当前位置:首页 >> 英语 >>

牛津英语8A期末复习词形转换专项训练


牛津英语8A期末复习词形转换专项训练 1. May I have some 2. He is my 3. How 4. He enjoys milk?(much)

friend. (good) does he know his friends?(good) toys with other children.(share) competition?(write

)

5. Are you going to join a 6. The boy looks 7. John is a 8. We should be .(fun)

young man.(help) to each other. (friend) .(happily) .(music)

9. The present made me 10. His voice sounds 11. She is

in her class.(pretty) ?(tall) than I .(well) . (lazy)

12. I am tall but my brother is still 13. He plays football as as, if not

14. His brother studies hard but he is 15. I think fishing is 16. Alice is 17. Which is 18. He sings

than hunting.(interesting)

of the three daughters.(beautiful) , china or America?(large) but he dances much .(well) .(bad)” .(easy)

19. Are you feeling any 20. This problem is very 21. Who

?(well)” “No, even .that one is

(have) a long ruler? (not play) football on the playground now.

22. The children

23.

your sister often

(listen) to the radio?

24. Thank you for 25. My father 26. Mike

(teach) us so well. (not have )lunch in the factory.

(not do)his homework on Saturday. (fly) a like in the field.

27. Look! The boy 28. They

(work )on the farm next week. . (clever, cleverer) friends. (fewer, few)

29. I am clever but my brother is 30. I have few friends but he has 31. What is your 32. They try to 33. We have job? (idea, ideal)

more about china. (find, find out) sheep than you. (fewer, less) people in the village. (kinder, kindest)

34. He is one of the 35. Please

the words with the pictures. (match, go) ? (school, the school)

36. Why did your mother go to 37. After you

the book, please lend it to me. (finish, complete) ? (write, write about)

38. Do you know what to 39. He is much

(strong) than I . (swim).

40. John is good at 41. How many 42. Be

(play)are there in a football team?

(care). The road is very busy. (nice )lesson.

43. They are learning the 44. I have the 45. There are ten

(little)money of all. (monkey) in the zoo.

46. My brother often 47. He

(carry) water for Granny Wang.

(come) from Japan? (tell) me about it. (play) football.

48. Thank you for 49. Wei Dong enjoys 50. My father

(not have) lunch in the factory (sing) this song.

51. We are going to have great fun 52. Would you like something 53. There (eat)?

(be ) a desk and three chairs. (cry)?

54. Listen! Who 55.

(not come) late again. Tom. (happen) yesterday. (not be )here yesterday? (wash) my shoes.

56. Nothing 57. Who

58. It takes me 20 minutes 59. He keeps a diary 60.

(remember)things.

(do )eye-exercises is good for your eyes. (read)the book?

61. When can you finish 62. Would you like 63. He

(watch) TV?

(not come) here yesterday. (be )when you grow up? (swim).

64. What do you want

65. All of them are good at 66. She wanted lily

(ring) her. to us, if you drink it you will be in .(die) (danger)

67. The water in this river is 68. Liu Hulan a great

69. I love football 70. Shall I bring you 71. We were

but basketball

. (much / little) .(some / any)

food, if you don’t have .(wild)

with joy and jumped

72. His father died

he was only three months old. the first time?

73. When did you meet her 74. It is hard

me to work out the maths problem. the wild?

75. Do you know how to survive 76.

what do you want to kill the sheep? his own.

77. At an early age, the boy lived 78.

four months, the baby weighed 10 kilograms. to 14 days ?

79. He will stay here for 80. Who has taken my pen 81. We should cut 82. I,d like you 83. Is he good at 84. My sister usually 85. Mr Zhang

too many trees. (come) to supper. (run)? (wash) her clothes on Sundays.

(not work) in Beijing. (read)

86. The book isn’t easy 87. She

(have) an apple now. you (need)?

88. What size 89.

(swim) is good for our health. (sing) an English song? (have) a math exam.

90. Why not

91. Next week we

92. He

(teach) us English well, doesn’t he? (fall) below zero in the night. (not watch) TV before he finishes his homework.

93. The temperature 94. Please ask him 95. It’s best 96. The snow 97. Why not 98. Mrs Smith 99. What time 100. How about

(read) English in the morning. (stop) an hour ago. (clean) the room? (like) wearing red dresses. you (leave) yesterday?

(go)to see a film? (do) (be) on time.

101. He has a lot of homework 102. I’m not sure whether I 103. If we

(take) good care of the young trees, they will grow up quickly. (call)“Gone with the wind?”

104. Have you read the book 105. We

(come) if it doesn’t rain tomorrow. (read) English every day.

106. You have to spend half an hour 107. Here (come) the bus!

108. Is that house large enough for all of us 109. When school was over yesterday, it 110. I’m too tired. let’s 111. Look! The children 112. How about 113. Next week we 114. Thank you for

(live) in ? (snow).

(stop) to have a rest. (swim) happily in the river.

(fly) a kite, Kate? (have) an English evening. (ask) me to come here.

115. They each

(have) a new bike. (smoke)in the evening. (go)running with me?

116. My father often 117. Would you like 118. Let’s

(take) that one. (read) Chinese in the next room.

119. Listen! Mary 120. I want

(learn) how to mend the bike. (live) in the city.

121. The old man dislikes 122. My plane

(take) off at 5 p. m.. (buy) a stamp for me. (go) for his holiday. (leave) in a minute.

123. I wonder if you

124. I want to know where he 125. Hurry up, please, the train 126. We 127. Where 128. Who

(have) rice for lunch today. you (spend) Christmas this year?

(see) you off tomorrow? (arrive) in five minutes. (be ) all right.

129. The train

130. Don’t worry. Your son 131. What you

(bring) to the picnic? (grow) now. (find) the bus stop.

132. Everything is beginning

133. Jim wants to go home, so he needs 134. 135. you they

(watch) the football game tomorrow? (have) dumplings for supper yesterday? (play) football on the playground.

136. Look! They boys 137. He

(not know) much about china.

138. When

your brother

(buy) the computer? (get)in the rice. .(cloud)

139. The farmers are all busy

140. It’s very hot today, but quite 141. That was one of the 142. We have

days in 1998.(bad)

rain this year than last year. (much) (easy)

143. The question isn’t so hard. everyone can answer it 144. Everybody needs help.(other)

145. “What can we do for the people?” they often ask 146. We mustn’t hunt the 147. Who jumps 148. It isn’t 149. I 150. How animals.(protect)

. (they)

in your class?(high) to talk to him . he wont listen to you. (use)

don’t know why he isn’t coming to the party tonight. (real) it is snowing! (heavy) in her school.(sing) now? does she enjoy in china? (live)

151. Alice is the best 152. Where does she 153. Who will be the

to speak at the meeting this afternoon? (three) , please? (photo) day? (child)

154. Could I have one of your 155. What do these

usually do on

156. Ann is thinking about what 157. You can get this kind of

to her friend. (write) in that shop. (shoe)

参考答案 1. more 5. writing 9. happy 13. well, better 16. the most beautiful better, worse 20. easy, easier listen 24. teaching is flying 28. will work 29. cleverer (后省略了 than I ) 30. fewer (后省略了 than I ) 31. ideal (ideal 是名词,意为“想法”;ideal 此处作形容词,意为“理想的”) 32. find out (find out 意为“弄明白”;find 意为“找到”“发现”) 33. fewer (sheep 是可数名词,单复数同形,sheep 此处是复数概念) 34. kindest (one of 后应用 the+最高级+复数名词) 35. match (go 作不及物动词,应用 sth. Goes with sth. Else) 36. the school (go to school 意为“去上学”;go to the school 意为“去学校”) 37. finish (finish the book 意为“读完书”, complete the book 意为“写完书”) 38. write about (write about 意为“写有关…的内容, write sth. 意为“写什么”) 39. stronger 40. swimming 41. players 42. careful 25. does not have 26. does not do 27. 21. has 22. are not playing 23. Does, 2. best 6. funny 10. musical 14. lazy 17. larger 3. well 7. helpful 11. the prettiest 15. more interesting 18. well, better 19. 4. sharing 8. friendly 12. taller

43. ninth 47. Does, come 51. singing crying 55. Don’t come 59. to remember 63. didn’t come 67. dangerous, danger some, any 71. wild, wildly 75. in 79. up 83. running read 87. is having 91. will have to watch 95. to read 99. did, leave 103. take reading 107. comes 111. are swimming

44. least 48. telling 52. to eat

45. monkeys 49. playing 53. is

46. carries 50. doesn’t 54. is

56. happened 60. Doing / To do 64. to be

57. wasn’t 61. reading

58. to wash 62. to watch 66. to ring 70.

65. swimming

68. died, death

69. most, least

72. when 76. For 80. away 84. washes

73. for 77. on 81. down

74. for 78. At 82. to come 85. doesn’t work 86. to

88. do, need 92. teaches

89. Swimming 93. fell

90. sing 94. not

96. stopped 100. going 104. called

97. clean 101. to do 105. will come 102. am

98. likes

106.

108. to live 112. flying

109. was snowing 113. will have

110. stop 114. asking

115. have take 119. is reading 123. will buy 127. will, spend be 131. will, bring watch 135. Did, have buy 139. getting 143. easily protected 147. highest heavily 151. singer photos 155. children, Children’s shoe

116. smokes

117. to go

118.

120. to learn 124. will go

121. living 125. is leaving

122. takes 126. will have 130. will

128. will see / is seeing

129. will arrive

132. to grow

133. to find

134. Will,

136. are playing

137. doesn’t know

138. did,

140. cloudy 144. others’

141. worst 145. themselves

142. more 146.

148. useful

149. really.

150.

152. live, living

153. third

154.

156. to write

157. shoes,

牛津英语 8A 语法专项练习 一般过去时
Ⅰ.改错题 1. How is Jane yesterday? ____________________________________ 2. He go to school by bus last week._______________________________ 3. He often goes home at 6:00 last month. __________________________ 4. I can fly kites seven years ago. ______________________________ 5. Did you saw him just now. ______________________________ 6. Tom wasn’t watch TV last night.________________________________ 7. I didn’t my homework yesterday. ________________________________ 8. He wait for you three hours ago. _________________________________ 9. Who find it just now ? ____________________________________ 10. What did he last week? ____________________________________ Ⅱ. 选择填空: ( ) 1. Lee ________ his mobile phone at home. A. was left B. has left C. had left D. left ( ) 2. ______ you _______ me? I thought I ________ you calling me. A. Did, call, heard B. Have, called, heard C. Have, called, have heard D. Were, call, heard ( ) 3. _____ he ________ a good rest? No, he didn’t. A. Have, had B. Did, have C. Did, had D. Had, had ( ) 4. As soon as he ________, he ______ to his family. A. arrived, writes B. arrived, written C. arrived, wrote D. had arrived, write ( ) 5. Mr. Black was late because he _______ his way. A. losted B. had lost C. has lost D. lost ( ) 6. How long _________ you _______ here? A. did, study in B. have, study C. have studied D. has, studied ( ) 7. When _________ Lee ________ school this morning? A. had, got to B. did, get to C. did, get D. did, got to ( ) 8. Will you please say it again? I ________ quite _______ you. A. didn’t, hear B. haven’t, heard C. didn’t, heard D. hadn’t, heard ( ) 9. ______ you ________ at six o’clock yesterday? A. Do ,get up B. Did, get up C. Do, got up D. Did, got up ( ) 10.What did you see _________? A. now B. every day C. since 1990 D. just now ( ) 11.He went into the room and _______ the door. A. lock B. locking C. locks D. locked ( ) 12. —What _____ you _______ last week? —I bought a bag. A. did ,buy B. did , bought C. do, buy D. do, bought ( ) 13. —_____ he ____ his lunch?

