当前位置:首页 >> 高中教育 >>

2016年山西自主招生英语模拟试题:信息还原(七选五)


2000 份高职单招试题,全部免费提供!

育龙单招网,单招也能上大学 www.zzzsxx.com

2016 年山西自主招生英语模拟试题:信息还原(七选五)
【试题内容来自于相关网站和学校提供】

1: 第二节 根据对话内容, 从对话后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。 选项中有两项为多余选项。 (共 5

小题, 每小题 1 分,满分 5 分。注:请将此题答在第Ⅱ卷上) — 61 — Of course. Different jobs need people with different characters. — Could you give me an example? — Yeah. 62 However, an extremely independent one isn’t — Almost right! And I think there is some moral (道德的) conduct all people should have at work. — 63 — Respect, duty, fairness, honesty and so on. — It seems that they are all important. But it’s really hard to have all of the good moral conduct. — 64 But firstly, you should treat the person whom you work with with kindness and respect. Then you should learn to be brave and careful. — 65 — Yes. — If so, I’ll have a try.E、Do you think the character plays an important role in one’s career? F、Then I’ll be rated(评价) as a priceless diamond by my boss? G、You see, an easy-ging person is suitable for teamwork. A、No doubt about it. B、What is it? C、Absolutely! We must be dependable. D、You’d better get along well with everyone.

2:根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。 71 Many Americans make a promise that they will find a new or better job in the new year. And many businesses decide to fill empty positions this time of year. There are many ways to find a job. It can be as easy as walking into a neighborhood store to look at its announcement board. Local stores often have areas where people can put small signs telling what kind of service they need or can provide. 72 Or, job searchers can look in the newspaper. Local newspapers have employment announcements placed by companies seeking workers. 73 Now, people in 450 cities around the world are using the Web to meet people or find a job. It is estimated that two million new job listings are offered each month. 74 It is because almost every one of them has the Career Exploration center for people to get help in finding a job. Of course, looking for a job requires knowing what kind of work you want to do. For example, there is a book calledWhat Color is Your Parachhute? by Richard Bolles. This book has been helping people choose a career since it was first published in 1970. 75 They can help people find jobs by first helping them understand their strengths, goals and interests. And then they provide them with methods and resources to help people find the right job.E. January is the top month for getting a new job. F. Jobs can often be offered to men.

2000 份高职单招试题,全部免费提供!
G. Besides, people can find a job through a college or university. A、It is easy to find a good job at that time. B、Such services include caring for children or cleaning houses. C、Also, some experts help people find jobs. D、Another popular tool for finding jobs is the Internet.

育龙单招网,单招也能上大学 www.zzzsxx.com

3: 61 Being angry doesn’t really solve much, but what people do when they feel angry is important. The goal is to calm down and try to solve what is bothering you. This is hard for some kids and adults, too. Instead of calming down, some kids might keep getting more and more upset until they explode like a volcano! 62 Their anger might be so strong that they lose control of their temper. They may act in ways unacceptable and hurtful. People may say that someone has trouble controlling their temper. 63 Some kids might get so angry that they scream at their parents, break something, or even worse, hit their brothers and sisters. 64 However, it’s not OK for a kid to do any of those things. Kids don’t want to act in this way, but sometimes angry feelings can be hard to manage. So what to do? Well, the good news is that kids don’t just have to keep making the same mistakes over and over again. 65 Imagine your temper as a puppy inside you that needs some training. The puppy is not bad-it will probably turn out a great dog. It just needs to learn some rules because, right now, that puppy is causing some problems to you. You can train your temper. You don’t want to cause trouble. Kids should be allowed to express their feelings, even angry ones. Everybody gets angry sometimes. In fact, they usually mean that a kid behaves badly when feeling angry. Instead of thinking of the person you are angry with, think of something else. Some kids get angry more often or more easily than some others.

4: In a classroom in any country, the teacher teaches more than art or history or language. 65 In a society such as the United States, people with different history, culture and language join together and they highly value individualism. 66 Teachers try to make each student special. Students do not have to memorize a lot of information; instead, they work individually and find answers by themselves. There is often discussion in the classroom. At an early age students learn to form their own ideas and opinions. Their education encourages personal thought. The importance is placed on how to arrive at an answer rather than simply to get the correct answer. In most Asian countries, people have the same language, history, and culture. 67 Children in China and Japan often work together and help each other with homework. In the classroom, the teaching methods are often very traditional. There is not much discussion. Instead, the students repeat rules of information that they have been taught in order to keep them in mind. 68 In western countries teachers are taught to educate students. They make it easier for the students to learn for themselves. In eastern countries, however, teachers often feel that their task is to pass knowledge to students, or the students can’t learn anything. 根据短文内容,从 A、B、 C、D 和 E 中选出最适合放入短文空缺处的选项。选项中有一项是多余的。

2000 份高职单招试题,全部免费提供!

育龙单招网,单招也能上大学 www.zzzsxx.com

A. In many ways these differences come from different educational psychology. B. Their education, as part of the society, also values this greatly. C. Some countries value both individualism and teamwork. D. Perhaps for this reason, the education there shows society’s value in group goals and purposes rather than individualism. E. He or she teaches what is known as the “hidden course” — the culture of that country.

5:根据短文内容,从下框的 A—F 选项中选出能概括每一段主题的最佳选项,并在答题卡上将该选项涂黑。选 项中有一项为多余选项。注意:E 涂 AB, F 涂 AC, G 涂 AD

【小题 1】 Education should be aimed to make better citizens instead of making money. If you’re interested in making money, you should start your own business other than schools. Now it’s high time that we put an end to the industrial management of education(教育产业化) and have it benefit all the people instead of the few rich ones. 【小题 2】 We should take concrete(切实的)measures to lessen the students’ heavy burden of homework.. We must kick off concrete policies and rules instead of talking empty talks. We must take action. Only solid policies can guarantee all the students grow soundly. 【小题 3】 My parents are farmer-turned workers. I think we should be treated equally with the local children. We should not only have the equal right to go to the local public schools, but also have the rights to take part in the local national college entrance exam instead of being forced to go back to our native place. 【小题 4】 School choice has become a serious educational problem. To solve this problem fundamentally, we must stick to the balanced development. The government should offer more support to weak schools and have all the teachers exchange the round hillock work(轮岗)among all the schools. 【小题 5】 The government is unwilling to spend enough money on education. The key schools turn to parents for money to build new buildings and labs and increase their teachers’ income. This makes a wider gap(差距) between key schools and common schools. Therefore, in order to realize the balance of education, the government should offer more help to weak schools. A. Give more support to weak schools B. Treat all the children equally. C. Balanced education may stop school choice. D. Free the students from heavy burdens. E. Key schools and classes are illegal. F. To end the industrial management of education.

2000 份高职单招试题,全部免费提供!
A. Give more support to weak schools B. Treat all the children equally. C. Balanced education may stop school choice. D. Free the students from heavy burdens. E. Key schools and classes are illegal. F. To end the industrial management of education.

育龙单招网,单招也能上大学 www.zzzsxx.com

6:根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。 Over the last 25 years, British society has changed a great deal – or at least many parts of it have. 【小题 1】. Ideas about social class – whether a person is “working - class” or “middle - class”– are one area in which changes have been extremely slow. In the past, the working-class tended to be paid less than middle-class people. The typical working man would collect his wages on Friday evening and then, it was widely believed, having given his wife her "housekeeping", would go out and squander(挥霍) the rest on beer and betting. The old style of what a middle-class man did with his money was perhaps nearer the truth. He was-and still is-inclined (有意) to take a longer-term view. Not only did he regard buying a house as a most important thing, but he also considered the education of his children as extremely important. 【小题 2】 .Only in very few cases did workers have the opportunity (or the education and training) to make such long-term plans. 【小题 3】. In a large number of cases factory workers earn as much as their middle – class supervisors (管理者). Improved social security and laws have made it less necessary than before to worry about "tomorrow". Working-class people seem slowly to be losing the feeling of inferiority(自卑感). In fact there has been a growing tendency in the past few years for the middle-classes to feel slightly ashamed of their position. 【小题 4】 .They generally tend to share very similar tastes in music and clothes, they spend their money in having a good time, and save for holidays or longer-term plans when necessary. There seems to be much less difference than in precious generations. 【小题 5】. As long as this gap exists, there will always be a possibility that new conflicts and jealousies will emerge, or rather that the old conflicts will re-appear, but between different groups. E. In recent years, the working – class people have begun to design long – term plans F. In some ways, however, very little has changed, particularly where attitudes are concerned G. The changes in both life–styles and attitudes are probably most easily seen amongst younger people

