当前位置:首页 >> 英语 >>

2014届惠州市高三第一次调研考试试题英语


2014 届惠州市高三第一次调研考试试题 英 语

本试卷分选择题和非选择题两部分。满分 135 分,考试用时 120 分钟。 注意事项: 1.答卷前,考生务必用黑色字迹的钢笔或签字笔将自己的市(县)/区、学校、班级、 姓名、准考证号、试室号和座位号填写在答卡的密封线内。 2.选择题每小题选出答案后,用 2B 铅笔将答题卡上对应题目的答案标号涂黑:如需 改动,

用橡皮擦干净后,再选涂其它答案;不能答在试题卷上。 3.非选择题必须用黑色字迹的钢笔或签字笔作答,答案必须写在另发的答题卷各题目 指定区域内的相应位置上;如需改动,先划掉原来的答案,然后再写上新的答案; 不准使用铅笔和涂改液。不按以上要求作答的答案无效。 4.考生必须保持答题卡的整洁。考试结束后,请将答题卷和答题卡一并交回。

I 语言知识及应用(共两节,满分 45 分)
第一节 完形填空(共 15 小题;每小题 2 分,满分 30 分) 阅读下面短文,掌握其大意,然后从 1~15 各题所给的 A、B、C 和 D 项中,选出最佳 选项,并在答题卡上将该项涂黑。 What is the secret of tough people that makes them succeed? Why do they 1 times when others are overcome by them? Why do they win when others lose? The 2 is very simple. It's all how they feel their problems. Yes, every living person 3 that fact. has problems. A problem-free life is an illusion—a mirage in the desert. peaks and its 5 4 the tough

Every mountain has a peak. Every valley has its low point. Life has its ups and downs, its . No one is up all the time, nor are they down all the time. Problems do 6 to . They are all solved in time. You may not be able to control the times, but you can compose your response. The is up to you. You may not have chosen your tough time, but you can choose how you will it. For instance, what is the positive reaction to a terrible financial setback? In this situation would it be the positive reaction to escape? Escape through alcohol or drug? No! Such problem. The positive 9 to a problem may require courage to initiate it. When you control your 10 the problem's 11 or tough, better or bitter all depends reaction to the seemingly un-controllable problem of life, then in fact you do effect on you. Whether your reaction can make you on you. That's the bottom line. In the final analysis, the tough people surviving the tough times do so because they've chosen to react 12 to their trouble. Tough times never 13 , but tough people do. Tough will be people stick it out. History 14 solved.
1

7

8

reactions only produce greater problems by promising a temporary solution to the pressing

us that every problem has a life limit. No problem is lasting.

Storms always give way to the sun. Winter always melts into springtime. Your 15

1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11. 12. 13. 14. 15.

A A A A A A A A A A A A A A A

live answer Refuse points last choice retell positive survival control easier negatively stop teaches dream

B B B B B B B B B B B B B B B

fight question Receive summit end rule react effective conclusion make tender hardly last learns problem

C C C C C C C C C C C C C C C

survive way Accept mountains begin law repeat active solution have stronger positively come encourages puzzle

D D D D D D D D D D D D D D D

stand idea Reject valleys start effect reform negative promise get healthier unwillingly go experiences regret

第二节 语法填空(共 10 小题;每小题 1.5 分,满分 15 分) 阅读下面短文, 按照句子结构的语法性和上下文连贯的要求, 在空格处填入一个适当的 词或使用括号中词语的正确形式填空,并将答案填写在答题卡标号为 16~25 的相应位置上。 The first time you meet someone, in the first moment you form an impression in your mind of that person. Your reactions to other people, 16 ,are really just barometers(晴雨表) for how you feel yourself, 17 (say) more about you than they do about others. You cannot really love or hate about yourself. Usually we 18 (draw)to those who are most like us and tend to dislike those who display those aspects of ourselves that we dislike. Therefore, you can allow others to be the mirror 19 you to see more clearly your own feelings of self-worth. Also, you can view the people you judge negatively as mirrors to show you 20 you are not accepting about yourself. To live together 21 (peace) with others, you will need to learn tolerance. A big challenge is to shift your idea completely from judgment of others to 22 lifelong exploration of yourself. Your task is to assess all the 23 (decide), judgments you make onto others and to begin to view 24 as clues to how you can heal yourself and become whole. When you approach life in this manner, those with 25 you have the greatest dislikes as well as those you admire and love can be seen as mirrors, guiding you to discover parts of yourself that you reject and to embrace your greatest quality.

II 阅读(共两节,满分 50 分)
第一节 阅读理解(共 20 小题;每小题 2 分,满分 40 分) 阅读下列短文,从每题所给的 A、B、C 和 D 项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该 项涂黑。 A In Eritrea, a small country in northeast Africa, approximately 80 percent of the population is illiterate. That percentage is even higher in woman. As in many developing countries, many Eritreans have traditional ideas about the role of women. They believe that women should stay home and take care of the family and should not get an education or look for a job.

2

These beliefs are one of the factors that prevent Eritrea and other developing countries from improving their economic situation. Experience in many developing countries has shown that educated women have fewer children and have more opportunities for improving their lives and the lives of their families. In Eritrea, in fact, there is great need for improvement. It is one of the poorest countries in the world. For many Eritrean families, getting enough food is a daily problem. To deal with these problems, the Eritrean government together with the World Food Program has a new program that offers food as a reward for learning. In primary schools, all the children receive food packages to take home to their families. However, with the new program, the girls receive more food than the boys. This way, parents are encouraged to send their daughters to school rather than keeping them at home. Another government program that aims to educate women is Food for Training. Managed by the National Union of Eritrean Women, this program offer food rewards (from World Food Organization) to women and elder girls who are willing to join the program. Because of the war with Ethiopia, many women are bringing up their families on their own. They often live in refugee camps, with no land of their own and no way to earn money. Most of these women are illiterate and have no skills to find a job. They spend most of their day looking for food and preparing it for their families. The Food for Training program helps the teenagers and women change their lives. If they agree to join the program, they receive a large package of food each month. In return, the women are required to attend free literate classes for two hours every day. When Food for Training began classes in two regions of Eritrea, 5000 girls and women joined in the first two months. It is especially popular with teenage girls, aged fourteen to sixteen, who have never had a chance to go to school before. 26. In tradition, Eritrean women are expected to________. A. work in the field to plant crops B. stay at home to look after their children and families C. work to help support the family D. earn skills to improve the lives of their families 27. The Eritrean government offers extra food to girls in school in order to________. A. encourage parents to send girls to school B. improve women's social position C. encourage girls to stay at home D. create more jobs for teachers 28. According to the passage, Food for Training will________. A. inform women of international aid B. forbid women to stay at home C. help women better their lives D. encourage women to live in refugee camps 29. The underlined word "illiterate" (in Para. 4) probably means________. A. uneducated B. learned C. lazy D. stupid 30. Which of their following statements is NOT true according to the passage? A. Many Eritrean families lack enough food. B. Educated women are more likely to have a better life than uneducated women. C. Eritrea tries to improve its economic situation. D. The Food for Training program is not welcome by men in Eritrea

3

B It is common sense that children who walk or cycle to school have a lower risk of obesity than those shuttled to and fro by car, but driving your youngsters to the school gates could also cause their academic work to suffer, a study has revealed. Researchers found that children who were driven to school, or who took public transport, had poorer concentration levels than those who took a more active route such as walking or cycling, the Daily Mail reported. The joint study by researchers at two Danish universities found that the regular exercise could advance a student up to half a year in their studies. Children who were driven to school, or who took public transport, performed less well in a test measuring concentration levels, than those who had walked or cycled. The results surprised the researchers, as they originally focused on the effects of eating breakfast and lunch on pupils' ability to concentrate. "The exercise one uses to transport oneself to school is reflected in the level of concentration one has approximately four hours later," Niels Egelund, a co-author of the report, said. "The results showed that having breakfast and lunch has an impact, but not very much compared to having exercised. "As a third-grade pupil, if you exercise and bike to school, your ability to concentrate increases to the equivalent of someone half a year further in their studies," he added. In the survey, taken by 19,527 pupils aged five to 19 years, participants were asked about their exercise habits and were then given a basic test measuring their concentration. "Most people know the feeling of being refreshed after having exercised, but it is surprising that the effect lasts for so long," Egelund said. Previous research from the University of Montreal has found that exercise helps our brains make better use of oxygen. 31. Walking or cycling to school has the following effect on children EXCEPT________. A. keep slim B. having longer concentration C. making better use of oxygen D. feeling tired out 32. What can we learn from the passage? A. Children driven to school have a lower risk of obesity B. Brcakfast has the same influence as walking to school on children's concentration. C. At first, researchers only tried to find out the relation between children's diet anconcentration. D. The effect of exercise on students' concentration lasts for an hour. 33. What's Niels Egelund's attitude to cycling to school? A. supportive B. opposed C. unconcerned D. objective 34. What is the main idea of the passage? A. Walking or cycling to school improves students' concentration. B. Children driven to school can't focus on their lessons. C. Exercise helps children to keep fit. D. Students should walk or cycle to school. 35. Which section of a newspaper can we read the above passage? A. economy B. amusement C. education D. society

4

C Can you imagine living without cars, computers or telephones? Some people in the rain forest and mountains of Venezuela and Brazil do just that. One tribe (部落), the Yanomami, has lived the same way for thousands of years. They only have numbers for one, two and more than two, and they have never invented the wheel. But they have also been called some of "the last free people on earth. " In the late 1920s, researchers found a tribe of people untouched by modern society. This was the first reported meeting with the Yanomami, who were living deep within the South American jungle. Scientists agree that their location deep in the forest helped their culture unchanged. Until recently, most Yanomami still lived in isolated regions. Everything they needed came from the rain forest. They hunted, fished and farmed the land. Then a discovery brought the outside world to them. And along with it came deadly changes. Gold was discovered in Yanomami in the 1970s. By 1987, around 80,000 miners had moved into the area. In a fight to take over the land, they killed some Yanomami. They also brought into new sicknesses, including the common cold and malaria. Today over 62 percent of Yanomami show signs of malaria. Just as deadly were the results of mining, including polluted streams and cleared forests. Within just seven years their population fell by 20 percent. Today governments and international organizations are looking for ways to protect the Yanomami. The Brazilian government has reserved a large area of land for the tribe. And in 1990, Brazil ordered all the miners out of Amazon region. Yet these things might not be enough. Gold is so valuable that miners keep going back and harming the Yanomami's way of life. 36. When was the existence of the Yanomami first discovered ? A. In the 1970s B. In the late 1920s C. In 1987 D. In 1990 37. What does the underlined word "it" mean in Para 3? A. the discovery of gold B. researchers' discovery in the 1920s C. the outside world D. the rain forest 38. Which of the following statements is true? A. The Yanomami is the only remaining "untouched" people on earth. B. Most Yanomami know the exact meaning of the number 8. C. The Yanomami learned to use wheels long before. D. Before miners arrived, the Yanomami had never suffered from malaria. 39. Which of the following was NOT the reason for the sharp decrease of the Yanomami's population? A. They starved to death. B. They were killed in the fight. C. Their living environment was destroyed. D. They were killed by the new illnesses brought by miners. 40. What can be inferred from the passage? A. The discovery of gold is beneficial to the Yanomami. B. Gold mining made no difference to the Yanomami. C. Miners are a great threat to the protection of the Yanomami. D. Nowadays no miners remain in Amazon Region.

5

D Should people who study science and business pay less for college than people who focus on art and history? That may soon be the case at Florida's state universities. In tough economic times, Florida governor Rick Scott wants to lead college students toward careers that will pay off after graduation. There are more jobs available in Florida in the fields of business, engineering, healthcare, science and technology. So why not encourage students to focus on these "high-demand" subjects by charging less tuition for them? "We assume students go to college because they want to find jobs," Dale Brill told TFK. He is the head of a group of business people, educators and lawmakers who made the recommendation to the governor to keep tuition low for job-friendly areas of academic study, called majors. "We all share the goal of students getting jobs and being productive citizens. Some majors are more valuable than others. " Supporters of the plan say it benefits students, the state and universities. More students will choose these "high-demand" majors and get jobs after graduation. The state will gain an educated workforce that is qualified to fill open jobs. Universities that can show that their graduates are getting jobs will qualify for more funding from the state. But critics of the plan say it's unfair to load humanities majors—those who study literature, philosophy, history and art—with debt while keeping tuition low for so-called "high-demand" majors in business and science. In fact, university professors wrote a letter to Governor Scott arguing that companies have a need for humanities majors with "superior analytical, critical thinking and communication skills." The letter also warns that if students majoring in history and other humanities subjects are forced to pay higher tuition, they may simply choose to attend universities in other states. Still others argue that the plan sets students up for failure. Students should choose majors based on their interests, skills and talents, rather than on what jobs are available at any given time. Those who choose majors because they are interested in a particular field of study—whether it is engineering, art or literature—will be more successful and satisfied in their careers. 41. Rick Scott wants to charge science students less tuition because________. A. It can attract more students to learn science. B. Science subjects are so hard to learn. C. The science students can't afford the expensive tuition. D. Science subjects are more valuable than humanities majors. 42. In the supporters' eyes, how will universities benefit from the plan? A. They will take in more students. B. They will get more money from the government. C. They will educate more qualified graduates. D. They will become more famous. 43. Which of the following is NOT the reason why people are against the plan? A. It's unfair to the humanities students. B. College students' majors should be based on interests, skills and gifts. C. The plan may mislead students to choose wrong majors. D. The state will take too heavy a burden. 44. What can be inferred from the passage? A. Florida has carried out the policy to charge science students less tuition.

6

B. Science majors have great advantages over humanities majors. C. Florida needs more graduates from science subjects. D. Students should choose their majors according to job opportunities. 45. What is the best title of the passage? A. Less tuition for science students in Florida. B. Should college be cheaper for science students? c. Different people, different ideas. D. Why is it cheaper for college science students?

第二节 信息匹配(共 5 小题;每小题 2 分,满分 10 分) 请阅读下列应用文及相关信息, 并按照要求匹配信息。 请在答题卡上将对应题号的相应 选项字母涂黑。 首先请阅读下列网友住宿宾馆后的留言。 A Victoria Azarenka, left, of Belarus is congratulated by China's Li Na after winning the women's final at the Australian Open tennis championship in Melbourne,Australia, Saturday,Jan. 26, 2013. (AP Photo/Andy Wong) B Supporters of China's Li Na hold banners in support of her match against Victoria Azarenka of Belarus in the women's final at the Australian Open tennis championship in Melbourne, Australia, Saturday, Jan. 26, 2013. (AP Photo/Andrew Brownbill)

C A spectator holds up a banner in support of China's Li Na during the women's final against Victoria Azarenka of Belarus at the Australian Open tennis championship in Melbourne, Australia, Saturday, Jan. 26, 2013. (AP Photo/Andy Wong)

D China's Li Na holds up her trophy after losing to Victoria Azarenka of Belarus in the women's final at the Australian Open tennis championship in Melbourne, Australia, Saturday, Jan. 26, 2013. (AP Photo/Aaron Favila)

7

E Victoria Azarenka of Belarus reacts in her match against China's Li Na during the women's final at the Australian Open tennis championship in Melbourne, Australia, Saturday, Jan.26,2013.(AP Photo/Andrew Brownbill)

F China's Li Na tries to get up after falling during her match against Victoria Azarenka of Belarus in the women's final at the Australian Open tennis championship in Melbourne, Australia, Saturday, Jan. 26, 2013. (AP Photo/Andrew Brownbill)

以下是读者阅读相应图片后的留言,请匹配图片与留言。 46.

8

47.

48.

49.

50.

9

III 写作(共两节,满分 40 分)
第一节:基础写作(共 1 小题,满分 15 分) 你受你校校报委托,写一篇关于微信(WeChat)的短讯。 【写作内容】 请根据以下信息写一篇有关微信的英文短讯。 1.现状: 2.用途: 3.功能: 2011年1月21日推出,深受大、中学学生欢迎,目前用户 已突破3亿。 旨在促进人与人之间即时通信与交流。 可以通过网络快速发送语音、 文字消息、 表情、 图片和视频; 可以跟朋友分享精彩生活点滴; 可以搜索附近的人,结交许多新朋友。

4.看法和建议:你对微信的看法和对微信使用者的建议。 【写作要求】 只能使用五个句子表达全部内容。 【评分标准】 句子结构准确,信息内容完整,篇章连贯。 参考词汇:即时的 instant 第二节:读写任务(共 1 小题,满分 25 分) 阅读下面短文,然后按要求写一篇 150 词左右的英语短文 A nation without a dream is a nation without hope. We have a China Dream. It includes the strong will of the Chinese people for the renewal (香兴) of the Chinese nation and a better life. The China Dream is the people's dream. To make it come true, the government should always be service-oriented. People will only act responsibly for the country and help to achieve tile national dream when their dreams are realized, too. You cannot ask individuals to make sacrifices for the nation if they receive nothing in return. Moreover, the government have to know what people want and what they need. As Xi Jinping said in his first public speech after the 18th Party Congress, the Chinese people want better education, stable jobs, higher incomes, greater social security, better medical and healthcare, improved housing conditions and better environmental quality. However we still have a long way to go to achieve the China Dream. Chinese people used to think that economic growth would solve all the problems, but now we realize that the renewal of our nation will require much more than just money. 【写作内容】 1.以约 30 个词概括以上文章的主要内容。 2.然后以约 120 个词,就“梦想”发表你的看法,包括如下要点: (1)梦想在我们成长的道路上所起的作用; (2)列举一个为实现梦想而奋斗的事例; (3)为了实现“中国梦”,你能做些什么? 【写作要求】 1.在作文中可以使用自己亲身的经历或虚构的故事,也可以参照阅读材料的内容,但不得 直接引用原文中的句子。 2.作文中不能出现真实姓名和学校名称。 【评分标准】 概括准确,语言规范,内容合适,篇章连贯。
10

参考答案
1—5 CACDB 16. however 21. peacefully 6—10 ABDCA 17. saying 22. a 11—15 BCBAB 19. for 24. them 20. what 25. whom

18. are drawn 23. decisions

26—30 BACAD 31—35 DCAAC 46—50 EBFAD

36—40 BCDAC 41—45 ABDCB

基础写作: (One possible version) WeChat, first released on Jan. 21, 2011, is very popular with students in middle school or university and its users have reached up to 300 million at present. It is aimed at promoting instant communication among people with voice messaging, text messaging, facial expressing, photo sharing and video sharing. Besides, it provides a chance for the users to share their wonderful stories in life and make many new friends with its amazing function, which helps to search for people who live nearby with the programme on. Personally, I think WeChat makes life easier and sweeter because we can save some money using the interact-based app and at the same time the multimedia communication that it provides enables us to share more with our friends. However, we should not spend too much time on WeChat, which may bring negative effect on our life and study if we become WeChat-addicted. 读写任务: (One possible version) The passage tells us what the China Dream includes and in order to achieve it, the government should be service-oriented and find out what people want and need, which requires constant effort. A dream plays quite an important role in our life, providing us with guidance and motivating us to overcome all kinds of difficulty. A person without a dream is like the world without the sun. We students may face may many challenges, such as endless homework, failures in exams, pressure from parents. When these drown us in sadness, dreams will cheer us up. Only those who have a dream and pursue it regardless of any obstacle can own success in the end. I am deeply impressed by the story of Jia Zuosheng, who pursued his dream with great determination. Although he never finished high school, his college ambition never stopped. He became a security guard at Qinghua University. By taking advantage of the academic resources at Qinghua, he finally made his way to Shandong Normal University last year. Jia's success tells us if we find a dream, we have to fight for it and never give it up. To achieve the China Dream, I think first I have to study hard and be admitted by a renowned university. Then I can learn some professional knowledge, find a good job and lead a good life, which is part of the China Dream. Every bit of effort counts in the process of realizing the China Dream.

11


相关文章:
惠州市2016届高三第一次调研考试英语试题和参考答案
惠州市2016届高三第一次调研考试英语试题和参考答案_数学_高中教育_教育专区。惠州一模 惠州市 2016 届高三第一次调研考试 英语 2015.07 本试卷分选择题和非选择...
惠州市2016届高三第一次调研考试英语试题和参考答案
惠州市2016届高三第一次调研考试英语试题和参考答案_英语_高中教育_教育专区。惠州市 2016 届高三第一次调研考试 英语 2015.07 本试卷分选择题和非选择题两部分...
广东省惠州市2017届高三第一次调研考试英语试题
广东省惠州市2017届高三第一次调研考试英语试题_高三英语_英语_高中教育_教育专区。惠州市 2017 届高三第一次调研考试 英语试题 2016.06 本试卷分选择题和非选择...
2014届惠州市第一次模拟考试英语试题
2014届惠州市第一次模拟考试英语试题_高三英语_英语_高中教育_教育专区。2014 惠州一模 英语2014 届惠州市第一次模拟考试英语试题 英语试题Ⅰ 语言知识及应用(共两...
惠州市2017届高三第一次调研考试 英语
惠州市2017届高三第一次调研考试 英语_英语_高中教育_教育专区。 参考答案 ...惠州市2015届高三第一次... 1页 免费 2014届惠州市高三第一次... 11页 ...
惠州市2014届高三第一次调研考试英语试题答案
惠州市 2014 届高三第一次调研考试英语试题答案完形填空: 1—5 CACDB 6—10 ABDCA 11—15 BCBAB 语法填空: 16.however 17. saying 18. are drawn 19. ...
惠州市2016届高三第一次模拟考试英语试题(new)
惠州市2016届高三第一次模拟考试英语试题(new)_英语_高中教育_教育专区。惠州市2016届高三第一次模拟考试英语试题(new) 惠州市 2016 届高三第一次模拟考试 英语 ...
2014届惠州市第一次模拟考试英语试题答案
2014届惠州市第一次模拟考试英语试题答案_高三英语_英语_高中教育_教育专区。惠州市 2014 届高三模拟考试 英语试题答案完形填空: 1—5 BCABD 6—10 CBAAD 11—...
惠州市2016届高三第一次调研考试英语试题
惠州市2016届高三第一次调研考试英语试题_英语_高中教育_教育专区。惠州市2016届高三第一次调研考试英语试题 惠州市 2016 届高三第一次调研考试 英语 2015.07 本...
更多相关标签:
惠州市第一次调研2017 | 高三我用了试题调研后 | 惠州市2017届高三文综 | 惠州市17届高三第二次 | 惠州市2017届高三二 | 惠州市高考调研 | 惠州市事业单位 试题 | 高三数学第一次月考 |