(

(

( (

( (

( ( ( ( ( ( (

( ( ( (

— Yes, he did. A. Have ,had B. Had, has C. Did, have D. Did, had )14.—Did the thieves _____ into the car? —No, they______. A. fell, didn’t B. fall, did C. jump, didn’t D. jump, did ) 15. —When did May come back from Hong Kong? —She _____ from Hong Kong last Friday. A. come back B. comes back C. returned back D. came back ) 16. ____ she _____ this dictionary in the bookshop nearby last week? A. Did, buy B. Does, buy C. Did, bought D. Does, buys ) 17. He ____ to the station this morning and was______ for the train. A. hurry, in time B. hurries, on time C. hurried, in time D. hurried, at time ) 18. Where _____ Uncle Sun yesterday? A. was B. were C. did D. does ) 19. —Have you seen him today? —Yes, I ____ him this morning. A. has seen B. see C. will see D. saw ) 20. He ______ worried when he heard the news. A. is B. was C. does D. did ) 21. There _____ a telephone call for my brother Steven yesterday? A. is B. are C. was D. were ) 22. Liu Fengwei _____ three yuan for the lost library book. A. paid B. pay C. spent D. lost ) 23. He ____ in this school in 1958. A. taught B. has taught C. teaches D. had taught ) 24. They _____ tired so they stopped ____ a rest. A. are, have B. were, have C. were, to have D. are, having ) 25. Yesterday I _____ in bed all day because I had a fever. A. lay B. lie C. laid D. lain ) 26. Hello, Mike. It’s you. I _____ you ______ in Beijing. How long have you been here? A. don’t know, were B. hadn’t known, are C. haven’t known, are D. didn’t know, were ) 27. As soon as we saw his face, we ___ the news ___ bad. A. knew, was B. know, were C. know, was D. knows, were ) 28. It was raining hard when he ____ home. A. got B. get C. gets D. was getting ) 29. He has taught in this school since he _____ work. A. began to B. begins to C. begun to D. begin to ) 30. She said her brother ____ in Beijing. He ______ to Japan on business last week. A. wasn’t, went B. hasn’t, went C. wasn’t, would go D. would be, went

Ⅲ. 句型转换 1.The children had a good time in the park. (改为反意疑问句) The children had a good time in the park, ___________ ___________?

2.There were about nine hundred people at the concert. ( 音乐会) 否定句:__________________________________________ 一般疑问句:________________________________________ 对划线部分提问:____________________________________ 3.There was only one problem. 否定句:__________________________________________ 一般疑问句:________________________________________ 对划线部分提问:____________________________________ 4.Ann did her homework yesterday evening. 否定句:__________________________________________ 一般疑问句:________________________________________ 对划线部分提问:____________________________________ 5.Last week I read an English book. (改为否定句) Last week I _______ _________ an English book. 6.My brother was in the park just now. 否定句:__________________________________________ 一般疑问句:________________________________________ 对划线部分提问:____________________________________ 7.She had some bread for lunch today. 否定句:__________________________________________ 一般疑问句:________________________________________ 对划线部分提问:____________________________________ 8.They read English last night. (改为否定句) _____________________________________ 9.The man makes machines. (改为过去时) _____________________________________ 10.Jenny is writing a letter now. (改为过去时否定句) _____________________________________ 11. Mother cut the meat into pieces. (改为一般疑问句) _____________________________________ 12. The people laughed because they saw the monkey make faces. (就划线部分提问) _____________________________________ 13.I was at school the day before yesterday. (就划线部分提问) _____________________________________

14. The police won’t come back until they find the lost child. (改为一般过去时) _____________________________________ 15. I didn’t buy any books. (改成肯定句) I ____________ __________ books. 16. He broke the window just now.(改成一般疑问句) __________ he _________ the window just now? 17. The wind blows gently.(改成过去时) The wind ________ _________. 18. I did my homework (改成否定式) I _________ _________ my homework. 19. The teacher begins her class at eight o’clock. (改成过去时) The teacher ________ her class at eight o’clock. 20. I found the book on the ground.(就划线部分提问) ________ _________ you _________ the book ? Ⅳ.用所给动词的适当形式填空。 1.Tom and Mary ___________ (come) to China last month. 2.Mike _________________(not go) to bed until 12 o’clock last night. So I _______ (get ) up late. 3.Mary __________ (read) English yesterday morning. 4.There _________ (be) no one here a moment ago. 5.I ___________ (call) Mike this morning. 6.I listened but ___________ (hear) nothing. 7.Tom ___________ (begin) to learn Chinese last year. 8.Last week we _________ (pick) many apples on the farm. 9.My mother ________________ (not do) housework yesterday. 10.She watches TV every evening. But she _______________ (not watch) TV last night. 11.________ your father ________ ( go ) to work every day last year? 12. —What time _______ you _______ (get) to Beijing yesterday? —We __________ (get) to Beijing at 9:00 in the evening. 13.What __________ (make) him cry (哭) just now? 14.Last year the teacher ___________ (tell) us that the earth moves around the sun. 15.There ____________ a telephone call for you just now. (be) 16.There __________ not enough people to pick apples that day. ( be) 17.There _____________ any hospitals (医院) in my hometown (家乡) in 1940. ( be not) 18.There ____________ enough milk at home last week, wasn’t there? 19.Eli ____________ to Japan last week. ( move) 20. –When _______ you _________ (come) to China? - Last year. 21.Did she ________ (have) supper at home? 22.Jack ____________ (not clean) the room just now.

23._________ (be) it cold in your city yesterday? 24.How many people ________ (be) there in your class last term? 25.It ________ (be) hot yesterday and most children _______ (be) outside. 26. There ________ (be) a football match on TV yesterday evening, but I _________ (have) no time to watch it. 27. He ate some bread and _________ (drink) some milk. 28. ________ he __________ (finish) his homework last night? 29. I__________(be) tired yesterday. 30. I ___________(gain ) Arts degree last year. 31. What _________ you ___________ (do) last night? 32. My grandfather _________ (leave) Hong Kong for New York in 1998. 33. What _______ he ________ (do) yesterday? 34. Last week I _______ (buy) a new bike. 35. He ________ (be) here just now. 36. He __________ (not find ) his key last night. 37. My father __________ (drink) a lot of wine yesterday. 38. ________ you ________ (finish) your homework yesterday? 39. I ________ (eat) some eggs and bread this morning. 40. Her mother __________ (not give) the girl any present. 41. _______ you ______ (do ) your housework last night? 42. What _________ you _________ (draw) on that paper just now? 43. How many pens ________ you _________ (bring) yesterday? Ⅴ.用括号内所给单词的适当形式完成对话。 A: What day_____(be) it yesterday? B: It_____ (be) Sunday. A: Where_____ you_____ (do) yesterday morning? B:I_____ (get) up at about half past seven. I_____ (wash) my face and_____ (brush) my teeth, then I _____ (have) breakfast at about a quarter to eight. After I_____ (have) my breakfast I_____ (do) my homework. At about 10:30, I_____ (watch) TV for half an hour. At about 11:30, I_____ (have) lunch. A: Where_____ (be) your father yesterday afternoon? B: Oh, he_____ (be) in Beijing. He_____ (go) there three weeks ago. A: Where_____ (be) your mother yesterday afternoon? B: She_____ (be) at home first. After lunch she_____ (go) to work in the fields. A: By the way, what_____ you_____ (do) last Saturday afternoon? B: Oh! I_____ (visit) my uncle with my sister. Ⅵ.选用恰当的时态,用括号内动词的正确形式填空。 (A) Last year Mr. Smith _____ (go ) to China and Japan. He _____ (have) a wonderful time. He _____ (do) a lot of different things and _____ (talk) to a great number of different people. He _____ (eat) Chinese and Japanese food and _____ (visit) a lot of interesting places. When he _____ (go) back to England, he _____ (be) very tired. (B) A week ago, Kitty and Ben _________ (be) in the countryside. At first, the wind _________ (blow) lightly. The leaves ___________ (blow) slightly in the wind. They ________ (fly) their kite happily in the gentle breeze. Suddenly, the wind ________ (become) stronger. The clouds in the sky _______ (move) quickly. Leaves ________ (fall) from trees.

The string on Ben’s kite _________ (break). The sky became dark. Kitty and Ben ________ (go ) home immediately. Kitty and Ben ________ (stay) at home. They __________ (watch) TV. The wind became much stronger. It _________ (blow) fiercely. It became a typhoon. Trees_____ (fall) down. Ships and boats __________ (sink) in the big waves. The typhoon _______ (pass) quickly. The wind became gentler. The big clean-up ________ (begin) immediately. Kitty and Ben went outside again.

参考答案:
Ⅰ. 1. is-was 2. go-went 3. goes-went 4. can-could 5. saw-see 6. wasn’t-didn’t 7. didn’t-didn’t do 8. wait-waited 9. find-found 10. he-he do Ⅱ. 1. D 2. B 3. B 4. C. 5. D 6. C 7. B 8. A 9. B 10. D 11.D 12.A 13.C 14.C 15. D 16.A 17. C 18. A 19. D 20. B 21.C 22.A 23.A 24.C 25.A 26.D 27.A 28.A 29.A 30.A Ⅲ. 1. didn’t they 2. There weren’t about nine hundred people at the concert. Were there about nine hundred people at the concert? How many people were there at the concert? 3. There wasn’t only one problem. Was there only one problem? How many problems were there? 4. Ann didn’t do her homework yesterday evening. Did Ann do her homework yesterday evening? What did Ann do yesterday evening? 5. Last week I didn’t read an English book. 6. My brother wasn’t in the park just now. Was your brother in the park just now? Where was your brother just now? 7. She didn’t have any bread for lunch today. Did she have any bread for lunch today? What did she have for lunch today? 8. They didn’t read English? 9. The man made machines. 10. Jenny didn’t write a letter. 11. Did mother cut the meat into pieces? 12.Why did the people laugh? 13.When were you at school? 14.The police didn’t come back until they found the lost child. 15.bought some 16. Did break 17.blew gently 18.didn’t do 19.began 20.where did find Ⅳ.1.came 2. didn’t go got 3. read 4. was 5. called 6.heard 7.began 8.picked 9.didn’t do 10.didn’t watch 11. Did go 12.did get got 13. made 14. told 15.was 16. were 17.weren’t 18.was 19.moved 20.did come21.have 22.didn’t clean 23.Was 24.were 25.was were 26.was had 27.drank 28.Did finish 29.was

30.gained 31.did do 32.left 33.did do 34.bought 35.was 36.didn’t find 37.drank 38.Did finish 39.ate 40.didn’t give 41.Did do 42.did draw 43.did bring Ⅴ. was, was, did do, got, washed, brushed, had, had, did, watched, had, was, was, went, was, was, went, did do, visited Ⅵ. (A) went, had, did, talked, ate, visited, went, was (B) were, blew, blew, flew, became, moved, fell, broke, went, stayed, watched, blew, fell, sank, passed, began


相关文章:
牛津英语8A专项练习--词形转化(期末复习)
牛津英语8A专项练习--词形转化(期末复习)_初二英语_英语_初中教育_教育专区。词形转化 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11. 12. 13. 14. 15....
牛津英语8A期末复习词形转换专项训练
小学牛津英语5B词形转换专... 暂无评价 3页 免费 牛津英语8A期末复习 2页 5财富值如要投诉违规内容,请到百度文库投诉中心;如要提出功能问题或意见建议,请点击此...
六年级英语词形转换专项训练
六年级英语词形转换专项训练_六年级英语_英语_小学教育_教育专区。六年级英语词...牛津英语8A期末复习词形... 10页 1下载券 中考英语词形转换专练 8页 2下载...
2014译林牛津英语9A期末复习词汇专项训练
2014译林牛津英语9A期末复习词汇专项训练_初三英语_英语_初中教育_教育专区。九年级英语元旦作业三???姓名___? 1. I know that (win) with long hair is from...
英语专项-词形转换
英语专项-词形转换_英语_初中教育_教育专区。词形转换,适当形式填空 英语专项练习---词形转换 1. You will feel happy if you are ___ (friend) to others...
上海牛津英语期末复习(句型转换)
上海牛津英语期末复习(句型转换)_六年级英语_英语_小学...上海牛津英语8A 上学期 ... 40页 免费 上海牛津英语...★★五年级阅读练习(含答... 15页 1下载券...
最新版牛津英语8A 期末复习专项之 词汇(含答案)
最新版牛津英语8A 期末复习专项之 词汇(含答案)_初二英语_英语_初中教育_教育...牛津英语8A期末复习词形... 10页 5下载券 沈阳版牛津英语8A期末复... 4页...
牛津英语8A_期中复习:词形变换
8A期末首字母专项复习 4页 1下载券 牛津初中英语8AUnit1--U... 21页 免费牛​津​英​语​8​A​_​期​中​复​习​:​词​形...
上海牛津英语7B期末复习之句型转换专项
上海牛津英语7B期末复习之句型转换专项_英语_初中教育_教育专区。7B 期末复习专项...2012上海牛津英语中考一... 8页 免费 牛津英语8A期末复习词形... 10页 5...
最新版牛津英语8A期末专项复习——词汇
最新版牛津英语8A期末专项复习——词汇_初二英语_英语_初中教育_教育专区。最新版牛津英语8A Unit1-Unit8 期末复习词汇专项最新版牛津英语 8A 期末复习——词汇 A...
更多相关标签: