当前位置:首页 >> 高中教育 >>

【2014届高三一轮复习英语精品资料 题库强化练习(新课标专用)Book8 Unit5 Word版含解析]


Unit 5
I.单项填空

Meeting your ancestors

1.More attention is to be paid to energy exploration to find_____ ___energy. A.traditional C.available B.alternative D.inexpens

ive

答案 B [考查形容词。句意:为了找到可替代能源,人们将投入更多的注意力进行能 源勘探。alternative energy“替代能源”。] 2.—Is your husband good at cleaning up the room? —Not very, but when it________cooking, he is much better than I am. A.talks about C.comes to 答案 C B.refers to D.deals with

[考查句式。when it comes to doing sth.“当谈论到做某事时”。]

3.—Any information about your son? —No,if only I________those tough words to him. A.didn't say C.shouldn't have said 答案 B B.hadn't said D.couldn't have said

[考查虚拟语气。if only 引导从句应该使用虚拟语气。再由句意“要是我还没有

对他说那些强硬的话该多好啊”可知,表示与过去的事实相反,因此用过去完成时。] 4.The agent was________for carrying a false passport. A.arrested C.charged B.accused D.suspected

答案 A [考查动词辨析。accuse, suspect 常与 of 连用;charge 常与 with 连用,而 arrest 则与 for 连用。] 5.I had given up hope of going to college________word came that I had been admitted to a famous British University. A.while C.so that 答案 B B.when D.until

[had done...when...“刚刚……突然”。]

6.—Did you meet with the famous space hero Yang Liwei? —________I had come here earlier. A.If only C.But for B.If not D.For fear

答案 A [后句意为:要是我早来这里就好了!if only“要是……就好了。”] 7.All living organisms(有机物),________their unique identity, have biological, chemical and physical characteristics in common. A.as a consequence of C.in terms of 答案 D [regardless of“不管;不顾”。] 8.—May I take action to help those people whose village has been________by the flood? —________. A.cut off; By all means C.cut down; Nothing can be better B.cut up; By no means D.cut across; No problem B.for the sake of D.regardless of

答案 A [句意:“我可以采取行动帮助那些村庄被洪水切断的人吗?”“当然可以。”cut off“切断”,by all means“当然可以”。] 9.________that you are chosen to be a volunteer at the London Olympic Games, what will you do? A.Assumed C.To assume 答案 B B.Assuming D.To be assumed

[本题考查 assume 的非谓语形式, 因为与句子主语之间是主动关系所以选 B。 ]

10.They are close friends and their friendship________college days. A.dates back to C.dates to B.dates back D.dates back from

答案 A [date back to=date from“始于;追溯到……”。] 11.The schoolmaster________the girl's bravery in his opening speech. A.applauded C.apologized B.appeared D.clapped

答案 A [applaud 除了表示“鼓掌”之外, 还可以表示“赞赏”。 appear“出现”; apologize“道 歉”;clap“拍手”。]

12.Friends have trouble remembering________that Kevin Durant did for fun, other than basketball. A.where it was C.how it was 答案 B B.what it was D.why it was

[考查强调句型。句意:朋友们在纳闷除了篮球,Kevin Durant 做什么有趣。

remember 后接宾语从句,宾语从句应用陈述语气。“做什么”应用 what,故选 B 项。] 13.—I have got a headache. —No wonder. You________in front of that computer too long. A.work C.have been working 答案 C B.are working D.worked

[本题考查动词的时态。由 I have got a headache 现在完成时形式可知用现在完

成进行时表示“从过去开始持续至今日还会进行下去”, 体现过去开始的动作一直持续到现在 或可能还要持续下去。] 14.He hurried to the booking office only________that all the tickets had been sold out. A.to tell C.telling 答案 B B.to be told D.told

[only to do 表示“意想不到的结果”,表示出乎意料。]

15.The firm was successfully run and________, he owed his success to the support of his friends. A.looking back C.to look back B.looked back D.when looked back

答案 A [考查非谓语动词。 and 连接的是 he owed his success to the support of his friends, 因此选 looking back 表时间。 句意: 公司经营得很好, 回首过去, 他把它归功于朋友的支持。 ] II.完形填空 Life today is fast and furious.However,your home is a place where you relax and try to__1__for the daily fatigue(疲乏).If you have and use a__2__at home for work or for relaxation purposes , then it would be much better positioned if you could move the computer around__3__.You could take the computer to your home office in the daytime and__4__there, and then come back to the living room in the__5__and enjoy a movie on the computer. It is__6__with a mobile computer cart.And it is not only a desktop computer but also a laptop

that you may want to__7__on your cart.The cart will have wheels fitted,and will be easy to glide.A goodlooking mobile computer cart would__8__your home decor(装饰风格). The cart will have__9__for your processor , keyboard , monitor and mouse.It might have__10__place or a drawer to keep and carry accessories.In all,you shall be able to carry all your__11__belongings at the same time together. Since you can pull a chair and start using your computer right on the cart,the __12__of having this cart is further enhanced.Laptop carts are specifically__13__for laptops.The default practice of humans is to place the laptop__14__.In reality,it is not ergonomic (人类工程学的, 工效学的).Placing it on a mobile computer cart and then using it on a__15__chair makes it ergonomic. __16__,if you have a desktop computer then you would not want to make it appear __17__by not keeping it on a systematic place.Fixed shelves can__18__but the lack of flexibility to move the computer around gets__19__.A mobile computer cart is a blessing for a desktop computer. All in all,a mobile cart is worth desktop or a laptop. 【解题导语】 本文是一篇说明文。本文介绍了计算机自动搬运车,它给我们移动计算 机带来方便,这种搬运车可以盛计算机必要配件。 1.A.take up C.look up 答案 B B.make up D.turn up 20 no matter what the type of your computer is—a

[考查固定词组。家庭是休闲和补偿(make up)白天疲劳的地方。] B.television D.computer

2.A.microphone C.refrigerator 答案 D

[ 根据下文中提到的 “the computer” 可知,这里是指在家里使用计算机。

microphone“麦克风”,television“电视机”,refrigerator“电冰箱”,均与语境不符。] 3.A.easily C.carefully B.luckily D.happily

答案 A [考查具体语境中副词的用法。根据下文中的“You could take the computer to your home office in the daytime and__4__there,and then come back to the living room in the __5__and enjoy a movie on the computer.”可知,此处指很轻松地搬运计算机。]

4.A.dance C.work 答案 C

B.sing D.talk

[考查生活常识。在白天把计算机搬到家里的办公室并在那里工作。] B.evening D.weekdays

5.A.morning C.afternoon 答案 B 指在晚上。] 6.A.difficult C.romantic

[考查具体语境中的名词辨析。上文中提到“in the daytime”,由此可知,此处

B.comfortable D.possible

答案 D [考查具体语境中形容词的用法。本文介绍的是可移动的计算机搬运车,所以 这里表示用它搬运计算机是很有可能的。] 7.A.place C.give B.throw D.offer

答案 A [考查具体语境中的动词辨析。你可以把计算机放在车上。place“放置,安放”, 符合语境。] 8.A.leave for C.add to 答案 C 格。] 9.A.chance C.approach 答案 B B.space D.time B.work on D.turn off [考查动词短语的辨析。一辆漂亮的计算机搬运车增添 (add to)了房屋装饰风

[ 考查具体语境中名词的用法。根据句中的 “for your processor , keyboard ,

monitor and mouse”可知,这里指这种车有放处理器、键盘、显示器和鼠标的空间。] 10.A.practical C.informal 答案 D 件。] 11.A.necessary C.expensive B.common D.funny B.effective D.additional

[考查具体语境中形容词的辨析。它或许有额外的(additional)地方放置其他配

答案 A [考查具体语境中形容词的辨析。 根据上文中提到的“your processor, keyboard,

monitor and mouse”可知,此处表示你所有必要(necessary)的物品。] 12.A.experience C.convenience 答案 C B.conclusion D.imagination

[考查具体语境中名词的辨析。根据“you can pull a chair and start using your

computer right on the cart”可知,这种车很方便(convenience)。] 13.A.painted C.underlined 答案 B (designed)的。] 14.A.everything C.nowhere B.somewhere D.anywhere B.designed D.drawn

[ 考查具体语境中动词的用法。这种计算机车是专门为便携式电脑设计

答案 D [考查具体语境中不定代词的辨析。错误的做法是把计算机随便放置。此处暗 示应该把它放到车上。] 15.A.normal C.precious B.special D.heavy

答案 A [考查具体语境中形容词的用法。车是专门设计的,而所坐的椅子可以是普通 的。] 16.A.However C.Also B.Instead D.Therefore

答案 C [考查具体语境中副词的用法。上文介绍了这种车的优点,这里接着介绍其优 点,所以 C 项正确。] 17.A.beautiful C.interesting 答案 B (disordered)。] 18.A.change C.stand B.follow D.help B.disordered D.tidy

[考查具体语境中形容词的辨析。随便放置计算机,所以会使它看上去杂乱

答案 D [考查具体语境中动词的辨析。根据句中 but 所表示的转折意义可知,固定的 架子能够起作用(help),但是却缺少灵活性。] 19.A.worrying B.exciting

C.pleasing

D.satisfying

答案 A [考查具体语境中形容词的用法。固定的架子缺少灵活性,所以不能四处搬动 电脑,这令人很忧虑。] 20.A.driving C.getting B.pushing D.throwing

答案 C [考查具体语境中动词的用法。文章最后一段是对全文的总结:拥有一辆这种 搬运车是很值得的。] III.阅读理解 A “Around 500,000 years ago, at the Peking Man Site at Zhoukoudian in Beijing's suburban Fangshan district, which is about 50 km from the city of Beijing, there lived early human beings, ” says a China history textbook. The textbook now has to be revised. New dating techniques suggest the remains of Peking Man—found in the 1920s—are over 200,000 years older than previously thought. What's important about that date, about 770,000 years ago, is that this was an ice age on Earth. Over Earth's long history, there have been a number of times when ice and snow covered a large part of its surface. Such periods are known as ice ages. Earth is in an ice age now. It started about 2 million years ago. Despite the many warm periods since then, scientists regard the whole time as one ice age because of the continuous existence of at least one large ice sheet—the one over Antarctica. The new discovery was made by Chinese and US scientists. It suggests Peking Man is probably our oldest cold weather human being, said Darryl Granger, an atmospheric scientist at Purdue University whose research appears in Thursday's edition of the journal Nature. The average yearly temperature at the time in that part of China was around the freezing mark, but it was too dry for an ice sheet, Granger said. This raises a question. How did Peking Man survive the cold weather? Rick Potts, a Smithsonian Institution human origins expert who wasn't involved in the research, raised three possibilities: First, fire. Early findings showed signs of a fire in Peking Man's cave. But there has been debate about whether the fire was accidental or controlled.

Second, fur. There is no evidence that Peking Man used simple tools to make more formfitting clothes. It's more likely he wore animal fur. Lastly, he may have developed gradually to handle the cold. Peking Man may have experienced physiological changes that allowed more blood to flow to his hands and legs, Potts said. “People in general who live in colder climates tend to be shorter and wider,” he explained. Unlike the times of Peking Man, today the global temperature is rising due to the greenhouse effect. In the future, could humans develop to handle the warmth just as Peking Man did to fight the cold? 文章大意: 最新研究发现北京人的年代应该是处于冰河世纪, 比我们原先的估计早二十 万年。 1.According to the new research, Peking Man actually dates back to________. A.around 500,000 years ago C.about 770,000 years ago 答案 C B.over 200,000 years ago D.about 2 million years ago

