当前位置:首页 >> 英语 >>

2013届高中全程复习方略 选修7 Unit5《Travelling abroad》


Ⅲ. 句式填空
1. 特殊疑问词+do you think+陈述语序 How difficult do you think it is (你认为有多难)to adjust to the customs of another country? 2. It +be + 序数词+ time+从句(谓语动词用完成时形式)

It was the

first time she had ever left her motherland (这是她
第一次离开她的祖国). 3. 强调句型

It’s not just study that’s difficult (困难不仅仅在学习方面).

4. although 引导的状语从句的用法 Although some foreign students live in student accommodation or apartments, some choose to board with English families (但有些学生却选择寄宿在英国人家里). 5. 介词in + which 引导的定语从句 Living with host families, in which there may be other college students (房东家也许住着其他大学生),gives her the chance

to learn more about the new culture.

6. so. . . that 引导的结果状语从句 I have been so occupied with work that I haven’t had time for social activities (我一直忙于学习,以至于没有时间去搞社交 活动).

Ⅳ. 教材设题 1. You have to get used to a whole new way of life, which can _______ all your concentration in the beginning. A. take after C. take up B. take down D. take back

【解析】选C。考查take词组的词义辨析。take after酷似, 很像;take down写下,拆卸; take up 占用;take back收回,

撤消。

2. When I got _______ and had to ask a passer-by for
directions, I didn’t always understand. A. lose B. losing C. lost D. to lose

【解析】选C。 get lost意为“迷路”。

3. He wanted to know ________ I thought, which confused me because I thought that the author of the article knew far

more than I did.
A. what B. that C. which D. why

【解析】选A。句中的know缺少宾语,what既引导了宾语从 句又充当了thought的宾语。

4. Xie Lei told me that she feels much more _______ in England now. A. at home C. at will B. at heart D. at sight

【解析】选A。feel at home舒适自在,不拘束,符合题意。

5. In the high plains area _______ , the highest lake in the world, on which boats can travel. A. Lake Titicaca is C. are Lake Titicaca B. is Lake Titicaca D. Lake Titicaca are

【解析】选B。当表示地点的介词短语位于句首时,常用完
全倒装结构,排除选项A和D;由the highest lake可知是一个 湖,应该用单数,故选B。

1. Teachers recommend parents _______ their children under 12 to ride bicycles to school for safety. [2010福建,29] A. not allow B. do not allow

C. mustn’t allow

D. couldn’t allow

【解析】选A。句意:老师们建议:为了孩子的安全,父母 不应让12岁以下的孩子骑自行车去学校。recommend从句中 谓语动词用should+动词原形,should可以省略。故选A项。

2. It’s very wise of you to _______ well-trained workers _______ untrained ones in the assembly line. A. substitute; for C. replace; by B. substitute ; with D. replace; with

【解析】选A。substitute A for B用A代替B;其余三项皆为 用B代替A,不符合语境。

3. His long service with the company was ______ with a present. A. admitted C. attributed B. acknowledged D. accepted

【解析】选B。句意:赠送一个礼物对他为公司长久以来的 服务表示感谢。acknowledge承认,答谢,符合题意。admit 容许,承认;attribute把……归因于;accept接受,认可。

4. When I called on Mr. Smith, he was _______ in writing a lecture speech on developing a good habit. A. occupied C. taken up B. occupying D. absorbing

【解析】选A。句意:当我访问史密斯先生时, 他正忙于写
一篇关于培养好习惯的演讲稿。 be occupied in doing sth. 忙 于做某事。

5. 用comfort的适当形式填空 1)They did everything to comfort those who lost relatives in the big earthquake. 2)The news brought comfort to all of us.

3)We’re now living a comfortable life.
4)After supper we usually sit on sofa comfortably and watch TV.

1. Amy joined a painting group but didn’t seem to _______ , so she left. [2009山东,31] A. show off B. go up

C. fit in

D. come over

【解析】选C。考查动词词组辨析。句意:艾米参加了绘画小 组,但是好像不适应,所以她就离开了。show off炫耀;go up

上升;fit in适应;come over来到,过来。根据句意选C。

2. 完成句子 1) His honesty is beyond question (毋庸置疑). 2) There is no question (毫无疑问)that she has a great voice.

1. This is the first time we ______ a film in the cinema together
as a family. [2009陕西,9]

A. see

B. had seen

C. saw

D. have seen

【解析】选D。句意:这是我们全家第一次到电影院看电影。 考查It/This/That +is + 序数词+ time+从句,从句中的谓语动词 用现在完成时形式。

2. 翻译句子 1)这是第一次一位非裔美国人被选为美国总统。

It/This is the first time that an African American has been
elected president of the United States. 2)该是我们做些什么制止污染的时候了。 It’s (about/high) time (that) we should do/ did something to stop pollution. It’s time for us to do something to stop pollution.

3)她一回家就给你打电话。(the moment) She will call you the moment she gets home. 4)你以为你要去哪儿呢? Where do you think you are going?

While the government says there is a (n) ________ supply of

houses, prices of apartments have been going up these years.
A. appropriate C. abundant B. absent D. short

【解析】选C。句意:虽然政府说房源充足,但这些年房价
一直在上涨。appropriate适当的,恰当的;absent缺席的; short短缺的;abundant充裕的。由题意可知,C项正确。

Ⅰ. 单词拼写 1. All these shoppers (店主) were proud of their motherland, which impressed me deeply. 2. If you are interested in the lecture (演讲), you have to

queue for a ticket.
3. You must make preparations (准备) for a qualification if you hope to be a teacher.

4. The teacher recommended (建议) that you should make an
apology to your mother.

5. Before you get a degree of a bachelor, you have to meet many requirements (要求) by the university.

6. The travel agent thinks that he has abundant (丰富
的)experience for his new position. 7. The leading actress couldn’t appear, and her substitute (替 代者) clearly didn’t know the role very well. 8. She is acknowledged (认可)as the best teacher in this

county.

9. In Britain the Queen is the formal head of states, but it is

the prime minister and cabinet who govern (统治).
10. I tried to comfort(安慰) Jean after her mother’s death.

Ⅱ. 根据中文提示完成下列句子 1. Having been in New York for two months, she still can’t adjust to (适应,调节) living on her own. 2. Keep up (保持) your courage and no one will defeat you in the election.

3. People like to settle in (安顿下来) a place where food and
water are abundant. 4. It’s said that his youngest son doesn’t fit in with (相适应, 相融合) the rest of his new class.

5. Thanks to the financial crisis, another trip abroad this year is out of the question (不可能的).

6. I made an apology to (道歉) the middle-aged lady
immediately for my taking her purse by mistake. 7. As far as I am concerned (就我而言;在我看来), it’s convenient for us to take a trip to Tibet now. 8. Since retiring, she has fully been occupied in (忙于) taking

care of her two grandsons.

9. Day in and day out (日复一日) you can hear them arguing

about the same silly questions.
10. His hometown is abundant in (丰富的)minerals, so most of the people there are well off.

Ⅲ. 单项填空 1. We _______ your timely help when we were in trouble. [2011松原模拟] A. attributed B. knowledged

C. acknowledged

D. promised

【解析】选C。acknowledge“感激,感谢”。knowledge知识; attribute把……归因于,归咎于;promise许诺。

2. The old man should listen to the doctor’s recommendation that he _______ in bed. [2011成都模拟] A. stay B. stays C. stayed D. staying

【解析】选A。recommendation后的同位语从句用(should+)
动词原形。

3. The manager was unable to attend but sent his deputy as a

________ .
[2011青岛模拟] A. substitute C. assistant B. substitution D. secretary

【解析】选A。substitute代替者;substitution代替,替换;

assistant助手;secretary秘书。

4. —As you may have found, ________ in idioms and proverbs. —Yes, I often get _________.

the Chinese language is

A. full; confusing
C. full; confused

B. abundant; confused
D. different; confusing

【解析】选B。考查词义辨析。abundant大量的,丰富的; confused感到疑惑的;confusing指事物本质具有令人疑惑的 性质。

5. —I hope to go to Beijing with you. —If so, your holiday arrangement must _______ mine. A. catch up with B. come up with

C. put up with

D. fit in with

【解析】选D。考查短语辨析。句意:——我希望跟你去北 京。——如果这样的话,你的假期安排必须和我的一致。fit in with“一致,相符合”;come up with“提出”;put up with“容忍”;catch up with“赶上(或超过)”。

6. The health expert’s lecture was so popular with youngsters that all the seats were ________ . A. abandoned C. emptied B. occupied D. engaged

【解析】选B。句意:保健专家的讲座如此受年轻人欢迎以
至于座无虚席。

7. It’s wise of them to _______ the new computer _______ the old ones. A. substitute; with C. substitute; for B. replace; by D. replace; for

【解析】选C。substitute A for B用A替换B=substitute B with
A。

8. When economic circumstances change, business needs time to ________ . A. form B. adjust C. fit D. accept

【解析】选B。句意:当经济环境改变时,商业需要时间来

调整。form形式;adjust调整;fit适应;accept接受。

9. Although having moved here for a long time, it seems that

she hasn’t _______.
A. settled up C. calmed down B. put down D. settled in

【解析】选D。句意:尽管搬到这里很长时间了,看起来她
还没适应呢。settle in适应;settle up结账, 付清欠款;put down放下;calm down冷静下来。

10. —Why did you look so nervous? —I wasn’t well _______ the interview, to be honest. A. preparing C. prepared for B. preparing for D. in preparation for

【解析】选C。be prepared for为……作准备。

11. It’s a _______ to think that there is no homework during the winter vacation. A. belief C. comfort B. shame D. comfortable

【解析】选C。固定句型It’s a comfort to do sth. ……是令人
欣慰,令人安慰的。

【方法技巧】物质名词和抽象名词前冠词的使用 1. 物质名词和抽象名词属于不可数名词,表示泛指时前面不 用冠词;但物质名词表示特指时,用定冠词。 Man will die without water. (water表示泛指)

人没有水就活不了。
The water in this well is not fit to drink. (water表示特指) 这口井里的水不能饮用。

2. 抽象名词属于不可数名词,前面一般不用冠词;但用来表 示具体的人或物时,前面用不定冠词。

The little boy looked at me in surprise. (surprise 在本句中是
抽象名词) 那个小男孩吃惊地看着我。 What a pleasant surprise to see you here. (抽象名词具体化, a surprise指一件令人惊奇的事)

在这儿见到你真是令人惊喜。

12. Taking a holiday right now is ______ the question, so you’ll have to arrange it for some other time. A. out of B. in C. beyond D. without

【解析】选A。考查短语out of the question不可能;out of

question没问题;毫无疑问。without/beyond question毫无疑
问。

13. I’m too tired, and I don’t think I can ______ the work any longer. A. keep up C. join in B. set aside D. contribute to

【解析】选A。考查短语辨析。keep up继续;set aside不管,
放在一边;join in加入活动;contribute to促成;造成。

【举一反三】 A notice was placed by the river bank warning people to

______ the thin ice.
A. keep up C. keep away B. keep back D. keep off

【解析】选D。keep up 维持, 保持, 使某事处于高水平; keep back 阻止,抑制;keep away(使)远离,(使)不接近;keep off 不接近,避开。如果选C,应该再加上from才可以。

14. Brought up in the countryside, she found it quite difficult to _______ the life of the big city. A. go with C. fit B. fit for D. fit in with

【解析】选D。fit in with适合,适应。

15. —It is the second time that I _______ to Shanghai. —What great changes! It’s ten years since I ______ it last time. A. have been; left B. had been; left

C. am; had left

D. come; had left

【解析】选A。It is the first/second/. . . time+现在完成时。 表示“某人第几次做某事”。

Ⅳ. 阅读理解 (A) When the time comes to send the kids to college, some

Asian parents may do their budget in Malaysian money.
Malaysia wants to become a regional center for higher education. “We’re introducing a bill in October to allow the University of London and other well-known foreign universities to come in and establish full-scale branch campuses, ” says Fong Chan Onn, the deputy minister with responsibility for Chinese education. The University of

London will be opening a branch near Kuala Lumpur. Fong says Australian institutions have expressed interest. “Even one of the Japanese universities is interested, ” he adds.

Malaysia hopes the imports will solve several problems. Local universities have limited places and many are reserved

for Malays and other native groups.

Ethnic Chinese and

Indians often have no choice but to study overseas—or not go to university at all. “The country has been spending billions

on the thousands of students who go abroad for their higher
education. ” says Penang state assemblyman Kang Chin Seng. “The figure is almost equal to all the revenue we earn from

tin mines. ” The government itself sends scholars to other
countries, says Kang: “Many could be placed in the foreign campuses here, saving government funds. ”

As an education center,

Malaysia can even make

money, “The slogan is that one foreign student studying in Malaysia is worth 4×365 tourist days, ” says Fong. Kuala Lumpur is eyeing students from ASEAN countries, local universities. and perhaps Hong Kong, where it is difficult to be admitted into Will foreign students come knocking? Prime Minister Mahathir Mohamad says Malaysia will be offering “quality education at reduced cost”. As for the local institutions, Fong believes they will rise to the challenge. Malaysia will know it has become a regional center for education when its homegrown schools can rival foreign universities as centers of excellence.

这是一篇关于教育的新闻报道。主要报道马来西亚的 高等教育实行一种独特的国际化水平很高的教育方式——课 程转移。实际就是将英、美、澳、加、新等国的著名大学的 课程部分或全部转移至马来西亚分校或合作院校,这种模式

的教育吸引了很多东盟国家的留学生前往留学。

1. What must be done before foreign universities can open branch campuses in Malaysia? A. A law allowing them to do so must be passed. B. Education fees must be the same in all universities. C. There must be enough applications from foreign students. D. Malaysian scholars must finish their education overseas.

【 解 析 】 选 A 。 细 节 理 解 题 。 根 据 第 一 段 中 We’re introducing a bill in October to allow the University of

London and other well-known foreign universities to come in
and establish full-scale branch law。 campuses一句中bill相当于

2. The underlined word “revenue” in the second paragraph means _______ . A. taxes B. money C. costs D. budget

【解析】选B。词义猜测题。根据后面的we earn from tin

mines可猜测该词的词义相当于money。

3. What does Kang suggest that Malaysia do with Malaysian students who have won scholarships? A. Send them to study in homegrown universities. B. Make them pay back the scholarships.

C. Allow them to study in foreign universities.
D. Have them study in foreign campuses in Malaysia.

【 解 析 】 选 D 。 推 理 判 断 题 。 根 据 第 二 段 最 后 一 句 The government itself sends scholars to other countries, says Kang: “Many could be placed in the foreign campuses here, saving government funds. ”可以推断:马来西亚不必派留学

生去国外,可以直接送他们去外国大学在马来西亚开办的大
学学习。

4. What is the best title for this text?

A. Malaysian International Schools
B. Malaysian Education Opportunities C. Malaysia’s Plan for Educational Excellence

D. Malaysian Education vs Chinese Education
【解析】选C。主旨大意题。本文主要分析马来西亚要发展 成为地区性高等教育中心,为留学生提供优质教育,所以C 作为本篇短文的标题非常合适。

(B) The tourist looking at the African savannah(大草原)

on a summer afternoon might be excused for thinking that
the wide yellow grass plain was completely deserted of life, almost a desert. With only a few small thorn trees sticking out through the veldt(草原), there seems to be almost no place for a living creature to hide.

However,

under those trees you might find small

steenbok(小岩羚), sleeping in the shade, and waiting for the night to fall. There may even be a small group of lions somewhere, their bodies exactly the same shade as the tall

grass around them. In the holes in the ground a host of tiny
creatures, from rabbits and badgers to rats and snakes are waiting for the heat to finish.

The tall grass also hides the fact that there may be a small stream running across the middle of the plain. One clue that there may be water here is the sight of a large Marshall eagle circling slowly over the grassland. When it drops, it

may come up with a small fish, or maybe a grass snake that
has been waiting at the edge of a pool in the hope of catching a frog.

The best time to see the animals then, is in the evening, just as the sun is setting. The best time of the year to come is in late September, or early August, just before the rains. Then the animals must come to the waterholes, as there is no

other place for them to drink. And they like to come while it
is still light, so they can see if any dangers are creeping up on them.

So it is at sunset, and after the night falls, that the

creatures of the African veldt rise and go about their business.
本文是一篇记叙文。主要描写非洲大草原一些野生动物 在炎热的夏天所表现的各种生活状态。

5. This text is for people interested in ________ . A. eagles B. wildlife C. plants D. weather

【解析】选B。推理判断题。这篇短文主要描写非洲草原上 的野生动物,由此可以判断是写给那些对野生动物感兴趣的

人看的。

6. The savannah appears to be empty because ________ . A. the animals are sleeping B. the animals have gone about their business C. they have been frightened by an eagle

D. the temperature prevents much activity
【解析】选D。细节理解题。根据第二段中sleeping in the shade, and waiting for the night to fall和are waiting for the heat to finish. 可知动物在避暑。

7. The writer suggests that ________.
A. the savannah is a desert B. the Marshall eagle eats fish

C. it has not rained for a long time
D. tourists should not come in dry weather 【解析】选B。推理判断题。根据第三段中When it drops, it may come up with a small fish,可以推断The Marshall eagle eats fish。

8. By “go about their business” the writer means ________. A. tourism in Africa is big business

B. the animals go to the river to drink
C. the animals go on with their normal activity D. the animals are observed by naturalists

【解析】选C。句意猜测题。上文提到,天气炎热,动物都
睡在树阴下,等待炎热过去,最后一段前半句说当太阳下山、 夜 幕 降 临 时 , 草 原 生 物 清 醒 , 由 此 猜 测 go about their business就是进行“正常活动”的意思。

Ⅰ. 单词拼写

1. All these shoppers (店主) were proud of their motherland,
which impressed me deeply. 2. If you are interested in the lecture (演讲), you have to

queue for a ticket.
3. You must make preparations (准备) for a qualification if you hope to be a teacher.

4. The teacher recommended (建议) that you should make an

apology to your mother.
5. Before you get a degree of a bachelor, you have to meet many requirements (要求) by the university.

6. The travel agent thinks that he has abundant (丰富
的)experience for his new position. 7. The leading actress couldn’t appear, and her substitute (替 代者) clearly didn’t know the role very well.

8. She is acknowledged (认可)as the best teacher in this county. 9. In Britain the Queen is the formal head of states, but it is the prime minister and cabinet who govern (统治). 10. I tried to comfort (安慰) Jean after her mother’s death.

Ⅱ. 根据中文提示完成下列句子
1. Having been in New York for two months, she still can’t adjust to (适应,调节) living on her own. 2. Keep up (保持) your courage and no one will defeat you in the election. 3. People like to settle in (安顿下来) a place where food and water are abundant. 4. It’s said that his youngest son doesn’t fit in with (相适应,

相融合) the rest of his new class.

5. Thanks to the financial crisis, another trip abroad this year is out of the question (不可能的).

6. I made an apology to (道歉) the middle-aged lady
immediately for my taking her purse by mistake. 7. As far as I am concerned (就我而言;在我看来), it’s

convenient for us to take a trip to Tibet now.

8. Since retiring, she has fully been occupied in (忙于) taking care of her two grandsons. 9. Day in and day out (日复一日) you can hear them arguing

about the same silly questions.
10. His hometown is abundant in (丰富的)minerals, so most of the people there are well off.

Ⅲ. 单项填空 1. We ______ your timely help when we were in trouble.

A. attributed
C. acknowledged

B. knowledged
D. promised

【解析】选C。acknowledge“感激,感谢”。knowledge知识;

attribute把……归因于,归咎于;promise许诺。

2. The old man should listen to the doctor’s recommendation that he ______ in bed.

[2011成都模拟]
A. stay B. stays C. stayed D. staying

【解析】选A。recommendation后的同位语从句用(should+)

动词原形。

3. The manager was unable to attend but sent his deputy as a

______ .
[2011青岛模拟] A. substitute C. assistant B. substitution D. secretary

【解析】选A。substitute代替者;substitution代替,替换;

assistant助手;secretary秘书。

4. —As you may have found, the Chinese language is ______ in idioms and proverbs. —Yes, I often get ______ .

A. full; confusing
C. full; confused

B. abundant; confused
D. different; confusing

【解析】选B。考查词义辨析。abundant大量的,丰富的; confused感到疑惑的;confusing指事物本质具有令人疑惑的 性质。

5. —I hope to go to Beijing with you. —If so, your holiday arrangement must ______ mine.

A. catch up with
C. put up with

B. come up with
D. fit in with

【解析】选D。考查短语辨析。句意:——我希望跟你去北

京。——如果这样的话,你的假期安排必须和我的一致。fit
in with“一致,相符合”;come up with“提出”;put up with“容忍”;catch up with“赶上(或超过)”。

6. The health expert’s lecture was so popular with youngsters that all the seats were ______ . A. abandoned B. occupied

C. emptied

D. engaged

【解析】选B。句意:保健专家的讲座如此受年轻人欢迎以 至于座无虚席。

7. It’s wise of them to ______ the new computer ______ the old ones. A. substitute; with B. replace; by

C. substitute; for

D. replace; for

【解析】选C。substitute A for B用A替换B=substitute B with A。

8. When economic circumstances change, business needs time to ______ . A. form B. adjust C. fit D. accept

【解析】选B。句意:当经济环境改变时,商业需要时间来 调整。form形式;adjust调整;fit适应;accept接受。

9. Although having moved here for a long time, it seems that
she hasn’t ______ . A. settled up C. calmed down B. put down D. settled in

【解析】选D。句意:尽管搬到这里很长时间了,看起来她

还没适应呢。settle in适应;settle up结账, 付清欠款;put
down放下;calm down冷静下来。

10. —Why did you look so nervous?
—I wasn’t well ______ the interview, to be honest. A. preparing C. prepared for B. preparing for D. in preparation for

【解析】选C。be prepared for为……作准备。

11. It’s a ______ to think that there is no homework during the winter vacation.

A. belief
C. comfort

B. shame
D. comfortable

【解析】选C。固定句型It’s a comfort to do sth. ……是令人

欣慰,令人安慰的。

【方法技巧】物质名词和抽象名词前冠词的使用 1. 物质名词和抽象名词属于不可数名词,表示泛指时前面不

用冠词;但物质名词表示特指时,用定冠词。
Man will die without water. (water表示泛指) 人没有水就活不了。 The water in this well is not fit to drink. (water表示特指) 这口井里的水不能饮用。

2. 抽象名词属于不可数名词,前面一般不用冠词;但用来表 示具体的人或物时,前面用不定冠词。

The little boy looked at me in surprise. (surprise 在本句中是
抽象名词) 那个小男孩吃惊地看着我。

What a pleasant surprise to see you here. (抽象名词具体化,
a surprise指一件令人惊奇的事) 在这儿见到你真是令人惊喜。

12. Taking a holiday right now is ______ the question, so

you’ll have to arrange it for some other time.
A. out of C. beyond B. in D. without

【解析】选A。考查短语out of the question不可能;out of
question没问题;毫无疑问。without/beyond question毫无疑 问。

13. I’m too tired, and I don’t think I can ______ the work any longer. A. keep up B. set aside

C. join in

D. contribute to

【解析】选A。考查短语辨析。keep up继续;set aside不管, 放在一边;join in加入活动;contribute to促成;造成。

【举一反三】 A notice was placed by the river bank warning people to

______ the thin ice.
A. keep up C. keep away B. keep back D. keep off

【解析】选D。keep up 维持, 保持, 使某事处于高水平; keep
back 阻止,抑制;keep away(使)远离,(使)不接近;keep off 不接近,避开。如果选C,应该再加上from才可以。

14. Brought up in the countryside, she found it quite difficult to ______ the life of the big city.

A. go with
C. fit

B. fit for
D. fit in with

【解析】选D。fit in with适合,适应。

15. —It is the second time that I ______ to Shanghai.
—What great changes! It’s ten years since I ______ it last time.

A. have been; left
C. am; had left

B. had been; left
D. come; had left

【解析】选A。It is the first/second/. . . time+现在完成时。 表示“某人第几次做某事”。

Ⅳ. 阅读理解 (A)

When the time comes to send the kids to college, some
Asian parents may do their budget in Malaysian money. Malaysia wants to become a regional center for higher

education. “We’re introducing a bill in October to allow the
University of London and other well-known foreign

universities to come in and establish full-scale branch

campuses, ” says Fong Chan Onn, the deputy minister with

responsibility for Chinese education.

The University of

London will be opening a branch near Kuala Lumpur. Fong says Australian institutions have expressed interest. “Even one of the Japanese universities is interested, ” he adds.

Malaysia hopes the imports will solve several problems. Local universities have limited places and many are reserved for Malays and other native groups. Ethnic Chinese and Indians often have no choice but to study overseas—or not go

to university at all. “The country has been spending billions
on the thousands of students who go abroad for their higher education. ” says Penang state assemblyman Kang Chin Seng.

“The figure is almost equal to all the revenue we earn from
tin mines. ” The government itself sends scholars to other countries, says Kang: “Many could be placed in the foreign

campuses here, saving government funds. ”

As an education center, Malaysia can even make money, “The slogan is that one foreign student studying in Malaysia is worth 4×365 tourist days, ” says Fong. Kuala Lumpur is eyeing students from ASEAN countries, and perhaps Hong Kong, where it is difficult to be admitted into local universities. Will foreign students come knocking? Prime Minister Mahathir Mohamad says Malaysia will be offering

“quality education at reduced cost”.

As for the local

institutions, Fong believes they will rise to the challenge.

Malaysia will know it has become a regional center for education when its homegrown schools can rival foreign universities as centers of excellence. 这是一篇关于教育的新闻报道。主要报道马来西亚的高

等教育实行一种独特的国际化水平很高的教育方式——课程
转移。实际就是将英、美、澳、加、新等国的著名大学的课 程部分或全部转移至马来西亚分校或合作院校,这种模式的 教育吸引了很多东盟国家的留学生前往留学。

1. What must be done before foreign universities can open branch campuses in Malaysia? A. A law allowing them to do so must be passed.

B. Education fees must be the same in all universities.
C. There must be enough applications from foreign students. D. Malaysian scholars must finish their education overseas.

【 解 析 】 选 A 。 细 节 理 解 题 。 根 据 第 一 段 中 We’re introducing a bill in October to allow the University of

London and other well-known foreign universities to come in
and establish full-scale branch law。 campuses一句中bill相当于

2. The underlined word “revenue” in the second paragraph means ______ . A. taxes B. money

C. costs

D. budget

【解析】选B。词义猜测题。根据后面的we earn from tin mines可猜测该词的词义相当于money。

3. Students from ASEAN countries are expected to study in Malaysia because ______ .

A. they will be near their parents
B. education there will be good and affordable C. all of the subjects will be taught in Chinese D. the educational quality will be as good as the University of London

【 解 析 】 选 B。 细 节 理 解 题 。 根 据 第 三 段 Prime Minister Mahathir Mohamad says Malaysia will be offering “quality education at reduced cost. ”其中reduced cost = low cost = affordable cost

4. What is the best title for this text? A. Malaysian International Schools B. Malaysian Education Opportunities

C. Malaysia’s Plan for Educational Excellence
D. Malaysian Education vs Chinese Education 【解析】选C。主旨大意题。本文主要分析马来西亚要发展 成为地区性高等教育中心,为留学生提供优质教育,所以C 作为本篇短文的标题非常合适。

(B) The tourist looking at the African

savannah(大草原)on a summer
afternoon might be excused for thinking that the wide yellow grass plain was

completely deserted of life, almost a desert. With only a few
small thorn trees sticking out through the veldt(草原), there seems to be almost no place for a living creature to hide.

However, under those trees you might find small
steenbok(小岩羚), sleeping in the shade, and waiting for the night to fall. There may even be a small group of lions

somewhere, their bodies exactly the same shade as the tall
grass around them. In the holes in the ground a host of tiny creatures, from rabbits and badgers to rats and snakes are waiting for the heat to finish.

The tall grass also hides the fact that there may be a

small stream running across the middle of the plain. One
clue that there may be water here is the sight of a large Marshall eagle circling slowly over the grassland. When it drops, it may come up with a small fish, or maybe a grass snake that has been waiting at the edge of a pool in the hope

of catching a frog.

The best time to see the animals then, is in the evening,
just as the sun is setting. The best time of the year to come is in late September, or early August, just before the rains. Then the animals must come to the waterholes, as there is no other place for them to drink. And they like to come while it

is still light, so they can see if any dangers are creeping up on
them. So it is at sunset, and after the night falls, that the

creatures of the African veldt rise and go about their business.

本文是一篇记叙文。主要描写非洲大草原一些野生动物 在炎热的夏天所表现的各种生活状态。

5. This text is for people interested in ______ . A. eagles C. plants B. wildlife D. weather

【解析】选B。推理判断题。这篇短文主要描写非洲草原上
的野生动物,由此可以判断是写给那些对野生动物感兴趣的 人看的。

6. The savannah appears to be empty because ______ . A. the animals are sleeping

B. the animals have gone about their business
C. they have been frightened by an eagle D. the temperature prevents much activity

【解析】选D。细节理解题。根据第二段中sleeping in the
shade, and waiting for the night to fall和are waiting for the heat to finish. 可知动物在避暑。

7. The writer suggests that ______ . A. the savannah is a desert B. the Marshall eagle eats fish

C. it has not rained for a long time
D. tourists should not come in dry weather 【解析】选B。推理判断题。根据第三段中When it drops, it may come up with a small fish,可以推断The Marshall eagle eats fish。

8. By “go about their business” the writer means ______ . A. tourism in Africa is big business B. the animals go to the river to drink C. the animals go on with their normal activity D. the animals are observed by naturalists 【解析】选C。句义猜测题。上文提到,天气炎热,动物都

睡在树阴下,等待炎热过去,最后一段前半句说当太阳下山、
夜 幕 降 临 时 , 草 原 生 物 清 醒 , 由 此 猜 测 go about their business就是进行“正常活动”的意思。

Ⅰ. 单词拼写

1. All these shoppers (店主) were proud of their motherland,
which impressed me deeply. 2. If you are interested in the lecture (演讲), you have to queue for a ticket. 3. You must make preparations (准备) for a qualification if

you hope to be a teacher.
4. The teacher recommended (建议) that you should make an apology to your mother.

5. Before you get a degree of a bachelor, you have to meet
many requirements (要求) by the university. 6. The travel agent thinks that he has abundant (丰富 的)experience for his new position. 7. The leading actress couldn’t appear, and her substitute (替

代者) clearly didn’t know the role very well.

8. She is acknowledged (认可)as the best teacher in this county. 9. In Britain the Queen is the formal head of states, but it is the prime minister and cabinet who govern (统治). 10. I tried to comfort (安慰) Jean after her mother’s death.

Ⅱ. 完成句子

1. Having been in New York for two months, she still can’t
adjust to (适应, 调节) living on her own. 2. Keep up (保持) your courage and no one will defeat you in the election. 3. People like to settle in (安顿下来) a place where food and

water are abundant.
4. It’s said that his youngest son doesn’t fit in with (相适应, 相融合) the rest of his new class.

5. Thanks to the financial crisis, another trip abroad this year is out of the question (不可能的). 6. I made an apology to (道歉) the middle-aged lady

immediately for my taking her purse by mistake.
7. As far as I am concerned (就我而言; 在我看来), it’s convenient for us to take a trip to Tibet now.

8. Since retiring, she has fully been occupied in (忙于) taking care of her two grandsons. 9. Day in and day out (日复一日) you can hear them arguing

about the same silly questions.
10. His hometown is abundant in (丰富的)minerals, so most of the people there are well off.

Ⅲ. 单项填空 1. We ______ your timely help when we were in trouble. [2011宁德模拟] A. attributed C. acknowledged B. knowledged D. promised

【解析】选C。acknowledge“感激, 感谢”。knowledge知识;

attribute把……归因于, 归咎于; promise许诺。

2. The old man should listen to the doctor’s recommendation

that he ______ in bed.
[2011成都模拟] A. stay B. stays C. stayed D. staying

【解析】选A。recommendation后的同位语从句用(should+)
动词原形。

3. The manager was unable to attend but sent his deputy as a

______ .
[2011青岛模拟] A. substitute C. assistant B. substitution D. secretary

【解析】选A。substitute代替者; substitution代替, 替换;

assistant助手; secretary秘书。

4. —As you may have found, the Chinese language is ______
in idioms and proverbs. —Yes, I often get ______ .

A. full; confusing
C. full; confused

B. abundant; confused
D. different; confusing

【解析】选B。考查词义辨析。abundant大量的, 丰富的; confused感到疑惑的; confusing指事物本质具有令人疑惑的 性质。

5. —I hope to go to Beijing with you. —If so, your holiday arrangement must ______ mine. A. catch up with C. put up with B. come up with D. fit in with

【解析】选D。考查短语辨析。句意:——我希望跟你去北
京。——如果这样的话, 你的假期安排必须和我的一致。fit in with“一致, 相符合”; come up with“提出”; put up with“容忍”; catch up with“赶上(或超过)”。

6. The health expert’s lecture was so popular with youngsters that all the seats were ______ . A. abandoned C. emptied B. occupied D. engaged

【解析】选B。句意:保健专家的讲座如此受年轻人欢迎以
至于座无虚席。

7. It’s wise of them to ______ the new computer ______ the old ones. A. substitute; with C. substitute; for B. replace; by D. replace; for

【解析】选C。substitute A for B用A替换B=substitute B
with A。

8. When economic circumstances change, business needs time to ______ . A. form B. adjust C. fit D. accept

【解析】选B。句意:当经济环境改变时, 商业需要时间来调 整。form形式; adjust调整; fit适应; accept接受。

9. Although having moved here for a long time, it seems that

she hasn’t ______ .
A. settled up C. calmed down B. put down D. settled in

【解析】选D。句意:尽管搬到这里很长时间了, 看起来她还 没适应呢。settle in适应; settle up结账, 付清欠款; put down

放下; calm down冷静下来。

10. —Why did you look so nervous?

—I wasn’t well ______ the interview, to be honest.
A. preparing C. prepared for B. preparing for D. in preparation for

【解析】选C。be prepared for为……作准备。

11. It’s a ______ to think that there is no homework during the winter vacation.

A. belief
C. comfort

B. shame
D. comfortable

【解析】选C。固定句型It’s a comfort to do sth. ……是令人

欣慰, 令人安慰的。

【方法技巧】物质名词和抽象名词前冠词的使用 1. 物质名词和抽象名词属于不可数名词, 表示泛指时前面不

用冠词; 但物质名词表示特指时, 用定冠词。
Man will die without water. (water表示泛指) 人没有水就活不了。 The water in this well is not fit to drink. (water表示特指) 这口井里的水不能饮用。

2. 抽象名词属于不可数名词, 前面一般不用冠词; 但用来表示 具体的人或物时, 前面用不定冠词。 The little boy looked at me in surprise. (surprise 在本句中是

抽象名词)
那个小男孩吃惊地看着我。 What a pleasant surprise to see you here. (抽象名词具体化, a

surprise指一件令人惊奇的事)
在这儿见到你真是令人惊喜。

12. Taking a holiday right now is ______ the question, so
you’ll have to arrange it for some other time. A. out of B. in C. beyond D. without

【解析】选A。考查短语out of the question不可能; out of question没问题; 毫无疑问。without/beyond question毫无疑 问。

13. I’m too tired, and I don’t think I can ______ the work any longer. A. keep up C. join in B. set aside D. contribute to

【解析】选A。考查短语辨析。keep up继续; set aside不管,
放在一边; join in加入活动; contribute to促成; 造成。

【举一反三】

A notice was placed by the river bank warning people to
______ the thin ice. A. keep up B. keep back

C. keep away

D. keep off

【解析】选D。keep up 维持, 保持, 使某事处于高水平; keep back 阻止, 抑制; keep away(使)远离, (使)不接近; keep off 不 接近, 避开。如果选C, 应该再加上from才可以。

14. Brought up in the countryside, she found it quite difficult

to ______ the life of the big city.
A. go with C. fit B. fit for D. fit in with

【解析】选D。fit in with适合, 适应。

15. —It is the second time that I ______ to Shanghai.
—What great changes! It’s ten years since I ______ it last time. A. have been; left C. am; had left B. had been; left D. come; had left

【解析】选A。It is the first/second/. . . time+现在完成时。
表示“某人第几次做某事”。

Ⅳ. 阅读理解 (A) When the time comes to send the kids to college, some Asian parents may do their budget in Malaysian money.

Malaysia wants to become a regional center for higher
education. “We’re introducing a bill in October to allow the University of London and other well-known foreign

universities to come in and establish full-scale branch

campuses, ” says Fong Chan Onn, the deputy minister with

responsibility for Chinese education.

The University of

London will be opening a branch near Kuala Lumpur. Fong says Australian institutions have expressed interest. “Even one of the Japanese universities is interested, ” he adds.

Malaysia hopes the imports will solve several problems.
Local universities have limited places and many are reserved for Malays and other native groups. Ethnic Chinese and

Indians often have no choice but to study overseas—or not go to university at all. “The country has been spending billions on the thousands of students who go abroad for their higher education. ” says Penang state assemblyman Kang Chin Seng.

“The figure is almost equal to all the revenue we earn from tin mines. ” The government itself sends scholars to other countries, says Kang: “Many could be placed in the foreign

campuses here, saving government funds. ”

As an education center, Malaysia can even make money, “The slogan is that one foreign student studying in Malaysia is worth 4×365 tourist days, ” says Fong. Kuala Lumpur is eyeing students from ASEAN countries, and perhaps Hong Kong, where it is difficult to be admitted into local universities. Will foreign students come knocking? Prime Minister Mahathir Mohamad says Malaysia will be offering

“quality education at reduced cost”.

As for the local

institutions, Fong believes they will rise to the challenge.

Malaysia will know it has become a regional center for education when its homegrown schools can rival foreign universities as centers of excellence.

这是一篇关于教育的新闻报道。主要报道马来西亚的高
等教育实行一种独特的国际化水平很高的教育方式——课程 转移。实际就是将英、美、澳、加、新等国的著名大学的课

程部分或全部转移至马来西亚分校或合作院校, 这种模式的
教育吸引了很多东盟国家的留学生前往留学。

1. What must be done before foreign universities can open branch campuses in Malaysia?

A. A law allowing them to do so must be passed.
B. Education fees must be the same in all universities. C. There must be enough applications from foreign students.

D. Malaysian scholars must finish their education overseas.

【 解 析 】 选 A 。 细 节 理 解 题 。 根 据 第 一 段 中 We’re
introducing a bill in October to allow the University of London and other well-known foreign universities to come in

and establish full-scale branch
law。

campuses一句中bill相当于

2. The underlined word “revenue” in the second paragraph means ______ .

A. taxes

B. money

C. costs

D. budget

【解析】选B。词义猜测题。根据后面的we earn from tin mines可猜测该词的词义相当于money。

3. Students from ASEAN countries are expected to study in
Malaysia because ______ . A. they will be near their parents B. education there will be good and affordable C. all of the subjects will be taught in Chinese D. the educational quality will be as good as the University of London

【 解 析 】 选 B。 细 节 理 解 题 。 根 据 第 三 段 Prime Minister Mahathir Mohamad says Malaysia will be offering “quality education at reduced cost. ”其中reduced cost = low cost = affordable cost

4. What is the best title for this text? A. Malaysian International Schools B. Malaysian Education Opportunities

C. Malaysia’s Plan for Educational Excellence
D. Malaysian Education vs Chinese Education 【解析】选C。主旨大意题。本文主要分析马来西亚要发展 成为地区性高等教育中心, 为留学生提供优质教育, 所以C作 为本篇短文的标题非常合适。

(B) The tourist looking at the African

savannah(大草原)on a summer
afternoon might be excused for thinking that the wide yellow grass plain was completely deserted of life, almost a desert. With only a few small thorn trees

sticking out through the veldt(草原), there seems to be almost no place for a living creature to hide.

However, under those trees you might find small
steenbok(小岩羚), sleeping in the shade, and waiting for the night to fall. There may even be a small group of lions

somewhere, their bodies exactly the same shade as the tall
grass around them. In the holes in the ground a host of tiny creatures, from rabbits and badgers to rats and snakes are waiting for the heat to finish.

The tall grass also hides the fact that there may be a small stream running across the middle of the plain. One clue that there may be water here is the sight of a large Marshall eagle circling slowly over the grassland. When it drops, it may

come up with a small fish, or maybe a grass snake that has
been waiting at the edge of a pool in the hope of catching a frog.

The best time to see the animals then, is in the evening,
just as the sun is setting. The best time of the year to come is in late September, or early August, just before the rains. Then the animals must come to the waterholes, as there is no other place for them to drink. And they like to come while it

is still light, so they can see if any dangers are creeping up on
them. So it is at sunset, and after the night falls, that the

creatures of the African veldt rise and go about their business.
本文是一篇记叙文。主要描写非洲大草原一些野生动物 在炎热的夏天所表现的各种生活状态。

5. This text is for people interested in ______ . A. eagles C. plants B. wildlife D. weather

【解析】选B。推理判断题。这篇短文主要描写非洲草原上
的野生动物, 由此可以判断是写给那些对野生动物感兴趣的 人看的。

6. The savannah appears to be empty because ______ . A. the animals are sleeping B. the animals have gone about their business C. they have been frightened by an eagle D. the temperature prevents much activity

【解析】选D。细节理解题。根据第二段中sleeping in the
shade, and waiting for the night to fall和are waiting for the heat to finish. 可知动物在避暑。

7. The writer suggests that ______ . A. the savannah is a desert

B. the Marshall eagle eats fish
C. it has not rained for a long time D. tourists should not come in dry weather

【解析】选B。推理判断题。根据第三段中When it drops, it
may come up with a small fish, 可以推断The Marshall eagle eats fish。

8. By “go about their business” the writer means ______ .

A. tourism in Africa is big business
B. the animals go to the river to drink C. the animals go on with their normal activity D. the animals are observed by naturalists 【解析】选C。句义猜测题。上文提到, 天气炎热, 动物都睡

在树阴下, 等待炎热过去, 最后一段前半句说当太阳下山、夜
幕降临时, 草原生物清醒, 由此猜测go about their business就 是进行“正常活动”的意思。

Ⅰ. 单词拼写 1. All these shoppers (店主) were proud of their motherland, which impressed me deeply. 2. If you are interested in the lecture (演讲), you have to

queue for a ticket.
3. You must make preparations (准备) for a qualification if you hope to be a teacher. 4. The teacher recommended (建议) that you should make an apology to your mother.

5. Before you get a degree of a bachelor, you have to meet many requirements (要求) by the university. 6. The travel agent thinks that he has abundant (丰富 的)experience for his new position. 7. The leading actress couldn’t appear, and her substitute (替 代者) clearly didn’t know the role very well. 8. She is acknowledged (认可)as the best teacher in this county.

9. In Britain the Queen is the formal head of states, but it is
the prime minister and cabinet who govern (统治). 10. I tried to comfort (安慰) Jean after her mother’s death.

Ⅱ. 根据中文提示完成下列句子

1. Having been in New York for two months, she still can’t
adjust to (适应,调节) living on her own. 2. Keep up (保持) your courage and no one will defeat you in the election. 3. People like to settle in (安顿下来) a place where food and

water are abundant.
4. It’s said that his youngest son doesn’t fit in with (相适应, 相融合) the rest of his new class.

5. Thanks to the financial crisis, another trip abroad this year is out of the question (不可能的). 6. I made an apology to (道歉) the middle-aged lady immediately for my taking her purse by mistake. 7. As far as I am concerned (就我而言;在我看来), it’s convenient for us to take a trip to Tibet now.

8. Since retiring, she has fully been occupied in (忙于) taking care of her two grandsons. 9. Day in and day out (日复一日) you can hear them arguing about the same silly questions. 10. His hometown is abundant in (丰富的)minerals, so most of the people there are well off.

Ⅲ. 单项填空 1. We _____ your timely help when we were in trouble. [2011启东模拟]

A. attributed
C. acknowledged

B. knowledged
D. promised

【解析】选C。acknowledge“感激,感谢”。knowledge知识;

attribute把……归因于,归咎于;promise许诺。

2. The old man should listen to the doctor’s recommendation that he _____ in bed. [2011成都模拟] A. stay B. stays C. stayed D. staying

【解析】选A。recommendation后的同位语从句用(should+)

动词原形。

3. The manager was unable to attend but sent his deputy as a _____ . [2011青岛模拟]

A. substitute
C. assistant

B. substitution
D. secretary

【解析】选A。substitute代替者;substitution代替,替换; assistant助手;secretary秘书。

4. —As you may have found, the Chinese language is _____ in idioms and proverbs. —Yes, I often get _____ . A. full; confusing C. full; confused B. abundant; confused D. different; confusing

【解析】选B。考查词义辨析。abundant大量的,丰富的;
confused感到疑惑的;confusing指事物本质具有令人疑惑的 性质。

5. —I hope to go to Beijing with you. —If so, your holiday arrangement must _____ mine. A. catch up with C. put up with B. come up with D. fit in with

【解析】选D。考查短语辨析。句意:——我希望跟你去北
京。——如果这样的话,你的假期安排必须和我的一致。fit in with“一致,相符合”;come up with“提出”;put up with“容忍”;catch up with“赶上(或超过)”。

6. The health expert’s lecture was so popular with youngsters that all the seats were _____ .

A. abandoned
C. emptied

B. occupied
D. engaged

【解析】选B。句意:保健专家的讲座如此受年轻人欢迎以 至于座无虚席。

7. It’s wise of them to _____ the new computer _____ the old ones. A. substitute; with C. substitute; for B. replace; by D. replace; for

【解析】选C。substitute A for B用A替换B=substitute B with A。

8. When economic circumstances change, business needs time to _____ . A. form C. fit B. adjust D. accept

【解析】选B。句意:当经济环境改变时,商业需要时间来
调整。form形式;adjust调整;fit适应;accept接受。

9. Although having moved here for a long time, it seems that she hasn’t _____ . A. settled up C. calmed down B. put down D. settled in

【解析】选D。句意:尽管搬到这里很长时间了,看起来她 还没适应呢。settle in适应;settle up结账, 付清欠款;put down放下;calm down冷静下来。

10. —Why did you look so nervous? —I wasn’t well _____ the interview, to be honest. A. preparing C. prepared for B. preparing for D. in preparation for

【解析】选C。be prepared for为……作准备。

11. It’s a _____ to think that there is no homework during the winter vacation. A. belief C. comfort B. shame D. comfortable

【解析】选C。固定句型It’s a comfort to do sth. ……是令人
欣慰,令人安慰的。

【方法技巧】物质名词和抽象名词前冠词的使用 1. 物质名词和抽象名词属于不可数名词,表示泛指时前面不 用冠词;但物质名词表示特指时,用定冠词。 Man will die without water. (water表示泛指) 人没有水就活不了。 The water in this well is not fit to drink. (water表示特指)这口 井里的水不能饮用。

2. 抽象名词属于不可数名词,前面一般不用冠词;但用来表 示具体的人或物时,前面用不定冠词。 The little boy looked at me in surprise. (surprise 在本句中是

抽象名词)
那个小男孩吃惊地看着我。 What a pleasant surprise to see you here. (抽象名词具体化,

a surprise指一件令人惊奇的事)
在这儿见到你真是令人惊喜。

12. Taking a holiday right now is _____ the question, so

you’ll have to arrange it for some other time.
A. out of C. beyond B. in D. without

【解析】选A。考查短语out of the question不可能;out of question没问题;毫无疑问。without/beyond question毫无疑 问。

13. I’m too tired, and I don’t think I can _____ the work any

longer.
A. keep up C. join in B. set aside D. contribute to

【解析】选A。考查短语辨析。keep up继续;set aside不管,
放在一边;join in加入活动;contribute to促成;造成。

【举一反三】A notice was placed by the river bank warning people to _____ the thin ice. A. keep up B. keep back

C. keep away

D. keep off

【解析】选D。keep up 维持, 保持, 使某事处于高水平; keep back 阻止,抑制;keep away(使)远离,(使)不接近;keep

off 不接近,避开。如果选C,应该再加上from才可以。

14. Brought up in the countryside, she found it quite difficult to _____ the life of the big city. A. go with C. fit B. fit for D. fit in with

【解析】选D。fit in with适合,适应。

15. —It is the second time that I _____ to Shanghai.

—What great changes! It’s ten years since I _____ it last time.
A. have been; left C. am; had left B. had been; left D. come; had left

【解析】选A。It is the first/second/. . . time+现在完成时。 表示“某人第几次做某事”。

Ⅳ. 阅读理解 (A) When the time comes to send the kids to college, some Asian parents may do their budget in Malaysian money. Malaysia wants to become a regional center for higher education. “We’re introducing a bill in October to allow the

University of London and other well-known foreign
universities to come in and establish full-scale branch campuses, ” says Fong Chan Onn, the deputy minister with

responsibility for Chinese education.

The University of

London will be opening a branch near Kuala Lumpur. Fong says Australian institutions have expressed interest. “Even one of the Japanese universities is interested, ” he adds.

Malaysia hopes the imports will solve several problems.

Local universities have limited places and many are reserved
for Malays and other native groups. Ethnic Chinese and Indians often have no choice but to study overseas—or not go

to university at all. “The country has been spending billions
on the thousands of students who go abroad for their higher education. ” says Penang state assemblyman Kang Chin Seng. “The figure is almost equal to all the revenue we earn from tin mines. ” The government itself sends scholars to other countries, says Kang: “Many could be placed in the foreign campuses here, saving government funds. ”

As an education center, Malaysia can even make money, “The slogan is that one foreign student studying in Malaysia is worth 4×365 tourist days, ” says Fong. Kuala Lumpur is eyeing students from ASEAN countries, and perhaps Hong Kong, where it is difficult to be admitted into local universities. Will foreign students come knocking? Prime Minister Mahathir Mohamad says Malaysia will be offering “quality education at reduced cost”. institutions, As for the local Fong believes they will rise to the challenge.

Malaysia will know it has become a regional center for
education when its homegrown schools can rival foreign universities as centers of excellence.

这是一篇关于教育的新闻报道。主要报道马来西亚的高
等教育实行一种独特的国际化水平很高的教育方式——课程 转移。实际就是将英、美、澳、加、新等国的著名大学的课

程部分或全部转移至马来西亚分校或合作院校,这种模式的
教育吸引了很多东盟国家的留学生前往留学。

1. What must be done before foreign universities can open
branch campuses in Malaysia? A. A law allowing them to do so must be passed.

B. Education fees must be the same in all universities.
C. There must be enough applications from foreign students. D. Malaysian scholars must finish their education overseas.

【 解 析 】 选 A 。 细 节 理 解 题 。 根 据 第 一 段 中 We’re
introducing a bill in October to allow the University of London and other well-known foreign universities to come in and establish full-scale branch law。 campuses一句中bill相当于

2. The underlined word “revenue” in the second paragraph means _____ . A. taxes B. money C. costs D. budget

【解析】选B。词义猜测题。根据后面的we earn from tin

mines可猜测该词的词义相当于money。

3. What does Kang suggest that Malaysia do with Malaysian students who have won scholarships? A. Send them to study in homegrown universities. B. Make them pay back the scholarships.

C. Allow them to study in foreign universities.
D. Have them study in foreign campuses in Malaysia.

【 解 析 】 选 D 。 推 理 判 断 题 。 根 据 第 二 段 最 后 一 句 The government itself sends scholars to other countries, says Kang: “Many could be placed in the foreign campuses here, saving government funds. ”可以推断:马来西亚不必派留学 生去国外,可以直接送他们去外国大学在马来西亚开办的大 学学习。

4. Students from ASEAN countries are expected to study in
Malaysia because _____ . A. they will be near their parents

B. education there will be good and affordable
C. all of the subjects will be taught in Chinese D. the educational quality will be as good as the University of London 【 解 析 】 选 B。 细 节 理 解 题 。 根 据 第 三 段 Prime Minister Mahathir Mohamad says Malaysia will be offering “quality education at reduced cost. ”其中reduced cost = low cost = affordable cost

5. What is the best title for this text? A. Malaysian International Schools B. Malaysian Education Opportunities

C. Malaysia’s Plan for Educational Excellence
D. Malaysian Education vs Chinese Education 【解析】选C。主旨大意题。本文主要分析马来西亚要发展

成为地区性高等教育中心,为留学生提供优质教育,所以C
作为本篇短文的标题非常合适。

(B) The tourist looking at the

African savannah(大草原)on a
summer afternoon might be excused for thinking that the wide yellow grass plain was completely deserted of life, almost a desert. With only a few small thorn trees sticking out through the veldt(草原), there seems to be almost no place for a living creature to hide.

However,

under those trees you might find small

steenbok(小岩羚), sleeping in the shade, and waiting for the night to fall. There may even be a small group of lions

somewhere, their bodies exactly the same shade as the tall grass around them. In the holes in the ground a host of tiny

creatures, from rabbits and badgers to rats and snakes are
waiting for the heat to finish.

The tall grass also hides the fact that there may be a
small stream running across the middle of the plain. One clue that there may be water here is the sight of a large Marshall eagle circling slowly over the grassland. When it drops, it may come up with a small fish, or maybe a grass snake that has been waiting at the edge of a pool in the hope of catching a frog.

The best time to see the animals then, is in the evening,

just as the sun is setting. The best time of the year to come is
in late September, or early August, just before the rains. Then the animals must come to the waterholes, as there is no other place for them to drink. And they like to come while it is still light, so they can see if any dangers are creeping up on them.

So it is at sunset, and after the night falls, that the
creatures of the African veldt rise and go about their business. 本文是一篇记叙文。主要描写非洲大草原一些野生动物 在炎热的夏天所表现的各种生活状态。

6. This text is for people interested in _____ . A. eagles B. wildlife C. plants D. weather

【解析】选B。推理判断题。这篇短文主要描写非洲草原上
的野生动物,由此可以判断是写给那些对野生动物感兴趣的 人看的。

7. The savannah appears to be empty because _____ . A. the animals are sleeping B. the animals have gone about their business C. they have been frightened by an eagle D. the temperature prevents much activity 【解析】选D。细节理解题。根据第二段中sleeping in the

shade, and waiting for the night to fall和are waiting for the
heat to finish. 可知动物在避暑。

8. The writer suggests that _____ .

A. the savannah is a desert
B. the Marshall eagle eats fish C. it has not rained for a long time D. tourists should not come in dry weather 【解析】选B。推理判断题。根据第三段中When it drops, it may come up with a small fish,可以推断The Marshall eagle eats fish。

9. By “go about their business” the writer means _____ . A. tourism in Africa is big business B. the animals go to the river to drink

C. the animals go on with their normal activity
D. the animals are observed by naturalists 【解析】选C。句义猜测题。上文提到,天气炎热,动物都

睡在树阴下,等待炎热过去,最后一段前半句说当太阳下山、
夜 幕 降 临 时 , 草 原 生 物 清 醒 , 由 此 猜 测 go about their business就是进行“正常活动”的意思。

10. What kind of book does the text seem to be from? A. A book for experts on wildlife B. A fictional story C. A history of Africa D. A book on wildlife in African desert 【解析】选D。推理判断题。根据文章内容可判断,本文属 于一般的记事文章,D项恰当。而A项显然不合适,因为野

生动物专家所看的书,专业性很强,这不是本文的特点,B、
C项也不合适,本文既不是小说也不是历史。

Ⅰ. 单词拼写
1. All these shoppers (店主) were proud of their motherland, which impressed me deeply. 2. If you are interested in the lecture (演讲), you have to queue for a ticket. 3. You must make preparations (准备) for a qualification if you hope to be a teacher. 4. The teacher recommended (建议) that you should make an

apology to your mother.

5. Before you get a degree of a bachelor, you have to meet many requirements (要求) by the university. 6. The travel agent thinks that he has abundant ( 丰 富

的)experience for his new position.
7. The leading actress couldn’t appear, and her substitute (替 代者) clearly didn’t know the role very well. 8. She is acknowledged(认可)as the best teacher in this county. 9. In Britain the Queen is the formal head of states, but it is the prime minister and cabinet who govern (统治). 10. I tried to comfort (安慰) Jean after her mother’s death.

Ⅱ. 根据中文提示完成下列句子 1. Having been in New York for two months, she still can’t adjust to (适应,调节) living on her own. 2. Keep up(保持) your courage and no one will defeat you in the election. 3. People like to settle in (安顿下来) a place where food and

water are abundant.
4. It’s said that his youngest son doesn’t fit in with (相适应, 相融合) the rest of his new class.

5. Thanks to the financial crisis, another trip abroad this
year is out of the question (不可能的).

6. I made an apology to ( 道 歉 ) the middle-aged lady
immediately for my taking her purse by mistake. 7. As far as I am concerned (就我而言;在我看来), it’s

convenient for us to take a trip to Tibet now.
8. Since retiring, she has fully been occupied in (忙于) taking care of her two grandsons. 9. Day in and day out (日复一日) you can hear them arguing about the same silly questions.

10. His hometown is abundant in (丰富的)minerals, so most
of the people there are well off.

Ⅲ. 语法和词汇知识 1. We ______ your timely help when we were in trouble.

[2011启东模拟]
A. attributed C. acknowledged B. knowledged D. promised

【解析】选C。acknowledge“感激,感谢”。knowledge知识; attribute把……归因于,归咎于;promise许诺。

2. The old man should listen to the doctor’s recommendation

that he______ in bed.
[2011成都模拟] A. stay B. stays C. stayed D. staying

【解析】选A。recommendation后的同位语从句用(should+)
动词原形。

3. The manager was unable to attend but sent his deputy as a______ . [2011青岛模拟] A. substitute C. assistant B. substitution D. secretary

【解析】选A。substitute代替者;substitution代替,替换; assistant助手;secretary秘书。

4. —As you may have found, the Chinese language is ______
in idioms and proverbs. —Yes, I often get ______. A. full; confusing C. full; confused B. abundant; confused D. different; confusing

【解析】选B。考查词义辨析。abundant大量的,丰富的; confused感到疑惑的;confusing指事物本质具有令人疑惑的 性质。

5. —I hope to go to Beijing with you.

—If so, your holiday arrangement must _______ mine.
A. catch up with C. put up with B. come up with D. fit in with

【解析】选D。考查短语辨析。句意:——我希望跟你去北 京。——如果这样的话,你的假期安排必须和我的一致。fit

in with“一致,相符合”;come up with“提出”;put up
with“容忍”;catch up with“赶上(或超过)”。

6. The health expert’s lecture was so popular with youngsters that all the seats were_______ . A. abandoned C. emptied 至于座无虚席。 7. It’s wise of them to ______ the new computer ______ the old ones. A. substitute; with C. substitute; for with A。 B. replace; by D. replace; for B. occupied D. engaged

【解析】选B。句意:保健专家的讲座如此受年轻人欢迎以

【解析】选C。substitute A for B用A替换B=substitute B

8. When economic circumstances change, business needs time

to ______ .
[2011宝鸡模拟] A. form B. adjust C. fit D. accept

【解析】选B。句意:当经济环境改变时,商业需要时间来
调整。form形式;adjust调整;fit适应;accept接受。

9. Although having moved here for a long time, it seems that she hasn’t_______ . A. settled up C. calmed down B. put down D. settled in

【解析】选D。句意:尽管搬到这里很长时间了,看起来她
还没适应呢。settle in适应;settle up结账, 付清欠款;put down放下;calm down冷静下来。

10. —Why did you look so nervous? —I wasn’t well ______ the interview, to be honest. A. preparing C. prepared for B. preparing for D. in preparation for

【解析】选C。be prepared for为……作准备。 11. It’s a ______ to think that there is no homework during the winter vacation.

A. belief
C. comfort

B. shame
D. comfortable

【解析】选C。固定句型It’s a comfort to do sth. ……是令人

欣慰,令人安慰的。

【方法技巧】物质名词和抽象名词前冠词的使用 1. 物质名词和抽象名词属于不可数名词,表示泛指时前面不

用冠词;但物质名词表示特指时,用定冠词。
Man will die without water. (water表示泛指) 人没有水就活不了。 The water in this well is not fit to drink. (water表示特指)这口 井里的水不能饮用。

2. 抽象名词属于不可数名词,前面一般不用冠词;但用来表 示具体的人或物时,前面用不定冠词。 The little boy looked at me in surprise. (surprise 在本句中是 抽象名词)那个小男孩吃惊地看着我。

What a pleasant surprise to see you here. (抽象名词具体化,
a surprise指一件令人惊奇的事) 在这儿见到你真是令人惊喜。

12. Taking a holiday right now is ______ the question, so you’ll have to arrange it for some other time.

A. out of

B. in

C. beyond

D. without

【解析】选A。考查短语out of the question不可能;out of question没问题;毫无疑问。without/beyond question毫无疑

问。

13. I’m too tired, and I don’t think I can _______ the work any longer. A. keep up C. join in B. set aside D. contribute to

【解析】选A。考查短语辨析。keep up继续;set aside不管, 放在一边;join in加入活动;contribute to促成;造成。

【举一反三】

A notice was placed by the river bank warning people to
______ the thin ice. A. keep up C. keep away B. keep back D. keep off

【解析】选D。keep up 维持, 保持, 使某事处于高水平; keep back 阻止,抑制;keep away(使)远离,(使)不接近;keep off 不接近,避开。如果选C,应该再加上from才可以。

14. Brought up in the countryside, she found it quite difficult
to ______ the life of the big city. A. go with C. fit B. fit for D. fit in with

【解析】选D。fit in with适合,适应。

15. —It is the second time that I ______ to Shanghai.
—What great changes! It’s ten years since I ______ it last time. A. have been; left C. am; had left B. had been; left D. come; had left

【解析】选A。It is the first/second/. . . time+现在完成时。
表示“某人第几次做某事”。

Ⅳ. 阅读理解 (A) When the time comes to send the kids to college, some Asian parents may do their budget in Malaysian money. Malaysia wants to become a regional center for higher education. “We’re introducing a bill in October to allow the University of London and other well-known foreign

universities to come in and establish full-scale branch

campuses, ” says Fong Chan Onn, the deputy minister with
responsibility for Chinese education. The University of

London will be opening a branch near Kuala Lumpur. Fong

says Australian institutions have expressed interest. “Even one of the Japanese universities is interested, ” he adds.

Malaysia hopes the imports will solve several problems.
Local universities have limited places and many are reserved for Malays and other native groups. Ethnic Chinese and

Indians often have no choice but to study overseas—or not go to university at all. “The country has been spending billions on the thousands of students who go abroad for their higher education. ” says Penang state assemblyman Kang Chin Seng. “The figure is almost equal to all the revenue we earn from

tin mines. ” The government itself sends scholars to other

countries, says Kang: “Many could be placed in the foreign campuses here, saving government funds. ”

As an education center, Malaysia can even make money,
“The slogan is that one foreign student studying in Malaysia is worth 4×365 tourist days, ” says Fong. Kuala Lumpur is eyeing students from ASEAN countries, and perhaps Hong Kong, where it is difficult to be admitted into local universities. Will foreign students come knocking? Prime

Minister Mahathir Mohamad says Malaysia will be offering “quality education at reduced cost”. As for the local

institutions, Fong believes they will rise to the challenge.

Malaysia will know it has become a regional center for education when its homegrown schools can rival foreign universities as centers of excellence. 这是一篇关于教育的新闻报道。主要报道马来西亚的高

等教育实行一种独特的国际化水平很高的教育方式——课程
转移。实际就是将英、美、澳、加、新等国的著名大学的课 程部分或全部转移至马来西亚分校或合作院校,这种模式的 教育吸引了很多东盟国家的留学生前往留学。

1. What must be done before foreign universities can open branch campuses in Malaysia?

A. A law allowing them to do so must be passed.
B. Education fees must be the same in all universities. C. There must be enough applications from foreign students.

D. Malaysian scholars must finish their education overseas.
【 解 析 】 选 A 。 细 节 理 解 题 。 根 据 第 一 段 中 We’re introducing a bill in October to allow the University of London and other well-known foreign universities to come in and establish full-scale branch law。 campuses一句中bill相当于

2. The underlined word “revenue” in the second paragraph means _______ .

A. taxes

B. money

C. costs

D. budget

【解析】选B。词义猜测题。根据后面的we earn from tin mines可猜测该词的词义相当于money。

3. Students from ASEAN countries are expected to study in Malaysia because_______ . A. they will be near their parents B. education there will be good and affordable C. all of the subjects will be taught in Chinese

D. the educational quality will be as good as the University of
London 【 解 析 】 选 B。 细 节 理 解 题 。 根 据 第 三 段 Prime Minister

Mahathir Mohamad says Malaysia will be offering “quality
education at reduced cost. ”其中reduced cost = low cost = affordable cost

4. What is the best title for this text?
A. Malaysian International Schools B. Malaysian Education Opportunities C. Malaysia’s Plan for Educational Excellence D. Malaysian Education vs Chinese Education 【解析】选C。主旨大意题。本文主要分析马来西亚要发展 成为地区性高等教育中心,为留学生提供优质教育,所以C 作为本篇短文的标题非常合适。

(B) The tourist looking at the African savannah(大草原)on a summer afternoon

might be excused for thinking that the wide
yellow grass plain was completely deserted of life, almost a desert. With only a few small thorn trees sticking out

through the veldt(草原), there seems to be almost no place for a living creature to hide.

However, under those trees you might find small steenbok(小岩羚), sleeping in the shade, and waiting for the

night to fall.

There may even be a small group of lions

somewhere, their bodies exactly the same shade as the tall grass around them. In the holes in the ground a host of tiny creatures, from rabbits and badgers to rats and snakes are waiting for the heat to finish.

The tall grass also hides the fact that there may be a small stream running across the middle of the plain. One

clue that there may be water here is the sight of a large
Marshall eagle circling slowly over the grassland. When it drops, it may come up with a small fish, or maybe a grass snake that has been waiting at the edge of a pool in the hope of catching a frog.

The best time to see the animals then, is in the evening, just as the sun is setting. The best time of the year to come is

in late September, or early August, just before the rains.
Then the animals must come to the waterholes, as there is no other place for them to drink. And they like to come while it

is still light, so they can see if any dangers are creeping up on
them.

So it is at sunset, and after the night falls, that the creatures of the African veldt rise and go about their business. 本文是一篇记叙文。主要描写非洲大草原一些野生动物 在炎热的夏天所表现的各种生活状态。

5. This text is for people interested in ______.

A. eagles

B. wildlife

C. plants

D. weather

【解析】选B。推理判断题。这篇短文主要描写非洲草原上 的野生动物,由此可以判断是写给那些对野生动物感兴趣的

人看的。

6. The savannah appears to be empty because______ . A. the animals are sleeping

B. the animals have gone about their business
C. they have been frightened by an eagle D. the temperature prevents much activity 【解析】选D。细节理解题。根据第二段中sleeping in the shade, and waiting for the night to fall和are waiting for the

heat to finish. 可知动物在避暑。

7. The writer suggests that ______ .
A. the savannah is a desert B. the Marshall eagle eats fish

C. it has not rained for a long time
D. tourists should not come in dry weather 【解析】选B。推理判断题。根据第三段中When it drops, it may come up with a small fish,可以推断The Marshall eagle eats fish。

8. By “go about their business” the writer means _______ . A. tourism in Africa is big business B. the animals go to the river to drink C. the animals go on with their normal activity D. the animals are observed by naturalists 【解析】选C。句义猜测题。上文提到,天气炎热,动物都 睡在树阴下,等待炎热过去,最后一段前半句说当太阳下山、

夜 幕 降 临 时 , 草 原 生 物 清 醒 , 由 此 猜 测 go about their
business就是进行“正常活动”的意思。


相关文章:
2013届高考英语一轮总复习单元精选资料人教版新课标选修7 Unit 5 Travelling abroad
2013届高考英语一轮总复习单元精选资料人教版新课标选修7 Unit 5 Travelling abroad 隐藏>> www.canpoint.cn 2013 届高考英语一轮总复习单元精选资料人教版新 课标...
【复习方略】2014版高考英语(人教版通用)课时作业(三十三) 选修7 Unit 5 Travelling abroad]
复习方略】2014版高考英语(人教版通用)课时作业(三十三) 选修7 Unit 5 Travelling abroad]_高中教育_教育专区。【复习方略】2014版高考英语(人教版通用)课时作业...
选修7 Unit5 Travelling abroad基础练习
选修7 Unit5 Travelling abroad基础练习_英语_高中教育_教育专区。针对词汇的基础...选修七Unit5 Travelling... 102页 免费 2013届高中全程复习方略... 263页 ...
2013届高三英语新人教版选修7单元测试35 Unit 5 Travelling abroad
2013届高三英语新人教版选修7单元测试35 Unit 5 Travelling abroad_从业资格考试_资格考试/认证_教育专区。新人教版英语高三单元测试 35 选修 7 Unit 5 Travelling...
讲义——选修7 Unit 5 Travelling abroad
选修7 Unit 5 Travellin... 12页 免费 2013届高考...高中英语选修7 unit 5 T... 57页 免费 高二选修...选修7 Unit 5 Travellingabroad 要点梳理 高效梳理·...
选修7Unit 5 Travelling abroad单元检测
选修7Unit 5 Travelling abroad单元检测_英语_高中教育_教育专区。Where there is a will, there is a way. 有志者事竟成 编号:gswhgzyyxx7u5---004 文华...
高中英语选修7 Unit5 Travelling abroad 阅读
高中英语选修7 Unit5 Travelling abroad 阅读_英语_...travelling abroad 的词汇描述在国外居住生活或者学习...2014年注册会计师考试攻略 2013年注会经济法统考真题...
选修七Unit 5 Travelling abroad
选修七Unit 5 Travelling abroad_英语_高中教育_教育...7. She is seeking a s___ for the very man ...2014小学教师资格考试《... 2014幼儿园教师资格考...
人教版英语选修七Unit 5 知识点
(选修七) B Unit 5 Travelling abroad Language points (重点短语句式和语法)编号:024 编写者:马立明 审核者:焦丽勇 学习目标: 1、掌握核心单词和短语的用法。...
更多相关标签: