当前位置:首页 >> 英语 >>

【金版学案】2015届高考英语二轮专题复习与测试 语言知识及应用专题演练(一)


语言知识及应用专题演练(一)
第一节 完形填空

阅读下面短文,掌握其大意,然后从 1~15 各题 所给的 A、B、C 和 D 项中,选出最佳 选项。

In this life,what did you miss? The wife asked the husband when she was 25.Despondently(沮

丧地),the husband replied:“I missed a new__1__opportunity.” When she was 35,the husband__2__told her that he had just missed the bus. At 45,the husband sadly said:“I missed the opportun ity seeing my closed relative before his last__3__.” At 55,the husband said disappointedly:“I missed a good chance to__4__.” At 65,the husband hurriedly replied:“I missed a dental__5__.” At 75,the wife did not ask the husband any more,the husband was__6__in front of the very sick wife.Remembering the question the wife used to ask him,this time he asked the wife the same question.The wife,with a smile and__7__look,replied: “In this life,I did not miss having you!” The husband was full of tears.He always thought that they could be together__8__.He was always busy with work and trifles.So much so he had never been__9__to his wife.The husband hugged the wife tightly and said:“Over 50 years, how I had allowed myself to miss your deep__10__for me.” In the busy city life,there are many people who are always busy with work.These people revolve(围绕??转动)their lives around their jobs.These people__11__all their time and health to meet the social expectations.They are__12__to spend time on health care.They miss the opportunity to be with their children in their growing up.They neglect the loved ones who__13__for them,and also their health. Nobody knows what is going to happen one year from now. Life is not__14__,so always live in the now.Express your gratitude to your loved

1

ones in words.Show your care with actions.T reat everyday as the last episode(片 段)of life.In this way,when you are__15__,your loved ones would have nothing to feel sorry about. 1.A.life B.tour C.job D.holiday

解析:考查上下文语境。下文有几处都提到人们总是忙于“工作”,结合上下文语境可 知,丈夫因错失了一个“工作机会”感到沮丧,故选 C。 答案:C

2.A.eagerly B.angrily C.anxiously D .gently

解析:考查逻辑理解。首先根据上下文的 despondently,sadly,disappointedly 排除 A、D 两项。根据常识,丈夫误了公交车会感到“生气”, 故选 B。 答案:B

3.A.visit B.life C.death D.breath

解析:考查常识理解。丈夫因为没能在最亲的人临终前再见他一面,感到很伤心,故选 D。 答案:D

4.A.retire C.work

B.refresh

D.rest

解析:考查常识理解。此处指错失了退休机会,故选 A。 答案:A

2

5.A.care B.disappointment C.appointment D.medicine

解析:考查常识理解。appointment 此处意为“预约”,丈夫没有如约去看牙医,故选 C。 答案:C

6.A.kneeling B.crying C.talking D.sleeping

解析:考查上下文语境。根据下文“The husban d hugged the wife...”可知妻子即 将辞世,丈夫悔恨、内疚、伤心, kneeling 符合语境,故选 A。 答案:A

7.A.terrible B.miserable C.upset D.peaceful

解析: 考查上下文语境。 从妻子说的话可知她非常宁静安详, 也跟丈夫的表现形成对比, 故选 D。 答案:D

8.A.sometimes B.ever C.forever D.occasionally

解析:考察常识理解。丈夫总以为可以和妻子“永远”在一起,故选 C。 答案:C

9.A.thoughtful

B.careful

C.useful D.meaningful

3

解析:考查上下文语境。根据上文“He was always busy with work and trifles.” 可知,此处表示丈夫总是忙于工作和琐事,对妻子不关心体贴,故选 A。 答案:A

10.A.care B.love C.thought D.mind

解析:考查上下文语境。此处指丈夫懊悔错过了妻子的“爱”, 故选 B。 答案:B

11.A.waste C.save

B.sacrifice

D.spend

解析:考查上下文语境。此 处指人们“牺牲”健康和时间去满足 社会对自己的期待, 故选 B。 答案:B

12.A.willing B.ready C.sure D.unwilling

解析:考查上下文语境。此处指人们“不愿意”花时间关注健康,故选 D。 答案:D

13.A.call B.care C.pay D.look

解析:考查上下文语境。此处指人们往往忽视爱人对他们的“关心”,故选 B。 答案:B

14.A.permanent

B.temporary
4

C.contemporary

D.easy

解析:考查上下文语境。此处生命不是“永恒的”,所以要活在当下。故选 A。 答案:A

15.A.lost B.living C.gone D.missing

解析:考查上下文语境。此处 be gone 表示“离开了,不在了”。故选 C。 答案:C

第二节 语法填空 (2014 年广东高考)阅读下面短文,按照句子结构的语法性和上下文连贯的要求,在空 格处填入一个适当的词或使用括号中词语的正确形式填空。 Last year,my brother and I went to Miami for a vacation.Some of my friends who had been there before said 16.________was a w onderful holiday destination.Before we went,we had planned for months.When the day came,we were ready. After our plane landed,we went to the hotel.We had made our reservation six months 17.________(early) , but the man at the front desk said there had been a mistake.We 18.________(tell)that our rooms hadn't been reserved for that week, 19.________for the week after.I didn't understand 20.________this would happen and my credit card had already been charged 21.________the reservation.What's worse, the hotel had been fully booked.When we were wondering what to do,the manager came out.She was 22.________(surprise)helpful.She apologized for the mistake and gave us a spare VIP room on 23.________top floor.We had never stayed in such an amazing room,and we weren't charged extra. The next day, my brother and I went to the beach 24.________we watched some people play volleyball.We got a little 25.________(sunburn)but the day had been so relaxing that we didn't mind.

5

16.解析:考代词。此处用 it 代替 Miami。 答案:it 17.解析:考形容词比较级。 答案:earlier 18.解析:考谓语动词根据时态语态以及主谓一致规则的变化。 答案:were told 19.解析:考并 列连词。此处语意有转折,填 but。 答案:but 20.解析:考宾语从句的连接词 。表原因填 why。 答案:why 21.解析:考介词。charge for“收费”。 答案:for 22.解析:词性转换。修饰形容词用副词形式 surprisingly。 答案:surprisingly 23.解析:考冠词。 答案:the 24.解析:考定语从句连接词。 答案:where 25.解析:考动词变为非谓语动词。 答案:sunburned/sunburnt

6


相关文章:
【金版学案】2015届高考英语二轮专题复习与测试 第一篇 语言知识及应用 专题演练(二)配套作业
【金版学案】2015届高考英语二轮专题复习与测试 第一篇 语言知识及应用 专题演练(二)配套作业_英语_高中教育_教育专区。语言知识及应用专题演练(二) 第一节 完形...
【金版学案】2015届高考英语二轮专题复习与测试 语言知识及应用专题演练(六)
【金版学案】2015届高考英语二轮专题复习与测试 语言知识及应用专题演练(六)_英语_高中教育_教育专区。语言知识及应用专题演练(六) 第一节 完形填空 (2013 年...
【金版学案】2015届高考英语二轮专题复习与测试 语言知识及应用专题演练(四)
【金版学案】2015届高考英语二轮专题复习与测试 语言知识及应用专题演练(四)_英语_高中教育_教育专区。语言知识及应用专题演练(四) 第一节 完形填空 (2013 年...
【金版学案】2015届高考英语二轮专题复习与测试 语言知识及应用专题演练(三)
【金版学案】2015届高考英语二轮专题复习与测试 语言知识及应用专题演练(三)_英语_高中教育_教育专区。语言知识及应用专题演练(三) 第一节 完形填空 (2014 年...
【金版学案】2015届高考英语二轮专题复习与测试:语言知识及应用专题演练1]
【金版学案】2015届高考英语二轮专题复习与测试:语言知识及应用专题演练1]_高中...第一篇 语言知识及应用专题演练 语言知识及应用专题演练(一) 第一节 完形填空...
【金版学案】2015届高考英语二轮专题复习与测试:语言知识及应用专题演练2]
【金版学案】2015届高考英语二轮专题复习与测试:语言知识及应用专题演练2]_高中教育_教育专区。【金版学案】2015届高考英语二轮专题复习与测试:语言知识及应用专题...
【金版学案】2015届高考英语二轮专题复习与测试 语言知识及应用专题演练(五)
【金版学案】2015届高考英语二轮专题复习与测试 语言知识及应用专题演练(五)_英语_高中教育_教育专区。语言知识及应用专题演练(五) 第一节 完形填空 (2013 年...
【金版学案】2015届高考英语二轮专题复习与测试 第一篇 语言知识及应用 专题演练(一)配套作业
【金版学案】2015届高考英语二轮专题复习与测试 第一篇 语言知识及应用 专题演练(一)配套作业_英语_高中教育_教育专区。语言知识及应用专题演练(一) 第一节 完形...
【金版学案】2015届高考英语二轮专题复习与测试 第一篇 语言知识及应用 专题演练(三)配套作业
【金版学案】2015届高考英语二轮专题复习与测试 第一篇 语言知识及应用 专题演练(三)配套作业_英语_高中教育_教育专区。语言知识及应用专题演练(三) 第一节 完形...
【金版学案】2015届高考英语二轮专题复习与测试:语言知识及应用专题演练6]
【金版学案】2015届高考英语二轮专题复习与测试:语言知识及应用专题演练6]_高中教育_教育专区。【金版学案】2015届高考英语二轮专题复习与测试:语言知识及应用专题...
更多相关标签: