当前位置:首页 >> 高中教育 >>

【成才之路】2014-2015高中英语人教版必修2同步练习:unit 3 section 2


Unit 3
Ⅰ.单项填空

Section Ⅱ

1.(2014· 合肥高一检测)—The windows of the house are dirty. —I know. They ________ for weeks. A.haven't cleaned C.weren't cleaned B.didn

9;t clean D.haven't been cleaned

答案:D 考查时态及语态。句意:——房子的窗子很脏。 ——我知道。已经好几周 没擦了。窗户应该被擦,且过去的动作对现在有影响。所以要用现在完成时的被动语态。 2.—Is the meeting being held now? —No. I hear that it ________ till tomorrow. A.was put off C.has been put off B.will put off D.is put off

答案:C 答语句意:我听说会议已推迟到明天了。put off“推迟”,与 meeting 之间 为被动关系。会议现在已被推迟,故用现在完成时的被动语态。 3.All possible means________ to protect this kind of animals in A.was tried C.have been tried B.were tried D.has been tried danger up to now.

答案:C 由时间状语 up to now 可知应用现在完成时。另外,主语 means 与 try 之间为 动宾关系,故用被动语态。means 为单复数同形的单词,由其前的 all 可知此处作复数名词, 故选 C 项。 4.—Your English is very good. —I'm still nervous. After all, it is only the second time that I ________ foreign guests. A.meet C.had met B.met D.have met

答案:D 该题考查“It is the+序数词+time+that 从句”这一句型中的时态,该句型 中 that 从句的时态用现在完成时。 5.(2014· 扬州高一检测)Many of her friends have ________ her birthday party. A.been invited C.invited to B.been invited for D.been invited to

答案:D 句意:她的很多朋友已被邀请去参加她的生日宴会。invite sb. to...“邀请某 人去……”;且朋友是被邀请的,故用被动语态。 6.The novels written by Mo Yan ________ well and ________ already. A.sell;have been sold out B.sold;had sold out

C.sell;sell out D.are sold;have been sold out 答案:A 第一空 sell 表示“卖起来”,为不及物动词,无被动语态,第二空根据副词 already 可知“已卖完了”;且 sell out(售完)与 the novels 之间为被动关系,故选 A。 7.(2014· 芜湖高一检测)Although he has lived with us for years, he ________ us much impression. A.hadn't left C.hasn't been left B.hadn't been left D.hasn't left

答案:D 主语与谓语动词之间是主动关系,用主动语态。而且,根据“Although he has lived with us for years”,说明虽然他和我们一起生活了多年,但到目前为止他并没有给我们 留下什么深刻的印象。故用现在完成时。 8.—How many times ________ not to play football in the street? —I'm sorry. I'll never do that again. A.do you tell C.are you told B.had you told D.have you been told

答案:D 根据“how many times”可知动作发生在一段时间内,故应用完成时态。tell 与 you 之间为被动关系,故 D 项正确。 9.(2014· 杭州高一检测)—How long ________ at this job? —Since 1996. A.were you employed C.had you been employed B.will you be employed D.have you been employed

答案:D 考查动词时态。句意:——你做这份工作多久了?——自从 1996 年。从答 语来看,表示自从 1996 年至今的情况,故使用现在完成时态。 10.If the paper ________, please hand it in. A.has finished C.had finished B.has been finished D.had been finished

答案:B 句意:如果做完了试卷,请把它交上来。此处强调先完成,且试卷为被完成, 故选 B。 11.(2013· 北京高考)Shakespeare's play Hamlet ________ into at least ten different films over the past years. A.had been made C.has been made B.was made D.would be made

答案:C 考查时态和语态。句意:莎士比亚的《哈姆雷特》在过去几年里被制作成了 至少十部不同的电影。时间状语 over the past years 与现在完成时连用,且主语与 make 之间

是被动关系,故用现在完成时的被动形式。 12.(2010· 福建高考)Every year a flood of farmers arrive in Shenzhen for the moneymaking jobs they ________ before leaving their hometowns. A.promised C.have promised B.were promised D.have been promised

答案: D 考查动词的时态和语态。 句意: 为了得到离开家乡前曾被承诺的挣钱的工作, 每年大量的农民涌入深圳。they have been promised 是现在完成时的被动语态,表示过去发 生的事情对现在还有影响。 13.(2009· 福建高考)—Why does the lake smell terrible? —Because large quantities of water ________. A.have polluted C.has been polluted B.is being polluted D.have been polluted

答案: D 考查时态、 语态及主谓一致。 句意: ——为什么这个湖的气味这么难闻?—— 因为水已被污染了。主语是 large quantities of water,故谓语动词应用复数。water 与 pollute 之间是被动关系,故应用被动语态。 14.(2013· 杭州高一检测)A lot of factories ________ since last year. A.are being set up C.had been set up B.have been set up D.will be set up

答案:B 考查动词的时态和语态。句意:自从去年以来许多工厂被建立起来了。由连 词 since 可知主句应用现在完成时,factories 和 set up 之间是动宾关系,应用被动语态,故 选 B。 15. (2014· 江苏, 23)—How much do you know about the Youth Olympic Games to be held in Nanjing? —Well, the media ________ it in a variety of forms. A.cover C.have covered B.will cover D.covered

答案: C 考查时态。 句意: ——你对于将要在南京举行的青年奥运会了解多少呢?—— 媒体已经以多种方式对此作了报道。在此强调媒体报道对现在造成的影响和结果,那就是: 我已经知道的很多了。表示过去所做的事对现在造成的影响和结果要用现在完成时。故选 C 项。

Ⅱ.阅读理解 A Laptop computers are popular all over the world. People use them on trains and airplanes, in airports and hotels. These laptops connect people to their workplace. In the United States today,

laptops also connect students to their classrooms. Westlake College in Virginia will start a laptop computer program that allows students to do schoolwork anywhere they want. Within five years, each of the 1,500 students at the college will receive a laptop. The laptops are part of a $10 million computer program at Westlake, a 110yearold college. The students with laptops will also have access to the Internet. In addition, they will be able to use emails to“speak”with their teachers, their classmates, and their families. However, the most important part of the laptop program is that students will be able to use computers without going to computer labs. They can work with it at home, in a fastfood restaurant or under the trees—anywhere at all! Because of the many changes in computer technology, laptop used in higher education, such as colleges and universities, is workable. As laptops become more powerful, they become more similar to desktop computers. In addition, the portable computers can connect students to not only the Internet, but also libraries and other resources. State highereducation officials are studying how laptops can help students. State officials are also testing laptop programs at other universities, too. At Westlake College, more than 60 percent of the staff use computers. The laptops will allow all teachers to use computers in their lessons. As one Westlake teacher said,“Here we are in the middle of Virginia and we're giving students a_window_on_the_world. They can see everything and do everything.” 文章大意:你使用过便携式电脑吗?它们不仅给人们提供信息,也很方便哦! 1.The main purpose of the laptop program is to give each student a laptop to________. A.use for their schoolwork B.access the Internet C.work at home D.connect them to libraries 答案:A 判断此类题要分清主干与枝节,A 项是主干,其它均是枝节。 2.Why is the word“speak”in the second paragraph in quotation marks(引号)? A.They don't really talk. B.They use the computer language. C.Laptops have speakers. D.None of the above reasons is correct. 答案:A 用 email 与老师交流,并非用口说话。 3.Which of the following is TRUE about Westlake College? A.All teachers use computers. B.1,500 students have laptops. C.It is an old college in America.

D.Students there can do everything. 答案:C 此题考查细节信息。问题的主体是学校,C 项答案最佳。学生要学会排除干 扰,抓主干。 4.“A window on the world”in the last paragraph means that students can________. A.attend lectures on information technology B.travel around the world C.get information from around the world D.have free laptops 答案:C 给学生提供了通往世界的窗户,当然是指获取世界各地的信息。 5.What can we infer from the passage? A.The program is successful. B.The program is not workable. C.The program is too expensive. D.We don't know the result yet. 答案:D 此题考查推理判断能力,A、B、C 三项我们都无法得出结论,只有 D 项正 确。 B ●Never give out identifying information such as Name, Home Address, School Name or Telephone Number in a public message such as in a chat room or on bulletin boards. Never send a person your photograph without first checking with your parents. ●Never reply to messages or bulletin board items that make you feel uncomfortable. ●Be careful when someone offers something for nothing, such as gifts and money. Be very careful about any offers that get you to meet or have someone visit your house. ●Tell your parents right away if you come across any information that makes you feel uncomfortable. ●Never arrange a facetoface meeting without telling your parents. If your parents agree to the meeting, make sure that you meet in a public place and have a parent with you. ●Remember that people online may not be who they seem. Because you can't see or even hear the person, it would be easy for someone to misrepresent himself/herself. Thus someone who says that “she is a 12yearold girl” could really be an old man. ●Be sure that you are dealing with someone that you and your parents know and trust before giving out any personal information about yourself through emails. ●Get to know your “online friend” just as you get to know all of your friends. 6.The best title for this passage is________. A.Warning against making online friends

B.Messages one can get on the Internet C.How to make friends on the Internet D.Safety tips for kids on the Internet 答案:D 整篇文章都在提醒和告诫上网的小孩子要小心谨慎,确保个人信息和人身安 全。 7.The underlined word“misrepresent” in the passage means________. A.making a wrong judgment about B.understanding somebody wrongly C.giving a wrong description of D.forming a wrong opinion about 答案:C 根据“Thus someone who says that‘she is a 12yearold girl’could really be an old man.”可知:人们在网上聊天时由于难以看到对方或听到对方的声音,所以有些网民就 编造个人信息来蒙骗对方。misrepresent 表示“误传;歪曲”。 8.In the last four paragraphs, the writer suggests that one should________. A.believe nobody on the net B.be careful about the online friends C.not be honest on the net D.make friends with those you believe in 答案:B 在文章最后四段中,作者建议孩子们交网友时要当心,并提供了一些建议。 9.What will you do if an online friend asks you to meet him or her? A.Meet him or her as soon as possible. B.Meet him or her without telling your parents. C.Tell your parents and with them meet him or her in a public place. D.Never meet him or her face to face even with your parents. 答案:C 根据第五段的内容可知:作者建议孩子们与网友见面的场所为公共场所,并 且要有家长在场,这样会安全些。 10.Which of the following is TRUE according to the passage? A.In the view of the author, it's safe to publish one's name and telephone number on bulletin boards. B.In the view of the author, it will take a kid some time to know an online friend similar to knowing any friend that he/she has. C.In the view of the author, it's safer to give out personal information through emails. D. In the view of the author, never reply to messages or bulletin board items when a kid surfs the net.

答案: B 根据最后一段的内容“Get to know your ‘online friend’ just as you get to know all of your friends.”可知。


相关文章:
【成才之路】2014-2015高中英语人教版必修2同步练习:unit 3 section 2
【成才之路】2014-2015高中英语人教版必修2同步练习:unit 3 section 2_高中教育_教育专区。【成才之路】2014-2015高中英语人教版必修2同步练习:unit 3 section 2 ...
【成才之路】2014-2015高中英语人教版必修2同步练习:unit 3 section 3
【成才之路】2014-2015高中英语人教版必修2同步练习:unit 3 section 3_高中教育_教育专区。【成才之路】2014-2015高中英语人教版必修2同步练习:unit 3 section 3 ...
【成才之路】2014-2015高中英语人教版必修4同步练习:Unit 3 Section 2]
【成才之路】2014-2015高中英语人教版必修4同步练习:Unit 3 Section 2]_高中教育_教育专区。【成才之路】2014-2015高中英语人教版必修4同步练习:Unit 3 Section 2...
【成才之路】2014-2015高中英语人教版必修2同步练习:unit 2 section 3
【成才之路】2014-2015高中英语人教版必修2同步练习:unit 2 section 3_高中教育_教育专区。【成才之路】2014-2015高中英语人教版必修2同步练习:unit 2 section 3 ...
【成才之路】2014-2015高中英语人教版必修2同步练习:unit 3 section 1
【成才之路】2014-2015高中英语人教版必修2同步练习:unit 3 section 1_高中教育_教育专区。【成才之路】2014-2015高中英语人教版必修2同步练习:unit 3 section 1 ...
【成才之路】2014-2015高中英语人教版必修4同步练习:Unit 2 Section 3]
【成才之路】2014-2015高中英语人教版必修4同步练习:Unit 2 Section 3]_高中教育_教育专区。【成才之路】2014-2015高中英语人教版必修4同步练习:Unit 2 Section 3...
【成才之路】2014-2015高中英语人教版必修2同步练习:unit 1 section 3
【成才之路】2014-2015高中英语人教版必修2同步练习:unit 1 section 3_高中教育_教育专区。【成才之路】2014-2015高中英语人教版必修2同步练习:unit 1 section 3 ...
【成才之路】2014-2015高中英语人教版必修2同步练习:unit 3 section 4 Word版含答案]
【成才之路】2014-2015高中英语人教版必修2同步练习:unit 3 section 4 Word版含答案]_高中教育_教育专区。【成才之路】2014-2015高中英语人教版必修2同步练习:unit...
【成才之路】2014-2015高中英语人教版必修2同步练习:unit 1 section 2
【成才之路】2014-2015高中英语人教版必修2同步练习:unit 1 section 2_高中教育...Ⅲ.单句改错 1.He lived in London for 3 months, during that time he ...
【成才之路】2014-2015高中英语人教版必修2同步练习:unit 3 section 4
【成才之路】2014-2015高中英语人教版必修2同步练习:unit 3 section 4_高中教育_教育专区。【成才之路】2014-2015高中英语人教版必修2同步练习:unit 3 section 4 ...
更多相关标签: