当前位置:首页 >> 英语 >>

高一英语阅读理解试题经典


高一英语阅读理解试题 (张 ) Students in many countries are learning English. Some of these students are small children. Others are teen-agers. Many are adults. Some learn at school, others by themselves.

A few learn English by learning the languag e over the radio, on TV, or in film. One must work hard to learn another la nguage. Why do all these people want to learn English? It is difficult to answer thi s question. Many boys and girls learn English at school because it is one of their subjects required for study. They study their own language and m aths and English: Some people learn it because it is useful for their work. Many people learn English for their work. Many people learn English for their higher studies, because at college or university some of their books a re in English. Other people learn English because they want to read news papers or magazines in English. 1. People learn English _______. A. at school B. over the radio C. on TV D. not all in the same way 2. Different kinds of people want to learn English _______. A. together with other subjects B. for different reasons C. for their work D. for higher studies at colleges 3. From this passage we know that _______. A. we can learn English easily B. English is very difficult to learn

C. English is learned by most people in the world D. English is a useful l

anguage but one must work hard to learn 4. Which of the following is right? A. We don? t need to learn any foreign languages. B. We can do well in all our work without English. C. English is the most important subject in schools. D. We should learn English because we need to face the world. 2、教育类 (2) Japanese students work very bard but many are unhappy. They feel h eavy pressuresfrom their parents. Most students are always told by their p arents to study harder and better so that they can have a wonderful life in the future. Though this may be a good idea for those very bright students, it can have terrible results for many students who are not gifted enough. Many of them have tried very hard at school but have failed in the exams and have their parents lose hope. Such students felt that they are hated by everyone else they meet and they don? t want to go to school any longer. They become dropouts. It is surprising that though most Japanese parents are worried about their children, they do not help them in any way. Many parents feel that they ar e not able to help their children and that it is the teachers? work to help t heir children. To make matters worse, a lot of parents serif their children t o those schools opening in the evenings and on weekends — they only he lp the students to pass the exams and never teach them any real sense of t

he world. Many Japanese schools usually have rules about everything from the stud ents? hair to their clothes and things in their school bags. Child psycholo gists now think that such strict rules are harmful to the feelings of the stud ents. Almost 40% of the students said that no one had taught them how to get on with others, how to tell right from wrong and how to show love an d care for others, even for their parents. 1. “Dropouts” are those who _______. A. make troubles in and out of schools B. go about or stay home instead of being at school C. try hard but always fails in the exams D. lose hope and give up some of their subjects 2. According to the passage, it? s necessary to teach students ____. A. how to study well B. how to get on with others D. All above

C. to show love and care for others

3. Which of the following can be the best title of the passage? A.The Trouble in Japanese SchoolsB. The Problems of Japanese Students C. Education in Japan 3、 (教育类) (3) If you wish to become a better reader, here are four important things to re member about reading rate: ● Knowing why you are reading or what you are reading to find out will D. The Pressures on the Students in Japan

often help you to know whether to read rapidly or slowly. ● Some things should be read slowly throughout. Examples are directions for making or doing something, arithmetic problems, science and history books, which are full of important information. You must read such things slowly to remember each important step and understand each important i deas. ● Some things should be read rapidly throughout. Examples are simple st ories meant for enjoyment, news letters from friends, pieces of news from local, or home-town, papers, telling what is happening to friends and nei ghbors. ● In some of your reading, you must change your speed from fast to slow and slow to fast, as you go along. You will need to read certain pages rapi dly and then slow down and do more careful reading when you come to i mportant ideas which must be remembered. 1. The underlined word "rate" in the first sentence means _______. A. fast B. slow C. speed D. skill 2. Which should be read slowly according to the passage? A. Stories for enjoyment B. Arithmetic problems C. Letters from friends D. News from hometown newspapers 3. How fast should we read? A. The faster, the better. B. The more slowly, the better. C. Neither too fast nor too slow. D. It depends on what we are reading.

4. According to the passage which of the following is NOT true? A. Read slowly when you are reading something important to you. B. Rea d fast when you are reading something unimportant to you. C. Read the m aterials that you are interested in slowly. D. Read the materials that you ar e interested in fast. 4、 (教育类)(4) One hot night last August, I tried everything I could think of — a warm b ottle, songs etc. to make him fall into sleep, but he just couldn? t do it. Si nce I believed that a long night was waiting for me ahead, I had no choice but to bring a TV into his room to kill off the hours until dawn. I was sur prised that the moment I turned on the TV the baby became quiet right aw ay and fixed his little eyes brightly on the screen. Not willing to waste an opportunity for sleep, I then tiptoed out of the room, leaving him to watch the boring TV programs. I heard no more of the baby? s crying that night and the next morning wh en I went into his room, I found him still watching TV by himself. I found there was a metaphor(暗喻) in my baby? s behavior(行 为) for the new generation. When I gave my boy some books to go over, he only spit upon them; when I read to him, he did not feel comfortable. And so it is in the schools with my students. I find that our students don? t read and they look down upon reading and make light of those of us wh o teach it. All they want to do is watch TV. After this experience with the

baby, however, I have drawn a conclusion: “Let them watch it!” If televisi on is that much more attractive to children than books, why should we fig ht against it? Let them watch what they want! 1. Why did the father bring a TV set into his son? s room? A. To enjoy some interesting programs together with his son. B. To help himself pass the long hours ahead of him. C. To help his son fall asleep sooner. D.To keep his son from making noises. 2. The baby seemed to be ______ at the sight of the TV set. A. excited B. surprised C. bored D. pleased 3. This experience with his baby helped the father ______. A to know his baby better B. to know better how to educate his students C. to change his opinions towards TV D. to know better about the new generation Habiba keeps a record of new words and expressions in English. He usual ly writes them in a notebook. Then, one day, she asks her teacher about th em. “Mrs Thomas, these expressions are new to me — She is blue today. What? s the matter? You are yellow. A little white lie. After looking at the notebook, Mrs Thomas says, “In everyday English, Habiba, blue someti mes means sad. Yellow means afraid. A person with a green thumb grows plants successfully and a white lie is not a bad lie.” “I don? t understand.

Please give me an example.” “For example, I offer you some cake. The tr uth is, you don? t like my cake. You don? t say that. Instead, you say, ?No , thanks. I? m not hungry.? That? s a white lie.” “I see. Thanks for the ex planation.” 1. I don? t have a green thumb. All my plants _______. A. are green B. have died C. are yellow D. are growing well 2. “You are yellow to fight” means _______. A. you dare not fight B. you are happy to fight C. you are in a hurry D. you are able to fight 3. If you say “It? s a white lie.” it means that someone _______. A. is telling a lie B. is telling the truth

C. doesn? t want to tell the truth in a polite way D. is unfriendly 4. “The weather is bad, and _______.” A. I? m yellow today B. I? m blue today C. I? m green D. I? m white to day

(教育类)(1)【答案与解析】这篇文章探究了学习英语热潮的现象 和发生这种现象的原因。 1. D。由第 1 段我们可以知道学习英语的形 式可以 over the radio, on TV, or in film 等不同的方式。 2. B。根据第 2 段人们学习 required for study, useful for their work, for high studies 等 几种。由此可推知人们学习英语的原因是不同的。 3. D。由于人们学 习英语的各种原因可以发现英语是非常有用的。但从 small children 到 adults(成年人)都用各种形式去学,说明英语必须靠人的努力才能 学好。 4. D。由于文章中说很多国家都学习英语,那么如果不学习英 语 就 不 能 融 入 现 代 社 会 。 所 以 学 习 英 语 的 目 的 we need to face the world(我们需要面对这个世界)。 2、 (教育类)(2)【答案与解析】这是一篇关于日本学生所受到的沉 重的压力的文章。家长的过高期望,日本学校严格的制度都使得一些 学生丧失了上学的兴趣,甚至不懂得如何和他人相处。 1. BSuch students felt that they are hated by everyone else they meet and they don? t want to go to school any longer(这样的学生觉得他们被所 有认识的人讨厌,他们不想再去学校)可推知答案为 B。 2. D。细节题。由第 2 段的最后一句我们知道: They only help the students to pass the exam,所 以 … teach students how to study well 是必要的,而第 3 段最后一句也 说 no one taught them how to get on with others,即 A、B、C 皆是正确 的,故选 D。

3. D。主旨题。这是文章主旨题。由全文看来,每一段都脱离不了“学 生所受到的压力”这个中心, 所以“日本学生的压力”是最适合的标题。 (教育类)(3)【答案与解析】本文说明读书时要注意效率,有的东 西要仔细阅读,而有的只要快速浏览一下。 1. C。 推断题。 文中各点讲的都是读书的速度问题, 所以 reading rate 意 为“读书的速度”,即是 rate 是“速度”的意思,因此答案为 C。 2. B。 Examples are directions for making or doing something, arithmeti c problems… 可知此题答案为 B。 3. D。判断题。通过阅读全文可知:有的东西需要仔细读,而有的快 速浏览一下就行,是慢读还是快读取决于所读的内容,所以此题答案 为 D。 4. D。推断题。通过阅读全文和平时的常识可知对于你感兴趣的材料 一定会读得仔细,所以 D 的说法是错误的,因此此题答案为 D。 (教育类)(4)【答案与解析】本文记述了通过孩子看电视一事,作 者反思了对孩子们的教育问题。 1. B。细节题。根据文章第 1 段第 2 句 to bring a TV into his room to kill off the hours 可推知此题答案为 B。 2. A。推断题。根据文章第 1 段倒数第 2 句 fixed his little eyes brightly on the screen 及第 2 段第 1 句 I found him still watching TV by himself 可推知此题答案为 A。 3. D。推断题。根据文章第 2 段第 2 句 I found there was a metaphor(暗 喻) in my baby? s behavior(行为) for the new generation 可推知此题答

案为 D。 (文化类) (6) 本文 Habiba 的提问和 Mrs Thomas 的解答介绍了一些 英语习惯用语的意义和用法。 1. B。推断题。 A person with a green thumb grows plants successfully 可推知此题答案为 B。 2. A。细节题。根据 Mrs Thomas 说 Yellow means afraid 可推知此题答 案为 A。 3. C。推断题。根据文章 Mrs Thomas 所举的最后一个例子可推知此 题答案为 C。 4. B。细节题。根据 Mrs Thomas 的解释 blue sometimes means sad 可 推知此题答案为 B。


相关文章:
高一英语阅读理解经典综合试题
暂无评价|0人阅读|0次下载|举报文档高一英语阅读理解试题(教育类)(1) Students in many countries are learning English. Some of these students are small child...
高一英语阅读理解试题经典
高一英语阅读理解试题经典_英语_高中教育_教育专区。高一英语阅读高一英语阅读理解试题 (张) Students in many countries are learning English. Some of these studen...
高一英语阅读理解试题经典
高一英语阅读理解试题经典_英语_高中教育_教育专区。对阅读有作作用 英语阅读理解试题 Students in many countries are learning English. Some of these students ...
高一英语阅读理解测试题及答案
高一英语阅读理解测试题及答案_高一英语_英语_高中教育_教育专区。英语试题 高一英语阅读理解测试题及答案 阅读理解(3) (同步类) 故事类 1 (黑龙江省鹤北林业局...
高一英语阅读理解测试题及答案
高一英语阅读理解测试题及答案_英语_高中教育_教育专区。高中英语阅读理解高一...89份文档 爆笑大撞脸 超爆笑笑话 有趣及爆笑图片汇集 绝对经典搞笑照片文档...
高中英语阅读理解练习题100(附有答案)
高中英语阅读理解练习题100(附有答案)_英语_高中教育_教育专区。1 阅读理解技巧阅读理解题是考查学生对活的语言材料的理解能力, 即通过阅读材料获得信息的能力。 ...
高一英语阅读理解试题(历史类)
高一英语阅读理解试题(历史类)_高一英语_英语_高中教育_教育专区。高一英语阅读理解试题(历史类) (1) Napoleon agreed to plans for a tunnel(隧道) under the ...
高中英语阅读理解练习题
高中英语阅读理解练习题_英语_高中教育_教育专区 暂无评价|0人阅读|0次下载|举报文档 高中英语阅读理解练习题_英语_高中教育_教育专区。...
高一英语阅读理解试题
高一英语阅读理解试题_高一英语_英语_高中教育_教育专区。高一阅读练习高一英语阅读理解试题(社会类) (1) Among the first to suggest that clocks be moved ahead...
更多相关标签:
高一英语阅读理解 | 高一英语阅读理解50篇 | 高一阅读理解 | 高一阅读理解及答案 | 高一散文阅读理解 | 高一阅读理解专项训练 | 2016高一英语阅读理解 | 高一语文阅读理解 |