当前位置:首页 >> 英语 >>

2014高考英语核心命脉十大考题大揭秘3


2014 高考英语核心命脉十大考题大揭秘 3 第一部分 知识运用(共两节,满分 45 分) 第一节 单项填空(共 15 小题;每小题 1 分,满分 15 分) 从每题所给的 A、B、C、D 四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。

1.I don't think the experiment is ________ failure. At leas

t we have gain ed ________ experience. A.a; an B.a; / C./; an D./; / 2.He didn't go into detail on this subject; he spoke ________. A.in common B.in particular C.in general D.in short 3.Can you imagine what difficulty people had this year ________ against the severe natural disasters? A.fighting B.to fight C.fought D.fight 4. Wenzhou is ________ in natural resources, ________ sea foods and water resources, and is a good place to live. A.rich; specially B.abundant; specially C.plenty; especially D.abundant; especially 5.Those flowers are ________ for your mother on her seventieth birthday. A.intended B.devoted C.supplied D.produced 6.It is obvious to the students ________ they should get well prepared for their future. A.as B.which C.whether D.that 7.School children must be taught how t o deal with dangerous ________. A.states B.conditions C.situations D.positions 8.He made a promise that he would ________ us with dinner the next day, but he broke his word. A.give B.offer C.entertain D.equip 9.After a long journey across the whole country from north to south, they found themselves ________ as well as their clothes. A.picked out B.called out C.caught out D.worn out 10.The Expo 2010 Shanghai has not only proved to be a great success but also provided a fantastic model for Milan ________ managing and organizing events of this scale. A.in need of B.in terms of C.in search of D.in favour of 11.Mary is in bed with a fever and she can't hope to ________ the cold in a few days. A.get rid of B.get away with C.get off D.get out 12.If you keep ________ with silly questions, I shall go out of my senses. A.bothering B.interrupting C.troubling D.disturbing 13.It's high time you had your hair cut; it's getting ________. A.too much long B.much too long C.long too much D.too long much 14.Progress so far has been very good. ________, we are sure that the project will be completed on time. A.However B.Otherwise C.Therefore D.Besides 15.This printer is of good quality. If it ________ break down within the first year, we would

repair it at our expense. A.would B.should C.could D.might 第二节 完形填空(共 20 小题;每小题 1.5 分,满分 30 分) 阅读下面短文,掌握其大意,从每题所给的 A、B、C、D 四个选项中,选出最佳选项。 One famous artist Sheikh went back to his hometown. He hadn't seen one of his friends for many years, who was a __16__and needy man. When Sheikh asked about him, he was told by people that the man he was__17__was a rich man and no longer poor. Sheikh__18__to pay a visit to his friend. __19__talking with his friend, Sheikh asked him the __20__for the change in his situ ation. The man replied that he had been so poor that he was forced to__21__some properties(财产)that belonged to him, like furniture(家具). By selling these things, he had__22__some money enough to start a __23__with. As he was on his way back to his house with the__24__, he saw a poor lady__25__by the road. The man asked the lady the reason, and she__26__that her husband died and her children were__27__. Hearing this, the man felt__28__for her, and on seeing that she__29__the money more tha n himse lf, he gave all the money to her. He__30__home and spent the night, sad and__31__for his family. The next morning,__32__he was summoned(召唤) to the house of a rich man. He was told by the rich man that he had six thousand bags of__33__which he wanted to sell quickly and the man could buy it at a__34__price on loan(借用) from him. The poor man did so and sold the rice__35__. He took some more bags several days later and in this way he was able to make much more money. Soon he became rich. 16.A.clever B.rich C.lazy D.poor 17.A.living with B.waiting for C.asking about D.listening to 18.A.decided B.forgot C.refused D.tried 19.A.Until B.Before C.After D.While 20.A.message B.reason C.time D.plan 21.A.sell B.make C.keep D.find 22.A.saved B.collected C.paid D.wasted 23.A.travel B.business C.family D.lesson 24.A.money B.news C.hope D.furniture 25.A.crying B.walking C.sleeping D.standing 26.A.believed B.explained C.shouted D.imagined 27.A.hungry B.dangerous C.crazy D.angry 28.A.sadness B.interest C.shame D.pity 29.A.took B.needed C.owned D.earned 30.A.drove B.returned C.left D.stayed 31.A.worried B.pleased C.excited D.frightened 32.A.happily B.surprisingly C.carelessly D.unluckily 33.A.rice B.meat C.vegetables D.clothes 34.A.low B.fair C.high D.right 35.A.slowly B.quickly C.hardly D.finally
[来源:Zxxk.Com] [来源:Zxxk.Com]

第二部分 阅读理解(共两节,满分 40 分) 第一节 (共 15 小题;每小题 2 分,满分 30 分) 阅读下列短文,从每题所给的 A、B、C、D 四个选项中,选出最佳选项。 A

The practice of magic includes special words, actions, and objects. Most magic involves a person called a magician, who claims to have supernatural powers. Magic words. To work most magic, the magician sings or speaks special words in a certain order. These words are called incantations or spells. Some spells form prayers to demons(魔鬼), spirits, or other supernatural forces. Many societies believe the magic will not work unless the magician recites the spells perfectly. Other magic words have no meaning, though they supposedly possess power when spoken by a magician. Magic actions accompany the words spoken in performing much magic. Many of these movements act out the desired effect of the magic. For example, a magician trying to make rain fall may sprinkle(洒) water on the ground. The magician's combined words and actions form a ceremony. Magic objects include certain plants, stones, and other things with supposed supernatural powers. Any such object may be called a fetish(物神). But this term often refers to an object—for example, a carving or a dried snake—honored by a tribe for its magic powers. Many tribes believe fetishes have magic power because spirits live in these objects. Many people carry magic objects called amulets(护身符)to protect themselves from harm. Many amulets are stones or rings engraved(雕刻) with magic symbols. The magician. In some societies, nearly everyone knows how to work some magic. In other societies, only experts practice magic. Magicians may be called medicine men, medicine women, shamans, sorcerers, or witch doctors. In many societies, magicians must inherit their powers. In others, any person may become a magician by studying the magical arts. Many societies believe magicians must observe certain rules and taboos (forbidden actions) for their spells to work. For example, they may be required not to eat various foods or to avoid sexual activity for a certain period before the ceremony. 36.What do magic words mean to people in some society? A.They have the power to kill devils. B.They have power if magician recites the right spells. C.They have no effect at all. D.They can be used whenever they want. 37.People believe magic actions will have an effect if they are accompanied by________. A.the spells B.magic objects C.stones or rings engraved with magic symbols D.medicine 38.Why do many people believe in a fetish? A.Because it is often a ring which is worth a lot of money. B.Because it is carved with magic symbols. C.Because people think spirits live in it. D.Because it can help them with many things. 39.What's the best title of the passage? A.How Magic Works B.The Power of Magic C.How to Practice Magic D.The Choice of Magicians B Every culture has a recognized point when a child becomes an adult, when rules must be followed and tests passed. In China, although teenagers can get their ID cards at 16, many only see themselves as an adult when they are 18. In the US, where everyone drives, the main step to the freedom of adult life is learning to drive. At 16, American teens take their driving test. When they have their license, they drive into the grown- world. up “Nobody wants to ride the cheese bus to school,” said Eleanor Fulham, 17. She brought the pressure back to memory, especially for kids from wealthier families. “It's like you're not cool if

you don't have a car,” she said. According to recent research, 41% of 16 to 19yearolds in the US own cars, up from 23% in 1985. Although, most of these cars are bought by parents, some teens get parttime jobs to help pay. Not all families can afford cars for their children. In cities with subways and limited parking, some teenagers don't want them. But in rich suburban areas without subways, and where bicycles are more for fun than transportation, it is strange for a teenager not to have a car. But police say 16yearolds have almost three times more accidents than 18 to 19yearolds. This has made many parents pause before letting their kids drive. Julie Sussman, of Virginia, decided that her son Chad, 15, will wait until he is 17 to apply for his learner's permit. Chad said he has accepted his parents' decision, although it has caused some teasing from his friends. “They say that I am unlucky,” he said, “But I'd rather be alive than driving, and I don't really trust my friends on the road, either.” In China as more families get cars, more 18year- learn to drive. Will this become a big step olds to becoming an adult? 40.Which may serve as the best title of the article? A.Cars Helping You to GrowUp B.Driving into the Grown- World Up C.Teenagers' Driving in America D.Recognized Point of Becoming an Adult 41.16year- drivers have more accidents possibly because________. old A.they want to show themselves off B.they are never experienced drivers C.older people always drive better D.they never drive carefully on the road 42.Which may NOT be taken into consideration when deciding whether to buy a car? A.How well off the family is. B.Whether the kid is old enough. C.What traffic condition there is around. D.Whether it's practically needed. C I'm usually fairly skeptical about any research that concludes that people are either happier or unhappier or more or less certain of themselves than they were 50 years ago. While any of these statements might be true, they are practically impossible to prove scientifically. Still, I was struck by a report which concluded that today's children are significantly more anxious than children in the 1950s. In fact, the analysis showed, normal children aged 9 to 17 exhibit a higher level of anxiety today than children who were treated for mental illness 50 years ago. Why are America's kids so stressed? The report cites two main causes: increasing physical isolation(隔离) brought on by high divorce rates and less involvement in community, among other things and a growing perception that the world is a more dangerous place. Considering that we_can't_turn_the_clock_back,_adults can still do plenty to help the next generation. At the top of the list is nurturing(培育) a better appreciation of the limits of individualism. No child is an island. Strengthening social ties helps build communities and protect individuals against stress. To help kids build stronger connections with others, you can pull the plug on TVs and computers. Your family will thank you later. They will have more time for face- face relationships, toand they will get more sleep. Limit the amount of virtual(虚拟的) violence your children are exposed to. It's not just video games and movies; children see a lot of murder and crime on the local news. Keep your expectations for your children reasonable. Many highly successful people never attended Harvard or Yale. Make exercise part of your daily routine. It will help you cope with your own anxieties and provide a good model for your kids. Sometimes anxiety is unavoidable. But it doesn't have to ruin

your life. 43.According to the analysis, compared with normal children today, children treated as mentally ill 50 years ago ________. A.probably suffered less from anxiety B.were considered less individualistic C.were less isolated physically D.were probably less selfcentered 44.What does the author mean by saying “we can't turn the clock back” in the third paragraph? A.It's impossible to forget the past. B.The social reality children are facing cannot be forgotten. C.It's impossible to slow down the pace of change. D.Lessons learned from the past should not be forgotten. 45.The author thinks that the conclusions of any research about people's state of mind are ________. A.illogical B.confusing C.surprising D.questionable 46.Which of the following statements is TRUE according to the passage? A.To children, anxiety is completely avoidable. B.TV and computer play an important role in isolating children from the real world. C.Exercise does not help to lessen children's anxiety. D.Sometimes local news about crime and murder also affects children a little. 47.The first and most important thing parents should do to help their children is________. A.to lower their expectations for them B.to set a good model for them to follow C.to get them more involved socially D.to improve them with a safer environment D Japanese high school students either walk or ride bicycles if the distance is not too great. In other cases, students must take public buses and trains. After junior high school, students attend schools based on their high school entrance examination scores. So some students travel a great distance to attend the school. ◆________ The school day begins at 8:30. Then students assemble in their homeroom classes for the day's studies. Each homeroom has an average of 40—45 students. Students stay in their homeroom classrooms for most of the school day. Only for physical education, laboratory classes, or other subjects requiring special facilities(设备) do students move to different parts of the school. Between classes and at lunchtime, classrooms can be noisy, lively places. Some schools may have a cafeteria(自助餐厅), but most do not. In most schools, students bring a box lunch from home, prepared by the mother in the early morning hours. Japanese students spend 240 days a year at school, 60 days more than American students. Students in high schools take three years' each of the following subjects mathematics, social studies, Japanese, science, and English. Other subjects include physical education, music, art, and moral(道 德的) studies. All the students in one grade level study the same subjects. Given the number of required subjects, electives(选修科目) are few. ◆Afterschool Activities Club activities take place after school every day. Students can join only one club, and they rarely change clubs from year to year, so the clubs are relatively stable. Clubs are made up of sports clubs(baseball, soccer, judo, kendo, etc.) and culture clubs(English, broadcasting, science, etc.). New students usually are encouraged to select a club shortly after the school year begins in April. Clubs meet for two hours after school each day and many clubs continue to meet during school vacations. 48.Most Japanese high school students often have their lunch________. A.in restaurants B.in school cafeterias C.at home D.in homeroom classrooms

