时间：120 分钟，满分：150 分 第一部分：听力(共两节；满分 30 分) 第一节(共 5 小题； 每小题 1.5 分， 满分 7.5 分) 听下面 5 段对话。每段对话后有一个小题，从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最 佳选项，并标在试卷的相应位置。听完每段对话后，你将有 10 秒钟的时间来回答有
关小题 和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。 1. What does the man want? A. Tea. B. Coffee. C. A glass of milk. 2. What is the teacher's name? A. Mrs. Pond B. Miss Pond C. Miss Bond. 3. What did the woman say about her vacation? A. She met some friendly people. B. The hotel was not good. C. She had fine weather. 4. What is Ray going to do this afternoon? A. He will have a class at 1：00. B. He will go to the library at 2:00. C. He will go home around 3:00. 5. What is the original price for the Tshirt? A. 80 dollars. B. 50 dollars. C. 40 dollars. 第二节(共 15 小题；每小题 1.5 分，满分 22.5 分) 听下面 5 段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题，从题中所给的 A、B、C 三个 选项中选出最佳选项，并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前，你将有时间阅读各个 小题，每小题 5 秒钟；听完后，各小题将给出 5 秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。 听第 6 段材料，回答第 6 至第 8 题。 6. What is the woman? A. A waitress. B. A tour guide.
C. A teacher. 7. What will the man do when he checks in? A. Get the key to his hotel room. B. Make sure no one is missing. C. Show his ticket and passport and weigh his luggage. 8. When should the man pay the departure tax? A. When he checks in. B. When he buys the ticket. C. When he boards the plane. 听第 7 段材料，回答第 9 至第 11 题。 9. How will the woman go to Adam Street? A. On foot. B. By taxi. C. By bus. 10. How far is Adam Street from the place where they are talking? A. One block away. B. Two blocks away. C. Three blocks away. 11. What does the woman want to do now? A. To do some shopping. B. To go to the toilet. C. To call on a friend of hers. 听第 8 段材料，回答第 12 至第 14 题。 12. What does the woman want to do? A. To interview the man in the gym. B. To take some exercise to get fit. C. To sign up a PE class. 13. How often does the man suggest the woman work out at last? A. Twice or three times a week. B. Three or four times a week. C. Four or five times a week. 14. What can we learn from the conversation? A. She is eager to start the class. B. She doesn't like weightlifting. C. The woman has done some exercises recently. 听第 9 段材料，回答第 15 至第 17 题。 15. What are the two speakers doing? A. Making friends with each other.
B. Talking about their friends. C. Introducing their friends to others. 16. What is Rich like? A. He is able. B. He is outgoing. C. He is athletic. 17. What does Alice like to do? A. Play table tennis. B. Go swimming. C. Go outing. 听第 10 段材料，回答第 18 至第 20 题。 18. Why did Mr. Grey like walking from the station to his office? A. It was not far. B. He liked walking. C. It gave him some exercise. 19. Why did Mr. Grey lend some money to the stranger years ago? A. To buy a ticket for him. B. To help him start his career. C. To avoid unnecessary trouble. 20. What did the stranger stop Mr. Grey for this time? A. To thank Mr. Grey. B. To return the money. C. To borrow money again. 答案：1－5 CCACA 6－10 BCBCC 11－15 BBBAB 16－20 ACCBC 听力材料： 第一节 听下面 5 段对话。每段对话后有一个小题，从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最 佳选项，并标在试卷的相应位置。听完每段对话后，你将有 10 秒钟的时间来回答有关小题 和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。 现在，你有 5 秒钟的时间阅读第 1 小题的有关内容。 (Text 1) W: Tea or coffee? M: Neither, thank you. Could I have a glass of milk, please? (Text 2) M: Is your teacher's name Miss Pond or Mrs. Pond? W: Miss. She is not married. And by the way, it's Bond. B as in boy, OND.
