当前位置:首页 >> 英语 >>

广东省惠州市2014届高三第三次调研考试英语试题


惠州市 2014 届三第三次调研考试 英语试题和参考答案
2014.01 本试卷分选择题和非选择题两部分。满分 135 分,考试用时 120 分钟。 注意事项:
1.答卷前,考生务必用黑色字迹的钢笔或签字笔将自己的市(县)/区、学校、班级、姓名、准 考证号、试室号和座位号填写在答卡的密封线内。 2.选择题每小题选出答案后,用 2B 铅笔将答题卡上对应题目的答案

标号涂黑;如需改动,用 橡皮擦干净后,再选涂其它答案;不能答在试题卷上。 3.非选择题必须用黑色字迹的钢笔或签字笔作答,答案必须写在另发的答题卷各题目指定区域 内的相应位置上;如需改动,先划掉原来的答案,然后再写上新的答案;不准使用铅笔和 涂改液。不按以上要求作答的答案无效。 4.考生必须保持答题卡的整洁。考试结束后,请将答题卷和答题卡一并交回。



语言知识及应用(共两节,满分 45 分) 完形填空(共 15 小题;每小题 2 分,满分 30 分) 阅读下面短文,掌握其大意,然后从 1~15 各题所给的 A、B、C 和 D 项中,选出最

第一节

佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。 If you are feeling that life just cannot be any worse for you, it can be challenging to think positive thoughts. When we are stressed, depressed, 1 , or in a negative state of mind because we feel that "bad things" 2 happening to us, it is important to change those 3 thoughts into something positive. If we don't, we will only attract more "bad things." It is often very hard to think positive when so many things are negative, but I am ___4_ that someone, somewhere is worse off than you. We can choose to think 5__ by beginning with the smallest of steps. If you start with one small, positive thing and 6 it during the course of your day, you will begin to move into a more positive 7 : positive thoughts, feelings, opportunities. With practice, you will change your outlook and choose to be 8 , regardless of the events around you. Here are a few examples for you to 9 . Begin and end each day with a "Thank you for this wonderful day!" When you see the gas prices hiking, say "I am glad that I have a 10 in which to get around." If you are having health problems, be grateful for what does work: "I really do 11 my eyes that see, my ears that hear, my mouth that tastes, my legs that walk, my 12 that write. Write down what you're grateful for each day. When you're feeling really down, read what you 13 beforehand. This will help uplift your
·1·

spirits. If you practice this 14 , you will find that your list will get longer and longer. The 15 to make it a moment of joyful peace is to move yourself into a positive thought and keep it there long enough. The more you practice, the happier you'll be. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 A. upset A. stop A. relative A. disappointed A. carelessly A. catch A. situation A. happy A. take B. healthy B. try B. negative B. sure B. stubbornly B. repeat B. conclusion B. sad B. make B. car B. put B. hands B. heard B. specially B. performance C. serious C. keep C. sensitive C. sad C. actively C. speak C. attention C. moved C. learn C. plane C. appreciate C. head C. wrote C. slightly C. trouble D. terrible D. avoid D. positive D. interested D. differently D. sing D. ambition D. confused D. practice D. bike D. know D. arms D. saw D. regularly D. key

10 A. ship 11 A. perform 12 A. knees 13 A. talked 14 A. quickly 15 A. design

第二节 语法填空(共 10 小题;每小题 1.5 分,满分 15 分) 阅读下面短文,按照句子结构的语法性和上下文连贯的要求,在空格处填入一个适 当的词或使用括号中词语的正确形式填空, 并将答案填写在答题卡标号为 16~25 的相应 位置上。 Once there were two mice,a city mouse and a country mouse.They were distant relatives. One day the city mouse, 16 lived in a big house wrote a letter to the country mouse inviting him for a visit. Delighted, the country mouse accepted the 17 (invite) and came to the city mouse's house. He was greeted by the city mouse cheerfully. The country mouse was surprised 18 big the house was. The city mouse was pleased 19 led the country mouse to the kitchen.When 20 climbed up the table, there were a large piece of bread, fruit and cheese 21 it.But just as they began to eat, they heard 22 great noise. The city mouse cried, " Run! Run! The cat 23 (come)!" They ran away quickly and hid. 24 (breath)heavily after hiding in the mouse-hole, the country mouse said to the city mouse, "I should go back to my house in the country. Even if I eat nothing but beans, I can

·2·

live 25 (peace). Why don't you come with me to the country? It is nicer to be poor and happy, than to be rich and afraid." Ⅱ 阅读 (共两节, 满分50分) 阅读理解(共20小题;每小题2分,满分40分)

第一节

阅读下列短文,从每题所给的 A、B、C 和 D 项中,选出最佳选项,并在答题卡上 将该项涂黑。

A
Kieron Williamson: The Art World’s Youngest Star Many parents display their children’s artwork on the refrigerator, but Kieron Williamson’s paintings have been on display in professional galleries since he was 6 years old. Kieron’s artwork, though, extends far beyond child-like stick figures or finger painting. In fact, the child from Norfolk, England, has been called “the boy who paints like an old master.” According to his parents, Kieron was a typical toddler who like finding bugs and playing in the mud. But on a 2008 family vacation to the beach, the 5-year-old was inspired by the boats and scenery and asked his parents for a sketch pad. His initial drawings could have been done by any young child, but after the family returned home, Kieron continued drawing and began to display a gift for art. When he started asking about the process of putting a painting together, his parents realized he needed professional instruction. Soon after, he began taking lessons, and his progress amazed everyone as the young boy produced impressive landscapes and watercolors. In 2009,when the 6-years-old had a chance to exhibit his work in a gallery, he sold 19 paintings for 14,000pounds, becoming famous overnight. From then on, he was surrounded by buyers from France, Japan, Greece and other countries. The young artist held another exhibit three months after the first one and sold 16 paintings for over 17,000 pounds, followed by a third sale, earning 150,000 pounds. For the fourth exhibit, Kieron took the day off from school but ended up returning to school early. His entire collection had sold out in 10 minutes to collectors from around the world. Now he has a waiting list of more than 5,000 people who have ordered his paintings. He has appeared in interviews before millions, and he has been compared to Pablo Picasso. Yet Kieron doesn’t seem to be fazed by all the attention, still making time for football and maintaining excellent grades at school. He does have one goal he gets excited about: “ I’d like the Queen to have a collection of my work.” With his popularity climbing, this young artist may realize his wish one day. 26. According to the passage, which of the following statements is True? A. Kieron’s paintings are just as childish as other children’s. B. Kieron’s initial drawings suggested that he would be an art master. C. Kieron benefited greatly from professional instruction. D. Before displaying a gift for art, Kieron received professional training. 27. Paragraph 5 is mainly intended to tell us ____________.
·3·

A. the four exhibits of his paintings B. the process of his wealth accumulation C. the high quality of his paintings D. the increasing popularity of his paintings 28. Why did Kieron go back to school early on the day of his fourth exhibit? A. Because his mind was focused on study. B. Because the exhibit was put off. C. Because he wanted to gain praise from teachers. D. Because his paintings were sold out earlier than expected. 29. What does the word “fazed ”probably mean in Paragraph 6? A. frustrated B. affected C. encouraged D. defeated 30. What can be inferred from the last paragraph? A. Kieron respects and admires the Queen very much. B. Kieron likes to earn money from the Queen. C. Kieron is bound to realize his dream. D. Kieron’s goal is unlikely to come true.

B
You might think I'd have little in common with a camel, but we do share one useful skill: both of us can go for a very long time without water. Usually I start my day with a cup of tea, and then I might have a glass of water with my lunch and one with dinner, that's about a liter of liquid in 24 hours. It feels like plenty, but apparently it's not nearly enough. After years of suffering headaches and poor digestion I spoke to a neurologist about my regular headaches and a nutritionist about my poor digestion, and both told me I should be drinking up to three liters of liquid a day for my body to function at its best. I decided to conduct an experiment. What would happen if I drank the recommended amount every day for a month? The photograph of me taken the day I started this trial demonstrates(展示)perfectly and rather frighteningly what a lack of hydration does to a face. I am 42, but have to admit I look more like 52 in this picture, which is shocking. There are dark shadows under and around my eyes, which make me look exhausted, a profusion of wrinkles and strange reddish blotches, and my skin lacks any luster (光泽)It looks dead. Even my lips look shriveled 枯萎的)This . ( . is all classic evidence of poor hydration, apparently. Every system and function in our body depends on water. It flushes toxins from the vital organs, carries nutrients to cells, provides a moist environment for ear, nose and throat tissues, and eliminates waste. Not drinking enough means all these functions becomes damaged. So I decided to see how I would look and feel if I drank three liters of water every day for 28 days. The results were astonishing. 31.Which statement is Not True according to Paragraph 1? A. The author drinks about a liter of liquid every day. B. The author has something in common with a camel.
·4·

C. The author actually has plenty of water in her daily life. D. The author thinks she drinks enough water every day. 32.Why did the author decide to drink the recommended amount of water? A. Because she was very fond of doing experiments. B. Because she was informed of the importance of drinking enough water. C. Because her doctors forced her to do it. D. Because she wanted to be cured of her stomachache. 33.The author’s lack of hydration caused the following physical responses Except_______. A. shriveled lips B. dark shadows around her eyes C.enough luster of her skin D. wrinkles and blotches on her face 34.According to the passage, the author most probably tends to tell us_________. A. the more water one drinks, the healthier he is B. it’s necessary to follow specialists instructions C. drinking water makes ladies look younger D. drinking enough water is key to one’s health 35.What will be probably written in the next paragraph? A. The author had his health greatly improved. B. The author gave up the experiment. C. The author suffered a lot from the experiment. D. The author felt very disappointed at the result.

C
When a shop is authentic and the workers are friendly, it can feel like a second home for consumers, according to a new study in the Journal of Consumer Research. "People often feel strongly attached to particular places. Such places typically include their homes, but can also include commercial places such as stores and restaurants," write authors Alain Debenedetti (Université Paris Est -- IRG), Harmen Oppewal (Monash University), and Zeynep Arsel (Concordia University). "How do people develop and experience place attachment when the place concerns a commercial setting, where they are just customers, and the place is owned or controlled by someone else?" Consumers form strong emotional bonds with locations when they experience familiarity. Consumers also value authenticity and personal relationships. "It also helps if it is a place where one can feel safe and secure, protected from not only disturbing staff but also from aggressive promotional activities," the authors write. "The place does not have to be a splendid flagship store. People can build attachments with quite ordinary places, as long as the place meets the above criteria(标准) of familiarity, authenticity and security." The authors gained these insights from interviews with a sample of French consumers who talked about their experiences with the places they most treasure: café restaurants, s, department stores, concert halls, and libraries. The final phase of the study focused on patrons of a particular French wine bar. The authors also found that once consumers bond with a commercial space, they are willing to make efforts or sacrifices to support it. Satisfied customers may pay higher tips,
·5·

volunteer to help the business, and serve as ambassadors, linking other consumers to the business. "Consumers treat their special place as a treasured gift and in return want to support the establishment beyond what is expected of them as customers," the authors conclude. 36.Which of the following does not contribute to consumers’ attachment? A. splendour B. familiarity C. authenticity D. safety 37. Where was the study probably carried out? A. America B. China C. France D. Unknown 38. The last paragraph mainly deals with___________. A. extra reward from attached consumers B. the importance of treating consumers well C. how to develop bonds with consumers D. the relationship between consumers and commercial places 39. Who will benefit most from the result of the study? A. consumers B. store managers C. the store staff D. ambassadors 40.What’s the best title of the passage? A. Ways to Attract More Consumers B. The Secret of Successful Management C. Consumers’ Attachment D. The Criteria of Successful Companies D Parents should ban electronic media during mealtimes and after bedtime as part of a comprehensive “family media use plan”, according to new recommendations from the American Academy of Pediatrics. “Excessive media use is associated with obesity, poor school performance, aggression and lack of sleep”, said Marjorie Hogan, co-author of the new policy. Families should have a no-device rule during meals and after bedtime, the guidelines say. Parents should also set family rules covering the use of the Internet, cellphones, including, perhaps, which sites can be visited, and who can be called. The policy also restated the existing recommendations: Kids should limit the amount of screen time for entertainment to less than two hours per day; children younger than 2 shouldn't have any TV or Internet exposure. Also, televisions and Internet-accessible devices should be kept out of kids' bedrooms. Doctors say parents need to obey the family rules, too, to model healthy behavior. That, some say, may be the toughest part. “If you go to any restaurant, Family 3.0 is Mom and Dad on their devices and the kids on theirs”, says Donald, a pediatrician and an AAP spokesman. “Who is talking to each other?” Children aged from 8 to 18 spent an average of 7 hours and 38 minutes a day consuming media for fun, including TV, music, video games and other content in 2009, according to a 2010 report from the Kaiser Family Foundation. The report was based on a survey of 2002 third through twelfth graders, 702 of whom completed a seven-day media use diary. That was up about an hour and 17 minutes a day from five years earlier. About two-thirds of 8 to 18-year-olds said they had no rules on the amount of time they spent watching TV, playing video games or using the computer, the Kaiser report found. Use of mobile devices by young kids has soared. A new report from Common Sense Media,
·6·

a child-advocacy group based in San Francisco, found that 17% of children 8 and younger use mobile devices daily, up from 8% in 2011. 41.Which statement is True according to the 1st paragraph? A. Parents are advised to ban electronic media after mealtimes. B. “Family media use plan” is being carried out throughout America. C. electronic media are evil in the eyes of parents and educators. D. overuse of electronic media has caused many severe problems. 42.Which is Not included in the new policy? A. Children’s screen time for entertainment should be limited. B. Children can only play video games in their bedrooms. C. Children can’t call whoever they want to call without parents’ permission. D. Children younger than 2 should neither watch TV nor surf the Internet. 43.Why should parents themselves obey the family rules? A.It’s beneficial to their health. B.It’s essential to parenting their kids C.It’s beneficial to their work. D. It’s essential to developing good relationship with their kids. 44.What can be inferred according to the report from the Kaiser Family Foundation? A. The majority of the surveyed kids can use electronic devices as they like in their homes. B. The report was based on the statistics in 2002. C. 702 of the surveyed kids completed a seven-day media use diary. D. Kids are spending less and less time using media for fun. 45.What can be the best title of the passage? A. Consuming media for fun is a nature of kids B. No use, no worry C. Measures should be taken to stop children’s overuse of electronic medias D. Electronic devices threaten the relationship of many families 第二节 信息匹配(共 5 小题;每小题 2 分,满分 10 分) 请阅读下列应用文及相关信息,并按照要求匹配信息。请在答题卡上将对应题号的 相应选项字母涂黑。 首先,阅读下列应用文及相关信息: A B

·7·

C

D

·8·

E

F

·9·

以下是用户使用相关产品后的感受和评价,请将其与产品匹配。

46

47

48

·10·

49

50

Ⅲ 写作(共两节,满分 40 分) 第一节:基础写作 (共 1 小题,满分 15 分) 你所在城市的一间大型房地产公司计划将一座有历史价值的古建筑物拆除, 以兴建大 型居住区和商业区。为此,你采访了该公司,并在同学中也做了意见收集,结果如下: 房地产公司的意见 同学们的意见

1. 该古建筑物缺乏维护,破旧不堪,有安 1. 该古建筑物是历史文化遗产,是文明和智 全隐患。 慧的象征。 2. 兴建的居住区可以解决部分人的住房问 2. 政府有责任保护好该古建筑物,并通过立 题; 法等方式贯彻执行。 3. 兴建的商业区可以满足居民的购物需 要; 【写作内容】 请根据以上内容写一篇英语短文,介绍相关的情况,并谈谈你的看法。内容包括: 1. 房地产公司的意见; 2. 同学们的意见; 3. 你的看法。 参考词汇:
房地产公司 a real estate company 维护:maintenance 居住区: residential district 遗产:heritage

【写作要求】 1. 只能用 5 个句子表达全部内容。 2. 文章开头已给出,不计入总词数。 【评分标准】 句子结构准确,信息内容完整,篇章连贯。 A big real estate company planned to pull down an ancient building to build a residential district and a business district, so I went to interview the company and also did a survey among my classmates on their opinions about it. ____________________________________ 第二节:读写任务(共 1 小题,满分 25 分)
·11·

阅读下面短文,然后按要求写一篇 150 词左右的英语短文。 During the recently televised Chinese Character Dictation Contest by CCTV-10, when the host asked the 14-year-old contestant Yu Shuang from Guizhou Province to write the word for toad(蟾蜍), the audience frowned. Yu failed as she wrote the character with one dot missing. However, among 10 adult participants offstage, only three had written the word correctly. Meanwhile, those sitting at home also felt embarrassed during the broadcast, since on several occasions they were stumped as to how to write words that are commonly used in daily conversation. According to a survey by Beijing-based Horizon Research Consultancy in May, up to 94.1 percent of respondents said they had encountered memory lapses(疏忽) concerning how to write certain characters while writing and 26.8 percent said such lapses were frequent. Cell phone and computers are common devices to most urban children. A report on the lifestyle of Chinese children published by Beijing Women's Federation in July showed that mobile phones, instant messenger QQ, Weibo and tablets have become a major part of urban children's daily lives. According to the report, 52.6 percent of kids aged 4 to 6 had used the Internet. The percentage for kids aged between 7 and 9 reached 58.6 percent, and 77 percent for 10 to 12-year-olds. 【写作内容】 1.以约 30 个词概括上文的主要内容。 2.以约 120 个词就弘扬中国传统文化谈谈你的想法,内容包括: (1)你或你身边的人是否经常出现汉字拼写错误? (2)谈谈造成这种现象的原因; (3)我们应该怎样弘扬中国传统文化? 【写作要求】 1.作文中可使用自己的亲身经历或虚构的故事,也可以参照阅读材料的内容,但不 得直接引用原文中的句子; 2.作文中不能出现真实姓名和学校名称。 【评分标准】 概括准确,语言规范,内容合适,语篇连贯。

惠州市 2014 届高三第三次调研考试 英语试题答案
完形填空: 1—5 ACBBD 6—10 BAADB 11—15 CBCDD 语法填空: 16. who 17. invitation 18. how 19.and 21. on 22. a 23. is coming 24.Breathing 单词拼写错误、大小写未区分不给分。 阅读理解 26—30 CDDBA 31—35 CBCDA 36—40 ACABC 41—45 DBBAC 信息匹配 46—50 FBADC
·12·

20. they 25. peacefully

基础写作: (One possible version) A big real estate company planned to pull down an ancient building to build a residential district and a business district, so I went to interview the company and also did a survey among my classmates on their opinions on it.①The company argued that the ancient building was in extremely poor condition, due to the lack of maintenance, thus posing a threat to safety. ②Besides, building a residential district might help solve the housing problem of some residents and the business district should meet the shopping requirements of people living around. ③However, my classmates defended that the ancient building was a historical and cultural heritage as well as the symbol of civilization and wisdom. ④Therefore, it was the responsibility of the government to protect it, either by making laws or by other means to make sure of its existence. ⑤From my own perspective, it is not only the responsibility but also the duty of every one of us, including the real estate company, to protect all the historical and cultural heritages, and no excuses and reasons are acceptable. 读写任务: (One possible version) Taking Chinese Character Dictation Contest broadcasted on CCTV as an example, the passage points out that many people now have trouble in writing Chinese characters in daily life, which may be caused by the overuse of digital devices. Nowadays, many people often encounter the problem of spelling Chinese characters correctly, including me. I feel a bit ashamed every time I am unable to write some words, some of which are commonly used in our everyday life. What causes this phenomenon? As is mentioned in the reading passage, the popularity of digital devices is a major contributing factor. Unlike older generations, young people today prefer typing instead of writing by hand. Besides, some wrongly-written advertising signs can be seen everywhere, which mislead people a lot. We should attach great importance to Chinese traditional culture. First, we should call for the popularity of handwriting because Chinese characters are the most important part of Chinese culture. Opening calligraphy lessons in schools would be a meaningful method to rebuild children's interest in handwriting. Then, celebrating Chinese traditional festivals is also significant to pass on Chinese history and culture. In addition, don’t forget to protect the cultural relics around our country, which are precious heritages left by our ancestors.

阅读理解参考答案及讲解
A Kieron Williamson: The Art World’s Youngest Star Many parents display their children’s artwork on the refrigerator, but Kieron Williamson’s paintings have been on display in professional galleries since he was 6 years old. Kieron’s artwork, though, extends far beyond child-like stick figures or finger painting. In fact, the child from Norfolk, England, has been called “the boy who paints like an old master.”
·13·

According to his parents, Kieron was a typical toddler who like finding bugs and playing in the mud. But on a 2008 family vacation to the beach, the 5-year-old was inspired by the boats and scenery and asked his parents for a sketch pad. His initial drawings could have been done by any young child, but after the family returned home, Kieron continued drawing and began to display a gift for art. When he started asking about the process of putting a painting together, his parents realized he needed professional instruction. Soon after, he began taking lessons, and his progress amazed everyone as the young boy produced impressive landscapes and watercolors. In 2009,when the 6-years-old had a chance to exhibit his work in a gallery, he sold 19 paintings for 14,000pounds, becoming famous overnight. From then on, he was surrounded by buyers from France, Japan, Greece and other countries. The young artist held another exhibit three months after the first one and sold 16 paintings for over 17,000 pounds, followed by a third sale, earning 150,000 pounds. For the fourth exhibit, Kieron took the day off from school but ended up returning to school early. His entire collection had sold out in 10 minutes to collectors from around the world. Now he has a waiting list of more than 5,000 people who have ordered his paintings. He has appeared in interviews before millions, and he has been compared to Pablo Picasso. Yet Kieron doesn’t seem to be fazed by all the attention, still making time for football and maintaining excellent grades at school. He does have one goal he gets excited about: “ I’d like the Queen to have a collection of my work.” With his popularity climbing, this young artist may realize his wish one day. 26. According to the passage, which of the following statements is True? A. Kieron’s paintings are just as childish as other children’s. B. Kieron’s initial drawings suggested that he would be an art master. C. Kieron benefited greatly from professional instruction. D. Before displaying a gift for art, Kieron received professional training. 27. Paragraph 5 is mainly intended to tell us ____________. A. the four exhibits of his paintings B. the process of his wealth accumulation C. the high quality of his paintings D. the increasing popularity of his paintings 28. Why did Kieron go back to school early on his fourth exhibit? A. Because his mind was focused on study. B. Because the exhibit was put off. C. Because he wanted to gain praise from teachers. D. Because his paintings were sold out earlier than expected. 29. What does the word “fazed ”probably mean in Paragraph 6? A. frustrated B. affected C. encouraged D. defeated 30. What can be inferred from the last paragraph? A. Kieron respects and admires the Queen very much. B. Kieron likes to earn money from the Queen. C. Kieron is bound to realize his dream. D. Kieron’s goal is unlikely to come true.
·14·

本文主要介绍一位儿童绘画天才成长过程,其作品受欢迎的程度及梦想。 1. 选 C。 从第 2 段第 1 句可知 A 不对;从第 2 段第 3 行可知 B 不对;从第 2 段最后一句和从第 3 段第 2 行可知 D 错误;从第 3 段第 2-3 行可知 C 正确。 2. 选 D。 第五段主要讲其作品大受欢迎和供不应求,容易错选 D,但 A 只是表象。 3. 选 D。 从第 5 段倒数第 2 句可知,D 正确。 4. 选 B。 根据第六段内容,他虽然幼年得志,名声在外,但他的学习和生活并未受影响。 5. 选 A. 从他的话中,根据常识可推出 A 正确。B 推理不合理。C 和 D 不确定。 B You might think I'd have little in common with a camel, but we do share one useful skill: both of us can go for a very long time without water. Usually I start my day with a cup of tea, and then I might have a glass of water with my lunch and one with dinner, that's about a liter of liquid in 24 hours. It feels like plenty, but apparently it's not nearly enough. After years of suffering headaches and poor digestion I spoke to a neurologist about my regular headaches and a nutritionist about my poor digestion, and both told me I should be drinking up to three liters of liquid a day for my body to function at its best. I decided to conduct an experiment. What would happen if I drank the recommended amount every day for a month? The photograph of me taken the day I started this trial demonstrates(展示)perfectly and rather frighteningly what a lack of hydration does to a face. I am 42, but have to admit I look more like 52 in this picture, which is shocking. There are dark shadows under and around my eyes, which make me look exhausted, a profusion of wrinkles and strange reddish blotches, and my skin lacks any luster(光泽). It looks dead. Even my lips look shriveled 枯萎的) This is all classic evidence of poor hydration, apparently. ( . Every system and function in our body depends on water. It flushes toxins from the vital organs, carries nutrients to cells, provides a moist environment for ear, nose and throat tissues, and eliminates waste. Not drinking enough means all these functions becomes damaged. So I decided to see how I would look and feel if I drank three liters of water every day for 28 days. The results were astonishing. 31.Which statement is Not True according to Paragraph 1? E. The author drinks about a liter of liquid every day. F. The author has something in common with a camel. G. The author actually has plenty of water in her daily life. H. The author thinks she drinks enough water every day. 32.Why did the author decide to drink the recommended amount of water? A. Because she was very fond of doing experiments. B. Because she was informed of the importance of drinking enough water. C. Because her doctors forced her to do it. D. Because she wanted to be cured of her stomachache. 33.The author’s lack of hydration caused the following physical responses Except_______. C. shriveled lips D. dark shadows around her eyes E. enough luster of her skin F. wrinkles and blotches on her face
·15·

34.According to the passage, the author most probably tends to tell us_________. E. the more water one drinks, the healthier he is F. it’s necessary to follow specialists instructions G. drinking water makes ladies look younger H. drinking enough water is key to one’s health 35.What will be probably written in the next paragraph? A. The author had his health greatly improved. B. The author gave up the experiment. C. The author suffered a lot from the experiment. D. The author felt very disappointed at the result. Keys: CBCDA 答案及解析: 1. 答案:C。由第一段最后一句“It feels like plenty, but apparently it's not nearly enough.”可知,作者 认为自己饮水量足够,实则不然。 2. 答案:B。由第二段“and both told me I should be drinking up to three liters of liquid a day for my body to function at its best”可知,作者是在被告知了饮水的重要性后,开始决定尝试饮用足量的水。 3. 答案:C。由第三段“and my skin lacks any luster”可知,作者的脸上是缺乏光泽的。 4. 答案:D。 通观全文,本文主要通过作者本人的现身说法反映出“饮用足量的水对人的身体健康 起到了至关重要的影响” 5. 答案:A。从文章最后一句“The results were astonishing.”可知,下段很可能实验结果好得令作者 吃惊。

C When a shop is authentic and the workers are friendly, it can feel like a second home for consumers, according to a new study in the Journal of Consumer Research. "People often feel strongly attached to particular places. Such places typically include their homes, but can also include commercial places such as stores and restaurants," write authors Alain Debenedetti (UniversitéParis Est -- IRG), Harmen Oppewal (Monash University), and Zeynep Arsel (Concordia University). "How do people develop and experience place attachment when the place concerns a commercial setting, where they are just customers, and the place is owned or controlled by someone else?" Consumers form strong emotional bonds with locations when they experience familiarity. Consumers also value authenticity and personal relationships. "It also helps if it is a place where one can feel safe and secure, protected from not only disturbing staff but also from aggressive promotional activities," the authors write. "The place does not have to be a splendid flagship store. People can build attachments with quite ordinary places, as long as the place meets the above criteria(标准) of familiarity, authenticity and security." The authors gained these insights from interviews with a sample of French consumers who talked about their experiences with the places they most treasure: café restaurants, department stores, concert s, halls, and libraries. The final phase of the study focused on patrons of a particular French wine bar. The authors also found that once consumers bond with a commercial space, they are willing to make efforts or sacrifices to support it. Satisfied customers may pay higher tips, volunteer to help the business,
·16·

and serve as ambassadors, linking other consumers to the business. "Consumers treat their special place as a treasured gift and in return want to support the establishment beyond what is expected of them as customers," the authors conclude. 36.Which of the following does not contribute to consumers’ attachment? A. splendour B. familiarity C. authenticity D. safety 37. Where was the study probably carried out? A. America B. China C. France D. Unknown 38. The last paragraph mainly deals with___________. A. extra reward from attached consumers B. the importance of treating consumers well C. how to develop bonds with consumers D. the relationship between consumers and commercial places 39. Who will benefit most from the result of the study? A. consumers B. store managers C. the store staff D. ambassadors 40.What’s the best title of the passage? A. Ways to Attract More Consumers B. The Secret of Successful Management C. Consumers’ Attachment D. The Criteria of Successful Companies

本文主要通过研究表明如何让消费者对商场产生亲密感和忠诚度。词汇稍难,需运用构词法知 识。 1 选 A。 从文章第二段最后一句话可知。选项 A splendour/splendor 是 splendid 的名词形式,可用排 除法解答。 2.选 C。从第一段第五行的 Paris, 特别从倒数第二段可知。 3.选 A。文章最后一段讲的是 attached consumers 对商业场所的回报和帮助。 4. 选 B。根据常识,公司的管理人员能从研究结果中得到启发,学会如何更好地培养顾客的忠诚度, 从而赚得更多利润。 5.选 C。 通篇文章都围绕 C. Consumers’ Attachment 来进行的; 强调 A “量多” 而不是 “依恋和忠诚” 。 B 太宽泛;D 相去更远; D Parents should ban electronic media during mealtimes and after bedtime as part of a comprehensive “family media use plan”, according to new recommendations from the American Academy of Pediatrics. “Excessive media use is associated with obesity, poor school performance, aggression and lack of sleep”, said Marjorie Hogan, co-author of the new policy. Families should have a no-device rule during meals and after bedtime, the guidelines say. Parents should also set family rules covering the use of the Internet, cellphones, including, perhaps, which sites can be visited, and who can be called. The policy also restated the existing recommendations: Kids should limit the amount of screen time for entertainment to less than two hours per day; children younger than 2 shouldn't have any TV or Internet exposure. Also, televisions and Internet-accessible devices should be kept out of
·17·

kids' bedrooms. Doctors say parents need to obey the family rules, too, to model healthy behavior. That, some say, may be the toughest part. “If you go to any restaurant, Family 3.0 is Mom and Dad on their devices and the kids on theirs”, says Donald, a pediatrician and an AAP spokesman. “Who is talking to each other?” Children aged from 8 to 18 spent an average of 7 hours and 38 minutes a day consuming media for fun, including TV, music, video games and other content in 2009, according to a 2010 report from the Kaiser Family Foundation. The report was based on a survey of 2002 third through twelfth graders, 702 of whom completed a seven-day media use diary. That was up about an hour and 17 minutes a day from five years earlier. About two-thirds of 8 to 18-year-olds said they had no rules on the amount of time they spent watching TV, playing video games or using the computer, the Kaiser report found. Use of mobile devices by young kids has soared. A new report from Common Sense Media, a child-advocacy group based in San Francisco, found that 17% of children 8 and younger use mobile devices daily, up from 8% in 2011. 41.Which statement is True according to the 1st paragraph? E. Parents are advised to ban electronic media after mealtimes. F. “Family media use plan” is being carried out throughout America. G. electronic media are evil in the eyes of parents and educators. H. overuse of electronic media has caused many severe problems. 42.Which is Not included in the new policy? E. Children’s screen time for entertainment should be limited. F. Children can only play video games in their bedrooms. G. Children can’t call whoever they want to call without parents’ permission. H. Children younger than 2 should neither watch TV nor surf the Internet. 43.Why should parents themselves obey the family rules? A. It’s beneficial to their health. B. It’s essential to parenting their kids C. It’s beneficial to their work. D. It’s essential to developing good relationship with their kids. 44.What can be inferred according to the report from the Kaiser Family Foundation? E. The majority of the surveyed kids can use electronic devices as they like in their homes. F. The report was based on the statistics in 2002. G. 702 of the surveyed kids completed a seven-day media use diary. H. Kids are spending less and less time using media for fun. 5. What can be the best title of the passage? E. Consuming media for fun is a nature of kids F. No use, no worry G. Measures should be taken to stop children’s overuse of electronic medias H. Electronic devices threaten the relationship of many families
·18·

Keys: DBBAC 1. 答案: 由第一段 D。 “Excessive media use is associated with obesity, poor school performance, aggression and lack of sleep” 可知, 对于电子媒介的过度使用导致青少年产生了如: 肥胖、 睡眠不足等诸多问题。 2. 答案:B。由第二段“Also, televisions and Internet-accessible devices should be kept out of kids' bedrooms.”可知,电视和可上网设备均不应存在于孩子们的卧室。 3. 答案:B。由第三段“Doctors say parents need to abide by the family rules, too, to model healthy behavior”可知,父母们需控制其自身使用电子设备的时间和场合,以便于为孩子树立行为榜样。 4. 答案:A。由第四段“About two-thirds of 8 to 18-year-olds said they had no rules on the amount of time they spent watching TV, playing video games or using the computer, the Kaiser report found” 可知, 大约三 分之二的受访孩子表示在其家庭中未对使用电子设备进行娱乐的时间做出规定。另,C 项由于直接 复现了原文中的信息,不符合题中“推断”的要求,故不可选择。 5. 答案:C。纵览全文可知,本文旨在通过部分实例和调查数据呼吁家庭应给予孩子在使用电子媒介 方面进行监管,以防对孩子产生不利的影响。

信息匹配注解
题号 46. 47. train;17 months…+ 对应选项 F. 火车图案;carriage ;2 yrs

letters, colors, numbers, shapes, animals;icons; B. 图形中的字母;touch,icons,animals, colors, touch numbers, shapes, instruments and first letters A. Ideal for letter recognition, matching and stenciling; 图形中的字母; Not suitable for children under 3 ? years;magnetic D. Not for children under 3 yrs;clothing;图形中的 doll 形象及附带文字 the Dollie and Me C. stamp;4 yrs +;ink;a special handle to keep your little one’s fingers;

48. EDUCATIONAL ; MY 3.5 YEAR OLD ; LETTERS;MAGNETS 49. doll;third birthday;the Dollie and Me outfits; dress;little girl 50. my 4.5 year old; durable stamps; Ink; fit perfectly in her hands

材料部分出处: http://www1.macys.com/shop/for-the-home?id=22672&edge=hybrid&cm_sp=intl_hdr-_-for-the-home-mor e-for-the-home-home-decor-_-22672_for-the-home&intnl=true

·19·


相关文章:
广东省惠州市2014届高三第三次调研考试英语试题
广东省惠州市2014届高三第三次调研考试英语试题_英语_高中教育_教育专区。惠州市 2014 届三第三次调研考试 英语试题和参考答案 2014.01 本试卷分选择题和非选择题...
广东省惠州市2016届高三第三次调研考试英语试题(含答案)
广东省惠州市2016届高三第三次调研考试英语试题(含答案)_高三英语_英语_高中教育_教育专区。惠州市 2016 届高三第三次调研考试 英语 2016.1. 本试卷分选择题和...
广东省惠州市2014届高三第三次调研考试英语试题及答案解析版
广东省惠州市2014届高三第三次调研考试英语试题及答案解析版_英语_高中教育_教育专区。惠州市2014届高三第三次调研考试英语试卷及答案详解版惠州...
惠州市2014届高三第三次调研考试英语试题答案
惠州市2014届高三第三次调研考试英语试题答案_英语_高中教育_教育专区。惠州市2014...广东省惠州市2014届高三... 17页 3下载券 惠州市2014届高三第二次... 暂无...
惠州市2014届高三第三次调研考试英语试题word版
惠州市 2014 届第三次调研考试 英语试题和参考答案 2014.01 本试卷分选择题和非选择题两部分。满分 135 分,考试用时 120 分钟。 注意事项: 1.答卷前,考生...
惠州市2014届高三第三次调研考试及答案(已排好版)
惠州市2014届高三第三次调研考试及答案(已排好版)_语文_高中教育_教育专区。内容难度适中,很好的题目江门市新会李文达中学高三调研测试 英语 9 10 11 12 13 14...
【解析版】广东省惠州市2014届高三第三次调研考试试题(英语)
【解析版】广东省惠州市2014届高三第三次调研考试试题(英语) 暂无评价|0人阅读|0次下载 本试卷分选择题和非选择题两部分。满分 135 分,考试用时 120 分钟。 ...
惠州市2015届高三第三次调研考试英语试题及答案
惠州市2015届高三第三次调研考试英语试题及答案_高三英语_英语_高中教育_教育专区。惠州市 2015 届高三第三次调研考试 英语试题 2015.01. 本试卷分选择题和非选择...
广东省惠州市2014届高三第三次调研考试试题
广东省惠州市 2014 届高三第三次调研考试语文 试题试卷分必考和选考两部分,满分为 150 分。考试用时 150 分钟。 注意事项: 1.答卷前,考生务必用黑色字迹的...
更多相关标签:
广东省惠州市 | 广东省惠州市区号 | 广东省惠州市惠东县 | 广东省惠州市博罗县 | 广东省惠州市邮编 | 广东省惠州市惠阳区 | 广东省惠州市地图 | 广东省惠州市社保查询 |