考点规范练 28(选修 6 Unit3)
Ⅰ.阅读理解 1. A Two-thirds of American adults are overweight or obese,and obesity rates in children have more than tripled(增至三倍) in the past three decades.Of course,it’s
no secret that Americans are addicted to junk food.But how to make people eat healthier? According to a report,in the US,a 20 percent tax on sugary beverages would reduce obesity levels by 3.5 percent.It’s a simple idea:If things are expensive enough,the cost becomes prohibitive enough that some people won’t buy them. The cigarette tax could serve as a model for a tax on obesity-causing foods.Following the implementation(实施) of a steep cigarette tax in the late 1990s(effectively raising the cost of cigarettes by 50 percent),smoking rates dropped sharply. However,not everyone is sold on a fat tax.Critics argue that it’s an overreach of government power.They also point out that a fat tax in Denmark—implemented in 2011 and then repealed(废除) just one year later—failed to change consumers’ buying habits.Many Danes opposing the new tax simply stocked up on goods before the law went into effect,or went to either Germany or Sweden,where they paid as much as 20 percent less for the same items.The tax also cost the country about 1,300 jobs in the food service industry. To really solve the problem,you need big guns.Most studies agree it would take a tax increase of at least 20 percent to meaningfully change consumers’ buying behavior—a steeper rate than even the most enthusiastic advocates of the fat tax are proposing. So instead of implementing tax increases at a time when food prices are already on the rise,many public health advocates argue that the real way to prevent Americans from buying junk food is to change how the US government awards its agricultural subsidies(补贴). According to the Physicians Committee for Responsible Medicine,87 percent of federal tax subsidies go toward meat,dairy,corn and other grains—a large portion of which is used to make junk food—while less than 1 percent goes towards fruits and vegetables.These subsidies are how the US has made Twinkies cheaper than carrots and Coca-Cola competitive with water. The cigarette tax mentioned in Paragraph 3
A.was not high enough
B.was abolished quickly C.proved to be effective D.turned out to be a failure 2.The underlined part “is sold on” in Paragraph 4 can best be replaced by “
B.is afraid of 1
C.is familiar with D.is enthusiastic about 3.What is many public health advocates’ attitude towards a fat tax?
B.Doubtful. D.Disapproving. .
4.According to the last paragraph,the government should offer more agricultural subsidies to
A.fruits and vegetables
B.corn and other grains C.meat and dairy products D.Twinkies and Coca-Cola 5. B
BOOK1 TheMoustacheGrower’sGuide Written by Lucien Edwards This guide,with tons of pictures and tips from professional competitors,will help men everywhere achieve the moustache of their dreams.Included are instructions for how to grow and keep 30 classic and modern moustaches.Crustache or Pyramid looks sharp with skinny jeans and glasses.
BOOK2 MoonwalkingwithEinstein Written by Joshua Foer
As a science journalist covering the US Memory Championship,Foer became attracted by the secrets of the competitors,like the present world memory champion,Ben Pridmore.With the help of experts,Foer learned how to transform the kinds of memories he forgot into the kind his brain remembered naturally.The techniques he mastered made it easier to remember information,and Foer’s story shows that the tricks of the masters are accessible to anyone.
BOOK3 TheArtofInstruction Written by Katrien Van der Schueren Wall charts(挂图) were fundamental tools of classroom instruction throughout Europe in the mid-nineteenth and twentieth centuries.Collected here for the first time in one book are over 100 of these wonderful educational posters in the history of science,art,and design.
BOOK4 BetterHomesandGardensNewJuniorCookbook Written by Better Homes and Gardens An all-new edition of the perfect kids’ cookbook—now more fun than ever!Written and designed to appeal to kids aged 5 to 12,this all-new edition of BetterHomesandGardensNewJuniorCookBook features 65 brand-new recipes that are simple to make.Each recipe includes a photo of the dish and unique and lively illustrations(插图) of characters that tell a story to complement the dish.With lots of easy-to-understand nutrition information,it’s a great way to teach kids about healthy eating while getting them interested in cooking. In Book 1,Crustache and Pyramid are
A.two clothing brands
B.the names of two farms C.two types of moustache D.two professional competitors 6.Which of the following is TRUE according to the text?
A.The recipes listed in Book 4 are simple and traditional.
B.Joshua Foer is the present world memory champion. C.Ben Pridmore suffers greatly from his poor memory. D.Readers of Books 1 & 4 can enjoy many pictures while reading. 7.The text is mainly written to
B.educate readers C.inform readers D.inspire readers Ⅱ.七选五 1.(2014· 河北保定一模) CellPhones:HangUporKeepTalking? Millions of people are using cell phones today.In many places,it is actually considered unusual not to use one. 1 They find that the phones are more than a means of communication—having a mobile phone shows that they are cool and connected. The explosions around the world in mobile phone use make some health professionals worried.Some doctors are concerned that in the future many people may suffer health problems from the use of mobile phones.Mobile phone companies are worried about the negative publicity (负面报 道)of such ideas. 2 On the other hand,signs of change in the issues of the brain and head can be detected with modern scanning equipment.In one case,a traveling salesman had to retire at a young age because of serious memory loss. 3 This man used to talk on his mobile phone for about six hours a day,every day of his working week,for a couple of years. 4 The answer is radiation.High-tech machines can detect very small amounts of radiation from mobile phones.Mobile phone companies agree that there is some radiation,but they say the amount is too small to worry about. As the discussion about the safety continues,it appears that it’s best to use mobile phones less often. 5 Use your mobile phone only when you really need it.In the future,mobile phones may have a warning label(标签)that says they are bad for your health.So for now,it’s wise not to use your mobile phone too often.
A.They will possibly affect their benefits.
B.In many countries,cell phones are very popular with young people. C.What do the doctors worry about? D.What is it that makes mobile phones potentially harmful? E.They say that there is no proof that mobile phones are bad for your health. F.He couldn’t remember even simple tasks. 4
G.Use your regular phone if you want to talk for a long time. Ⅲ.书面表达 1.(2014· 河南洛阳统考) 假如你是高三学生李华,得知你的美国笔友 Peter 被美国一所知名大学录取,请你给他写一封 电子邮件。内容要点如下: 1 表示祝贺和祝愿; 2 询问录取专业和学校情况; 3 自己目前的情况。 注意: 1 词数 100 左右; 2 开头和结尾已给出,不计入总词数; 3 可以适当增加细节,以使行文连贯。 Dear Peter,
Yours, Li Hua
“smokingratesdroppedsharply”可推断香烟税的实施对于阻止人们抽烟是有效的。 2.D 解析：词义猜测题。上文提到实施脂肪税的好处,下文则是反对实施脂肪税的人的观点。可见,画线部分 所在的句子是起承上启下作用的转折句。据此推断,画线部分的意思应该是“热衷于”。 3.D 解析：推理判断题。由倒数第二段 “Soinsteadofimplementingtaxincreasesatatimewhenfoodpricesarealreadyontherise,manypublichealthadvocatesargueth attherealway...istochangehowtheUSgovernmentawardsitsagriculturalsubsidies(补贴).”可知,许多公众健康提倡者们 认为在食品价格已经处于上涨趋势的时期,政府要想阻止美国人购买垃圾食品就应该在农业补贴方面作出改变, 而不是实施脂肪税。 4.A 解析：细节理解题。由最后一段中的“whilelessthan1percentgoestowardsfruitsandvegetables”可知,当前只有 不到百分之一的农业补贴是投往水果和蔬菜行业的,上文提到这种补贴政策需有所改变,故应给水果和蔬菜行业 更多的补贴。 5.C 解析：推理判断题。根据前文提到的 30 种古典的、现代的胡子可以推断出 Crustache 和 Pyramid 是指两
种胡子。 6.D 解析：细节理解题。根据第一本书介绍中的“withtonsofpictures”和第 4 本书介绍中的 “Eachrecipeincludesaphotoofthedishanduniqueandlivelyillustrations(插图)”可知,这两本书中都有很多图画。 7.C 解析：推理判断题。文章是四本书籍的简介,目的是告知读者这些书的梗概。
1.DearPeter, IhavereceivedyourletterandIamverygladtohearthatyouhavebeenacceptedbyafamousuniversity.Congratulationsony oursuccess!Youreallydeserveitsinceyouarealwayssoexcellent.Ihopeyoucangetusedtothenewenvironmentatuniversityass oonaspossibleandIamsureyouwillbeatopstudent. I’dliketoknowwhatyourmajorisandcouldyoupleasetellmesomethingaboutyouruniversity? NowIambusypreparingforthefinalexam.Ihopetoenterauniversityjustlikeyou. Bestwishes! Yours,