[细节理解题。由第二段最后一句话“What's important about that date, about

770,000 years ago, is that this was an ice age on Earth.”可知。] 2.What is the most important standard for scientists to decide an ice age? A.The weather conditions. B.The continuous existence of any large ice sheets. C.The average yearly temperature. D.The long period of snowfall. 答案 B [推理判断题。由第四段第三句话“...scientists regard the whole time as one ice

age because of the continuous existence of at least one large ice sheet—the one over Antarctica.” 可知。] 3.Which of the following is TRUE of Peking Man? A.He is the oldest human being. B.He used fire to keep warm. C.He wore formfitting clothes made from fur with simple tools. D.He might have been shorter and wider than previously thought. 答案 D [推理判断题。 由倒数第二段“People in general who live in colder climates tend to

be shorter and wider”可推知,北京人可能比我们原先预计的要矮胖,这样才能与当时的气候 相适应。] 4.The passage can probably be found in________. A.a history textbook C.a research report 答案 B [推理判断题。由全文文章大意可推知。] B Anthropologists are scientists that study people who often lived hundreds or even thousands of years ago. Items those men, women, and children left behind when they died—everything from clothing to jewelry and tools—tells anthropologists a lot. And sometimes even their words survive. Experts believe that a discovery in Mexico is the oldest example of writing ever found in America. The people who created it probably lived 3 000 years ago, long before Christopher Columbus arrived in the New World. Workers digging in a rock mine happened to notice a stone block with marks carved onto its surface. They found the large piece of stone near the city of Cascajal, Mexico, which was once the capital of an ancient people called the Olmec. “There are signs on the block that seem to show objects used by the Olmec during their religious ceremonies,” says Dr Stephen Houston, of Brown University in the US. “There is a sign that looks very similar to a knife and another that looks like the chair of a King,” he explains. Houston, an expert on the writing systems of ancient cultures, says the discovery is exciting because “it makes clear that the Olmec could read and write. It is like hearing voices from the past.” But experts don't know exactly what the writing says. Finding other examples of Olmec writing could help decipher_the_puzzle. “We could have whole sets of ancient writing which will basically make ancient people speak to us directly, ” says Houston. “There are many puzzles to be solved, and this is just one of them.” 文章大意: 前不久专家在墨西哥发现了刻在石块上的一种古老的文字,可能是一个叫 Olmec 的古老民族遗留下来的。但是由于样本太少,目前还无法识别文字表示的内容。 B.a scientific magazine D.an entertainment newspaper

5.According to the passage, what items do scientists often use to learn more about the past? A. Clothing and jewelry. C. Knives and chairs. B. Books and stones. D. Items ancient people left.

答案 D [细节理解题。 根据第一段第二句可得知, 过去遗留下来的东西可以作为借鉴。 ] 6.What is important about the stone block mentioned in the passage? A.It proves that people lived in this part of the world more than 3 000 years ago. B.It allows scientists to translate the ancient language used in this area. C.It is evidence of the oldest form of writing ever found in America. D.It shows the people of the area have a written language. 答案 C [细节理解题。根据第二段第一句可得知,这是在美洲发现的最早的文字。]

7.The underlined expression “decipher the puzzle” in Paragraph 6 most probably means to________. A. discover when the Olmec people lived B. learn why the Olmec civilization disappeared C. learn how to speak Olmec D. find out the meaning of the Olmec language 答案 D [词义猜测题。上一句说,专家们不能确切地知道石头上文字的含义,由此推 测,划线部分所在的句子意思是:找到其他样本有助于破译这一谜团。] 8.Which is the best title for the passage? A. World's First Book C. What Does It Say? B. Oldest Writing in the New World D. New Language Is Discovered

答案 B [主旨大意题。本文介绍了在墨西哥发现了美洲最早书写的文字,因此最佳答 案为 B。the New World 指代 America。] IV.书面表达 你的同学刘芳乐于助人, 积极乐观。 她在上星期日下午回校途中帮助了一位受伤的老人。 请根据题示,用英语写一篇短文向英语报 English Times 投稿,简要叙述她做好事的经过,并 谈谈你的感想。字数:100~120. · an old man seriously hurt in the leg What happened · what Liu Fang did

· trouble or the right thing Your opinion ·… 注意:文章开头部分已给出,不计词数; Nowadays, a lot of people are reportedly unwilling to help others. However, Liu Fang acted differently. ___________________________________________________________________

【范文】 Nowadays, a lot of people are reportedly unwilling to help others. However, Liu Fang acted differently. Last Sunday afternoon, on her way back to school, Liu Fang came across an old man lying on the ground, seriously hurt in the leg. She immediately stopped, called 120 and practiced first aid. Soon, the ambulance came and took the man to hospital. When everything was OK, she left for school. Such is Liu Fang, a helpful, positive and determined person. Though there might be misunderstanding or even trouble when we do good, I strongly believe that she has done the right thing. As responsible citizens, it is our duty to help people in need. Also, if you don’t offer your help when others are in trouble, how can you expect help from others when you are in trouble? Therefore, helping others means helping ourselves in a sense, doesn’t it?


相关文章:
【2014届高三一轮复习英语精品资料 题库强化练习(新课标专用)Book8 Unit5 Word版含解析]
【2014届高三一轮复习英语精品资料 题库强化练习(新课标专用)Book8 Unit5 Word版含解析]_高中教育_教育专区。【2014届高三一轮复习英语精品资料 题库强化练习(新...
【2014届高三一轮复习英语精品资料 题库强化练习(新课标专用)Book8 Unit5 Word版含解析
【2014届高三一轮复习英语精品资料 题库强化练习(新课标专用)Book8 Unit5 Word版含解析_高中教育_教育专区。【2014届高三一轮复习英语精品资料 题库强化练习(新...
2014届高三一轮复习英语精品资料 题库强化练习(新课标专用)Book8 Unit5 Word版含解析
2014届高三一轮复习英语精品资料 题库强化练习(新课标专用)Book8 Unit5 Word版含解析_英语_高中教育_教育专区。Unit 5 I.单项填空 Meeting your ancestors 1.Mor...
【2014届高三一轮复习英语精品资料 强化练习(新课标专用)Book 8 Unit 5 Word版含解析]
【2014届高三一轮复习英语精品资料 强化练习(新课标专用)Book 8 Unit 5 Word版含解析]_高中教育_教育专区。【2014届高三一轮复习英语精品资料 强化练习(新课标...
【2014届高三一轮复习英语精品资料 题库强化练习(新课标专用)Book8 Unit1 Word版含解析]
【2014届高三一轮复习英语精品资料 题库强化练习(新课标专用)Book8 Unit1 Word版含解析]_高中教育_教育专区。【2014届高三一轮复习英语精品资料 题库强化练习(新...
【2014届高三一轮复习英语精品资料 题库强化练习(新课标专用)Book8 Unit4 Word版含解析]
【2014届高三一轮复习英语精品资料 题库强化练习(新课标专用)Book8 Unit4 Word版含解析]_高中教育_教育专区。【2014届高三一轮复习英语精品资料 题库强化练习(新...
【2014届高三一轮复习英语精品资料 强化练习(新课标专用)Book 8 Unit 5
【2014届高三一轮复习英语精品资料 强化练习(新课标专用)Book 8 Unit 5_高中...down 减少(开支),砍倒;cut off 切断,中断;cut in 打断,插话,均不符合题意...
【2014届高三一轮复习英语精品资料 题库强化练习(新课标专用)Book 5 Unit5 Word版含解析]
【2014届高三一轮复习英语精品资料 题库强化练习(新课标专用)Book 5 Unit5 Word版含解析]_高中教育_教育专区。【2014届高三一轮复习英语精品资料 题库强化练习(...
【2014届高三一轮复习英语精品资料 题库强化练习(新课标专用)Book 1 Unit 5 Word版含解析
【2014届高三一轮复习英语精品资料 题库强化练习(新课标专用)Book 1 Unit 5 Word版含解析_高中教育_教育专区。【2014届高三一轮复习英语精品资料 题库强化练习(...
【2014届高三一轮复习英语精品资料 题库强化练习(新课标专用)Book 5 Unit1 Word版含解析
【2014届高三一轮复习英语精品资料 题库强化练习(新课标专用)Book 5 Unit1 Word版含解析_高中教育_教育专区。【2014届高三一轮复习英语精品资料 题库强化练习(新...
更多相关标签: