当前位置:首页 >> 英语 >>

2014高考英语总复习阅读理解专题复习(高分秘籍+典例在线+灵犀一点):细节理解题


? 细节性题目是阅读理解题中出现最多的一

类问题,大约占40%左右。问题有两种基
本形式:完全式和不完全式,其中不完全

式的问题占绝大多数。一篇文章必须通过
许多细节的信息来解释或表达主题,体现

主题思想。弄懂这些细节对于理解全文的
作用是不容忽视的。因此要在阅读时准确
<

br />把握所提供的信息。这类考题是比较直接
的,理解字面意思就可答题,有时则是比

? 细节理解是文章的有机组成部分,是作者 表达中心思想的具体手段。读者要准确理 解一篇文章,就必须重视人名、日期、事 实、数据和地点等。细节理解型题目又分 直接信息题型、间接信息题型以及信息综 合类题型。

? I just finished the household chores for the night and was preparing to go to bed,when I heard a noise in the front of the house.I opened the door to the front room and to my surprise , Santa himself stepped out from behind the Christmas tree. ? He placed his finger over his mouth so I would not cry out.“What are you doing?” I started to ask.The words choked up in my throat,and I saw he had tears in his eyes.His usual jolly manner was gone.Gone was the

? Santa then reached in his bag and pulled out a FIR(杉木) TREE .“Teach the children that the pure green color of the stately fir tree remains green all year round,describing the everlasting hope of mankind,all the needles point heavenward,making it a symbol of man's thoughts turning toward heaven.” ? He again reached into his bag and pulled out a brilliant STAR.“Teach the children that the star was the heavenly sign of promises long ago.God promised a savior(救世主) for the world,and the star was the sign of

? Suddenly I heard a soft twinkling sound, and from his bag he pulled out a BELL.“Teach the children that as the lost sheep are found by the sound of the bell,it should ring mankind to the fold.The bell symbolizes guidance and return.” ? Santa looked back and was pleased.I saw that the twinkle was back in his eyes.He said, “Remember,teach the children the true meaning of Christmas and do not put me in the center,for I am but an humble servant

? 1.Author opened the door when he was going to sleep because________. ? A.he heard something unusual ? B.he was not sleeping at the moment ? C.he saw the Santa at the moment ? D.he wanted to step out of the room ? 2 . According to Santa , the star was ________. ? A . a symbol of man's thoughts turning towards heaven ? B . the sigh of fulfillment of the Santa's

? 3.What does the underlined word “twinkle” refer to? ? A.Tears. B.Smiles. C.Glasses. D.Eyes. ? 4.Santa doesn't want to be put in the center because he thinks he is only a ________. ? A.man B.servant C.lord D.god

? 【语篇解读】 这是一篇记叙文。文章主 要讲述的是圣诞老人教育孩子们圣诞的真 正含义的一片苦心。 ? 1.A 细节理解题。根据文中第一段 when I heard a noise in the front of the house 可判断作者是听到了一些声音,才出来看 看情况。 ? 2.B 细节理解题。根据文中倒数第四段 the star was the sign of fulfillment of his promise可判断。 ? 3 . A 词 义 猜 测 题 。 根 据 文中 第二段 I

? 【难句分析】 ? [原文] Teach the children that the pure green color of the stately fir tree remains green all year round , describing the everlasting hope of mankind,all the needles point heavenward,making it a symbol of man's thoughts turning toward heaven. ? [译文] 告诉孩子们那纯绿色的杉木树全年 保持绿色,描绘着人类的希望。所有的树 针指着天空,使它成为了人们想着天空的 象征。

本小节结束
请按ESC键返回


相关文章:
2013年高考英语一轮复习学案专题16:阅读理解之事实细节题
2013 年高考英语一复习学案专题 16: 阅读理解之事实细节题【备考策略】 做细节理解题时, 大多数学生易出现的问题就是阅读速度太慢, 缺乏一定的快速阅读技 巧,...
2014高考英语阅读理解限时训练题及答案 (12)
2014 高考英语阅读理解限时训练题及答案(12) 阅读下列短文,从每题所给的 A、...26. B。细节理解题。根据第一段内容可知,未提及 B 项。 27. B。 观点态度...
2014高考英语阅读理解抓分练习题(20)及答案
2014高考英语阅读理解抓分练习题(20)及答案_英语_高中教育_教育专区。2014 高考...选 细节理解题。 根据第一段中 Stefania was in a research program, and ...
2014高考英语阅读理解抓分练习题(8)及答案
2014高考英语阅读理解抓分练习题(8)及答案_英语_高中...of dating 【答案】D 【解析】 细节理解题。 根据...
...阅读理解细节理解题专练(一) Word版含答案
暂无评价|0人阅读|0次下载2017届高三英语二轮复习(通用版)练习:第二板块题型三 阅读理解细节理解题专练(一) Word版含答案_英语_高中教育_教育专区。阅读理解细节...
2014高考英语蒙题技巧 快速提分秒杀答案秘籍复习资料
2014高考英语蒙题技巧 快速提分秒杀答案秘籍复习资料_高考_高中教育_教育专区。【2014 高考英语蒙题技巧】英语选择题的规律和方法 发现了一些关于选择题的规律 一、...
2014届高考高三英语二轮复习专题训练:阅读理解 (3) Wor...
2014 届高考高三英语二轮复习专题训练:阅读理解(3) Word 版含答案 1.阅读下列短文,从短文后所给各题的四个选项(A、 B、 C 和 D)中,选出最佳选项。 Former...
2015高考英语(课标通用)大二轮复习测试 阅读理解专题:...
2015高考英语(课标通用)大二轮复习测试 阅读理解专题:专题 拨云见日——巧解事实细节类题目_英语_高中教育_教育专区。Ⅰ.体验高考 (2014· 安徽)Recordings of...
2014高考英语阅读理解限时训练题及答案 (22)
2014 高考英语阅读理解限时训练题及答案(22) 阅读下列短文,从每题所给的 A、...28. A。细节理解题。从倒数第一段中 Always remember that today is a gift...
【金版学案】2014高考英语总复习(语法填空+阅读理解+写...
【金版学案】2014高考英语总复习(语法填空+阅读理解+写作训练)基础知识 每日一练...答案: 1.A 细节理解题。根据 Many had previously tried but failed,他们没有...
更多相关标签: