当前位置:首页 >> 英语 >>

(外研版)高中英语必修一:模块质量测评5(module 5)(含答案)


模块质量测评(五)
第一部分

Module 5

A Lesson in a Lab

(时间:90 分钟

满分:110 分)

阅读理解(共两节,满分 30 分)

第一节(共 10 小题,每小题 2 分,满分 20 分) 阅读下列短文,从每小题

后所给的 A、B、C、D 四个选项中,选 出最佳选项。 A We're surrounded by chemistry in everyday life. Sometimes it is easy to see, like when your science teacher does a big experiment in class. At other times, it can be pretty hard to see everyday chemistry at work, but nearly everything you touch or use has some element of chemistry in it. Something as simple as toothpaste contains at least three chemicals, if not more. It is the mixture of them and its chemical reaction that keeps your teeth clean. Other things you use every day are created by chemistry, such as hair products, shampoo and soap. Adding detergent ( 洗 涤 剂 ) to water involves chemistry. Without chemistry, we would never have known that we need soap to get the oil out of clothes or skin. Chemistry not only helps us make products for use, but it also helps us understand the world around us. Chemistry helps us understand what the ozone layer (臭氧层) is and how it protects us. Chemistry also gives us sunscreen to protect us from the sun. Thanks to chemistry, we know bleach (漂白剂) can't be mixed with vinegar, because it can produce poisonous gas. Without chemistry, we wouldn't have fireworks displays on important days. Chemistry plays a big role in food preparation. Cooking food

causes it to go through a chemical change. That is why cooked food often tastes different from raw (生的) food. Baking is a great example of chemistry. Too much or too little of any ingredient makes a difference to the result of baking, for example, the dough (面团) won't rise or the cake will be flat. Chemistry isn't something that just lives in a lab; it's something that you meet hundreds of times every day. If you know how chemistry works, you will get a greater understanding of the science behind some of the simplestlooking things. 语篇解读 化学课上的实验让我们清楚地看到了化学过程,但是

在日常生活中你发现了随处可见的化学了吗? 1.What's the main idea of Paragraph 1? A. Chemistry is easy to see around us. B. Sometimes chemistry is hard to see around us. C. How a science teacher does a big experiment. D. Few things in everyday life contain chemistry. 答案与解析 B 细节理解题。 根据第一段末句可知, 本段主要强

调“日常生活中看不见的化学”。故选 B。 2.The following actions are about chemistry EXCEPT ________. A. cleaning teeth with toothpaste B. washing hair with hair products C. using soap to get the oil out of clothes D. washing your face with water 答案与解析 D 推理判断题。根据第二段可知,toothpaste, hair

products, soap 都是化学产品,故 A、B、C 三项均为化学过程。D 项 “用水洗脸”并非化学过程。 3 . The underlined word “poisonous” in Paragraph 3 mea ns

________. A. harmful C. fresh 答案与解析 B. healthy D. pleasant A 词义猜测题。由第三段中 Thanks to chemistry,

we know bleach can't be mixed with vinegar 可知,既然化学原理告诉 我们不能将漂白剂和醋混合起来, 一定是因为这样会产生不好的结果。 故 A 项 harmful(有害的)在意思上最为贴近。 4.Which one is TRUE according to Paragraph 4? A. One can't find chemistry when cooking food. B. Chemistry plays an important part in food making. C. That dough rises is nothing to do with chemistry. D. A flat cake is the result of too many ingredients. 答案与解析 B 细节理解题。根据第四段首句可知,B 项正确。

由本段第一、二句可排除 A 项。由本段末句排除 C、D 项。 B Paul and I live in the same building. His room is on the sixth floor but mine is on the fifth. He's very careless and sometimes he gets into trouble. Last Friday afternoon the young man and his friends were to spend the weekend on a wild island. They could swim, fish, play the guitar and sleep in the quiet place at night. They enjoyed themselves there. On the third morning they decided to get back to the land. But their boat hit a rock and soon went down. With the villagers' help, they swam to the bank. Luckily, none of them was hurt. They took a taxi and half an hour later they arrived at our town, but it was two in the night. The young man was hungry and thirsty. He wished to go home as soon as possible. Something was wrong with the lift,_so he had to go up the stairs. He stopped by my door and brought out a key. Of course

he could not open the door. Half an hour passed but he failed. He became angry and shouted, “I'll cut you down with a knife.” The noise woke me up and I opened the door. I understood at once what was happening and said, “You're trying to open a wrong door, Paul!” “Sorry, I can't agree with you, Charlie!” said the young man, “It's my room. You've entered it by mistake.” 5.Paul and his friends enjoyed themselves on the island because ________. A. it was very quiet there B. there were many fishes there C. they could forget all the trouble D. they could do what they wanted 答案与解析 D 推理判断题。从第二段第二句 They could swim,

fish, play the guitar and sleep in the quiet place at night.可以看出他们 过得很高兴,能够做他们喜欢做的事。 6.Paul couldn't open the door because ________. A. it wasn't his room B. he couldn't find the right key C. he didn't find the keyhole D. he was too hungry to do it 答案与解析 A 细节理解题。从第二段 He stopped by my door

and brought out a key. Of course he could not open the door.可以得出 答案。 7.The underlined word “lift” in Paragraph 2 probably means ________. A. 举起 B. 楼梯

C. 电梯 答案与解析

D. 钥匙 C 词义猜测题。 根据其上下文, 应该是由于电梯坏

了,才不得不走楼梯,开错了门。 C You may think that sailing is difficult, but it is really not hard to learn it. You do not need to be strong. But you need to be quick. And you need to understand a few basic rules about the wind. First, you must ask yourself, “Where is the wind coming from? Is it coming from ahead or behind or from the side?” You must think about this all the time on the boat. The wind direction tells you what to do with the sail(帆). Let's start with the wind blowing from behind. This means the wind and the boat are going in the same direction. Then you must always keep the sail outside the boat. It should be at a 90°angle (角度) to the boat. Then it will catch the wind best. If the wind is blowing from the side, it is blowing across the boat. In this case, you must keep the sail half way outside the boat. It should be at a 45°angle to the boat. It needs to be out far enough to catch the wind. but it shouldn't flap (摆动). It shouldn't look like a flag on a flagpole. If it is flapping, it is probably out too far, and the boat will slow down. Sailing into the wind is not possible. If you try, the sail will flap and the boat will stop. You may want to go in that direction. It is possible, but you can't go in a straight line. You must go first in one direction and then in another.This is called tacking. When you are tacking, you must always keep the sail inside the boat. 语篇解读 本文是一篇说明文。 文章介绍了帆船运动的一些常识,

进行帆船运动必须掌握风向,风向决定着帆船的运动速度。后文分别 就顺风行驶、侧风行驶和逆风行驶进行了阐述。 8.What should you consider first while sailing? A. Sailors' strength. C. Wind directions. 答案与解析 B. Wave levels. D. Size of sails.

C 细节理解题。根据第二段中的 “First, you must

ask yourself”, “Where is the wind coming from? Is it coming from ahead or behind or from the side?” 可知风向是决定帆船的最重要 因素。 9.What does the word “It” underlined in Paragraph 4 refer to? A. The sail. C. The boat. 答案与解析 B. The wind. D. The angle. A 词意猜测题。 根据文章中的“You must keep the

sail half way outside the boat. It should be at a 45° angle to the boat. It needs to be out far enough to catch the wind. but it shouldn't flap (摆 动 ).”可知 it 指代 the sail。 10.What do you have to do when sailing against the wind? A. Move in a straight line. B. Allow the sail to flap. C. Lower the sail. D. Tack the boat. 答案与解析 D 推理判断题。根据文章最后一段中的 “It is

possible, but you can't go in a straight line. You must go first in one direction and then in another. This is called tacking.”所以选 D。 tack the boat 意为:改变船航向。 第二节(共 5 小题,每小题 2 分,满分 10 分) 根据短文内容, 从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。

选项中有两项为多余选项。 A good relationship with a teacher may help you learn better. But what should you do if you find it difficult to get along well with your teachers? Here are some tips. If you're having problems with a teacher, try to find out why. __11__ Or do you like the subject but just dislike the teacher? If you don't like the subject, it can affect (影响) your relationship with the teacher. You should try to find the practical value in classes you don't like. You may hate math. __12__ If you find a subject hard, talk to your teacher to be given more help. __13__ It may help you raise your grade gradually. __14__ Show an interest in the subject, which may change your attitude towards your teacher. You can also talk to your teacher when he or she is free. Use this time to get extra help, ask questions, or talk about your progress in class. You may be surprised to learn that your teacher is a bit more relaxed and friendly than when lecturing in front of the whole class. If you don't agree with your teacher, do not quarrel with him or her. __15__ Just as teachers need to be fair and treat everyone equally, students have responsibilities too. You don't have to like your teacher or agree with what he or she says, but it is necessary to be polite. A. Do you dislike the subject? B. What is your opinion about it? C. What if you just don't like the teacher? D. Any teacher will give you some useful advice. E. And it's impossible to like everyone all the time. F. Common respect is a basic requirement of any relationship. G. But learning it well can help you in everything from sports to

leaving a tip (小费). 答案 11.A 12.G 13.D 14.C 15.F 英语知识运用(共两节,满分 45 分) 完形填空(共 20 小题;每小题 1.5 分,满分 30 分)

第二部分 第一节

阅读下面短文,掌握其大意,然后从每题所给的 A、B、C 和 D 四个选项中,选出最佳选项。 Four days ago, I was taking a taxi. On the way, I just had the __16__ stop at a store to buy something. A woman __17__ me to let her hitchhike (免费搭车). I __18__ and picked this woman up. I thought she was too fat; she __19__ about 120 kg. But she was very sweet and kindhearted, so I didn't __20__. She was talking to me __21__ while going back to her place about how she got everything for her __22__. So I thought to myself she must have a happy family. But nothing special __23__ yet. I got to her apartment __24__ she needed help getting all the things she got to her place. I just helped her out and while I was __25__ the stuff inside her house, I __26__ that her husband walked in from the back of the apartment. So she was talking to him in her __27__ voice, “Honey, I got you this, Honey, I got you that.” But what I came to notice was that her husband was __28__. And then I looked close to how they were together and I knew for that moment I was seeing “TRUE __29__”. They cared for each other so __30__ and what they looked like was not __31__ at all. I was just deeply __32__ by the true love between them. Sometimes I think about going back to the apartment and tell them what I __33__ in them and to thank them for sharing their

__34__ with me, even it is for a few __35__. I like the blind couple care about each other; it is a very happy and romantic thing. 16.A. stranger C. passenger 17.A. reminded C. asked 18.A. nodded C. hesitated 19.A. carried C. supported 20.A. remember C. worry 21.A. gladly C. slowly 22.A. friend C. daughter 23.A. stayed C. stopped 24.A. unless C. because 25.A. moving C. arranging 26.A. imagined C. believed 27.A. polite C. high 28.A. painful B. waiter D. driver B. allowed D. helped B. promised D. explained B. weighed D. lifted B. mind D. leave B. nervously D. calmly B. husband D. neighbor B. continued D. happened B. if D. although B. searching D. observing B. noticed D. expected B. tired D. sweet B. foolish

C. blind 29.A. LOVE C. JUDGEMENT 30.A. frequently C. thankfully 31.A. useful C. secret 32.A. encouraged C. touched 33.A. hid C. put 34.A. lives C. food 35.A. days C. minutes 答案与解析

D. ill B. FRIENDSHIP D. STORY B. deeply D. quietly B. clear D. important B. surprised D. shocked B. built D. saw B. troubles D. memory B. hours D. seconds

16. D 由上句中 I was taking a taxi 可知: 在路上我让司机(driver) 把车停在一家商店外。 17 . C 这时一位妇女请求 (asked) 搭便车。 remind“ 提醒 ” ;

allow“允许”;help“帮助”。 18. A 根据下文 picked this woman up 不难推出: 我答应(nodded) 让她搭车。promise 为及物动词,“答应;许诺”; hesitate“犹豫”; explain“解释”。 19.B 从本空前判断:她非常胖,差不多重(weighed)120 千克。 20. B 但是,我感觉她这个人还不错,所以我就不在意 (mind)

她的长相了。

21.A 根据下文 she must have a happy family 可知,她在说话 时一直很开心,所以是开心地(gladly)谈论。并且上文中提到:she was very sweet。nervously“紧张地”; slowly“慢慢地”; calmly“镇 定地”。 22 . B 根据下文她对丈夫说的话可知,东西是买给她丈夫

(husband)的。 23. D 后来在这个妇女家里的所见所闻深深地打动了作者。 所以 这里指到目前为止,还没有发生(happened)什么特别的事情。 24. C 我让车开到她的住处是因为(because)她需要人帮忙把买的 东西搬到家里。 25.A 根据上文 getting all the things she got to her place 及 helped her out 及空后 the stuff inside her house 可知, 这里指把东西搬 (moving)进家中。 26.B 正当我帮她把东西搬进屋子里的时候,我注意到(noticed) 她丈夫从屋后走进来。 imagine“想象”; believe“相信;认为”; expect“期望”。 27.D 上文 sweet 有提示:她用甜美的(sweet)声音跟丈夫说话。 28.C 下文 blind 有提示(I like the blind couple):这时,我才发 现她丈夫是一个盲人(blind)。 29.A 我在他们之间发现了真正的爱(LOVE)。倒数第二段 true love 是提示。 30.B 他们如此深情地(deeply)关爱对方,容貌已经无关紧要了

(not important at all)。 31.D 见上题解析。 32.C 我被他们之间的真爱深深地打动了(touched)。

33.D 上文有提示:I was seeing “TRUE __29__”;有时候,我 真的还想再去他们家一趟,告诉他们我在他们身上看到了(saw)珍贵的 东西。 34 . A (lives)。 35. C 作者只是帮那个妇女把东西拿到家里, 所以作者只在那个 妇女家里待了几分钟(minutes),分享了他们相濡以沫的生活。 第二节 语法填空(共 10 小题;每小题 1.5 分,满分 15 分) 作者感谢他们和 “ 我 ” 一起分享他们那种真爱的生活

阅读下面材料, 在空白处填入适当的内容(不多于三个单词)或括号 内单词的正确形式,并将答案填写在相应位置上。 Jack: Hello, Jane. This is Jack. Jane: Jack! How are you? Jack: Oh, not bad. Listen, Jane. I'm phoning 36.________ I want to invite you to 37.________ party at our new house. Jane: New house? Jack: Yes. We've just moved. That's 38.________ we're giving this party. We know you're very busy but we'd love you 39.________ (come). Jane: Yes, I'd like to. When is it? Jack: This Saturday evening. Jane: Well, I'll have a test next Monday 40.________an essay due on Tuesday. Will the party go on very late? Jack: 41.________ one in the morning. 42.________ you don't have to stay that long. What about it? Jane: All right. I'll come. Oh, when does the party start? Jack: Come at 43.________ time after eight. Jane: Good. I'm looking forward to 44.________ (see) you again.

It's been a long time. Jack: Yes, it has. The address 45.________ (send) to you later. Jane: OK. See you. 答案与解析 36.because 空格后的句子是打电话的原因,故用 because 引导 原因状语从句。 37.a 表示泛指“一个聚会”,故用不定冠词。 38.why 表语从句缺少原因状语,故用 why。 would love (sb.) to do sth.“想(要某人)做某事”,

39.to come 为固定用法。 40.and and 连接。

a test 和 an essay 为并列关系,作 have 的宾语,故用

41.Until 根据语境,此处表示“直到凌晨一点”,故用 until。 42.But 那么久”。 43.any 根据上下文,可知此处表示“在八点之后的任何时间来 前后文为转折关系,故用 but。句意表示“但你不必待

都可以”,故用 any 表示“任何的”。 44.seeing 作宾语。 45.will be sent address 与 send 为被动关系,且 send 的动作发 look forward to“盼望”, to 为介词,后接动名词

生在将来,故用一般将来时的被动语态。 第三部分 第一节 写作(共两节,满分 35 分) 短文改错(共 10 小题;每小题 1 分,满分 10 分)

英语课上,老师要求同桌同学相互修改作文。假设以下短文为你 同桌所写,请你对其进行修改。文中共有 10 处错误,每句中最多有两 处。错误涉及一个单词的增加、删除或修改。

增加:在缺词处加一个漏词符号(∧), 并在此符号下面写出该加的 词。 删除:把多余的词用斜线(\)划掉。 修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。 注意:1.每处错误及其修改均仅限一词。 2.只允许修改 10 处,多者(从第 11 处起)不计分。 3.必须按答题要求做题,否则不给分。 Dear David, I've learned from the Internet that you are eagerly to make friends with a Chinese to help you study Chinese and it's culture. I think it will be pleasure to be my friend. I'm Li Hua, a Senior 3 student in Xianyang. I am good at both English or Chinese, so I am sure I can be of a great help to you. We can often write letters, send email, phone each other or even chatting online. In this way, you will know more about Chinese and my English will get improve as well. What do you like it? Looking forward to your early reply. Yours, Li Hua 答案 Dear David, I've learned from the Internet that you are eagerly to make
eager

friends with a Chinese to help you study Chinese and it's culture. I
its

think it will be


a或改为pleasant

pleasure to be my friend. I'm Li Hua, a
your

Senior 3 student in Xianyang. I am good at both English or Chinese,
and

so I am sure I can be of a great help to you. We can often write letters,
去of/a

send email, phone each other or even chatting online. In this way,
emails chat

you will know more about Chinese and my English will get improve
improved

as well. What do you like it?
How

Looking forward to your early reply. Yours, Li Hua 第二节 书面表达(共 25 分)

假如你是李华,你的英国朋友 Peter 是一名科学爱好者。请根据 以下提示信息,向他描述你上周在物理课上做的一个小实验。 实验名称 实验目的 瓶中的鸡蛋 验证大于瓶口的鸡蛋能否不经任何外力 进入瓶中 一只煮熟的鸡蛋, 一个玻璃瓶, 一张纸片, 一根火柴 由于受到压力的作用鸡蛋进入瓶中

实验结果 实验结果 注意:

1.词数 100 左右; 2.可适当增加细节,以使行文连贯; 3.参考词汇:蛋壳:shell; 压力:pressure。 ________________________________________________________ ____________________________________________________________ ____________________________________________________________ ____________________________________________________________

____________________________________________________________ ____________________ 范文 Dear Peter, I'd like to tell you something about an interesting experiment in my physics class. For this experiment we prepared a boiled egg, a glass bottle with a mouth just smaller than the egg, a piece of paper and a match. First, we took the shell off the egg. Then we used the match to light the paper and dropped the burning paper into the bottle. Before the fire went out, we set the egg onto the mouth of the bottle. Within a few seconds the egg successfully went through the mouth and into the bottle. Why can the egg come into the bottle without being pushed? That's because of the pressure of the air. How amazing! Yours, Li Hua


相关文章:
2014-2015学年高中英语(外研版)必修一同步练习:模块质量测评5(Module 5)
2014-2015学年高中英语(外研版)必修一同步练习:模块质量测评5(Module 5)_英语_高中教育_教育专区。2014-2015学年,高中英语,外研版模块...
(外研版)高中英语必修一:模块质量测评4(module 4)(含答案)
(外研版)高中英语必修一:模块质量测评4(module 4)(含答案)_英语_高中教育_教育...第二节(共 5 小题,每小题 2 分,满分 10 分) 根据短文内容, 从短文后的...
(外研版)高中英语必修一:模块质量测评1(module_1)(含答案)
(外研版)高中英语必修一:模块质量测评1(module_1)(含答案)_高一英语_英语_...(共 5 小题,每小题 2 分,满分 10 分) 根据短文内容, 从短文后的选项中...
(外研版)高中英语必修一:模块质量测评1(module 1)(含答案)
(外研版)高中英语必修一:模块质量测评1(module 1)(含答案)_英语_高中教育_教育...第二节(共 5 小题,每小题 2 分,满分 10 分) 根据短文内容, 从短文后的...
(外研版)高中英语必修一:模块质量测评2(module 2)(含答案)
(外研版)高中英语必修一:模块质量测评2(module 2)(含答案)_高一英语_英语_高中...第二节(共 5 小题,每小题 2 分,满分 10 分) 根据短文内容, 从短文后的...
(外研版)高中英语必修一:模块质量测评3(module 3)(含答案)
(外研版)高中英语必修一:模块质量测评3(module 3)(含答案)_英语_高中教育_教育...故 答案选 B。 第二节(共 5 小题,每小题 2 分,满分 10 分) 根据短文...
(外研版)高中英语必修一:模块质量测评6(module 6)(含答案)
(外研版)高中英语必修一:模块质量测评6(module 6)(含答案)_高一英语_英语_高中...第二节(共 5 小题,每小题 2 分,满分 10 分) 根据短文内容, 从短文后的...
外研版必修一高中英语module5小测
外研版必修一高中英语module5小测_高一英语_英语_高中教育_教育专区。Module 5 小测 1Metal ___when 3. Do you feel __and when better?你觉得好点了吗? ...
外研版高中英语必修一Module5导学案
外研版高中英语必修一Module5导学案_英语_高中教育_教育专区。Module 5 A Lesson...相互交流答案,然后积极展示你的成果; 3、书写要认真规范; 4、教师讲解时,务必...
更多相关标签:
散文阅读题 含答案 | 国学常识200题含答案 | 科目一考试题库含答案 | unity面试题 含答案 | 辅警考试题库含答案 | 100道二次根式含答案 | 出师表练习 含答案 | 隆中对练习 含答案 |