(Text 3) M: Welcome back. How was your vacation? W: Just fine. We had only one good day as far as the weather was concerned. But the hotel was beautiful, and I have never known friendlier people. (Text 4) W: Ray, are you going straight home after school today? M: No. I have a class until one o'clock, and after that I'm going to spend two hours at the library before going home. (Text 5) M: Look, I bought this Tshirt at half price. I only paid 40 dollars for it. W: Oh, my brother got a similar one for 50 dollars. 第一节到此结束。 第二节(共 15 小题；每小题 1.5 分，满分 22.5 分) 听下面 5 段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题，从题中所给的 A、B、C 三个 选项中选出最佳选项，并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前，你将有时间阅读各个 小题，每小题 5 秒钟；听完后，各小题将给出 5 秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。 听下面一段对话，回答第 6 至第 8 三个小题。现在，你有 15 秒钟的时间阅读这三个小 题。 (Text 6) W: So, Mr. Jones, are you ready for your trip? M: Oh, yes. I'm really excited about it, but could you tell me what I have to do at the airport? I've never flown before in my life. I've always preferred the train. W: I see. Well, luckily the airport is small so you can't get lost. Now, as you enter, on your left you'll see a lot of checkin desks. You should go to your airline desk, okay? Actually that's very close to the entrance. Once there, show your ticket and your passport to the clerk and place your luggage on the scales. Try not to have more than twentyfive kilograms altogether. Oh...and don't check in your hand luggage, as you'll be taking that with you on the plane. Then, the clerk will give you a boarding pass with your seat number printed on it. M: A friend of mine told me something about a departure tax. What's that? Have I paid it? W: Don't worry. It's included in the price of your ticket. 听下面一段对话，回答第 9 至第 11 三个小题。现在，你有 15 秒钟的时间阅读这三个小 题。 (Text 7) W: Excuse me, officer. Could you tell me how often the No.6 bus comes? M: You just missed it, ma'am, but there's another one in half an hour. W: Oh, no! Then could you tell me where Adam Street is? M: Two blocks east and one block north, ma'am；
W: Thank you. And just one more thing, do you know where the nearest restroom is? M: Right behind you, ma'am. See that sign? W: Oh! Thanks a lot. 听下面一段对话，回答第 12 至第 14 三个小题。现在，你有 15 秒钟的时间阅读这三个 小题。 (Text 8) W: Hello, my name's Jane and I'd like to ask a few questions about getting fit. M: Hi, Jane. What can I do for you? W: I need to get in shape. M: Well, you've come to the right place. Have you been doing any exercise lately? W: I'm afraid not. M: OK. We'll start slowly. Which type of exercise do you enjoy doing? W: I like doing physical exercises to music, but I hate jogging. I don't mind doing some weightlifting, though. M: Great! That gives us plenty to work with. How often can you work out? W: Twice or three times a week would be good. M: Why don't we start with a physical exercise class twice a week followed by a little weight lifting? W: Sounds fine to me. M: You'll need to start slowly, and build up gradually to three or four times a week. W: OK. What kind of equipment will I need? M: You'll need a leotard and some sneakers. W: Is that all? How do I sign up for the classes? M: We'll need you to join the gym and then you can choose which class fits your timetable best. W: Great! I can't wait to get started. Thanks for your advice. M: No problem. I'll see you in physical exercise class! 听下面一段对话，回答第 15 至第 17 三个小题。现在，你有 15 秒钟的时间阅读这三个 小题。 (Text 9) M: My friend Rich is coming to town next week. Have you ever met him? W: No, I haven't. M: He's kind of crazy, but a great guy. W: Yeah, why do you say so? What's he like? M: He's really hardworking, but very much a loner. He's pretty gifted and can do just about anything. W: Sounds interesting; Is he married? M: No, he isn't.
W: What does he look like? Maybe my friend Alice would be interested in meeting him. M: He's tall and quite goodlooking. I'm sure your friend would find him attractive. What's she like? W: She's outgoing and very athletic. M: Really? What sports does she like playing? W: She's a great tennis player and also goes on outings a lot. M: What does she look like? W: She's got long dark hair and black eyes. People think she's rather beautiful. M: Do you think she would like to meet Rich? W: Sure! Why don't we help them meet somewhere? M: Great idea! 听下面一段独白，回答第 18 至第 20 三个小题。现在，你有 15 秒钟的时间阅读这三个 小题。 (Text 10) M: Mr. Grey was the manager of a small office in London. He lived in the country, and came up to work by train. He liked walking from the station to his office unless it was raining, because it gave him some exercise. One morning he was walking along the street when a stranger stopped him and said to him, “You may not remember me, sir, but several years ago I came to London without a penny in my pockets. I stopped you in this street and asked you to lend me some money, and you lent me five pounds, because you said you were willing to take a chance so as to give a man a start on the way to success.” Mr. Grey though for a few minutes and then said, “Yes, I remember you. Go on with your story.”“Well”， answered the stranger, “are you still willing to take a chance？” 第二节到此结束。 第二部分：阅读理解(共两节，满分 40 分) 第一节(共 15 小题；每小题 2 分，满分 30 分) 阅读下列短文，从每题所给的 4 个选项(A、B、C 和 D)中，选出最佳选项。 A
A desert is a beautiful land of silence and space. The sun shines, the wind blows, and time and space seem endless. Nothing is soft. The sand and rocks are hard, and many of the plants even have hard needles instead of leaves. The size and location(分布) of the world's deserts are always changing. Over millions of years, as climates change and mountains rise, new dry and wet areas develop. But within the last
100 years, deserts have been growing at a frightening speed. This is partly because of natural changes, but the greatest makers are humans. Humans can make deserts, but humans can also prevent their growth. Algeria Mauritania is planting a similar wall around Nouakchott, the capital. Iran puts a thin covering of petroleum(石油) on sandy areas and plants and trees. The oil keeps the water and small trees in the land, and men on motorcycles(摩托车) keep the sheep and goats away. The USSR and India are building long canals to bring water to desert areas. 21．In this passage, the underlined word “needles” refers to ________. A．small, thin pieces of steel B．long, thin pieces of branches C．small pointed growth on the stem(茎) of a plant D．small, thin pieces of sticks 答案：C 词义猜测题。从 instead of leaves 可知 needles 是沙漠中植物的叶子，众所周 知沙漠中植物的叶子是针状的，再看 steel(钢)，branches(树枝)，stick(棒)都不是与叶对应的 物体，只有 C 项(长在植物茎上的尖的小物体)是“针状叶”的意思，故答案选 C。 22．Which of the following is NOT true? A．The greatest desert makers are humans. B．There aren't any living things in the deserts. C．Deserts have been growing quickly. D．The size of the deserts is always changing. 答案：B 细节理解题。从第一段最后一句“many of the plants even have hard needles instead of leaves”可知 B 项错误。 23．People in some countries are fighting a battle against ________. A．the growth of deserts B．the disappearance of desert plants C．natural changes D．congenital climate 答案： A 细节理解题。 从第三段 “Humans can make deserts， but humans can also prevent their growth.(人类可能造成沙漠，但人类也可以防止沙漠的增长。)”可知选项 A 正确。 24．Choose the sentence which best gives the purpose of the passage. A．The deserts of the world are always changing. B．Man is to take measures to control the growth of the world's deserts. C．Deserts are lands of silence and space. D．Deserts have grown at a fast pace in the past 10 years. 答案：B 主旨大意题。文章第二段讲沙漠增长速度惊人，第三段举例说明人类正采取
措施控制沙漠增长，可见文章谈沙漠增长的目的是为了引出人类对它的治理，故答案为 B。 B Do you want to see the effects of global warming? Then head north. Recent studies indicate that the North Pole, instead of coated in thick sea ice, could be underwater during the summer in less than 10 years. But seeing the Arctic terrain (地带) up close isn't easy, unless you're handy with a dogsled (狗拉的雪橇). Steger is going to take all of us there. Steger, 64, is a great polar explorer. He was the first person to make a dogsled trip to the North Pole, and is also a devoted environmentalist who was early to ring the alarm bell on global warming. Steger is about to lead a term of six young adventurers on a 1400mile, 60daylong dogsled trip across Ellesmere Island, in the Canadian Arctic. The sea ice in that region should still be frozen. “We want to take our audience to the front lines of global warming, ”says Steger. The team will be uploading videos, stories and photos to the website as they march along, allowing armchair adventures and kids in classrooms to follow their progress day to day. Steger's team will include some alreadyfamous young explorers. Sam Branson, 22yearold, is an experienced Arctic traveler. Also on the journey will be 27yearold Norwegian Sigrid Ekran. Last year Ekran became only the second woman in history to win Rookie (新秀) of the Year for the Iditarod Sled Dog Race. What they will see may be surprising. Even Steger doesn't know exactly what to expect. Climate change has already reshaped the geography of the Arctic. “Within a decade or less, it's going to be impossible to reach the North Pole by dog team without flotation(漂浮), ” says Steger. 25．We can learn from the first paragraph that ________. A．climate change happens only in the far north B．the effects of climate change are most obvious in the Arctic terrain C．climate change is going to be the biggest issue facing human race D．climate change is the result of pollution 答案：B 推理判断题。由第一段可知，气候变化的影响在北极地带是最显而易见的。 其他选项在文中均无依据。 26．It can be inferred that the aim of the dogsled trip is to ______. A．encourage young people to explore the Arctic B．present the Arctic terrain to geography classes C．study the cause of climate change in polar region D．raise awareness of the damage that climate change is causing in polar regions 答案：D 推理判断题。短文第二段给予提示：Steger 此行的目的是引起人们对气候变 化对北极地区带来破坏的关注。 27．Why does Steger NOT know what they will see during their trip?
A．Because it will be the first time for him to go that far north. B．Because the sea ice in that region should still be frozen. C．Because the geography there has changed, due to higher temperatures. D．Because they will go there by boat instead of by sledge. 答案：C 推理判断题。从短文最后一段可知，Steger 不知道北极之行他们会看到什么， 是因为气候变暖而导致了地理改变。 C Several years ago，the mayor of Chicago，Illinois, visited Germany, a leader in green roof design.Mayor Richard Daley later decided to have vegetation planted on Chicago City Hall. Today, the tops of many other buildings also look like parks. In Canada, the Coast Plaza Hotel in Vancouver has a forest on its roof. New York City has an unusual demonstration farm for hydroponics. The farm is on a boat called the Science Barge. Rainwater and purified river water are used to grow lettuce，tomatoes，cucumbers and peppers. The farm shows the possibilities for designing rooftop systems. Green roofs are designed to save energy and capture rainwater. Rooftops covered with plants help keep buildings cool. They can extend the life of a roof. And they can reduce water running off into streets and storming water systems. Experts say green roofs usually do not get much above twentyseven degrees Celsius. So temperatures might not be a problem for growing.But rooftop gardeners have to be careful not to put too much weight on the roof. This is true whether plants are grown in soil or water. Earlier in 2008，researchers in Texas reported that green roofs can reduce a building's air conditioning costs by about onefifth compared to blacktop roofs. But they also reported that not all green roofs perform equally well. They found that designs differ in their ability to keep buildings cool and to capture rainwater. The researchers put experimental roofs on top of metal insulated boxes, to recreate green roof conditions. The study compared products from six companies to help businesses understand how to improve their designs. Each rooftop had sixteen different kinds of plants native to Texas. The researchers say the presence of native plants likely helped all the green roofs capture water better compared to sedums.Sedums are plants that need little water and often are used on green roofs. The native plants could take in more water and release more of it to the atmosphere. 文章大意：本文主要介绍了一种新的环保模式——绿色屋顶。 28．The author gave Paragraph 1 to ________. A．tell us what is green roof design B．tell us Germany is the country that leads or guides the green roof design C．introduce some famous hotels in the world D．lead to the topic of the passage
答案：D 推理判断题。根据全文内容可知，第一段通过举例引出“绿色屋顶”的话题， 为进一步阐述该话题作准备。 29．The underlined word “storming” in Paragraph 2 can be replaced by ________. A．attacking C．attracting B．controlling D．managing
答案：A 词义猜测题。根据句子结构分析，and 连接两个并列成分，前面的 running off into stress 可知这里的 storming 也用作动词，意为“侵袭” 。 30．The advantages of green roofs are mentioned in the passage EXCEPT ________. A．changing the local weather B．prolonging the roof's life C．keeping the house cool D．reducing the house's air conditioning costs 答案：A 细节理解题。根据第二段第二句中的“Rooftops covered with plants help keep buildings cool.They can extend the life of a roof”可知 B、C 两项正确；根据最后一段首句可知 D 项正确。A 项文中未提及。 31．According to the passage，which conclusion is WRONG? A．Sometimes green roofs may break down the house. B．Not all the green roofs can reduce the building's air conditioning costs equally. C．Different designs of green roofs have different effects on buildings. D．Sedums are a kind of plants of native to Texas. 答案： D 细节理解题。 根据第三段第三句中的“rooftop gardeners have to be careful not to put too much weight on the roof”可推出 A 项正确；根据最后一段中的“But they also reported that not all green roofs perform equally well”可知 B 项正确； 根据最后一段中的“They found that designs differ in their ability to keep buildings cool and to capture rainwater”可知 C 项正确； 根据 最后一段倒数第二、三句可知 sedums 不是 Texas 当地的植被。 D William Butler Yeats, a most famous Irish writer, was born in Dublin on June 13,1865.His childhood lacked the harmony (和睦) that was typical of a happy family. Later, Yeats shocked his family by saying that he remembered“little of childhood but its pain”．In fact, he inherited (继承) excellent taste in art from his family—both his father and his brother were painters.But he finally settled on literature, particularly drama (戏剧) and poetry. Yeats had strong faith in coming of new artistic movements. He set himself the fresh task in founding ant Irish national theatre in the late 1890s. His early theatrical experiments, however, were not received favorably at the beginning. He didn't lose heart, and finally enjoyed success in his poetical drama.
Compared with his dramatic works，Yeats' poems attract much admiring notice.The subject matter includes love，nature，history，time and aging.Though Yeats generally relied on very traditional forms，he brought modern sensibility to them. As his literary life progressed, his poetry grew finer and richer, which led him to worldwide recognition. He had not enjoyed a major public life since winning the Nobel Prize in 1923. Yet, he continued writing almost to the end of his life.Had Yeats stopped writing at age 40, he would probably now be valued as a minor poet, for there is no other example in literary history of a poet Auden wrote, among others, the following liners： Earth, receive an honored guest： William Yeats is laid to rest. Let the Irish vessel (船) lie Emptied of its poetry. 文章大意： 本文是人物介绍文， 介绍著名爱尔兰作家 William Butler Yeats 及其文学成就。 32．Which of the following can describe Yeats's family? A．It filled Yeats's childhood with laughter. B．It was shocked by Yeats's choice. C．It was a typically wealthy family. D．It had an artistic atmosphere. 答案：D 细节理解题。根据文章第一段可以排除 A、B、C 三项，而第一段第四句“In fact，he inherited(继承)excellent taste in art from his family—both his father and his brother were painters.”可知 D 项是正确的。 33．According to the passage, what do we know about Yeats' life? A．Yeats founded the first Irish theater. B．Yeats stuck to modern forms in his poetry. C．Yeats began to produce his best works from the 1910s. D．Yeats was not favored by the public until the 1923 Noble Prize. 答案：C 细节理解题。根据最后一段第三句“Had Yeats stopped writing at age 40，he would probably now be valued as a minor poet”可知，Yeats 应该是在 40 岁之后，也就是大约 1910s 开始写作大量优秀的诗歌。 34．What kind of feeling is expressed in W. H. Auden's lines? A．Envy. C．Emptiness. B．Sympathy. D．Admiration.
答案：D 推理判断题。注意引文是在说 Yeats 在诗歌文学上取得巨大成就的时候提及 的，自然应该是对其诗歌方面的造诣表示钦佩和羡慕。
35．Which of the following is true according to the passage? A．Yeats was 58 years old when he won the Nobel Prize. B．Yeats settled on literature, particularly drama (戏剧) and poetry. C．His early theatrical experiments were successful at the beginning. D．He had not enjoyed a major public life all Yeats' life. 答案：A 细节理解题。由全文第一句和第四段的第一句可知，当他获得诺贝尔奖时， 应为 1923－1865＝58 岁。故选 A 项。 第二节(共 5 小题；每小题 2 分，满分 10 分) 根据短文内容， 从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多 余选项。 Richard's father died when he was five. Later on he lost his mother. An old woman felt sorry for the poor boy and often helped him. Of course he had no money to go to school. He had to work for a rich farmer. The man paid him nothing except food and clothes. __36__ He found some old books near the school and taught himself to read and write. __37__ It connected the village and the town. One morning people found there was a big stone on it. It stopped them from going to town. They had to move it away, or they had to cross the mountain if they had something to do in the town. But the stone weighed thirty tons at least and the strongest young men couldn't do that. __38__ Richard looked at it carefully for a while and said, “I have a way to move it away. ”But few men believed him. __39__ Night fell and people went home. Only the boy stayed there. To their surprise, the villagers found the stone was gone the next morning. They didn't know which spirit had moved it away. __40__ “How could he? ”the rich farmer called out. “He's only fifteen! He couldn't move it at all! ” “He dug a big hole beside the stone”， said the old woman, “And then he could easily push it into the hole！ ” Looking at each other, the farmers couldn't say a word. A. There seemed to be nothing strange in village. B. The old woman said Richard had done it all. C. There was a narrow path between two mountains. D. But the boy didn't lose heart. E. Some farmers even laughed at the boy. F. The boy hoped he could do something for the villagers some day. G. They discussed for a long time, but nobody knew what to do. 答案：36～40 DCGEB 第三部分：英语知识运用(共两节；满分 45 分) 第一节：完形填空(共 20 小题；每小题 1.5 分，满分 30 分)
阅读下面短文，从短文后各题所给的四个选项(A、B、C、D)，选出最佳选项。 Global warming is changing the migration (迁徙) patterns of many birds, altering flight paths that have remained unchanged for generations and that were firmly anchored (稳固； 固定) in their genes, scientists __41__. “Warming in Europe has changed __42__ the migration direction of the warbler (莺) ， ” said behavior __43__ Eberhard Curio __44__ Bochum University in western Germany's Ruhr region. The small birds native __45__ central and eastern Europe __46__ to migrate southwest to spend winter in southern France, Spain __47__ northern Africa. But now Curio says many of them fly westward to spend the __48__ months in southern England. “__49__ changes in migration patterns are the result of __50__ selection.The birds that fly in a __51__direction will die.” the biologist said, __52__ the birds that fly to more favorable destinations (终点；目的) pass on this behavior pattern to their __53__. Researchers __54__ believe that birds use a kind of second sense to orient their migration patterns, either a __55__ orientation (定向；定位) based on the position of the sun, or with the __56__ of a sort of inner compass. __57__ animals possess a precise inner clock, they can determine their position by the sun and the stars, said Curio. Navigation(航行)by inner compass __58__ the Earth's magnetic field. __59__， the routes taken by different __60__ of birds are very much influenced by their flight capabilities. 41．A.say C．recall B．interpret D．solve
答案：A interpret“解释；翻译” ，recall“回想；回忆” ；solve“解决” 。前面提到的事 为科学家所“说；讲” ，故选 A 项。 42．A.verbally C．similarly 答案：D B．likely D．probably
verbally“言词上；口头地” ；similarly“相似地” ；likely 和 probably 都有“很
可能”的意思，但 likely 在此搭配有误。 43．A.learner C．doctor B．researcher D．fellowship
答案：A 由第三段克里奥(Curio)所观察到的鸟类迁徙现象然后得出结论可知，他是一 个行为研究者。researcher“研究者；研究员” ；learner“学习者” ；doctor“医生” ，fellowship “伙伴” 。 44．A.to C．for B．of D．on
答案：B of 表所属。 45．A.to C．onto B．with D．in
答案：A native to...“……本土的” ，固定搭配。 46．A.tried C．remembered B．forgot D．used
答案：D 由下文“But now Curio says...”一句可知，这些鸟类“过去常常”迁徙到西南 方。 47．A.or C．and B．such as D．to
答案：C 几个地区、国家名称并列，用 and 连接。 48．A.hotter C．colder 答案：C 上句 winter 有暗示。 49．A.Such C．Such many B．So D．Many a B．cooler D．warmer
答案：A 承接上文文意，迁徙方式的这些改变，用“such changes”。 50．A.artificial C．intentional B．natural D．physical
答案：B 根据自然科学常识，鸟类迁徙的变化是自然选择的结果。artificial“人造的； 人为的” ；intentional“故意的；计划好的” ；physical“生理的；物质的” ；natural“自然的” 。 51．A.unfavorable C．favorite B．advantageous D．bad
答案：A 该句与下句形成对比，由 more favorable 可知此句填 unfavorable。 52．A.but C．while 答案：C while“然而” ；表对比。 53．A.forefathers C．counterparts B．parents D．offspring B．therefore D．thus
答案： D 由 pass on... to... “将……传递给……” 可知应填 “下一代” offspring。 forefathers “祖先；前辈” ；counterparts“相对应的人/物” 。 54．A.completely C．rightly B．constantly D．currently
答案：D 表示“科学家们目前相信……” 。completely“完全地” ；constantly“不断地；
持续地” ；rightly“恰当地；正确地” 。 55．A.visual C．conscious B．oral D．hearing
答案：A 太阳的位置应为“视觉定位”(visual orientation)。oral“口头的” ；conscious 有意识的” ；hearing“听觉的” 。 56．A.combination C．aid B．complaint D．storage
答案： C with the aid of... “在……的帮助下” ， 固定搭配。 combination “结合” ； complaint “抱怨” ；storage“贮存” 。 57．A.But C．Then 答案：B since 引导原因状语从句。 58．A.relies on C．determines to B．leads to D．decides to B．Since D．Thus
答案：A rely on“依赖于” ；lead to“导致” ；determine to“决心做” ；decide to“决定 做” 。由句意可知 A 项正确。 59．A.Therefore C．However B．In addition D．And
答案：B 因为上文已提到鸟类迁徙路线改变的几个原因，这里再作补充用 in addition。 therefore“所以” ；however“然而” ；and“和” 。 60．A.colors C．species 答案：C 鸟的“物种”用 species。 第二节：(共 10 小题；每小题 1.5 分，满分 15 分) 阅读下面材料，在空白处填入适当内容(不多于 3 个单词)或括号内单词的正确形式。 【全国新课标卷题型】 Maybe you never opened that account(账户), but someone else __61__ －someone who used your name, your credit card number or your __62__(person) information to commit fraud (造 假) without __63__(let)you know, __64__ is actually a crime. The biggest problem is that you may not know that someone has taken away your identity __65__ you notice something is wrong: you may get bills from a(an) __66__(familiar) account you never opened, your credit report may include debts you never knew you had, __67__ you may see charges on your bills that you didn't sign for. If your identity has really __68__ (steal) like that, the FTC (Federal Trade Commission) suggests that you __69__ at least two measures immediately. B．sizes D．foods
First, contact the FTC at once and ask them to stop that fake account at once. Second, not only review your report often, __70__ also take good care of your own information. 61．______ 62.______ 63.______ 64.______ 65．______ 66.______ 67.______ 68.______ 69．______ 70.______ 答 案 ： 61.did 62.personal 63.letting 64.which 65.until 66.unfamiliar 67.or
68.been stolen 69.take 70.but 【辽宁卷题型】 A：Hello, is that Laura? B：Yes, Daniel? Where are you ? A：I've just arrived at the airport.__61__I take a taxi to your place? B：No. Catch a bus. It's much__62__(cheap). Have you got a map? A：No, I left it at home by__63__. Can you remind me how __64__(get) to your place? B： Yes, get on a number fortyone bus and get off after six stops. It's not a problem if you miss the stop__65__the next one's okay, but the first__66__is a bit nearer, four minutes' walk__67__five minutes. A： Okay, so that's the seventh or eighth bus stop. Do you want me to bring anything, any food or wine? B：No. I __68__to supermarkets a short time ago and I've got plenty of food.__69__， we're going out for a meal tonight. I know__70__great place to eat just near here. A：Okay, see you soon. Bye. B：Bye. 61．______ 62.______ 63.______ 64.______ 65．______ 66.______ 67.______ 68.______ 69．______ 70.______ 答 案 ： 61.Should/Need 67.instead of 68.went 69．Anyway 70.a 第四部分 写作(满分 35 分) 第一节 短文改错(共 10 小题；每小题 1 分，满分 10 分) 假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文， 请你修改你同桌写的以下作文。 文中共 有 10 处错误，每句中最多有两处。错误涉及一个单词的增加、删除或修改。 增加：在缺词处加一个漏字符号(∧)，并在其下面写出该加的词。 删除：把多余的词用斜线(\)划掉。 62.cheaper 63.mistake 64.to get 65.because 66.one
修改：在错的词下划一横线，并在该词下面写出修改后的词。 注意：1.每处错误及其修改均仅限一词；2.只允许修改 10 处，多者(从第 11 处起)不计 分。 Dear Mrs Winthorp， So my first week at college is over! No lectures this morning，so I think I'd email you and let you know what things are going. I'm glad to say that anything has worked out fine in the dorm. I remember asking for a room as far away from the lifts as possible and they find me a comfortable one on second floor. There are two girls from my course here and I plan to make friend with them so that we can help each other on the course work. Everyone else seems very nice and warmly here. Well， I had better to stop now. I'm going to attend mine first lesson this afternoon, for I've got some preparation to make. Keep in touch. Best， Carol 答案： Dear Mrs Winthorp， So my first week at college is over! No lectures this morning，so I think I'd email you and let you know what things are going.
I'm glad to say that anything has worked out fine in the dorm. I remember asking for a room
as far away from the lifts as possible and they find me a comfortable one on ∧ second floor.
There are two girls from my course here and I plan to make friend with them so that we can help
each other on the course work. Everyone else seems very nice and warmly here.
Well，I had better ＼ to stop now. I'm going to attend mine first lesson this afternoon, for
I've got some preparation to make. Keep in touch. Best， Carol 第二节：书面表达(满分 25 分) 假设你们学校要举办一次夏令营，请根据下列内容写一张宣传海报。 目 的：丰富学生的暑假生活，培养其自立能力。
主要内容：组织学生到森林里去亲近大自然，帮助学生在了解动植物的同时，愉快地度 过暑假。 费 时 用：每位成员 680 元(含餐饮、住宿、交通、器材、保险及门票) 间：7 月 5 日～7 月 18 日
报名时间：7 月 1 日前
报名地点：学生活动中心 注意：词数 100 左右。 ________________________________________________________________________ ________________________________________________________________________ ________________________________________________________________________ ________________________________________________________________________ ________________________________________________________________________ ________________________________________________________________________ ________________________________________________________________________ 参考范文： POSTER SUMMER CAMP With the aim of enriching students' summer holiday life and developing their ability to live independently, our school is going to have a summer camp. During the summer camp, the students can go into the forest, get close to nature and gain knowledge about wild plants and animals. Those who take part in this summer camp will surely enjoy themselves ! Price: 680 RMB(including food and beverage, accommodation, transportation, equipment, insurance, and tickets) Time: July 5～July 18 Come to sign up: Before July 1 Place to sign up: The Student Centre