当前位置:首页 >> 英语 >>

2015-2016高中英语Unit5Firstaid阶段测评卷新人教版必修5(新)


Unit 5 First aid
第一部分 听力(共两节,满分 30 分) 第一节(共 5 小题;每小题 1.5 分,满分 7.5 分) 听下面 5 段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出 最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有 10 秒钟的时间来回答有关小 题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。 1.Why doesn&#

39;t the woman wear the black dress? A.Because she does not like it. B.Because it does not fit her very well. C.Because it is too formal for the occasion. 2.Where did this conversation most probably take place? A.At a church. B.At a library. C.In England. 3.What time will the woman leave Chicago? A.At four o'clock. B.At twelve o'clock. C.At nine o'clock. 4.What has the woman probably been doing? A.Listening to quiet music. B.Studying. C.Listening to loud music. 5.Where does the conversation probably take place? A.At a lecture hall. B.At the teacher's office. C.At the registration office. 第二节(共 15 小题;每小题 1.5 分,满分 22.5 分) 听下面 5 段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的 A、B、C 三 个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置,听每段对话或独白前,你将有时间阅读各 个小题, 每小题 5 秒钟; 听完后, 各小题将给出 5 秒钟的作答时间, 每段对话或独白读两遍。 听第 6 段材料,回答第 6 至 7 题。 6.Why does the man say they should leave at 7:00? A.They want to have tea at the airport. B.There will be an earlier flight. C.There will be little traffic. 7.How are they going to get to the airport? A.By bus. B.By train. C.By car. 听第 7 段材料,回答第 8 至 10 题。 8.Who is Billy? A.The woman's brother. B.The woman's boyfriend. C.The woman's classmate. 9.When will Billy be back? A.On Wednesday. B.On Thursday. C.On Friday. 10.What will the woman do on the weekend? A.Go to a party. B.Stay with the family. C.Meet Billy in the army. 听第 8 段材料,回答第 11 至 13 题。

1

11.Where are the speakers? A.In a classroom. B.In a theatre. C.In an office. 12.Why does the man plan to leave early? A.He is going on vacation. B.He is going to a performance. C.He is going to the post office. 13.What does the woman offer to do? A.Clean the office. B.Pick up the man's son. C.Finish the man's work. 听第 9 段材料,回答第 14 至 17 题。 14.How does the woman feel at the beginning of the conversation? A.Angry. B.Surprised. C.Sad. 15.What size bag does the woman want? A.A 24?inch bag. B.A 29?inch bag. C.A 32?inch bag. 16.When will the woman leave for Mexico? A.On Thursday. B.On Friday. C.On Saturday. 17.Where does the man work? A.At a mail order company. B.At an international travel service. C.At the airport information desk. 听第 10 段材料,回答第 18 至 20 题。 18.Many British people wear freely when they ________. A.spend their spare time B.attend meetings C.go to lectures 19.Who doesn't usually wear suits and ties? A.lawyers. B.doctors. C.drivers. 20.If you are in a foreign country,the best way the writer suggests us is to wear ________. A.strange clothes B.as the people there do C.pretty clothes 听力材料: Text 1:M:Which dress do you plan to wear? W:I like the black one, and it fits me better, but it's probably too dressy. I suppose I'll wear the red one. Text 2:W:What was that title again? M:God is an Englishman. It's a very famous book. I'm sure you must have it. Text 3:W:Aren't there any direct flights? M:I'm sorry. Your best bet would be a 9 am departure on United flight 12 arriving in Chicago at 11 am with a five-hour wait for your connecting flight to Los Angeles. Text 4:M:Hey, if you can't enjoy that at a sensible volume, please use the earphones. I'm trying to study. W:Oh, I'm sorry. I didn't realize it was bothering you.
2

Text 5: W: My name is Helen Ware, W—A—R—E. Can I get a class card for biology today? M: Oh, no. Registration for students whose last names begin with “W” doesn't start until tomorrow. Text 6: W: It's about two hours' drive to St. Louis airport. When do you suppose we should leave? M:When are we supposed to be there? W: Let me see ... the plane is taking off at 10: 30, so we should be there before 10:00. M:I think we ought to set off at 7:00, while the roads are empty. W:OK. When we arrive, we can spend some time having tea at the airport. Text 7:W:Dad, can I go to Jenny's party on Friday night? All my friends are going. M:I see no reason for you not to go. Oh, but ... wait, is that the day after tomorrow? W:Yes. Why? M:Billy called me this morning, saying he will be home tomorrow. Mum and I are planning a family weekend away, at the cottage by the lake. W:Billy is coming home? M:Yes, after three months' training in the army. Your brother needs some quiet time with the family. W:He sure does, I'll call Jenny and tell her I won't be able to go to her party. Text 8:W:John, I phoned you to say that we need to leave early today to take your son to the show. M:I am still planning to, but I can't leave until I finish typing all the letters. W:Can't you leave that until tomorrow? M:No, the boss wants them first thing tomorrow morning. W:How many have you got left? M:About 5. W:What you are going to do is just go ahead, John. I'll do the letters for you. M:Thank you very much, Janet. Text 9:M:How may I help you? W:I can't believe this is happening. I called and ordered a 32-inch bag last Friday, but today I found you sent a 34-inch one. I was planning to send you that back but it doesn't seem possible any more, because we will take off on Saturday for Mexico. It's only 2 days away, what am I supposed to do? M:I'm really sorry, madam. I will check right away. Would you please tell me your order number. W:It is CE 2938. M:Oh, just a minute. I do apologize, madam. I do see a big mistake. I will be happy to correct the size and send it to you by overnight mail right away. It will arrive in time before your trip Saturday. I apologize for our mistake again. I promise it won't happen again. W:OK, well, thank you. M:Thank you, madam, I hope you have a wonderful vacation. Text 10:Good morning, everyone. My topic for today is “Clothes”. These days, most people in Britain and the US do not wear very formal clothes. But sometimes it is important to wear the right thing. Many British people don't think about clothes very much. They just like to be comfortable. When they go out to enjoy themselves, they can wear almost anything. At cinemas theatres and concerts you can put on what you like—from elegant suits
3

and dresses to jeans and sweaters. Anything goes, as long as you look clean and tidy. But in Britain, as well as the US, men in offices usually wear suits and ties, and women must wear dresses or skirts (not trousers). Doctors, lawyers and business people wear quite formal clothes. And in some hotels and restaurants men have to wear ties and women must wear smart dresses. In many ways, Americans are more relaxed than British people, but they are more careful with their clothes. At home, or on holiday, most Americans wear informal or sporty clothes. But when they go out in the evening, they like to look elegant. In good hotels and restaurants, men have to wear jackets and ties, and women wear pretty clothes and smart hairstyles. It is difficult to say exactly what people wear in Britain and the US, because everyone is different. If you are not sure what to wear, watch what other people do and then do the same. You'll feel more relaxed if you don't look too different from everyone else. 答案:1-5 CBACC 6-10 CCABB 11-15 CBCAC 16-20 CAACB 第二部分 阅读理解(共两节,满分 40 分) 第一节(共 15 小题;每小题 2 分,满分 30 分) 阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C 和 D)中,选出最佳选项。 A When a storm is coming, most people leave the area as quickly as possible and head for safety. But there are a few people who will get into their cars and go straight for the centre of the storm. These people are willing to risk (冒??危 险) being killed by floods or 100?kilometre?an?hour winds for the excitement of watching the storm close up. “Storm chasing( 追 逐 )” is becoming an increasingly popular hobby( 喜 好 ), especially in the Midwest of the United States, where there are frequent storms between March and July. A storm chaser begins the day by checking the Internet for the latest weather reports, and then drives up to 1,000 kilometres to where the storm will be and waits for it to develop. Although anyone can do it, storm chasing is extremely dangerous. The power of a big storm can throw a cow into the air or destroy a whole house in seconds. Storm chasers are also often hurt in accidents caused by driving in a heavy rain. If you are a beginner, it is much safer to join a group for storm?chasing vacations during the storm season. Even then, storm chasing is not all adventure and excitement. “Storm chasing is 95% driving , ” says Daniel Lynch, who spends most of his summer storm - chasing.“Sometimes you can sit around for hours waiting for something to happen, and all you get is blue sky and a few light showers.” However, for storm chasers, it_is_all_worth_it.“When you get close to a storm, it is the most exciting sight you will ever see in your life,” says Jasper Morley. “Every storm is an example of the power of nature. It is the greatest show on Earth.” 21.For storm chasing, the first thing storm chasers do is to ________. A.head straight for the centre of the storm B.get into the car for safety C.wait patiently for the storm to develop D.collect information about a coming storm 答案与解析: D 细节理解题。 根据文章第二段最后一句 A storm chaser begins the day by checking the Internet for the latest weather reports...可知 D 项正确。 22.Beginners of storm chasing are advised ________. A.not to drive in a heavy rain
4

B.to do it in an organized way C.not to get too close to a storm D.to spend more time on it in summer 答案与解析:B 细节理解题。根据文章第三段最后一句 If you are a beginner, it is much safer to join a group...可知 B 项符合题干要求。 23.By saying “it is all worth it” in the last paragraph, the author means that ________. A.storm chasing costs a lot of money B.storm chasing is worth hours of waiting C.efforts in storm chasing are well paid D.a storm presents the greatest show on earth 答案与解析:C 推理判断题。下文主要叙述了接近风暴时人们的感受,以及风暴特有 的自然景观,由此可知 it is all worth it.“为追逐风暴所作出的一切努力是值得的”。 故 C 项正确。 B Paparazzi is an Italian word referred to photographers who take pictures of famous people when they are not at the center of public attention. It is also called “paps”. Paps are different from professional photographers or journalists because they never take ordinary photos. The goal for paparazzi is to get pictures that no one else will get and then sell the pictures to the buyer who offers the most money—normally a small newspaper, magazine or website. There is no law against paparazzi taking pictures in public places. However, there are laws that protect certain individuals. For example, child protection laws stop improper pictures of anyone under 16 from being published. There is also no law that stops paparazzi from following celebrities(名人) and taking their pictures either. However, if paps are secretly following them and taking pictures of their faces, they could get into trouble. Most paparazzi hang out on streets and hot spots for celebrities, waiting for the opportunity to take a picture of a star. Many stay on the streets until the early hours of the morning when celebrities are leaving nightclubs and looking a little worse for wear. However, some have other ways to make sure they get pictures. Many paps are in contact with “informers” who know the locations of celebrities at any given time. They then pass the information on to paparazzi. An informer could be anyone—from a restaurant waiter to a salesman. Most of the time, paparazzi get a bad reputation for following celebrities. But sometimes stars or their managers will contact paps themselves and tell them exactly where and when they will go. What a love?hate relationship between paparazzi and celebrities! 本文讲述了狗仔队可以做哪些事, 不可以做什么事, 又告诉我们狗仔队是怎样得到消息 的以及狗仔队和名人的关系。 24.Which of the following things paparazzi might do would be against the law? A.Taking pictures of famous people in public places. B.Hanging out at the places where celebrities often appear. C.Getting unsuitable pictures of a 10?year?old actress published. D.Following a famous woman singer secretly and taking her pictures. 答案与解析:C 细节理解题。根据文章第三段 child protection laws stop improper (不合适的) pictures of anyone under 16 from being published,可知答案为 C。 25.In order to earn a large amount of money, a pap has to ________. A.know the locations of celebrities B.make friends with famous people
5

C.sell the pictures to a big newspaper D.get the only first?hand pictures of celebrities 答案与解析:D 细节理解题。根据文章第二段 The goal for paparazzi is to get pictures that no one else will get and then sell the pictures to the buyer who offers the most money,可知答案为 D。 26.The fifth paragraph mainly tells us ________. A.how paparazzi contact informers B.how dangerous paparazzi's job is C.how paparazzi get the pictures of famous people D.how much paparazzi pay for the pictures of celebrities 答案与解析:C 主旨大意题。通读这一段,不难看出,本段写了狗仔队是如何拍到照 片的,故选 C 项。 27.What can we infer from the passage? A.Informers might get paparazzi into trouble. B.Stars hate paparazzi and don't want to be followed. C.Paparazzi always take pictures when famous people are tired. D.In some cases, paparazzi and famous people rely on each other. 答案与解析:D 推理判断题。根据文章最后一段,可知名人和狗仔队相互依靠,故选 D 项。 C Ireland has its own nomadic community—the travelers. The Irish Traveler culture is several hundred years old. Experts believe that disastrous events in Irish history and wars caused people to take on the Traveler lifestyle. Irish travelers have also traditionally worked in the horse trade business. In fact, up till the mid?1990s, it was common to see people riding horses through the streets of Dublin. Many of the riders were Travelers and were nicknamed “Urban Cowboys”. As there were no proper facilities for the horses in the city, the animals would be kept in vacant areas in the city. The government eventually banned the practice after pressure from animal rights activists. Many travelers have become famous boxers. Francis Barrett was from Galway and competed in the 1996 Atlanta Olympics. The current English Heavyweight champion, Tyson Fury, is also from a travelling family. Travelers have their own language, which is known as Shelta. It's a mixture of Irish Gaelic and English. Their speech is heavily accented and easy to recognize, and often difficult to understand. The Brogue, as the accent is known, is a typical characteristic of the travelling community. Relations between Travelers and the settled community are awful. Many settlers say that crime rates are high in areas with Traveler populations. Travelers, in turn, say that settlers are fierce. There have been several incidents, one of the most famous occurring in 2004. Padraig Nally was accused of murdering Traveler John Ward. Nally had found Ward on his farm and killed him with a shotgun. Nally was arrested but was later freed. Many settlers welcomed the news, but Travelers' rights groups were shocked. Travelers are an interesti