Unit 4 Making the news
第一部分 听力(共两节，满分 30 分) 第一节(共 5 小题；每小题 1.5 分，满分 7.5 分) 听下面 5 段对话。每段对话后有一个小题，从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最佳 选项，并标在试卷的相应位置。听完每段对话后，你都有 10 秒钟的时间来回答有关小题和 阅读下一小题。每段对话仅读一遍。 1．Who d
id the man meet with? A．His cousin. B．His old school friend. C．His school teacher. 2．What is John going to do? A．John will have a class at 1：00. B．John will go to the library at 2：00. C．John will go home around 3：00. 3．When did this talk take place? A．On Monday. B．On Tuesday. C．On Friday. 4． According to the conversation， which of the following best describes the usual weather here in May? A．Cooler and drier. B．Warmer and drier. C．Warmer and rainier. 5．How much will the man pay? A．Sixteen dollars. B．Thirty?two dollars. C．Thirty dollars. 第二节(共 15 小题；每小题 1.5 分，满分 22.5 分) 听下面 5 段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题，从题中所给的 A、B、C 三 个选项中选出最佳选项，并标在试卷的相应位置，听每段对话或独白前，你将有时间阅读各 个小题， 每小题 5 秒钟； 听完后， 各小题将给出 5 秒钟的作答时间， 每段对话或独白读两遍。 听第 6 段材料，回答第 6 至 7 题。 6．What is the speaker doing? A．She is making a telephone call to someone. B．She is speaking to visitors to the school. C．She is leaving a message in the telephone answering machine. 7．When should you phone again if you have something urgent? A．Between 9：30—12：00 at weekends. B．Before 17：30 any weekday. C．After 9：30 0n Saturday. 听第 7 段材料，回答第 8 至 9 题。 8．What kind of room does the man want to take? A．A single room. B．A double room. C．A room for three. 9．What does the man need to put in the form? A．Telephone and student card numbers. B．Student card number and address. C．Address and telephone number. 听第 8 段材料，回答第 10 至 12 题。
10．What is the relationship between the speakers? A．Fellow clerks. B．Boss and secretary. C．Customer and salesperson. 11．What does the man like about his job? A．Living close to the office. B．Chances to go abroad. C．Nice people to work with. 12．What do we know about the woman? A．She likes travelling. B．She is new to the company. C．She works in public relations. 听第 9 段材料，回答第 13 至 16 题。 13．When will the visitors come? A．In March. B．In April. C．In May. 14．How many visitors are coming? A．8 B．10. C．12. 15．What will the visitors do on the second day? A．Go to a party. B．Visit schools. C．Attend a lecture. 16．Where will the visitors go on the final day? A．To London. B．To Scotland. C．To the coast. 听第 10 段材料，回答第 17 至 20 题。 17．What is the first word the baby tried to say? A．Truck. B．OK. C．Duck. 18．How old was the baby when he learned to say that word correctly? A．About 18 months. B．About 21 months. C．About 24 months. 19．What did the father do when the baby screamed that word at the airport? A．He corrected the baby. B．He tried to stop the baby. C．He hid himself somewhere. 20．Why did the mother pretend not to know the baby? A．She got angry with the father. B．She was frightened by the noise. C．She felt uneasy about the noisy baby. 听力材料： Text 1：M：Hello, ... it ... it is Carol, isn't it? W：Oh, Mike, oh my goodness, I haven't seen you for ages! Why, I don't think ... not since we left school ... and it is a long time ago. Text 2：W：John, are you going home straight after school? M：No. I'll have a class until one o'clock，and after that I'm going to spend two hours at the library before going home. Text 3：W：It's been raining since Monday, but tomorrow will be a fine day. M ： I'm glad to hear that because I always play football on Saturday, and I like to have good weather.
Text 4：M：Do you always have weather like this? W：Generally it's much cooler than this. And I can't remember when we had such a rainy day. Text 5：M：How much does the tie cost? W：Sixteen dollars each. You may pay two dollars less for two. M：Well, I'll take two. Text 6：This is the Oxford School of English on Oxford 876942. We're sorry the school is closed at the moment. Office hours are between nine thirty am and five thirty pm, Monday to Saturday. If you have an urgent message please speak after the tone, or you can call us again during office hours. Thank you for your call. Text 7：W：Welcome to Using Hotel, can I help you? M：I'd like a room for a night. W：Would you like a single room, a double room or a room for three? M：Oh, a single room please. May I pay by check? W：Sure, filling in this form please. M：Need my student card number? W：No, just your address and telephone number. M：OK, here is the form. W：Very well, here is your key to room 212. M：Thank you! W：Have a good stay! Text 8：M：Hi, you must be that new secretary, welcome! I'm Tom Robison from public relations. W：Hi, Mr Robison. Thanks. I'm Lisa Joan, working in sales now. M：Please call me Tom, Lisa. W：OK, Tom. Have you worked here long? M：Yes, over 20 years. W：Well, that's a long time. Do you enjoy working here? M：Well, yes. I suppose I like this job because the money is good, and it is a good place to work in, but to be honest, what I really enjoy is the chance to go abroad, just visiting other countries. That's the best thing. W：That's true, for me the best thing about working here is that I live close to the office, I can go home for lunch, and I don't have to worry about traffic. Text 9：M：Now Caf, do you know when the Indian visitors are coming? W：We offer them three choices: the end of March, the middle of April and the beginning of May, and choose earliest one which is good actually with exams coming up in May. M：And how many are coming? Did you say about 12? W：Yes, they said 12 at first, but change to 10 this morning. M：Good, we have 8 weeks to prepare, here are my suggestions. On the first day, a welcome party, then they can visit the schools in the district on the second and third days. W：We shouldn't forget to remember this group want to look at how computers are being used in the classroom. M：Exactly, so I want to ask Mr Goodman to give them a talk on this on the afternoon of the third day. W：That would be nice. M：And on the last day, they would do some sightseeing, we could take them on the tour of London but many of them may have been there already, and Scotland will be too far away. W：Why not take them for a walk along the coast, it should be interesting.
M：Good idea! Caf, I am sure they'll like it. Text 10：W：There are many interesting stories about how a baby learns to say its' first word. Now Mike, would you like to share you story with us? M：OK, here's my story. I was about 18 months old I think and I had just started to say my first words. Every time a truck went by, I would shout a word that sound like a truck, but to everyone else, it sounded nothing like it. My parents tried to correct it, but failed. Then, about three months later, we travelled to New York， as we were waiting for our plane at the airport. I looked out of a huge window, at that very moment I saw the largest truck in the world, I had to tell someone about this. I turned to my father who was standing next to thousands of people waiting to board and screamed truck! Truck! My father try hard to shut me up， but I was so excited, I kept screaming my special word. My poor mother decided she didn't know this baby and then went into the ladies－room where she hid until I final stopped. Well, I learned how to say truck correctly, and soon I was talking like a normal child. However, my parents will never forget the very first word I produced in my life. 答案：1－5 BCCAC 6－10 CBACA 11－15 BBABB 16－20 CABBC 第二部分 阅读理解(共两节，满分 40 分) 第一节(共 15 小题；每小题 2 分，满分 30 分) 阅读下列短文，从每题所给的四个选项(A、B、C 和 D)中，选出最佳选项。 A Dogs have an amazing sense of smell thanks to 300 million smell receptors in their noses, compared to only five million in the human nose. Medical dogs are trained by smelling samples of people already diagnosed with cancer and those of people without the disease so they can learn to tell the difference. Dr Claire Guest began training her dog Daisy to smell out the killer disease in urine(小便) and breath samples(样品) when she was young. So far Daisy has found cancer in 551 patients, of which 93 percent were accurate. And she discovered Dr Guest's breast cancer before it was diagnosed—the first time she has discovered the disease actually growing in someone's body, rather than by smelling a sample. Dr Guest, 50, chief executive of charity Medical Detection Dogs, said：“She pushed against my body with her nose repeatedly—I pushed her away, but she pushed against me again, clearly upset. She pushed me so hard that it hurt me.” Her behaviour was totally out of character—she was normally such a happy dog... I felt the tender area where she'd pushed me, and over the next few days I discovered the tiniest lump(肿块)． “If it wasn't for Daisy it would have gone hidden for much longer and could have been more serious，” Dr Guest added. “My own pet labrador saved my life.” Animal rescue charity Blue Cross presented Daisy with a medal for her achievements. She faced tough competition, including JJ, a bomb detection dog who has saved soldiers' lives in Afghanistan. Steve Goody, the charity's deputy chief executive, said: “Cancer affects the lives of thousands of people and Daisy has made a huge contribution to the diagnosis and early treatment of cancers—she's a very deserving medal recipient.” Daisy is now helping to train a team of 12 dogs at Medical Detection Dogs and is a ‘senior consultant’ for the UK's first ever trial using dogs to discover breast cancer. 21．Why was Daisy awarded a medal? A．Because she can help discover cancer early. B．Because she can smell the urine and breath samples.
C．Because she has saved many people's lives by barking. D．Because she has saved many soldiers' lives in Afghanistan. 答案与解析：A 细节理解题。从第五段第一句 Animal rescue charity Blue Cross presented Daisy with a medal for her achievements.及第三段最后一句可知选 A 项。 22．Which of the following words is closest in meaning to“recipient” in the last paragraph but one? A．Contributor. B．Ancestor. C．Helper. D．Receiver. 答案与解析：D 词义猜测题。从画线句中 she's a very deserving medal...可知 D 项正确。 23．How did Daisy discover Dr Guest's cancer? A．By smelling the urine sample. B．By smelling the breath sample. C．By smelling the hidden cancer. D．By pushing Dr Guest hard. 答案与解析： C 细节理解题。 从第二段最后一句． ..the first time she has discovered the disease actually growing in someone's body, rather than by smelling a sample， 可知选 C 项。 24．From the text we can infer that ________. A．Cancer is easy to cure. B．Daisy and JJ competed hardly for the medal. C．Daisy is training other dogs to discover breast cancer. D．Dogs' special sense of discovering cancer is highly valued. 答案与解析：D 推理判断题。从倒数第三段第一句可知 D 项正确。 B “The days when the management in Western companies presented gold watches to long?serving employees to thank them for loyal service is now just a memory，” says the Educational and Training Support Agency. This new development in the shape and movement of the workforce throughout Western businesses in partly a result of the way that layers of middle management are being removed, leaving more workers responsible for their own development. “Having workers take responsibility for their own development might be dramatic, but it is now the rule，” says the Educational and Training Support Agency. “Today, not only are workers more mobile, they have to run to keep up with changes，” says the Government?founded agency. “It is no longer enough for a worker to gain a set of skills. Workers need the ability to react and get used to changes.” This new system is also being pushed along by the way that industry is looking to its workers to renew their own skills. In the United States, some companies have contracts(合同)which repair their employees to show regularly how they have their skills up to date. Contrary to this traditions of the past, employers in the West are now looking for autonomous_learners as recruits, people who can develop their own continuing education beyond the school and university system. At the same time, businesses are developing the capacity for workers to take up autonomous learning on site in workplace, so that the skills and abilities of all workers in a business continue to improve and increase. “This, of course，” says business theory, “will also improve the productivity(生产率) of the workers and therefore the profits of the company.” 文章主要讲述了在雇员经常变换工作的新时代， 西方公司给终身工作的员工发金表已成 为历史。现代工人需要学习很多技能以适应变化的形势。 25．The management in western companies no longer presents gold watches to their
employees because ________. A．they are not loyal to companies B．other rewards replace gold watches C．the way prove to be a failure D．serving a company for life is rare now 答案与解析：D 细节理解题。根据第一段第一句 The days when the management in Western companies presented gold watches to long?serving employees to thank them for loyal service is now just a memory.从文中我们知道把一生奉献给一个公司的人越 来越少了。 26． The western workforce frequently changes their jobs partly because ________. A．hopping from job to job has become a new trend B．employees are expecting to have more experiences in their life C．workers have to take more responsibility for themselves D．it is easy to complete themselves by doing so 答案与解析：C 细节理解题。根据第二段最后一句 more workers responsible for their own development. 27．The passage seems to suggest that the present situation in society requires that workers should ________. A．show more loyalty to their companies B．try to develop their skills to fit in with changes C．go to college to have their skills up?to?date D. be quick in changing their careers if there is the possibility 答案与解析：B 细节理解题。根据第四段第二句 It is no longer enough for a worker to gain a set of skills.Workers need the ability to react and get used to changes. 28．The phrase “autonomous learners” in the last paragraph means ________. A．people who have received higher education B．people who study hard themselves C．people who learn things very quickly D．people who continue their study beyond regular education 答案与解析： D 词义猜测题。根据画线词后 people who can develop their own continuing education beyond the school and university system. 是 对 autonomous learners 的解释。 C People have sailed the world in quite small boats. It is not an easy thing to do. Sometimes the weather gets bad. That can be the end of everyone in it. Accidents can happen easily and quickly. One family once had an accident with some big fish. The fish swam under their boat and bit holes in it. Sea water came in, of course, and the boat soon sank. However, these people had another small boat—a lifeboat, and they all got into that. They lived and hoped for many days. They ate and slept, and they always hoped.. At last a ship found them. How do people live in a very small lifeboat? Perhaps for weeks or months? They must be strong in every way, They must have hope—they must want to live. But you can't eat or drink hope. You can't drink sea water. Drink a lot of sea water, and you will die quickly. Sailors can drink rain water. They must catch rain water in their boat. They must also catch fish and birds for food. Lifeboats do not often carry a cooker, so the sailors can't cook their food. Raw(生物) fish and bird meat is not very nice. But there is no other choice in a lifeboat. The sailors must eat raw food, or they will die. What do people think about in a lifeboat? They think about land, a warm bed, dry clothes, fresh water and food.
29．One family once had an accident at sea because ________. A．their boat was caught in bad weather B．the boat knocked against a rock and sea water came in C．some fish bit the bottom of their boat D．none of them knew how to sail at sea 答案与解析：C 细节理解题。从第二段第一、二句可知 C 项正确。 30．Sailors can catch ________ for food and drink at sea in a lifeboat. A．fish and birds B．rain water C．both sea water and rain water D．both A and B 答案与解析：D 细节理解题。从第三段中 They must catch rain water in their boat. They must also catch fish and birds for food.可知 D 项正确。 31．Lifeboats do not often carry a cooker, which is ________. A．something used for cooking B．food for cooking C．a large basin D．a person who cooks food 答案与解析：A 细节理解题。从第三段 Lifeboats do notoften carry a cooker, so the sailors can't cook their food.可知 A 项正确。 32．Which of the following is NOT true? A．Sailing around the world in quite small boats is not easy. B．All the food sailors have in a lifeboat cooked fish and bird meat. C．Anyone who drinks a lot of sea water will die. D．No one lives for weeks in a lifeboat unless he is strong and wants to live. 答案与解析：B 细节理解题。从第一段第一、二句可知 A 项正确；从第三段中 Drink a lot of sea water, and you will die quickly.可知 C 项正确；从第三段前四句可知 D 项 正确。故只有 B 项不符合短文内容。 D Rio de Janeiro, Brazil's second largest city, stretches itself lazily along the coast of the Atlantic Ocean. It is a beautiful city. It has modern malls, theme parks and beautiful beaches. A trip to Rio will also give you a glimpse of the happy lifestyle of the cariocas—the people of Rio—who are known for their big hearts and friendliness. Downtown Rio is the city's cultural and historical heart. It is also the perfect place for a walk. Old buildings and churches stand next to stores and dance halls, and a walk through downtown Rio is a history lesson and an adventure. The many tall office buildings remind visitors that Rio is an important commercial city. The beach is never far away in Rio. Perhaps the most famous of all beaches, Copacabana, is only a few bus stops from downtown. Copacabana, also known as the “Princess of the Sea”， has just celebrated its one hundredth birthday and is more beautiful than ever. The beach is clean and over ten miles long. Visitors who get tired of the sand and the sun can cool off in one of the many cafés, shops and restaurants on Copacabana's main avenue. So what kind of fun can you have in Rio? Well, there is something for everyone here and few visitors leave Rio feeling disappointed. The best time to visit is in June or July, when the South American winter cools the city, but the biggest tourism season comes around March, when the cariocas celebrate the sun with a four－day festival. The festival, known as Carnival, is one of the world's most famous and attracts visitors from all over the world. 33．According to the text, which of the following young people will most likely
go to Rio de Janeiro for a visit? A．Sophia who likes skating. B．Craig who loves adventure on snow. C．Charles who wants to see a Carnival D．Rachael with a hobby for horse?riding. 答案与解析：C 细节理解题。从最后一段最后一句 The festival, known as Carnival, is one of the world's most famous and attracts visitors from all over the world. 可知选 C 项。 34．The writer's purpose in writing the passage is ________ A．to attract B．to persuade B．to entertain D．to sell a service 答案与解析：A 写作意图题。从全文内容可知作者写该文章的目的是为了吸引人们来 里约热内卢参观。 35．All of the following are introduced about Rio de Janeiro except ________. A．location B．attractions C．scenery D．food 答案与解析：D 细节理解题。从第一段内容可知本段介绍了 Rio 的 scenery；第二段 内容介绍了 Rio 的 attractions；第三段内容介绍了 Rio 的 location，只有 D 项未提及。 第二节(共 5 小题；每小题 2 分，满分 10 分) 根据短文内容， 从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。 选项中有两项为多余 选项。 If something that you're doing doesn't challenge you, then it doesn't change you. We all need some normal stress in our lives, after all. __36__ So challenge the following limits. 1．Figure out what you're scared of and do it continuously. If you're a salesman, and you're scared of talking to people personally or over the phone, now, instead of being scared and thinking you'll fail, spend at least five minutes a day to pick up the phone and make a call. __37__ But don't stop on the first try! Eventually, you can look at fear in the eyes and say, “Go on, I'm not scared！” 2．__38__ Make sure this hobby is not linked to your career; you have to relax and relieve your stress while performing this. Some examples might be cooking, sewing, painting and so on. Apart from helping you challenge yourself, taking a class for your hobby may also give you extra income. 3．Set aside at least nine minutes a day for physical exercise. __39__A simple 9?minute run around your neighborhood can do wonders for yourself. Exercise can not only help you maintain your regular weight, but also make you feel better about yourself. 4. Travel and allow yourself to be interested in new people. Don't just limit yourself to your fellow travelers—try to connect with the service staff. You never know what kind of people they're going to be. Get out of your house or go online right now to book your class. __40__ A．You should do it continuously. B．Someone may hang up on you. C．You don't need to go to the gym. D．Running in the gym may be a better choice. E．Start to travel now and learn to challenge yourself. F．Take a class for a hobby you've been waiting to develop. G．You can never see any improvement if you stick to your comfort zone. 答案与解析：
36．G 从本段开头句 If something that you're doing doesn't challenge you，... 可知选 G 项。 37．B 从上一句的．..pick up the phone and make a call.可知选 B 项。 38．F 从空白后的 Make sure this hobby...可知选 F 项。 39．C 从本段标题 Set aside at least nine minutes a day for physical exercise. 可知选 C 项。 40．E 从本段开头句 Don't just limit yourself to your fellow travelers...可 知选 E 项。 第三部分 英语知识运用(共两节，满分 45 分) 第一节：完形填空(共 20 小题；每小题 1.5 分，满分 30 分) 阅读下面短文，从短文后各题所给的四个选项(A、B、C 和 D)中，选出可以填入空白处 的最佳选项。 Imagine being born without arms. No arms to hug someone, and no hands to __41__ touch. Or what about being born without legs? Having no __42__ to dance, walk， run, or even stand on two feet. Now put both of those scenes together: no arms and no legs. How would that __43__ one's everyday life? Without any medical explanation, Nick Vujicic came into the world with neither arms nor legs. Imagine the __44__ his parents felt when they saw their baby being what the world would consider imperfect and __45__. Little did they know that this beautiful limbless baby would one day be someone who would __46__ and motivate people from all walks of life. Throughout his childhood Nick dealt with the __47__ of self?respect, and struggled with depression and __48__. As Nick grew up he learned to deal with his __49__ and started to be able to do more and more things on his own. He __50__ to his situation and found ways to __51__ tasks that most people could only do by using their limbs, such as cleaning teeth, __52__ hair, typing on a computer, etc. As time __53__， Nick began to eagerly accept his __54__ and achieve greater things. Nick got a double bachelor's degree __55__ in accounting and financial planning. By the age of 19, Nick had started to __56__ his dream of encouraging others by sharing his story through __57__ speaking. He found the purpose of his __58__. Now at 27 years old, he has accomplished more than most people. He has travelled around, __59__ his story with millions of people. He is a true inspirational and motivational __60__. 41．A.understand B．experience C．know D．prevent 42．A.chance B．interest C．reason D．ability 43．A.limit B．affect C．improve D．design 44．A.shock B．excitement C．calmness D．eagerness 45．A.abnormal B．unique C．extraordinary D．unqualified 46．A.teach B．organize C．inspire D．comfort 47．A.challenge B．management C．question D．load 48．A.tiredness B．loneliness C．disappointment D．relief 49．A.fault B．disability C．shortage D．willpower
50．A.devoted B．attended C．adapted D．stuck 51．A.accomplish B．attain C．find D．reduce 52．A.wearing B．cutting C．brushing D．losing 53．A.went up B．went ahead C．went away D．went by 54．A.position B．situation C．state D．emergency 55．A.researching B．majoring C．aiming D．choosing 56．A.finish B．undertake C．support D．realize 57．A.meaningful B．significant C．motivational D．strong 58．A.action B．existence C．behavior D．communication 59．A.telling B．recalling C．writing D．sharing 60．A.doctor B．driver C．speaker D．writer 他是闻名世界的演讲家，却有着难以想象的不幸命运！一出生就毫无缘故的缺少四肢， 但是他成功了，本文主要就是讲述了英国励志演讲家尼克的故事。 答案与解析： 41．B experience 此处意思是“经历，体验”，没有手去体验触摸。 42．D 根据上文可知，没有腿会怎么样，那么当然就是没有跳舞、走路、奔跑甚至是 站立的能力了。 43．B that 代指的是上文所说的没有腿没有胳膊，这又会怎样影响一个人的日常生活 呢？ 44．A shock 震惊，他的父母看到自己的儿子是人们所认为的那种不完美和不正常， 当然就是震惊了，没有家长希望自己的孩子是那样。 45．A 结合第 44 题。 46．C 根据结构，本空应当与 motivate 并列，故选 C，inspire 鼓舞，鼓励。 47．A 整个儿童时期，尼克都在处理自尊心的挑战。和压抑与孤独做斗争。 48．B 本题应当与 depression 并列，故只能选 loneliness(孤独)。 49 ． B 他的问题就是残疾，那么他就是随着长大，学会处理自己的残疾问题了， disability 残疾。 50．C adapt to 适应??。这里指的是尼克适应环境。 51．A 适应环境，找到完成任务的方法，accomplish 完成。 52．C brush hair 梳头，与前文 clean teeth 并列。 53．D 随着时间的流逝，尼克开始接受自己的情况，并且获得一些较大的成就，go by 特指时间的流逝。 54．B situation 境况，这里指的是尼克自己的境况。 55．B 尼克获得了双学士学位(Nick got a double bachelor’s degree)，主修会计 和金融策划专业；major in 主修。 56．D realize one's dream 实现某人的梦想。 57．C motivational speaking 励志演讲；尼克通过自己的励志演讲来鼓舞其他人； motivational 动机的，激发性的。 58．B 尼克找到了自己存在的目的，existence 存在。 59．D 尼克到处旅行，与人们分享自己的故事，share 分享。
60．C speaker 演讲者，尼克是一位真正的励志演讲师。 第二节(共 10 小题；每小题 1.5 分，满分 10 分) 阅读下面材料，在空白处填入适当的内容(不多于 3 个单词)或括号内单词的正确形式。 I happened to find my son __61__ (absorb) in playing computer games at a net bar __62__ accident the other day. I didn't accuse him __63__ doing that directly. Otherwise, he'll defend himself __64__ being blamed. I guided him to concentrate __65__ his lessons. I __66__ (deliberate) arranged for some exciting games for him to play, __67__ (depend) on his performance at school. __68__ is often the case, praise can get children __69__ (interest) in their lessons. I demanded he __70__ (go) to school on time. If he makes progress, he shall play the computer games that are beneficial to develop his intelligence. It may be helpful to motivate him to focus on his studies. 答案与解析： 61．absorbed absorbed in 聚精会神于??。 62．by by accident 碰巧，偶然地。 63．of accuse sb. of doing sth.指责某人做某事。 64．against defend sb.against sth.辩护某人免受??。 65．on concentrate on 专心于??。 66．deliberately 修饰实义动词用副词。 67．depending 现在分词作伴随状语。depend on 依??而定，取决于，依靠。 68．As as is often the case 情况往往如此。 69．interested get sb.interested in 使某人对??感兴趣。 70．(should)go demand 后的宾语从句用虚拟语气(should)do。 第四部分 写作(共两节，满分 35 分) 第一节：短文改错(共 10 小题；每小题 1 分，满分 10 分) 假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文， 请你修改你同桌写的以下作文。 文中共 有 10 处语言错误，每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。 增加：在缺词处加一个漏字符号(∧)，并在其下面写出该加的词。 删除：把多余的词用斜线(\)划掉。 修改：在错的词下划一横线，并在该词下面写出修改后的词。 注意：1.每处错误及其修改均限一词； 2．只允许修改 10 处，多者(从第 11 处起)不计分。 Dear Mary， I've received your E?mail. Don't worried about me. I'm getting on well with my research work in the lab. But in my surprise, you say you will give up learn English. The reason is because you have not done well in it recently and you have lose interest. I'm afraid that I can't agree with you. I know it is not easy to learn English, and English is widely used in the world today and it will be important tool in our future work. Beside, it is becoming more and more important in our daily life. If you study hardly, you will succeed. Do remember that where there is a will there is a way. I'm looking forward to hearing a good news from you! Yours， Li Hua 答案： Dear Mary， I've received your E?mail. Don't ∧ / worried about me. I'm getting on well be worry with my research work in the lab. But in my surprise, you say you will give up to learn English. The reason is because you have not done well in it recently and learning that
you have lose interest. I'm afraid that I can't agree with you. I know it is not lost easy to learn English, and English is widely used in the world today and it will but be ∧ important tool in our future work. Beside ， it is becoming more and more an Besides important in our daily life. If you study hardly， you will succeed. Do remember hard that where there is a will there is a way. I'm looking forward to hearing a good news from you! Yours， Li Hua 第二节：书面表达(满分 25 分) 假如你是李辉， 想在 Internet 的 World?friendship 网站上发表一则交友信息， 请按下 表提供的信息用英语写一篇自我介绍。 姓名 李辉 年龄 17 性别 男 国籍 中国 电话号码 021—66389420 住址 上海市黄浦路 26 号 电子邮箱 www.LH.com 1.现就读于上海市 21 中学； 2．性格外向，喜欢交友； 个人简历 3．爱好集邮、足球； 4．学习电脑 3 年。 范文 One possible version： My name is Li Hui, a high school student of seventeen. I live at 26 Huangpu Road, Shanghai, China. I'm now studying in No. 21 Middle School of Shanghai. In common with many teenage boys, I like playing football in my spare time, and collecting stamps is also my favorite. Besides, I'm quite interested in computer. It's three years since I started learning to use a computer. As an outgoing boy, I'm more than glad to make new friends. If anyone feels just the same, please get in touch with me within two weeks by giving me a phone call(021—66389420) or an e?mail. (www. LH. com)