当前位置:首页 >> 高中教育 >>

【成才之路】2014-2015高中英语外研版选修8同步练习:Module 4 第2课时]


Module 4
Ⅰ.单词拼写

第二课时

1.This western restaurant is________(优于)to the one we went to last week. 2.Jimmy________(克服)his difficulties to graduate with a firstclass degr

ee. 3.He has no________(联系)with foreigners. 4.Learning to identify and select________(有关)information is a useful skill. 5.Words can't________(传递)my feelings. 6.He________(收回)his hand from the hot stove. 7.Education develops________(潜在的)abilities. 8.What is the________(寓意)of this story? 9.He________(挑选)a team for the special task. 10.I'm quite________(含糊的)about what happened. 答 案 : 1.superior 2.overcame 3.association 4.relevant 5.convey 6.withdrew

7.potential 8.moral 9.selected 10.vague Ⅱ.根据汉语意思完成句子 1.要鼓励消费者对劣质商品投诉。 Consumers are encouraged to________faulty goods. 2.开场白以后我们马上讨论实质问题,一个小时内便达成了协议。 After the introductions we immediately________business and reached an agreement within an hour. 3.我把这当作是一次学习新技能的机会。 I look on it as an opportunity to________. 4.请向你家里人转达我最美好的祝愿! Please ____________________________your family! 5.他没来看她演出,因此她感到非常失望。 She felt he ________________________see her performance. 6.雨下得很大,小玛丽感到冷,所以紧靠着妈妈站着。 It was raining ______________,Little Mary felt cold so she stood __________________. 7.无论谁向她请教,她总是乐意帮忙。 ____________________________________,she is always ready to help. 8.为了赶上头班公交车,他一早就起来了。 He got up early______________________________________________. 9.他虽穷,但是诚实。

Poor__________________________,he is an honest man. 10.他醒了过来,结果发现大家都走了。 He woke up________________________________________________. 答案:1.complain about 2.got down to 5.had let her down by not coming to who asks her for advice Ⅲ.阅读理解 A Language is a major problem for the European Union (EU). The agreement or treaty which created the organization that eventually became the EU,the Treaty of Rome,stated that each country' s language must be treated equally.The original six countries had only three languages between them: French, German and Dutch/Flemish.However, there are now 15 countries in the 10.(only)to find everyone gone 3.acquire fresh skills 4.convey my best wishes to

6.heavily/hard;close to her mother 7.Whoever/No matter

8.so that he could catch the first bus/so as to catch the first bus 9.as he is

EU,with a total of 12 languages.EU documents must be translated into all these languages,and at official meetings the speeches must be translated into all the languages by interpreters. All this translating is very expensive and time consuming(费时的).It is said that

nearly half of all employees of the EU are engaged in translating documents and speeches,and nearly half of the EU's administrative(管理方面的)costs are spent on this task.In the near future it is probably that several more countries,most of them having their own languages,will join the EU, thus making the situation even worse. The problem is not just cost:there are practical difficulties as well.With 12 languages, there are 132 possible “translation situations” that might be needed.It is often difficult to find people in the right place at the right time who can translate from (for example) Danish into Greek,or Dutch into Portuguese,at a high professional standard. In practice the problem has been made less severe by the use of English in many contacts between EU officials, since almost all of them speak some English.However, any move to reduce the number of official languages(perhaps to four or five)would be a blow to the price of the smaller countries.Another commonly suggested solution is to make English the official language for all EU business.However,this is strongly resisted by powerful member countries like France and Germany. 1.What's the main purpose of this passage? A. To give a solution to a problem. B.To find out a problem and show how severe it is. C.To criticize the European Union for ill efficiency. D.To show that the problem cannot be solved. 答案:B 推理判断题。本文的主题是说明欧盟内部语言问题的严重性,故选 D。

2.According to the writer,the use of English in contacts among EU officials has________. A. angered the officials who don't speak English B.reduced the number of official languages C.lessened the effect of the problem D.been opposed by powerful member countries 答案:C 推理判斯题。根据文章第四段第一句可知本题选 C。 3.The writer mentions “Danish into Greek”as an example of________. A. a situation that might be difficult to deal with B.a situation that occurs often C.one of the 12 situations that require an interpreter D.languages easily being interpreted 答案:A 细节理解题。由文章第三段最后一句可知本题 A 项正确。 4.The writer suggests that if the number of official languages was reduced________. A. the EU would not know which official languages to choose B.countries whose languages were not used officially would be unhappy C.only languages which are easy to translate would be used officially D.the smaller member countries would be pleased 答案:B 推理判断题.由文章最后一段第二句可知本题选 B。 B The number of speakers of English in Shakespeare's time is estimated (估计) to have been about five million.Today it is estimated that some 260 million people speak it as a native language, mainly in the United States,Canada,Great Britain,Ireland,South Africa,Australia and New Zealand.In addition to the standard varieties of English found in these areas,there are a great many regional and social varieties of the language as well as various levels of usage that are employed both in its spoken and written forms. In fact,it is impossible to estimate the number of people in the world who have acquired an adequate(足够的) working knowledge of English in addition to their own languages.The purpose for English learning and the situations in which such learning takes place are so varied that it is difficult to explain and still more difficult to judge what forms an adequate working knowledge for each situation. The main reason for the widespread demand for English is its present importance as a world language.Besides serving the indefinite needs of its native speakers,English is a language in which some of important works in science, technology, and other fields are being produced, and not always by native speakers.It is widely used for such purposes as meteorological and airport communications,international conferences,and the spread of information over the radio and

television networks of many nations.It is a language of wider communication for a number of developing countries,especially former British colonies.Many of these countries have multilingual populations and need a language for internal communication in such matters as government, commerce,industry,law and education as well as for international communication and for entrance to the scientific and technological developments in the West. 5.What would be the best title for this passage? A.The Difficulties of Learning English B.International Communications C.The Standard Varieties of English D.English as a World Language 答案:D 主旨大意题。根据第 3 段第 1 句及全文的内容:英语在各个国家的各个领域的 应用,可推知此题的答案为 D。 6.Which of the following statements is NOT true? A. Some 260 million people in the world have an adequate working knowledge of English. B.There are some 260 million native speakers of English in the world. C . It is almost impossible to estimate the number of people with an adequate working knowledge of English. D.People learn English for a variety of reasons. 答案:A 细节理解题。根据文章第 1 段中第 2 句及第 2 段的第 1 句的描述可推知此题的 答案为 A。 7.According to the passage,what is the main reason for the widespread use of English? A. It was popular during Shakespeare's time. B.It is used in former British colonies. C.It serves the needs of its native speakers. D.It is a world language that is used for international communication. 答案:D 推理判断题。根据文章最后一段的描述,英语在世界不同领域、不同的地区的 使用,可推知此题的答案为 D。 8.What type of developing countries would be most likely to use English? A. Those geographically close to the United States. B.Those interested in the culture of the United States. C.Former colonies of Great Britain. D.Countries where international conferences are held. 答案:C 细节理解题。根据文章最后一段倒数第 2 句可推知此题答案为 C。 Ⅳ.短文填空 根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余

选项。 Swimming, cycling, jogging, skiing, dancing, walking or any of dozens of other activities can help your heart.__1__Whether it is a structured exercise program or just part of your daily routine, all exercise adds up to having a healthier heart.Here are some tips for exercise success. ●Choose activities that are fun and add variety.Develop several activities that you can enjoy. __2__ ●Wear comfortable,properly fitted shoes and comfortable,loosefitting clothing appropriate for the weather and the activity. ●Find a convenient time and place to do activities.__3__If you miss an exercise opportunity, work activity into your day another way. ●Use music to keep yourself entertained. ●__4__Decide what kind of support you need.Do you want them to remind you to exercise? Exercise with you regularly or occasionally?Be understanding when you get up early

to exercise?Spend time with children while you exercise?Try not to ask yourself to change your exercise routine ? Share your activity time with others.Ask your family members , friends or coworkers for help. ●Don't overdo it,especially at first,You can slowly increase the time and intensity (强度) of your activities as you become more fit.__5__ ●Keep a record of your activities.Reward yourself at times.Nothing will inspire you more than success! A.Try to make it a habit,but be flexible. B. They all cause you to feel warm and breathe heavily without being out of breath. C. Be an active role model for your children. D. That way,exercise will never seem boring. E. If you are overweight or have a high risk of heart disease, see your doctor for medical advice before exercising. F. Surround yourself with supportive people. G.Gradually,work up to exercising on most days of the week for 30~60 minutes. 答案:1~5 BDAFG Ⅴ.书面表达 三班的同学进行了一场有关英语学习的讨论。讨论的题目是:学习英语要不要从儿童时 期开始?请你根据下表中的提示写一篇短文,介绍讨论的情况。词数:100~120 左右。

一些同学认为

另一些同学认为

1.应从儿童时期开始学习英语; 2. 儿童时期记忆力好, 可以记住很多单词; 3.能为以后的英语学习打下坚实的基础。

1.不应从儿童时期开始学英语; 2.儿童时期既要学汉语拼音又要学英 语,易混淆; 3. 会影响汉语学习和今后的英语学习。

结论:讨论未取得一致意见 参考范文: The students of Class 3 had a discussion about whether it is necessary to start learning English from childhood. Opinions are divided on this issue.Some of them think that English learning should start from childhood.As little boys and girls have a very good memory, they can learn a lot of English words by heart.This will help them lay a solid foundation for their future English learning. But others do not agree.Young children have to learn Chinese pinyin at school.If they study Chinese pinyin and English at the same time, it will be very likely for them to mix them up.This will do a lot of harm not only to their Chinese learning but also to their future English learning. In short,the students have not arrived at any agreement yet.


相关文章:
...高中英语外研版选修8同步练习:Module 5 第2课时]
【成才之路】2014-2015高中英语外研版选修8同步练习:Module 5 第2课时]_高中...Between 1950 and 1956,he grew his $ 9,800 to $14,000.__4__And ...
...高中英语外研版选修8同步练习:Module 2 第3课时]
【成才之路】2014-2015高中英语外研版选修8同步练习:Module 2 第3课时]_高中...1.___ 2.___ 3.___ 4.___ 5.___ 6.___ 7.___ 8.___ 9....
...高中英语外研版选修8同步练习:Module 1 第3课时]
【成才之路】2014-2015高中英语外研版选修8同步练习:Module 1 第3课时]_高中...1.___ 2.___ 3.___ 4.___ 5.___ 6.___ 7.___ 8.___ 9....
...高中英语外研版选修8同步练习:Module 1 第2课时]
【成才之路】2014-2015高中英语外研版选修8同步练习:Module 1 第2课时]_高中...答案: 1.minimum 2.sunburnt 3.emergency 4.abnormal 5.conventional 6....
...高中英语外研版选修8同步练习:Module 6 第2课时]
【成才之路】2014-2015高中英语外研版选修8同步练习:Module 6 第2课时]_高中...答案:1.may be 2.might 3.is unlikely to 4.might be 5.may be Ⅲ.用...
...高中英语外研版选修8同步练习:Module 6 第3课时]
【成才之路】2014-2015高中英语外研版选修8同步练习:Module 6 第3课时]_高中...1.___ 2.___ 3.___ 4.___ 5.___ 6.___ 7.___ 8.___ 9....
...高中英语外研版选修8同步练习:Module 3 第3课时]
【成才之路】2014-2015高中英语外研版选修8同步练习:Module 3 第3课时]_高中...1.___ 2.___ 3.___ 4.___ 5.___ 6.___ 7.___ 8.___ 9....
...高中英语外研版选修8同步练习:Module 5 第3课时]
【成才之路】2014-2015高中英语外研版选修8同步练习:Module 5 第3课时]_高中...1.___ 2.___ 3.___ 4.___ 5.___ 6.___ 7.___ 8.___ 9....
...高中英语外研版选修8同步练习:Module 6 第1课时]
【成才之路】2014-2015高中英语外研版选修8同步练习:Module 6 第1课时]_高中...1.___ 2.___ 3.___ 4.___ 5.___ 6.___ 7.___ 8.___ 9....
...高中英语外研版选修8同步练习:Module 5 第1课时]
【成才之路】2014-2015高中英语外研版选修8同步练习:Module 5 第1课时]_高中...1.___ 2.___ 3.___ 4.___ 5.___ 6.___ 7.___ 8.___ 9....
更多相关标签: