课时作业(二十五) [必修 5 Unit 5 First aid]
Ⅰ.单项填空 1．—Now，where is my purse? —________！We'll be late for the picnic. A．Take your time B．Don't worry C．Come on D．
Take it easy 2．—I heard that Tom was appointed as captain of the football team. —Yes，the coach had placed a great deal of faith ________ him. A．in B．for C．on D．with 3．—Excuse me，may I use your car? —I'm sorry.I'm afraid I can't ________ the car key just at the moment. A．rely on B．break away from C．put my hands on D．keep my hands off 4．According to the rules of the game，each competitor ________ wear a number. A．can B．shall C．may D．could 5．The sea air has made ________ difference to her recovery；she is in ________ health now. A．a; / B．/; / C．the; the D．a; the 6．She knows how to make full use of her time and her parents never put ________ on her to work hard. A．force B．pressure C．burden D．weight 7．I think it________that she should be knowledgeable about computers for her present job. A．urgent B．normal C．essential D．gifted 8．—How long ________ like this? —Three weeks! It's usual here that rain ________ without stopping these days of the year. A．has it rained; pours B．is it raining; is pouring C．has it been raining; pours D．does it rain; pours 9．There is no doubt ________ first aid is only a temporary form of help given to a patient. A．whether B．if C．that D．which 10．The professor paused as if________his students to ask questions on the point he had just made. A．expecting B．having expected C．expected D．to have expected 11．What ________ will it make whether Mr.Black tells us the story early or not? A．sense B．difference
C．mistake D．use 12． There ________ a great number of students entering for the competition， and the number of them ________ increasing. A．is; is B．are; are C．is; are D．are; is 13． The boy made the same mistakes ________， which， of course， made his parents very angry. A．over and over again B．more or less C．sooner or later D．here and there 14．Once the new rules are made，what matters much next is how they will be ________ to all the members of the club. A．devoted B．referred C．applied D．directed 15．They have earned lots of money，so I ________ believe that the business is a success. A．mildly B．firmly C．actively D．tightly Ⅱ.阅读理解 A I have had the privilege of meeting some very interesting people over the years. Some of these people made a great impact on my life, my views and personal philosophy. Others I met had the opposite effect because they represented attitudes, behavior and beliefs that were directly opposed to my views on life and my feelings about the value of all people. One such person I met was a woman in her late seventies. She had been an active woman, raised a family and had engaged in helping others, and developed her own crafts to sell at selected craft shows throughout the year. When I met her for the first time, I couldn't believe that she was in her late seventies—I would have placed her age more in her early sixties. After speaking with her for a short period, it was only then that the conversation seemed to turn to age. And, it wasn't a conversation about the frailty(脆弱) of age, or the aches and pains, or about pleasures lost. The conversation, instead, focused on her zest for life and all the things that she was in the planning stages of doing. And, what she was planning to do wasn't about going to a seniors group so she and her husband could go on a bus tour. What she was planning was an excursion(旅行) to Europe, unaccompanied by any tour operator or taken around the usual sights by a local guide. She really impressed me a lot because of her zest for life; for an uncompromising view of the future not in the least affected by her age; for the undying faith in knowing that there was a great deal of life yet to be discovered and experienced and yearning for each new image, discussion, smell, cultural uniqueness or experience. 16．From the text we know ________． A．the woman had much sight?seeing around the world B．the woman was willing to help others C．the woman made great wealth by selling crafts D．the woman talked a lot about her age 17．The old woman impressed the author because ________． A．she kept young in spite of her age B．she had experienced a lot in life
C．she never gave in to the aches and pains in life D．she had a positive outlook on life 18．What kind of tone does the author use to describe the woman? A．Doubtful. C．Concerning. C．Sympathetic. D．Appreciative. 19．The underlined word “zest” in the fourth paragraph probably means “________” ． A．enthusiasm B．concept C．view D．satisfaction B Down on the beach of Dover，56yearold Channel swimmer Jackie Cobell bravely set off for Calais.The time was 6：40 am.28 hours and 44 minutes later the exhausted，successful mother from Kent crawled(爬行) to the shore and walked proudly into the record books.After five years in training，Mrs.Cobell became the slowest person to cross the Channel under her own steam.The previous record for the slowest crossing， set by Henry Sullivan at 26 hours and 50 minutes， has stood for 87 years before Mrs.Cobell started at Dover Saturday morning. She had struggled through changing tides that swept her first one way，then the other.It turned the 21mile crossing into a 65mile one.She declared，“Time and tide wait for no man—and they certainly didn't wait for me.I was fully expecting it to get dark before I got to Calais but I never imagined I'd also see the dawn again.But I wasn't going to give up.” Her feat(壮举) raised more than $2，000 in charity sponsorship for research into Huntingdon's disease， a sum that was continuing to grow as news of her achievement spread.That was why she did it.“I don't really know myself，” she said.“I just kept thinking of all the people I'd be letting down if I stopped.” Mrs.Cobell took to the water so well at school.But after bringing up two daughters，she started to gain weight.Five years ago she took up swimming again and decided to prepare for the Channel challenge to lose weight.She became much fitter.Then came the big swim.“I practiced on Windermere Lake，” she said.“It's about half the distance of the Channel so I just doubled it， added some extra time，and worked out I could probably get to Calais in about 16 hours.” Her husband David，trainer，official observer and friend sailed alongside her on a boat.She said，“I sang to keep myself going.When they told me I was a record breaker I thought they were just having a joke—until I realized it was the record for the slowest crossing.But maybe next time I might be a bit quicker.” 20．Which of the following is right according to the passage? A．Mrs.Cobell crossed the Channel in order to set a slowest record. B．Mrs.Cobell raised $2，000 in all. C．Mrs.Cobell used to swim very well. D．Mrs.Cobell crossed the Channel in a day. 21．According to Paragraph 1, Mrs.Cobell ________． A．started to learn swimming five years ago B．arrived at Calais on late Sunday morning C．wanted to break the record for the slowest crossing D．was too exhausted to move after crossing the Channel 22．Why did Mrs.Cobell spend so much time crossing the Channel? A．Because the tides changed her direction.
B．Because she was not in good condition. C．Because she wasn't good at swimming. D．Because the winds kept her from swimming fast. 23．Mrs.Cobell crossed the Channel for the main purpose of________． A．taking a risk B．losing more weight C．raising money for charity D．becoming famous worldwide 24．How did Mrs.Cobell feel about the record she set? A．Dissatisfied. B．Excited. C．Annoyed. D．Proud. Ⅲ.书面表达 假定你是李华，亚洲冬季运动会将在你居住的地方举办，现在正在招募志愿者，你希望 成为其中一员。请按要求用英文给组委会写一封申请信，应包括以下内容。 个人情况：年龄、性别、学历 个人条件：英语好、爱好体育、善于交往、乐于助人、熟悉本地情况 承诺：提供最佳服务 注意： 词数 120 左右，开头和结尾语已为你写好；可适当增加细节，以使行文连贯。 参考词汇：申请 apply(v.), application(n.)；志愿者 volunteer Dear Sir/Madam， My name is Li Hua. I would like to work as a volunteer for the Winter Asian Games.________________________________________________________________________ ________________________________________________________________________ ________________________________________________________________________ Yours faithfully， Li Hua
课时作业(二十五) Ⅰ.1.C 考查情景交际。由后一句 We'll be late for the picnic.可知答话者是在催促对方，让 对方快点，所以选 C。 2．A 考查介词用法。place faith in sb.相信某人。 3．C 考查动词短语辨析。句意：“打扰一下，我可以用一下你的车吗？”“对不起， 恐怕我不能马上找到车钥匙。 ” put one's hands on 意为“找到”， 符合句意。 rely on 依靠； break away from 挣脱；keep one's hands off 不要管，不要碰。 4．B 考查情态动词。shall 常用来表示按条约、法令、规章等必须履行的义务，用于第 三人称，其含义相当于“必须”。 5 ．A 考查冠词。句意：海上的空气对她的恢复起了作用；现在她身体好了。 make a difference 起作用；in health 身体好，身体健康。 6．B 考查名词辨析。put pressure on sb.(to do sth.)“给某人施压；强迫、促使或劝说某 人(做某事)”。 7．C 考查形容词辨析。根据后面宾语从句的结构可以判断出所填的词必须具有能使其 后的从句是虚拟语气的功能，四个词中只有 essential“必不可少的”有此用法。 8．C 考查动词时态。第一空根据答语“像这样已经下了三天了”，所以用现在完成进 行时；第二空根据“每年的这些日子都不停地下雨”，用一般现在时。 9．C 考查连词。There is no doubt that?是固定句式，that 引导的是同位语从句。 10．A 考查动词时态。当 as if 从句的主语和主句的主语一致，且从句又包含充当谓语的 be 动词时，从句的主语和 be 动词常省略。 11．B 考查名词辨析。make a difference 意为“有影响，有关系，起(重要)作用”，题干 中是将该短语拆开使用。句意：布莱克先生是否早点告诉我们那件事有什么关系吗？ 12．D a number of 后接复数名词作主语时，谓语动词通常用复数。the number of 后接复 数名词作主语时，谓语动词用单数。 13．A 考查短语辨析。over and over again 意为“反复，多次”。句意：那个男孩一次次 犯同样的错误，这当然令他的父母很生气。more or less 或多或少，大体上；sooner or later 迟 早，早晚；here and there 到处。 14．C 考查动词辨析。be applied to 在句中意为“应用于”，句中是说把新规定应用于 俱乐部的所有成员的身上。而 be devoted to 意为“专心于；致力于”；refer to 意为“提到， 涉及”；direct to 意为“指向”。 15． B 考查副词辨析。 从 They have earned lots of money 可知， “我”坚信(firmly believe) 生意是成功的。mildly 温和地，轻微地；actively 积极地，活跃地；tightly 紧紧地。 Ⅱ.A 文章讲述的是作者所碰到的一个七十多岁的女人及其对生活充满热情的态度。从她身上 作者学到了很多。 16．B 细节理解题。根据第二段“?had engaged in helping others?”可知她是乐意帮助 别人。 17．D 细节理解题。根据第四段“The conversation, instead, focused on her zest for life and all the things that she was in the planning stages of doing.”以及最后一段“She really impressed me a lot because of her zest for life”可知。 18．D 推理判断题。作者在讲述这个人的时候一直都表示对她的生活态度很佩服，所以 选 D。 19．A 词义猜测题。由上下文可知 zest 是“热情”的意思，故选 A。 B
为了给慈善事业募捐， 英国 56 岁的老人横渡英吉利海峡，意外的是，她创造了最慢的 记录。 20．C 细节理解题。根据倒数第二段“Mrs Cobell took to the water so well at school.”可得 答案。 21．B 推理判断题。根据第一段“? set off for Calais. The time was 6：40am.28 hours and 44 minutes later”和“Mrs. Cobell started at Dover Saturday morning”可判断。 22． A 细节理解题。 根据第二段“She had struggled through changing tides that swept her first one way, then the other.”可知。 23．C 细节理解题。根据第三段“Her feat (壮举) raised more than $2，000 in charity sponsorship”和“That was why she did it.”可知。 24．A 判断推理题。 根据末段“But maybe next time I might be a bit quicker.”可推断，她 对这个记录不满意。 Ⅲ.One possible version： Dear Sir/Madam， My name is Li Hua. I would like to work as a volunteer for the Winter Asian Games. I am a girl of 18. As a college student, I have a keen interest in sports and I have always been looking forward to the Games to be held here. With the great fluency in English and the burning passion for sports, I suppose I am qualified to be a volunteer for the Games. Besides, I have a good communicative competence and I am considered to be an outgoing, reliable and helpful person at college. What's more, I am familiar with the local conditions. I promise I will offer the best service to whoever participates in the Games. Now I formally apply for the job and I sincerely hope I can be accepted. Yours faithfully， Li Hua