A [2014·辽宁省六校高三年级联合考试] I had my first chocolate bar at five years old. I'll never forget the delicious taste. But the situation was anything but in our v
illage fled in panic. Only __2__ were allowed to board the train. Just before departure, a woman __1__. It was World War Ⅱ. Many people
traveling alone pulled me onto the train to get the __3__. Th e entire trip I cried for my mother. We arrived in Hamburg. Now that the woman had escaped, she had no more for me. I lived on the streets, surviving by __5__ hall, hide under a table and One afternoon as I me up __8__ I was __7__ __6__ __4__
food. I'd slip into the mess
off with loaves of fresh bread.
near a tent in search of food, a huge hand lifted
the collar. It was an American soldier. “Got you！” he shouted. __10__， kid，” he
__9__， and I could see it upset him. “It's
said. He reached into his jacket and handed me a a bite. I thought I'd gone to __12__.
__11__. I unwrapped it and took
Four years later,
I was taken by the soldier to an orphanage( 孤儿院 ) __13__
America. Soon after, a family who lived in Pennsylvania I joined the army, and then attended degree in clinical social work. I want to so good to me, I prayed.
__14__. Eventually I earned a master's __15__ back all the people who were
So in 1983 I went to work as a clinical adviser, treating retired
who suffer from post?war stress syndrome. The troubled soldiers wondered how I can possibly __17__ them or help ease their pain. That is __18__ I tell them my
story, and about the soldier sent to save my life. I never did learn his name, but I remember his __19__. And then I opened a drawer in my desk that is always full and __20__ 1. A. bitter C. strange 2. A. women C. troops 3. A. chance B. sweet D. familiar B. children D. families B. money them some chocolate.
C. prize 4. A. like C. use 5. A. selling C. making 6. A. leave C. take 7. A. wandered C. hid 8. A. by C. in 9. A. excited C. alarmed 10. A. fine C. serious 11. A. ice cream C. chocolate bar
D. reward B. room D. time B. begging D. stealing B. make D. turn B. slept D. played B. on D. through B. amused D. scared B. okay D. common B. candy D. cookie B. hell D. hospital B. rejected D. adopted B. college D. clubs B. call D. bring B. workers D. soldiers B. understand D. discover B. where D. what B. courage D. appearance B. showed
12. A. heave n C. prison 13. A. adapted C. employed 14. A. church C. patients 15. A. take C. pay 16. A. teachers C. officials 17. A. cure C. repay 18. A. when C. how 19. A. honesty C. kindness 20. A. sold
[文章大意] 一个人的一生不会是一帆风顺的。 不管你经历了惊涛骇浪， 还是小小的考 验，只要活下来就是幸运的，离幸福也只有一步之遥。带着一颗感恩的心，去生活、去与人 交往，坚持自己心中的梦想与承诺，就定能为他人带去一点快乐、给自己的心灵一丝安慰。 1. B。由下文“It was World War Ⅱ.”可知，巧克力味道是甜美的，但是形势却不乐 观。 2. D。由下文一位妇女为了上车把作者拉上可知，当时只有家庭才可以上火车。下文的 “traveling alone”也是暗示。 3. A。结合上下文，可知这位妇女拉上作者是为了获得坐上火车逃跑的机会。 4. C。 现在， 那个女人已经逃离了， 她就开始讨厌作者了。 have no use for“讨厌??”。 5. D。由下文“I'd slip into the mess hall, hide under a table and...”可知作 者是靠偷食物谋生的。 6. B。 作者溜进脏乱的食堂， 藏在一张桌子底下， 然后带着长条面包离开。 make off“逃 离”；动词 leave 表示离开时，无需再用 off 了。 7. C。结合上下文可知作者是靠偷食物谋生，因此他的动作应是“藏”在帐篷附近。 8. A。表示揪某人衣领时，常用“动词＋某人＋by the collar”。这时有一只大手抓 住作者的衣领把作者拎了起来。 9. D。作者害怕极了。偷东西被抓心里肯定担心害怕(scared)。 10. B。根据“He reached into his jacket...took a bite.”可知，这位士兵非常友 好，不仅没有责怪作者，反而给他东西吃。因此此处用“okay”。 11. C。结合全文尤其是第一段以及最后一段，可知这位士兵给作者吃的是一块巧克力。 12. A。作者不仅没有受到惩罚，反而有东西吃，所以感觉非常好，就像进入了天堂。 13. D。由语境可知，作者被送到孤儿院后，一个家庭收养了他。 14. B。由下文“Eventually I earned a master's degree in clinical social work.” 可知作者上了大学。 15. C。我祈祷说，我要报答所有帮助过我的人。pay back“报答，回报”。 16. D。由下文“The troubled soldiers wondered how...”可知，作者专门治疗那些 退伍军人。 17. B。患病的士兵们怀疑作者怎么会理解他们，怎么能帮助他们减轻痛苦。 18. A。每当这个时候，作者都会告诉他们他的故事，讲述那位营救他的美国士兵。 19. C。本篇讲述了美国士兵帮助作者的故事，他给作者东西吃，还把作者送到孤儿院， 因此作者一直记得他的善良。 20. D。然后，作者会打开办公桌上一个装满美味巧克力的抽屉，拿出巧克力来请他们 品尝。offer sb.sth.“给某人提供某物”。
B [2014·甘肃省部分示范校高三年级调研考试] Practice Forgiveness My friend BJ Gallagher once worked as a training manager for a large newspaper, which was more than a hundred years old. The company's past__1__had blinded the authorities to the need for change, and they__2__ new id eas.As the years went
by, BJ grew__3__ with their short?sightedness. Finally，she left the company.But she found that she hadn't left her__4__behind when she resigned. She carried it with her，like“rocks in the stomach”． “I finally decided to__5__about my experiences and my feelings.I__6__ it would be a good mental health exercise. I wanted to be rid of that company and those people, once and for all.__7__I wrote and wrote. It wasn't just a story that poured out －it was a whole__8__！ My resentment (怨恨)___9__ my writing. The whole world would know how__10__ they were！” “What__11__when the book came out？” I asked BJ. “Not much，” she replied, “The newspaper kept doing what it had__12__done. My feelings didn't__13__ them one bit, but it took me several more years to finally__14__my negative emotions. Finally, the time came when I decided to make amends (补偿) for the angry things I had said about the company. I__15__my former boss to dinner and made my__16__. I told him I was sorry for being so resentful. It was a great healing process for me.” “What was the__17__outcome？” I asked her. “Gratitude，” she replied, “Not only wasn 't I resentful any more, but If I hadn't had those__18__experiences, I would
I was grateful to the company.
never have written a book. And the book became__19__successful－now in 21 languages. In short, my resentment gave way to gratitude.” She smiled，“I owe them a debt of thanks for giving me such a great tale to tell.” __20__resentments for gratitude isn't always easy. But it's worth it. 1．A. skill C. success 2．A. resisted C. broke 3．A. moved B. management D. business B. got D. shaped B. frustrated
C. excited 4．A. sadness C. doubt 5．A. think C. write 6．A. proved C. concluded 7．A. So C. Yet 8．A. diary C. accident 9．A. prevented C. fueled 10．A. sensitive C. greedy 11．A. happened C. received 12．A. sometimes C. recently 13．A. forgive C. bother 14．A. think of C. pass on 15．A. invited C. persuaded 16.A. promise C. plan 17．A. latest C. direct 18．A. useful C. painful 19．A. fortunately C. slightly 20．A. Trading
D. surprised B. worry D. anger B. care D. talk B. figured D. agreed B. But D. And B. lesson D. book B. delayed D. corrected B. successful D. stupid B. reported D. resulted B. always D. already B. reward D. cheat B. get over D. look through B. called D. followed B. apology D. decision B. natural D. final B. funny D. shameful B. hardly D. hugely B. Taking
[文章大意] 生活中我们经常会遇到一些让人烦心或恼怒的事情。 如果能卸下这些心灵 的重负，我们就能以感恩的心态去面对生活。 1．C。由上句中的“这家报业集团有 100 多年的历史”可知，恰恰是它曾经的辉煌阻碍 了它现在的变革。 2．A。从本空前 blinded 可知，管理层不接受任何新思想。 3．B。管理层的目光短浅使她觉得很沮丧。 frustrated 意为“沮丧的，懊恼的”。 4．D。由下文的 resentment 和 angry 可知，虽然她离职了，但是她却放不下心中的那 份怨气。 5．C。由下文可知，最终，她决心把她的经历和在报社工作时的感受写出来。 6．B。由空后内容可知，这里指她原本认为这会是一项健康的脑力活动。figure 意为 “想，认为”。 7．A。她想永远摆脱那个公司和那些人，所以她不停地写啊写。 8．D。下文提到了 the book，是暗示 ，故选 D。 9．C。从上文事实可知，显然内心的怨气促使她越写越多。 fuel 原意为“供给燃料”， 此处用其比喻义。 10．D。上文提到他们很守旧、管理僵化。在她看来，这都是极其愚蠢的。 11．A。那么这本书写好之后又有什么变化呢？其他三项与语境不符。 12．B。由本空前的 not much 可知，报社没什么变化，还是老样子。 13．C。从上文可知，她书中 所写的感受对他们没有造成任何困扰。 14．B。根据本空后的 negative emotions 和下文的描述可以推断，好几年后，她内心 的怨气才最终消除。 get over“从??中恢复，克服”。 15．A。从本空后一句可知，她邀请原来的老板吃饭，并且向他道歉。 16．B。参见上题解析。 17．D。现在已经过去了好几年，所以我问她最终的(final)结果。 18．C。根据上文的 angry 可知，如果没有那段痛苦的经历，她就不会写出这本书。 19．D。由空后内容“这本书被译为 21 种语言”可知，这本书获得了巨大的成功。 20．A 。从上文可知，经过几年之后，她最终把怨气转化为对过去那段经历的感激。 trade...for...“用一物交换另一物”。 C [2014·信息预测卷] My father?in?law, Mr. Lucky, was thankful for the simple things in life. His wife, Flora, allowed him to__1__one scratch?off ticket per week. Somehow, that ticket always__2__being the winning one.
“Send some of that magic dust our way, Lucky，” his coworkers laughed as they carried off their__3__tickets. “We're all lucky to be living，” he'd reply. As Mr. Lucky grew older, he__4__from hearing loss. It would have been a great problem to others. Not Mr.Lucky, however. He was seated in the break room one afternoon when a weather announcement came. “A tornado(龙卷风) warning has been issued for the area.Please be __5__of the conditions！” Dad looked up. “A tomato warning! What's wrong with the tomatoes？” he shouted in__6__. His coworkers simply __7__their heads. “You really need to see about some hearing aids, Lucky! Get yourself to a doctor！” That afternoon as Dad drove home through the__8__ ， he found it impossible
to see. A mile up the road, he__9__into the back of a physician's car. With his license revoked(吊销), there was no__10__but to move our parents to Virginia where we could drive them around town. I found Dad a part?time job at a mall within walking distance. Before the mall opened each day, Dad would__11__Dillard's department store. There, he'd clean the floors and__12__all the trash cans. “I'm the __13__man on the Earth，” he'd comment on the rainy or cold days. “I have a wonderful wife, two terrific sons and their families, a job that I love, and a little spare__14__in my pocket. It doesn't get any__15__than that！” I often wondered why the manager at Dillard's__16__to keep Dad on. His eyesight was so bad that he couldn't possibly see well enough to clean__17__. One morning, I looked through the perfume counter__18__for Dad to get off work. I could hear him singing in the distance as he__19__. Suddenly, one of the sales clerks chuckled(轻声地笑)． “Come on, Mr. Lucky, tell me another joke to brighten my morning.” I
spotted the manager of the store quietly chuckling nearby. Suddenly, I__20__. Mr. Lucky spread magic dust all over Dillard's department store. 1. A. sell C. order 2．A. ended up B. purchase D. make B. began with
C. took up 3．A. valuable C. worthy 4．A. learned C. fell 5．A. tired C. aware 6．A. delight C. general 7．A. shook C. turned 8．A. crowd C. street 9．A. drove C. crashed 10．A. alternative C. possibility 11．A. drive to C. break into 12．A. fill C. empty 13．A. oldest C. poorest 14．A. change C. book 15．A. worse C. longer 16．A. stopped C. continued 17．A. carefully C. quickly 18．A. waiting C. caring 19. A. walked
D. turned up B. expensive D. worthless B. suffered D. retired B. afraid D. fond B. hurry D. surprise B. nodded D. raised B. storm D. cloud B. went D. got B. need D. use B. head for D. call up B. buy D. bring B. luckiest D. richest B. ticket D. house B. better D. colder B. asked D. regretted B. properly D. slowly B. watching D. intending B. shopped
C. danced 20．A. laughed C. remembered
D. worked B. understood D. recovered
[文章大意] 一位老人，听力下降，视力也出现了问题，但他一直对生活充满希望，从 不抱怨，十分满足，正是这种乐观向上的生活态度，使得他成为了一个真正幸运的人，也感 染了周围的人。 1．B。根据下文可知，是“买”一种“刮刮乐”彩票。 2．A。Mr.Lucky 似乎比其他人更幸运，因为他的彩票往往最终获奖。end up“最终成 为”符合语境。 3． D。 其他人买的彩票没有中奖， 因此这些刮开的、 没有中奖的彩票就“一文不值”了。 4．B。下文的事例表明，Mr.Lucky 听力下降，听不清了，所以这里应该用 suffer 表示 “遭受”。 5．C。这里是天气预报，提醒人们“注意天气情况”，用 be aware of。 6 ． D 。 Mr.Lucky 由于听力不好，把 tornado warning( 龙卷风警报 ) 听成了 tomato warning(西红柿警报)，因此他自己也感到“奇怪”。 7．A。他的同事们拿他的听力没有办法，只能无奈地“摇摇头”。 8．B。由前文提到的龙卷风警报可知，Mr. Lucky 在回家途中应该是遇到了“风暴”， 故用 storm。 9．C。因为风暴，所以视线不好，结果“撞在”一位医生的汽车上。crash into“碰撞， 撞击”。 10．A。Mr. Lucky 驾照被吊销，无法开车，因此作者没有“选择”，只能将父母接到 Virginia，由作者夫妇开车接送。 11．B。Mr. Lucky 在一个购物中心做兼职，每天购物中心开门前，他就往那儿赶，故 此处应用 head for“前往??到??去”。 12．C。与上文打扫地板相对应，这里应为“倒空”垃圾桶。 13．B。根据 Mr. Lucky 下文的话可知，他对自己的生活非常满足，认为自己是“最幸 运的”人。 14． A。 自己拥有那么多： 妻子、 儿子一家人、 工作， 还有一点儿“闲钱”， 与下文 pocket 相对应。 15．B。这个情况已经是最好，不可能“更好”了，说明 Mr. Lucky 非常满足。“否定 词＋比较级”相当于最高级，故选 B。 16．C。作者纳闷儿，Mr. Lucky 视力不好，打扫卫生的工作“质量”可能会受到影响， 那家店的经理为什么还要“继续”让他留任呢？ 17． B。 参见上题解析。 properly“适当地”符合语境。 carefully 指态度方面； quickly，
slowly 指速度方面。 18．A。由后面的“get off work”可知，这里指作者在等待 Mr. Lucky 下班。 19． D。 作者在等 Mr. Lucky 下班， 故此处是在描写 Mr. Lucky 工作时的情形， 故选 worked。 20．B。作者终于明白了，是 Mr. Lucky 乐观的精神感染了这个店铺，大家都离不开他。