当前位置:首页 >> 英语 >>

(200道)倒装句专题练习及详解答案


1. _____can you expect to get a pay rise.
A. With hard work B. Although work hard C. Only with hard work D. Now that he works hard 2. ____, mother will wait for him to have dinner togeth

er. A. However late is he B. However he is late C. However is he late D. However late he is 3. Not until all the fish died in the river, _____ how serious the pollution was. A.did the villagers realize B. the villagers realized C. the villagers did realize D. didn’t the villagers realize 4. Not until I began to work ____ how much time I had wasted. A.didn’t realize B. did I realize C. I didn’t realize D. I realized 5.—Do you know Jim quarrel with his brother? —I don’t know, _______. A. nor don’t I care B. nor do I care C. I don’t care neither D. I don’t care also 6. Only by practicing a few hours every day _____ be able to waste much time. A. you can B. can you C. you will D. will you 7. Not until the early years of the19th century _____ what heat is. A. man did know B. man knew C. didn’t man know D. did man know 8. _____got into the room, _____ the telephone rang. A. He hardly; then B. Hardly had he; when C. He had not; than D. Not had he; when 9. ______ snacks and drinks, they also brought cards for entertainment when they had a picnic but in the forest. A. Not only they brought B. Not only did they bring C. Not only brought they D. Not only they did bring 10.—I don’t think I can walk any further. —_____, Let’s stop here for a rest. A.Neither can I B. Neither do I C. I didn’t think so D. I think so 11. Only in this way ______ do it well. A.must we B. we could C. can we D. we can 12. Hardly ____ when it began to rain. A.had he arrived B. arrived he C. he had arrived D. did he arrive 13. Jack is a student and studies at the No. 2 Middle School. _____. A. It was the same with Mike B.So it is with Mike C. So is Mike D. So does Mike 14. ______, I would have given you his address. A. If you asked me B. You had asked me

1

C. Should you have asked me D.Had you asked me 15. _____ that they had made an important discovery in science. A.Little they realized B. They had realized little C.Little did they realize D. Little had they realized 16. ______ that I couldn’t be absorbed in the work. A. They made such talked B. So loudly they talked C. It was noise outside D. Such a loud noise did they make 17. Many a time _____ me good advice. A. he gave B. does he give C. he has given D. has he given 18. ____ have I seen a better performance. A. Everywhere B. Nowhere else C. Everywhere else D. Nowhere 19. Not a single word ____ at the beginning. A. did he say B. has he said C. he said D. he has said 20. Only in an hour ago ____ out why he was absent. A. did the teacher found B. the teacher found C. did the teacher find D. had the teacher found 21. _____the plane. A. Flew down B. Down flew C. Down was flying D. Down fly 22. Hardly _____ when the bus suddenly pulled away. A.they had got to the bus stop B. they got to the bus stop C. did they get to the bus stop D. had they got to the bus stop 23. ______ I had time, I would have run round that lake again. A. If B. Unless C. Had D. When 24. Not only ______ a promise ,but he also kept it. A. had he made B. he had made C. did he make D. he makes 25. ______ I would see you here. A.Little I dreamed B. Little do I dream C. I dreamed little D. Little did I dream 26. There ____ . A.come they B. they come C. they are come D. they will come 27. ______ that he could not speak for a long time. A.So frightened was he B. So frightened he was C. Was he so frightened D. Frightened was he 28. Only when class began ______ that he had left his book at home. A.will he realize B. he did realize

2

C. did he realize D. should he realize 29. Only when you have finished your homework _____ go home. A. can you B. would you C. you will D. you can 30. Seldom ____ any mistakes during my past few years of working here. A. would I make B. did I make C.I did make D.shall I make 1. Never in my life such a thing. A. I have heard of or seen B. I had heard of or seen C. have I heard of or seen D. did I hear of or seen 2. Seldom TV during the day. A. they watch B. are they watching C. have they watched D. do they watch 3. Not until his comrades criticized him to admit his mistake. A. does he begin B. did he begin C. began he D. had he begun 4. Not only a promise, but also he kept it. A. did he make B. he made C. does he make D. has he made 5. nor read English. A. Can’t he either write B. He can neither write C. Can he neither write D. Neither he can write 6. Only when thousands of flowers bloom together . A. spring will be considered here B. could spring be considering here C. can spring be considered here D. spring can be considered here 7. his appearance that no one could recognize him. A. So was strange B. Was so strange C. So strange was D. Strange so was 8. and caught the mouse. A. Up the cat jumped B. The cat up jumped C. Up jumped the cat D. Jumped up the cat 9. “It was cold yesterday.”“ .”Which of the following is wrong. A. So it was B. So is it today C. So was it the day before D. So it did 10. and the lesson began. A. In came Mr. Brown B. Mr. Brown in came C. In came he D. Came in Mr. Brown 11. On the wall two large portraits. A. hangs B. hang C. hanged D. are hanging 12. Never such a wonderful place as Hangzhou. A. have I seen B. I have seen C. Had I seen D. I had seen 13. ,she was very brave. A. Girl as she was B. As she was a girl C. A girl as she wasD. Girl as was she 14. Little that she was seriously ill herself. A. Susan knew B. did Susan know C. knew SusanD. was Susan known 15. Such the results of the experiments. A. is B. was C. are D. as be 16. I didn’t read the notice. . A. So did he B. Neither didn’t he C. Nor did he D. He didn’t ,too
3

17. , I would have phoned you. A. If I knew it B. Had I known it C. If I know it D. Did I know it 18. ―They have done a good job.‖ ― .‖ A. So they have done B. So they have C. So have they D. So is it 19. Now your turn to recite the text. A. there is B. has come C. comes D. will come 20. Hardly the railway station when the train started. A. did I reach B. had I reached C. I reached D. I had reached 21. ―I like to watch TV plays, but I don’t watch TV every evening. ‖ ― .‖ A. So do I B. So I do C. I do so D. So it is with me 22. Rarely such a silly thing. A. have I heard of B. I have heard of C. hear I of D. was I heard of 23. the rain stop. the crops would be saved. A. Did B. Should C. Would D. Will 24. Seldom play chess. A. we B. we will C. do we D. will we 25. Only after his death considered correct. A. was his theory B. his theory was C. did his theory D. had his theory 26. Albert Einstein cared little for money. Professor Wang. A. Either did B. So was C. So did D. Neither did 27. the plane. A. Flew down B. Down flew C. Down was flying D. Down flying 28. I don’t think Jack will come today, . A. or Mary does B. Mary will either C. and Mary doesn’t D. nor will Mary 29. ―Where is your father?‖ ―Oh, .‖ A. here comes he B. here does he come C. he here comes D. here he comes 30. he realized it was too late to return home. A. No sooner it grew dark than B. Hardly did it grow dark when C. I t was not until dark that D. I t was until dark that 1. Not until I began to work ____ how much time I had wasted. A. didn't I realize B. did I realize C. I didn't realize D. I realized 2. Only by practising a few hours every day ____ be able to master the language. A. you can B. can you C. you will D. will you 3. If you don't go, neither ____. A. shall I B. do I C. I do D. I shall 4. No sooner ____ to the station ____ the train left. A. had I got, when B. I had got, than C. had I got, than D. did I get, when 5. -- Your father is very strict with you. ____. He never lets off a single mistake of ours. A. So he is B. So is he C. He is so D. So does he 6. ____ today, he would get there by Sunday. A. Would he leave B. Was he leaving C. Were he to leave D. If he leave 7. Never in my life ____ such a thing.

4

A. I have heard or have seen B. have I heard or seen C. I have heard or seen D. did I hear or see 8. -- Here ____! Where is Xiao Liu? There ____. A. comes the bus,is he B. comes the bus, he is C. the bus comes,is he D. the bus comes,he is 9. ____ , I will not buy it. A. Much as do I like it B. As much I like it C. Much as I like it D. As I like it much 10. -- I like football. I don't like volleyball.____. A. So do I B. Neither do I C. So it is with me D. So is it with me 11. _____ the expense, I _____ to Italy. A. If it were not, go B. Were it not for, would go C. Weren't it for, will go D. If it hadn't been, would have gone 12. So _____ in the darkness that he didn't dare to move an inch. A. he was frightened B. was he frightened C. frightened he was D. frightened was he 13. -- In modem times, girls like beautiful clothes. Yes, _____ and . After all, our life has greatly improved. A. so do they,so do you B. so they do,so you do C. so do they,so you do D. so they do,so do you 14. -- You have an English class every day except Sunday._____. A. So we have B. So we do C. So have we D. So do we 15. I wonder if your wife will go to the ball. If your wife _____, so _____ mine. A. does, will B. will, does C. will, would D. does, do 16. Only after I read the text over again _____ its main idea. A. that I knew B. did I knew C. 1 could know D. I did know 17. -- You seem to have learned all the English words by heart._____ . A. So l do B. So do l C. So I have D. So have I 18. -- I seldom watch TV, but listen to the radio a lot._____ . A. So do I B. Neither do I C. I m the same D. So it is with me 19. So excited _____ that he couldn't say a word. A. he seemed B. did he seem C. was he seeming D. he did look 20. Jimmy was so nervous not a single word _____ down in the dictation. A. he wrote B. he was written C. did he write D. was he written 21. Little ______ when 1 took the trip where it would lead me. A. have I known B. had I known C. do 1 know D. did I know 22. -- Have you ever seen anything like that before? ---- ____.A. No, I never have seen anything like that before B. No, never I have seen anything like that before C. No, never have 1 seen anything like that before D. No, I have seen anything like that before never 23. _____ , 1 would accept the invitation and go to the party. A. Were I you B. Was I you C. Had I been you D. Would 1 be you 24. You should work less _____. A. and neither should I B. and so should I C. and nor should I D. and so I should

5

25. _____ and caught the mouse. A. Up the cat jumped B. The cat up jumped C. Up jumped the cat D. Jumped up the cat 26. Not only _____ a promise, but also he kept it. A. did he make B. he made C. does he make D. has he made 27. His uncle is a worker and has been working in the factory for more than ten years. _____. A. So is his aunt B. So has his aunt C. So his aunt does D. So it is with his aunt 28. Not once _____ their plan. A. did they change B. they changed C. changed they D. they did change 29. -- Do you know Jim quarreled with his brother? I don't know, and ______ . A. nor don't I care B. nor do I care C. I don't care neither D. I don't care also 30. Not until he arrived home _____ he find that this wallet had been stolen. A. did B. would C. when D. that 1. I finally got the job I dreamed about. Never in my life _____ so happy. A. did I feel B. I felt C. I had felt D. had I felt 2. Not a single song ____ at yesterday’s party.(2000 年上海) A. she sang B. sand she C. did she sing D. she did sing 3. _____ can you expect to get a pay rise.(2000 年北京春季) A. With hard work B. Although work hard C. Only with hard work D. Now that he works hard 4. Only when the war was over _____ to his hometown.(2001 上海春季) A. did the young soldier return B. the young soldier returned C. returned the young soldier D. the young soldier did return 5. –You forgot your purse when you went out. –Good heavens! _____. A. so did I B. so I did C. I did so D. I so did 6. Not only _____ interested in football but _____ beginning to show an interest in it. A. the teacher himself is; all his students are B. the teacher himself is; are all his students C. is the teacher himself; are all his students D. is the teacher himself; all his students are 7. The old couple have been married for 40 years and never once _____ with each other. A. they had quarreled B. they have quarreled C. have they quarreled D. had they quarreled 8. _____ snacks and drinks, but they also brought cards for entertainment when they had a picnic in the forest. A. Not only they brought B. Not only did they bring C. Not only brought they D. Not only they did bring 9. I failed in the last examination last term and only then _____ the importance of studies. A. I realized B. I had realized C. had I realized D. did I realize 10. Of the making of good books there is no end; neither _____ any end to their influence on man’s lives. A. there is B. there are C. is there D. are there 11. Maybe you have been to many countries, but nowhere else _____ such a beautiful palace. A. can you find B. you could find C. you can find D. could you find 12. –I would never come to this restaurant again. The food is terrible. –_____. A. Nor am I B. Neither would I C. Same with me D. So do I 13. Mary never does any reading in the evening, _____.(NMET2005) A. so does John B. John does too C. John doesn’t too D. nor does John 14. Never before _____ in greater need of modern public transport than it is today. (2005 上海)

6

A. has this city been B. this city has been C. was this city D. this city has 15. They have a good knowledge of English but little _____ they know about German. A. have B. did C. had D. do 16. –Well, I do think the rabbit is a beautiful, gentle animal which can run very fast. –_____. A. So it is B. So is it C. So does it D. So it does 17. In the dark forest _____, some large enough to hold several English towns.(2005 辽宁) A. stand many lakes B. lie many lakes C. many lakes lie D. many lakes stand 18. Only after my friend came _____.(2005 福建) A. did the computer repair B. he repaired the computer C. was the computer repaired D. the computer was repaired 19. –Father, you promised! –Well, _____. But it was you who didn’t keep your word first.(2005 湖北) A. so was I B. so did I C. so I was D. so I did 20. _____, he talks a lot about his favorite singers after class.(2005 重庆) A. A quiet student as he may be B. Quiet student as he may be C. Be a quiet student as he may D. Quiet as he may be a student 21. –Maggie had a wonderful time at the party. –_____, and so did I.(2005 安徽) A. So she had B. So had she C. So she did D. So did she 22. _____ about wild plants that they decided to make a trip to Madagascar for further research. A. So curious the couple was B. So curious were the couple C. How curious the couple were D. The couple was such curious 23. _____, Carolina couldn’t get the door open.(2005 广东) A. Try as she might B. As she might try C. She might as try D. Might she as try 24. Only in this way _____ to make improvement in the operating system.(2003 上海春季) A. you can hope B. you did hope C. can you hope D. did you hope 25. Just in front of our house _____ with a history of 1,000 years.(2006 上海春季) A. does a tall tree stand B. stands a tall tree C. a tall tree is standing D. a tall tree stands 26. Fitness is important in sport, but of at least _____ importance are skills.(2006 天津) A. fair B. reasonable C. equal D. proper 27. I’ve tried very hard to improve my English. But by no means _____ with my progress. A. the teacher is not satisfied B. is the teacher not satisfied C. the teacher is satisfied D. is the teacher satisfied 28. _____ by keeping down costs will PowerData hold its advantage over other companies. A. Only B. Just C. Still D. Yet 29. Never in my wildest dreams _____ these people are living in such poor conditions. (2006 安徽) A. I could imagine B. could I imagine C. I couldn’t imagine D. couldn’t I imagine 30. So difficult _____ it to work out the problem that I decided to ask Tom for advice. A. I did find B. did I find C. I have found D. have I found 31. _______homework did we have to do that we had no time to take a rest.(2006 福建) A. So much B.Too much C. Too little D. So little 32. –It’s burning hot today, isn’t it? –Yes. _____ yesterday.(2006 陕西) A. So was it B. So it was C. So it is D. So is it

7

1._______ and caught the mouse. A. Up the cat jumped B. The cat up jumped C. Up jumped the cat D. Jumped up the cat 2.______ and the lesson began. A. In came Mr Brown B. Mr Brown in came C. In came he D. came in Mr Brown 3.Over _______ , dead. A. rolling the goat B. rolled the goat C. did the goat roll D. the goat rolled 4.—Where is my shirt, mum? —_________. A. There is it B. There it is C. There is D. Here is it 5. —Where is your father? —Oh, ________. A. here he comes B. he here comes C. here does he come D. here comes he 6.The door opened and there ________ . A. enters an old man B. entered an old man C. did an old man enter D. an old man entered 7. Now ______ your turn to recite the text. A. will come B. comes C. has come D. there is 8.Often _____ them not to smoke here. A. we advised B. advised me C. did we advise D. had we advised 9.________ playing soldiers. A. Inside the room were two boys B. Inside the room two boys C. Were two boys inside the room D. Inside the room was two boys 10. On the wall _______ two large portraits. A. are hanging B. hanged C. hang D. hangs 11._______ who was wounded in the stomach. A. Among them were a soldier B. Among them was a soldier C. Among them a soldier was D. Among they was a soldier 12. Next door to ours ________ , who is no less than eighty. A. that lives an old man B. does an old man live C. lives an old man D. where lives an old man 13.She plays the piano very well, ______. A. so every one of us does B. every one of us does C. so does every one of us D. so do every one of us 14.You say he works hard, ______, and _____. A. so he does; so you do B. so he does; so do you C. so does he; so do you D. so does he; so you do 15. —I thought you women were present at the meeting. —__________. A. So we were B. So we did C. So were we D. So did we 16.I don’t think Jack will come today, _____. A. nor will Mary B. and Mary doesn’t C. Mary will either D. or Mary does 17. She is fond of cooking, _____I . A. so am B. nor am C. neither do D. nor do 18.Marx was born in Germany and German was his native language . A. So it was with Engles B. So was it with Engles C. So was Engles D. So did Engles 19.A fish needs water and without water it will die._______. A. So does a man B. So will a man C. So it is with a man D. So is it with a man 20. So absorbed ___the work that she often forgot to ___ her meals. A. had she been in; do B. she was in; make C. was she in; take D. she had been in have 21.So loudly ______ that every one of the class could hear him. A. did he speak B. did he spoke C. spoke he D. he spoke 22. _________ his appearance that no one could recognize him. A. Strange so was B. So strange was C. Was so strange D. So was strange 23.Not once ______ their plan.

8

A. did they change B. they changed C. changed they D. they did change 24. Never ______ such a wonderful place as Hangzhou. A. are seeing B. had I seen C. I have seen D. have I seen 25.Seldom ______ TV during the day. A. they watch B. are they watching C. have they watched D. do they watch 26.Nowhere ______ as in my garden. A.the flowers were so beautiful B. were the flowers so beautiful C. so beautiful were the flowers D. so beautiful the flowers were 27. Hardly ________ his homework when he went out. A. finished he B. he had finished C. did he finishD. had he finished 28.Scarcely finished their homework__I came into the classroom. A. had they; than B. they had; when C. had they; when D. did they; when 29. Not only _______ a promise, but also he kept it. A. has he made B. does he make C. he made D. did he make 30. Not until his comrades criticized him _____to admit his mistake. A. had he begun B. began he C. did he begin D. does he begin 1. Only in this way _______ progress in your English. A. you make B. can you make C. you be able to make D. will you able to make 2. Only after liberation _______ to be treated as human beings. A. did they begin B. they had begun C. they did begin D. have they begun 3. Only when the war was over in 1945 _______ to get a college education. A. he was able B. he is able C. was he able D. is he able 4. Only when the war was over _______ to his hometown. A. did the young soldier return B. the young soldier returned C. returned the young soldier D. the young soldier did return 5. Not until the early years of the 19th century _______ what heat is. A. man did know B. man knew C. didn't man know D. did man know 6. Not until I began to work ______ how much time I had wasted. A. didn't I realize B. did I realize C. I didn't realize D. I realize 7.Little _______ about his own safety, though he was in great danger himself. A. does he care B. did he care C. he cares D. he cared 8. Not until all the fish died in the river _______ how serious the pollution was. A. did the villagers realize B. the villagers realized C. the villagers did realize D. didn't the villagers realize 9. I finally got the job I dreamed about. Never in all my life _______ so happy. A. did I feel B. I felt C. I had felt D. had I felt 10. No sooner had he finished his talk _______ he was surrounded by the workers. A. as B. then C. than D. when 11. _______ got into the room, _______ the telephone rang. A. He hardly had; then B. Hardly had he; when C. He had not; than D. Not had he; when 12. The old couple have been married for 40 years and never once _______ with each other. A. they had quarreled B. they have quarreled C. have they quarreled D. had they quarreled 13. I like sports and _______ my brother. A. so does B. so is C. so D. so likes 14.She is not fond of cooking, _______ I. A. so am B. nor am C. either do D. nor do 15.Helen doesn't like milk and _______ . A. so I don't B. so don't I C. either I do D. neither do I 16. ---I don't think I can walk any further. --- _______ . Let's stop here for a rest. A. Neither am I B. Neither can I C. I don't think so D. I think so

9

1.倒装句,答案为 C。 2.状语从句的语序应是正常语序,故 A、C 排除,连词 however 后必须紧跟形容词或副词, D 是正确答案。 3.not until 引导状语从句位于句首时,主句要倒装,答案为 A 。 4.本题考查以否定词开头并修饰状语时的主谓语序,这时原状语可以是副词或介词短语, 还可以是从句,而主谓的语序为部分倒装,答案为 B。 5.本题考查 neither 或 nor 连接句子时语序的倒装,答案为 B。 6.答案为 D。 7.答案为 D。 8.hardly...when 和 no sooner ...than 是两个固定句型,前半部分置于句首,其后分句要倒装, 答案为 B 。 9.答案为 B 。 10.答案为 B。 11.only 引导的介词短语或从句位于句首修饰状语时,句子谓语要部分倒装,答案为 C。 12.部分倒装,答案为 A。 13.答案为 B。 14.答案为 D。 15.副词 little 位于句首时,句子要倒装,答案为 C。 16.答案为 D。 17.many 修饰名词并位于句首时,句子要倒装,答案为 D。 18.答案为 D。 19.答案为 A。 20.only 修饰介词短语时,并位于句首时,句子要倒装,答案为 C。 21.答案为 B。 22.答案为 D。 23.虚拟语气的倒装形式,答案为 C。 24.答案为 C。 25.答案为 D。 26.there 放于句首,主语是代词时,主语和谓语的位置不变,仍保留陈述句式,答案为 B。 27.答案为 A。 28.答案为 C。 29.only 修饰句子的状语,位于句首,要部分倒装。若 only 修饰的状语从句不倒装,则主 句要倒装,答案为 A。 30.由否定词 never, not, hardly, little, seldom, rarely, nowhere 和否定意义的短语 in no way, in no case,at no time,by no means 等引起的句子,常用倒装语序,答案为 B 1.C Never 放在句首,句子倒装,把完成时的助动词提前。 2.D seldom 放在句首,句子倒装,此句应为一般现在时。 3.B Not until 在句首,倒装,时态为过去时。 4.A Not only 在句首,倒装,由后半句知,是过去时。 5.B neither?nor?既不??也不?? 6.C only 修饰时间状语从句,主句倒装。 7.C 表语提前,句子倒装。 8.C up,副词在句首,句子全倒装。9.D A 的结构表示:昨天确实很冷 B 后的结构表 示:今天也很冷 C 的结构表示:前天也很冷。 10.A in 作副词在句首,句子全倒装。 11.B 地点状语放在句首,会倒装,主语是 portraits,动词用原形。 12.A 道理同第一题 13.A as 引导的让步状语从句,表语提前时,名词前无冠词。 14.B 否定词 little 在句首,句子倒装。 15.C such 在句首,句子全倒装,主语是 experiments,所以用 are 16.C nor 这里等于 neither,此句表他也没注意到这个通知。 17.B 此句是虚拟语气,由后半句知,是对过去事实的假设。从句为 if I had known it 可把 if 去掉,had 提前,变成倒装句。

10

18.B so+主语+助动词,表??确实??。 19.C now 放在句首,句子全倒装,用一般现在时。 20.B hardly + had+主语+过去分词+when+句子 21.D 句中既有肯定含义,又有否定含义,此时用 so it is with sb.表前面的情况也适用于另 一个人。22.A 否定副词 rarely 放在句首,句子倒装助动词提前。 23.B 此句虚拟语气,倒装时 should 提前,去掉 if. 24.C 道理同第 2 题。 25.A 此句属 only 放在句首修饰时间状语,主句倒装结构,又因是被动含义,所以选 A。 26. neither+助动词+主语, “另一人也不??” 因前句有否定词 little, D 表 , 所以用 neither。 27.B 副词 down 在句首,句子会倒装。28.D 句意为:我认为 29.D here 放在句首,倒装。由于主语是代词,只把副词提前,构成部分倒装。 30. C 此句是强调句型,句意为:直到天黑他才意识到天太晚了,不能回家了。 1~5 BDACA 6~10 CBBCC 11~15 BDDBA 16~20 BADBC 21~25 DCABC 26~30 ADABA 1. A 2. C. 3. C 4. A 5. B 6. D 7. C 8. B 9. D 10. C 11. A 12. B 13. D. 14. A 15. D 16. A 17. B 18. C 19. D 20. B 21. C 22. B 23. A 24. C 25. B 26. C 27. D 28. A 29. B 30. B 31. A 32. A 1-5 CABBA 6-10 BBBDA 11-15 BCCBA 16-20 BAACC 21-25 ABADD 26-30 BDCDC )1-4 题:only 所修饰的状语(副词、介词短语或状语从句) 位于句首时,谓语动词要部分倒装。注意:如果 only 后面不是状语,则不用倒装。例如:Only Wang Ling knows this. (2)5-12 题:含有否定意义的副词(not until, never, hardly, seldom, little, not, neither, nor, scarcely 等)位于句首时,谓语动词要部分倒装。注意:10 题、11 题的 no sooner ... than..., hardly...when... 句 型 中 , 前 面 的 主 句 用 部 分 倒 装 , 后 面 的 从 句 不 倒 装 。 (3)13-19 题:so 位于句首,表示前面的内容也适用于另一人或物时;neither, nor 位于句首表示另 一人或物也不这样时,谓语动词要用部分倒装

11


相关文章:
(200道)倒装句专题练习及详解答案
(200道)倒装句专题练习及详解答案 这是我搜集的大概200道题,已排过版,可直接打印,要给好评哦!这是我搜集的大概200道题,已排过版,可直接打印,要给好评哦!隐...
倒装句练习与答案
具有否定意义的副词如: little,seldom,never,hardly,scarcely,rarely 等位于 句...倒装句专项复习练习参考... 2页 免费 倒装句练习题及答案 2页 1下载券 倒装...
高中倒装句练习题及答案详解
高中倒装句练习题及答案详解_高考_高中教育_教育专区。非常全面 倒装句练习题大全 1. So much of interest ___that most visitors simply run out of time befo...
倒装句全面讲解和练习(答案)
倒装句全面讲解练习(答案)_英语_高中教育_教育专区。倒装句全面讲解练习(答案) 初中英语倒装句 (一)倒装句的意义 1、适应一定的语法结构的需要,主要是指疑问...
倒装句练习题及答案
倒装句练习题及答案_英语_高中教育_教育专区。倒装句练习 1.Only when you have obtain sufficient data ___ come to a sound conclusion. A. can you B. ...
倒装句练习题及答案
倒装句练习题及答案_英语_高中教育_教育专区。倒装句练习 1.Only when you have obtain ned sufficient data ___ come to a sound conclusion. A. can you ...
(200道)定语从句专题练习及详解答案
(200道)定语从句专题练习及详解答案_英语_初中教育_教育专区。这是已排过版的...用 when 引导?后句是非限制性定语从句?不能用 that ?要用 which。 137. A...
中考英语二轮复习专题练习:倒装句(含答案解析)
中考二轮复习专题强化小题狂练: 倒装句 1.--My mother and I will go to Shanghai this summer. ---___. Shall we go together? A. So do I B. So...
倒装句专题讲解与练习61题(附答案)
倒装句专题讲解练习61题(附答案)倒装句专题讲解练习 1. your letter , I would have started off two days ago. A.If I received B.Should I receiv...
更多相关标签: