of her own memory B.she had completely lost her way D.there was only the wilderness

54.What do you think Kathy's final task would be? A.Giving the injured food and drinks. C.Going back to put out the big fire. B.Taking the injured to the hospital. D.Showing the police the crash site. B How many coins do you have in your pocket right now? Three? Two? Or one? With a phone card, you can make up to 200 calls without any charges at all. ★What do you do with it? Go to a telephone box marked "Phone-card".Put in your card to start, make your phone call and when you have finished, the screen will tell you how much is left on your card.It costs no extra for the cards, and the calls
第 58 页(共 62 页) 山东世纪金榜科教文化股份有限公司

世纪金榜

圆您梦想

www.jb1000.com

cost 10 p (便士) per unit, the same as any other pay-phone call. You can buy it in units of 10, 20, 40, 50, or 100. ★Appear in a shop nearby. Near each card-phone place, you will find a shop where you can buy one.They are at bus, train or metro stations.At universities, hospitals, clubs, restaurants and shopping centers, you can also buy it. ★No more broken pay-phones. It is possible that many pay-phones don't work because they have been damaged. There are no coins in a card-phone to excite the thieves' interest in it.So you are not probably to find a broken one. Get a phone-card yourself and try it out.Or get a bigger wallet. 55.The passage is most probably ____. A.a warning C.an advertisement 56.The underlined word "one" means ____. A.a shop B.a coin C.a pay-phone D.a phone-card B.a notice D.an announcement

57.It is suggested in the passage that you buy a phone-card because ____. A.you have got a bigger wallet than others B.it's convenient to make calls with a phone card C.the phone box might have been damaged D.there are many different kinds of phone-cards C Have you ever wondered why birds sing? Maybe you thought that they were just happy.After all, you probably sing or whistle when you are happy. Some scientists believe that birds do sing some of the time just because they are happy.However, they sing most of the time for a very different reason.Their singing is actually a warning to other birds to stay out of their territory. Do you know what a "territory" is? A territory is an area that an animal, usually the male, claims as its own . Only he and his family are welcome there . other families of the same species are welcome. No Your yard and house are your territory where only your family and friends are welcome.If a stranger should enter your territory and threaten you, you might shout.Probably this would be enough to frighten him away. If so, you have actually scared the stranger away without having to fight him.A bird does the same thing. he expects an outsider almost any time, especially at nesting (筑巢) season. he's screaming (高 But So
第 59 页(共 62 页) 山东世纪金榜科教文化股份有限公司

世纪金榜

圆您梦想

www.jb1000.com

声尖叫) all the time, whether he can see an outsider or not. This screaming is what we call a bird's song, and it is usually enough to keep an outsider away. Birds sing loudest in the spring when they are trying to attract a mate and warn others not to enter the territory of theirs.You can see that birds have a language of their own.Most of it has something to do with attracting mates and setting up territories. 58.Some scientists believe that most of the time birds' singing is actually A.an expression of happiness C.an expression of anger 59.What is a bird's "territory"? A.A place where a bird may shout at the top of its voice. B.A place where other bird families are not accepted. C.An area for which birds fight against each other. D.An area which a bird considers to be its own 60.Why do birds keep on singing at nesting season? A.Because their singing helps frighten outsiders away. B.Because their singing helps get rid of their fears. C.Because they want to find outsiders around. D.Because they want to invite more bird friends. 61.How does the writer explain birds' singing? A.By comparing birds with human beings. B.By reporting experimental results. C.By describing birds'daily life. D.By telling a bird's story. D With five breakout (破纪录的) games, Jeremy Lin has become the NBA's newest star. In the New York Knicks' 92-85 won over the Los Angles Lakers last Saturday, Lin had a career-high 38 points.A day later, he led the Knicks to their fifth victory, 100-98 to Minnesota Timberwolves.In his previous games, Lin, 23, had 23 points against the Washington, 25 points against New Jersey and 28 against Utah in his first start. Lin is smart.Before graduating from high school in California, he had sent his application to all the Ivy
第 60 页(共 62 页) 山东世纪金榜科教文化股份有限公司

B.a way of warning D.a language of their own

世纪金榜

圆您梦想

www.jb1000.com

League Schools (常青藤联盟).He only got into Harvard and Brown, and he chose Harvard.In 2010, Lin graduated with a degree in economics. Lin is the first Chinese-American player in the NBA.He was born in the US and his family is Asian.Although not born in China, Lin has attracted nearly all Yao Ming's old fans, who see him as a powerful role model. He started off on the Golden State Warriors.Lin first signed with the Warriors in July, 2010, but seldom played in games before the start of the fourth quarter. first time on the court for the Warriors earned him seven His points, three rebounds (篮板球) and two assists in just 11 minutes. He is really perfect for the Knicks.The New York Knicks has been in need of a reliable point guard and to Mike D'Antoni, the Knicks coach who's going through a difficult season, Lin is a most unexpected figure."Lin just does everything easy and the rest of the guys around him are playing the way we want to," D'Antoni said."I think it's for real, and it can only get better." 62.In which team did Lin start his career in NBA? A.the New York Knicks. C.Minnesota Timberwolves. 63.From the passage, we learn that ___. A.the New York Knicks has never been defeated B.Lin is an American-Chinese basketball player C.most of Yao Ming's fans take Lin as a great role model D.after graduation from Harvard, Lin signed with the Knicks 64.From the passage, it can be inferred that ____. A.Lin is the team leader of the Knicks B.the Knicks' success only depends on Lin C.the Knicks'coach puts strong hopes on Lin D.the Knicks is sure to win the season this year 65.The author's purpose of writing the report is ____. A.to show his support for the Knicks B.to express his love for Jeremy Lin C.to report the progress of the Knicks D.to introduce a newest rising NBA star
第 61 页(共 62 页) 山东世纪金榜科教文化股份有限公司

B.The Golden State Warriors. D.The Los Angles Lakers.

世纪金榜

圆您梦想

www.jb1000.com

第 62 页(共 62 页)

山东世纪金榜科教文化股份有限公司


相关文章:
[精题分解] 单项填空汇编(7)(复习类)2012届
[精题分解] 单项填空汇编(7)(复习类)2012届_英语_高中教育_教育专区。世纪金榜...That; what 参考答案: 1-5 CCDBA 6-10 CCDAC 11-15 ADBCD 16-20 DCDC...
[精题分解] 单项填空汇编(8)(复习类)2012届
[精题分解] 单项填空汇编(8)(复习类)2012届_理化生_高中教育_教育专区。世纪...满分10分) 题号 答案 1 D 2 B 3 B 4 C 5 D 6 C 7 A 8 B 9 B...
[精题分解] 完形填空汇编(8)(复习类)2012届
[精题分解] 完形填空汇编(8)(复习类)2012届_英语...brave 第 5 页(共 163 页) 54 that at the ...小题,每小题 1.5 分,满分 30 分) 阅读下面短文...
【精题分解】阅读理解汇编(4)(复习类)2013届
精题分解阅读理解汇编(4)(复习类)2013届_高考_高中教育_教育专区。阅读理解...5 CBDCA 圆您梦想 www.jb1000.com D 1-4 BACA 浙江省杭州二中 2013 届...
【精题分解】书面表达汇编(5)(复习类)2013届
世纪金榜 圆您梦想 www.jb1000.com 【精题分解】书面表达汇编(5) (复习类)2013 届第二节:书面表达(满分 30 分) 阅读下面漫画,先描述漫画的内容,然后重点...
【精题分解】单项填空汇编(2)(复习类)2013届
暂无评价|0人阅读|0次下载|举报文档 【精题分解】单项填空汇编(2)(复习类)2013...2012 届高三 5 月高考冲刺题 (英语) 第一节 语法和词汇知识(共 15 小题;...
2011年高考英语复习精题分解: 完形填空汇编(14)(复习类)
[精题分解 完形填空汇编(14) 复习类)2011 精题分解] 完形填空汇编( ) ...5(2011·浙江省杭州二中高三第次月考试题) 阅读下面短文,掌握其大意,然后从...
[精题分解]2010届高考各地模拟单项选择题分类汇编(10)(...
暂无评价|0人阅读|0次下载|举报文档 [精题分解]2010届高考各地模拟单项选择题分类汇编(10)(复习类)115题。高考英语复习世纪金榜 圆您梦想 www.jb1000.com 精题...
[精题分解]2010届高考各地模拟单项选择题分类汇编(8)(复习类)239题
[精题分解]2010届高考各地模拟单项选择题分类汇编(8)(复习类)239题。2010年各...how many 190.(2010·浙江湖州菱湖中学高三 10 月月考) 5.___ news came ...
【精题分解】2012届高三语文名校试题汇编(有详解):实用...
精题分解2012届高三语文名校试题汇编(有详解):实用类传记【精题分解2012届高三语文名校试题汇编(有详解):实用类传记隐藏>> 四实用类文本阅读 25 分 12....
更多相关标签: