当前位置:首页 >> 高中教育 >>

【成才之路】2014-2015学年高中英语(人教版 十二省区,必修1)课后强化作业:Unit 1 section 4 Word版含答案]

Unit 1 Friendship Section Ⅳ Unit Revision

Ⅰ.阅读理解 A (2014· 重庆,阅读理解 A 篇) I was never very neat, while my roommate Kate was extremely organized. Each of her objects had its place, but

mine always hid somewhere. She even labeled (贴标签 ) everything. I always looked for everything. Over time, Kate got neater and I got messier. She would push my dirty clothing over, and I would lay my books on her tidy desk. We both got tired of each other. War broke out one evening. Kate came into the room. Soon, I heard her screaming, “Take your shoes away! Why under my bed! ” Deafened, I saw my shoes flying at me. I jumped to my feet and started yelling. She yelled back louder. The room was filled with anger. We could not have stayed together for a single minute but for a phone call. Kate answered it. From her end of the conversation, I could tell right away her grandma was seriously ill. When she hung up, she quickly crawled (爬 ) under her covers, sobbing.Obviously, that was something she should not go through alone. All of a sudden, a warm feeling of sympathy rose up in my heart. Slowly, I collected the pencils, took back the books, made my bed, cleaned the socks and swept the floor, even on her side. I got so into my work that I even didn't notice Kate had sat up. She was watching, her tears dried and her expression one of disbelief. Then, she reached Kate and I stayed roommates for the rest of the year. We didn't always agree, but we learned the key to living together: giving in cleaning up and holding on. 文章大意:本文主要讲述了自己如何与室友相处的经历。告诉我们与室友相处的诀窍。 1.What made Kate so angry one evening? A.She couldn't find her books. B.She heard the author shouting loud. C.She got the news that her grandma was ill. D.She saw the author's shoes beneath her bed. 答案:D 细节理解题。从第二段“I heard her screaming, ‘Take your shoes away! Why under my bed!’ Deafened, I saw my shoes flying at me.”等句可知选择 D。 2.The author tidied up the room most probably because ________. out her hands to grasp mine. I looked up into her eyes. She smiled at me. “Thanks.”

A.she was scared by Kate's anger B.she hated herself for being so messy C.she wanted to show her care D.she was asked by Kate to do so 答案:C 推理判断题。从第四段“All of a sudden, a warm feeling of sympathy rose up in my heart.”一句可知选择 C。 3.How is Paragraph 1 mainly developed? A.By analyzing causes. B.By showing differences. C.By describing a process. D.By following time order. 答案:B 第一段描述了作者与室友在日常习惯上的种种差异,故选择 B。 4.What might be the best title for the story? A.My Friend Kate B.Hard Work Pays Off C.How to Be Organized D.Learning to Be Roommates 答案:D 主旨大意题。文章最后作者表达了自己叙述这个故事的意图,就是懂得了与 室友相处的关键,选择 D。 B (2014· 淮安市涟水中学高一段测) Morgan was born with one kidney(肾) which couldn't work normally. While getting together with some close friends, Morgan told them about this. After knowing that he was a match, Perry offered to give his kidney to Morgan. In an email before the surgery (手术), Perry said, “ I have been friends with Morgan since college and seen him go through some hard times.” Perry did not tell many people about the surgery, just his family. “I think a lot of people need to see this as an example, ” his sisterinlaw Sue Volikas said, “It's important for students to know that they could be called upon at any time and be open and willing.” However, Perry never acted as if the transplant (移植) was out of the ordinary. “Perry was very calm and relaxed all the time,” Morgan said. Still, to Perry, the decision just made sense. He said, “I know it is a big surgery, and there are some risks, but if I can help a friend live a healthy life, it is worth it.” Morgan said that his kidney was working great after the surgery.

Perry and Morgan influenced(影响) not only each other's lives through this act but also their families and friends. “It's so great that he did this and that he doesn't think anything of it. I don't even know what I would do in that situation, ” Perry's elder sister said. “It makes everyone stop and wonder, ‘Would I do that?’” 文章大意:摩根出生时就得了肾病,他的朋友 Perry 无私地把自己的肾捐给他,体现了 真实的友谊和无私的爱,说明患难朋友才是真正的朋友。 5.This passage is mainly about ________. A.how a man influenced his family and friends B.how a man had surgery successfully C.a kidney transplant between two strangers D.true friendship and selfless love 答案:D 主旨大意题。文章介绍摩根得了肾病,他的朋友 Perry 无私地把自己的肾捐 给他,体现了真实的友谊和无私的爱,选 D。 6.If we say something is out of the ordinary, we mean it is ________. A.terrible C.useful B.special D.hard

答案: B 词义猜测题。 从第五段的句子: “Perry was very calm and relaxed all the time, ” Morgan said.可知 Perry 表现很冷静,一直很放松,所以他认为这没有什么特殊的,选 B。 7.We can learn from the passage that ________. A.Morgan and Perry are both in college now B.Morgan never expected he would have his kidney transplanted C.Perry didn't tell anybody except his family about the surgery D.Perry was sure that the surgery would succeed 答案: C 细节理解题。 从第三段的句子: Perry did not tell many people about the surgery, just his family.可知 Perry 除了自己的家人没有把这件事告诉任何人,选 C。 8.Which of the following old sayings can sum up (概括) Perry's deed? A.A friend in need is a friend indeed. B.Every coin has two sides. C.Where there is a will, there is a way. D.The early bird gets the worm. 答案:A 文章寓意题。文章介绍摩根得了肾病,他的朋友 Perry 无私地把自己的肾捐 给他,说明患难朋友才是真正的朋友,选 A。 Ⅱ.完形填空

Good teachers can always find a way to encourage their students to work hard and learn well. That year, in the local school, there was a __1__ math teacher, as well as some new pupils. One of the new kids was the most stupid child anyone had ever __2__. It made no difference how __3__ or how slowly his classmates tried explaining numbers to him; he would always say something very __4__. Before this boy __5__, math lessons had been the most boring of all. Now they were great __6__. Encouraged by the new teacher, the children would __7__ the pieces of nonsense said by the new kid, and they would have to correct his __8__. They all wanted to be the __9__ one to find what he said wrong, and then think up the best way to __10__ it,which didn't seem to make the new kid __11__. __12__, little Lewis was sure that it would make him feel sad inside. He was sure he would see him __13__. So, one day, he decided to __14__ the new kid when he was on his way home. After __15__ school, the new kid walked a few minutes to a local park, and there he __16__ for a while until someone came along to meet him. To his __17__, it was the new teacher! The teacher gave the new kid a hug, and then they went off __18__. Walking behind them, Lewis could __19__ they were talking about math. And that stupid new kid knew everything about it, much more than __20__ else in the class! 文章大意:一位新来的数学老师,想出了一个办法来帮助学生喜欢数学课。 1.A.funny C.strange B.new D.good

答案:B 根据“as well as some new pupils”的语境可知这位老师也是“新”来的。 2.A.needed C.chosen B.liked D.seen

答案: D 这里为了形容那位学生是如何的笨, 故说他是所有人“见过”的最笨的学生。 3.A.surprisingly C.quickly B.badly D.beautifully

答案:C 根据“or how slowly”的语境可知应选 C,表示不管你解释得快还是解释得慢, 对于那个学生来说结果都是一样的。 4.A.stupid C.sad 答案:A 5.A.cared C.helped B.boring D.dishonest 那个学生很笨,故不管你跟他如何释疑,他的回答总是显得很“愚蠢”。 B.arrived D.chatted

答案:B 根据“before”以及“now”的语境可知,这里是在对那个笨学生到来之前和到来 之后的情况进行对比。

6.A.luck C.fun

B.pity D.pain

答案:C 根据“math lessons had been the most boring of all”可知,以前数学显得很枯燥; 而现在,这个笨学生的到来使得数学这门功课变得“有趣”了。 7.A.pick out C.throw away B.write down D.listen to

答案:D 根据“Encouraged by the new teacher”可知学生们都认真“听”那个笨学生的 回答。 8.A.mistakes C.conversations B.jokes D.stories

答案:A 其他的学生听那个笨学生的回答是为了帮他纠正“错误”。 9.A.happy C.first B.noisy D.kind

答案: C 学生们很积极, 故每个人都想“最先”发现那个学生的错误并将之改正过来。 10.A.remember C.experience B.explain D.introduce

答案: B 学生们找到那个笨学生所犯的错误后; 为了表现自己, 应该是给那个学生“解 释”他为什么错了。 11.A.relaxed C.interested B.surprised D.unhappy

答案:D 根据后面那一段的语境可知,这些纠错的行为似乎并没有让这个笨学生“不 高兴”。 12.A.However C.Also B.Therefore D.Still

答案:A 根据“little Lewis was sure that it would make him feel sad inside”可知这里需要 一个表示转折的连词。 13.A.walk C.cry B.dance D.smile

答案:C Lewis 肯定那个笨学生内心深处是伤心难过的,故他敢肯定能看到那个笨学 生单独时“哭泣”的场景。 14.A.follow B.tell B.ask D.advise

答案:A 为了证实自己的想法,Lewis 决定放学后“跟踪”那个笨学生。 15.A.showing B.touching



答案:D 这里是指放学后那个笨学生“离开”了学校。 16.A.guessed C.disappeared B.waited D.shouted

答案: B 根据“until someone came alone to meet him”可知那个笨学生在那里“等了”几 分钟。 17.A.surprise C.anger B.joy D.sadness

答案:A Lewis 没想到那个新来的数学老师会在那里见那个笨学生,故他应该感到很 “惊讶”。 18.A.anywhere C.backward B.alone D.together

答案:D 根据“Walking behind them”的语境可知那个老师跟那个学生是“一起”离开 的。 19.A.lie C.hear B.imagine D.watch

答案:C Lewis 走在他们的身后,应该是偷“听”到他们在谈论数学问题,故选 C。 20.A.anyone C.somebody B.nobody D.anything

答案:A 根据“that stupid new kid knew everything about it”可知那个笨学生其实比班里 任何别的学生数学都要好。 Ⅵ.语法填空 阅读下面材料,在空白处填入适当内容(不多于 3 个单词)或括号内单词的正确形式。 【全国新课标卷题型】 The story goes that two friends were walking through the desert. During some point of the journey they had an argument, and __1__ friend slapped the other one in the face (扇一耳光). The one who got slapped felt hurt, but without saying __2__, wrote in the sand: “Today my best friend slapped me in __3__ face.” They kept on __4__ (walk) until they found an oasis(绿洲), __5__ they decided to take a bath. The one who had been slapped got stuck in the mire(泥沼) and started drowning, __6__ the friend saved him. After he recovered __7__ the near drowning, he wrote on a stone, “Today my best friend saved my life.” The friend who had slapped and saved his best friend asked him, “After I hurt you, you __8__ (write) in the sand and now you write on a stone. Why?”

The other friend replied, “When someone hurts us we should write it down in sand where winds of __9__(forgive) can erase it away. But when someone does something good __10__ us, we must engrave (雕刻) it in stone where no wind can ever erase it.” 1.______ 2.______ 3.______ 4.______ 5.______ 6.______ 7.______ 8.______ 9.______ 10.______ 文章大意:故事中的这个朋友将被打之事写在沙子上,而将被救之事刻在石头上。告诉 我们要铭记恩惠,忘记伤害。 1.one 搭配:one...the other...“(两者中的)一个……另一个……”。 2.anything 否定句中用 anything。大意:那位被扇耳光的朋友很伤心,然而他什么也 没说…… 3.the 表示“打某人的脸”,英语习惯上说 hit /beat /slap sb in the face。 4.walking 搭配:keep on doing sth“继续做某事”。 5.where 引导定语从句并在从句中作地点状语,先行词是 an oasis,用 where。 6.but 前后是转折关系。 7.from 搭配:recover from“从中恢复过来”。 8.wrote 指上次被打之后,故用一般过去时。 9.forgiveness 作介词 of 的宾语,用名词形式。 10.for 表示“为”,用介词 for。 【辽宁卷题型】 Mary:Hey,John! John:Hey! I didn't expect __1__ (meet) you here! Mary:Well, this is my first time that I __2__(come) to this Internet bar. Do you often come here? John:Yes. I come here often to check my email and keep in __3__ with my friends and relatives. Mary:Why don't you do that in your office? You have __4__ computer on your desk, don't you? John:Yes. But __5__ is not very convenient for me to surf the Internet there. __6__(do) that at work is not allowed. Mary:I see. Your boss __7__ be unhappy. John:And how about you? What are you doing here? Mary:Well, I want to get some information about foreign colleges. You know I'll graduate in July. I want to go abroad for __8__(far) study. John:You should email them __9__ you want to get in touch with them. It saves time, and

it's very convenient. Mary:That's right. And __10__, it's cheap for us students. John:You should open a Yahoo or Hotmail email account. Both are very easy and free. Mary:That's what I want. Thank you very much! 1.______ 2.______ 3.______ 4.______ 5.______ 6.______ 7.______ 8.______ 9.______ 10.______ 答案: 1.to meet 9.if 10.besides 2.have come 3.touch 4.a 5.it 6.Doing 7.might/may 8.further

【成才之路】2014-2015学年高中英语(人教版 十二省区,必修1)课后强化作业:Unit 1 section 1 Word版含答案]
【成才之路】2014-2015学年高中英语(人教版 十二省区,必修1)课后强化作业:Unit 1 section 1 Word版含答案]_高中教育_教育专区。【成才之路】2014-2015学年高中...
【成才之路】2014-2015学年高中英语(人教版 十二省区,必修1)课后强化作业:Unit 1 section 2 Word版含答案]
【成才之路】2014-2015学年高中英语(人教版 十二省区,必修1)课后强化作业:Unit 1 section 2 Word版含答案]_高中教育_教育专区。【成才之路】2014-2015学年高中...
【成才之路】2014-2015学年高中英语(人教版 十二省区,必修1)课后强化作业:Unit 1 section 3 Word版含答案]
【成才之路】2014-2015学年高中英语(人教版 十二省区,必修1)课后强化作业:Unit 1 section 3 Word版含答案]_高中教育_教育专区。【成才之路】2014-2015学年高中...
【成才之路】2014-2015学年高中英语(人教版 十二省区,必修1)课后强化作业:Unit 4 section 2 Word版含答案]
【成才之路】2014-2015学年高中英语(人教版 十二省区,必修1)课后强化作业:Unit 4 section 2 Word版含答案]_高中教育_教育专区。【成才之路】2014-2015学年高中...
【成才之路】2014-2015学年高中英语(人教版 十二省区,必修1)课后强化作业:Unit 3 section 3 Word版含答案]
【成才之路】2014-2015学年高中英语(人教版 十二省区,必修1)课后强化作业:Unit 3 section 3 Word版含答案]_高中教育_教育专区。【成才之路】2014-2015学年高中...
【成才之路】2014-2015学年高中英语(人教版 十二省区,必修1)课后强化作业:Unit 4 section 4 Word版含答案]
【成才之路】2014-2015学年高中英语(人教版 十二省区,必修1)课后强化作业:Unit 4 section 4 Word版含答案]_高中教育_教育专区。【成才之路】2014-2015学年高中...
【成才之路】2014-2015学年高中英语(人教版 十二省区,必修1)课后强化作业:Unit 5 section 2 Word版含答案]
【成才之路】2014-2015学年高中英语(人教版 十二省区,必修1)课后强化作业:Unit 5 section 2 Word版含答案]_高中教育_教育专区。【成才之路】2014-2015学年高中...
【成才之路】2014-2015学年高中英语(人教版 十二省区,必修1)课后强化作业:Unit 5 section 3 Word版含答案]
【成才之路】2014-2015学年高中英语(人教版 十二省区,必修1)课后强化作业:Unit 5 section 3 Word版含答案]_高中教育_教育专区。【成才之路】2014-2015学年高中...
2014-2015学年高中英语人教版十二省区必修1课后强化作业20份_英语_高中教育_教育专区。轮复习,二轮复习,专题复习目录Section Ⅰ Warming Up & Reading ... 2 ...
高中数学成才之路 | 成才之路 | 成才之路官网 | 成才之路期刊 | 成才之路数学必修一 | 成才之路杂志社 | 成才之路答案 | 成才之路导学号 |