49.The underlined word “rarely” in the fourth paragraph means “________”. A.always B.never C.seldom D.often 5 0.The best subtitle for the second and third paragraphs may be “________”. A.At school B.In class C.Subjects D.Homerooms 第二节 (共 5 小题;每小题 2 分,满分 10 分) 根据短文内容,从短文后的七个选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为 多余选项。 The Value of Tears Tears can ruin make- bring conversation to a stop, and give you a runny nose.Tears up, leave you embarrassed and without energy.Still, crying is a fact of life, and your tears are very useful.Even when you’re not crying, they make a film over the eye’s surface.__51__ When tears fall, they reduce stress.But we tend to fight them for all sorts of reasons. “People worry about showing their emotions (情绪), afraid that once they lose control they’ll never get it back.”__52__ After we cried, the feelings that caused the tears often disappeared. Sometimes people become much stressed and can’t cry.Whatever emotion they are feeling—shock, anger, fear, or sadness—is being held bac k. But everyone has the need to cry.Psychologist Vera Diamond explains that her treatment often consists of giving people permission to cry.__53__ Patients practice crying just to become used to exp ressing emotions.She suggests safe, private places to cry, like under the bedcovers or in the car.Crying is a way of reducing tension, but people don’t like it when others cry because it makes them tense.__54__ And they’ll do just about anything to make you stop. In certain situations, such as at work, tears are not appropriate.It’s good not to cry during a tense business discussion.__55__ You should also act out the whole situation again and be as noisy and angry as you like.It will help you feel better. “And,” she adds, “once your tears have taken away the stress, you can begin to think calmly of ways to deal with the problem.” Tears are a sign of our ability to feel.If you find yourself near someone crying, deal with it.And never be afraid to cry yourself. A.They may be holding back a need to cry too. B.They cry for different reasons. C.She gives crying exercises. D.It contains a chemical against infection(炎症). E.The fact is that no emotion lasts forever. F.It forms in response to the stress on the surface of the eye. G.But once you’re safely behind closed doors, don’t just cry. 第三部分 书面表达(共两节,满分 35 分) 第一节 情景作文(满分 20 分) 假设你刚刚参加了一次“伦敦游学”活动,请根据以下五幅图的先后顺序,写一篇 英文汇报,在班内介绍你们游学的过程。 注意: 1.汇报的开头和结尾已经为你写好,但不计入总词数。 2.词数不少于 60。 提示词语:Big Ben 大本钟 London Eye 伦敦眼 home- family 住宿家庭 stay

Good morning, everyone. It was an honor to have been selected to go on a study tour to Britain.________________________________________________________________________ ________________________________________________________________________ ________________________________________________________________________ ________________________________________________________________________ That’s all. Thank you. 第二节 开放作文(满分 15 分) 请根据下面提示,写一篇短文。词数不少于 50。 In your spoken English class, your teacher shows you the following picture. You are asked to describe the picture and explain how you understand it.

________________________________________________________________________ ________________________________________________________________________ Best wishes. Li Hua

综合能力训练卷(四) 第一部分 第一节 1.B 考查冠词用法。句意:我不认为这次实验是一件失败的事,至少我们已经获得了 经验。failure 意为“失败的事”时,为可数名词;experience 意为“经验”时,为不可数名词。 2.C 考查介词短语辨析。句意:在这个话题上他没逐一细说,他大体上说了一下。in general 意为“总体,大体”,与句中的 go into detail(逐一细说)相对应,符合句意。in common 共有;in particular 尤其,特别;in short 简而言之。 3.A 考查非谓语动词。have difficulty(in)doing sth. 做某事有困难。 4.D 考查形容词及副词辨析。句意:温州自然资源丰富,尤其是海产品和水资源,并 且是一个适宜居住的好地方。由第一空可排除 C 项,plenty 为名词,且后接介词 of。由第二 空可排除 A、B 两项,此处指“尤其”,而不是“专门”;abundant 意为“充足的,丰富的”。 5.A 考查动词辨析。句意:这些花是准备送给你母亲七十大寿的。be intended for 意为 “打算为??所用”,符合语境。devote 奉献;且常与介词 to 搭配;supply 供应;produce 生 产。 6. 考查主语从句。 D 此处要分析句子结构, 看出 it 为形式主语, 代替 that they should get well prepared for their future,并且本句意思完整,故选 D 项。 7. 考查名词辨析。 C 句意: 学生应该被教育如何应对危险的情况。 situation 意为“形势,

局面;情况”,指各种具体情况综合起来的状态,多指危急或重大的事态,强调外部因素对 该事态的影响。state 意为“状况,情形,情况,形势”,指人或物在外观、心理、健康、环 境等方面的情形,即人或物存在或所处的状态,但不如 condition 具体。condition 意为“状态, 状况,情形”,用作单数形式,表示人或物所处的具体状态,尤指内在状态,可与 state 换用, 用作复数形式,笼统地表示一般的状态。position 意为“位置;方位;岗位”。 8.C 考查动词辨析。句意:他许诺说第二天招待我们吃晚饭,但是他食言了。entertain 意为“招待”,符合语境。give 意为“给”;offer 意为“主动提供”;equip 意为“装备”。 9.D 考查动词短语辨析。句意:在从北到南穿越整个国家的长途旅行之后,他们发现 不仅衣服磨破了,同时自己也筋疲力尽。wear out 意为“筋疲力尽”,符合语境。pick out 意 为“挑选”;call out 意为“叫喊”;catch out 意为“恰遇某人不在;将??难住”。 10.B 考查介词短语辨析。句意:2010 年上海世博会不仅证明是一次巨大的成功,而且 就管理和组织这种规模的事件而言为米兰提供了极好的示范作用。in terms of 意为“就??而 言”,符合语境。in need of 意为“需要”;in search of 意为“寻找”;in favour of 意为“支 持”。 11.A 考查动词短语辨析。句意:玛丽发烧卧床,她不可能在几天内摆脱感冒。get rid of 意为“摆脱”,符合语境。get away with 意为“侥幸成功”;get off 意为“离开,下(车)”; get out 意为“出来”。 12.B 考查动词辨析。句意:如果你继续用这么愚蠢的问题来打断我,我会失去理智的。 interrupt 意为“打断”,符合语境。bother 意为“打扰”;trouble 意为“麻烦”;disturb 意为 “打扰”。 13. 考查副词短语辨析。 B 句意: 你该理发了, 你的头发太长了。 much 意为“太多”, too 修饰不可数名词。much too 意为“非常;太”,修饰形容词/副词。 14.C 考查副词辨析。句意:进展到目前为止非常顺利。因此,我们确定这项工程将会 按时完成。 therefore 意为“因此”, 符合句意。 however 意为“然而”; otherwise 意为“否则”; besides 意为“而且,另外”。 15.B 考查虚拟语气。句意:这台打印机质量很好。如果一年之内出现问题,我们会免 费修理。虚拟语气中表示将来时间的条件句有三种,就此句而言,应为:If it broke down / If it were to break down / If it should break down。主句中的 would 是我们判断虚拟语气的依据。 第二节 著名艺术家 Sheikh 的一个朋友曾经是非常贫困的人,他卖掉家产想做一些小本生意。但 他在途中遇到一个死去丈夫的妇人带着饥饿的孩子,他把所有的钱都给了她。他的善心得到 了一个富人的信任,以低价借给他六千袋大米,让他去卖,不久他变得很富有。
[来源:学科网 ZXXK]

16.D 由本空后面的“needy man”以及第二段第二句“?he had been so poor?”可知他是 穷人(poor),故选 D 项。其余选项不合语境。 17.C 由此句的前半句“When Sheikh asked about him?”可知此处指 Sheikh 打听的人, 故选 C 项,ask about 意为“询问,打听”。 18. 由后文可知, A 他去了那个朋友家, 此处应该指他决定去拜访这位朋友, 故选 A 项, decide 意为“决定”。B 项意为“忘记”;C 项意为“拒绝”;D 项意为“尽力”;均不合语 境。 19.D 根据前后句的逻辑关系可知这两句应该是同时进行的,故选 D 项,whil e 意为 “当??时候”。本句意为“当和朋友交谈时,Sheikh 问他??”。 20. 由句意可知, B Sheikh 是问他改变状况的“原因”, 故选 B 项。 项意为“信息”; A C 项意为“时间”;D 项意为“计划”,均不合语境。 21.A 由下一句“By selling these things?”可知他把属于他的财产,像家具之类的卖 (sell)了,故选 A 项。 22.B A 项意为“节省”,B 项意为“筹集”,C 项意为“付款”,D 项意为“浪费”。 由句意可知,卖了家具之后筹集了一些钱,故 B 项合适,其余三项不合语境。 23. 由常识可知, B 他卖了一些财产, 应该是想做一些小本生意来改变状况, 故选 B 项, start a business with 意为“开始做生意”。 24.A 由前文可知他卖了财产,此时应该是带着钱(money)回家,故选 A 项,其余三项
[来源:学&科&网 Z&X&X&K]

不合语境。 25.A 由后一句提到的“?that her husband died and her children were?”可知这个妇人 丈夫死了,这种情况应该是在路边大哭(crying),故选 A 项。 26.B 由此空前面的“The man asked the lady the reason?”可知他问她原因,这个妇人 应该是作出解释,故选 B 项,explain 意为“解释”。believe 意为“相信”;shout 意为“呼, 喊”;imagine 意为“想象”。 27.A 由前文她在大哭,她的丈夫死了,及后文他给她钱可推知,她的孩子们应该在挨 饿,故选 A 项,hungry 意为“饥饿的”。dangerous 意为“危险的”;crazy 意为“疯狂的”; angry 意为“生气的”。 28.D feel pity for 为固定搭配,意为“怜悯某人”。 29.B 由句意可知,他看到她比自己更需要(needed)钱,于是把所有的钱都给了她,故 选 B 项。take 意为“需要”时,通常用 it 作形式主语,指做某事要多少时间;own 意为“拥 有”;earn 意为“挣钱,获得”;均不合语境,故不能选。 30.B 由时间发展的顺序及后面的“spent the night sad”可知他 应该是回到了家里,故选 B 项,return 意为“返回”。drive 意为“开车”;leave 意为“离开”;stay 意为“停留”; 均不合语境,故不能选。 31.A 准备做生意的钱给了他人,回到家后应该是为自己一家的未来感到担心,故选 A 项,worried 意为“担心的”。pleased 意为“高兴的”;excited 意为“兴奋的”;frightened 意为“害怕的”。 32.B 此处指他受到一个富人的召唤,这一事情应该是“令人吃惊地”,故选 B 项, surprisingly 意为“令人吃惊地”。 happily 意为“幸福地”; carelessly 意为“粗心地”; unluckily 意为“不幸地”。 33.A 由本段倒数第三句中的“sold the rice”可知这个富人有六千袋大米要出售,故选 A 项。 34.A 由前文富人对他的信任,以及后文他把大米卖了变富了,可知这个富人应该是低 价把大米贷给他卖,故选 A 项,low 意为“低的”。fair 意为“中等的,公平的”;high 意为 “高的”;right 意为“正确的”;均不合语境,故不能选。 35. 由后文的“He took some more bags several days later?”可知几天后又多带了几袋 B 大米,可知他的大米卖得快(quickly),故选 B 项。其余三项不合语境。 第二部分 第一节 A 36.B 细节理解题。根据第二段“Many societies believe the magic will not work unless the magician recites the spells perfectly.”可知, 很多社会认为只要巫师正确念咒语, 巫术就会起作用。 37.A 细节理解题。联系第三段“Magic actions accompany the words spoken in performing much magic”可知,巫术的活动要伴随着语言,而这些语言又叫做咒语。 38. 细节理解题。 C 从第四段“Many tribes believe fetishes have magic power because spirits live in these objects.”可知,人们之所以相信物神,是因为他们觉得有精神在里面。 39.C 主旨大意题。全文讲述了如何实施巫术,这一点从第一段可以看出来。 B 40.B 主旨大意题。从第一段和第二段可知,文章的主要内容是通过让孩子学会开车, 通过测试拿到驾照让他们明白自己是成年人了。 41.B 推理判断题。从第六、七及第八段可推断选 B 项。 42.C 细节理解题。在第五段中讲到了买车的理由,如交通是否便利、家庭开支是否允 许等方面的原因,但没有提到交通条件方面的原因,故选 C。 C 43.A 细节理解题。根据第一段第三句“?today's children are significan tly more anxious than children in the 1950s”可知答案。 44.B 句意理解题。根据上下文可知,孩子们面临的社会现实问题无法淡忘。 45.D 推理判断题。根据第一段的内容可知。

46. 推理判断题。 B 根据第五段“To help kids build stronger connections with others, you can pull the plug on TVs and computers.”可知。 47.C 细节理解题。根据第四段“Strengthening social ties helps build communities and protect individuals against stress.”可知。 D 48.D 推理判断题。题目问的是“大多数日本高中生经常在哪里吃午饭”。根据第二段 中“In most schools, students bring a box lunch from home?”可知“大多数学校的学生的午饭 是从家里带来的”,故排除 A、C 两项;再根据此句前面的“?at lunchtime, classrooms can be noisy, lively places.”可知“学生是在教室吃午饭的(午饭时教室很吵闹)”。 49.C 词义猜测题。根据后半句?so the clubs are relatively stable 可知,rarely 意为“很 少”,与 C 项(不常,很少)意思一致。 50.A 主旨大意题。根据第二、三段所涉及的内容(班级规模、在校吃午饭、上学天数、 科目等)可知,该部分主要讲学生在校情况,故 A 项正确。同时正好与第一部分“上学”和最 后一部分“课外活动”相承接。 第二节 51.D 前文说到“眼泪是很有用的”,再根据前句“即便你没哭,你眼睛表面也会形成 一层膜(film)”可知,此空自然应该谈到“膜(film)的作用”(里面含有抗炎症的化学物质),选 项中 it 即指代前句中的 film,故答案选 D。 52.E 根据后句“the feelings that caused the tears often disappeared”可知,这种情绪不可能 持续很久,故选 E。 53.C 根据空前“Vera Diamond explains that her treatment?”可知,是心理学家的一种 治疗方法,承接前文这里还是谈她,且由下文的“practice crying”可知选 C。 54. 根据后句“And they’ll do just about anything to make you stop.”可知他们也会忍住 A 不哭,因此选 A。 55.G 本空是承上启下句。谈判中不能哭泣,但躲进关闭的门后是可以哭的。但哭不是 解决问题的办法,哭后还要解决问题。 第三部分 第一节 【思路点拨】 一、文章体裁:记叙文(口头叙述) 二、内容要点 1.到达(受到欢迎、接机) 2.入住(home- family,吃饭) stay 3.学习(听讲座、了解大学) 4.游览(Big Ben,London Eye) 5.送别(farewell party,唱歌、跳舞) 三、参考例文 Good morning, everyone. It was an honor to have been selected to go on a study tour to Britain. On the morning of March 27, we arrived at Heathrow Airport where we were warmly welcomed by our home- families. Soon we went to different families where we had traditional English food stay and chatted happily. Later we went to Westminster College to attend a presentation about the school. A professor gave us a vivid and interesting introduction and we learned a lot about the college. In the following days we visited some famous scenic spots such as Big Ben and London Eye. We took many photos there. On the last day we had a farewell party at which students from China and Britain gave fantastic performances including songs and dances. From the study tour, we have improved our speaking skills, and also we’ve got a better understanding of British culture. That’s all. Thank you! 第二节 【思路点拨】 一、可接受的观点:

1.三思而后行 2.认清环境再采取措施 3.做事要注意方法得当 4.认清目标 二、参考例文: In the picture, a man is rowing a boat with great difficulty. However, the water in the river is too shallow for the boat to move on. Obviously, it is difficult to move the boat no matter how hard he tries. The picture tries to convey the message that it is important to build a solid foundation if we want to succeed. We can learn this lesson in real life. Take study for example. If we don’t have basic knowledge and essential ability, we may fail to achieve our goals even if we work hard. Just l ike the man in the picture, he can’t move forward as expected because water is not deep enough for the boat. Therefore, a good foundation is the key to success.

[来源:学科网 ZXXK]


相关文章:
2014高考英语核心命脉十大考题大揭秘3
2014 高考英语核心命脉十大考题大揭秘 3 第一部分 知识运用(共两节,满分 45 分) 第一节 单项填空(共 15 小题;每小题 1 分,满分 15 分) 从每题所给的 ...
2014高考英语 核心命脉十大考题大揭秘5
2014 高考英语核心命脉十大考题大揭秘 5 第一部分 知识运用(共两节,满分 45 分) 第一节 单项填空(共 15 小题;每小题 1 分,满分 15 分) 从每题所给的 ...
2014高考英语核心命脉十大考题大揭秘6
2014 高考英语核心命脉十大考题大揭秘 6 第一部分 知识运用(共两节,满分 45 分) 第一节 单项填空(共 15 小题;每小题 1 分,满分 15 分) 从每题所给的 ...
2014高考英语核心命脉十大考题大揭秘9
2014 高考英语核心命脉十大考题大揭秘 9 21. —Thanks for your help, but can....Com] [来源:学+科+网][来源:学科网] [来源:学|科|网 Z|X|X|K] 3...
2014高考数学核心命脉十大考题大揭秘3
2014 高考数学核心命脉 十大考题大揭秘 3 1.已知集合 M ? {x | x 2 ? 4}, N ? {x | x 2 ? 2 x ? 3 ? 0} ,则集合 M ? N =( A.{ x ...
2014高考英语核心命脉十大考题大揭秘7
2014 高考英语核心命脉十大考题大揭秘 7 第一部分 知识运用(共两节,满分 45 分) 第一节 单项填空(共 15 小题;每小题 1 分,满分 15 分) 从每题所给的 ...
2014高考生物 核心命脉十大考题大揭秘3
2014 高考生物核心命脉十大考题大揭秘 3 1.(2009·全国卷Ⅰ)下列关于植物体细胞杂交或植物细胞质遗传的叙述,错误的是( A.利用植物体细胞杂交技术可克服生殖隔离的...
2014高考化学核心命脉十大考题大揭秘3
2014 高考化学核心命脉十大考题大揭秘 3 第Ⅰ卷(选择题,共 48 分) 一、选择题(每小题 3 分,共 48 分) 1.下列有关金属的说法中,正确的是 ( ) ①在...
2014高考历史 核心命脉十大考题大揭秘3
2014 高考历史核心命脉十大考题大揭秘 3 第Ⅰ卷(选择题,48 分) 一、选择题:每小题 4 分,共 12 小题 48 分。在每小题所出示的四个选项中,只有一个选项...
2014高考地理 核心命脉十大考题大揭秘3
2014高考地理 核心命脉十大考题大揭秘3_政史地_高中教育_教育专区。2014 高考地理核心命脉十大考题大揭秘 3 I.必记知识全览 (319) 工欲善其事必先利其器 一、...
更多相关标签:
世界十大兽孩大揭秘 | 风中劲草核心考题 | 护理核心制度考题 | 风中劲草核心考题如何 | 2015医疗核心制度考题 | 公务员面试十大考题 | 2017风中劲草核心考题 | 小学数学十大核心素养 |