7: 第二节(共 5 小题;每小题 2.5 分,满分 12.5 分) 根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。 People know the dangers of fires. It’s good for a family to learn how to prepare for a fire. Here are some suggestions. Put a smoke alarm in the house. The alarm makes a loud sound. 71 Make escape plans. They should know all the ways out of the house. If there is a fire, everyone follows the plan to get out. 72 Practise for a fire. They do fire practice because they teach children about fire safety。Everyone in the family should know the following fire rules: Don't open a hot door! The fire can grow more quickly if you open the door.73 Smoke can be more dangerous than fire. The best air is near the floor because smoke rises。

2000 份高职单招试题,全部免费提供!

育龙单招网,单招也能上大学 www.zzzsxx.com

What will you do if your hair or clothes start to burn? First, don’t run! The fire burns faster because of more air. Drop! Fall to the floor. Then roll! 74 Put a blanket around you to keep air away from the fire that may still be on you. There are many possible causes for fires. 75 If there is a fire, don’t forget to call 119 for help. E. A wise family is ready all the time。 F. Make sure all the windows can be opened easily。 G. Do not go back to the house for any reason。

8:Muzak The next time you go into a bank, a store, or a supermarket, stop and listen. What do you hear? ____67 It’s similar to the music you listen to, but it’s not exactly the same. That’s because this music was especially designed to relax you, or to give you extra energy. Sometimes you don’t even realize the music is playing, but you react to the music anyway. Quiet background music used to be called “elevator (电梯) music” because we often heard it in elevators. But lately we hear it in more and more places, and it has an new name “Muzak”. About one-third of the people in America listen to “Muzak” every day. The music plays for 15 minutes at a time, with short pauses in between. It is always more lively between ten and eleven in the morning, and between three and four in the afternoon, when people are more tired. 68 If you listen to Muzak carefully, you will probably recognize the names of many of the songs. Some musicians or songwriters don’t want their songs to be used as Muzak, but others are happy when their songs are chosen. Why? 69 Music is often played in public places because it is designed to make people feel less lonely when they are in an airport or a hotel. It has been proven that Muzak does what it is designed to do. Tired office workers suddenly have more energy when they hear the pleasant sound of Muzak in the background. ____70 Supermarket shoppers buy 38 percent more groceries. 71 They say it’s boring to hear the same songs all the time. But other people enjoy hearing Muzak in public places. They say it helps them relax and feel calm. One way or another, Muzak affects everyone. Some farmers even say their cows give more milk when they hear Muzak! E. Muzak tends to help people understand music better F. They get as much as $4 million a year if their songs are used. G. Muzak is played in most of the big supermarkets in the world.

9:根据短文内容,从下框的 A---F 选项中选出能概括每一段主题的最佳选项。 选项中有一项为多余选项。 A. Trust is vital in relationships B. Show great respect for others C. Share feelings to understand each other better D. Try to always have new relationship E. Good teen relationship helps to solve problems F. Communicate to avoid future problems 【小题 1】In the event that you are currently in a teen relationship, harmonious teen relationship can prevent you from experiencing problems within our relationship, and it may also help you to move past any problems that you may already have. Check out the complete article to learn what teen relationship may do for you. 【小题 2】During the time that you are in your teens, it can be a tremendously exciting and passionate time for individual, and at anytime that you are in a relationship during your teens, it is very important that you show the

2000 份高职单招试题,全部免费提供!

育龙单招网,单招也能上大学 www.zzzsxx.com

maximum level of respect, both for your partner and yourself. The interactions and actions within relationships at this particular age may leave lasting impressions on all of your relationship for many years to come, so why don’t you make all of them good impressions? 【小题 3】Within these early relationships, when mistrust is present, it may easily lead to really severe issues with trust in relationships once you get a little older. It is very important for you to prove to your significant other (重要的 人) that you are trustworthy of them. 【小题 4】Whether you like it or not, there are some teenagers that simply don't take their relationships as seriously as they are going to once they get older, In the end, this may lead to several problems, of which cheating is the most common problem. When you have someone cheat on you, it is among the most painful things that may happen within your life, and it is particularly hard to get over it if it happens at a young age. In order to prevent this, when you are with someone, you should take a moment to talk about each other's expectations. 【小题 5】Each of the relationships that you go through during your teens may be among the most intense that you will ever encounter within your whole life. It may also feel like when something happens it is going to feel like the world is coming to and end, but it really isn't going to be. Chances are that you are going to move on from the situations that happen and meet many new individuals and have some new relationships, and they are going to be just as exciting and new as the relationship that you have been experiencing currently.

10: 第二节根据对话内容,从对话后的选项中选出能填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。选项中有 两项为多余选项。 —What do you think makes a person read a newspaper article? — 61 —Why do you say that? —The headline is bigger than the rest of the text, so it draws people’s attention. — 62 However, I often wonder if the headline presents enough information to the readers. —The headline usually tells you the most important information from the article. Isn’t that enough? — 63 —I suppose so. Exactly. — 64 —I just write for a local newspaper. It’s quite a small office but I really enjoy my job. —Would you like to write for a national newspaper? —I hope so. 65 —Oh, I already write for a national magazine. I love my job. —Me, tooE、How about you?
A、If the headline was longer, then nobody would read the article. B、What do you usually write for a newspaper? C、So which newspaper do you write for? D、I don’t agree with you.

E、How about you?

2000 份高职单招试题,全部免费提供!
F、I think the headline is quite important. G、I agree with you.

育龙单招网,单招也能上大学 www.zzzsxx.com

11:根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。 (请将答案写 在答题纸上) Getting to Now: How to Beat the Procrastination Habit I am a procrastinator(拖拉者). I always have been. I've tried all sorts of things to beat the habit. Here are some techniques I've been using to try to force myself to get to now: Set aside blocks of time to do things. When I was talking with my wellness coach earlier this year, she asked me why I didn't exercise more often. “ 【小题 1】 ,” I said. “Something always comes up.” She wasn’t impressed. “J.D.,” she said, “You have to make time. Make an appointment with yourself to run or to go for a bike ride.” The same principle applies to other things you might procrastinate. 【小题 2】 . Often I’ll be sitting on the back porch reading a book, and it will occur to me that some chore needs to be done — mending the fence, for example. “ 【小题 3】 ,” I tell myself. Wrong! What usually happens is that I forget to write it down, and even if I do, I just look at the list and procrastinate for weeks on end. The best move is to actually do the chore when I think of it. (Assuming, of course, that I have the time at that moment,which I usually do.) Use a timer to bring you back to reality. Part of the reason I procrastinate is that I'm a daydreamer. 【小题 4】 . One way to keep on track is to use a timer. I use the Ultrak Jumbo Countdown Timer, but not as often as I should. I set it for 48 minutes. When it goes off, 【小题 5】 : Am I doing what I'm supposed to be doing? Do not multitask. I often start many things at once, but I never actually do any of them. In order for me to get something done, I need to focus my attention on it. Trying to do several things at once is a sure way to be sure they'll all be unfinished tomorrow. E. it serves as an instant reality check F. Do it right away if you are asked to do something G. I need to write that down so I can remember it A、I’m always lost in thought B、it brings me back to reality C、If it comes to mind, then do it D、I don’t have the time

12:How to Do Well in Exams Do not underestimate the power of revision in the days and hours before and examination. The closer you are to the exam, the more chance you have of storing and retaining crucial information. But do not overdo it. 【小题 1】 An effective daily routine can help you through an exam period, so in the days leading up to your first exam, get into the habit of being up and ready to work by game. It can be a shock to the system after months of working to your own timetable to be mentally alert at that time if you have not prepared for it. On the day of the exam, have a good breakfast, pack two of everything you need(pens, pencils, erasers, etc.), then make you way to the examination hall in good time. 【小题 2】 Once in your seat, simply pause for a few seconds and collect your thoughts. Close you eyes and take in a few slow, deep breaths to help you relax. When you turn over the test paper, spend a short period reading through all the instructions and questions, paying particular attention to key verbs such as “discuss”, “compare” and “evaluate”. 【小 题 3】 It is wise always to allow for 10 minutes at the end of the exam to give yourself time to go back over your

2000 份高职单招试题,全部免费提供!

育龙单招网,单招也能上大学 www.zzzsxx.com

answers. Once you have selected the questions you wish to tackle, begin by attempting the one you think is your strongest. It will give you more confidence when you see a well-answered question down on paper. Also remember to write clearly, and do not be afraid to express the unexpected: after all, examiners can get very bored marking stereotypical answers. 【小题 4】 If you do need something else to focus on to help collect your thoughts, choose a fixture in the room, such as the ceiling or anything else that will not allow you to be distracted. Finally, once you have finished, never hang around outside afterwards to attend the discussion by other students. 【小题 5】 E. Map out a quick plan of points you wish to make and how much time you should spend on each question. F. Go and have a well-earned rest, then prepare for your next exam. G. Hurry and prepare for your next exam

13: (共 5 小题;每小题 2 分,满分 10 分) One of the common complaints we hear from the people around us are problems they are facing. Every day and everywhere there are problems. Many times we find it hard to stay happy. When one problem is solved, another one comes up. How to solve them? The answer is that we must equip ourselves to deal with different kinds of worries by learning the three basic steps of problem analysis. The three steps are: Get the facts Why is it so important to get the facts? Unless you have the facts, you can’t possibly attempt to solve your problem intelligently. Without the facts, all you can do is wondering around in confusion. It is not an easy job to get facts. When you are worried, your emotions are riding high. 【小题 1】 . When trying to get the facts, you can pretend that you are collecting this information not for yourself but for some other person. 【小题 2】 You can also pretend that you are a lawyer preparing to agree. Try to get all the facts both on your side and the other side of the case. You will generally find the truth lies somewhere in between. 【小题 3】Whenever you are worried, write down the questions that make you worry. And write out all the various steps you could take and then the probable consequences of each step. For example, what am I worrying about? What can I do about it? Here is what I’m going to do about it. After carefully weighing all the facts, you can calmly come to a decision. Act on that decision. 【小题 4】 How can you break the worry habit before it breaks you? Crowd worry out of your mind by keeping busy. Plenty of action is one of the best ways to cure worry.【小题 5】 If you know a situation is beyond your power, say to yourself: “It is so; it can’t be otherwise.” Don’t permit little things to ruin your happiness. Try to cultivate a mental attitude that will bring you peace and happiness.E. There comes a time when you must decide and never look back. F. But here are two ideas that can help you see the facts in a clear and objective way. G. Unless you take your action, all your face-finding and analysis is a sheer waste of energy.

14:There were a family of nine: the father, the mother, two boys and five girls. The father worked as a kitchen cleaner at a local school and the rest of the family did the same job-----clean people’s yards.【小题 1】
Then one day, the father lost his job at the school. He asked me if I could allow him to clean my yard.【小题 2】 the yard. He and his family came to our house three times a week to clean

One Sunday morning, the father suffered a stroke and died in the hospital two days later.

2000 份高职单招试题,全部免费提供!

育龙单招网,单招也能上大学 www.zzzsxx.com

The poor family had lost their main bread-winner. The eldest boy had just completed high school and was getting ready to go to college.【小题 3】 For the following years, Andrew, my husband and I did all our best to help make sure the family got their education, and provided some daily needs, like clothes. 【小题 4】. They didn’t have a toilet in their home! Imagine! A mother, a fifteen-year-old girl, and four smaller children without a toilet or bathroom! The next morning, my friend Peter came to my house. Then I told him I wanted to do something for the poor family. As a helpful man, he promised to offer some money. So together we built a bathroom and a toilet for this family in three days【小题 5】 . And we felt happy, too.E. Every day we gave her some pocket money. F.We visited the family once and one thing made us greatly surprised. G. This brought a lot of smiles and happiness to the family.

15: (共 5 小题; 每小题 2 分,满分 10 分。 ) 根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。 If there is a building which symbolizes (代表) a country---such as the Eiffel Tower for France and Sydney Opera House for Australia, then it has to be the Taj Mahal for India. __【小题 1】__. From the time they got married, They wouldn’t be separated. She followed him to wars, advised him on affairs of state, and loved by his people for her good work. _【小题 2】__. The emperor was heartbroken and had Taj Mahal built as a sign of his love. It took more than twenty years for the Taj Mahal to be built. Workers were brought in, not only from all over India, but from central Asia, too. _【小题 3】__. In 1657, Shah Jahan fell ill and in 1685 his son, Aurangzeb, imprisoned(囚禁)his father and seized the power. Shah Jahan stayed in prison until his death in 1666. He was finally buried there with his wife he could never forget. 【小题 4】_. As it is built with white marble stones(大理石), its character changes in different lights. It looks more beautiful at sunrise and sunset. At sunset, for example, the colour of the Taj changes from white to yellow, then to pink. _【小题 5】__. To show respect to the Taj, tourists are asked to take off their shoes during their visit. The Taj is definitely worth more than a single visit. A total of 20000 people worked on the building. B.The Taj Mahal is a symbol of India. C.But she died in 1631 during her childbirth. D.Shah Jahan built the Taj Mahal to memorize his wife. E.As the moon rises, it turns a silver white. F.It was set up by Emperor Shah Jahan in 1653 in memory of his wife, Mumtaz Mahal.

答案部分

2000 份高职单招试题,全部免费提供!
1、B 略

育龙单招网,单招也能上大学 www.zzzsxx.com

2、D 略

3、A,B,C,D,E 略

4、C 略

5、B 略

6、 【小题 1】F 【小题 1】B 【小题 1】A 【小题 1】G 【小题 1】D 略

7、 BFDAE 略

2000 份高职单招试题,全部免费提供!
8、 【小题 1】C 【小题 2】B 【小题 3】F 【小题 4】D 【小题 5】A

育龙单招网,单招也能上大学 www.zzzsxx.com

【小题 1】C 根据下一句可知在商店里播放的那些背景音乐与日常音乐很相似,但是能让人轻松。故 C 正确。 【小题 2】B 本段讲述的是这些音乐的作用,能让人放松,能给人特别的能量。故 B 正确。 【小题 3】F 本句是解释很多音乐家喜欢他们的音乐会被 Muzak 所使用,因为他们可以从中挣很多的钱,故 F 正 确。 【小题 4】D 本段提及这样的音乐能让那些疲惫的人提高生产效率, ,购物者多买东西。故 D 项内容与段落大意 相符。 【小题 5】A 下一句 They say it’s boring 说明一些人不喜欢这样的音乐。 考点:考查考生的配对和段落大意的捕捉能力 点评:这类阅读要求考生注意段落大意,根据段落大意与各分句进行匹配。能力要求较高。

9、 【小题 1】E 【小题 2】B 【小题 3】A 【小题 4】F 【小题 5】D

试题分析: 【小题 1】E 根据本段 harmonious teen relationship can prevent you from experiencing problems within our relationship, and it may also help you to move past any problems…可知 E 项正确。 【小题 2】B 根据本段…it is very important that you show the maximum level of respect, both for your partner and yourself.对自己的伙伴和自己表现出最大的尊敬是非常重要的。 【小题 3】A 根据 It is very important for you to prove to your significant other (重要的人) that you are trustworthy of them.可知 A 项正确。 【小题 4】F 根据本段最后一句 In order to prevent this, when you are with someone, you should take a moment to talk about each other's expectations.可知 F 正确。 【小题 5】 D 根据本段 Chances are that you are going to move on from the situations that happen and meet many new individuals and have some new relationships, and they are going to be just as exciting and new as the relationship that you have been experiencing currently.可知 D 项正确。 考点:考查信息匹配

10、

2000 份高职单招试题,全部免费提供!
61-65 FGACE 略

育龙单招网,单招也能上大学 www.zzzsxx.com

11、 【小题 1】D 【小题 1】C 【小题 1】G 【小题 1】A 【小题 1】E 略

12、 【小题 1】D 【小题 2】A 【小题 3】E 【小题 4】B 【小题 5】F

试题分析:文章介绍如何在考试中取得好的成绩,从考前的准备,考试中答题,考试之后的休息作者都给出了建 议。 【小题 1】考查句意理解和上下文,根据上文:But do not overdo it.可知:睡觉,锻炼,放松一样重要,答案是: D 【小题 2】考查句意理解和上下文,根据上文:then make your way to the examination hall in good time.可知:不 要到的太早,因为别人的焦虑可能会影响到你,你可能会几度恐慌,答案是:A 【小题 3】考查句意理解和上下文,根据上文:When you turn over the test paper, spend a short period reading through all the instructions and questions, paying particular attention to key verbs such as “discuss”, “compare” and “evaluate”.可知:详细制定你要表达的重点,在每个问题用多少时间,答案是:E。 【小题 4】 考查句意理解和上下文, 根据下文: If you need something else to focus on to help you collect your thoughts, choose a fixture in the room, such as the ceiling or anything else that will not allow you to be distracted.可知:尽量不 要看周围的人,也不要看钟,答案是:B 【小题 5】 考查句意理解和上下文, 根据上文: once you have finished, never hang around outside afterwards to attend the discussion by other students.可知:要好好休息准备下一场考试,答案是:F。考点: 考查信息匹配

13、 【小题 1】F 【小题 2】D 【小题 3】A

2000 份高职单招试题,全部免费提供!
【小题 4】G 【小题 5】B

育龙单招网,单招也能上大学 www.zzzsxx.com

试题分析:本文讲述面对生活中许多的抱怨,会出现很多的问题,如何解决他们呢?先要收集信息,分析,再采 取行动。 【小题 1】 F 根据第三段提到 When trying to get the facts, you can pretend that you are collecting this information not for yourself but for some other person 当你了解这个事时,你可以假装为他人收集住而不是自己,故是方法之一, 下一句话 You can also pretend that you are a lawyer preparing to agree 故 F 这两个方法可以帮你看清事实。 【小题 2】 D 根据第三段提到 When trying to get the facts, you can pretend that you are collecting this information not for yourself but for some other person 当你了解这个事时,你可以假装为他人收集住而不是自己,这样就可以帮你 得到公平的证据,故选 D 项。 【小题 3】A 根据第四段提到 Whenever you are worried, write down the questions that make you worry. And write out all the various steps you could take and then the probable consequences of each step.当你焦虑时,写下它,分析 可能采取的步骤,故选 A 项。 【小题 4】G 根据标题所提到 Act on that decision 就这个决定采取行动,可知选 G 如果你不采取行动,你所有的 发现与分析都是浪费。 【小题 5】 B 根据下方提到 If you know a situation is beyond your power, say to yourself: “It is so; it can’t be otherwise. 如果你知道这种状况超过你的能力,对自己说,只能这样了,故选 B 接受一些不能避免的事情。 考点:信息匹配。

14、
【小题 1】A 【小题 2】C 【小题 3】B 【小题 4】F 【小题 5】G

试题分析:本文讲述了一个穷苦的人家,使这一家子雪上加霜的是作为经济支柱的父亲去世了,但是这家人得到 了主人公夫妇和朋友的救助,脸上有了久违的笑容。
【小题 1】从前面对家庭成员工作的描述得知这一家人的生活很清贫,选 A。 【小题 2】这个家庭的父亲失业了,了解到这个情况,我同意提供给他为我家打扫庭院的工作,选 C。 【小题 3】这里介绍了这个家庭的状况,大儿子高中刚刚毕业要上大学,接着要介绍其余的孩子们,选 B。 【小题 4】从前文我们夫妇给予他们家的帮助和下一句的“想像一下”,得知我们夫妇很惊讶,选 F。 【小题 5】我和朋友帮这家人修建了浴室和马桶,给这家人带来了欢乐,选 G。 考点:任务型阅读。

15、 【小题 1】G 【小题 2】D

2000 份高职单招试题,全部免费提供!
【小题 3】B 【小题 4】A 【小题 5】F

育龙单招网,单招也能上大学 www.zzzsxx.com

试题分析: 文章主要介绍了印度的泰姬陵的历史和它的特点。 泰姬陵是印度皇帝沙贾汗纪念逝去的妻子穆塔兹玛 哈而修建的。题目考查学生联系上下文的能力。 【小题 1】根据第一段“then it has to be the Taj Mahal for India”和第二段“From the time they got married, They wouldn’t be separated.”可知,第二段讲的印度的泰姬陵,G 项交代了泰姬陵修建的时间和修建的原因,是皇帝沙 贾汗为了纪念他的妻子穆塔兹玛哈而修建的,故选 G。 【小题 2】根据下句“From the time they got married, They wouldn’t be separated.”可知,的去世给国王带来了极大 的悲痛,他命人修建泰姬陵以示他对妻子的爱,故选 D。 【小题 3】根据“Workers were brought in, not only from all over India, but from central Asia, too.”可知,本段讲的是 修建泰姬陵所耗费的人力,故选 B。 【小题 4】 根据“As it is built with white marble stones (大理石) , its character changes in different lights. It looks more beautiful at sunrise and sunset.”可知,本段讲的是泰姬陵的特点,泰姬陵值得多次参观,故选 A。 【小题 5】根据“At sunset, ...the colour of the Taj changes from white to yellow, then to pink.”可知,作者以日出、日 落时候的泰姬陵为例,来说明泰姬陵的美,C、E 两项多余,C 项在第一段末尾出现,E 项与 G 项重复,故选 F。 考点:历史类短文阅读


相关文章:
2016年山西自主招生英语模拟试题:句子翻译
2016年山西自主招生英语模拟试题:句子翻译_高中教育_...(provide) 任何人提供有用信息帮助抓住劫匪,警方将...清洁工夜以继日地工作了大约一周后交通才恢复正常...
2016年河北单招英语模拟试题:信息还原(七选五)
2016年河北单招英语模拟试题:信息还原(七选五)_高中教育_教育专区。2000 份高职单招试题,全部免费提供! 2016 年河北单招英语模拟试题:信息还原(七选五)【试题内容来自...
2016年江苏单招英语模拟试题:信息还原(七选五)
2016年江苏单招英语模拟试题:信息还原(七选五)_高中教育_教育专区。2000 份高职单招试题,全部免费提供! 2016 年江苏单招英语模拟试题:信息还原(七选五)【试题内容来自...
2016年山西自主招生英语模拟试题:细节理解
2016年山西自主招生英语模拟试题:细节理解_高中教育_教育专区。2000 份高职单招...可知东亚的公司更容易从经济衰退中恢复是因为它们不要重新训练职员。 Because ...
2016年山西自主招生英语模拟试题:情态动词
2016年山西自主招生英语模拟试题:情态动词_高中教育_教育专区。2000 份高职单招试题,全部免费提供! 2016 年山西自主招生英语模拟试题:情态动词【试题内容来自于相关...
2016年海南单招英语模拟试题:信息还原(七选五)
2016 年海南单招英语模拟试题:信息还原(七选五)【试题内容来自于相关网站和学校提供】 育龙单招网,单招也能上大学 www.zzzsxx.com 1: 第二节 根据短文内容,从...
2016年黑龙江单招英语模拟试题:信息还原(七选五)
2016年黑龙江单招英语模拟试题:信息还原(七选五)_高中教育_教育专区。2000 份高职...2016年山西自主招生英语... 暂无评价 14页 2下载券 2016年江苏单招英语模拟.....
2016年山西自主招生语文模拟试题:信息的分析、筛选、整合
2016年山西自主招生语文模拟试题:信息的分析、筛选、整合_高中教育_教育专区。...如果你不能利用这些食品恢复体质,还可以用 合成维生素补充。但是要想开发智力,最...
2016年山西自主招生英语模拟试题:限制性定语从句
2016年山西自主招生英语模拟试题:限制性定语从句_高中教育_教育专区。2000 份高职单招试题,全部免费提供! 2016 年山西自主招生英语模拟试题:限制性定语从句【试题内容...
更多相关标签: