当前位置:首页 >> 英语 >>

2014版英语复习方略(外研版通用) 阶段评估检测(一) 必修1


圆学子梦想 铸金字品牌

温馨提示: 此套题为 Word 版, 请按住 Ctrl,滑动鼠标滚轴, 调节合适的观看 比例,答案解析附后。关闭 Word 文档返回原板块。

阶段评估检测(一)
必修 1 (120 分钟 150 分) 第Ⅰ卷 第一部分 听力(共两节, 满分 30 分)

第一节(共 5 小题; 每小

题 1. 5 分, 满分 7. 5 分) 听下面 5 段对话。每段对话后有一个小题, 从题中所给的 A、B、C 三个选 项中选出最佳选项, 并标在试卷的相应位置。听完每段对话后, 你都有 10 秒钟 的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。 例: How much is the shirt? A. £19. 15. 答案是 B。 1. How long will the man probably wait? A. Two hours. B. Three hours. C. Four hours. B. £9. 15. C. £9. 18.

2. What can we know about the speakers? A. They want to have a cup of coffee. B. The woman refused the man’s invitation. C. The woman will write her paper tomorrow. 3. What are the speakers talking about? A. The light. B. Power failure.
-1-

圆学子梦想 铸金字品牌

C. Air-conditioning. 4. How much did the man’s sister pay for the coat? A. $172. B. $43. C. $86.

5. What do we know about the Grass World? A. It’s a café. C. It’s a department store. 第二节(共 15 小题; 每小题 1. 5 分, 满分 22. 5 分) 听下面 5 段对话。每段对话后有几个小题, 从题中所给的 A、B、C 三个选 项中选出最佳选项, 并标在试卷的相应位置。听每段对话前, 你将有时间阅读各 个小题, 每小题 5 秒钟; 听完后, 各小题给出 5 秒钟的作答时间。每段对话读两 遍。 听第 6 段材料, 回答第 6、7 题。 6. Who is the woman most probably speaking to? A. A close friend. C. A passenger. 7. What is the woman going to do then? A. To change to the bus. B. To give up the journey. C. To buy a ticket for this train. 听第 7 段材料, 回答第 8 至 10 题。 8. Why is the man going to the airport? A. To fly to Singapore. C. To send off his cousin.
-2-

B. It’s a supermarket.

B. A conductor.

B. To meet his cousin.

圆学子梦想 铸金字品牌

9. What does Christopher do? A. A traveler. B. A writer. C. A painter.

10. When is Christopher expected at the airport? A. At 10: 20 am. C. At 11: 00 am. 听第 8 段材料, 回答第 11 至 13 题。 11. What is a lido? A. An in-door swimming pool. B. An open-air swimming pool. C. A swimming pool only for children. 12. When did the lido begin? A. In 1914. B. In 1940. C. In the 1940s. B. At 10: 40 am.

13. Why is the lido very popular? A. People can swim and relax there. B. People can swim and dance there. C. People can run and have a sunbath there. 听第 9 段材料, 回答第 14 至 17 题。 14. Where does the conversation most probably take place? A. In a supermarket. C. In a restaurant. 15. Why is the man nervous? A. Because this is his first time to China. B. Because he knows nothing about Chinese table manners.
-3-

B. In a department store.

圆学子梦想 铸金字品牌

C. Because he doesn’t know whether he likes Chinese food or not. 16. What’s the rule of table manners the woman tells the man to observe? A. To make himself at home. B. To learn to use chopsticks. C. To choose less strong wines. 17. What does the man have dinner with? A. Chopsticks. C. A spoon. 听第 10 段材料, 回答第 18 至 20 题。 18. What does the woman ask Bobby to do? A. Set the table. B. Pick up his father. C. Help her prepare dinner. 19. What is Bobby’s attitude towards his father? A. Thankful. C. Understanding. 20. What does Bobby’s father do? A. He is a bank clerk. C. He is a plane driver. 第二部分 第一节 英语知识运用(共两节, 满分 45 分) 单项填空(共 15 小题; 每小题 1 分, 满分 15 分) late this week.
-4-

B. A knife and fork.

B. Annoyed.

B. He is a salesman.

21. —Jack, this is the third time that you —Sorry, sir, but I was

for 15 minutes on the way here in the traffic jam.

圆学子梦想 铸金字品牌

A. have been; held up C. were; taken up

B. have been; put up D. were; given up

22. (2013· 北京模拟 )Mo Yan became the first Chinese Nobel Prize winner in Literature, A. as left school to make a living at the age of 12. B. which C. that D. who

23. (2013· 贵阳模拟)The manager said that the report was not complete; it didn’t include sales in England, A. as a result C. as well . B. for once D. for example , I think, that will be remembered

24. The number 2012 is a special number, by the Chinese forever. A. which B. what C. one

D. it

25. (2013· 宝鸡模拟)—It was careless of you to have left your clothes outside all night. —My god! A. So did I C. So were you . B. So I did D. So did you from cold weather.

26. A lot of migratory birds fly to the south in winter to A. stay away C. get away B. keep away D. break away

27. (2013· 成都模拟)It being Sunday, rather than A. stay; to travel C. stay; travel B. to stay; to travel D. to stay; travelling
-5-

at home, I preferred

.

圆学子梦想 铸金字品牌

28.

you recognize individual words of an idiom, it is not easy to understand

the idiom as a whole. A. Unless C. As long as B. Since D. Even though

29. (2013· 抚顺模拟)—How about the book you are reading? —Good indeed. It A. says C. covers many problems we have come across in our study. B. talks D. refers , he gladly

30. John received an invitation to dinner, and with his work accepted it. A. finished C. having finished 31. Her first A. impression C. concern 32. It surprised us all A. which B. that B. finishing D. was finished

on television was in her tens and she did feel nervous then. B. thought D. appearance so many passengers were killed in the accident. C. what D. how

33. (2013· 合肥模拟)The British government often says that providing children with to the information superhighway is of great importance. A. prevention C. allowance B. protection D. access with her

34. (2013· 邯郸模拟)At the meeting, all the people were deeply brilliant report.
-6-

圆学子梦想 铸金字品牌

A. impressed C. excited

B. surprised D. comforted

35. (2013· 吉林模拟)—Do you like Feng Xiaogang’ s latest movie 1942? — . I just watch it for fun. B. Not really D. Not a little

A. Of course C. Not likely 第二节

完形填空(共 20 小题; 每小题 1. 5 分, 满分 30 分) 36

Everyone has had an event that has changed his or her life. Mine was the of my little brother, Matthew. My whole life 37

with his birth, but sometimes

change can be a(n) 38 thing, even when it’s not expected. When my 39 first told me that they were having a baby and I would be an older brother, I was full of emotions. I was 40 and sad at the same time. My 41 I was ready. Back then, I did

whole life was going to change and I wasn’t sure not know what a positive impact this

42 would have on my life. 43 . There, lying in bed, was this

When Matthew was born I could not stop little “creature” . Not until I picked him up did I shoulders,

44 the weight of his life on my 46 felt I had

45 the weight of the effect I would have on him. I

more responsibility, and I was ready to do anything for my little brother. My whole family took 47 of him, even the cat, and life was somewhat 48 went out for the first time in

peaceful during those first few weeks. When my months, I fed him 49

. It was just as satisfying for me as for Matthew. I was there 51 his first steps. I 52 . I helped feed

50 he rolled over for the first time, and I was there when he saw his first tooth come in, and I will soon see his first tooth
-7-

圆学子梦想 铸金字品牌

him his first solid food and I “ Donadan ”

53 him say his first word “momma” . He called me 55 an effort to talk to me. I am too

54 Jonathan. At least he was

pleased to see him growing up happily. 36. A. death C. growth 37. A. changed C. passed 38. A. ordinary C. bad 39. A. friends C. relatives 40. A. worried C. happy 41. A. if 42. A. affair C. event 43. A. shaking C. smiling 44. A. have C. find 45. A. or 46. A. happily C. immediately B. so B. that B. birth D. development B. ruined D. improved B. special D. good B. neighbours D. parents B. disappointed D. friendly C. what B. matter D. business B. crying D. playing B. feel D. discover C. thus B. luckily D. surprisingly
-8-

D. why

D. and

圆学子梦想 铸金字品牌

47. A. place C. charge 48. A. mother C. sister 49. A. cakes C. vegetables 50. A. before 51. A. walked C. forced 52. A. come out C. fall out 53. A. witnessed C. noticed 54. A. because of C. in place of 55. A. making C. trying 第三部分 B. after

B. care D. advantage B. father D. brother B. bread D. milk C. when B. watched D. took B. turn out D. pick out B. heard D. taught B. instead of D. in spite of B. determining D. giving 阅读理解(共两节, 满分 40 分) D. while

第一节(共 15 小题; 每小题 2 分, 满分 30 分) A Maricel Apatan, 22, stands in the kitchen of the Edsa Shangri-La Hotel in Manila, preparing to decorate a
-9-

圆学子梦想 铸金字品牌

cheesecake. It would seem to be a routine task for a cake chef, but Maricel is no ordinary chef—she has no hands. Maricel has come a long way since the day in September 2000 when she and her uncle were attacked near their farm. Fortunately, both of them survived, but the 11-year-old girl lost her hands. In 2004, she entered a Manila training centre for people with disabilities. She learned how to write and do housework and, more importantly, came to terms with her disability. After graduation from high school, she took a two-year Hotel and Restaurant Management course and flourished even though she was the only disabled student in the course. After she moved back to Manila to continue her studies, the media started reporting on this determined young woman. She didn’t s hy away from the attention. “I wanted others living with disabilities to believe it’s possible to live a normal life, ” Maricel says. When managers at the Edsa Shangri-La Hotel saw Maricel on television, they hired her as part of the hotel’s Care for People project. She has also accomplished her goal of inspiring others. One of them is Ronelyn Calumpiano, a 21-year-old with cerebral palsy( 脑 瘫 ). She saw Maricel on television and was moved by her confidence. Ronelyn will soon start classes and is already planning a career in IT. Maricel’s three younger sisters have moved to Manila. She pays for the rent of their small apartment, while their parents look after their family farm in Mindanao. “It is difficult to make ends meet but I don’t lose hope. I believe an ything is possible if you dream, work hard and pray. ” 56. “Maricel is no ordinary chef” because
- 10 -

.

圆学子梦想 铸金字品牌

A. she is better than other chefs B. she is physically disabled C. she can do a routine task D. she is good at decorating cakes 57. Which of the following is NOT true about Maricel? A. She survived while her uncle did not. B. She didn’t shy away from public attention. C. She has inspired some disabled people. D. She managed to make a living by herself. 58. The underlined word “flourished” in Paragraph 3 is similar in meaning to A. was rejected C. recovered well B. was employed D. developed well .

59. What does the author want to tell us in the text? A. We should be determined and never lose hope. B. We shouldn’t look down upon the disabled. C. We should help those who suffer disabilities. D. We should feel sympathy for the unfortunate. B Two-thirds of Britons cannot say anything in a foreign language—with one fifth even unsure of what “bonjour” means, a study claims. Overall, 64 percent of those polled admitted they did not know a single word in any language other than English. And just one third said they were willing to make an
- 11 -

圆学子梦想 铸金字品牌

attempt at speaking a foreign language while on holiday. One fifth did not know the meaning of the French word for hello, one of the most recognizable foreign greetings in the world. And 63 percent had no idea what the Dutch word“ goedemorgen ” meant, despite the obvious similarities to our own “good morning”. Young Britons were found to be worst at making the effort, with nearly half of those aged 16 to 24 admitting they have never spoken the foreign language they learned at school. But 45 percent of the over-55s said they liked to try to speak the local language when abroad, the poll of 2, 000 adults by travel website Hotels. com found. It is compulsory for all pupils to study a foreign language up to the age of 14 and French, German and Spanish are all on the national curriculum. Yet only one in ten of those polled considered themselves able to speak one of them. Of these, a quarter could ask only “everyday questions”, 21 percent said they were limited to “hello” and “goodbye”, and one in fifty claimed they could understand everything said to them in another language, but were unable to reply. Reasons for not trying to speak a local language included not being bothered, fear of making a mistake or expecting hosts to be able to speak English. 60. What’s the best title of the passage? A. Two in three Britons cannot speak a foreign language B. The Britons take great pride in their language C. English is still the most important language in the world D. The reasons why Britons don’t speak foreign languages
- 12 -

圆学子梦想 铸金字品牌

61. Which is similar in meaning to the underlined word“ goedemorgen ”(Para. 3)? A. hello C. happy B. greeting D. good morning

62. Which is NOT the reason why Britons don’t speak a foreign language? A. They are afraid of making mistakes when they speak foreign languages. B. They are too busy with daily affairs to spare any time to learn. C. They expect that the people in other countries can speak English. D. They don’t want to be disturbed by other languages or accents. 63. What can we learn from the passage? A. Most British people are willing to make an attempt at speaking a foreign language. B. More than half of the British like to speak the local language when abroad. C. Studying a foreign language is compulsory in the school in Britain. D. One fiftieth of the British can understand a foreign language and reply. C The Vienna-based researchers showed that dogs doing a simple task when not rewarded if another dog, which continues to be rewarded, is present. The experiment consisted of taking pairs of dogs and getting them to present a paw for a reward. On giving the “handshake” the dogs received a piece of food. One of the dogs was then asked to shake hands, but received no food. The other dog continued to get the food when it was asked to perform. The dog without the reward quickly stopped doing the task, and showed signs of anger or stress when its partner was rewarded.
- 13 -

圆学子梦想 铸金字品牌

To make sure that the experiment was really showing the interaction between the dogs rather than just the frustration of not being rewarded, a similar experiment was conducted where the dogs performed the task without the partner. Here they continued to present the paw for much longer. Dr. Frederike Range from the University of Vienna says this shows that it was the presence of the rewarded partner that was the greater influence on their behavior. “The only difference is that one gets food and the other doesn’t. They are responding to being unequally rewarded. ”she says. The researchers say this kind of behavior, where one animal gets frustrated with what is happening with another, has only been observed in primates( 灵长类)before. Studies with various types of monkeys and chimpanzees show they react not only to seeing their partners receiving rewards when they are not, but also to the type of reward. The dog study also looked at whether the type of reward made a difference. Dogs were given either bread or sausage, but seemed to react equally to either. Dr. Range says this may be because they have been trained. 64. The dogs refused to give the paw when they A. found another dog was given nothing B. felt they were not treated equally C. were aware they received less food D. were given too much reward 65. What would a dog do if it presented its paw alone? A. It would go on with the performance much longer.
- 14 -

.

圆学子梦想 铸金字品牌

B. It would be too shy to present its paw. C. It would miss its partner. D. It would compare what it got with that of another. 66. According to the passage, compared with dogs, monkeys and chimpanzees . A. pay no attention to the type of reward B. only like to play interesting games C. pay attention to the type of reward as well as whether they are rewarded D. care more about how they are rewarded 67. Which of the following can best summarize the passage? A. Animals’ various ways to show anger B. Dogs are more envious than human beings C. Most animals want to be rewarded for their work D. Animals also have a sense of fairness D Some people believe that international sport creates goodwill between the nations and that if countries play games together they will learn to live together. Others say that the opposite is true: that international contests encourage false national pride and lead to misunderstanding and hatred. There is probably some truth in both arguments, but in recent years the Olympic Games have done little to support the view that sports encourage international brotherhood. Not only was there the incident of tragedy involving murder of athletes, but the Games were also ruined by lesser incidents caused principally by minor national contests.
- 15 -

圆学子梦想 铸金字品牌

One country received its second-place medals with visible anger after the hockey final. There had been noisy scenes at the end of the hockey match, the losers objecting to the final decisions. They were convinced that one of their goals should not have been disallowed and that their opponents ’ victory was unfair. Their manager was in a rage when he said, “This isn’t hockey. Hockey and the International Hockey Federation are finished. ” The president of the Federation said later that such behavior could result in the suspension of the team for at least three years. The American basketball team announced that they would not yield first place to Russia, after a disputable end to their contest. The game had ended in disorder. It was thought at first that the United States had won by a single point, but it was announced that there were three seconds still to play. A Russian player then threw the ball from one end of the court to the other, and another player popped it into the basket. It was the first time the U. S. had ever lost an Olympic basketball match. An appeal jury( 评 审委员会)debated the matter for four and a half hours before announcing that the result would stand. The American players then voted not to receive the silver medals. Incidents of this kind will continue as long as sport is played competitively rather than for the love of the game. The suggestion that athletes should compete as individuals or in non-national teams, might be too much to hope for. But in present organization of Olympics there is far too much that encourages aggressive patriotism(爱国主义). 68. The author thinks that in recent years Olympic Games have A. showed little international friendship B. greatly encouraged international brotherhood
- 16 -

.

圆学子梦想 铸金字品牌

C. created goodwill between the nations D. created only misunderstanding and hatred 69. The basketball match showed that .

A. aggressive patriotism was displayed in the incident B. the Russian team should not have taken advantage of the last three seconds C. the appeal jury was too inefficient in making a decision D. the American team should have taken the first place 70. Which statement best summarizes this passage? A. Athletes should compete as individuals. B. The organization of the Olympic Games must be improved. C. Any team that has disrespectful behavior should be suspended. D. Different teams often have disputes when fighting for the first place. 第二节(共 5 小题; 每小题 2 分, 满分 10 分) 根据短文内容, 从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。 选项中有 两项为多余选项。 Being a good student doesn’t mean you have to drop all social activities and dive into your books. It is still possible to have a healthy social life while getting good grades. 71 Here are how you can achieve it:

Decide for yourself at the start of the term that you won’t let your schoolwork sweep you away. 72

Write down your weekly schedule on a piece of paper. Chances are that you’ll have small gaps between classes during the week and more free time at the weekend. Make sure that every time you find yourself in one of those between-class gaps you
- 17 -

圆学子梦想 铸金字品牌

use the time efficiently.

73

Set aside at least one large amount of time each week as free time. Keep in mind the law of diminishing returns(收益递减). Past a certain point, more hours studying will be of little benefit. 74 Protect both your free time and your school time

carefully. If one starts to infringe(侵犯)on the other, that is just the beginning of a long, slippery downhill slope(斜坡). 75 This way, you can co-ordinate(协调)your free time with theirs.

Whenever possible, find social activities that take you off campus and away from your schoolwork. A. Balance is the key. B. Encourage your friends to follow a similar plan. C. It is very important to be determined about this. D. Try not to affect others’ time and just focus on your own. E. You’re better off spending this time with friends. F. You can spend more time on social life than on study. G. Read a few pages of your school books or do some quick chores(杂活), for example. 第Ⅱ卷 第四部分 第一节 写作(共两节, 满分 35 分) 短文改错(共 10 小题; 每小题 1 分, 满分 10 分) (2013· 长春模拟) 假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文 , 请你修改你同桌写的以下
- 18 -

圆学子梦想 铸金字品牌

作文。文中共有 10 处语言错误, 每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词 的增加、删除或修改。 增加: 在缺词处加一个漏字符号(∧), 并在其下面写出该加的词。 删除: 把多余的词用斜线(﹨)划掉。 修改: 在错的词下画一横线, 并在该词下面写出修改后的词。 注意: 1. 每处错误及其修改均仅限一词; 2. 只允许修改 10 处, 多者(从第 11 处起)不计分。 Dear Tom, It was greatly to receive your email. Now, I would like to tell you something that takes place in my school yesterday. We held “growing-up” ceremony for our up-coming eighteenth birthdays. First, we both made promises that we would have a sense of duty. Then, we shows our thanks to our parents who have gone through hardships to bring you up and teachers who have educated us patiently. Finally, we put on wonderful performance, singing and dance happily. I think the activity is important too us, which I will remember it for the rest of my life. Yours, Li Ming 第二节 书面表达(满分 25 分)

请你以“ My Favourite Sports/Music Star ”为题, 写一篇英文演讲稿, 介绍你 最喜欢的一位体育或音乐明星。你的演讲稿需要包括以下内容: 1. 对你最喜欢的体育或音乐明星作简单介绍; 2. 你喜欢他/她的理由;
- 19 -

圆学子梦想 铸金字品牌

3. 你从他/她身上学到了什么。 注意: 1. 词数 100 个左右; 2. 可以适当增加细节, 以使行文连贯。 ____________________________________________________________________ ____________________________________________________________________ ____________________________________________________________________ ____________________________________________________________________ ____________________________________________________________________

答案解析
【听力材料】 Text 1 W: Hi, Tom, what are you doing here? M: I’m waiting to buy a ticket to go home for Christmas. ①I’ve been waiting for two hours, but it seems that I will have to wait for another two hours. Text 2 M: Jessie, would you like to have a cup of coffee with me? W: I’d love to, ②but in fact, I’ve got to meet with the deadline of my paper tomorrow. Text 3
- 20 -

圆学子梦想 铸金字品牌

W: The light has gone out! M: It happens when too many people use air conditioners at the same time. W: ③No wonder we have often had power failures since July. Text 4 W: I just bought this coat at a sale. How do you like it? M: It’s very nice. How much was it? W: $86. M: ④But my sister bought the same thing for half the price. Text 5 M: ⑤I’m on the way to a newly-opened café . W: You mean the Grass World? M: That’s right. W: I’m going there, too. A lot of people talked about it when I was shopping in the downtown supermarket last Sunday. So I want to experience it myself. Text 6 W: ⑥Excuse me, can you tell me if I can go directly to Melbourne from here? M: Melbourne? Oh, yes, the train goes in about ten minutes. But it is a stopping train. W: Stopping train? You mean it stops at every station? M: Right. I took it two weeks ago. W: ⑥Oh, and how long is that journey? M: It will take about four and a half hours. W: Oh, dear. What about the bus? M: Maybe it takes much longer.
- 21 -

圆学子梦想 铸金字品牌

W: ⑦Well, the train may be the better choice. Thank you. Text 7 W: Why are you in such a hurry, Andrew? M: I’m going to the airport. W: Why? M: ⑧My cousin Christopher is coming. He’ll come here to have an art exhibition, and then he will have a holiday. W: Where is he from? M: He’s from Singapore. ⑨He is a very famous painter in Asia. W: What time does his flight arrive? M: ⑩At 11: 00 am. I think I must leave now. It’s already 10: 40 am. W: OK. See you. Text 8 W: Hi, Jeff. Where did you go for the weekend? M: I went to the lido with several friends. W: Lido? What’s a lido? M:?It’s a very special kind of open-air swimming pool. W: Isn’t a lido just another word for an open-air swimming pool? M: Well, no, it’s a little more special. It’s usually large with big seating and sunbathing areas around the pool itself. There are also changing rooms and a small café . W: When did the lido start?
- 22 -

圆学子梦想 铸金字品牌

M:?Perhaps in the 1940s. W: Is it very popular? M: Yes, it is very popular with families. Young children like to scream, shout and jump there and they might take picnics there, too. W:
?

Sounds like a good place to relax.

M: Yes,?Swimmers can go there to spend an afternoon in the sun and have a chat with their friends. Text 9 W:
?

This is your seat, Mr. Brown. Sit down, please.

M: Thank you. Mrs. Zhang,?I’m really a bit nervous now. I know nothing about Chinese table manners. W: Don’t worry, Mr. Brown. As for table manners, there is only one rule you must observe.?That is to make yourself at home. M: OK, I’ll try. W: Mr. Brown, which do you prefer, Brandy or Mao Tai? M: Brandy and Mao Tai are too strong for me. W: Well, what about dry red wine? M: OK. W: Would you like to use chopsticks or a knife and fork? M:?I’d like to try chopsticks. W: OK, let me show you. Look, first place both sticks between the thumb and the fore fingers, and then, keep one still and move the other. M: Let me try. . . Well, how is that?
- 23 -

圆学子梦想 铸金字品牌

W: Fine, you are learning fast. Cheers. M: Cheers. Text 10 W:
?

?

Well, to your health and success in business.

Bobby, turn off the TV and set the table. Dinner is almost ready.

M: OK. I’ll be right down. . . W: Honey, there are only going to be three of us tonight. Your father’s plane was delayed, so he won’t be home until after 10: 00 pm. M: Aw, man!?Why does he always have to travel so much? I feel like I never get to see him any more. W: I know. Your sister and I feel the same way, but this is the way it has to be right now. M: But you never travel for your job. W: That’s because I work at home. I guess I’m lucky, but the re are disadvantages, too. Your father is gone a lot, but he also makes good money. M: Why doesn’t he work at home? W: Well,?working in sales means you have to be on the road a lot. If he stayed at home, how would he ever sell anything? M: I guess you’re right. When I grow up, I’m not going to choose work over family like Dad. W: Don’t be too hard on your father, Bobby. He is doing this for us. You should be thankful.
- 24 -

圆学子梦想 铸金字品牌

答案:1~5.CBBBA 11~15.BCACB

6~10.CCBCC 16~10AAABB

21.【解析】选 A。第一个空考查固定句式“this is the +序数词+ time that+现在完 成时”, 可排除 C、 D 两项; 根据句意“在来的路上我被交通阻塞耽搁了 15 分钟。 ” 可知选 held up, 意为“耽搁, 延误”。put up 举起, 张贴, 提供住宿; take up 占据, 从事; give up 放弃。 【变式备选】 —Do you remember the day one year ago? —Yes. That was the first time we A. have met C. had been met B. had met D. have been met , when it was snowing.

【解析】选 B。考查动词的时态。the first time +that 从句中用完成时; 若前面是 一般现在时, 从句用现在完成时; 若前面是一般过去时, 则从句用过去完成时。 而且由语境可知, 主语 we 与 meet 之间为主动关系, 故 B 为正确答案。 22.【解析】选 D。考查引导定语从句的关系词。句意: 莫言成为中国获得诺贝 尔文学奖的第一人, 他 12 岁就辍学谋生。 定语从句缺主语, 且先行词为 Mo Yan, 故选 D。 23.【解析】选 D。考查短语辨析。句意: 经理说这份报告不完整, 例如它缺少在 英国的销售情况。 as a result 结果; for once 仅此一次; as well 也; for example 例如。 24.【解析】选 C。句意: 2012 是一个特殊的数字, 我想, 这是一个中国人将会永 远记住的数字。 分析句子结构可知此处缺少定语从句的先行词, 根据句意可知先 行词应为 a special number 的同位语, 故用替代词 one。
- 25 -

圆学子梦想 铸金字品牌

25.【解析】选 B。句意: ——你太粗心了, 把衣服放在外面一整夜。——天哪! 还真是这样。so +主语+助动词表示某人的确做了某事; so +助动词+主语表示另 外一个人也做了同样的事。 【知识拓展】 某人/某事也(不)一样的不同表达方式 1. so +系动词/助动词/情态动词+主语, 表示前面所说的肯定情况也适合于另一 个人或另一件事。例如: —I have lost his address. ——我把他的地址给丢了。 —So have I. ——我也丢了。 2. neither/nor+系动词/助动词/情态动词+主语, 表示前面一种否定情况也适合于 另一个人或另一件事。例如: He didn’t finish his work, neither did I . 他没有完成工作, 我也没完成。 3. So it is with. . . /It is the same with. . . 表示前面出现的两种或几种情况也适合 于另一个人或另一件事。例如: —Mary is a student and works hard. ——玛丽是个学生且学习很努力。 —So it is with Tom. /It is the same with Tom. ——汤姆也一样。 26.【解析】选 C。句意: 很多候鸟在冬天飞到南方去躲避寒冷的天气。stay away
- 26 -

圆学子梦想 铸金字品牌

from 与……保持距离; keep away from(使)不接近; get away from 逃离, 远离; break away from 脱离。根据句意可知选 C 项。 27.【解析】选 A。句意: 由于是星期天, 我宁愿出去旅行也不愿待在家里。根据 句意可知考查 prefer to do sth. rather than do sth. 宁愿做某事而不愿做某事, 可知 答案为 A 项。 【变式备选】 —Nowadays children have to take art, music and sports classes in their free time busy schoolwork. —No wonder they have more and more pressure. A. rather than C. apart from B. owing to D. except for

【解析】选 C。考查介词短语辨析。句意: ——如今的孩子除了繁重的学校作业 外, 在业余时间还不得不上美术、音乐和体育课。——怪不得他们的压力越来越 大了。apart from 除了……之外, 符合句意。rather than 而不是; owing to 因为, 由 于; except for 除……以外, 排除的是细节。 28.【解析】选 D。句意: 即使你认识一个谚语中的单个词语, 要整体理解这个谚 语却不容易。 unless 除非, 引导条件状语从句; since 由于, 既然, 引导原因状语从 句; as long as 只要, 引导条件状语从句; even though 即使, 引导让步状语从句。 29.【解析】选 C。句意: ——你在读的那本书怎么样? ——很好。它包含了我们 在学习中遇到的很多问题。cover 包含, 涉及, 符合句意。 30.【解析】选 A。句意: 约翰收到了赴宴的邀请, 由于工作做完了, 他就欣然接 受了。在 with 复合结构中, 宾语 his work 和 finish 之间为逻辑上的被动关系, 故
- 27 -

圆学子梦想 铸金字品牌

用过去分词作宾语补足语。 31.【解析】选 D。句意: 她第一次上电视是在十几岁时, 当时她觉得很紧张。 impression 印象; thought 思想; concern 关心, 担忧; appearance 出现。 32.【解析】选 B。句意: 在这次事故中死了那么多的乘客, 让我们都惊呆了。根 据句意可知 It 为形式主语, 后面需要填入真正主语从句的引导词, 又因为从句中 不缺少句子成分, 故用 that 引导, 只起连接作用, 不作句子成分。 33.【解析】选 D。考查名词辨析。句意: 英国政府常说给孩子们提供进入信息 高速公路的通道是很重要的。prevention 防止; protection 保护; allowance 零用钱, 限额; access 接近, 通道, 使用权。access to 通往……的道路, 有权使用。 34.【解析】选 A。考查动词辨析。句意: 会议上, 她才气横溢的报告给所有的人 都留下了深刻的印象。be impressed with. . . 对……留下深刻印象, 符合句意。 surprised 吃惊的; excited 兴奋的, 激动的; comforted 得到安慰的。 35.【解析】选 B。考查交际用语。句意: ——你喜欢冯小刚的最新电影《一九四 二》吗? ——不怎么喜欢。我看它仅仅是为了好玩。Of course 当然了; Not really 不怎么喜欢; Not likely 不可能; Not a little 一点儿也不。 本文讲述的是一个极为普通的故事 : 母亲就要生小弟弟了 , 作者刚开始是 悲喜交加, 后来慢慢感受到了无穷的乐趣和责任。 36.【解析】选 B。考查名词辨析。根据第 37 空一句中的 his birth 可得出答案。 death 死亡; growth 生长; development 发展, 均不符合题意。 37.【解析】选 A。考查动词辨析。首句 Everyone has had an event that has changed his or her life. 开门见山地提出了作者的观点和文章的主题, 由此可知答案为 A。 ruin 破坏; pass 通过; improve 改善, 提高, 均不符合题意。
- 28 -

圆学子梦想 铸金字品牌

38.【解析】选 D。考查形容词辨析。根据后半句 even when it’s not expected 以及 全文内容可知, 弟弟的出生对于作者的人生来说是件“好”事。 39.【解析】选 D。考查名词辨析。“父母”告诉我, 他们将要有一个小孩, 我要做 哥哥了。 40.【解析】选 C。考查形容词辨析。at the same time 同时, 根据该词组可知所填 词与 sad 意义相反, 故选 C。 41.【解析】选 A。考查引导词辨析。根据上下文可知, 作者不知道自己“是否” 做好了(接纳一个弟弟或妹妹的)思想准备。if 引导宾语从句。 42.【解析】选 C。考查名词辨析。这件事情改变了作者的人生, 自然是一件“重 要的事件”, 故使用 event。 43.【解析】选 C。考查动词辨析。根据下句使用的 this little “creature”可知, 作 者喜爱小弟弟。故看着刚出生的小弟弟, 作者是不停地“笑”。 44.【解析】选 B。考查动词辨析。作者抱起弟弟时, 才“感觉”到自己肩上的重量, 即做哥哥的责任。 45.【解析】选 D。考查连词辨析。根据语境可知, 前后为并列关系, 故使用 and。 46.【解析】选 C。考查副词辨析。作者“立即”就感觉到了自己有了更多的责任。 47.【解析】选 B。考查固定表达。全家人都“照看”小弟弟。take care of 照看; take place of 取代; take charge of 负责, 掌管; take advantage of 利用。 48.【解析】选 A。考查名词辨析。根据后面的 went out for the first time in months 可知, 是指“坐月子的母亲”。 49.【解析】选 D。考查名词辨析。喂婴儿自然应该是“牛奶”, 下文中的“固体食 物”是后来的事情。
- 29 -

圆学子梦想 铸金字品牌

50.【解析】选 C。考查连词辨析。作者接下来的几句讲的是作者目睹了弟弟成 长的过程。他第一次会翻滚的“时候”, 我目睹了。 51. 【解析】 选 D。 考查动词辨析。 固定表达 take his first steps 迈出他的第一步, 跨 出第一步。 52.【解析】选 C。考查动词短语辨析。前面“出现, 长出”牙齿是 come in, 与之 相对“脱落”是 fall out。come out 发芽, 出土; turn out 结果是; pick out 挑选出。 53.【解析】选 B。考查动词辨析。根据上下文可知, 作者是“听见”弟弟说出的第 一句话。 54.【解析】选 B。考查介词短语辨析。弟弟咿呀学语, 故将作者的名字 Jonathan 说成了 Donadan。instead of 代替, 而不是, 符合题意。because of 因为; in place of 取代; in spite of 尽管, 均不符合题意。 55.【解析】选 A。考查动词辨析。make an effort to do sth. 为固定词组, 意为“努 力做某事”。其他选项都不符合题意。 励志故事。 Maricel Apatan 在 11 岁遭袭失去了双手, 但是她并没有失去对生 活的信心。高中毕业后经过不懈努力, 最后她成为了一名无手的大厨。 56. 【解析】 选 B。 细节理解题。 从文章第一段最后一句. . . but Maricel is no ordinary chef—she has no hands. 可知, 她是一名残疾的厨师。 57.【解析】选 A。细节理解题。从文章第二段的第二句 Fortunately, both of them survived. . . 可知, A 项不符合原文, 其他各项都与原文相符。 58.【解析】选 D。词义猜测题。与后面的 even though she was the only disabled student in the course. 以及后来的成功就业说明了她在高中毕业后得到了全面发 展, 故 developed well 符合语境; A 项“遇到拒绝”, B 项“受人雇用”; recovered well
- 30 -

圆学子梦想 铸金字品牌

恢复得好; developed well 健康成长。 59.【解析】选 A。主旨大意题。根据全文 Maricel 自强不息的事迹, 说明只要人 们有信心, 不放弃, 一切成功皆有可能。文章最后一段也点明了主题。 一项研究宣称 , 三分之二的英国人一句外语也不会说 ——五分之一的人甚 至不知道法语“你好”。总体而言, 有 64%的受访者承认, 除了英语外, 他们不会 其他任何一种语言, 哪怕一个单词。 不想说当地语言的原因包括不想被外来语言 干扰, 害怕犯错以及期望当地的主人能够说英语。 60.【解析】选 A。主旨大意题。本文主要介绍了三分之二的英国人一句外语也 不会说, 以及对各个年龄段的人外语学习情况的调查。故选 A。 61.【解析】选 D。细节理解题。根据第三段 And 63 percent had no idea what the Dutch word “goedemorgen” meant, despite the obvious similarities to our own “good morning”. 可知 goedemorgen 与 good morning 意思相同。 62. 【解析】 选 B。 细节理解题。 根据最后一段 Reasons for not trying to speak a local language included not being bothered, fear of making a mistake or expecting hosts to be able to speak English. 可知 A、C、D 都在原文中提到了。故选 B。 63. 【解析】 选 C。 推理判断题。 根据第五段的 It is compulsory for all pupils to study a foreign language up to the age of 14. . . 可知, 学生们必须学习一门外语。 奥地利科学家发现 , 狗也有公平意识 , 假如它们受到和其他狗不一样的待 遇, 它们就会怠工。 64.【解析】选 B。推理判断题。由文章内容可知, 当一只狗看见同伴得到奖赏而 自己没有时 , 它就不愿意继续和人握手。由此推断 , 狗也有公平意识和嫉妒心 理。
- 31 -

圆学子梦想 铸金字品牌

65.【解析】选 A。细节理解题。第四段讲在另外一个试验中, 当狗独自进行和 人握手的动作而没有得到任何奖赏时, 其行为持续的时间长得多。由此判断选 A, 没有了不公平感, 它们就会继续这样做。 66.【解析】选 C。推理判断题。从第七至第九段可知, 与狗比较起来, 猴子和猩 猩不仅关注是否得到奖赏, 也关注奖赏的种类。 67.【解析】选 D。主旨大意题。试验表明动物和人一样, 也有公平意识, 它们“不 患寡, 患不均”, 一旦受到不公平的待遇就会消极怠工。 本文讲述了公正公平的竞赛精神 ——奥林匹克运动的基本要素, 但爱国和 荣誉应该怎样区别对待, 面对这些问题作者提出了自己的观点。 68. 【解析】 选 A。 细节理解题。 从文章第一段中“. . . the Olympic Games have done little to support the view that sports encourage international brotherhood. ” 可知答案 为 A。 69.【解析】选 A。推理判断题。原文列举的美俄篮球比赛的例子并未表明谁是 谁非, 作者只是要说明过分的爱国心会导致不愉快的事件发生。 70.【解析】选 B。主旨大意题。本文主要说明奥运比赛的组织方式必须改进, 以 防过于狭隘的爱国心扭曲了奥运的真正意义。其他选项显然不是作者的意图。 答案: 71~75. ACGEB 第一节 答案:

Dear Tom, It was greatly to receive your email. Now, I would like to tell you something that great takes place in my school yesterday. We held ∧“growing-up” ceremony for our took a
- 32 -

圆学子梦想 铸金字品牌

up-coming eighteenth birthdays. First, we both made promises that we would have a all sense of duty. Then, we shows our thanks to our parents who have gone through showed hardships to bring you up and teachers who have educated us patiently. Finally, we us put on wonderful performance, singing and dance happily. I think the activity performances dancing

is important too us, which I will remember it for the rest of my life. to Yours, Li Ming 第二节 【参考范文】 My Favourite Sports Star My favourite sports star is Michael Jordan. He is a famous American professional basketball player. Born in 1963, Michael Jordan joined the NBA’ s Chicago Bull in 1984. He performed so well that he won numerous awards and honours during his professional career. Michael Jordan has been regarded as the greatest basketball player of all time and named as one of the best athletes in the 20th century. I like Michael Jordan not only for his excellent basketball skills but also for his great sports spirit. In face of repeated failures, Michael Jordan never gave up. Instead,
- 33 -

圆学子梦想 铸金字品牌

he worked harder until he achieved great success in the end. His positive attitudes towards life, struggling spirit and determination have always been inspiring me.

关闭 Word 文档返回原板块。

- 34 -


相关文章:
2014版英语复习方略(外研版通用) 阶段评估检测(三) 必修3
2014版英语复习方略(外研版通用) 阶段评估检测(三) 必修3_英语_高中教育_教育...(共两节, 满分 30 分) 第一节(共 5 小题; 每小题 1. 5 分, 满分 7...
2014版英语复习方略(外研版通用) 阶段评估检测(六) 选修6
2014版英语复习方略(外研版通用) 阶段评估检测(六) 选修6_英语_高中教育_教育专区。今日推荐 78份文档 不小心又胖了 胖女人必看 ...
2014版英语复习方略(外研版通用) 阶段评估检测(四) 必修4
2014版英语复习方略(外研版通用) 阶段评估检测(四) 必修4_英语_高中教育_教育...(共两节, 满分 30 分) 第一节(共 5 小题; 每小题 1. 5 分, 满分 7...
2014版英语复习方略(外研版通用) 阶段评估检测(七) 选修7
2014版英语复习方略(外研版通用) 阶段评估检测(七) 选修7_英语_高中教育_教育...(共两节, 满分 30 分) 第一节(共 5 小题; 每小题 1. 5 分, 满分 7...
2014版英语复习方略(外研版通用) 阶段评估检测(八) 选修8
2014版英语复习方略(外研版通用) 阶段评估检测(八) 选修8_英语_高中教育_教育...(共两节, 满分 30 分) 第一节(共 5 小题; 每小题 1. 5 分, 满分 7...
2014版英语复习方略 阶段评估检测(一) 必修1(人教版通用)
2014版英语复习方略 阶段评估检测(一) 必修1(人教版通用)_英语_高中教育_教育专区。圆学子梦想 铸金字品牌 温馨提示: 此套题为 Word 版, 请按住 Ctrl,滑动鼠...
2014版英语复习方略(外研版通用) 课时提升作业(二) 必...
2014版英语复习方略(外研版通用) 课时提升作业(二) 必修1 Module 2 My New Teachers_英语_高中教育_教育专区。今日推荐 78份文档 不...
2014版英语复习方略 阶段评估检测(二) 必修2(人教版通用)
2014版英语复习方略 阶段评估检测(二) 必修2(人教版通用)_英语_高中教育_教育...(共两节, 满分 30 分) 第一节(共 5 小题; 每小题 1. 5 分, 满分 7...
2014版英语复习方略(外研版通用) 课时提升作业(六) 必...
2014版英语复习方略(外研版通用) 课时提升作业(六) 必修1 Module 6 The Internet and Telecommunications_英语_高中教育_教育专区。今日...
2014版英语复习方略(外研版通用) 课时提升作业(二十五)...
2014版英语复习方略(外研版通用) 课时提升作业(二十五) 必修5 Module 1 British and American English_英语_高中教育_教育专区。温馨提示: 此套题为 Word 版, ...
更多相关标签: