当前位置:首页 >> 英语 >>

2013届上海市高三英语一模——阅读理解


2013 届(2012 学年)上海市高三英语一模——阅读理解
宝山区,杨浦区,静安区,青浦区 (A) A voyaging ship was wrecked during a storm at sea and only two of the men aboard were able to swim to a small, desert-like island. Not

knowing what else to do, the two survivors agreed that they had no alternativethan to pray to God. However, to find out whose prayers were more powerful, they agreed to divide the territory between them and stay on opposite sides of the island. The first thing they prayed for was food. The next morning, the first man saw a fruit-bearing tree on his side of the island, and he was able to eat its fruit. But the other man‘s parcel of land remained barren. After a week, the first man became lonely and decided to pray for a wife. The next day, another ship was wrecked and the only survivor was a woman who swam to his side of the island. But on the other side of the island, there was nothing. Soon thereafter the first man prayed for a house, clothes and more food. The next day, like magic, all of these things were given to him. However, the second man still had nothing. Finally, the first man prayed for a ship so that he and his wife could leave the island, and in the morning he found a ship docked at his side of the island. The first man boarded the ship with his wife and decided to leave the second man on the island, considering the other man unworthy to receive God‘s blessings since none of his prayers had been answered. As the ship was about to leave, the first man heard a voice from Heaven booming, ―Why are you leaving your companion on the island?‖ ―My blessings are mine alone since I was the one who prayed for them,‖ the first man answered. ―His prayers were all unanswered and so he doesn‘t deserve anything.‖ ―You are mistaken!‖ the voice rebuked him. ―He had only one prayer, which I answered. If not for that, you would not have received any of my blessings.‖ ―Tell me,‖ the first man asked the voice, ―what did he pray for that I should owe him anything?‖ ―He prayed that all your prayers would be answered.‖ For all we know, our blessings are not the fruits of our prayers alone, but those of another praying for us. So what you do for others is more important than what you do for yourself. 65. The first man‘s wife is _____. A. a swimmer who got to the island by accident B. an angel sent by God to keep him company C. a survivor from another wrecked ship D. a native person on the desert-like island The underlined word “barren” in Paragraph 3 is closest in meaning to _____.

66.

A. isolated 67.

B. unproductive

C. fertile

D. dry

Which of the following is true about the second man? A. He didn‘t deserve any blessing from God. B. None of his prayers was answered by God. C. He is not brave enough to tell God his needs. D. His prayer helped his companion get out of trouble. What‘s the moral of the story? A. Never judge a person by appearance. B. Don‘t lose heart in trouble. C. Helping others is helping ourselves. D. Greed is the root of all evil. (B)

68.

Stewart Island Ferry Services
While most visitors spend at least one night on Stewart Island, it is also readily accessible by ferry as a day excursion from Invercargill and Bluff. Experience Foveaux Strait in comfort and style on board our express catamarans. During the one-hour crossing between Bluff and Stewart Island keep a lookout for wildlife, especially seabirds. Watching mollymawks (albatross) soaring behind the ferry is a fantastic sight. Interesting landmarks commonly seen include Dog Island Lighthouse, Ruapuke Island, Titi Islands and Mt Anglem - Stewart Island‘s highest point.
? ? ? ? ?

Free tea and coffee on board Interpretation handouts are available (English only). Wheelchair access available Personal baggage is carried free on the ferries - max. two bags per person (one stowed and one small carry-on). Additional baggage is by prior arrangement. Vehicle parking available at Bluff (extra cost - reservations recommended)

FERRY TO STEWART ISLAND Depart Bluff All year 9:30am Sep-May 5:00pm Oct –Apr 11:00am Jun –Aug 4:30pm Late Dec –mid Jan8:00am

FERRY TO BLUFF Depart Stewart Island All year 8:00am Sep –May 3:30pm Oct –Mar 6:00pm Apr 5:00pm Jun-Aug 3:00pm Late Dec –mid Jan 9:30am

Other departures as locally advertised Duration 1hr Check-in 30 minutes prior to the scheduled departure time. (Check-in and boarding gates are closed 10 minutes prior to times stated above.) “20% Multi-Purchase REWARD” on Return Ferry Services

Buy 2 or more different excursions and SAVE 20% off all lower priced! Kids Go FREE on selected departures during NZ School Holidays! Kids Go FREE for travel 20 April - 5 May 2013.

69.

If leaving a car at Bluff, a traveler had better _____. A. refer to the handouts first B. use wheelchair access C. make a reservation D. park it 30 minutes before departure time John, who went to Stewart Island on Dec. 28th, got to the ferry dock at 7:55am. When did he most probably leave Bluff? A. At 8:00a.m.. B. At 9:30a.m.. C. At 11:00a.m.. D. At 3:00p.m.. Which of the following is false about the ferry services? A. Tea and coffee are free for passengers. B. Children go free for travel for about 15 days. C. Travelers are sure to see some seabirds during the crossing. D. Passengers have to pay extra cost for extra pieces of luggage.

70.

71.

(C) Barack Obama urged congressional leaders on Monday to act quickly to pass a huge stimulus package for the U.S. economy. He met with a bipartisan (concerning or involving two different political parties) group of lawmakers on Capitol Hill. Later he met individually with Democratic and Republican House and Senate leaders and spoke to a bipartisan leadership gathering. In comments to reporters early on Monday, he emphasized the urgency of finalizing economic legislation (立法). ―We have got an extraordinary economic challenge ahead of us,‖ he said, ―We are expecting a sobering job report at the end of the week. Nancy Pelosi and her staff have been extraordinarily helpful in working with our team so that we can shape an economic recovery and reinvestment plan that starts putting people back to work.‖ Mr. Obama wants tax cuts for individual Americans and businesses to make up a significant portion of expected legislation. This could involve as much as $300 billion of a bill that is likely to go beyond $700 billion and include aid to cash-poor U.S. states, and money for alternative energy and a range of infrastructure (基础设施) projects. Later, Mr. Obama said he expects to be able to sign legislation as soon as the end of this month, adding that quick action is necessary to ―break the drive of the U.S. economic depression‖. Emerging later from bipartisan talks with Mr. Obama, Nancy Pelosi said lawmakers discussed with the president how to pass a stimulus package as quickly as possible. ―An economic recovery package that will create jobs immediately and will grow the economy and that is what we talked about today,‖ said Nancy Pelosi. ―How we could do this fast, deliberatively and to act upon it soon.‖ Just how soon that would be, Pelosi would not say. How much support Democrats can obtain from Republicans will depend on the details. But the severity of the U.S. economic depression has created considerable bipartisan backing for quick action. Senate Majority Leader, Harry Reid said: ―There are investments that we need to make on behalf of the American people to turn around this economy. We felt very good about the meeting; we are confident that we can do this and we have to do this.‖

―I think the best thing I can do is to decline to comment on what they are going to do going forward,‖ said Dana Perino. ―Obviously, we think that tax cuts were the right way to help our economy get out of the economic depression that this president inherited and we know that tax cuts can stimulate innovation.‖ Asked by reporters how large the economic stimulus package might be, Senate Majority Leader Reid said Obama indicated that all but one of some 28 economists advising him had said it should range from $800 billion to $1.3 trillion.

72. Barack Obama urged congressional leaders and met with bipartisan leaders to _____. A. take over the White House B. end economic decline C. understand each other better D. negotiate political issues 73. If the stimulus package is passed quickly and successfully, it can _____. A. obtain support from Republicans B. finalize economic legislation C. enhance America‘s international position D. provide job opportunities 74. What is the bipartisan leaders‘ attitude towards this meeting? A. Uncertain. B. Hopeful. C. Disappointed.

D. Indifferent.

75. What can we infer from the passage? A. The best way out of the economic depression is tax cuts. B. The Republic Party plays the key role in coping with the economic depression. C. Democrats and Republicans will team up in the economic depression. D. When the stimulus package will be passed is known to the lawmakers.

65—68 C B D C 69—71 C B D 72—75 BDBC 崇明县 Section B Directions: Read the following three passages. Each passage is followed by several questions or unfinished statements. For each of them there are four choices marked A, B, C and D. Choose the one that fits best according to the information given in the passage you have just read. (A) Some American parents might think their children need better educations to compete with China and other countries. But how much do the parents themselves need to change? A new book called Battle Hymn of the Tiger Mother by Amy Chua has caused a debate about cultural differences in parenting. Ms. Chua is a professor at the Yale Law School in New Haven, Connecticut, and the mother of two daughters. She was raised in the American Midwest by immigrant Chinese parents. In the Chinese culture, the tiger represents strength and power. In her book, Ms. Chua writes about how she demanded excellence from her daughters. Ms. Chua told NBC television that she

had a clear list of what her daughters, Sophia and Louisa, were not permitted to do. Many people have criticized Amy Chua. She also admits that her husband, who is not Chinese, sometimes disagreed with her parenting style. But she says that was the way her parents raised her and her three sisters. Ms. Chua makes fun of her own style of parenting. She says she eased some of the pressure after her younger daughter rebelled and shouted ―I hate my life! I hate you!‖But she also says American parents often have low expectations of their children‘s abilities. ―One of the biggest differences I see between Western and Chinese parents is that Chinese parents assume strength rather than fragility.‖ Stacy DeBroff, who has written four books on parenting, says, ―The stirring of this intense debate has to do with what does it mean to be a successful parent and what it means to be a successful child.‖ Ms. DeBroff says Amy Chua‘s parenting style is not limited to Chinese families. She says it represents a traditional way of parenting among immigrants seeking a better future for their children. But she also sees a risk. When children have no time to be social or to follow their own interests, they might not develop other skills that they need to succeed in life. Stacey DeBroff advises parents to develop their own style of parenting and not just repeat the way they were raised. 65. Which of the following might be on the list of what Amy Chua‘s daughters are not permitted to do? A. Taking an extra course. C. Getting up on schedule. B. Getting A‘s in exams. D. Having a play date.

66. Stacy DeBroff believes parents should _____. A. raise their children as they were raised children C. be as strict as possible with their children style 67. The word ―fragility‖ in Paragraph 5 is closest in meaning to ―_____‖. A. weakness B. consciousness C. independence D. perseverance D. follow successful people‘s parenting B. find their own ways to raise their

68. According to the passage, Amy Chua‘s parenting style is _____. A. unique B. questioned (B) C. reasonable D. creative

69. This notice is intended for _____. A. drivers who like to drink B. those medically experienced people C. unskilled drivers D. anyone ignorant of first aid

70. When there‘s a road accident, the driver should _____. A. learn first aid immediately B. move the injured out of the car C. seek medical aid D. give the injured a drink

71. Which of the following should be avoided in a road accident? A. Warning others of the accident and against smoking. B. Leaving the wound bleeding to avoid further dangers. C. Keeping the injured person company and comforting him. D. Giving the injured person mouth-to-mouth breathing if necessary. (C)

72. Why are Iraq‘s marshes supposed to be the site of the Biblical Garden of Eden? A. Numerous species originated there. B. Most Biblical Marsh Arabs lived there. C. They were encircled by desert in Biblical times. D. They were considered places where first human beings inhabited. 73. The disappearance of most Iraq‘s marshes has been caused by _____. A. the decrease of wildlife B. the increase of population C. the extension of desert D. the disasters in nature 74. It can be referred from the passage that Iraq‘s future development cannot be separated from _____. A. recovering the marshlands B. digging more canals C. preventing the wars D. planting more trees 75. What does the passage mainly deal with? A. The flooding of Iraq‘s marshlands.

B. The destruction of Iraq‘s biodiversity.

C. The damage of Iraq‘s ecosystem.

D. The consequence of Gulf War.

虹口区

A Change is one of the common facts of life. Most of us have seen a number of changes in our own lives from simple things like fashion trends and entertainment to big changes in technology. Language, too, has experienced change and continues to develop. The continuous change is what ke eps languages alive. Slang is a way in which languages can transform and are renewed. Slang is the use of informal words and expressions that are not considered standard in a language. Some consider slang to be witty (言辞巧妙的) and clever, adding spice to the informal written and spoken language. Walt Whitman described slang as ―the start of imagination and humor, breathing into its nostrils (鼻孔) the breath of life‖. However, others criticize its use, believing that it weakens the language. The spoken English language of today‘s younger generation is filled with slang words and expressions. These lively words and phrases are an example of how language plants its own seeds of change that develop within social circumstances. Sometimes slang is the use of a word that is already in the standard dictionary, for example, lift (to pick up or raise) is given a new meaning, such as ―to steal‖; or hunk (a large piece of something) has now become ―a handsome man‖. Other times, slang is an invented word, such as chocoholic, which means ―a person who loves chocolate‖. Other invented words are mula, which means ―money‖ and airhead, which means ―a person who is stupid‖. Now, you‘ll understand your friends if they say something like, ―I was such an airhead to think that I could get away with lifting a whole box of chocolates from the store just because I was all out of mula.‖ 65. What was Whitman‘s attitude towards slang? A. He was doubtful about it. B. He thought highly of it. C. He showed no interest in it. D. He was against the use of it. 66. The underlined word ―spice‖ in the third paragraph probably means ―______‖. A. damage B. difficulty C. fun D. sugar 67. Which of the following is TRUE according to the passage? A. ―Hunk‖ is an invented word.

B. Slang cannot be found in the dictionary. C. An ―airhead‖ refers to a person out of money. D. People hold different opinions towards slang. 68. What‘s the main idea of the passage? A. An introduction to slang. B. The change of language. C. The use of slang. D. The origin of slang.

B It‘s said that someone somewhere in the world is always eating sushi (寿司). It‘s the healthy snack of choice for people of all cultures. There are different recipes (食谱) for making sushi. This one is really easy and fun. Try it!

Ingredients ? 200 grams of raw salmon (三文鱼) in one piece (other raw fish like tuna is fine) ? 2 cups of rice ? 2 cups of water ? 1/2 cups of vinegar ? 1 teaspoon of salt ? 2 tablespoons of sugar ? Wasabi (芥末酱) ? Japanese soy sauce (酱油) Attention ? The biggest concern people have about sushi is its freshness. Raw fish can attract bacteria, which can makes us ill or even cause death. When choosing a whole fish, the eyes should be clear. The skin should be bright and smooth and not breaking-up. When choosing cut fish, the meat ought not to give off an unpleasant

Instructions ? Wash your hands before you start ? Put the sugar and salt in the vinegar (醋) to make a mixture. Keep it in a container. ? Boil the rice in the 2 cups of water. This is a little less water than usual to make the rice slightly harder. ? Leave the rice to cool down for 10 minutes after it‘s boiled. ? Put the rice into a large container. Add half of the mixture. ? Mix it all together with your hands. Keep mixing until it sticks together. You may need to add more of the mixture. ? Let the rice cool down. ? Wet your hands. Make balls of rice. Each one should be about the size of a table tennis ball. ? Take a sharp knife and cut the salmon into thin slices. Each slice should be about 3

smell. It should also ―bounce back‖ at you when you touch it. In other words, it should look fairly hard. Don‘t buy sushi in the street. Buy from shops or supermarkets that others can recommend. ? Lots of wasabi also helps kill bacteria. It also makes your head want to explode.

mm thick. ? With the rice ball in one hand, press the cut salmon on top. Make it into a rectangular (矩形的) shape. ? Put the sushi on a plate. ?? Put a little wasabi and soy sauce in a small dish. ? Serve the sushi to your friends. It goes well with green tea.

69. To make sushi more delicious, you may as well ______. A. pour some green tea into rice B. eat it with a bit soy sauce and wasabi C. add as much wasabi as possible to get a healthy snack D. choose cooked fish rather than fish that are uncooked 70. What does this passage mainly discuss? A. Making sushi is easy and fun C. Making your own sushi 71. We can infer from the passage that ______. A. Sushi has become a multi-billion industry B. Making sushi is a demanding job for every one C. Sushi is popular not only in Japan but also in China D. You should buy sushi in shops or supermarkets only on people‘s recommendation B. popular Japanese fast food D. There are different recipes for making sushi

C

―To be or not to be.‖ Outside the Bible, these six words are the most famous in all the literature of the world. They were spoken by Hamlet when he was thinking aloud, and they are the most famous words in Shakespeare because Hamlet was speaking not only for himself but for every thinking man and woman. To be or not to be ---- to live or not to live, to live richly and abundantly (丰富地) and eagerly, or to live dully and meanly and scarcely. A philosopher once wanted to know whether he was alive or not, which is a good question for everyone to put to himself occasionally. He answered it by saying, ―I think, therefore I am.‖ But the best definition of existence I ever saw was one written by another philosopher who said, ―To be is to be in relations.‖ If this is true, then the more relations a living thing has, the more it is alive. To live abundantly means simply to increase the range and intensity (强度) of our relations. Unfortunately, we are so constituted (组成) that we get to love our routine. But other than our regular occupation, how much are we alive? If you are interested only in your regular occupation, you are alive only to that extent. So far as other things are concerned ---- poetry and prose, music, pictures, sports, unselfish friendships, politics, international affairs ---- you are dead. On the contrary, it is true that every time you acquire a new interest ---- even more, a new accomplishment ---- you increase your power of life. No one who is deeply interested in different kinds of subjects can remain unhappy. The real pessimist is the person who has lost interest. Bacon said that a man dies as often as he loses a friend. But we gain new life by contacts with new friends, and new ideas and thoughts, too. Where your thoughts are, there will be your life also. If your thoughts are limited only to your business, only to your physical welfare, only to your narrow circle of the town in which you live, then you live in a narrow restricted life. But if you are interested in the characters of a good novel, then you are living with those highly interested people; if you listen intently (专注地) to fine music, you are always away from immediate surroundings and living in a world of passion and imagination. To be or not to be ---- to live intensely and richly, or merely to exist, depends on ourselves. Let us widen and intensify (增强) our relations. While we live, let us live.

72. What does the author mainly want to do by this passage? A. The author wants to argue against an idea. B. The author wants to put forward an idea. C. The author wants to introduce some famous sayings. D. The author wants to explain some famous sayings. 73. What does the underlined word ―pessimist‖ most probably mean? A. It means somebody who always expects the worst to happen.

B. It means somebody who is always interested in making new friends. C. It means somebody who always lives in a world of passion and imagination. D. It means somebody who likes to live a rich and abundant life. 74. Which of the following behaviors is probably encouraged by the author? A. Limiting our thoughts to our business and physical welfare B. Exposing ourselves to new friends, ideas and thoughts. C. Getting along with those highly interested people. D. Living in a world of passion and imagination. 75. What is the main idea of the passage? A. To be or not to be, that is a question. B. I think, therefore I am. C. To be is to be in relations. D. A man dies as often as he loses a friend.

65 – 68: BCDA 69 – 71: BCA 72 – 75: BABC 黄浦区 (A) The seventh-inning stretch is one baseball tradition that helps make the game one of America‘s favorite pastimes. In the middle of the seventh inning 局) ritualistically stand and ( fans stretch before the home team comes to bat. No one really knows the origin of the custom, but there are theories on how it started. Baseball historian Dan Daniel provided this explanation: ―It probably began as an expression of fatigue. That would explain why the stretch comes late in the game instead of at the halfway point.‖ A more popular story involves President William Howard Taft and the birth of two baseball

traditions. According to the account, Taft attended the first game of the 1910 baseball season. On the spur of the moment, plate umpire(裁判) Billy Evans gave Taft the ball. He asked him to throw it over the plate. Taft did so, and the custom of having the president launch the baseball season with the first pitch was born. The story continues that later that same day, President Taft, who weighed well over 300 pounds, became uncomfortable in his small chair. In the middle of the seventh inning, he stood up to stretch his legs. The crowd thought that the president was leaving, so they stood up out of respect. A few moments later, Taft sat down again. The fans followed, and the seventh-inning stretch was born. What a day for traditions! No matter how the tradition began, fans have since added to the fun. Now, as they stand to stretch during the seventh inning, they can sing along to Jack Norworth‘s 1927 version of the song ―Take Me Out to the Ball Game‖ after the visiting team has batted. 65. Which of the following best defines the word ―ritualistically‖ in Paragraph 1? A. Attracting attention. C. Continuing a custom. B. Showing excitement. D. Releasing anxiety.

66. The seventh-inning stretch is celebrated with the song ―Take Me Out to the Ball Game‖ __________. A. a few moments after the beginning B. after the visiting team has batted in the seventh inning C. between the sixth and seventh innings D. after the home team has batted in the seventh inning 67. In the more popular story, __________. A. Billy Evans attended the first game of the 1910 baseball season B. Taft asked Billy Evans to throw the ball over the plate C. President Taft stood up to stretch his legs to relax himself D. the crowd thought the president didn‘t respect the players 68. How did the custom of following the ―seventh-inning stretch‖ begin? A. No one knows for sure where or when the custom began. B. Jack Norworth started the tradition with the song in 1927. C. Fans used it as a time to stand and stretch their legs after sitting for the first six innings. D. William Howard Taft stood up and the rest of the fans stood in honor of the president.

(B)

Calling for Contributions
Keen to share your views and have your articles published in the Campus Link? We are calling for contributions to the following sections:

Lifestyle:
Do you travel widely, keep a journal of your adventures and have nice photographs that you might want to share? Or have you simply been somewhere that caught your imagination? Tell us all about your travels! Are you an eager movie-goer? Be Leonard Maltin for the day and share your views of the latest blockbuster ( 大 片 ) with our readers! If food is your preferred choice of relaxation, try your hand at being food critic and send us your views on food/restaurants worth trying.

Class Notes:
Whether it’s about your accomplishments, memories of campus days, your recent career or a new addition to your family, we welcome you to share your news, views and photos with friends and classmates through Class Notes. Read about your classmates in this issue of Campus Link.

Research:
If this noble line of work is your bread and butter or passion, we want to hear from you! Share with Campus Link your research developments and breakthroughs. If you know of someone (your schoolmate or teacher) whose research work is a source of inspiration for our community, do not hesitate to send in your suggestions!

If you are interested in sharing any of the above, or if you know of someone worthy of feature, please get in touch with the Editor-in-Chief, at karinyeo@campuslink.sg. Contributions will be selected based on their relevance and quality and Campus Link reserves the right to publish or reject a submission(提交的文章). All contributions will be edited for clarity and length. Please send your submissions in word.doc files and your photos in jpeg format. Contributions for the next issue should reach us by 10 June 2013.

69. In the Lifestyle section, you may not find ____________. A. journals of travels B. well-taken photographs C. stories of Leonard Maltin D. opinions on restaurants 70. Which of the following is TRUE about Campus Link?

A. It offers readers bread and butter. B. It welcomes research developments and breakthroughs. C. It helps you to recognize your schoolmates and teachers. D. It is a source of inspiration for the community. 71. The poster aims to __________. A. declare the rights of Campus Link B. introduce someone worthy of feature C. share views and articles among teachers D. encourage contributions for the next issue

(C) Humans have sewn by hand for thousands of years. It was said that the first thread was made from animal muscle and sinew. And the earliest needles were made from bones. Since those early days, many people have been involved in the process of developing a machine that could do the same thing more quickly and with greater efficiency. Charles Wiesenthal, who was born in Germany, designed and received a patent on a double-pointed needle that eliminated the need to turn the needle around with each stitch(缝合) in England in 1755. Other inventors of that time tried to develop a functional sewing machine, but each design had at least one serious imperfection. Frenchman Barthelemy Thimonnier finally engineered a machine that really worked. However, he was nearly killed by a group of angry tailors when they burned down his garment factory. They feared that they would lose their jobs to the machine. American inventor Elias Howe, born on July 9, 1819, was awarded a patent for a method of sewing that used thread from two different sources. Howe‘s machine had a needle with an eye at the point, and it used the two threads to make a special stitch called a lockstitch. However, Howe faced difficulty in finding buyers for his machines in America. In frustration, he traveled to England to try to sell his invention there. When he finally returned home, he found that dozens of manufacturers were adapting his discovery for use in their own sewing machines. Isaac Singer, another American inventor, was also a manufacturer who made improvements to the design of sewing machines. He invented an up-and-down-motion mechanism that replaced the side-to-side machines. He also developed a foot treadle(脚踏板) to power his machine. This improvement left the sewer‘s hands free. Undoubtedly, it was a huge improvement of the hand-cranked machine of the past. Soon the Singer sewing machine achieved more fame than the others for it was more practical, it could be adapted to home use and it could be bought on hire-purchase. The Singer sewing machine became the first home appliance, and the Singer company became one of the first American multinationals.

However, Singer used the same method to create a lockstitch that Howe had already patented. As a result, Howe accused him of patent infringement(侵犯). Of course, Elias Howe won the court case, and Singer was ordered to pay Howe royalties(版税). In the end, Howe became a millionaire, not by manufacturing the sewing machine, but by receiving royalty payments for his invention. 72. Barthelemy Thimonnier‘s garment factory was burned down because _____________. A. people did not know how to put out the fire B. Elias Howe thought Thimonnier had stolen his invention C. the sewing machines was couldn‘t work finally D. workers who feared the loss of their jobs to a machine set fire 73. Which of the following is NOT TRUE according to the passage? A. Singer is an American inventor and manufacturer. B. The Singer sewing company became more practical. C. The foot treadle helped to make the sewer‘s hands free. D. Singer made improvements to the design of sewing machines. 74. Why did the court force Isaac Singer to pay Elisa Howe a lifetime of royalties? A. Because the judge was against Singer for his surly attitude. B. Because Howe had already patented the lockstitch used by Singer. C. Because Singer had borrowed money from Howe and never repaid it. D. Because Singer and Howe had both invented the same machine. 75. Which of the following would be the best title for this passage? A. A Stitch in Time Saves Nine B. The Case between Howe and Singer C. Patent Laws on the Sewing Machine D. The Early History of the Sewing Machine 65—68 CBCA 嘉定区,长宁区 (A) My husband and I were once in Nepal(尼泊尔)to see sunrise over the Himalayas. One morning we awoke to total darkness at 5 o‘clock.As we rushed through a town with cameras in hand,I noticed the calm,gentle way the Nepalese people greeted the morning.One man boiled a huge pot of milk tea,and other villagers gathered around his fire,cupping their hands around small glasses of the steaming sweet mixture.It was fascinating,but not to be left behind,we joined the stream of tourists moving quickly up to the lookout point. 69—71 CBD 72—75 DBBD

The top was crowded when we arrived,but after 10 minutes of cold waiting,the assembled group gave up.―The cloud cover is too heavy,‖one said.Then one by one they rushed down the hill to the next item on their sightseeing list.I was disappointed as well,but suddenly I noticed a small Nepalese boy absently playing with a stick and shooting quick glances at the clouds.He must know something we don‘t,I thought.I decided to wait with him. The boy and I didn‘t have to wait long.Moments later,a tiny stream of golden light burned through one thick cloud,then another.Rose-colored fog warmed the backs of the clouds,and suddenly the morning sun stole a glance around the side of the mountain,mile above where I‘d expected it to be. Nothing I‘d seen before prepared me for the moment the clouds withdrew with bowed heads,and the magnificent Himalayas were revealed before,around,and above me.I sat in astonishment,not breathing, not daring to look away,certain that God had placed me here at the backdoor of Earth to show me what Heaven really looks like.I certainly got the message.Never again will I rush a sunrise.I now know Nature will supply her fruits to me only when I am truly ready to receive them.

65.What does ―It‖ in Paragraph 2 most probably imply? A.The darkness of the town in the morning. B.The huge pot of milk tea boiling on the fire. C.The way the local people welcomed the day. D.The stream of tourists rushing to the lookout point. 66.The author decided to wait with the Nepalese boy because _____. A.she felt kind of having faith in him B.the restless tourists disappointed her C.that boy was praying to the sun with a magic stick D.she had nothing more to see on her sightseeing list 67.Which of the following words best describe the author‘s feeling when she saw the sunrise? A.Totally shocked C.Truly frightened B.Absolutely D.Extremely interested

68.What can be concluded from the passage?

A.Do in Rome as the Romans do. B.God helps those who help themselves. C.Time and tide wait for no man. D.Fortune rewards those having patience.

(B)

The Metropolitan Museum of Art
We are currently taking requests for school group guided tours to occur through June 30, 2013. Appointments are required of all school groups visiting the Museum. All requests for guided tours must be sent in using the Guided Tour Request Form. If you have any questions, you may email schoolvisits@metmuseum.org. Please continue to check our website for the most up-to-date information. Guided Tours Students and teachers may explore the collection with a Museum staff member, who leads discussions and exercises designed to encourage critical thinking in response to original works of art. Tours are appropriate for the group's grade, level of ability, and subject of interest. Guided tours are offered and recommended for students who are at or above first-grade level and last about an hour. Group Size A group may have no fewer than 10 students and no more than 50 students, with one chaperon (行为监督人) required for every 10 students. Group Fee All fees are waived(免除)for schools located within the five boroughs of New York City. Schools outside New York City pay regular group rates: ? ? ? ? ? Students: $15 each One teacher per reservation receives complimentary admission. Required adult chaperones (one for every 10 students): $15 each Any additional adults: $28 each Groups of 15 or fewer: $225 flat fee(固定价格) The Museum reserves the right to limit the number of adults participating in school group

guided tours. Membership and other discounts do not apply to group admission.

Tour Schedule Guided tours are conducted Tuesday through Friday, 9:45 a.m.–12:30 p.m. A limited number of guided tours for high school students are available Tuesday through Thursday at 1:30 and 2:00 p.m.

Cancellation Policy All requests to change or cancel existing reservations must be made in writing via email toschoolvisits@metmuseum.org. Fees cannot be returned to groups that cancel with less than 2 weeks' notice.

69.To gain a deep appreciation of the art works in the Museum, school groups are advised to A. Tour around guided by an experienced museum stuff member B. Keep continuous contact with the information center of the museum C. Take guided tours with limited members from 1:30 to 2:00p.m. On Friday D. Email the museum to change the reservation two days beforehand to get repaid 70. If two couples of teachers and 21 students from Chicago want to visit the museum, what would the lowest cost be? A. $225 B.$345 C.$373 D. $427

71. Who might be most interested in this piece of information? A. Museum tour guide C. Fine art collectors B. School education D. Students‘ parents

(C)

Chinese e-commerce company Alibaba Group plans to take its Hong Kong-listed unit private, two sources familiar with the matter said, and it working with Yahoo on an asset-exchange (资产 交换)deal that may result in Yahoo owning a direct stake(股本) in one of Alibaba Group‘s

operating businesses,.The sources revealed that taking Alibaba.com private was only one of the proposals being discussed and a final solution is still being worked out. Alibaba Group‘s plans are part of an overall deal being discussed by the board of Yahoo, which has come under fire from investors impatient with its lackluster performance. The shareholders are also frustrated with the apparent hesitation of stakeholders over how to handle its investments in Alibaba and other prized Asian assets. The deal under discussion is that Alibaba Group would use borrowed money and internal cash as well as an asset exchange to buy back most of a 40 percent stake that Yahoo owns in Alibaba Group, the sources said,‘Alibaba.com‘s share price has been quite bumpy since its listing. Probably taking it private will make it more flexible for the group to do the transformation that it is going through,‘ said Wendy Huang, head of regional Internet in Hong Kong. Trading in Alibaba.com shares was stopped on Thursday by an announcement from its parent. Alibaba Group currently owns about 73 percent in Alibaba.com, which has a market value of nearly $6 billion. At the current market price, the remaining is valued at about $1.6billion. Yahoo‘s stake in Alibaba Group has an estimated value of $14billion. Under the plans being discussed, Alibaba Group wants to buy back about 25 percent of its stake. Alibaba Group plans to pay a third of the money through a stake in one of its operating assets and the rest, or around $6 billion, in cash.Alibaba.com is the most likely operating unit in which yahoo may be offered a stake, one of the sources said. Both parties have an understanding on this arrangement, but have not signed any formal deal yet, the source added. Alibaba Group, founded by former English teacher and now billionaire Jack Ma, is looking to raise a loan of about $3 billion, which will be partly used to fund the buyback and the privatization. Sources previously admitted under a ―cash rich split‖ plan being discussed, Yahoo would effectively transfer most of its 40 percent slice of Alibaba back to the Chinese company and all of its stake in Yahoo Japan to Softbank Corp. In return for cash and assets.

72. The word ―lackluster‖in paragraph 2 can be best replaced by‖ A. Impressive B. Inspiring C. Disappointing



D. Unforgettable

73. Which of the following is true according to the passage?

A. Alibaba Group will pay the 40% stake owned by Yahoo in three different ways. B. Alibaba Group has got a stake that is valued about $14billion in Alibaba.com. C. Alibaba.com will probably be offered to Yahoo as a stake of an operating asset. D. Alibaba Group and Yahoo have already reached an agreement on the asset exchange. 74. What can be inferred from the passage? A.The deal between Alibaba and Yahoo will lead to the end of the competition. B.Yahoo may suffer a financial loss in carrying out a ―Cash rich split‖ plan. C. Yahoo will transfer more cash to its assets in Asia for future development. D. Alibaba.com‘s shares haven‘t had a satisfactory performance on the market. 75. Which might be the best title of the passage? A. Alibaba Has Cash Rich Split B. Alibaba Plans to Take a Unit Private C. Yahoo Wins a Big Stake D. Yahoo Manages to Exchange Assets 65-68 CABD 69-71 ACB 72-75 CCDB 金山区,松江区,徐汇区 (A) The butterfly, which is competitive swimming‘s newest stroke(划水), was developed in the mid-1930s, but it wasn‘t allowed in the Olympics until 1956. The story of the butterfly is a good illustration of how coaches and swimmers are constantly searching for ways to improve stroke efficiency. During the 1920s, the Japanese Olympic coaches used underwater photography to research stroke mechanics, and their efforts paid off when Japanese competitors won five of the six men‘s swimming gold medals at the 1932 Games in Los Angeles. It was a wake-up call to the rest of the swimming world, and one of the top US coaches – David Armbruster at the University of Iowa – began doing his own filming. Armbruster was seeking to make the breaststroke faster. He knew that the action of bringing their arms forward underwater slowed breaststrokes down, so he came up with a method of bringing the arms forward over the water. The revised stroke (he kept the breaststroke kick) brought great improvements in speed. The following year, Jack Sieg, an Iowa swimmer, developed a technique involving swimming on his side and beating his legs in unison(一致) similar to a fish tail. As Armbruster later explained in the book Weissmuller to Spitz: The History and Background of the Olympic

Games: ―Sieg tried the same action while swimming face down. Sieg synchronized his leg action with the butterfly arm action using two leg beats to each arm pull.‖ But the kick was ruled illegal because the legs moved in the vertical (垂直的) plane. Within a few years, nearly every breaststroker was using this overarm butterfly action without the kick. The pure butterfly wasn‘t legalized for some two decades, but at the 1956 Olympics in Melbourne ?the fly‘ became an official event. 65. A. B. C. D. 66. The best title of the article is _____. Why did the coaches and swimmers improve stroke efficiency? How did the butterfly come into being? How did the Japanese wake up the swimming world? When did ?the fly‘ become an official event?

The Japanese coaches use underwater photography in order to ______. A. B. C. D. wake up the swimming world be paid more money know how to be a mechanic. improve stroke efficiency.

67.

Before the pure butterfly was officially recognized, ______ years or so had passed . A. 15 B. 20 C. 30 D. 35

68.

According to the passage, which statement is NOT true? A. B. C. D. The Japanese coaches improved butterfly stroke. David Armbruster used filming to study stroke mechanics. Sieg came up with the idea of beating legs like a fish tail. The butterfly was added to the Olympics in 1956.

(B)

Singapore National Eye Centre

―I could have lost my vision. SNEC restored my sight.” A macular hole, a hole at the most crucial part of the retina brought Bonny Huang who is from Hong Kong to the Singapore National Eye Centre for treatment. The retina is the light sensing nerve tissue at the back of the eye. In no time the potentially blinding condition was treated and his vision is now restored. The best part is that when I forgot some of the key ―In April 2008, I noticed straight lines points he told me, he showed no sign of resentment started to become distorted, and white patch appeared in the centre of my vision. I went to the but instead comforted me not to worry before he Singapore National Eye Centre immediately. The went through the points again. I underwent an operation which lasted for only one hour, and ophthalmologist, a medical doctor who maintained a face-down posture for three weeks. specializes in eye care and surgery, found a The result was very successful.‖ central macular hole in my left eye.‖ The treatment of this condition involves delicate judgment dependent on the experience of the doctor. The success of the recovery, however, relies largely on the face-down posture by the patient. ―I once consulted my Ophthalmologist during his lunch time, and he attended to me without finishing his lunch. His understanding and concern shown towards his patients can be scarcely found in other medical centres. I am very pleased to have received timely treatment in Singapore National Eye Centre where the doctors care about their patients.‖

―The Ophthalmologist explained to me the operational procedures, and taught me how to comply with the post-surgery face-down posture. Singapore National Eye Centre

??50 senior and experienced eye surgeons, total staff strength of 460 ??Ultra-modern facility with state-of-the-art technology and equipment ??Quality assurance programme backed by 100% clinical audit of outcomes ??High impact research teams leading to latest treatment strategies ??Multi-expert approach to treatment of complex eye conditions ??250,000 outpatient visits, 14,000 major eye surgeries, 13,000 laser procedures annually Singapore National Eye Centre 11 Third Hospital Avenue, Singapore 168751, International Patient Service 24-hour Hotline: 65-6100- 9393 E-mail: ips@snec.com.sg or visit www.snec.com.sg

69.

According to this passage, the Eye Centre is ______. A. a charity organization helping people solve their eye problems

B. C. D. 70.

an institute focusing on eye-treatment research a hospital specializing in eye-problem treatment and research an international institute treating people‘s diseases

Mr. Huang‘s case in the advertisement is intended to ______. A. B. C. D. give people advice on how to find good doctors to treat eye diseases assure people of high quality of SNEC explain the consequences of neglecting eye problems tell foreigners they are welcome to SNEC

71.

Which of the following statements is TRUE of SNEC? A. B. Patients outside Singapore should call SNEC on work days. Latest treatment strategies result from multi-expert approach to treatment of eye diseases. High impact research teams are invited to deal with complex conditions. Nearly 11precent of the staff of SNEC are senior and experienced ophthalmologists.

C. D.

(C) For most thinkers since the Greek philosophers, it was self-evident that there is something called human nature, something that constitutes the essence of man. There were various views about what constitutes it, but there was agreement that such an essence exists—that is to say, that there is something by virtue of which man is man. Thus man was defined as a rational(理性的) being, as a social animal, an animal that can make tools, or a symbol-making animal. More recently, this traditional view has begun to be questioned. One reason for this change was the increasing emphasis given to the historical approach to man. An examination of the history of humanity suggested that man in our time is so different from man in previous times that it seemed unrealistic to assume that men in every age have had in common something that can be called ―human nature.‖ The historical approach was strengthened, particularly in the United States, by studies in the field of cultural anthropology (人类学). The study of primitive peoples has discovered such a diversity of customs, values, feelings, and thoughts that many anthropologists arrived at the concept that man is born as a blank sheet of paper on which each culture writes its text. Another factor contributing to the tendency to deny the assumption of a fixed human nature

was that the concept has so often been abused as a shield(盾牌) behind which the most inhuman acts are committed. In the name of human nature, for example, Aristotle and most thinkers up to the eighteenth century defended slavery. Or in order to prove the rationality and necessity of the capitalist form of society, scholars have tried to make a case for acquisitiveness, competitiveness, and selfishness as natural human characters. Popularly, one refers cynically(愤世嫉俗地) to ―human nature‖ in accepting the inevitability of such undesirable human behavior as greed, murder, cheating and lying. Another reason for disbelief about the concept of human nature probably lies in the influence of evolutionary thinking. Once man came to be seen as developing in the process of evolution, the idea of a substance which is contained in his essence seemed untenable. Yet I believe it is precisely from an evolutionary standpoint that we can expect new insight into the problem of the nature of man.

72.

Most philosophers believed that human nature ________. A. is the quality distinguishing man from other animals B. consists of competitiveness and selfishness C. is something partly innate and partly acquired D. consists of rationality and undesirable behavior The traditional view of ―human nature‖ was strongly challenged by ________. A. the emergence of the evolutionary theory B. the historical approach to man C. new insight into human behavior D. the philosophical analysis of slavery According to the passage, anthropologists believe that human beings ________. A. have some characters in common B. are born with diverse cultures C. are born without a fixed nature D. change their characters as they grow up The author mentioned Aristotle, a great ancient thinker, in order to ________. A. emphasize that he contributed a lot to defining the concept of ―human nature‖ B. show that the concept of ―human nature‖ was used to justify social evils C. prove that he had a profound influence on the concept of ―human nature‖ D. support the idea that some human characters are inherited. 65-68 BDBA 69-71 CBD 72-75 AACB

73.

74.

75.

Section B

闵行区 (A) Last spring, employees of the Hartville Corporation organized a weeklong strike to protest poor working conditions and unreasonable company policies. A committee was organized to investigate circumstances that led to the strike. Here is part of the report.

Hartville‘s overtime pay is well below the national level, and overtime is obliged at least once a week. ● Employees working in the manufacturing department have an alarmingly high rate of repetitive (重复的) stress injury. The equipment they are working with is extremely old and dangerous and does not meet current health and safety standards. The committee recommended that equipment be evaluated and brought up-to-date immediately. ● Sick and personal day policies are unclear. Employees report conflicting and/or confusing policies relating to sick and personal days, which have resulted in numerous misunderstandings about procedures and allowances as well as unfair punishment action. ● In the past four years, five pregnant women with clean work records were dismissed soon after their pregnancies were public. In all five cases, the reasons for firing were not specifically clear, although one of the employees was told by her immediate supervisor that new mothers make very unreliable employees. ● Hartville‘s upper management is largely unaware of the dissatisfaction of employees. Evidence shows that middle management delays vital information leading to upper management‘s underestimation of the seriousness of employee dissatisfaction.


65. Why do Hartville employees have a high rate of repetitive stress injury? A. Because the management policy is out of date. B. Because their pays are extremely low. C. Because Hartville‘s equipment is below standard. D. Because sick and personal day policies are not clear. 66. One reason that the Hartville‖s upper management is unresponsive is that ________. A. they are more concerned with saving money than protecting employees B. they are unaware of the degree of dissatisfaction among their employees C. the company authority restricts its management function D. they have not been trained in the latest management techniques 67. Which of the following is NOT mentioned in the findings? A. A suggestion to raise employees‘ pay and reduce work time. B. A description of employees being unfairly dismissed. C. A comparison between overtime pay at Hartville and the national average. D. A finding about a problem within middle management. (B) Winter begins in the north on December 22nd. People and animals have been doing what they always do to prepare for the colder months. Squirrels (松鼠), for example, have been busy gathering nuts from trees. Well, scientists have been busy gathering information about what the squirrels do with the food they collect. They examined differences between red squirrels and gray squirrels in the American state of Indiana. The scientists wanted to know how these differences could affect the growth of black walnut (黑胡桃) trees. The black walnut is the nut of choice for both kinds of squirrels. The black walnut tree is also a central part of some hardwood forests. Rob Swihart of Purdue University did the study with Jake Goheen, a former Purdue student now at the University of New Mexico. The two researchers estimate that several times as many walnuts grow when gathered by gray squirrels as compared to red squirrels. Gray squirrels and red squirrels do not store nuts and seeds in the same way. Gray squirrels bury nuts one at a time in a number of places. But they seldom remember where they buried every nut. So some nuts remain in the ground. Conditions are right for them to develop and grow the following spring. Red squirrels, however, store large groups of nuts above ground. Professor Swihart calls ―death traps for seeds‖. Gray squirrels are native to Indiana. But Professor Swihart says their numbers began to decrease as more forests were cut for agriculture. Red squirrels began to spread through the state during the past century. The researchers say red squirrels are native to forests that stay green all year, unlike walnut trees. They say the cleaning of forest land for agriculture has helped red squirrels invade Indiana. Jake Goheen calls them a sign of an environmental problem more than a cause. 68. The study done by Rob Swihart and Jake Goheen is to ________. A. find out the living conditions for squirrels B. learn squirrels‘ influence on black walnut trees C. do something to get rid of squirrels

D. save the forests in the American state of Indiana 69. The difference between gray squirrels and red squirrels mainly lies in ________. A. the way they gather the walnut C. the place they have winter sleep B. the time they have winter sleep D. the place they store the walnuts

70. When Professor Swihart says ―death traps for seeds‖, he actually means that ________. A. red squirrels eat more nuts than gray squirrels B. gray squirrels and red squirrels will have severe fights C. nuts above the ground will not develop into plants D. seeds can be traps for other animals in the forest 71. According to the passage, which of the following is true? A. The black walnut is equally attractive to both gray and red squirrels. B. Gray squirrels do more harm to the forest than red squirrels. C. Red squirrels and gray squirrels have helped the spread of walnut trees. D. The cleaning of forest land benefits red squirrels directly. (C) Television is a relatively stable advertising medium. In many ways, the television ads today are almost the same to those two decades ago. Most television ads still feature actors, still run 30 or 60 seconds, and still show a product. However, the different medium of the Internet causes unique challenges to advertisers, forcing them to adapt their practices and techniques. In the early days of Internet marketing, online advertisers used banner (框式广告) and pop-up ads (弹出式广告) to attract customers. These techniques reached large audiences, led to many sales leads, and came at a low cost. However, a small number of Internet users began to consider these advertising techniques annoying. Yet because marketing strategies relying heavily on banners and pop-ups produced results, companies invested growing amounts of money into purchasing these ad types. As consumers became more complicated, frustration with these online advertising techniques grew. Independent programmers began to develop tools that blocked banner and pop-up ads. A major development in online marketing came with the introduction of pay-per-click ads. Unlike banner or pop-up ads, which originally required companies to pay every time a website visitor saw an ad, pay-per-click ads allowed companies to pay only when an interested potential customer clicked on an ad. More importantly, however, these ads are not affected by the pop-up and banner blockers. As a result of these advantages and the incredible growth in the use of search engines, which provide excellent places for pay-per-click advertising, a great number of companies began turning to pay-per-click marketing. However, as with the banner and pop-up ads, pay-per-click ads came with their shortcomings. When companies began pouring billions of dollars into this emerging medium, online advertising specialists started to notice the presence of what would later be called click fraud (欺诈): representatives of a company with no interest in the product advertised by a competitor click on the competitor‘s ads simply to increase the marketing cost of the competitor. Click fraud grew so rapidly that marketers sought to diversify (摆脱) their online positions away from pay-per-click marketing through new mediums.

Although pay-per-click advertising remains a common and effective advertising tool, marketers adapted yet again to the changing elements of the Internet by adopting new techniques such as pay-per-performance advertising. As the pace of the Internet‘s evolution increases, it seems all the more likely that advertising successfully on the Internet will require a strategy that avoids constancy (持续性) and welcomes change. 72. What is the main idea of the passage? A. The pace of the Internet‘s evolution is increasing and will only increase in the future. B. Internet advertising fails to reach Internet users, causing ads to be blocked. C. The Internet has experienced dramatic changes in short periods of time. D. Rapid development of the Internet calls for new advertising strategies and mediums. 73. As an advertising medium, the television and the Internet mainly differ in ________. A. the type of individual each medium reaches B. whether the medium is interactive C. the pace at which the medium develops D. the cost of advertising with each medium 74. According to the passage, which of the following is a typical click fraud? A. Using software to block competitors‘ advertisements. B. Clicking on the pay-per-click ads of competitors. C. Clicking on the banner advertisements of opponent companies. D. Using search engine to attack the pages of competitors. 75. What does the author imply about the future of pay-per-performance advertising? A. It will eventually become less popular just like other forms of Internet advertising. B. It will not face shortcomings due to its differing approach to online marketing. C. Internet users will develop free software to block its effectiveness. D. Although it improves on pay-per-click advertising, it still suffers from click fraud. 65. C 66. B 67. A 68 . B 69 . D 70 . C 71 . A 72. D 73 . C 74 . B 75. A 浦东新区 A

B

C

Section B

65~68. BDAD 72~75. BCCA

69~71.

DBC

普陀区
(A) I believe that memory is never lost, even when it seems to be, because it has more to do with the heart than the mind. At the same time my 44-year-old husband, Ed, was losing his life, my mother was losing her ability to remember. She forgot how to start the car, whether or not she had eaten and which family members had died — including my father. I became afraid that one day I, too, would be unable to recall my husband, not because of Alzheimer’s (早老性痴呆), but simply because my memory of him might disappear. So from the day of Ed‘s diagnosis (诊断) until his death a year later, I set out to memorize him. I‘d always be able to recite his qualities — kind, gentle, smart, funny — but I wanted to be able to think about the physical man in my mind as fully as possible when he was gone. Later I learnt that memory has a will of its own. You can‘t control it any more than you can influence the weather. When it springs up, a person loved and lost is found, even just for a few seconds. Recently, when I was driving, I had a deep and sudden sense of Ed, and the way it felt to

have him next to me in the car. My body softened as it used to when we were together seven years ago, living a shared life. I wasn‘t remembering his face or the way he walked; the careful details I had stored had nothing to do with this moment in the car. And my mom‘s brain couldn‘t label my father correctly, but that was not important. It was clear to me that her husband was vivid in her heart, a memory even Alzheimer‘s could not destroy. I believe there is a difference between memory and remembering. Remembering has something to do with turning the oven off before leaving the house, but memory is nurtured by emotion. It springs from a deeper well, safe from the passage of time. 50. Ed is _____. A. the author‘s mother C. the author‘s husband 51. Memory has its own will so _____. A. the weather can‘t control our memory C. it can spring up for a few seconds B. it may happen anytime and anywhere D. it is safe from a passage of time B. the author‘s father D. a physical man

52. Which of the following statements is TRUE according to the passage? A. Alzeimer‘s is not very harmful to human beings. B. A physical man must be kind, gentle, smart, funny. C. Memory has much to do with the deep emotion in one‘s heart. D. Good memory begins with turning the oven off before leaving. 53. What is the best title of the passage? A. Memory — the deeper well from our heart B. Differences between memory and remembering C. Alzheimer‘s can never destroy our memory D. Memory — the passage of time

54. The letter is probably from _____. A. Supervisor Management Unit C. Criminal Justice System

B. Thames Valley Police D. Crime Reduction Committee

55. Ms. Adamczak is _____. A. a victim in a crime C. a professional policeman

B. a famous crime-news reporter D. a detective in clearing up crimes

56. What does the word ―leads‖ most probably mean? A. Clue. B. Darkness. C. Investigation. (C)

D. Contact.

57. The infant who begins to smile or laugh early will _____. A. have more advantages of development in growth and health B. suffer from schizophrenic psychosis and even die in later life C. become a more subtle laughter when he or she grows up D. be more likely to take a whole life to perfect smiling and laughing 58. The expression ―the first‖ in Paragraph 2 refers to _____. A. a leading factor B. recalling evening activities C. mastery over anxieties D. learning to laugh 59. Which of the following statements can be inferred from the passage? A. The more you laugh and smile, the more likely you will be to succeed. B. Smile and laugh show your ability to overpower weakness and anxieties. C. Mastering social relationships means having a sense of humor. D. Scientists are more likely to go into laughing with no apparent reason.

60. What is the best title of the passage? A. Beyond Laughter — A new book with fruitful findings B. Smiling — A new mastery over anxieties C. An important sign of confidence and success D. The function and meanings of smiling

闸北区
(A) The Matterhorn of Switzerland had been climbed hundreds of times since it was first conquered by Edward Whymper in 1865. He, and the many that followed him over the years, had scaled the mountain by the relatively easy southern approach. The vertical(垂直的) northern face presented a much more frightening challenge .Although some climbers had scaled the north wall, their attempts were made in summer. Experts had predicted that it was unimaginable to make the climb in the winter. Water Bonatti announced that he was going to attempt a winter climb of the near-vertical ice-covered northern face in the February. What was shocking was that he intended to use the more direct route from base to peak without any of the passes made by his pioneers .It seemed a suicidal bid. Covered in a yellow wind-breaker, Bonatti gathered his skills, nerves, strengths and vigor against the north face. Slowly ad carefully ,his strong but cold-stoned fingers searched for hand-holds. One false move and he would plunge straight down thousands of feet to his death.The higher he went, the more the wind increased its force, striking him with icy power, threatening to dash him onto the rocks below. After two tough days, he reached 12,800 feet.At night,he napped in a hammock(吊床)between two stell sticks hammered in the rock face. At first light, he continued ever upward ,without a thought of turning back. The cruel, sub-zero temperature cracked his goggles(护目镜)and he struggled half-blinded.Often his hands which were bleeding, failed to settle on an opening and he had to make attempts with his instinct. His tiring body was in pain but still climbed up towards the peak. At dawn on the fourth day, he was on the edge of complete exhaustion ,but with victory in sight, he prepared himself for the critical trek . Just after three in the afternoon, excited spectators in the helicopters saw Bonatti suddenly appear crawling over the shining tip of the mountain. He had achieved the impossible and won the world acclaim. 65. Why was Bonatti's attempt regarded as an impossible task? A. Because no one had climbed the mountain since the last conquest by Whymper. B. Because the mountain presents the biggest challenge in the world. C. Because no one had reached the peak from the north in cold weather. D. Because the Swiss government forbade people to climb the mountain in severe weather. 66. How did he manege to climb up? A. He used the wind-breaker to locate holes on the north face and climbed up. B. He made his hands fish for openings and relied on them to climb. C. He took advantage of steel hammer to climb up the mountain. D. He borrowed the force from the ice to help him rise.

67.The underlined word trek in the last paragraph is closest in the meaning to _____. A. adequate rest B. timely communication C. difficult journey D. bad weather condition 68.According to the passage, which of the following statements is TRUE? A. Bonatti used to scale the mountain by the south approach. B. The negative influence from the wind decreased as he climbed up. C. Bonatti's success was witnessed by people in the air. D. Bonatti managed to climb the mountain in two days. (B) Our program is presenting to you the world's top wildest masters of the deceiving! Cuttlefish Few animals use camouflage(伪装) as well as the cuttlefish. While other animals mix into an environment that already resembles their appearance, cuttlefish can transform its entire body in a matter of seconds to copy the surroundings. From changing their colors, patterns, and textures to altering their shapes ,these creatures are the ocean's true masters of disguise. Its purpose? Of course to satisfy its stomach,

Frogfish Part frog , part fish in its appearance, the frogfish--a type of anglerfish--is neither the fastest swimmer nor the most fierce. So when it comes to hunting, the frogfish waits for prey(猎物)to come to it. The frogfish disappears among the weeds and grass, waving the fin as grass. Once a hungry tiny fish swims over, thinking it has found food ,the frog fish swallows the unsuspecting victim in one big gulp. Stoat It's hard not to stare at a stoat dancing and hopping around in an open field. But while it seems like pure entertainment for the unsuspecting prey, the stoat isn't just pulling up a move to show off. The creature is actually hypnotizing(催眠) its next meal so that it can attack at the perfect moment. Lyrebird Songbirds are expert at borrowing the songs of other birds. But the lyrebird takes it to a whole new level when trying to attract a potential mate. He goes beyond just copying other birds and repeating the sounds of different animals. More impressively , the lyrebird can also copy sounds like chainsaws buzzing,car alarms blaring, and even camera shutters clicking.

69.The cuttlefish are different from other deceiving animals in that_______ A. it means no harm while other intend to hunt by deceiving. B. it changes its features in appearance to match the environment. C. it manages to mix with the environment faster than other animals. D. it uses certain matter to copy the environment if necessary.

70.In deceiving, the frogfish and the stoat are using the similar trick that______ A. they sometimes disappear and sometimes appear to deceive. B. they both hunt in similar living environments. C. they make certain body movements before hunting. D. they hunt the same creature for food. 71.One unique deceiving purpose different from those of other creatures is to______ A. become the master of disguise. B. meet the need of the stomach. C. seek food for survival. D. find a possible mating partner. (C) In Britain, the English middle classes had and have no limits: they were and are the recruiting (招募的) ground of talent. Professor Burn used to compared the social and economic structure of Britain to the movie stars:some are higher than others, but all are moving slowly up and there is always room above for the able to improve their positions of responsibility and influence. While it has always been possible to enter the middle class, it is also possible to rise out of them. The moment a man rises into them, influences are at work to civilize and fit him to new purposes-for service to the community as a whole. A new middle-class man who wants social recognition is almost forced to “do good”. Therefore he usually does it with his tongue in the cheek. His children, who were born into middle-class family, ―do good‖ because they think it is the right thing for the society, necessary to the character of a gentleman. In moral sense, they exceed their father who turned middle-class halfway. The British middle class are what they are today, not of property but of character; not of what they want but of what they want to be. The negative elements about ―middle class‖ are always there. But fortunately something else is also there, firmly fighting against the ill forces of the society though with varying success.“What shall we do to be received? The middle classes have cried, and in every generation the reply has come-from above and below-“Learn to behave like gentlemen.” 72.The social structure is stable because_____. A.there are no barriers strictly separating the classes. B.economic ability simply decides a person's social class. C.the lower classes quickly learn the standards of the upper classes . D.the higher classes enjoy the force to select people to enter their classes. 73. The underlined phrase with his tongue in the cheek is closest in meaning to_____. A. forcefully B. pretendedly C. sincerely D. silently 74. The principle to behave like a gentleman has______ A. been followed by the upper and lower classes B. been destroyed by the ill forces in society. C. enabled middle class people to climb to higher classes. D. helped the middle class to keep moral. 75. Which of the following statement is TRUE according to the passage? A. Lucky people from lower classes randomly climb into higher classes. B. New middle-class men are forced to learn the history of British civilization.

C. New middle-class have made complete success in defeating ill forces in society. Section B65~68 CBCC 69~71 BCD ABDC

72~75


相关文章:
2013届上海市高三英语一模——阅读
2013届上海市高三英语一模——阅读_英语_高中教育_教育专区 暂无评价|0人阅读|0次下载|举报文档 2013届上海市高三英语一模——阅读_英语_高中教育_教育专区。2013...
2013届上海市高三英语一模——阅读理解
2013届上海市高三英语一模——阅读理解_英语_高中教育_教育专区 暂无评价|0人阅读|0次下载|举报文档2013届上海市高三英语一模——阅读理解_英语_高中教育_教育专区...
2013届上海市高三英语一模——翻译
2013届上海市高三英语一模——翻译_英语_高中教育_教育专区。上海市2013届高三英语一模试题题型汇编,个别阅读图片可能显示有障碍,但基本不影响解题。2013...
2013届上海市高三英语一模——简答
暂无评价|0人阅读|0次下载|举报文档 2013届上海市高三英语一模——简答_英语_高中教育_教育专区。2013 届(2012 学年)上海市高三英语一模——简答(长宁) “Neithe...
上海市徐汇区2013届高三英语一模试卷(含答案)
暂无评价|0人阅读|0次下载|举报文档上海市徐汇区2013届高三英语一模试卷(含答案)_英语_高中教育_教育专区。将以前的删除后修改排版重新上传,希望减少排版问题。上海...
2013届上海市高三英语一模——选标题
2013届上海市高三英语一模——选标题_英语_高中教育_教育专区。上海市2013届高三英语一模试题题型汇编,个别阅读图片可能显示有障碍,但基本不影响解题。2013...
2013届上海市高三英语一模翻译整理
2013届上海市高三英语一模翻译整理_英语_高中教育_教育专区 暂无评价|0人阅读|0次下载|举报文档2013届上海市高三英语一模翻译整理_英语_高中教育_教育专区。2013届...
上海市长宁区2013届高三英语一模试卷(含答案)
暂无评价|0人阅读|0次下载|举报文档上海市长宁区2013届高三英语一模试卷(含答案)_英语_高中教育_教育专区。本内容为上海市长宁区2013届高三英语一模试卷,附参考答案...
2013届上海市高三英语一模——完型填空
19页 免费 2013届上海市高三英语一模... 46页 2财富值如要投诉违规内容,请到百度文库投诉中心;如要提出功能问题或意见建议,请点击此处进行反馈。 ...
2013届上海市高三英语一模——十选九
2013届上海市高三英语一模——十选九_英语_高中教育_教育专区。上海市2013届高三英语一模试题题型汇编,个别阅读图片可能显示有障碍,但基本不影响解题。...
更多相关标签:
高三英语阅读理解 | 高三阅读理解 | 高三英语阅读理解技巧 | 高三阅读理解the | 高三英语阅读理解题 | 高三语文阅读理解 | 2016高三英语阅读理解 | 高三英语阅读理解练习 |