当前位置:首页 >> 英语 >>

2015高考英语阅读理解一轮限时训练题(4)及答案


2015 高考英语阅读理解一轮限时训练题(4)及答案 阅读下列四篇短文,从每题所给的四个选项(A、B/C 和 D)中,选出最佳选项,并在答题 卡上将该项涂黑。

【广东省汕头市质量监测试题】-----

A

We live in central Phoenix, near the canal. Every day I

used to see a homeless old man and his scruffy little dog hanging out down there. I would tell my husband we should give him food for the little dog. It wouldn't have been a problem; we have our own "mini farm" of animals! But he would say "OK!" and then blow the idea off because of our business. Being in Phoenix, Arizona, you can just imagine how hot it gets here, but his winter was really chilly! I had just come from KFC with take-out food for dinner. As I was turning by the canal, the man and his dog were sitting right there all bundled up. Even the doggy had a coat on! Not even thinking about it, I pulled into the parking lot along the canal and piled up a plate of chicken with al the fixings for the man and his little buddy. I gave it to him with a soda and a bottle of water for the little dog. He said, "Thank you, sweetie. You are an angel." And there were tears welling up in his eyes! I told him he ws so welcome, and then went home. When my husband dug into the KFC gag he asked, "Were you hungry, or what?" I told him what I did and he said, "Only you!" Then he told me I had done a good thing. A few weeks later, we were walking along the canal and found the man walking to me, with his little dog. He asked whether I would mind adopting the dog. With tears in eyes, he said it had gotten too hard for him to care for the dog. He added that he was planning on heading to Washington State but his dog wouldn't have been up to it, so he hoped to give it to me. "Only you! In this city, you are the only person I can believe in!" Now, every time I watch and pat the puppy lying near the fireplace, I will recall the old man's words and wish him good luck. 26. The author and her husband didn't kelp the old man at the beginning because _______ A.they had a farm of animals to feed B.they didn't have food even for themselves.

C.they worked busily and often forget it. D.they were unwilling to help a man with a dog. 【答案】C
1

【解析】细节理解题。由“But he would say "OK!" and then blow the idea off because of our business.”可知我们一开始没有帮助老人是因为生意太忙,而忘记了。故选 C。 27. What can we learn about the author from Paragraph 3? A. She gave the old man some food on a cold day. B. She met the old man after finishing her dinner. C. She offered the old man nothing but chicken. D. She burst into tears after helping the old man. 【答案】A 【解析】 细节理解题。 由 “I pulled into the parking lot along the canal and piled up a plate of chicken with al the fixings for the man and his little buddy. I gave it to him with a soda and a bottle of water for the little dog.”可知在那个寒冷的日子,作者给了老人一些食物。 28. What did the author's husband feel when she told him what she had done? A. Grateful. 【答案】B 【解析】细节理解题。由“Then he told me I had done a good thing.”可知作者的丈夫为她所做的 事情感到高兴。故选 B。 29. Why did the old man hope to give the dog to the author? A. Because he knew thee author was also a dog lover. B. Because the author was the person he could trust. C. Because the author was the only person he knew. D. Because he believed that his dog liked the author. 【答案】B 【解析】细节理解题。由"Only you! In this city, you are the only person I can believe in!"可知老人 把狗给她,是因为她是老人信任的人。故选 B。 30. What can we infer from the ending of the passage? A. The author refused the old man's request. B. The author misses the old man and his dog. B. Delighted C. Indifferent D. Disappointed

C. The author feels the old man was very lucky. D. The author adopted the old man's dog. 【答案】D 【解析】推理判断题。由最后一段“……every time I watch and pat the puppy lying near the fireplace,……”可知作者收养了老人的狗。故选 D.
2

A Temperature is measured by means of a thermometer ( 温度计 ). One general form of thermometer depends upon the fact that most solids and liquids expand as their temperature rises. There are one or two exceptions. There is, for instance, a kind of steel called invar (from “invariable”) which does not change its dimensions as temperature changes; it is valuable for making pendulums (钟摆), since, if the length of a pendulum changes, its time of vibration changes. It is also used for making very accurate measuring scales. In both cases, then, changes of atmospheric temperature have no effect if invar is used. Another exception is that very odd liquid, water, which has many strange properties (特性). As water gets colder it contracts ( 收缩 ), which is ordinary behavior, until it reaches the temperature of 30℃. above freezing point. After that, as it gets colder, it expands. This is fortunate---for considering the freezing of a pond. As the water on top gets colder, it shrinks; and so, volume for volume, it becomes heavier and sinks. This goes on until all the pond is at 30℃, but after that, as the water becomes colder it expands. Therefore the colder water stays on top and freezes, covering the pond with ice. If the water went on contracting down to the freezing point, the pond would become a solid block of ice in the end. This would not worry people who live in hot climates, but it would be very serious for those who live in cold climates, especially for those who want to break the ice and catch fish which live in the cold water beneath. 1. Invar is valuable for making pendulums because _______. A. it can hardly change its shape or size as temperature changes. B. it will change its dimensions without the change of temperature. C. its time of vibration doesn’t change if its length changes. D. its time of vibration does change if its length changes. 2. As water gets colder after reaching the temperature of 30℃. it will _______. A. contract B. shrink C. expand D. freeze

3. Which of the following statements is true, according to this passage? A. Only invar can be used to make a thermometer.
3

B. Only water can be used to make a thermometer. C. Both invar and water can be used to make a thermometer. D. Neither invar nor water can be used to make a thermometer. 4. The best title of this passage is most likely to be _____. A. Temperature Measurement C. Uses of Invar B. Two Exceptions D. Properties of Water

【参考答案】(A)

ACDB

【2013 界广东省韶关市】---- D
Across the planet there are millions of people who engage in some type of meditation, the practice of concentrating and clearing the mind to bring the body into a state of peace, at least a semi-regular basis. For some, particularly among practitioners of Eastern religions such as Buddhism and Hinduism, this is part and parcel of their religious practice. For others, particularly in Western cultures, meditation tends to be a response to stress. With the world economy approaching meltdown and people worried about their job or their ability to keep their home, it’s a way for people to attain a state of peace of mind and well-being. For those interested in taking up the practice, instruction in meditation for beginners can be found in literally thousands of sources. ww w.x kb1.c om One of the most popular styles of mediation in the West, with classes offered in most major cities, is called Transcendental Meditation. TM, as it is known among its practitioners, first came to worldwide attention when the Beatles began practicing it in 1967. For direct, guided, personal instruction in meditation for the beginner, TM may be the hallmark. Part of the confusion about how to practice meditation effectively is due to the fact that there are literally hundreds of techniques championed by various groups and individuals. As a general principle, it might be said that all meditation techniques seek to have the practitioner attain a state of consciousness that is different to our ordinary state of awareness. They attempt to train people to clear their minds and achieve a sense of inner peace. It sounds simple enough, but of the huge number of people experiment with meditation, very few are able to maintain its practice over the
4

long haul. In most cases, this is due to frustration over the inability to experience any dramatic, instantly recognizable effects. This is quite a sad state of affairs, that so few these days are willing or equipped to persist in something that doesn’t provide immediate life-changing results. It reflects a culture in which demands for discipline and sustained effort are considered unnecessary or even unfair. It is no surprise therefore that many people abandon their efforts at meditation before they have a chance to bear fruit. But for anyone who does decide to take up this worthwhile practice, please remember. You must clear your mind, relax and “take it as it comes”. Maintain the practice with a sense of discipline and devotion, and eventually benefits of inner peace and calm will be yours. 41. The underlined part “part and parcel of” in paragraph 1 is nearest in meaning to ________. A. closely associated with C. usually sent from 【答案】D 【解析】词义猜测题。因为冥想是宗教练习的一个重要元素。故选 D。 42. The goal of meditation is ________. A. to clear the mind B. to practice a religion C. to develop a technique D. to carry out an experiment 【答案】A 【解析】 细节理解题。 由“meditation, the practice of concentrating and clearing the mind to bring the body into a state of peace,”可知选 A。 43. What can we infer about meditation from the passage? A. It has two main types. B. It is practiced by many famous artists. C. Its benefits are not immediately obvious. D. Most people find it a very good way to relax. B. very different to

D. an important element of

5

【答案】C 【解析】推理判断题。由“very few are able to maintain its practice over the long haul. In most cases, this is due to frustration over the inability to experience any dramatic, instantly recognizable effects. ”可知冥想的益处不是直接显著的。故选 C。 44. According to the writer, what has attracted many Western people to meditation practices in recent years? A. Their improved understanding of foreign culture. B. The need to fill in their growing free time. C. Increasing employment instability. D. Migration from countries in which meditation is traditional. 【答案】C 【解析】细节理解题。由第二段“particularly in Western cultures, meditation tends to be a response to stress. With the world economy approaching meltdown and people worried about their job or their ability to keep their home,”可知,是职业不稳定性的日益增加,使冥想练习吸引了 西方人。故选 C。 45. Who is the probable audience for this article? A. Experienced meditation practitioners. B. People interested in starting to learn meditation. C. Buddhists and Hindus. D. People who are very religious. 【答案】B 【解析】细节理解题。由“But for anyone who does decide to take up this worthwhile practice, please remember. You must clear your mind, relax and “take it as it comes”.”可知, 这篇文章的读 者是那些对开始学习冥想感性趣的人。故选 B。

6

阅读理解----------B I was walking along the main street of a small seaside town in the north of England looking for somewhere to make a phone call. My car had broken down outside the town and I wanted to contact the AA. Low grey clouds were gathering across the sky and there was a cold damp wind blowing off the sea which nearly threw me off my feet every time I crossed one of the side streets. It had rained in the night and water was dripping from the bare trees that lined the street. I was glad that I was wearing a thick coat. There was no sign of a call box, nor was there anyone at that early hour whom I could ask. I had thought I might find a shop open selling the Sunday papers or a milkman doing his rounds, but the town was completely dead. The only living thing I saw was a thin frightened cat outside a small restaurant. Then suddenly I found what I was looking for. There was a small post office, and almost hidden from sight in a dark narrow street next to it was the town’s only public call box, which badly needed a coat of paint. I hurried forward, but stopped in astonishment when I saw through the dirty glass that there was a man inside. He was fat, and was wearing a cheap blue plastic raincoat. I could not see his face and he did not even raise his head at the sound of my footsteps. Discreetly(谨慎地), I remained standing a few feet away and lit a cigarette to wait my turn. It was when I threw the dead match on the ground that I noticed something bright red trickling from under the call box door. 5. At what time was the story set? A. An early winter morning. C. An early summer morning. B. A cold winter afternoon. D. A windy summer afternoon.

6. Which of the following words best describe the writer’s impression of the town? A. Cold and frightening. C. Empty and dead. B. Dirty and crowded. D. Unusual and unpleasant.

7. Why didn’t the man raise his head when the writer came near? A. He was annoyed at being seen by the writer. B. He was angry at being disturbed by the writer. C. He was probably fast asleep.
7

D. He was probably murdered.

【参考答案】(B) A C D

8


相关文章:
2015高考英语阅读理解一轮限时训练题(4)及答案
2015 高考英语阅读理解一轮限时训练题(4)及答案 阅读下列四篇短文,从每题所给的四个选项(A、B/C 和 D)中,选出最佳选项,并在答题 卡上将该项涂黑。 【...
2015高考英语阅读理解一轮限时训练题(1)及答案
2015高考英语阅读理解一轮限时训练题(1)及答案_英语_高中教育_教育专区。2015 ...is 34, so this person’s life path number is 7(3+4).‖可知选 A。 ...
2015高考英语阅读理解一轮限时训练题(12)及答案
2015高考英语阅读理解一轮限时训练题(12)及答案_英语_高中教育_教育专区。2015 ...【参考答案】1—4、BDCA 【2013 界广东省茂名市二模】D Global Positioning ...
2015高考英语阅读理解一轮限时训练题(10)及答案
2015高考英语阅读理解一轮限时训练题(10)及答案_英语_高中教育_教育专区。2015 ...4 C、There isn’t enough money to develop its energy. D、It has ...
2015高考英语阅读理解一轮限时训练题(9)及答案
2015高考英语阅读理解一轮限时训练题(9)及答案_英语_高中教育_教育专区。2015 ...【参考答案】9—11、ACB 4 【2013 界广东省茂名市二模】B It’s never ...
2015高考英语阅读理解一轮限时训练题(8)及答案
2015高考英语阅读理解一轮限时训练题(8)及答案_英语_高中教育_教育专区。2015 ...根据题干中的关键词“best title”定位到文章的内容。由文章内容可 4 知,文章...
2015高考英语阅读理解一轮限时训练题(5)及答案
2015高考英语阅读理解一轮限时训练题(5)及答案_英语_高中教育_教育专区。2015 ...can often appear easier, although no evidence has proved this by 4 now. ...
2015高考英语阅读理解一轮限时训练题(6)及答案
2015高考英语阅读理解一轮限时训练题(6)及答案_英语_高中教育_教育专区。2015 ...42.B 细节理解题。根据第四段中的“Soon, groups of students firstly from ...
2015高考英语阅读理解一轮限时训练题(3)及答案
2015高考英语阅读理解一轮限时训练题(3)及答案_英语_高中教育_教育专区。2015 ...of mountains, then climb 200 metres into the crater of active 4 volcanoes...
更多相关标签:
英语四级阅读理解训练 | 三年级阅读理解训练 | 初三语文阅读理解训练 | 初一阅读理解专项训练 | 初二阅读理解专项训练 | 初三阅读理解专项训练 | 二年级阅读理解训练 | 五年级阅读理解训练 |