当前位置:首页 >> 英语 >>

陕西省西安铁一中2013-2014学年高一英语上学期第二次月考试题新人教版


2013-2014 西安铁一中高一年级第一学期月考(2)考试
第一节:语音知识(共 5 小题;每小题 1 分,满分 5 分) 1.admit A. survive B. livelihood C. principle D. sink 2.host A. opinion B. vote C. violence D. volunteer 3.bargain A. gramm

ar B. regular C. charge D. war 4.local A. physical B. princess C. fancy D. ancient 5.honor A. homeland B. honey C. honest D. hunt 第二节 情景对话(共 5 小题;每小题 1 分,满分 5 分) M: Good morning, madam. Can I help you? W: ___6____He said he bought it here. It’s a metal desk lamp quite fit for my study. M: ____7____. Is there any one you like? W: Picture 2 on page three seems to be the one I’d like to have. M: I’m sorry. ___8____ W: Oh, that’s too bad. Are you going to be getting more? M:___9___ But I should warn you that the price has gone up. The new ones will be 2 dollars more. They were $14.50 last week. Today is Friday. __10___We should have them by then. W: OK, I’ll be back. A. We don’t have it in stock right now. B. No, I’m going to buy a new one for my daughter. C. Take a look at some of the model pictures here. D. They are on order. E. Come back in five days if you like. F. Well, I’m looking for something I saw at a friend’s house a few days ago. 第三节:单项填空(共 15 小题;每小题 1 分,满分 15 分) 11. No matter when we are in ______ great trouble, we must never lose ______ heart. A. a; / B. /; our C. the; / D. /; / 12. I’ve planned to treat a friend of mine to dinner ________for his help. A. in addition B. in turn C. in return D. in total 13. You are lucky enough to escape ____________ after making such a mistake. A. punishing B. being punished C. to be punished D. punish 14. Ladies and gentlemen, please remain __________until the plane has come to a complete stop. A. sitting B. sit C. to sit D. seat 15. It’s surprising that your brother __________Russian so quickly----he hasn’t lived there very long. A. picked up B. looked up C. put up D. made up 16. There is ______much competition among countries to host the Olympics ______to win Olympic medals. A. so; as B. as; as C. not; as D. so; like 17. Although the clothes in Eric’s store are _______, I don’t think Eric _________them. A. of equal quality; is equal to sell B. in equal quality; is equal to seeing C. of equally quality; is equal to selling D of equal quality; is equal to selling 18. It is more than ninety years since the Chinese Communist Party_______ in China. A. came into power B. was in power C. came into the power D. was in the power 19.He admitted ________in the examinations. That’s why he wasn’t
1

admitted_______universities or colleges. A. to cheat; by B. cheating; to C. to cheat; to D. cheating; by 20. Wang Feng ______________that the deep love he expressed to Zhang Ziyi was considered a flaw on his reputation by many fans. A. should have never imagined B. could never have imagined C. must have never imagined D. can’t imagine 21. Only after ________her composition the second time_________ the spelling mistake.A. did Mary read ; did she notice B. did Mary; she noticed C. Mary read; did she notice D. Mary read; does she notice 22. —You seemed to be angry with what he said. —Well,not exactly so. It was the way _________he spoke _______what he said that made me angry. A. that; other than B. /; rather than C. which; more than D. in which; together with 23. _______is known to us, he is _______ devoted to work that he always goes to work on weekends. A. It; so B. As; such C. As; so D. Which; so 24. It is said that students in Tie Yi middle school ______________next year. A. will be examined every other month B. will be examined every other months C. would be examining every other months D. would be examined every other month 25. —Look at those clouds! —Don’t worry. ______ it rains, we’ll still have a great time. A. If only B.As though C. In case D. Even if 第四节:完形填空(共 20 小题;每小题 1 分,满分 20 分) I became a gardener when I was twelve. My early__26___of gardening may not have originate from my love for nature. It was to _27__my parents. At that time, we had a big yard in which a beautiful maple tree stood. But my mother often looked with __28___at this work of natural art. Those golden leaves seemed like tons of rubbish to her, “something else to __29__!”Seeing the neighbors busy with gardening, my father ever thought it a waste of time. At that age, I always did something__30___whatever my parents did! If gardening were something they found__31__, I would plant a garden! I planted some lily seeds in the yard. But they failed to _32___.I continued to plant sunflower seeds and roses, Wild __33__joy,I found the first rose bloom. One by one, the flowers bloomed their heads off.__34___, I was touched by this land of wonder. ___35__, my parents showed no interest in my garden. My father even__36___at me because he found it was __37__to move around my garden to the driveway. To my mother’s __38__,I put her vase my real roses which, in her eyes, were simply weeds__39__flowers. Regardless of their __40__, I kept on planting my garden and _41__to enjoy the pleasure gardening. Plants make such good companions: they breathe, they bloom, they___42__our care and love. It has been many years since I made my first garden out of my desire to __43___my parent .Today I become known as Mrs. Greenthumbs, teaching gardening and hosting a gardening show which makes my parents feel very__44_.And now I could say it is my affection for___45__that makes me a real gardener. 26. A. memory B. dream C. decision D. design
2

27. A. please B. change C. help D. annoy 28. A. doubt B. appreciation C. surprise D. excitement 29. A. collect up B. care about C. clean up D. come in 30. A. equal B. similar C. superior D. against 31. A. hurt B. valuable C. upsetting D. interesting 32. A. come up B. break out C. hold on D. get through 33. A. to B. with C. in D. by 34. A. Luckily B. Cheerfully C. Regularly D. Eventually 35. A. Thus B. However C. Therefore D. Besides 36. A. should B. laughed C. stared D. jumped 37. A. simple B. troublesome C. enjoyed D. amazed 38. A. sadness B. displeasure C. delight D. relief 39. A. other than B. more than C. rather than D. less than 40. A. dislike B. encouragement C. attack D. suggestion 41. A. decided B. stopped C. continued D. struggled 42. A. devote B. award C. reward D. challenge 43. A. displease B. satisfy C. love D. lead 44. A. proud B. comfortable C. strange D. disappointed 45. A. freedom B. life C. growth D. nature 第五节:阅读理解 (共 15 小题;每小题 2 分,满分 30 分) The story of Diego Maradona, the Argentinian football player, is the story of rise and fall of a poor man who became a world star, but paid the price of fame. He is now at the end of a career which saw him as the bright star of World Cup Football. In the 1990s,this career has come into the poor performance on the field, drug-taking, speaking ill of football officials, being forbidden and finally facing court action in which he has had the defend charges of shooting at several reporters. Maradona was born in the poor area of Furito in Buenos Aires. Early in his life, he was able to realize a dream of most poor boys, the dream that is the way out of poverty-trap is through success in sport. Sport in the world around is an activity open to all people, no matter what their background is. Diego Maradona was one of eight children. The games of football played in the dirty street outside his small white storeyed home in Furito were to provide him with a passport out of the small home. Today, poorly dressed boys still run and kick balls around the street from which a hero traveled to become one of the world’s great football artists. Football expert Francis Corneo found Diego’s gift. He says that the young played “a natural” and there was nothing he could teach him. He had never seen anyone played like him in his thirty years’ life. 46. In the second paragraph of this passage, what does the underlined word “poverty-trap” mean? A. The position in society. B. Extremely poor condition in one’s life. C. Poor living conditions which are hard to escape from. D. Becoming wealthy in the future. 47. Which of the following is NOT true? A. Maradona’s performance is not as good as before on the field.
3

B. He will be brought in an action against his bad deed. C. He showed no respect for some football officials. D. Francis Corneo found a gift and gave it to Maradona. 48. Sport is an activity open to all people, no matter what their background is. The sentence tells us_________. A. everybody enjoys sport and could turn a dream into reality B. through sport everybody may be successful and become a famous star in the world no matter how poor he used to be C. if one wants to be a famous sport star, he must have special background D. people from working-class families will never get international success 49. We can infer from the passage that_________. A. Maradona will face a possible term if found guilty on the shooting charges B. background is very important for sport C. Maradona is as famous as a football star before D. Maradona is doing so well in playing football that he can’t be knocked out B Two traveling angels stopped to spend the night in the home of a wealthy family . The family was rude and refused to let the angels stay in the guest room.Instead the angels were given a space in the cold basement.As they made their bed on the hard floor,the older angel saw a hole in the wall and repaired it.When the younger angel asked why.the older angel replied:“Things aren’t always what they seem.” The next night the pair came to rest at the house of a very poor ,but very hospitable farmer and his wife.After sharing what little food they had,the couple let the angels sleep in their bed where they could have a good night’s rest.When the sun came up the next morning , the angels,found the farmer and his wife in tears.Their only cow,whose milk had been their only income,lay dead in the field. The younger angel was very angry and asked the older angel,“How could this happen?” Why did you not watch out for the cow? The first man had everything. Yet you watched over his house,” she said.“The second family had little but was willing to share everything, and you did not help?” “Things aren’t always what they seem ,” the older angel replied.“When we stayed in the basement , I noticed there was gold stored in that hole in the wall.Since the owner was so greedy and unwilling to share his good fortune,I asked God if I could seal the wall so he wouldn’t find it.Then last night as we slept in the farmer’s bed,the angel of death came for his wife.I asked God if the angel could take the cow instead.Things aren’t always what they seem.” 50. Why did the older angel repair the hole for the rich family? A.Because she didn’t like the greedy owner. B.Because she wanted to save the gold for the poor. C.Because the basement was too cold to stay in. D.Because she believed that one should always be ready to offer help. 51. Which of the following words can replace the underlined word “hospitable”? A.patient B. friendly C. helpful D. mean 52. The story tries to tell the reader that ___________. . A.angels are always ready to help the poor
4

B.sometimes things are not what they seem C.angels are always ready to help the rich D.the young should always learn from the old C Researchers in the psychology department at the University of California at Los Angeles (UCLA) have discovered a major difference in the way men and women respond to stress. This difference may explain why men are more likely to suffer from stress-related disorders. Until now, psychological research has maintained that both men and women have the same "fight-or-flight" reaction to stress. In other words, individuals either react with aggressive behavior, such as verbal or physical conflict ("fight"), or they react by withdrawing from the stressful situation ("flight"). However, the UCLA research team found that men and women have quite different biological and behavioral responses to stress. While men often react to stress in the fight-or-flight response, women often have another kind of reaction which could be called "tend and befriend." That is, they often react to stressful conditions by protecting and nurturing their young ("tend"), and by looking for social contact and support from others especially other females ('befriend"). Scientists have long known that in the fight-or-flight reaction to stress, an important role is played by certain hormones released by the body. The UCLA research team suggests that the female tend-or-befriend response is also based on a hormone. This hormone, called oxytocin, has been studied in the context of childbirth, but now it is being studied for its role in the response of both men and women to stress. The principal investigator, Dr. Shelley E. Taylor, explained that "animals and people with high levels of oxytocin are calmer, more relaxed, more social, and less anxious." While men also secrete oxytocin, its effects are reduced by male hormones. In terms of everyday behavior, the UCLA study found that women are far more likely than men to seek social contact when they are feeling stressed. They may phone relatives or friends, or ask directions if they are lost. The study also showed how fathers and mothers responded differently when they came home to their family after a stressful day at work. The typical father wanted to be left alone to enjoy some peace and quietness. For a typical mother, coping with a bad day at work meant focusing her attention on her children and their needs. The differences in responding to stress may explain the fact that women have lower frequency of stress-related disorders such as high blood pressure or aggressive behavior. The tend-and-befriend regulatory system may protect women against stress, and this may explain why women on average live longer than men. 57. The UCLA study shows that in response to stress, men are more likely than women to . A. turn to friends for help B. solve a conflict calmly C. find an escape from reality D. seek comfort from children 58. Which of the following is true about oxytocin according to the passage? A. Men have the same level of oxytocin as women do. B. Oxytocin used to be studied in both men and women.

5

C. Both animals and people have high levels of oxytocin. D. Oxytocin has more of an effect on women than on men. 59. What can be learned from the passage? A. Male hormones help build up the body's resistance to stress. B. In a family a mother cares more about children than a father does. C. Biological differences lead to different behavioral responses to stress. D. The UCLA study was designed to confirm previous research findings. 60. Which of the following might be the best title of the passage? A. How men and women get over stress B. How men and women suffer from stress C. How researchers overcome stress problems D. How researchers handle stress-related disorders 第六节:信息匹配(共 5 小题;每小题 2 分,满分 10 分,请把答案写到二卷答题卡上指定 A. Gift giving proven to be valuable. B. Memories from gift giving C. Moments and events for gift giving D. Various functions of gift giving E. Gift giving as a wasteful practice F. Gift giving as a two-way social activity Gift Giving 61. __________ There are many occasions for giving gifts in modern industrialized societies: birthdays, naming ceremonies, weddings, anniversaries, New Year, It is common to give gifts on many of these celebrations in western cultures. In addition, special events, such as one’ s first day of school or graduation from university, often require gift fiving. 62. __________ What is happening when we give gifts? Most important, we are exchanging gifts. If someone gives me a gift for my birthday, I know that I am usually expected to give one on his or her next birthday. A gift builds up or confirms a social obligation. 63. ___________源:学科网 ZXXK] Gifts tighten personal relationships and provide a means of communication between loved ones. People say that a gift lets the recipient know we are thinking of them, and that we want to make the person “feel special.”We want people to feel wanted, to feel part of our social or family group. We give presents to say “I’m sorry.”Sometimes it is difficult for us to find a present that someone will like. Sometimes we give things that we like or would feel comfortable with. In all these cases, the gifts are sending out messages-often very expressive ones. 64. ___________ People tend to talk about presents in a fairly loving way. A woman whose mother had died years ago described the many gifts around her house. These were gifts that her mother had given her over the years: “I appreciate these, and they mean something to me,” the woman said, “because I remember the occasions they were given on, and that they were from my mother, and the relationship we’ve had.” The gifts remain and keep the relationship alive in mind. This woman felt the same way about the gifts

6

she gave to others. She hoped that the recipients would look at here gifts in years to come and remember her. 65. ___________ Emotions like these suggest that a positive spirit still lies behind gift giving. They prove that the anthropologist Claude Levi-Strauss was wrong to say that modern western gift giving is highly wasteful. Studies in Canada and elsewhere have also shown that this is not the case. Each gift is unique even if so many are given. The emotional benefit for those who exchange gifts is the very reason for the tradition to continue. 第二部分 书面表达(满分 35 分) 第一节:单词拼写(共 10 小题,每小题 1 分,满分 10 分) 66.Our troops __________(攻击) the enemy under the cover of darkness. 67. She is so greedy that she is always hope to get something __________(属于) to others. 68. The villagers are still ______(寻找) for the missing people in the storm. 69. Gone with the Wind is a good book and it is __________(值得) reading a second time. 70. The criminal was sent to prison for he did something __________(不合法的). 71. The hero _________(幸存) the war but died in the flood. 72. I went to the school library happily only to find it being ____________(装修). 73 .If young people don’t study hard now, they will regret facing the fierce job-hunting market full of ___________(竞争对手) 74. Looking after our own health is one of our ______________(责任). 75. In the flea market in our school, our class won a prize for _____________ (广 告)well for our goods. 第二节:短文改错(共 10 小题,每小题 1 分,满分 10 分) 文中共有 10 处错误.错误涉及一个单词的增加、删除或修改. 增加:在此处加一个漏字符号(∧),并在其下面写出修改的词。 删除:把多余的词用斜线(\)划掉。 修改:在错的词下划一横线,并在其下面写出修改后的词。 注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;2.只允许修改 10 处,多者(从十一处起)不计分 I learned early in life that I had to be more patient and little aggressive. From the time I was about four until I was about six, I destroyed each of my toy. I was happy when the toys worked, but when things did wrong, I got angry and broke it. For a while parents bought me new toys. But before long they began to see which was happening. When I tear apart my fifth birthday toy train, my father said, "That's it. No more toys to you." My punishment lasted a year. Meanwhile, I found out that with more patience I must make my toys to last. My attitude changed from then on. 第三节:书面表达 (满分 15 分) Recently, Tie Yi Senior High School website has launched a voting campaign for a Lunch Reading Activity. Please write an essay about your views on whether we should start the Lunch Reading. This essay should be limited to 100-120 words and your point of view should be persuasive and logical. 铁一校园网(Tie Yi Senior High School website) 午读(Lunch Reading)

7

2013-2014 高一年级月考(2)英语参考答案 第一部分 英语知识运用(共六节,满分 85 分 第一节 语音知识(共 5 小题;每小题 1 分,满分 5 分) 1 -- 5 DBCAC 第二节 情景对话(共 5 小题;每小题 1 分,满分 5 分) 6.F 7.C 8.A 9.D 10.E 第三节:单项填空(15 分) 11 D 21 C 12 C 22 B 13 B 23 C 14 A 24 A 15 A 25 D 16 B 17 D 18 A 19 B 20 B

第四节 完形填空(20 分) 26-30 CDACD 31-35 CABDB 36-40 BBBCA 41-45 CCAAD 第五部分 阅读理解(30 分) 46-50 CDBAA 51-55 BBADB 56-60 ACDCA 第六节:信息匹配(10 分) 61-65 CFDBA 第二部分 书面表达(共三节,满分 35 分) 第一节:单词拼写(10 分) : 1.attacked 2. belonging 3. searching 4. worth 5. illegal 6. survived 7. decorated 8. Competitors/rivals 9. responsibilities/duties 10. advertising 第二节:短文改错(共 10 小题,每小题 1 分,满分 10 分) I learned early in life that I had to be more patient and little aggressive. From less the time I was about four until I was about six, I destroyed each of my toy. I toys was happy when the toys worked, but when things did ∧wrong, I got angry and went/go broke it. For a while ∧ parents bought me new toys. But before long they began them my to see which was happening. When I tear apart my fifth birthday toy train, my what tore father said, "That's it. No more toys to you." My punishment lasted a year. for Meanwhile, I found out that with more patience I must make my toys to last. could My attitude changed from then on. 第三节:书面表达 (满分 15 分) Lunch reading activity has been smoothly launched in Tie Yi senior high recently. Many students think highly of it while others hold the opposite opnion. Is lunch
8

reading well worth our time? This question really deserves our consideration. As far as I am concerned, ervery coin has two sides. So does Lunch Reading. On the one hand, Lunch Reading is a complementary study to Morning Reading which, undoubtedly, does good to language study.. Besides, it is interesting to read extra materials which can not only enlarge our vocabulary but also widen our knowledge. Moreover, by reading aloud, our brains become more alert so that we won’t get sleepy in the coming class. On the other hand, in order to take part in lunch reading, we are requested to arrive at school ten minutes earlier which we can use to have a rest instead. Therefore, it is a delemma to make such a choice. However, weighing the advantages and disadvantages of lunch reading, we can natually arrive at the conclusion that this activity is beneficial and rewarding for our study.

9


相关文章:
陕西省西安铁一中2013-2014学年高一英语上学期第二次月考试题新人教版
陕西省西安铁一中2013-2014学年高一英语上学期第二次月考试题新人教版_英语_高中教育_教育专区。2013-2014 西安铁一中高一年级第一学期月考(2)考试第一节:语音...
陕西省西安铁一中2013-2014学年高一上学期第一学期月考(1)英语试题
暂无评价|0人阅读|0次下载|举报文档 陕西省西安铁一中2013-2014学年高一上学期第一学期月考(1)英语试题_英语_高中教育_教育专区。2013-2014 西安铁一中高一年级...
陕西省西安铁一中、铁一中国际合作学校2013-2014学年高一下学期第二次月考英语试题 Word版含答案
暂无评价|0人阅读|0次下载|举报文档 陕西省西安铁一中、铁一中国际合作学校2013-2014学年高一学期第二次月考英语试题 Word版含答案_英语_高中教育_教育专区。20...
陕西省西安铁一中、铁一中国际合作学校2013-2014学年高一下学期第二次月考语文试题 Word版含解析
暂无评价|0人阅读|0次下载|举报文档 陕西省西安铁一中、铁一中国际合作学校2013-2014学年高一学期第二次月考语文试题 Word版含解析_英语_高中教育_教育专区。20...
2013--2014学年九年级上学期第二次月考英语试卷
七年级英语上册 单元知识要... 七年级英语新目标_单元知识... 人教版七年级英语...20132014 学年第二次月考试题九年级英语 (全卷四个部分,共 8 页。满分:...
江西省安福中学2013-2014学年高一英语上学期第二次月考试题
江西省安福中学 2013-2014 学年高一英语上学期第二次月考试题(无答 案)新人教版(测试时间:120 分钟 卷面总分:150 分) 第Ⅰ卷(共 115 分) 第一部分:听力...
青海省青海师范大学附属第二中学2013-2014学年高一英语上学期第二次月考试题
青海省青海师范大学附属第二中学 2013-2014 学年高一上学期第二次月考英语 试题(无答案)新人教版第Ⅰ卷(共两部分,共 115 分) 第一部分 听力(共两节,满分 30...
河南省淇县高级中学2013-2014学年高一英语上学期第二次月考试题 新人教版
河南省淇县高级中学2013-2014学年高一英语上学期第二次月考试题 新人教版 隐藏>> 河南省淇县高级中学 2013-2014 学年高一英语上学期第二次月考试 题 新人教版 ...
江西省九江市修水一中2013-2014学年高一英语上学期第二次段考试题新人教版
江西省九江市修水一中2013-2014学年高一英语上学期第二次考试题新人教版_英语...修水一中2013-2014学年高一上学期第二次段考 英语试题第Ⅰ卷(共115分) 第一...
更多相关标签:
高一上学期第二次月考 | 西安铁一中高一分班考 | 高一上学期家长会ppt | 高一上学期期中家长会 | 高一上学期期中考试 | 高一上学期期中试卷 | 高一上学期课本有哪些 | 高一上学期数学 |