当前位置:首页 >> 英语 >>

2014年高中英语 Unit 3 ComputersSectionⅠ同步教学课件 新人教版必修2


Section Ⅰ

Warming Up & Reading-

Preparing

Section Ⅰ

预习多维感知

预习多维感知

?Step One:Ask and Discussion
Look at the following pictures and then complete the

dialogue.
1.—What’s this? —It’s an____________.It is an old calculating machine used in 答案:abacus China until now.

2.—What’s this? —It’s a____________.It is a new calculating machine

which

can solve a large number of mathematical

problems.

答案:calculator

3.—What’s this?

—It’s a__________.It is a personal computer which
can solve all kinds of problems and is widely used now.

答案:PC

4.—What’s this?

—It’s a__________.It is a kind of useful computer
which can be taken conveniently like a notebook.

答案:laptop

?Step Two:Fast Reading

Scan the text and then choose the best answer
according to the text. 1.Who am “I” according to the text? A.An operator. C.A computer. B.A robot. D.An inventor.

答案:C

2.Why is Alan Turing called the real father of the

computer?
A.He invented the computer.

B.He made the computer smaller.
C.He made the computer widely used. D.He wrote a book about the computer. 答案:D

3.Why did the computer completely change its

shape?
A.Because it could do many things.

B.Because its memory greatly improved.
C.Because it could simplify sums. D.Because it never forgot things. 答案:B

4.When were the computers connected to one

another?
A.In early 1960s. B.In the 1970s. C.In the 1940s. D.In the year of 1936.

答案:A

5.What can we learn from the text? A.The computer will take the place of human beings. B.The computer will be smarter than human beings. C.The computer will be a disaster for human beings.

D.The computer will be used in many fields in life.
答案:D

?Step Three:Careful Reading
Ⅰ.Read the text and then answer the following

questions.
1.Who was the real father? ___________________________________________ ___________________________________________ 答案:Alan Turing.

2.What has happened to “I” since the 1970s? ___________________________________________ ___________________________________________

答案:I have been used in offices and homes,and
many applications have been found for me. 3.What’s the main idea of the text? ___________________________________________ 答案:This is a short history of the development of

computers.

Ⅱ.Please find out the topic sentence of each paragraph. Para.1______________________________________ Para.2______________________________________ Para.3______________________________________

答案:Para.1:Over time I have been changed
quite a lot. Para.2:These changes only became possible as my memory improved. Para.3:Since the 1970s many new applications

have been found for me.

?Step Four:Summary I began as a 1.____________ machine in 1642.It took nearly two hundred years 2.____________ I was built as an analytical machine.I became a “universal machine” in 1936 to 3.____________ any mathematical problem.I was very big at one time.However,as time 4.____________,I was made smaller and smaller.I was given a family 5.____________ by a network in the early 1960s.I was able to 6.____________ my knowledge with others 7.____________ the World Wide Web.

I have been widely used in many fields,such as in communication , 8.____________ , trade and medical 9.____________.I have also been put into robots and space rockets to 10.____________ the Moon and Mars.I’m glad I am a devoted friend and helper of the human race. 答案:1.calculating 2.before 3.solve 4.went by 5.connected 6.share 7.through 8.finance 9.operations 10.explore

?Step Five:Discussion With the development of computer technology,

the Internet had become more and more popular
among students.However,just as a saying goes,a coin has two sides.The Internet brings both advantages and disadvantages to students.Discuss with your partners to list some advantages and

disadvantages of the Internet.

Advantages: ___________________________________________ ___________________________________________ ___________________________________________ ___________________________________________ Disadvantages: ___________________________________________ ___________________________________________ ___________________________________________ ___________________________________________

答案:

Advantages:
(1)communicate with friends(all over the world)

(2)listen to the music
(3)see films & watch news (4)play games (5)do shopping (6)save a lot of time

(7)do a lot of useful things Disadvantages: (1)Some people especially the teenagers are addicted to the computer games and chatting on the Internet.

As a result,they have little time to study.
(2)Some people use the computer wrongly.


相关文章:
...十二省区)必修2练习:unit 3 Computers section 1]
【成才之路】2014-2015学年高中英语(人教版,十二省区)必修2练习:unit 3 Computers section 1] Unit 3 Ⅰ.语法单句填空 Section Ⅰ 1.This was ___ good a ...
...十二省区)必修2练习:unit 3 Computers section 2]
【成才之路】2014-2015学年高中英语(人教版,十二省区)必修2练习:unit 3 Computers section 2] Unit 3 Ⅰ.语法单句填空 Section Ⅱ 1.—The windows of the ...
...高中英语人教版必修2同步练习:unit 1 section 3 Wor...
【成才之路】2014-2015高中英语人教版必修2同步练习:unit 1 section 3 Word版含答案]_高中教育_教育专区。【成才之路】2014-2015高中英语人教版必修2同步练习:unit...
高中英语 Unit 3 Computers Reading Who am I教学设计 ...
高中英语 Unit 3 Computers Reading Who am I教学设计 新人教版必修2_英语_高中教育_教育专区。Unit 3 Computers 一、教学对象分析 本节课的教学对象为高一上...
...2014-2015学年高中英语同步精练:必修2 unit 3规范训...
【创新设计】2014-2015学年高中英语同步精练:必修2 ...unit 3 Computers 规范训练(1) (人教版 必修 2,...(时间:45 分钟) .课文缩写 The computer began ...
【成才之路】2014-2015高中英语 Unit 3 Section 2 Lear...
【成才之路】2014-2015高中英语 Unit 3 Section 2 Learning about Language同步练习 新人教版必修4_高三英语_英语_高中教育_教育专区。Learning about language ....
...学年高中英语同步精练:必修3 Unit 2 Section Ⅰ (人...
【创新设计】2014-2015学年高中英语同步精练:必修3 Unit 2 Section Ⅰ (人教版,课标通用)]_高中教育_教育专区。【创新设计】2014-2015学年高中英语同步精练:必修...
人教版高中英语同步练习:必修2 unit 3规范训练(1)(含答...
人教版高中英语同步练习:必修2 unit 3规范训练(1)...(时间:45 分钟) .课文缩写 The computer began ...Since the 1970, computers have many new__8__...
...高中英语人教版必修2同步练习:unit 3 section 3
【成才之路】2014-2015高中英语人教版必修2同步练习:unit 3 section 3_高中教育_教育专区。【成才之路】2014-2015高中英语人教版必修2同步练习:unit 3 section 3 ...
...高中英语人教版必修2同步练习:unit 3 section 2
【成才之路】2014-2015高中英语人教版必修2同步练习:...Unit 3 Ⅰ.单项填空 Section Ⅱ 1.(2014· 合肥...故选 C 项。 Ⅱ.阅读理解 A Laptop computers ...
更多相关标签: