当前位置:首页 >> 英语 >>

【2014佛山二模】广东省佛山市普通高中2014届高三教学质量检测(二)英语试题 Word版含答案


广东省佛山市 2014 届高三教学质量检测(二) 英语
2014. 4. I. 语言知识及应用(共两节,满分 45 分) 第一节完形填空(共 15 小题;每小题 2 分,满分 30 分) 阅读下面短文,掌握其大意.然后从 1--15 各题所给的 A、B、C 和 D 项中,选出最佳选 项,并在答题卡上将该项涂黑。 Traveling from one city or co

untry to another can contribute to the spread of disease. When people arrive in a 1 place, they may bring in germs(病菌) that were not 2 before. The people there have no natural protection against these new germs, so they catch the disease more 3 . Because it is unfamiliar, health workers may not 4 it, and may not take any measures to stop it from 5 . People with the disease may continue to have 6 with others. In this way, the germs travel from person to person through the population. Heating and cooling systems can also be a 7 of disease. They tend to collect dirt and water, which creates the perfect 8 for germs to grow. Then when the air conditioner is turned on, the germs are blown into the home or office and make people sick. This 9 was first recognized by scientists in July 1976. Pollution of the 10 can also be a factor in spreading disease. The pollution may be caused by 11 used in farming that are washed into rivers, and then into the ocean. Or it may be human waste that is dumped 12 into the ocean with no processing. These chemicals or human waste results in the 13 of tiny plants called algae(海藻). They provide an ideal home for a deadly 14 called cholera. When a ship passes through the algae, some of it may stick to the ship’s bottom, along with some of the cholera germs. These germs then travel with the ship around the world, 15 diseases that may kill thousands of people. 1. A. new B. familiar C. particular D. famous 2. A. strange B. special C. present D. noticeable 3. A. easily B. willingly C. naturally D. accidentally 4. A. protect B. stop C. permit D. identify 5. A. changing B. dying C. spreading D. growing 6. A. trade B. contact C. fun D. communication 7. A. form B. source C. result D. phenomenon 8. A. plant B. air C. environment D. temperature 9. A. office B. bacterium C. conditioner D. problem 10. A. farms B. rivers C. oceans D. plants 11. A. chemicals B. machines C. crops D. animals 12. A. quickly B. directly C. thoughtlessly D. effortlessly 13. A. death B. change C. movement D. increase 14. A. animal B. fish C. plant D. disease 15. A. curing B. causing C. removing D. fighting 第二节:语法填空 ( 共 10 小题;每小题 1.5 分,满分 15 分 ) 阅读下面短文, 按照句子结构的语法性和上下文连贯的要求, 在空格处填入一个适当的

词或使用括号中词语的正确形式填空, 并将答案填写在答题卡标号为 16~25 的相应位置上。 In sixth grade my social studies teacher showed us slides of his trip to Egypt. I always considered it 16 (attract), but I had never even dreamed that someday I would take my own photos of the Pyramids. And then one day I 17 (start) to study French as a foreign language. It’s a language that pushed me into the world 18 I learned that I could manage fine regardless of any language barriers. 19 my French still wasn’t great in university, it was obviously good enough that this girl named Lisa made the 20 (decide) that I should be her study partner. While French itself didn’t really change my life, 21 (meet) Lisa did. She came from a family that traveled, and she convinced me that I should see France 22 see the world. And so on January 26, 1993, 23 stood together in the immigration line waiting for those fateful passport stamps. Little didI know that we’d be standing in 24 same line in another dozen of countries that year and that later I’d still be standing in more than 100 countries all 25 the globe. Ⅱ. 阅读 (共两节, 满分 50 分) 第一节阅读理解(共 20 小题;每小题 2 分,满分 40 分) 阅读下列短文,从每题所给的 A、B、C 和 D 项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项 涂黑。 A Over the centuries the French have lost a number of famous battles with the British. However, they’ve always felt superior in the kitchen. France has for centuries had a reputation for cooking excellence, and Britain for some of the worst cooking in the world. But according to a recent survey, that reputation may no longer reflect reality. In the survey, 71% of the Britons said they cook at home every day, while only 59% of the French said they cook daily. British home cooks spend more time cooking each week and also produce a greater variety of dishes than French home cooks. The reaction in London was predictably enthusiastic. British food has greatly improved since the 1990s. Once upon a time, the menu for many family meals would have been roast beef, potatoes and over-cooked vegetables, but not now. Home cooks are experimenting with the huge range of ingredients now available in British supermarkets and are preparing all kinds of new dishes, using the cookbooks that sell millions of copies every year. As a result, there’s much more diversity in British food now, compared to French food, which tends to be very traditional. Some French people say that the survey did not show the whole picture. They agree that during the week French women don’t cook as much as they used to because most of them work and don’t have much time. They tend to buy ready-made or frozen dishes, but many of them make up for it on the weekend. There’s also a difference between Paris and the country-side. It’s true that people in Paris don’t cook much, but elsewhere, cooking is still at the heart of daily life. For many French people, opinions about British food have not changed. When Bernard Blier, the food editor at a magazine, was asked about British food, he replied: “I don’t go out of my way to try it. It is not very refined. You can say that I’m not a fan at all.” 26. What does the underlined part in the first paragraph imply? A. French cooking is better than British cooking. B. The British defeated the French in many battles. C. British cooking is thought to be the worst.

D. British cooking is now better than it was. 27. According to the passage, nowadays British people_______ . A. cook less at home than the French every day B. no longer eat roast beef and over-cooked vegetables C. are more willing to try cooking all kinds of new foods D. buy more cookbooks than French people do 28. What can we infer from the fourth paragraph? A. French women cook less often now. B. The French prefer ready-made dishes. C. French women seldom cook on the weekend. D. Cooking is at the heart of people’s life in Paris. 29. What is Bernard’s attitude towards British food? A. He would love to try it. B. He shows no interest in it. C. He considers it worse than before. D. He considers it better than before. 30. What does the passage mainly talk about? A. The history of British food. B. The history of French food. C. The change in British food. D. The change in French food. B In a number of societies around the world, there are established social rules on what makes up acceptable masculine(男性化的) and feminine (女性化的) behavior, especially during childhood and pre-adolescence. Most boys learn to play aggressive games which allow them to show off their physical strength. Most girls are encouraged to play with fashion dolls or other “girly girl” toys. When a girl chooses to reject the traditional feminine role and act more masculine, she is often referred to as a tomboy. A tomboy is a young girl who may prefer to climb a tree or wrestle instead of playing with dolls or wearing dresses. She may behave in a more aggressive or independent manner than her female friends or classmates. A tomboy often tends to choose a more masculine lifestyle as a form of pre-adolescent rebellion (叛逆) against the strict gender (性别) roles of her society. There are some who believe tomboys are largely the products of a male-dominated (主导) family. A girl trying to fit in with her male siblings and dominant father may find it easier to choose a more masculine lifestyle rather than risk being laughed at for having traditional feminine interests. A tomboy may also find it easier to fit in with male classmates, since female classmates can be more critical or jealous of other girls. A tomboy may have little or no romantic interest in boys during this time, but generally prefers their companionship over traditional “girly girls” who do not like to play more physical games. Many parents may become concerned over a daughter ’s tomboyish behavior, but child psychologists believe it should be considered more of a period than anything else. Some children resist adapting traditional gender and sexual roles until they become mature enough to handle the responsibilities which accompany them. A tomboy may simply be enjoying the last part of her childhood before taking on the more challenging role of an adolescent. 31. Most boys learn to play aggressive games in order to_______. A. respect social rules B. establish social rules C. show off their physical strength D. encourage girls to become tomboys 32. What is TRUE about a tomboy? A. She’s against the strict social gender roles.B. She never plays with dolls or wears dresses.

C. She wishes to get as aggressive as a boy.D. She acts more aggressively than a boy. 33. A tomboy chooses a more masculine style probably because . A. she is good at climbing trees B. she doesn’t have any sisters C. she is quite jealous of other girls D. she wants to be accepted by males 34. What do psychologists think of a girl’s tomboyish behavior? A. It makes the girl more responsible B. It will change as she grows older. C. It can help the girl become mature. D. It encourages a girl to change gender. 35 In which section of a website would this passage probably appear? A. Careers B. Entertainment. C. Sports. D. Life. C My son Advait taught me a beautiful lesson today. He called out to me saying. “Papa, sit”. That usually means leaving everything and sitting down to play with him. As he will not stop calling out till I give in. He was playing with beads (珠子), an exercise to help build the motor skills. Anyway, so after he finished playing with the beads he began to put them in their box. He did that very slowly and carefully as if they were made of chocolate. And with over a hundred beads to go, I was getting tired “Why could he not pick up 10 in one go and put them in?” said my anxious mind. Damn! My morning was going to go for a toss today. And then it hit me like a brick. This boy was enjoying the whole process. For him the fun was in the game, in the preparation for the game and in the process of properly collecting and picking up. It was not just about his turnor the fun part. Every bit was as fun as the other. “What a great view to have.” I thought to myself. To live each moment as it is the perfect moment. To do each task as if it were the most awesome task to do. Nothing else matters. I thought of myself as a kid when we would go out to play cricket(扳球). If I was not playing, I was unhappy as I desperately waited for my toss to do so. Only the process of doing something I associated with happiness made me cheerful. The rest of the time I was waiting for my turn in the future or thinking of a great hit from the past. This is also how I have so often lived my life, waiting for something in the future or looking back on what it was like in the past. Now, Advait was showing me that life was about thoroughly living every moment with complete love and peace. I realized that the truest and happiest moments of my life have been the ones where I fullyparticipated without thoughts of the past or the future. 36. We can infer that the writer . A. liked playing beads when he was a child B. liked doing exercise to help build his skills C. wasn’t quite willing to play with his son D. didn’t allow his son to eat much chocolate 37. The underlined phrase “go for a toss” probably means “ ”. A. be ruined B. be forgotten C. become cheerful D. become relaxing 38. When the writer was a kid, he______. A. hated thinking of' the past B. failed to enjoy every moment C. was crazy about doing sports D. often associated cricket with happiness 39. What would the writer probably do next? A. Go to play a cricket game. B. Go back to do his own work. C. Enjoy watching his son finish his work.

D. Help his son put away the beads quickly. 40. What is the best title for the passage? A. How to Enjoy a Game B. My Childhood Memories C. Value Time with Your Child D. Participate Fully in the Moment D You may have heard of the “10,000 hour rule”, popularized in Malcolm Gladwell’s book Outliers, which suggests that many people who have reached the top of their fields got there, in large part, due to practicing for 10,000 hours. The theory is most often credited to a 1993study by K. Anders Ericsson (which has been mentioned more than 4,000 times, according to Google Scholar). But a new review of that study and other research in the field came to a different conclusion: Practice is not as vital as previously thought. In the new paper, published in Intelligence, the authors write that “we have evidence that deliberate practice, while important, is not as important as Ericsson has argued it is -- evidencethat it does not largely account for individual differences in performances.” The authors of the new paper re-analyze scores of studies on outstanding chess players and musicians. They point out that there is significant variation in how long it took for people to get to the level of a chess master. One player in a 2007 study, for example, “took 26 years ofserious involvement in chess to reach a master level, while another player took less than 2years to reach this level”they write. They conclude that practice can only explain one-third of the success in chess and music, and probably other fields as well. The evidence is “quite clear that some people do reach an outstanding level ofperformance without plentiful practice, while other people fail to do so although they doplentiful practice,” they write. They suggest that other factors together explain the lion’s shareof success (at least in these two most-studied areas), such as intelligence, staffing age, personality and other factors. Despite their new analysis, the authors write that the debate is likely to continue “formany years to come,” which makes me think: Perhaps the “10,000 hour rule” should bedefined(定义) as “the amount of time scholars spend arguing over what factors explainsuccess. 41. What does the “10,000 hour rule” suggest? A. Your success is largely determined by your practice. B. Scholars need to practice less than people in other fields. C. You can’t succeed with less than l0,000 hour’ practice. D. 10,000 hours’ practice surely leads to the top of a field. 42. The new paper in Intelligence finds that . A. more evidence is needed for the research B. one should not practice deliberately C. Ericsson does not think practice is important D. practice isn’t so important as people thought 43. How did the new study get its conclusion? A. By studying dozens of chess players. B. By studying other people’s research. C. Through 26 years of serious study. D. Through large amount of practice. 44. What does the writer of this passage think of the “1,000 hour rule”? A. He is strongly for the rule.B. He doubts the truth of the rule. C He considers it the key to success. D. He prefers the rule to be proved wrong.

45. What is the purpose of the passage? A. To persuade people to work harder B. To argue for the 10,000 hour rule. C. To introduce a new study on the 10,000 hour rule. D. To introduce different scholars’ great discoveries. 第二节 信息匹配(共 5 小题:每小题 2 分,满分 10 分) 阅读下列应用文及相关信息,并按照要求匹配信息。请将答案填涂在答题卡标号为 46-50 的 相应位置上。 首先,请阅读以下网站的徽标图片及简介信息: A. Whether you want a washing machine with a quick washing cycle or are more concerned with low energy consumption, Argos has the washing machine to suit you. You’re bound to find your ideal washing machine with us. Foylesis delighted to work with a world-wide network of sellers via our website. The books are often out of print or unavailable from the normal supply chain and this is a great way for us to make these items available to you. TMZ serves as the Internet’s premiere address for entertainment news. It is one of the most-cited entertainment news sources, used by nationalnetwork and local newsgathering organizations across the country. Started in 1988, Preloved has grown to become one of the largest classified advertising sites in the UK with hundreds of thousands of adverts for free in over 500 categories. If you are buying or selling second hand,Prefoved is your best choice. VisitBritain is the agency responsible for promoting Britain worldwide and developing its visitor economy. Our mission is to increase visitor spend to all parts of Britain and improve Britain’s ranking in the eyes of international visitors. JustAnswer is the largest website where people get answers from thousands of experts Since the opening of JustAnswer, millions of people from more than 145 countries have received fast and affordable answers in more than 100 categories.

B.

C.

D.

E.

F.

请阅读以下人员信息,然后匹配人员与相关网站。 46. Kathleen works as an entertainment journalist. She interviews pop stars or movie stars for her readers. However, she wishes to find a website where she can adopt some news in her reports without any interview. 47. Billy rents an apartment and shares it with a friend so that they can share the cost too. They wish to find machines for washing their clothes. They need to find a place where they can buy energy-saving machines. 48. Eric loves wrist watches, and actually he’s collected more than 20 of them from different

countries. Unfortunately, he’s badly in need of money, so he’s decided to sell some of them. He’s looking for a place for selling. 49. Fiona is pregnant. She and her husband Jack are first time parents-to-be. They have a lot of questions on everything ranging from health to finance. They wish there were online experts available to answer their questions. 50 Roy was studying history of Greece in university and needs to refer to some books which provide detailed information about an ancient king. However, he can’t get those books. He’s wondering where to buy them. III 写作(共两节,满分 40 分) 第一节基础写作(共 1 小题,满分 15 分) 假如你是李华,今年六月高中毕业,打算暑假去法国、英国及巴西旅行。请写信给你的 英国笔友 Henry,告知你以下的暑期计划。 【写作内容】 出发:6 月 9 日,广州飞巴黎。 在法国: 探望叔叔, 听他讲在法国的经历; 观巴黎名胜,游南部两城市。 在英国:与 Henry 见面; 聊校园生活,谈未来打算。 在巴西:看八场世界杯比赛; 了解当地文化。 回国后:找兼职,攒钱上大学。 *巴西:Brazil; **世界杯:the World Cup 【写作要求】 1、只能使用 5 个句子表达全部内容: 2、作文中不能出现真实姓名和学校名称: 3、信的开头和结尾已经给出,不计算在 5 个句子中。 【评分标准】 句子结构准确,信息内容完整,篇章结构连贯。 Dear Henry, I’m glad to receive your letter, inviting me to visit you in Britain. Now I’d love to tellyou my plan of this coming summer vacation after my college entrance exams.

So what do you think of my plan? I'm looking forward to your reply. Yours, Li Hua 第二节读写任务(共 1 小题,满分 2S 分) 阅读下面短文,然后按照要求写一篇 150 词左右的英语短文。 It’s all over the news: kids are spending a lot of time on homework, and research showsthat 29% of teenagers report spending 2 hours or more on homework every day in the U.S..Many kids just take the easy way out and refuse to do the homework given at school.

Why do teenagers have so much homework? One of the answers is that teachers often havechildren covering material at home by themselves that they do not discuss during schooltime at all. Of course, the teachers’ reasoning for this is that there aren’t enough hours in the dayand they want to cover more areas on a certain subject. Some experts on education say there is no evidence to suggest that homework is helpfulto student achievement. On the contrary, too much of it can cause students to quit. Otherexperts, however, say that homework is necessary and helpful. They insist that homework isdesigned so students can practice the concepts taught in class, build good study habits, andreflect on their own learning. 【写作内容】 1.以约 30 词概括上文的主要内容: 2.以约 l 20 词就“高三学生的学习”谈谈你的想法,内容包括: (1)你的课后作业是否过多? (2)高三学生是否需要做大量课后作业? ( 3)你如何安排课外的学习时间? 【写作要求】 1.作文中可以使用亲身经历或虚构的故事,也可以参照阅读材料的内容,但不得直接引用 原文中的句子。 2.作文中不能出现真实姓名和学校名称。 【评分标准】 概括准确,语言规范,内容合适,语篇连贯。

英语参考答案与评分标准
完形填空(共 1 5 小题,每小题 2 分) 1.A 2.C 3.A 4.D 5.C 6.B 7.B 8.C 9.D 10.C 11.A 12.B13.D14.D15. B 语法填空(共 10 小题,每小题 1.5 分) 16.attractive17.started 18.where 19.Though/Although/While 20.decision 21.meeting22.and23.we 24.the25.around/round/over 阅读(共 25 小题,每小题 2 分) 26.D27.C 28.A 29.B 30.C 31. C 32.A 33.D 34.B 35.D 36.C 37.A 38.B 39.C 40.D 41.A 42.D 43.B 44.B 45.C 46.C 47.A 48.D 49.F 50.B 写作 第一节基础写作(共 1 小题,每小题 15 分) 参考范文: Dear Henry, I’m glad to receive your letter, inviting me to visit you in Britain. Now I’d love to tell you my plan of this coming summer vacation after my college entrance exams. I’m going to fly on June 9th from Guangzhou to Paris to see my uncle, who will tell me abouthis experiences in France. During my stay in France, I’d love to visit some places of interest inParis as well as two cities m southern France. Then I’ll go to Britain to meet you, hoping to

talkabout our campus life and plans for future. After that, I will fly to Brazil, where I’ll watch eight ofthe World Cup matches and wish to learn about the local culture. Then after I come back home, I’ll find a part time job to earn money for my study in university. So what do you think of my plan? I’m looking forward to your reply. Yours, Li Hua 第二节读写任务(共 1 小题,每小题 25 分) 参考范文 1: It is reported that many teenagers are having too much homework to do. While teachers havegood reasons why much homework should remain, experts on education hold different opinionson the necessity of homework. As a senior 3 student, I don’t think I have too much homework. Instead, I can still find timeto do some extra reading every day. In my opinion, large amount of homework for students of senior 3 is certainly necessarysince we can apply what we’ve learned in class and have a better understanding of the knowledgeafter doing our homework. What’s more, more homework means more chances to discover ourshortcomings and adjust our learning habits. My homework usually takes up part of my out-of-class time, and I spend the rest of the timelearning on my own since it is my belief that independent learning is a good supplement to teachers’ teaching.All in all, we should use our out-of-class time properly and efficiently. 参考范文 2 It is reported that many teenagers are having too much homework to do. While teachers have good reasons why much homework should remain, experts on education hold different opinions on the necessity of homework. As a senior 3 student, I have to say that I’m having so much homework that I don’t have enough time for my own study plan. In my opinion, a certain amount of homework is good to us senior 3 students, but too much of it will surely add to much learning pressure. If we get much homework for each of the six subjects every day, we will be lost in homework without any reflection on our learning. My homework takes up most of my out-of-class time, and I spend the rest of the time learning on my own since I believe independent learning is a good supplement to teachers’ teaching. All in all, we need more out-of-class time of our own and we should use it properly and efficiently. 语法填空评分要求:与答案不符者不给分。


相关文章:
【2014佛山二模】广东省佛山市普通高中2014届高三教学质量检测(二)英语试题 Word版含答案
【2014佛山二模】广东省佛山市普通高中2014届高三教学质量检测(二)英语试题 Word版含答案_英语_高中教育_教育专区。2014年佛山二模英语含答案word版广东...
2015佛山二模 广东省佛山市2015届高三教学质量检测(二)英语试题 Word版及答案
2015佛山二模 广东省佛山市2015届高三教学质量检测(二)英语试题 Word版及答案_高中教育_教育专区。2015 年佛山市普通高中高三教学质量检测(二) 2015 佛山二模 英语...
2015佛山二模英语试题参考答案word文字版 佛山市普通高三教学质量检测二
2015佛山二模英语试题参考答案word文字版 佛山市普通高三教学质量检测二_高三英语_英语_高中教育_教育专区。2015 年佛山市普通高三教学质量检测二 (佛山二模)英语参考...
广东省佛山市2014届高三教学质量检测(一)英语试题
广东省佛山市2014届高三教学质量检测()英语试题_英语...2014佛山市普通高中高三教学质量检测(一) 英语 ...42. What does the underlined word "gross" ...
2015佛山二模 广东省佛山市2015届高三教学质量检测(二)英语试题 Word版含答案
2015佛山二模 广东省佛山市2015届高三教学质量检测(二)英语试题 Word版含答案_高考_高中教育_教育专区。2015 年佛山市普通高中高三教学质量检测(二) 英语试题 第一...
2014佛山二模语文佛山市2014届普通高中高三教学质量检测(二)(语文)
2014佛山二模语文佛山市2014届普通高中高三教学质量检测(二)(语文)_语文_高中教育_教育专区。佛山市 2014 届普通高中高三教学质量检测(二) 语文 本试卷共 9 页,...
2015佛山二模_广东省佛山市2015届高三教学质量检测(二)英语试题_Word版含答案
2015佛山二模_广东省佛山市2015届高三教学质量检测(二)英语试题_Word版含答案_英语_高中教育_教育专区。2015 年佛山市普通高中高三教学质量检测(二) 英语试题第一部...
2014佛山二模语文佛山市2014届普通高中高三教学质量检测(二)(语文)
2014佛山二模语文佛山市2014届普通高中高三教学质量检测(二)(语文)_语文_高中教育_教育专区。佛山市 2014 届普通高中高三教学质量检测(二) 语文 一、本大题 4 小...
广东省佛山市2014届高三教学质量检测(二)
广东省佛山市2014届高三教学质量检测(二)_政史地_高中教育_教育专区。广东省佛山市 2014 届高三教学质量检测(二) 文科综合 政治试题 2014.4 24.支付宝打造余额...
更多相关标签:
广东省佛山市 | 广东省佛山市区号 | 广东省佛山市顺德区 | 广东省佛山市三水区 | 广东省佛山市邮编 | 广东省佛山市 找工作 | 广东省佛山市高明区 | 广东省佛山市工商局 |