当前位置:首页 >> 英语 >>

浙江省金华、温州、台州三市部分学校2015-2016学年高一英语下学期第九次(3月)联考试题




一 年级英语学科第九次联考卷

第一部分 听力部分(共 20 小题,每小题 1.5 分,满分 30 分)。 第一节:听下面 5 段对话。每段对话后有一道小题,从每题所给的 A B C 三个选项中选出 最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有 10 秒钟的时间来回答有关 小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。 1. Wha

t does the man think of Linda’s husband? A. Clever. B. Unfriendly. C. Quiet. 2. What will the weather be like on Friday? A. Rainy. B. Windy. C. Sunny. 3. What are the speakers talking about? A. A hotel. B. An airport. C. A hospital. 4. What does the man suggest doing? A. Going fishing. B. Staying at home. C. Buying some books. 5. What is in the man’s bag? A. Some CDs. B. Some bottles. C. Some books. 第二节 听下面 5 段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项 中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小 题,每小题 5 秒钟;听完后,各小题将给出 5 秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。 听第 7 段材料,回答第 6、7 题。 6. What does the woman usually do on Saturdays? A. She goes swimming. B. She plays basketball. C. She goes shopping. 7. When does the woman usually go to the cinema with friends? A. On Friday nights. B. On Saturday nights. C. On Sunday nights. 听第 7 段材料,回答第 8、9 题。 8. What was the relationship between the woman and Jim in the past? A. Relatives. B. Classmates. C. Colleagues. 9. What is the woman? A. A film actress. B. An art director. C. A magazine editor. 听第 8 段材料,回答第 10 至 12 题。 10. Where does the woman live now? A. In Canada. B. In America. C. In Japan. 11. What language is the woman good at? A. Italian. B. French. C. Spanish.
1

12. What does the woman teach in a school? A. Medicine. B. English. C. Maths. 听第 9 段材料,回答第 13 至 16 题。 13. Where does the conversation take place? A. In a park. B. At a hotel. C. In the street. 14. What is the weather like today? A. Sunny. B. Rainy. C. Cloudy. 15. How will the man probably go to Wrigley Field? A. By bus. B. By taxi. C. By subway. 16. What time is it probably now? A. 3:00 p.m. B. 4:00 p.m. C. 5:00 p.m. 听第 8 段材料,回答第 17 至 20 题。 17. Where does the speaker have breakfast if the weather is fine? A. In the garden. B. In the kitchen. C. In the living room. 18. When does the speaker usually go to work? A. At 2:00 p.m. B. At 6:00 p.m. C. At 6:30 p.m. 19. How does t he speaker usually go home from t he restaurant? A. By bus. B. By taxi. C. By train. 20. What do we know about the speaker? A. She is a violinist. B. She often eats alone after work. C. She often reads the newspaper at night. 第二部分 阅读理解 (共 15 小题,每小题 2 分,满分 30 分)。 第一节:阅读下列材料,从每题所给的选项(A、B、C 和 D)中,选出最佳选项,并 在答题纸上将该选项答案涂黑。 A China’s new buzzword, tuhao, may be in next year’s Oxford English Dictionary. “If its influence continues, it is very likely to appear on our updated list of words, ” said Julie Kleeman, project manager with the editing team.
2

In Chinese, tu means uncouth( 粗 野 的 ) and hao means rich. It has traditionally been referred to rich people who throw their weight around in China’s rural areas. In recent years, people borrowed the term to describe those who spend money in an unreasonable manner. The word gained acceptance in Se ptember with the l aunch(上市) of Apple’s new gold-colored iPhone, an item loved by China’s rich people. The color became known as “tuhao gold”. The word is now often used by the online community to refer to people who have the cash but lack the class to go with it. Kleeman also mentioned two other Chinese words—dama and hukou—which may also be taken in the dictionary. Hukou means household registration(登记) in Chinese and has been widely used. Dama, meaning middle-aged women, was first used in the Western media by the Wall Street Journal in May when thousands of Chinese women were buying up record number of gold. They were the driving force in the global gold market between April and June when the gold prices had gone down. “We have nearly 120 Chinese-linked words now in Oxford English Dictionary, ” she said. Some of them are: Guanxi, literally meaning “connection”, is the system of social networks and influential relationships which promote business and other dealings. Taikonaut is a mix of taikong, meaning outer space, and astronaut. The new words will be first uploaded on the official website before the dictionaries arrive. The online version is also renewed every three months. “It at least broke our old rules. It used to take 10 years to include a new word but now we keep the pace with the era, ” according to John Simpson. 21.What does “Tuhao” mean now? A. The rich who like iPhone made of gold. B. The people who have power in the countryside. C. The people who spend money reasonably. D. The rich who find no class to belong to. 22.Why is the word “Dama” popular now? A. They bought gold in the global market. B. They are wealthy middle-aged women. C. They brought the gold prices down. D. They worked on the Wall Street. 23.A ccording to John, the Oxford English Dictionary__________. A. updates its new version every three months B. takes 10 years to include a new word now C. speeds up its acceptance of new words D. has its online version to collect new words
3

B EVENTS

Long March exhibition
The Shanghai History Museum is putting on an exhibition to mark the 80th anniversary of the Long March.On show are more than 220 photos and 40 items that explain with pictures how the communist Red Army drew back from its besieged(被围困的) bases in Jiangxi Province and fought its way to northern Shanxi Province in the mid-1930s.Explanations are all in Chinese.The show will end on November 20. Time: 10:00 am-4:00 pm Address: 1286 Hongqiao Road Admission: 8 yuan for Chinese /15 yuan for foreigners

Thai elephants
Eight elephants from Thailand are entertaining visitors at Changfeng Park by riding bikes, playing basketball, balancing on a pole, dancing and blowing a mouthorgan(口琴) .People are encouraged to have a tug-of-war(拔河比赛)with the animals or lie on the ground and have the elephants walk over them.The elephants give three shows a day at 9:30 am, 3:30 pm and 8:00 pm and there is an additional show at l:30 pm at weekends.The show will end on November 15. Address: 189 Daduhe Road Admission: 30-40 yuan

Dancing dolphins
Dolphins jumping from the water to touch a ball, swaying their bodies to music, kissing people and doing math by tapping their tails have made the dolphinarium(海豚馆) in Peace Park an attraction for children.Seals and sea lions also perform. Hours: 10:30 am, 4:00 pm, and 7:30 pm Admission: 20 yuan for adults and 10 yuan for children. (252 words) 24.If you go to visit the Long March exhibition with an Australian, how much will you pay altogether for the admission? A.16 yuan. B.30 yuan. C.23 yuan. D.20 yuan. 25.Which of the following is NOT done by the Thai elephants? A.Riding bicycles. B.Blowing a mouth-organ. C.Having a tug-of-war with people. D.Doing math. 26.The dolphinarium in Peace Park is a hall where you can see ______. A. only seals and sea lions perform
4

B. only dolphins perform C. not only dolphins but also seals and sea lions perform D. only seals perform C When other nine-year-old kids were playing games, she was working at a petrol station . When other teens were studying or going out, she struggled to find a place to sleep on the street. But she overcame these terrible setbacks to win a highly competitive scholarship and gain entry to Harvard University. And her amazing story has inspired a movie, “ Homeless to Harvard: The Liz Murray Story”, shown in late April. Liz Murray,a 22-year-old American girl, has been writing a real-life story of willpower and determination. Liz grew up in the shadow of two drug-addicted parents. There was never enough food or warm clothes in the house. Liz was the only member who had a job. Her mother had AIDS and died when Liz was just 15 years old. The effect of that loss became a turning point in her life. Connecting the environment in which she had grown up with how her mother had died, she decided to do something about it. Liz went back to school. She threw herself into her studies, never telling her teachers that she was homeless. At night, she lived on the streets. “ What drove me to live on had something to do with understanding, by understanding that there was a whole other way of being. I had only experienced a small part of the society,” she wrote in her book Breaking Night. She admitted that she used envy to drive herself on. She used the benefits that come easily to others such as a safe living environment, to encourage herself that “next to nothing could hold me down”. She finished high school in just two years and won a full scholarship to study at Harvard University. But Liz decided to leave her top university a couple of months earlier this year in order to take care of her father, who has also developed AIDS. “I love my parents so much. They are d rug addicts. But I never forget that they loved me all the time.” Liz wants moviegoers to come away with the idea that changing your life is “as simple as making a decision”. 27.The main idea of the passage is __________ . A. how Liz managed to enter Harvard University B. What a hard time Liz had in her childhood C. why Liz loved her parents so much D. how Liz struggled to change her life 28. In which order did the follo wing things happen to Liz ? a. Her mother died of AIDS.
5

b. She worked at a petrol station. c. She got admission into Harvard University. d. The movie about her life was put on. e. She had trouble about finding a place to sleep. A. b, a , e , c, d B. a , b , c , e , d C. e , d, b , a , c D. b , e , a , d , c 29. What actually made her go towards her goal ? A. Envy and encouragement. B. Willpower and determination . C. Decisions and understanding. D. Love and respect for her parents. 30. When she wrote “What drove me to live on ? I had only experienced a small part of the society”, she meant that __________ . A. she had little experience of social life. B. she could hardly understand the society. C. she would do something for her own life. D. she needed to travel more around the world. 第二节 根据短文内容, 从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多 余选项。 Michael’s birthday was coming soon, so he asked his dad for a bicycle so that he wouldn’t have to walk to school anymore. 31. Michael got a book instead but he did not complain ( 抱怨 ). One bright and sunny day while Michael was walking past a bookstore on his way to school, he saw a big boy on a bike. The bike was too small for the boy. 32. The boy was a student in Michael’ s school. Michael recognized him. The boy’s name was William. His leg seemed to have broken. Michael picked up William’s bike which was not damaged and rode to the nearby hospital to get help. 33. Michael rode William’ s bike to school so he would not be late for class. After school, Michael quickly rode the bicycle to William’ s house with a book for him. 34 .But he had to put some medicine on his leg and stay in bed for some time. T o Michael’ s surprise, William was getting a new bike for his birthday in two months so he let Michael have his old bike. Michael was overjoyed(喜 出望外). 35. Michael visited William every day until Williams’s leg was better. A. Luckily, William was not seriously hurt. B. Michael found it interesting and couldn’t help laughing.
6

C. From then on, Michael and William became good friends D. William gave his new bike to Michael to show his thanks. E. However, Michael’ s dad had lost his job and did not have much money. F. As the boy was turning around a corner, the bike crashed into a tree. G. A few minutes later, an ambulance (救护车) came and took William to the hospital. 第三部分 英语知识运用(共 60 分) 第一节 完型填空(共 20 题,每小题 1 分,满分 20 分) A businessman, with a large amount of money, was walking through a remote (偏 远的) area. Upon 36 this, a thief followed him, planning to 37 his money at a certain time. The businessman noticed something was 38 , and he started to pay much more 39 to the thief. The businessman soon asked the thief if he 40 help find some water nearby, and when the thief went to 41 the water, the businessman put all of his 42 into the thief’s bag. Then the thief returned and told the businessman 43 the water was. 44 the businessman left to get some water, the thief quickly 45 the businessman’s bag. Certainly, there was nothing that the thief 46 . The thief was 47 , but he still did not give up hope. After some time, the businessman returned and they both 48 for a long time. Then the businessman got tired and 49 under a big tree. The thief again checked the businessman’s bag and still did not find any money. So the thief 50 that the businessman did not actually have any money with him. Finally, they arrived at a city. When the thief went after a job and left his own bag behind, the businessman 51 in and took back all of his own money he had put there 52 When the thief came back, he was surprised to see that the businessman was 53 some jewels with the money in his bag. The thief couldn’t 54 asking the question, “I didn’t know you had money on the 55 .” The businessman smiled to him, “Of course you didn’t, because it is not yours.” 36. A. talking B. learning C. thinking D. speaking 37. A. keep B. borrow C. steal D. put 38. A. new B. common C. strange D. dangerous 39. A. care B. mercy C. need D. attention 40. A. would B. could C. should D. must 41. A. carry on B. look for C. watch over D. bring along 42. A. goods B. food C. money D. clothes 43. A. how B. what C. that D. where 44. A. As soon as B. As far as C. As well as D. As long as 45. A. hid B. searched C. explored D. changed 46. A. saved B. planned C. owned D. wanted
7

47. 48. 49. 50. 51. 52. 53. 54. 55.

A. A. A. A. A. A. A. A. A.

frightened drank sat agreed put B. rightly buying keep B. trip B.

B. angry C. surprised D. nervous B. walked C. rested D. discussed B. stood C. slept D. stopped B. wished C. doubted D. believed got C. reached D. broke B. luckily C. really D. formerly B. wearing C. having D. showing help C. enjoy D. avoid visit C. holiday D. business

第二节 语法填空(共 10 小题,每小题 1 分,共 10 分) Daisy desired to help 56 (endanger) species of wildlife because a large 58 number of animals are dying 57 . One day, a flying carpet took her to a (遥远的) land , 59 she could find antelopes 60

gave fur to make sweaters. Then

she met an elephant in Zimbabwe and was told that elephants used to be hunted without 61 . But now people know the 62 (重要) of wildlife 63 (protect). 64 an

experience ! She 65 learned so much! 第四部分 写作 (满分 30 分) 第一节 读写任务 请仔细阅读下面文章,写一篇摘要,字数 50—70 字。 (满分 15 分) The best art critics (评论家) I am an art student and I paint a lot of pictures. Many people pretend that they understand modern art. They always tell you what a picture is ‘about’. Of course, many pictures are not ‘about’ anything. They are just pretty patterns. We like them in the same way that we like pretty curtain material. I think that young children often appreciate modern pictures better than anyone else. They notice more. My sister is only seven, but she always tells me whether my pictures are good or not. She came into my room yesterday. ‘What are you doing?’ she asked. ‘I’m hanging this picture on the wall,’ I answered. ‘It’s a new one. Do you like it?’ She looked at it critically for a moment. ‘It’s all right,’ she said, ‘but isn’t it upside down?’ I looked at it again. She was right! It was! 第二节 应用文写作(满分 20 分) 假如你是李华, 请根据下表内容给中国野生动物保护协会 CWCA ( China Wildlife
8

Conser vation Association)的会长写一封建议信。 (字数 100—120 字) (满分 15 分) 问题 1990 年藏羚羊的数量大约为 100 万只,现在只剩下不到 10 万只,数量急剧 减少 1 为了获取藏羚羊的皮毛,牟取暴利,非法捕杀藏羚羊仍然时有发生。 2 栖息地的破坏;食物缺乏。 3.法律不够严厉,公众缺乏保护意识。 4. ?

原因

建议

1 加大对藏羚羊的保护的宣传力度,提高人们对野生动植物的保护意识。 2 增加藏羚羊的保护的资金,建立保护区等。 3 政府制定相关法律,相关政策。

9

一 听力 1. B 2. C 3. C 11. B 12. A 13. B

4. B 5. C 6. C 7. A 8. C 14. A 15. C 16. A 17. A

9. B 10. A 18. C 19. B

20. A

二 阅读 21—23 DAC 24—26 CDC 27—30 DABC 31—35 EFGAC 完形填空 36--55 BCCDA BCDAB DCBCD CDABA 语法填空 56 endangered 57 out 58 distant 59 where 60 who 61 mercy 62 importance 63 protection 64 what 65 had 一 听力高一英语听力模拟试题 1 (Text 1) W: Linda is very quiet, but her husband talks too much. M: Yes, you are right and he isn’t friendly either. (Text 2) M: I’m really tired of this weather. Rain, rain, rain. W: Don’t worry. The weather report says it will be sunny on Friday. Don’t forget to bring your umbrella today. (Text 3) M: They may be proud of their new equipment, but I’m disappointed. Their nurses are not friendly and everything seems to be running behind schedule. W: Not to mention the fact that it’s noisy because no one observes visiting hours. (Text 4) W: Do you want to go fishing today? M: It’s raining. Let’s stay at home. W: What can we do at home? M: Let’s just relax and read some good books. (Text 5) W: What’s in your bag? It’s so heavy. M: Nothing. Just some books. I like to read on the plane. W: That’s all? You must at least have some CDs in there. M: No, I hate music. I just like to read. (Text 6) M: So, when do you u sually do housework, shopping, things like that? W: Hmm, on Mondays I usually clean the house in the morning. Early, from seven to eight. M: How about the shopping? W: 6I usually do that on Saturdays, before work.
10

M: You seem pretty busy with school, work and housework! Do you have time for anything else? W: Yeah. Sure. I swim and play basketball in the mornings on Tuesdays and Thursdays, and 7I usually go out to see a movie with friends on Friday nights. M: And how about Sundays? W: I sleep all day. (Text 7) W: Hi. My name’s Alex. M: Alex. Oh, you’re Jim’s friend. W: Yeah. 8We worked in the same office ... until he moved to Hawaii. You look a lot like Jim. Are you related? M: Yeah, we’re cousins. His mum and my mum are sisters. W: Do you live here? Around here? M: No, I live in San Francisco. I just came for the wedding. W: San Francisco? Me, too. I just came for the wedding, too. M: Oh. Great. What do you do in San Francisco? W: 9I’m an art director in a fashion magazine. How about you? M: Well, I’m sort of an artist, too. I make films. (Text 8) M: Excuse me, madam, have you got a moment? I’m doing a survey on TV watching habits. Could I ask you a few questions? W: Certainly. Go ahead. M: Well, I need some basic information about you. First of all, what is your name? W: Anne. M: Are you a Canadian citizen? W: Actually, I am American. 10I have been living here in Canada for more than 15 years. But I was born in the US. M: What is your first language? ... Or the language you wish to use in the survey? W: You may ask the questions in either language. 11I am good at French, but my mother language is English. M: What is your job? W: I am a doctor working for the General Hospital. I also consider myself a medical science researcher. 12I teach medicine in a school, too. That is why I am very busy. (Text 9) M: Excuse me, madam? W: Yes, sir. How can I help you? M: 13I’m a guest in Room 514. I have some free time this afternoon, so I want to go to see a park, a landmark, something like that. What would you suggest?
11

W: Uh ... 14Wrigley Field on a sunny day like today is nice. M: Wrigley Field? Don’t the clubs play baseball there? W: That’s right. In fact, 16they have a game there at 4:00. If you want to see a building with history, I think Wrigley Field is the Chicago landmark for you to see. M: Great. How do I get there? W: Go north one block and take the subway. 15Nothing gets you in or out of Wrigley faster than it. M: Well, 16the game starts in one hour, so I’d better go now. Thanks for your help. W: Have a good time! (Text 10) W: My daily routine ... Well, I get up at about ten o’clock, and 17I usually have breakfast in the garden if it’s a nice day. I love sitting in the garden reading the newspaper. I have lunch at about two, and then 20practise my violin in the afternoon. Concerts in Liverpool usually start at eight, so 18I go to work at half past six and get the train to the city centre. After the concert ... er ... well, I finish work at about half past ten, then have dinner in a restaurant with some friends from the orchestra. 19I usually take a taxi from the restaurant, and get home at about half past twelve. Then I watch TV or read a book, and go to bed at about two o’clock in the morning. And, that’s my day. 写作 第一节 Dear Sir/ President, I am Li Hua, I am writing to draw your attention to the matter that the number of Tibetan antelopes has decreased dramatically, from?to?at present. Above all, Tibetan antelopes are being murdered for their fur without mercy by the hunters. To make matters worse, their habitats are being destroyed, which definitely results in/leads to their food shortage. Besides , the related laws are not severe enough so that the illegal hunting can’t be banned thoroughly. It’s high tim e to pay much attention to the wildlife protection and arouse the public’s concern over it. Make sure the Tibetan antelopes have enough living space. In addition, the government is expected/ supposed to make severe laws to punish those who threaten the survival of Tibetan antelopes. I would highly appreciate it if you could take my suggestions into consideration. Yours sincerely,
12

Li Hua 第二节 Key to Summary writing The writer studies art and paints a lot of pictures. Many people do not really understand modern art. Paintings do not always have a meaning. They are sometimes pretty patterns. Young children not only appreciate modern paintings better than others but they notice more. The writer's young sister went into his room yesterday and examined his new picture. He had hung it upside down and she noticed this immediately. (68 words)

13


相关文章:
浙江省金华、温州、台州三市部分学校2015-2016学年高一英语下学期第九次(3月)联考试题
浙江省金华温州台州三市部分学校2015-2016学年高一英语下学期第九次(3月)联考试题_英语_高中教育_教育专区。高 一 年级英语学科第九次联考卷 第一部分 听力...
浙江省金华、温州、台州三市部分学校2015-2016学年高一地理下学期第九次(3月)联考试题
浙江省金华温州台州三市部分学校2015-2016学年高一地理下学期第九次(3月)联考试题_政史地_高中教育_教育专区。高一年级地理学科第九次联考卷一、选择题(本...
浙江省金华、温州、台州三市部分学校2015-2016学年高一化学下学期第九次(3月)联考试题
浙江省金华温州台州三市部分学校2015-2016学年高一化学下学期第九次(3月)联考试题_高一理化生_理化生_高中教育_教育专区。高一年级化学学科第九次联考卷 (...
浙江省金华、温州、台州三市部分学校2015-2016学年高一化学下学期第九次(3月)联考试题
浙江省金华温州台州三市部分学校2015-2016学年高一化学下学期第九次(3月)联考试题_理化生_高中教育_教育专区。高一年级化学学科第九次联考卷(满分 100 分,...
浙江省金华、温州、台州三市部分学校2015-2016学年高二英语第九次(3月)联考试题
浙江省金华温州台州三市部分学校2015-2016学年高二英语第九次(3月)联考试题_英语_高中教育_教育专区。高二年级英语学科第九次联考卷第I卷 第一部分 听力(共...
2015-2016学年浙江省金华、温州、台州三市部分学校高一下学期第九次(3月)联考数学试题 (word)
2015-2016学年浙江省金华温州台州三市部分学校高一下学期第九次(3月)联考数学试题 (word)_高中教育_教育专区。2015-2016 学年浙江省金华温州、台州三市...
浙江省金华、温州、台州三市部分学校2015-2016学年高一英语下学期第十一次联考试题(新)
浙江省金华温州台州三市部分学校2015-2016学年高一英语下学期第十一次联考试题(新)_英语_高中教育_教育专区。高一年级英语学科第十一次联考卷 英语试题 说明: ...
浙江省金华、温州、台州三市部分学校2015-2016学年高一英语下学期第十次联考(期中)试题
浙江省金华温州台州三市部分学校2015-2016学年高一英语下学期第十次联考(期中)试题_英语_高中教育_教育专区。高一年级英语学科第十次联考卷温馨提示: 1、本试卷...
浙江省金华、温州、台州三市部分学校2015-2016学年高一英语下学期第十一次联考试题
浙江省金华温州台州三市部分学校2015-2016学年高一英语下学期第十一次联考试题_英语_高中教育_教育专区。高一年级英语学科第十一次联考卷 英语试题 说明: 1. ...
更多相关标签:
浙江省金华市 | 浙江省金华市永康市 | 浙江省金华监狱 | 浙江省金华市婺城区 | 浙江省金华市中心医院 | 浙江省金华市浦江县 | 浙江省金华市东阳市 | 浙江省金华市武义县 |